NOBODY LIKES ME

Foto: Iheartstencils

Denne streetarten har florert på sosiale medier de siste dagene, og jeg ble forelsket ved første øyekast. Jeg jo bare ha denne på et lerret på veggen?! Jeg syns den sier så mye om samfunnet vi lever i dag. Hvor livene våre nærmest måles i likes, hjerter, tomler opp og statistikk på sosiale medier. Stakkars denne lille gutten. Ingen likes, hva har han å leve for? Hihi :-)

Jeg lovte å ikke skrive mer om skole (haha) men jeg må bare advare; jeg har en stor, skummel matteprøve på torsdag, så den er grunnen til at jeg muligens er litt fraværende her inne. Når den er over, kan jeg puste og danse og sveve til helt over påske! ♥

Snakker om påske. Det er snart tid for å søke seg inn på studier til høsten. Jeg er like ubestemt som jeg var da jeg gikk siste året på videregående i 2009. Bare på en annen måte. Nå er ikke problemet at jeg ikke vil noe, nå er problemet at jeg ikke vet hva jeg skal velge. Det er mange som spør hva jeg har tenkt å søke, og det har jeg latt være å svare på. For den ene dagen vil jeg studere jus eller kriminologi, den neste vil jeg studere media og PR-relaterte fag, og den tredje dagen vurderer jeg shipping eller sykepleier - kun fordi jeg kan gjøre det i Tønsberg. Men det blir nok neppe studier i Tønsberg, ettersom det ikke er noe som virkelig interesserer meg.

Har jeg noen lesere som skal søke seg inn på studier nå? Hva og hvor skal dere gå? Gøy å høre fra dere, kanskje jeg blir inspirert!

118

Studier ja, akk og ve ;-) Jeg er i "samme båt" som deg, tar opp fag og har plutselig lyst til å studere alt slags! HMS- ingeniør og petroleums- teknologi er studier som interesserer meg, men samtidig ønsker jeg å jobbe med mennesker. Det er det som ligger nærmest hjertet mitt, så jeg krysser fingrer og tær for å komme inn på sykepleien, og eventuelt videreutdanne meg til ambulanse eller akutt etterhvert. Tiden vil vise:-)

Jeg har prøvd å velge bort/finne ut hvilke studier som faktisk appellerer til meg med å skille ut de tingene som bare høres interessante ut med de som jeg virkelig blir "dratt i mot", for det er stor forskjell.

Lykke til :-)

Årsstudium i naturfag, deretter bachelor i biokjemi, deretter 4årig medisin :)

Jeg studerer allerede, og går revisjon. Da får du masse økonomifag som er kjekke å ha med seg videre, og i tillegg en del juss som er spennende. Lur utdanning med tanke på valgmuligheter etterpå, og du kan få jobb så og si hvor som helst! Lykke til med valg av studier! :))

Kanskje markedshøyskolen er noke for deg? Skal begynne på master der til høsten, og har høyrt rykter om inspirerande foreleserar og godt, tett studiemiljø :)

Jeg skal flytte fra Ålesund for å studere journalistikk ved Norges kreative høyskole i Oslo! Tror (og håper) det er noe for meg, så må man jo bare prøve å se :-) Lykke til med søkeprosessen!

Dersom du velger å studere jus er det slik livet kommer til å føles de neste 5 årene: http://www.youtube.com/watch?v=9mTbofSUBso ;) Men for all del, man klarer alt man vil klare :D

Jeg er ferdig med lærerutdanningen min på Hamar i juni, så nå har jeg søkt meg inn på Languages and Intercultural Communication ved Edinburgh Napier University. Bare for ett år. :) Fikk unconditional offer før jul, så da flytter jeg til Skottland i september! Gleder meg masse, er veldig klar for nye eventyr nå. :) Håper du også finner drømmestudiet!

Kan anbefale Administrasjon og ledelse, på Høgskolen i Oslo!

Skal søke NHH, Cbs i København, og sannsynligvis økonomi noen andre steder. CBS virker forresten veldig bra, særlig når det kommer til økonomi da en får tittelen siviløkonom, og København er jo en fantastisk by!

