OPPSKRIFT: THEAS SJOKOLADEKAKE

Hold dere fast..... Denne sjokoladekaken er glutenfri og laktosefri!! Og den er verken tr eller med snn rar-glutenfri-smak. Den er rett og slett saftig og smaker som den beste sjokoladekaken jeghar smakt.

*Hyller min beste venninne Thea for at hun har skapt denne kaken*

Til kaken trenger du

200 g smr

2 dl vann

4 ss bakekakao

1/2 beger laktosefri rmme

4 dl Glutenfri fin kakemiks fra Toro (ikke bry dere om at det str to poser p bildet)

4,5 dl sukker (neste gang skal jeg prve bruke sukrin i stedet, spent p hvordan det blir)

1/2 ts salt

1 ts natron

2 egg (pisk disse for seg selv frst)

Til glasuren trenger du

50 g smr

2 ss bakekakao

3 ss laktosefri melk

1/2 ts vaniljesukker

100 g melis

Slik gjr du

Sett ovnen p 180 grader.

Kok opp vann, smr og kakao i en kjele.

Nr det har kokt opp, skru av platen men la kjelen st p plata.

Rr sukkeret godt inn.

Hell rmmen, de piskede eggene og alt det trre i kjelen.

Bland alt godt sammen, og hell det i en smurt kakeform. Jeg anbefaler ha bakepapir i bunnen og smre sidene.

Sett kaken i midten av ovnen i ca. 60 minutter. Varierer fra ovn til ovn, s se til kaken nr det har gtt 40 minutter.

Nr kaken er ferdig og ikke lengre er varm, kan du begynne p glasuren.

Smelt smret, og bland det med bakekakao, laktosefri melk, vaniljesukker og melis.

Smr glasuren p kaka, og dryss p pynt med det samme hvis du nsker det.

Denne oppskriften gjelder jo for en 24 cm springform, men hvis du nsker lage en langpanne er det bare doble oppskriften. Bde Thea og jeg er enig om at den smaker best nr den har sttt i kjleskapet en natt, da blir den ekstra saftig og god!

Denne mdere bare prve lage, lover at den er god. Selv om bildet av ferdig resultat ble litt slurvete og udelikat :-)

18

...og med laktosefritt smr blir den HELT laktosefri.

Sukrin i baking fungerer utmerket!

Med s mye smr, vil jeg ikke kalle den laktosefri..

Svar fra Ida: bruk laktosefritt smr da ;)

Marijohanne

Kaka ser supergod ut!
Men meierismr er, i flge Tine, like laktosefritt som gulost, alts 0,6 gr laktose pr 100 gram. S jeg vil absolutt pst at kaka er laktosefri, hvertfall om man tler gulost.

Nam! Altfor fristende en sen torsdagskveld... Men kan tipse deg om heller bruke sukrin+, det er sukrin blandet med stevia. Alts null kald ettersmak! Funker utmerket i baking,kjp det p helsekosten!

brukte melkefritt smr og soyamelk i stedenfor laktosefri melk, da jeg er ekstremt allergisk mot melk! kaken ble supergod, takk for fin oppskrift :)

Nedtur at jeg er allergisk mot egg i tillegg til melk og mel da.. Kan du ikke be henne finne en oppskrift for det? :D

Tusen takk for en herlig oppskrift! Gleder meg til teste den ut:) er like deilig hver gang en glutenfri oppskrift ikke smaker glutenfritt haha!

Jeg skal prve denne oppskriften til helgen. For da skal 6 rs-dagen til min datter og ei venninne av henne feire bursdagene sine, og det er noen barn som reagerer p melk og drikker bare laktosefri melk, og vet at noen ogs reagerer p mel, s dette blir spennende :)

Sier i fra hvordan det ble.

Takk for oppskrift p en deilig kake! Genialt med en kake som er bde gluten og laktosefri, og som smaker godt i tillegg ;)

litt mindre sukker i langpanne og 50 min

Spennende oppskrift som jeg skal prve meg p til helga! Blir det samme gode kaka om jeg bruker vanlig melk og rmme, alts ikke laktosefri?

Anne Kari: det vil jeg tro, men har ikke prvd :-)

Da er kaken p tur i ovnen. Takk for oppskrift, da jeg ikke har peiling p gluten/laktosefritt ellers. Dobla oppskriften, har hatt det i en langpanne. 180 grader nederste rille i ovnen. Aner ikke hvor lang steketid det blir da men, fr flge med den :)

Hvor mange porsjoner fr du av denne oppskriften?

Oda Elise: en kake av helt vanlig strrelse :-)

Hvor mye sukrin skal man ha i m man bruker det istedenfor sukker?

Kan man fryse denne kaka?

Skriv en ny kommentar