MIN VERSJON AV PARIS

Jeg lovte dere å komme med mine Paris-tips, og det viser seg at flere av mine lesere straks skal til Paris. Så da er det jo ekstra gøy å komme med noen gode tips. Hvis dere har andre tips; del dem gjerne i kommentarfeltet, så vet jeg at det er flere lesere som vil sette pris på det også :-) 

Typiske turistattraksjoner: 

Å gå rundt i Paris er som å gå i et evetyrland, det er så vakkert. Og det er mye å se på, hvis man vil være en typisk turist. Her er min liste over ting jeg ville krysse av "lista". 

Eiffeltårnet. Selvfølgelig. Men jeg vil ikke anbefale å gå opp i Eiffeltårnet, da bruker du kanskje en halv dag - hvis ikke mer.  
Triumfbuen. Hvis du likevel vil opp i høyden og ta en kikk på Paris, gå heller opp i Triumfbuen.
Louvre. Verdens mest besøkte kunstmuseum. Kanskje ikke så rart når selveste Mona Lisa henger der og "smiler" til alle besøkende.
Notre-Dame. En helt fantastisk katedral. Men det er lang kø, så hvis man ikke er hodestups interessert, holder det å sitte på benkene utenfor og nyte synet av bygningen og folkemengden.
Pont de l'Archevêchè. Eller kjærlighetsbroen som jeg liker å kalle den. En gigantisk bro hvor tusenvis av forelskede par har hengt opp en hengelås med sine navn og kjærlighetserklæringer. Et overveldende syn. Og ja, det er mulig å henge opp sin egen - hvis du finner en ledig plass, da.
Båttur på Seinen. En lang elv som strekker seg gjennom hele Paris. Du kan ta en enkel tur, eller kose deg med middag og vin ombord på båten.  
Pompidou-senteret. For deg som vil se mere kunst, og ikke minst en fascinerende bygning.  

Shopping: 

Vi var hovedsaklig i to store shoppinggater, og ellers på vintage- og second hand shopping. 

Boulevard Haussman. Her finner du Galeries Lafayette (kvinner, menn og interiør har hvert sitt varehus), frittstående kjedebutikker som Zara, Monki, H&M - selv om jeg vil fraråde å oppsøke disse butikkene. Det er så kaos med mennesker at man går rundt i kø. Det er også et senter til i denne gaten som jeg ikke helt husker hva heter, men der finner du de store merkene som Chanel, LV, Gucci etc. 

Champs Elysees. Her finner du alt. Tror dette er det største shoppingområdet i Paris! Butikker, cafeer, restauranter, kjøpesentere, varehus, kinoer - tett i tett. Her betalte vi også 16 kroner hver for å gå på "verdens kuleste toalett". Det var svært så service-innstilt også, de ville gjerne komme inn og skylle ned for deg... 

Vintagebutikker. Først var vi innom alle butikkene til Reciproque. De har flere butikker i samme gate, en for menn, en for kvinner og en for tilbehør. De har alt fra vintage Chanel til second hand LV - og vil du ha en brukt Parajumper (...) eller Burberry-kåpe til en billigere penge, så har de det også. Etterpå dro vi til Kiliwatch, og her ble vi helt i ekstase! Butikken er en blanding av second hand og nytt, men second hand-delen regjerer. Hjemmelagde Levis-shorts i lange baner, slitte skinnvesker, skinnjakker, skinnvester, pelskåper, pelsvester, frynsejakker... Ja, alt. Og til svært lave priser. Store pelskåper får du fra 500 kroner og oppover. På Kiliwatch ble vi tipset opp Hippiemarket som ligger rett borti veien. Kiliwatch er bedre, men Hippiemarket er verdt et besøk når man først er i nærheten. Her hadde de litt paljetter, noe vi savnet på de andre. Eller. På Reciproque hadde de litt paljetter, men til mangfoldige tusen...

