OPPSKRIFT: LAG TACO-TILBEHR FRA BUNNEN

Taco og annen mexican food er en helt super mte f i seg masse grnnsaker p. Alt smaker jo godt sammen med et tacoshell og sterkt krydret karbonadedeig eller strimlet kylling! Problemet er bare at nesten alt som str i den "meksikanske hylla" p butikken er helt forferdelig. Fullt av sukker og E-stoffer, og veldig lite av det man trorman fr i seg. Guacamole, foreksempel. Det kan vre s lite som 1,5% avocado i en boks med "guacamole", det er s tragisk at man bare m le...

S i dag bestemte jeg meg for lage taco-tilbehret fra bunnen av. Tacokrydder til kjttdeigen, salsa og guacamole. Trodde det skulle komme til smake skikkelig kjipt, men hele familien var enig om at det smakte godt. Det tar jo litt ekstra tid, men tacokrydderet kan man lage trippel porsjon av, og ha stende p en krukke. Salsaen kan man lage trippel porsjon av og fryse ned. Guacamolen ville jeg uansett laget fersk hver gang. Mengdene jeg har skrevet i oppskriften, er salsa og guacamole til en familie p 4++ og tacokrydder til sikkert seks tacomiddager.

Taco-krydder til kjttet/kyllingen

Du trenger

4 ss spisskummin
3 ss chilikrydder
3 ts Chili Explosion
4 ts oreganokrydder
4 ts salt
4 ts pepper

Noen nrmere forklaring trengs ikke, du blander bare alt sammen i en liten skl.

Hjemmelaget salsa

Du trenger

2 bokser hakkede tomater (det ble for mye for 4 personer til og med...)
1 rdlk
1 rd chili
2 fedd hvitlk
4 ts spisskummin
Salt og pepper
Valgfritt: jalapenos

Slik gjr du

Hakk rdlk, hvitlk og chili i sm terninger, og sleng det sammen p panna med litt olje
Hell deretter p de hakkede tomatene
Tilsett krydder og jalapenos om du vil, og la salsaen st og putre i 20-25 minutter.


Ekte guacamole

Du trenger

4 avocado (det ble nok til typ 6 mennesker, s helt greit halvare hele oppskriften hvis du ikke vil ha rester)
Saften fra 1 lime
2 ss hakket rdlk
4 ts hakket rd chili
2 hvitlksfedd
Salt og pepper

Slik gjr du

Kutt opp rdlk, chili og hvitlk. Er du smart, kutter du opp ekstra av alt dette nr/hvis du lager salsa ogs.
Ta skallet av avocadoene og skjr dem i terninger. Ha det i en bolle og mos for hardet livet.
Ha oppi alle ingrediensene undervei, mens du moser avocadoene. Limesaften er viktig, ikke bare for smak, men ogs for at den fine grnnfargen ikke skal bli brun.





39

Tips til kjttdeigen: ha i frisk hvitlk og en boks hakkete tomater. Blir best da!!👌

S kjekt! Da blir det taco fra bunnen neste gang. Lager alltid guacamolen fra scratch, syns den ferdige smaker ekkelt rett og slett.

Du har glemt Kumin i tacokrydderet ditt :) Veldig basiskrydder i mexicanske retter, og hvis du lukter p det, synes jeg nesten det alene lukter taco! :)

Ups! My mistake!;)

Guacamole og krydder lager jeg selv, men har aldri prvd lage salsaen. Det s jo superlett ut, skal absolutt testes ut til helga! :)

Tuusen takk for oppskrifter! Elsker taco, og det er greit f noen tips til hvordan den kan gjres sunnere :) Bruker alltid lage guacamolen selv, men m s absolutt prve ut salsaen og tacokrydderet!

Spennende! Dette m jeg prve til helgen :)

Hei Ida. Dette s virkelig godt ut! Lurte bare p en liten detalj, nr vi kjper krydder i butikken er det jo ferdig mlt opp. Hvor mye krydder bruker du p en pakke kjttdeig?

Tusen takk! Dette skal testes ut til helgen!

Men blir det veldig sterk smak? Tenker toringen blir passe skuffet om fredagskosen brenner av han tunga :p

Bruk restene av guacemolen p ristet brd, s godt!:))

Nam!

Til kjttet pleier jeg hakke en gul lk, noen fedd hvitlk, noen tomater eller en boks hakkede tomater, masse kummin og masse chilipulver, samt litt pepper. Deretter blander jeg dette med kjttet og tilsetter litt vann, og lar det koke sammen. Blir ogs kjempegodt :)

hvis du liker mais til tacoen burde du prve lage maispure, er superdigg pleier ha hjemmelaget guacemole, salsa og maispure. Maispure er ogs litt stt s kan vre en erstatter for rmmen som folk pleier ha p for gjre smaken mildere. :-)

camilla: takk for tips! :)

Renate: mitt ble noe sterkt, men det kan du jo regulerere selv :D f.eks ved ha mindre chili og droppe jalapenos kanskje?

Iselin: jeg brukte 2 ts per 400 gram kjttdeig :)

Hvilket program/hvordan lagde du de rosa "stemplene" p bildene dine.. tacokrydder osv.? Takk for oppskrifter:D

Pappa lager alt fra bunnen av. Har aldri engang spist ferdige sauser her hjemme, s tacokrydder er noe vi aldri har kjpt fr.

