vi skaper nye tradisjoner

God kveld, sweethearts! Humøret er bra, har hatt en veldig koselig dag med venninner. Tiden har stort sett gått med til å planlegge morgendagen, min første ordentlige 17.mai-feiring i Oslo! Har jo alltid vært med familien eller i utlandet, og har egentlig aldri hatt noe spesielt forhold til nasjonaldagen. Er jo bare halvt norsk, så kan ha noe med det å gjøre. For eksempel så sperrer jeg opp øynene og rister på hodet hver gang jeg ser en bunad, syns det ser helt tulleruskete ut. Både samboer'n og Mariabestie har hengt klare bunadene sine i dag, så dere kan tro jeg har ledd mye. De ser ut som budeiedrakter!

Champagnen ligger klar i kjøleskapet, det samme gjør morgendagens deilige frokost som vi har forberedt. Vi skal ha champagnefrokost hos Selma, før vi skal ut og spise middag i morgen. Og så får vi se hva resten av dagen og kvelden bringer. Hvordan feirer dere 17. mai?

Godjentene sover nå, så jeg får vel borre hodet ned i puta jeg også. Regnet hamrer mot ruta, så jeg håper at himmelen får rast fra seg i kveld. Trenger som sagt sol i morgen!

18

Hehe, nå kan jeg tenke meg det blir ramaskrik i kommentarfeltet ditt, Ida. Død og korsfestelse over den som våger å si noe negativt om Norges nasjonaldrakt ;) Men jeg er faktisk helt enig med deg. Har aldri likt bunad, synes det minner for mye om budeier og gamle, tjukke vikingkvinner med fletter og operastemme som bærer navnet Helga eller Olga.

Vanligvis feirer jeg 17.mai i byen hvor jeg ser russetoget, kjøper is og gliser av kidsa som flyr rundt og skyter med softgun, før jeg drar hjem og spiser mammas hjemmelagde jordbærkake og skravler med slekten. I år blir det derimot annerledes. Nå bor jeg jo for meg selv og er midt i tidenes flytteprosjekt inn til Oslo. Bestis nr 1 har blitt mamma, og bestis nr 2 skal feire med slekten. Samboer er gamer og benytter selvfølgelig anledningen til å stikke til en kamerat å game(!!). Så i år feirer jeg syttende mai iført joggebukse, sittende i sofaen og blogge/se på MTV. Mat har jeg også glemt å kjøpe inn, og ettersom butikken er stengt i morgen, får jeg nøye meg med det som allerede finnes i skapet: agurk, skinke og pepsi max.

Men kjolene mine er nedpakket, jeg KAN trenge å gå ned 2-3 kilo før bikinisesongen, og det er meldt regn over hele østlandet, så det er forsåvidt like greit ;p Håper iallefall du får en strålende dag og ikke glemmer oss blogglesere heeelt bort ;)

- WALDORFEN.BLOGG.SE :)

Jeg skal jobbe fra 15-23...
Ha en fortreffelig dag! :)

Feirer med familien min :D

Jeg kjenner jeg ble skikkelig provosert ang det med bunader.. At man skal riste åpenlyst på hodet fordi mennesker har på seg sin nasjonaldrakt.... Alle har forskjellige meninger, og det respekterer jeg, så jeg skal ikke slenge dritt.. Håper du innerst inne er sjalu fordi du selv ikke har bunad, og at det er derfor du velger å rakke ned på en stor prosentandel av befolkningen.. Er så utrolig mye tacky å se på 17.mai, håper du ihvertfall kjørte en anstendig stil... Gratulerer med dagen!

Hvor er jakken din fra?:)

Du er halvt norsk og halvt?

Bunad er fiiiiint! Men jeg var vel godt over 20 før jeg fant det ut.

I år feiret jeg syttende mai med å være fyllesyk, haha :p

Lizbethosnes.com - En ærlighetsblogg. Hverdagen og mine interesser, og lidelsen Anoreksi. Lizbethosnes.com

Frokost med familien, tog, rømmegraut hos besta med resten av slekta, leika, program og vennekos, så avslutta eg kvelden med familien og kjæresten og good mat :)

Bunad er jo faktisk budeiedrakter. Dvs pyntede budeiedrakter. Mønstrene og broderiene er stort sett hentet fra gårder rundt omkring. Norge var et bondesamfunn og jeg syns det er flott at vi har tatt vare på gamle mønstre og skikker gjennom flere århundre ved å putte de inn i disse festdraktene:)

har ikke noe spesielt forhold til nasjonaldagen selv, hvertfall ikke nå som jeg ikke lenger er på barneskolen halve dagen. men de siste årene har jeg dratt til oslo med venninner, spist og kost oss masse der! og det var vært utrolig koselig :D

Det er mange bunader som ikke er spesielt pene, men jeg er veldig glad for at jeg har en bunad! :-)

Du er så fin med kortere hår! Hvor er jakken din fra? :)

Øøh, rister på hodet av bunad? Er helt greit at du ikke liker den, men å sperre opp øynene når du ser noen i sin nasjonaldrakt? Hva faen?
Om jeg ikke liker nasjonaldraktene i afrika, skal jeg skrive åpent om hvor fælt det er og gå og vise det åpenlyst, i deres eget land? Eh, nei...

I år ble dagen feiret her jeg går skole, i Grand Forks, North Dakota, USA. Glad jeg ikke hadde bunaden min, for da hadde jeg dævva i varmen. Tredve grader og sol, grilling og drikking i parken med norsk flagg hengende over paviljongen, så videre på ølsmaking på et bryggeri, så vors, så ut. :) Flott dag, solbrent og fine ble vi alle! Ha en flotters dag, selv om du er teit som ikke liker bunad! :)

Bunad er det fineste plagget som fins, både på kvinner og menn etter min mening. Selv er jeg veeldig glad i bunaden min, og de fleste av mine venner som ikke ville ha bunad til konfirmasjonen angrer bittert og sparer godt til en nå :) Selv hadde jeg ikke villet rakke ned på så mange mennesker som det faktisk er som bruker bunad, men heldigvis er smaken som baken. Håper du hadde en fin dag!

Lol, det ER jo budeiedrakter, er på en måte litt av poenget, at vi tar vare på nasjonaldrakt - som før var heeelt vanlige budeiedrakter.. Jeg synes det er en flott kulturarv, jeg har bare ikke råd til det :P Men, egne meninger er absolutt lov! :):)

Jon Apefjes

Jalla bloooogg ass

Skriv en ny kommentar