OPPSKRIFT: THEAS SJOKOLADEKAKE

Hold dere fast..... Denne sjokoladekaken er glutenfri og laktosefri!! Og den er verken tør eller med sånn rar-glutenfri-smak. Den er rett og slett saftig og smaker som den beste sjokoladekaken jeg har smakt.

*Hyller min beste venninne Thea for at hun har skapt denne kaken*

Til kaken trenger du

200 g smør

2 dl vann

4 ss bakekakao

1/2 beger laktosefri rømme

4 dl Glutenfri fin kakemiks fra Toro (ikke bry dere om at det står to poser på bildet)

4,5 dl sukker (neste gang skal jeg prøve å bruke sukrin i stedet, spent på hvordan det blir)

1/2 ts salt

1 ts natron

2 egg (pisk disse for seg selv først)

 

Til glasuren trenger du

50 g smør

2 ss bakekakao

3 ss laktosefri melk

1/2 ts vaniljesukker

100 g melis

 

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader.

Kok opp vann, smør og kakao i en kjele.

Når det har kokt opp, skru av platen men la kjelen stå på plata.

Rør sukkeret godt inn.

Hell rømmen, de piskede eggene og alt det tørre i kjelen.

Bland alt godt sammen, og hell det i en smurt kakeform. Jeg anbefaler å ha bakepapir i bunnen og smøre sidene.

Sett kaken i midten av ovnen i ca. 60 minutter. Varierer fra ovn til ovn, så se til kaken når det har gått 40 minutter. 

Når kaken er ferdig og ikke lengre er varm, kan du begynne på glasuren.

Smelt smøret, og bland det med bakekakao, laktosefri melk, vaniljesukker og melis.

Smør glasuren på kaka, og dryss på pynt med det samme hvis du ønsker det. 

 

Denne oppskriften gjelder jo for en 24 cm springform, men hvis du ønsker å lage en langpanne er det bare å doble oppskriften. Både Thea og jeg er enig om at den smaker best når den har stått i kjøleskapet en natt, da blir den ekstra saftig og god!

Denne  dere bare prøve å lage, lover at den er god. Selv om bildet av ferdig resultat ble litt slurvete og udelikat :-)

 

18

...og med laktosefritt smør blir den HELT laktosefri.

Sukrin i baking fungerer utmerket!

Med så mye smør, vil jeg ikke kalle den laktosefri..

Svar fra Ida: bruk laktosefritt smør da ;)

Marijohanne

Kaka ser supergod ut!
Men meierismør er, i følge Tine, like laktosefritt som gulost, altså 0,6 gr laktose pr 100 gram. Så jeg vil absolutt påstå at kaka er laktosefri, hvertfall om man tåler gulost.

Nam! Altfor fristende en sen torsdagskveld... Men kan tipse deg om heller å bruke sukrin+, det er sukrin blandet med stevia. Altså null kald ettersmak! Funker utmerket i baking,kjøp det på helsekosten!

brukte melkefritt smør og soyamelk i stedenfor laktosefri melk, da jeg er ekstremt allergisk mot melk! kaken ble supergod, takk for fin oppskrift :)

Nedtur at jeg er allergisk mot egg i tillegg til melk og mel da.. Kan du ikke be henne finne en oppskrift for det? :D

Tusen takk for en herlig oppskrift! Gleder meg til å teste den ut:) er like deilig hver gang en glutenfri oppskrift ikke smaker glutenfritt haha!

Jeg skal prøve denne oppskriften til helgen. For da skal 6 års-dagen til min datter og ei venninne av henne feire bursdagene sine, og det er noen barn som reagerer på melk og drikker bare laktosefri melk, og vet at noen også reagerer på mel, så dette blir spennende :)

Sier i fra hvordan det ble.

Takk for oppskrift på en deilig kake! Genialt med en kake som er både gluten og laktosefri, og som smaker godt i tillegg ;)

litt mindre sukker i langpanne og 50 min

Spennende oppskrift som jeg skal prøve meg på til helga! Blir det samme gode kaka om jeg bruker vanlig melk og rømme, altså ikke laktosefri?

Anne Kari: det vil jeg tro, men har ikke prøvd :-)

Da er kaken på tur i ovnen. Takk for oppskrift, da jeg ikke har peiling på gluten/laktosefritt ellers. Dobla oppskriften, har hatt det i en langpanne. 180 grader nederste rille i ovnen. Aner ikke hvor lang steketid det blir da men, får følge med den :)

Hvor mange porsjoner får du av denne oppskriften?

Oda Elise: en kake av helt vanlig størrelse :-)

Hvor mye sukrin skal man ha i m man bruker det istedenfor sukker?

Kan man fryse denne kaka?

Skriv en ny kommentar