Til sommeren går jeg ut med ingeniørgrad på bachelornivå med spesialitet i kjemi og bioteknologi. Det har vært sykt gøy! http://www.hioa.no/Studier/TKD/Bachelor/Ingeniorfag-bioteknologi-og-kjemi

Nå skal jeg prøve å få meg en jobb og tjene litt penger, før jeg fortsetter med master og doktorgrad innenfor biokjemisk forskning. Hvis ikke kjemi frister kan jeg anbefale andre ingeniørfag, men det krever jo litt matte da.. Jeg kan jo også nevne at begynnerlønnen for ingeniører er gjennomsnitlig 454000. Det gjør matten litt mer overkommelig ;)

Hvis jeg skulle gått noe annet ville det kanskje blitt arkitekt eller journalist..

Den er fin fordi den kan tolkes på to måter - enten at du er mislykka og mislikt når du ikke får likes, eller at ALT foregår i likes og hjerter at de stakkars barna som vokser opp nå ikke får noe som helst, for de er jo ikke på Facebook.

Jeg trodde jeg skulle søke journalistikk, medievitenskap og medier og kommunikasjon men nå ser jeg at jeg bør søke kunsttolkning i stedet 8-)))) NEIDA, men jeg har søkt de tre. + prosjektledelse og innovasjon. Holder innerst inne en knapp på medievitenskap! Lykke til med valget :)

Var helt sikker på at du skulle studere i tønsberg siden du har kjøpt leilighet og ordnet det så fint (ut fra bitene vi har fått se) :)) Selv har jeg helgardert meg siden jeg er vinglepetronella og aldri klarer å bestemme meg. Har en bachelor og har derfor søkt 2årig master, men også søkt ergoterapi og radiologi da jeg ikke vet om det jeg har begynt på er greia. Noen mnder igjen, så får vi se hvilke tilbuder som dukker opp :) Men tenk litt på hvordan mulighetene er for jobb fremover, og selvsagt med noe du ønsker å lære mer om. TUSEN ganger enklere å lese om du gjør det av interesse og ikke fordi du "må" ;p lykke til!

Jeg skal ikke studere til høsten, men venter et år til. Likevel er jeg veldig sikker på hva jeg vil, i hvert fall nå. Kjenner jeg meg selv rett bytter jeg vel studie før den tid. Men jeg vil nok uansett holde meg innenfor samme kategori. Nå er jeg skikkelig stoka på Utviklingsstudier ved Universitetet i Agder. Det virker så utrolig gøy og interessant. Akkurat hva jeg skal bruke det til etterpå, aner jeg ikke. Jeg satser på at det kommer etter hvert. For min del er det viktigst å finne noe jeg liker. Da blir man så mye mer motivert til å studere og jobbe for det!

Lykke til i valget ditt!

Mathilde H. U

Hei Ida!

Jeg vet ikke om mitt karrierevalg kommer til å inspirere deg, men jeg har bestemt meg for at jeg skal bli skuespiller! Det betyr en fremtid med nei, etter nei, etter nei og atter en gang; NEI...

Likevel er det ingenting i hele verden jeg kunne forestilt meg å gjøre, og hadde det vært lett kunne jo alle gjort det. Jeg har søkt meg inn på uttallige skoler og har enda ikke fått en studieplass, men en dag skal jeg klare det og da skal du få si: Hun der har lest bloggen min slavisk siden tidenes morgen!!

Du har en skikkelig god sans for humor og en fin skrivestil så jeg håper du vil bruke den for alt den er verdt!! All bloggingen med alt den innebærer vil også komme til ekstra stor nytte en dag, akkurat som alle auditions erfaringene mine vil... (Det er hvertfall det jeg lever på akkurat nå, mehe...)

Jeg gleder meg til å høre hva mer du finner på og hva du bestemmer deg for :)

Du som sutrer over vgs-prøver kommer ikke til å ha sjangs på jusstudiet!

Media og kommunikasjon i London!

Valg av studie er overhodet ikke lett, og spesielt når man egentlig har lyst til å gjøre alt. Jeg skulle egentlig studere music industry management, kom inn på skole og alt. To uker før skolestart ombestemte jeg meg plutselig og nå er jeg snart ferdig med første år på optometri av alle ting og trives kjempegodt!

