DET VAR EN GANG

Det var en tid da jeg ikke hadde blogg. Jeg hadde minst ti forskjellige dagbøker jeg skrev, tegnet og limte inn bilder i, og jeg skrev små noveller på familie-pc'en. Gjemt inni en mappe som var gjemt inni en mappe som var gjemt inni en mappe.

Det var en tid da jeg ikke hadde Facebook. Jeg husket bursdagene til mine beste venner i hodet, og når det var på tide å feire meg selv, sendte jeg invitasjoner i posten. Jeg hadde mange færre tusen venner, men mange flere å finne på noe med.

Det var en tid da jeg ikke hadde Twitter. Snodige tanker og sarkastiske bemerkninger testet jeg ut rundt middagsbordet, og kjente mennesker leste jeg om i avisene.

Det var en tid da jeg ikke hadde Instagram. Jeg var den eneste av vennene mine som hadde digitalkamera, og det var stas. Vi pyntet oss med mammas kjoler, blomster i håret og tonnevis av sminke, og lekte modeller foran grafitti-veggen bak Rimi. Bildene ble printet ut, og jevnt fordelt mellom soveromsveggen og Deiligst.no.

Det var en tid da jeg ikke hadde iPhone. Og jeg er ikke sikker på om jeg var mer eller mindre sosial den gangen. For på èn måte gjør det meg asosial å ha den lille dingsen i hånda konstant. Jeg er kanskje en halvhjertet lytter når Facebook piper på skjermen, og kanskje en tafatt samtalepartner når Twitter slenger meg spydigheter. Men på den andre siden, så var jeg aldri vært i kontakt med så mange mennesker på samme tid, for ikke å snakke om hvor tilgjengelig jeg er nå - over alt.

Jeg tenker ofte over hvordan sosiale medier og duppedingser har forandret livet mitt, og jeg tror det er såpass mye at jeg har vanskelig for å gape over fakta. Hvem var jeg før jeg delte hverdagen min med tusenvis av fremmede, både i form av tekst, bilder og video? Hva fylte jeg tiden med, den dødtiden jeg nå bruker på å oppdatere meg på hva som skjer i både vennekrets og verden? Hvordan hadde jeg det med meg selv før jeg ga tusenvis av fremmede mennesker muligheten til å fortelle meg at jeg var pen, stygg, tynn, tjukk, kul, teit, morsom, kjedelig, smart og dum?

For å være helt ærlig, så har jeg vanskelig for å huske hverdagen uten likes, retweets, pokes, kommentarer og venneforespørsler.

15

:)

Haha, elsker slike innlegg! Det er jo faktisk helt utrolig hvor mye tidene forandrer seg..

? Lizbethosnes.com - Hverdag, mote og livet med en spiseforstyrrelse

Digger innlegget!

So true!

Et morsomt, men tankevekkende innlegg, Ida! Du har helt rett, sosiale medier har tatt over ;)

ingeborg-anna

hahah, så bra innlegg!
ja, tenker faktisk på det selv ;)

Drit kult innlegg! haha

Haha, det er såå sant!

Ja, det må jeg jammen meg si..... Har fulgt bloggen din med et mer eller mindre interessert halvt øye en periode nå, men må innrømme at JA, jeg liker bloggen til Ida Wulff!

For det første liker jeg måten du skiver på. Lett, ledig, få skrivefeil, god flyt, osv osv. Og så digger jeg tonen din. Du har sjarme og tar ikke deg selv noe særlig høytidelig, men gjør heller gjør gode "poeng" ut av dine "feil og mangler". Litt ironi og sarkasme innimellom, uten at det tipper over. Og lite annonsering. Takk takk takk.
Du virker reflektert og oppegående, og har god balanse mellom tøyse-innlegg og de med litt mer substans. Dagens innlegg, Det var en gang, har en jo lest i mange varianter, men denne var MEGET bra. En tankevekker.

Så: Ikke at det betyr så mye for deg, men du har fått deg en ny fan! Jeg håper du fortsetter med samme det samme gode arbeidet. Du er jammen meg god! :)

Svar fra Ida: så utrolig hyggelig med en ny fan! :-) Tusen takk for fine ord, setter stor pris på det!

rett og slett skikkelig bra skrevet! wow!

Dette var inmari godt skrevet!
You go girl.

Så BRA skrevet Ida! Jeg satt faktisk å leste teksten, og trodde jeg var inne på en annen blogg- skal ikke navne navn - men så tenkte jeg: dette kan ikke være henne - det må da være ida wulff jeg er inne på, hu andre er for dum til å skrive på denne måten. Haha. Jeg er trøtt, derfor jeg ikke henger med på hvem blogg jeg er innpå:) Det er så mange bloggere som har blitt store de siste årene - men det er navnet ditt som ble kjent rundt blogg først, er det ikke?! Husker jeg så intervju med deg på sommeråpnet for noen år siden, kan det stemme?

Hilsen fast Leser:)

Svar fra Ida: jeg tror det kan stemme at jeg var med på sommeråpent for et par år tilbake :)

Elsker innlegget! Tenker ofte på det der selv jeg..

Utrolig bra skrevet!!! en så oversiktlig, forståelig og god flyt i teksten skal man lete lenge etter :)

Noe å tenke på :-)

Skriv en ny kommentar