Synes det er bra at du deler p bloggen din at det ikke er s vanskelig gjre ting ordentlig! Selv lager jeg alltid guacamolen fra bunnen av og da blir den best, helt klart! Har ikke prvd salsa/tacokrydder enda, men skal definitivt prve ut dette neste tacokveld! Liker bloggen din veldig godt og takk for tips. Gjerne mer av dette og det er gy med s fine bilder til. Hurra :)

S deilig ut! eeeeelsker tacokrydder, s kanskje jeg skal prve meg p en hjemmelaget. bra tips!

2 teskjeer pr kjttdeigpakke? Det hrtes veldig lite ut..? Men NAM - skal s forske meg p dette neste tacofredag. Avokado- og salsaoppskriften din er omtrent identisk til min, men jeg har aldri forskt lage tacokrydder fra scratch, det var lurt, og tydeligvis enkelt. Takk for tips!

S godt det s ut :)

Siri: det lager jeg p picmonkey.com :)

Dumt sprsml kansje, men nr man kjper Tacokrydder i butikk s tilsetter man vann etter man har tilsatt krydderet. Behver man det med den hjemmelagde krydderoppskriften? :) Ha en forsatt fin tirsdag!

Supert innlegg Ida !! Har aldri falt meg inn lage tacokrydderet og salsaen selv, har rett og slett ikke tenkt over at det butikkjpte inneholder en del ting vi ikke vil ha i oss. Kommer til begynne med dette! Tommel opp!

Sofie: jeg gjorde ikke det, men det ble liitt trt, s gjr det neste gang :)

Takk for supre tips! Guacamolen blir enda bedre om du har fersk koriander i! :-)

Hei! Jeg har et sprsml som absolutt ikke har noe med taco gjre.

Mener huske at du har et bilde p rommet ditt, et hvitt med prada skrevet p i sort? Typ som det de har i leiligheten til Serena van der Woodsen i gossip girl?

Jeg lurer p hvor du har ftt tak i det, ettersom det hadde passet perfekt inn i mitt lille krypinn!

P forhnd takk.

Og forresten, gratulerer med marathon! JVLIG sprekt gjort.

oda: hei! :) kjpte det p Society6.com. Men FYI s tok det flere mneder fr jeg mottok det!

nam! syns det smaker s mye bedre nr man lager det selv og! Jeg lager grove tortillas selv nr jeg har litt ekstra tid :-) Finnes masse gode oppskrifter p nett :) nesten alt er best nr man lager det fra bunn. Klem!

S veldig godt ut, m prves!

Men denne skepsisen til E-stoffer generelt, den skjnner jeg ikke. Mange av disse stoffene er helt naturlige. Og mange er sunne. Appelsiner inneholder masse E300, som er askorbinsyre - C-vitamin. Andre igjen er s ndvendige at du dr om du gr noen minutter uten dem, for eksempel E948 - oksygen.

Hvorfor ikke kritisere enkeltingredienser, fremfor kritisere samtlige stoff som er tillatt i nringsmidler?

tar du ut chilli froene eller bare smeller du allt i panna ?

Erik: mangel p kunnskap :) men det er vel ganske penbart at jeg sikter til E-stoffer som ikke er bra for oss.

Anonym: tar dem ut :)

Alt for mye kummin!

Med denne oppskriften fr du en hot (fra chili) kummin smak bare?

Ida, om du kjper hele spiskummenfr og knuser disse i en morter vil det sette en mye bedre smak p maten.

Krydderpulver som har sttt i butikkhyllene gudene vet hvor lenge, er flaut tamme i forhold til nr du stter disse selv. Det samme gjelder forvrig ogs pepper.

Ferdigmalt pepper p glass/boks nr ikke nykvernet pepperkorn opp til anklene en gang.

Nr det gjelder oregano, s er det kun mexican oregano som gjelder i mex/tex-mex mat. Dette er noe helt annet enn middelhavs-oreganoen folk flest kjenner til, vil gi maten en mye mer autentisk smak i forhold til den kjedelige "Euro-mex'n" som pushes av Santa Maria, Old el Paso osv.

Ekte mexican oregano er bortimot umulig oppdrive i Norge, men fes til en billig penge p eBay.

Nr det gjelder E-stoffer og sukker/salt, s br du lese nye p de krydderglassene du har/skal kjpe. Fryktelig mange krydderblandinger er proppfulle av dette.

Har sett flere eksempler p at skalt chilipulver i hovedsak bestr av salt og paprika.

Lrte i Mexico at ekte guacamole skal inneholde koriander. MASSE koriander :) Ellers syns jeg oppskriften s bra ut!

Mariell: liker ikke koriander :-)

h taco er noe av det aller beste jeg vet , s dette m jeg jo bare prve :D

Idag testa eg salsa oppskrifta men eg surra alt krydderet med 1 1/2 fd. istaden for to litt mindre spisskumin .lkblandinga slik at kryddra fekk sleppa smak. Lagde mild versjon men den var svrt godt motatt :) Tusen takk for god ide :D

Skriv en ny kommentar