Men dersom du har veldig problemer med å velge retning kan det kanskje lønne seg å studere noe som kan brukes i flere yrker slik at du kan velge litt underveis? Da får du også noen år å tenke på :) Masse lykke til!

Skal søke Latin-Amerika-studier ved Universitetet i Oslo. Tar noen av emnene som inngår i bacheloren dette semesteret og det er så spennende! Lykke til!

Mathilde H. U: da gleder jeg meg til å kunne si det! :-) hehe, masse lykke til!!!

Jusstudent: å bruke mye tid på vgs-prøver er ikke det samme som å sutre.

supermarie: så spennende! :-)

Sara: wow, du er flink!

Kamilla: København er fantastisk <3

Er like gammel som deg, og har også brukt litt tid på å ta opp fag. Har endelig funnet ut at jeg vil studere sosionom. Masse jus og masse psykologi!<3 Så kan man jobbe med så utrolig mye rart:) Bare et tips!

Jeg går eiendomsfag på Ås. eiendomsjus egentlig. NMBU har en del spennende studier - og universitetet ligger bare 25 min unna Oslo!

Vernepleier eller sosionom? Medisinsk sekretær, reiseliv, en kreativ utdanning? Et tips er og utelukke absolutt alt du IKKE kan tenke deg..Så finne ut om du vil studere på privatskole,(fagskole f.eks) eller offentlig høyskole/universitet. Tenk også gjennom motivasjonen for studiet, jobbmuligheter og lønn. Hvor lenge du tror du orker å være student ol. Jeg selv har flere utdanninger, fordi jeg ikke valgte riktig med engang. Ofte endrer man seg og vil andre ting med årene. Jeg har helt andre ønsker nå i slutten av 20 årene enn jeg hadde i begynnelsen. Masse lykke til med valget! :)

Går elektronikkingeniør faktisk! Er den eneste jenta i klassen tho, men jeg klager ikke på det :) Hehe

Jeg studerer fortiden barnnevern i flerkulturelt samfunn på høgskolen i telemark (porsgrunn) utrolig givende studie og vi lærer så utrolig masse om samfunnet og andre kulturer. Her er det også mulighet for å ta praksis i utlandet, barnehjem i India, f.eks. Veldig veldig spennende! Vi har en del pendlere fra tønsberg i klassen faktisk :)

Jeg studerer jus, og elsker det! Det er mye jobb og et latterlig pinlig karakterpress. Men så lenge du ikke lar deg påvirke av alle som lider av flink pike-syndromet (alle), så er det absolutt overkommelig. Lykke til!

Jeg skal ta bachelor i økonomi og administrasjon i Stavanger, så går vi se om jeg hiver meg på master etterpå og får tittelen siviløkonom :)

Jeg studerer juss, og kan virkelig anbefale det. Det er et krevende studie, men om du bruker tid til å sette deg inn i det så er det virkelig gøy. Når det er sagt, tror jeg virkelig du må _ville_ det for å klare det; de som hopper av er de som enten begynte fordi de hadde karakterene til det, eller hadde sett for mye Suits. Masse lykke til :-)

Jeg går enda på videregående, men har en ganske klar mening om hva jeg vil gjøre etter endt skole. Jeg jobber så hardt jeg kan mot profesjonsstudiet i psykologi. Det kommer til å bli hardt, det kjenner jeg allerede nå, da det kreves høye karakterer for i det hele tatt å komme inn, men det må til. Har man en drøm, gjør man det man kan for å oppfylle den.

Studer datateknologi eller informatikk på NTNU. :) Flott studie med masse ok+ kjekke gutter som er ute etter å etablere seg.

Uansett hva du velger, anbefaler jeg virkelig å gjøre det i utlandet!

Du får så mye igjen for det. Språkmessig, kultur, opplevelser, venner..

