hits

SOMETHING TO TELL

13.05.2013 - 00:02 17 kommentarer
Livet mitt i Oslo går mot slutten - for denne gang. Jeg har falt til ro med mitt endelige valg; å ta et år i Tønsberg, hvor jeg fokuserer på å ta opp fag for å komme i gang med studier, ta lappen, trene og være med familie. Engelen på min venstre skulder klapper meg på hodet og sier "flink jente". Djevelen på min høyre skulder, river meg i håret og spør "hva faen driver du med?".

Om nøyaktig 20 dager flytter jeg til Tønsberg. Så i disse dager gjør jeg akkurat det som faller meg inn, og lever livet så godt jeg kan i Oslo by. Og jeg er ikke lei meg i det hele tatt. Ikke lei meg for å flytte ut av leiligheten, ikke lei meg for å ikke ha vennene mine rett ned i gata, ikke lei meg for noe som helst. Jeg vet at jeg trenger et kjedelig år for å komme meg videre i livet, og i helgene er Oslo, venner og "livet" kun en og en halv time unna med tog.

De siste dagene har jeg tilbragt med venner, på nøyaktig samme måte som i 2009, da jeg kom flyttende til Oslo. Vi sitter på uterestauranter og ler oss skakk, går en liten tur, og slår oss ned på neste sted og spiser igjen. Vi sitter i parken og synger, og på benker og har gode samtaler. Vi lover hverandre å aldri drikke igjen, mens vi prøver å time tacoen til gullrekka på TV. Vi kryper opp i sofaen med ansiktsmasker og bestemmer oss for å være fornuftige, før vi plutselig ombestemmer oss og tar løpefart inn i sminkepungen og ut på byen. Vi går lettkledde rundt på nattetid, på jakt etter nye eventyr og nye bekjentskaper. Vi drar på roadtrip og ser nye deler av byen. Vi bestiller kaffe, bare for å kunne sitte på et hyggelig sted og røyke opp en hel pakke med Marlboro Light.

Jeg har innsett at jeg serverer dere mye crap, i form av bilder. Bilder av sushi, kaffekopper, italienske pizzaer og drinker. For dere framstår det selvfølgelig som middelmådig rosablogging. For meg er det alle minnene jeg skaper på veien, med små og store historier bak seg. Noe å fortelle barnebarna - ikke bloggleserne.....

Jeg er så spent på min fornuftige tilværelse, jeg vet selvfølgelig at den kommer til å gjøre meg gal til tider. Men Gud, så deilig det skal bli å gjøre noe nyttig for framtiden min - bortsett fra å blogge sushi og kaffekopper...

17 kommentarer

Inga

13.05.2013 kl.01:40

Det ser og høres kjempekoselig ut!
Tror du kommer til å ha mye igjen for det året hjemme i Tønsberg senere. Lykke til!

Ida Helene

13.05.2013 kl.01:57

Hvilken skole skal du ta opp fag ved? Har du vgs fra før av? :-)

:)

13.05.2013 kl.07:17

Lykke til på ferden! Håper vi får følge med videre, selv om det blir mindre sushi og kaffekopper. Du er Norges beste blogger, jeg digger deg! <3

anonym

13.05.2013 kl.09:21

Pleier aldri å kommentere, men må det denne gangen (dessuten lot du meg vinne en konkurranse en gang som jeg var så takknemlig for, så føler alltid at jeg "skylder" deg noe, hehe), men nå må jeg si at jeg ble positivt overrasket over valget ditt, Ida! Etter min mening var det VELDIG fornuftig. Det krever mot å ta et valg om det fornuftige og ikke nødvendigvis det man vil - det tar jeg hver eneste dag med studiene mine. Og må fortsette å ta de i to år til, da jeg går mastergrad. Det er ikke moro, men det er en utrolig god følelse å kjenne sin egen styrke. Tror du kommer til å se tilbake på det året med glede over at du valgte det fornuftige valget. Bra Ida! Lykke til - og håper du fortsetter å blogge på samme måte :-)

marte

13.05.2013 kl.09:57

Når du skal ta lappen kommer det til å komme en del paraplyer i forhold til idiotiske trafikanter. lykke til :D

Nora

13.05.2013 kl.11:51

Hva tror du du kunne tenke deg å studere? Noe idé rundt det? :)

Andrea

13.05.2013 kl.13:27

Jeg tror dette er en av de første gangene jeg kommenterer på bloggen din, til tross for at jeg har lest den nå siden 2007-2008. Jeg har fulgt med på deg og livet ditt, som tross alt utviklet seg ganske annerledes enn mitt. Er like gammel som deg, men begynte ikke å studere før for et år siden. Jeg valgte lærerstudiet, med blandede følelser. Og det du skrev om at tilværelsen kommer til å gjøre deg gal - det stemmer! I hvertfall for min del, som var vant til fast inntekt hver måned, og frihet til å gjøre stort sett det jeg ville! Men bare stå på, du vet jo innerst inne at det valget du tar nå, er det rette (tror jeg?)! :)
Selv er jeg fortsatt usikker, og står for at JA, det er vanskelig å vite hva man skal gjøre i livet!!
Håper du har valgt noe som er riktig for deg Ida! :D Jeg følger selvfølgelig med for å se hvordan det går! ;) Spesielt siden jeg er inne på tanken om å flytte til Tønsberg selv..
Fortsett med den gode bloggingen, de gode tekstene og alle småkommentarene man kjenner seg igjen i! :D
Stor klem!

camilla

13.05.2013 kl.14:54

Dette var .. realistisk og kjempe flott! :-D Vil ønske deg masse lykke til!

Ane|

13.05.2013 kl.17:39

Hva slags studie håper du å komme inn på til slutt? :)

Therese

13.05.2013 kl.18:45

Så bra du fikk bestemt deg, lykke til med kjøretimer og skole!
Ganske deilig å kunne kjøre rundt helt alene, og da er det jo fort gjort å svippe inn til Oslo og hilse på venner når lappen er i boks :)

Eve

13.05.2013 kl.19:12

Hei Ida - dette var et supert innlegg! Ønsker deg lykke til - OG håper virkelig at du tar en utdannelse som gjør at du kan fortsette å skrive - det er du suveren til!!!!!!!!! Klem

Renate

13.05.2013 kl.21:56

Lykke te videre Ida! :)

Regine

14.05.2013 kl.11:31

Lykke til! Studietiden går fortere over enn man tror ;)

helsefrøken

16.05.2013 kl.10:21

Lykke til på ferden Ida! Dette var et modig valg som jeg tipper du aldri kommer til å angre på. Håper ikke du slutter å blogge og ønsker deg masse lykke til. Stå på! Stor klem

-A

16.05.2013 kl.11:01

Masse masse lykke til Ida! Studietiden er fantastisk, og den går fort over! :) Selv startet jeg mine høgskoleår som fri og frank 19-åring (for 4 år siden) og avsluttet tre år senere med en bachelorgrad, hus, bil og kul på magen :-) Ting forandrer sæ´ fort kan man si :-)))

Martine

16.05.2013 kl.23:56

Jeg flytter også til Tønsberg til sommeren for å ta lappen og ha fokus på fag. Sitter også litt med de samme følelsene som deg. Det blir rart og trist å flytte fra alt livet i Bogstadveien. Sees i Tønsberg:)

Kristine

20.05.2013 kl.15:13

Fornuftig valg, Ida! :-) Jeg har fulgt deg i mange år nå, og gleder meg allerede til og følge deg i ditt "kjedelige" liv! ;-)

Skriv en ny kommentar