Mat: 

Vi hadde jo bare to kvelder, og rakk derfor bare to ordentlige middager. Av dem, så er det bare en jeg vil skryte av. Restauranten heter Astier, og skal være en "gjemt perle" med god mat og fransk stemning. Det innfridde. Hyggelige omgivelser og veldig god mat! Kjedelig at vi var så trøtte, ellers kunne vi sittet der hele kvelden og drukket rødvin og sett ut av vinduet. Når man er i Paris er det også olbigatorisk å sette seg på en fortauskafè, og bestille vin og et fat med oster og skinker. Litt sånn tapas-aktig. Og så må dere smake på Crepes! Jeg likte det selv om jeg egentlig ikke liker sjokoladepålegg. Èn ting til; det er også obligatorisk å smake på makaroner fra Laudree! 

Hotell/belligenhet:

Dette med beliggenhet syns vi var det vanskeligste da vi skulle booke hotell. Vi hadde jo ikke peiling. Etter vårt opphold, lærte vi at høyre side av kartet var litt ghetto, mens midten og venstre side var finere og mer sentralt. Når det er sagt, har det ikke så mye å si hvor du bor, så lenge du bor nær en metro. Vi tok metro hele tiden, og kom oss raskt fra A til B. Hotellet vi bodde på heter Provinces Opèra - Vacances Bleues, og var helt OK. Rommene var store og fine, minus for fucked up aircondition og lite service innstilt personale i resepsjonen. Når det er sagt, så betalte vi bare 400 kroner per pers per natt.  

Øvrig: 

Metro. Det er svært lite bruk for taxi i Paris, det er mye trafikk - metroen tar deg mye raskere og billigere fram. Vi kjøpte et to-dagers pass og fikk valuta for pengene. Tror det kostet 17 euro. Det koster ca. 10 euro å komme seg til/fra flyplassen. Husk å sjekke at det ligger en metro i nærheten av hotellet før du booker!
Falske billetter. Det kryr av mennesker ved metroen som vil selge deg falske billetter. Du kan få bot for å kjøpe disse. 
Tiggere. Rundt de største turistattraksjonene, står det damer med skjemaer, de ber deg skrive under et eller annet for handicappede. Så skal de ha penger, og pengene går så absolutt ikke til å hjelpe handicappede. Ikke ta i pennen deres engang, da får dere Aids. 
 

Det var mine Paris-tips! Ikke all verden ettersom jeg kun var der i to hele dager. Men jeg føler at vi opplevde mye til å være der i så kort tid, i hvert fall. Enjoy :-) 

28

Tusen takk Ida for svar på tips om paris på innlegg tidliger.

Vi er nå her og klare for å prøve din tips resturante

I morgen, gleder oss stort 😊 skal også se litt nærmere på

shopping tipsene.. En fantastisk by det er helt sikkert !!!

Ingrid: så gøy, kos dere masse! :) Gleder meg til å høre hva dere syns.

Ble inspirert av deg og skal se om jeg får med meg en av venninnene mine på spontantur! :) Så takk for bra tips :D

Husk å endre bloggadressen din på bloglovin forresten :)

Ser ut som du koset deg kjempemye :) Lurer på om det var stor forskjeller i prisene på Chanelveskene i secondhandbutikkene? Hva ligge de på ca? :)

Henna: De bittesmå som du ser på bildet lå på mellom 6.-8.000.

Paris <3 kjenner jeg må tilbake snarest! Og det siste punktet ditt om tiggere; HAHA! Såå enig. Gud så innpåslitne de var. Og sure ble de også når man ikke ville skrive under :P

gode tips, takk:) jeg mener også at man må dra innom eurodisney! da ofte hvis man har flere dager.

oda: ja, var der forrige gang jeg var i Paris :) Men det er SYKT mye mennesker og kø, så som du sier; da er man avhengig av å ha flere dager i Paris.

jeg drar til paris i neste uke, så dette innlegget passet jo helt perfekt! tusen takk for alle tips! :)

karoline: God tur! :)

I stedet for å gå opp i Eiffeltårnet vil jeg anbefale alle å ta turen innom La Tour de Montparnasse. Det er en høy bygning på omtrent samme høyde som Eiffeltårnet, med myyyyye kortere køer. Man kjøper billett og blir deretter tatt med opp til toppen med heis. Der kan man være både inne og ute, og man har utsikt over hele byen!

Gode tips! Vil bare tilføye at Rue de Rivoli er også en bra shoppinggate! :) Haha, du har så rett i at høyre del av kartet er litt ghetto.. Skal ikke bo der flere ganger :p

Besøk vintagebutikkene i le marais! Utrolig koselig del av paris.