Å komme seg litt bort fra Acne-skjerf og UGGs var det lureste valget jeg tok i hvertfall:-)

Studerer Business med Human Resources Management i Edinburgh. Stortrives, og anbefaler deg å også se utenfor norges grenser, mulighetene er uendelige - og en grad fra en skole i utlandet er heller ikke feil å ha på CV-en ;)

Valg av utdannelse er ikke lett! Man skal jo trossalt jobbe med det helt til man går av som pensjonist. Hvertfall de fleste ;) Jeg har vært innom både forsvaret, BI og lektorudanning. Men nå holder jeg en knapp på lærerutdanning på nettstudier. Du kunne ikke tenkt deg det da? Det er mange forskjellige fag som du kan ta på nett :-)

Ikke velg utviklingsstudier! Så og si ingenting du kan

Bruke det til... Anbefaler heller å reise litt på egenhånd etter endt studie ;-) ellers er det veldig viktig at du tenker gjennom hva du vil jobbe med de neste 50 årene.. Prøv å sett deg inn i hverdagen til disse yrkene, og se for deg hvordan det blir med både mann, barn og hus. F.eks sykepleiere jobber mye skift og ugunstige tider, samtidig som de ikke har så fryktelig høy lønn for det. Tenk fremtidsrettet, så er jeg sikker på at du finner utav det ;-)

Burde ikke du bli forfatter da!? Du er jo så flink å skrive. Ser for meg deg som norges Carrie Bradshaw. Vil ikke du studere noe i den retningen? :)

Jeg studerer shipping og logistikk på 2 året på høgskolen og kan absolutt anbefale det! :)

Jeg har søkt på premedic til høsten, er første gangen hele studiet går i Norge så jeg håper jeg kommer inn :)

Jeg studere juss, og vil absolutt råde deg til det, ut fra de alternativene du skrev.

Da vil du få ekstremt mange muligheter, og kan jobbe på veldig mange områder.

Studiet er virkelig ikke så vanskelig som alle skal ha det til, så dette klarer du lett. Du er flink å skrive, og en smart jente:)

Ville ikke gått for sykepleie med mindre du er veldig ineteressert i den type ting. Kjenner mange som er sykepleiere og alle synes det er en veldig hard jobb, med dårlig lønn, dårlige arbeidstider, få muligheter om du blir lei, og generelt tungt.

Juss er perfekt dersom du liker å lese, er flink å skrive, og ikke liker matte.

Hei Ida. Vi er jevn gamle og jeg klarer bare ikke bestemme meg for hva jeg skal bli. Har 1 bachelor i organisasjon/ledelse men hva jeg skal videre vet jeg ikke. Har valgt å dra til Spania og satse på jobb der nede. Er lei av Norge, av alltid å fryse og aldri kunne bli 100 % tilfreds. Uansett burde du velge noe fordi du gjør det for deg selv. Ikke la noen andre velge hva du skal gjøre, for det er jo det du vil jobbe med senere?. Uansett, er vi fortsatt unge. Vi har hele livet foran oss. Så dersom du ikke blir fornøyd kan du alltids bestemme deg for andre ting.

Stor klem fra meg:)

Har søkt meg inn på Energi og miljø ved NTNU og Energi, klima og miljø i Tromsø :D

Tar også opp fag nå for å komme inn på journalistikk hioa eller tekst&skribent på westerdals, skriver på opptaksprøvene nå. Superspent på om jeg kommer inn! Håper det.

Kan jeg spørre hvorfor du kjøpte deg leilighet i Tønsberg hvis du mest sannsynlig må flytte vekk for å studere? :) Skal du beholde den når du flytter?

Studér juss på UiO! Det skal jeg.

Jeg starta på medisin grunnfag i fjor og syns drt er veldig interresant! Målet er bachelor i ernæringsfysiologi som er veldig framtidsrettet :-)

Studerer "innovasjon og prosjektledelse" på høgskolen i Østfold. Avdeling Fredrikstad. Her får du blandingen av prosjektledelse, produktutvikling, markedsføring, økonomi, innovasjonsteknikk og andre spennende fag.

En typisk jobb etter dette studie kan være å starte for seg selv, altså egen bedrift. Eller jobbe som prosjektleder i andre etablerte firmaer.

Kan anbefales! Her er ingen av forelesningene obligatoriske, så man styrer dagene sine litt selv. Er en del gruppearbeid, så man finner heller tid sammen som passer og jobber med gruppen.

