MIDDAGSTIPS: HJEMMELAGDE VRRULLER

Det eksperimenteres stadig med hjemmelagede vrruller p kjkkenet her, og p lrdag lagde pappa og jeg noen som ble veldig gode. Tenkte dele oppskriften med dere :-)

Du trenger

♥ 3 stk gulrot kuttet i sm biter
♥ 2 kuttede rdlk
♥ 2 kuttede Charlottlk
♥ 4 pressede hvitlksfedd
♥ 8-10 champignon
♥ Litt raspet ingefr
♥ 2 kuttede rde chili uten fr
♥ 4 vrlk (den nederste delen)
♥ 1 pakke karbonadedeig
♥ 1 boks mais
♥ Sweet Chilli Sauce
♥ Soya sauce
♥ Soya olje (p bilder lengre ned)
♥ Det er avbildet en kinakl, men denne brukte vi ikke da den var drlig
♥ Diverse krydder: salt, pepper, chilikrydder
♥ Tyj Spring Roll Pastry



Slik gjr du

♥ Kutt opp gulrot, rdlk, charlottlk, chili, champignon og vrlk, rasp ingefr og press hvitlksfedd. Kast alt dette opp i en stor bolle sammen med mais og bland det.
♥ Ha blandingen opp i en wok-panne, sammen med olje og stek i vei.
♥ Stek samtidig karbonadedeigen i en egen stekepanne. Nr kjttet er ferdig stekt, hell det oppi wok'en med grnnsaker.
♥ Krydre alt sammen med salt, pepper, chilikrydder, og hell p godt med sweet chilli sauce og soya sauce.
♥ Klekk et egg i en skl, og visp det. Egget skal brukes til "lime" vrrullene.
♥ Hvis du ikke har frityrgryte, sett p en jerngryte (kan ikke bruke vanlig kaserolle) med cirka 1 liter soya olje. For finne ut om det er varmt nok til legge vrrullene nedi, kan du stikke en tannpirker nedi. Hvis det bobler bittesm bobler rundt tannpirkeren, er oljen klar til ta i mot vrrullene.
♥ Gjr klar vrruller. Hvis to personer samarbeider, kan en lage vrrullene mens en annen steker dem. Smr alle sidene p vrrull-deigen, legg p fyllet og brett. Husk pakke dem tett og hardt s de ikke pner seg i gryten.
♥ Bruk en spade med hull (hahaha, vet ikke hva redskapet heter, men se bilder) til senke vrrullene forsiktig ned i oljen. Flg med p dem hele tiden, og la dem ligge til de er gyldne og spr. Hvor lang tid det tar, varierer veldig.

Haha, jeg dr. Nr jeg legger ut oppskrifter har jeg aldri noen fine bilder med presentasjon av ferdig resultat. Det er fordi det tar s mye lengre tid lage maten nr man skal fotografere underveis og notere alt som skal i - s nr maten frst er ferdig, er jeg s utlmodig og sulten at jeg driter langt i hele greia. Men hper dere nyter vrrullene hvis dere bestemmer dere for lage dem :-)

PS. Oppskriften ble til cirka 15 vrruller, men det er jo en god id lage dobbel oppskrift og fryse ned noen. Tusen ganger bedre enn ferdig-vrruller fra butikken! Og s er de faktisk bedre enn vrrullene fra min nrmeste kinasjappe her i Tnsberg. Ikke bedre enn Lilleasia sine, men det skal de nok bli en dag.

38

Helt enig der, myyye bedre! Jeg vil tro fiskese er ordet du leter etter :)

Eller s kan du bare gjre det enklere og sunnere ved pensle vrrullene med litt olje og steke dem p 200grader i 10 min

Det s veldig godt ut :)

Hjemmelagde vrruller er jo s godt:)

Funker forresten veldig greit steke vrruller i ovnen ogs:) Smaker omtrent likt som hvis man friterer de:)

Har egentlig aldri smakt vr-ruller, men kjenner at det virkelig er p tide.

Sist jeg prvde meg p vrruller, klarte jeg sle ned hele kjkkenet med glovarm olje.. S tror ikke jeg tr prve meg p dette p en god stund. Men de s supergode ut! :)

heimelaga vrruller er s godt!