Er veldig hyggelig å gå ut i Latinerkvarteret på kveldstid for å spise.. :) Også bør man prøve kakaoen på caféen Angelina, ikke så langt unna Louvre.. Er som å drikke flytende melkesjokolade ;)

Jippi! Tusen takk, Ida :)

Jeg var i Paris i midten av juli, Vi dro opp til toppen av eiffeltårnet tiidlig om morgenen og brukte bare ca 1 og en halv time til sammen i kø, heis og på toppen :-D

Jeg gikk til toppen av tårnet, rett og slett fordi det var en veldig lang kø både oppe og nede. Brukte ikke så lang tid, det var også kids på 4 som gikk, så tror de aller fleste klarer det :-) også kan man jo ta en drink der oppe, og unnfange et barn på toalettet med en fremmed, fantastisk fransk mann :-)

Forresten. Jeg gikk tilfeldigvis truseløs under KJOLEN denne dagen, ikke gjør det ;) jeg lagde iallefall dagen til et par gutter på 14-15, der de stod å gliste med kamera på gulvet under meg.... :)

Anbefaler Musee D'Orsay!

Kunstmuseum med mindre kaos enn Louvre, og etter min mening finere kunst også. Selv om de ikke har Mona Lisa, så har de mye annet kjent, av eksempelvis Van Gogh, Degas og Toulouse-Lautrec :)

Cathrine :)

Hei :)

Så supre tips til Paris ^^, Må nok ta med meg noen dit veldig snart :))

Jeg spurte deg sist du la ut bilder fra Paris og det er godt mulig du svarte på det da, men jeg finner ikke igjen innlegget :p

Hvordan lage du den toppen du har på hodet? :))

Klem :D

Cathrine :): den har jeg laget ved hjelp av en donut :)

Bra tips! :) Men hvis man skal opp i Eiffeltårnet, går det fint an å forhåndsbestille billetter på nettet :) Det gjorde vi da vi var der, og sto ikke i kø i mer enn 15-20 minutter :D

Var i Paris sommeren 2006, på skoletur. Jeg anbefaler sterkt å ta seg en tur opp i Eiffeltårnet. Kjøp billett på forhånd, så slipper du unna den enorme køa for å få tak i billett. Når du kommer opp i tårnet, er det verdt den ventetiden du eventuelt har. Men det er jo individuelt, så klart, og jeg var jo i Paris ei uke og hadde derfor litt mer tid.

Når det gjelder Metroen er det også en annen ting man bør passe på. Vi fikk beskjed om å unngå de største holdeplassene, fordi der er sjansen stor for at du kan du bli ranet. På de største holdeplassen oppholder det seg store gjenger som samarbeider, og det de gjør er at de omringer deg og nærmest tvinger deg til å gi fra deg verdisaker. Så det største tipset våre guider ga til oss, var å være veldig forsiktig med å bruke telefoner, pc og andre verdisaker åpenlyst. Sier seg vel kanskje selv, men to stykker i vår gjeng opplevde faktisk dette, og det bare fordi han tok telefonen sin når den ringte inne på metroen.

Vil anbefale sacre coeur og moulin Rouge i montmatre!

Men pass på tingene dine for her er lommetyvane flinke!

Bra du kommer med tipset om å være på vakt for tiggerne rundt turistattraksjonene. Var i Paris i fjor, og min amerikanske venninne ble angrept av en slik dame. Etter å ha opptrådt truende ville min venninne få henne bort ved å gi henne et par Euro. Det var ikke dama fornøyd med og snappet en ?50 seddel fra lommeboken hennes. Så ikke ta i pennen og for all del ikke ta frem lommeboken!

asså... det går heis til toppen av inni eiffeltårnet! tar maks en time hvis man vil gå litt innimellom..

Kassandra: mente køen :p hvis man ikke har bestilt billett på forhånd må man visst så sykt lenge i kø.

Emily Hillersøy

Kan du lage et innleg om hvordan du lager denne "dulten" så sinsykt pen!

Emily Hillersøy: ja kan prøve på det :)

Skriv en ny kommentar