Lykke til med valget! :)

Jeg går på NTNU og tar bacherlor i sosiologi. Veldig spennende!

Terese: jeg vil bo i Tønsberg, så med mindre det blir helt urealistisk, kommer jeg til å pendle! :)

Tonje: så herlig med Spania :) masse lykke til! Klem

Lene: åh, takk! Kunne tenkt meg tekstforfatter på westerdals, men er så lei av Oslo... Men det er et alternativ å søke seg inn på! :)

Hei:o)

Nå kjente jeg at jeg ble veldig ivrig! Hehe. Husker selv jeg vinglet.. Tok litt mediefag før jeg begynte på en bachelor i pr og samfunnspåvirkning på markedshøyskolen! Trives kjempe godt:-)

Ikke trenger man å fysisk møte opp skolen hver dag heller, så veldig praktisk å pendle.

henriette larsen

Jeg har i alle år vært helt på internasjonal markedsføring, men plutselig en dag gikk et lys opp for meg, og jeg ombestemte meg totalt. Så nå har jeg bestemt meg for å studere sykepleien, og ta viderestudier etter dette for å bli spesialsykepleier.

Har kjempelyst å ta et eller to semestre på et universitet på Hawaii, så vi får se da, hva det blir til! Har halve vg3 igjen, så får jeg bestemme meg i løpet av friåret mitt :):)

Jeg søker medisin og tannlege :) klarer ikke å bestemme meg for hvilken av dem jeg skal velge... Ønsker deg lykke til :)

Jeg valgte feil rett etter vgs, men nå har jeg et halvt år hvor jeg bare jobber, noe jeg virkelig trengte. men samtidig har jeg funnet ut allerede hva jeg skal studere til høsten. Entreprenørfag, da har man grunnleggende bachelor også kan jeg ta tilleggs fag i det jeg vil spesialisere meg i senere.

Lykketil!!

Skriver ny blogg, om livet som housewife i USA :)

http://www.realhousewifeofhouston.blogg.no

Jeg har en bachelor i ergoterapi, har jobbet et år og nå tenker jeg å ta litt mer utdanning på deltid :) Lykke til med valget ;)

Ida! Helt ærlig, er du i slekt med Maria i paradise hotel? Hun minner sånn om deg, dere har så mange like trekk! Jeg dør! :D

Jeg går Retail Design på Westerdals, og kunne ikke trivdes mer! Mulig Tekst& skribent hadde passet deg bedre, siden du er glad i blyanten/tastaturet, men skolens linjer er absolutt verdt å sjekke ut for enhver kreativ sjel. Miljøet er også upåklagelig, og jeg har egentlig ikke noe surt å si om skolen. Sjekk ut opptaksprøvene! Kanskje jeg er heldig og får se din i april:-)

Jeg studerer juss! Trives veldig :D

Emilie: hei! :-) er opptaksprøvene på Westerdals tilgjengelig for studenter?

Lisa D: nei, vi er fra to forskjellige planeter!

Skal prøve å komme inn på retail design på westerdals. Men det er hard konkurranse. Fingers crossed!

Nei, men det er en liten gruppe studenter som assisterer lærerne med utvelgingsprosessen:)

Jeg skal inn på medisin i Norge! Woop woop

studerer bachelor i ernæring : ) Noe som jeg trives utrolig godt med i allefall! nettstudier er kjekt siden det ikke er mye å velge i på bakkenteigen :p

Hei ! Jeg skal søke inn på studier nå blir mote og pr men i utlandet så blir enten Milano eller Italia, gleder meg! :-)

Håper du på et bra skoleår til høsten ? :)

Hei Ida! det er ikke ofte jeg kommenterer på blogger fordi det i grunn er ganske kjedelig, men nå må jeg bare, og det er rett og slett fordi jeg må fortelle deg hvor vakker du er! Du virker som en herlig jente, og bloggingen din for tiden er så god, personlig og inspirerende! Det virker som du kun vil det beste for leserne dine, og da syns jeg det er så urettferdig at mange som leser bloggen din ønsker deg det motsatte..

Stå på videre med blogging, kjærligheten og familien din, du fortjener alt godt her i livet. Stor klem!