Silje Andreassen: haha, ja det er det vel! :D

Sten Eriksson

Christmas Time d.a.r.k (dumb ass roadkill) https://www.youtube.com/watch?v=CZTQoOIOBa0

Nam nam :D

Ser godt ut! M jeg prve lage en dag! :)

Prv stek dem i ovene, mye sunnere, lettere, og slipper stresse med oljen. Jeg bruker vertfall alltid det! En annen ting er bruke kyllingkjttdeig, sunnere og bedre, og ha oppi koriander, da gir vertfall meg smaken av asia! :)

*sjalottlk

Lite tips for legge ut oppskrifter:

1. Finn oppskriften frst

2.Flg den (ha den p papir p kjkkenet, noter ned evt ENDRINGER)

3. Ta bilder underveis p naturlige pauser

4. Ha klar en tallerken fr maten er klar som gjerne er p kjkkenet og ikke i stua dersom maten skal serveres foran tvn eller i spisbordskroken. Legg maten p ferdig tallerken-knips-voila, matbilde ferdig-server :-)

5. legg ut oppskriften i ro og mak etter at maten er fortrt

PS: Med denne teknikken for rulling av vrrullene slipper man unna med myyyye mindre egg :-)

http://www.matmoro.no/slik-ruller-du-varruller/

Karl Inge: tusen takk for tips :-)

nam!

Det s godt ut! flink du :)

Hvordan vet man hvem som vinner mandagskonkurransene dine? :-)

Det gr an steke de p brett i ovnen i stedet for fritere dem! Det blir mye mindre fett og mer crispy! Mye sunnere ogs!

Heidi: da m man flge med p Facebook-siden, det er ikke alltid jeg gidder skrive p bloggen.

Liker de ferdiglaga fra first price. Lol, so not classy.

Anbefaler deg kjpe krydderblanding fra en asiatisk butikk, der har de pakker som er ment til bruke til frityrmat/vrruller. Og glassnudler er ogs kjempe godt i vrruller :)

Nam! Jeg bruker alltid lage med kyllingfilet eller scampi i stede for kjttdeig. Det syns jeg er best :) N ble jeg sulten!

De s gode ut!

S godt ut :) Men alltid godt med noen muffstykker p bordet og :)

Nam! Hvor fr man kjpt Tyj Spring Roll Pastry? :)

Hehehe, du er s herlig :) Det heter hullsleiv. Og DU klekker ikke egg, det ordner hna selv ;) Men du knekker de gjerne :) Vrrullene s superjammy ut, jeg m prve lage selv en dag :)

Wow, det s veldig godt ut!

S veldig godt ut!:) du m prve med glassnudler en gang, anbefales!:)

SiriH: haha :)

Heidi: kjpt p en helt vanlig kina-sjappe :)

Dette m vre den mest fornorsket vrullen jeg har sett.. Ser ut som en fritert taco-burrito spr du meg ;)

Man bruker som regel svinekjtt eller fisk i vietnamesiske vruller.

Det eneste din oppskrift og min mors oppskrift har til felles er guleroten.. og springroll pastry da.

Men din verson er sikkert god den.. whatever floats your boat right? :)

Tran: hehe, mulig det. Er jo halvt norsk, s da blir det fort en norsk vrrull ;)

Hei, kudos for lage mat fra bunnen av!

Siden jeg ser at du skriver s bra sprk ellers, s tillater jeg meg komme med sprkpirk her (i den tro at skrive riktig er noe du er opptatt av):

1. "charlottlk" heter sjalottlk p norsk (og p engelsk "shallotts", s ingen Charlott der heller;-))

2. Vi deler ikke ord p norsk, s det skrives soyasaus og chilisaus - dessuten saus, ikke sauce. P engelsk skrives det derimot "soy sauce" og "chili sauce".

P den asiatiske ved Farmandstredet kan du sprre etter Mama Sitas vrrullkrydder, synes det gir en ekstra piff til vrrullene! Det er s godt :D

Marit: h, p My Caf? :) takk for tips!!

Ser kjempee godt ut, min mamma pleier og lage det, og det er en av ynglings matrettene mine ;)

Jeg har laget vrruller med fisk i steden for kjtt og de ble nydelige. Jeg brukte harr for det er en fisk det er mye av her i Gudbrandsdalen.

Skriv en ny kommentar