Nå er ikke jeg så langt inn i jus-studiet enda, men det er absolutt ikke så vanskelig som alle skal ha det til. Skjønner faktisk ikke hvor alle disse påstandene om dette kommer fra, det er vel noen som er vel opptatt av at de går et "krevende" studie, og ønsker kreds for dette. Ellers må det bare være jeg som gjør noe fatalt feil. Man trenger kun en god dose fornuft og innsats ut i fra det jeg har sett. Videre så er det viktig å tørre å delta på kurs og seminar, og ikke bare sitte der uten å si et ord. Karakterpresset har jeg ikke merket noe til, men merker at noen er pinlig nøye med å ligge 200 sider foran det vi gjennomgår osv. Mens jeg velger f.eks. å løse oppgaver og lære på den måten - det blir automatisk mye lesing underveis, samtidig som at det finnes mange artige oppgaver. Men folk fungerer forskjellig, og hva som er lurest er nok helt inviduelt.

Har også tatt innføring i kriminologi, interessant emne, og mye spennende lesing. Men det er mye ekstreme synspunkt, og man blir fort litt hjernevaska av det man leser, noen kriminologer vil f.eks. avskaffe hele fengselsystemet. Ulempen med det studiet er at det finnes så og si null arbeidsmuligheter. De mulighetene jeg hørte om var i alle fall forsker/professor eller statistisk sentralbyrå (kriminalstatistikken). Ellers er det nyttig for journalister å sånne kunnskaper.

Jeg valgte å ta meg et friår, og det er det beste valget jeg har tatt i hele mitt liv. Men nå begynner jo friåret å gå mot en slutt, og jeg prøver også å velge studier. Det som er mitt problem er at studiet jeg vil gå er film og tv produksjon, og snittet for å komme inn der er 4,8, og jeg har 3,5 i snitt.... hehe! Vgs var mer "om å gjøre å bestå" enn "om å gjøre å få en 6er". Jeg er en person som er veldig god i noen ting, men rett og slett ræva i andre ting. Matte er faktisk et under at jeg klarte å bestå i det hele tatt.. Men jaja. På vgs spiste jeg såvidt, og når jeg spiste var det bare junk, så jeg gikk konstant rundt med hodepine og var rett og slett utslitt og sovna alle steder bare vi fikk 5 minutter fri fra en time. Så på den tiden var ikke hodet mitt helt i skolen, og dette friåret har virkelig hjulpet meg, og jeg trur at uansett hva jeg velger så kommer det til å gå ganske greit, ettersom jeg har på en måte fått det avbrekket jeg virkelig trengte fra skole. Lykke til med ditt valg, Ida! Om jeg kan dele min mening, så er jeg enig med en jente lenger oppe her. Du burde stay true to your roots. Du er en skribent, og Norges svar på Carrie Bradshaw :)

Sofie Marie

Hva med farmasi? http://www.farmasifag.no/

Emilie: Åja! Så gøy! :-)

Jeg vet dette ikke har noenting med dette innlegget å gjøre, men jeg ønsker å fortelle deg hvor fantastisk jeg synes du er! Du er forbildet mitt innen bloggverdenen! Du er en så varm og jordnær person, og nettopp derfor tror jeg du er rett person å spørre i dette tilfellet her.

Jeg vil nemlig informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Siden du har en såpass stor blogg med så mange lesere daglig hadde jeg satt kjempe pris på om du ville delt videoen i et innlegg, slik at flere får hjelp av den.

Jeg har selv vært der, så langt nede, og forteller om dette i videoen. Det er en video om min historie. Historien om angsten som er blitt en del av min hverdag. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

http://www.vektlofterjenta.com/2014/03/04/angsten-som-er-blitt-en-del-av-min-hverdag-min-historie/

Hei skjønne Ida :-) Ser du nevner sykepleie her, så tenkte jeg skulle anbefale litt! Selv går jeg andre året på sykepleie og har ikke angret et sekund på at jeg begynte på det, selv om jeg begynte rett etter videregående og det var nytt og uvant. Det som er så fint med sykepleien er at det er springbrett videre, og med et hav av videreutdanninger er det alltids noe man kan finne som man vil jobbe innen. Det er et veldig spennende studie med masse praksis på både sykehus og andre institusjoner, samt at det er praktisk læring på ferdighetssaler og teoretiske eksamener (som ikke er så gøy, hehe..) Alle klager på at sykepleie er dårlig betalt, men på en begynnerlønn på ca 420 000 i året er ikke det så gale, og hvis du tar videreutdanning kan du smelle på 100 000 ekstra i året. Man møter mennesker og legger seg med en utrolig deilig følelse om kvelden fordi man vet man har gjort noe godt for noen.

Ellers vil jeg råde deg til å velge noe du vil gjøre NÅ, og ikke noe du vil gjøre for resten av livet. Hvis man skal velge noe man ønsker å gjøre helt fra man går ut i arbeid til man blir pensjonert, er det få ting som høres fristende ut.

Lykke til med søkingen, stor klem fra meg :-D

Jeg studerer allerede, og er så heldig å være en av de få som vet hva hun vil (det setter jeg veldig stor pris på!). Jeg går masterprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Har fullført ett år, og har friår nå for å jobbe. Jeg jobber ved et forskningsinstitutt, som konsulent og forskningsassistent. Planen var nettopp å ta fri ett år for å jobbe og finne inspirasjon til masteroppgaven min, og fikk jobben jeg aller helst ville ha! Law of attraction er korrekt - si at du SKAL, og handle på en slik måte at det allerede er der, så kommer det. Jeg søkte på stillinger tre ganger ved dette forskningsinstituttet før jeg endelig sendte åpen søknad og ble tatt inn. Etter fire måneder som forskningsassistent, fikk jeg utvidet stilling som konsulent i tillegg. Og inspirasjonene kommer, så jeg gleder meg til å starte på masteroppgaven til høsten (håper på å få fortsette som deltidsansatt videre).

Statsvitenskap er et fantastisk studie, men kanskje ikke for folk som er i det litt mer "kreative" hjørnet? Det er veldig teoretisk, analytisk og "tørt" til tider. Og så klart må man være interessert i politikk som begrep, politiske prosesser, og hvordan det nasjonale og internasjonale samfunn er bygd opp og fungerer. Det er mye juss og historie i statsvitenskapen. Mange bøker å lese.

Håper du finner ut av hva du vil! Tenk i hvert fall på at du skal studere noe for din egen skyld, ikke fordi alle andre dikterer at man må ha en utdannelse. Jeg tar utdannelse fordi det er viktig for MEG, og interesserer meg. Hadde jeg tjent penger på det, kunne jeg vært en evig student. Ingenting er som å tilegne seg mer kunnskap om ting. Men igjen, alle er forskjellige :) Spør deg selv hva du virkelig liker og ikke liker, og så klart hva du faktisk klarer. Man må ha selvinnsikt og være realistisk. For eksempel er jeg mindre enn ubrukelig når det kommer til ren matematikk, så jeg kan ikke bli noe innen realfagenes verden. Det er mulig at hvis jeg igjen hadde fortalt meg selv at jeg SKAL kunne det, så hadde jeg nok lært meg det igjen. Men, jeg måtte nok begynt på et lavt nivå :P

Lykke til!

Hei! Jeg studerer tegnspråk og tolking på hioa, og det anbefales virkelig!

Jeg går på optometri, for å bli optiker, det syntes hvertfall jeg er kjempeartig! :)

Ellers er du jo superflink til å formulere deg, så hva med forfatteraktige studier? Jeg ville lett kjøpt en bok om du kom ut med en! :) (btw, holdt ikke du egentlig på med en bok?)

I fjor på denne tiden satt jeg å hadde akkurat det som deg. Det var SÅ vanskelig å skulle bestemme seg.. Men jeg tok et valg å satset på en bachelor i pedagogikk, og jeg angrer heldigvis ikke et sekund! Det er spennende og det er noe jeg ønsker å lære mer om. Neste år tenker jeg å reise til USA for å studere 3 måneder på bacheloren min der. Så det er alltid mye valgmuligheter, og det er SÅ gøy! Håper du finner ut av hva du vil, og at du kommer til å trives! :-D Lykke til! <3

Jeg tar en bachelor i Kreativ Markedskommunikasjon på Norges Kreative Høyskole. Det er ganske bra, men om du vil studere PR eller markedsføring virker Markedshøyskolen veldig bra! Lykke til med valgene dine:-)

Lykke til med valget ditt, Ida! Har vært over studievalg hundre ganger (minst) selv, og det føles ut som man aldri blir klokere ( når man ombestemmer seg annenhver dag...). Men uansett, mitt tips til deg er å ikke bare se på beskrivelsen av hele studiet, men gå inn på studiets hjemme side og undersøk alle fag du skal ta og kan ta. Mulig det gjør avgjørelsen litt lettere for deg også dersom du skal velge mellom to retninger :)

Nååår kommer Roma-guiden? Hilsen masekjerring

https://www.youtube.com/watch?v=OzFIcoqikUQ :):)

College i USA! :)

www.studenthjelp.no, vi er realfagsstudenter som hjelper andre med bla. matte, hvis du føler behovet :)

Jeg går første året på internasjonal markedsføring på BI, og fortsetter der til høsten:) Utrolig spennende og varierte fag. I tillegg skal tredje året utføres i utlandet:D

jeg skal studere sosialt arbeid. såå det blir sosionom ut av meg, hehe :) lykke til i valget - vet selv hvor vanskelig det er å bestemme seg.

Hei! Jeg er snart ferdig med en mastergrad i Industriell Design på NTNU, og kan virkelig anbefale det! Det er en kombinasjon av realfag og kreative emner. Vi har for det meste prosjektfag og lager rapporter i InDesign, og illustrasjoner i Illustrator. Photoshop bruker vi også i blant. På den andre siden programmerer vi roboter med arduino og tar de nødvendige sivilingeniørfagene som matte, teknologiledelse, fysikk, etc. Du har også noen frie emner hvor du kan velge økonomifag, innovasjon, prosjektledelse etc. De første årene er de tyngste dersom du ikke er så glad i realfag, men de fleste kommer seg igjennom det. I tillegg søker vi ofte jobb på portfolio, ikke bare karakterer, så det er ikke så farlig om du gjør det litt under middels i realfagene.

Til nå har over halvparten av de 20 studentene vi er i klassen fått jobb, FØR endt studie (med en startlønn på litt under 500 000 dersom det er en faktor for deg i valget). NTNU-stempelet er for mange aktører i næringslivet et kvalitettegn! Sjekk det ut dersom du tenker at det kan være et alternativ! http://www.ntnu.no/studier/mtdesig

Lykke til med valget!

De ferreste er vel sikre på hva de vil bli. Tilfeldighetene råder, vil jeg tro. Jeg har bestemt meg og ombestemt meg utallige ganger (har vurdert alt fra dans til journalistikk til astronomi til marin teknikk)... Har endelig bestemt meg, og har søkt om å utdanne meg til el- og IT-ingeniør. Det som frister er lønna (!!! <3), lett å få jobb (spesielt som jente innen el- og IT-bransjen), store internasjonale muligheter og at jeg er SYKT gira på å være med på å utvikle fremtida! WOHOOO, er bare glede her i gården etter at søknaden ble sendt! :)

Du må virkelig vurdere tekst på Westerdals. Jeg stortrivdes der både hva gjaldt skoleopplegget, miljøet som skapes der og dørene det har åpnet i etterkant. Du har jo masse erfaring å vise til også, ikke bare erfaring som skribent men hele bloggen din viser jo at du har talent for både humoristisk tekst, alvorlig tekst og det å holde interessen til leserene oppe. Teit å si men er helt sikker på at du hadde kommet inn :) Uansett hva du velger, lykke til med valg av studie!

Signe Isabel

Jeg tar opp fag ved sonans nå, og etter det skal jeg gå forkurs ingeniør på samme skolen, så skal jeg gå enten marineingeniør eller bioingeniør. Har ikke helt bestemt meg enda! Er jo frisør og strålevernspesialist fra før..Hihi! Lykke til med studiene :)

Ida: ååå den var fin! <3

Kristine: ååå det har jeg ikke rukket enda, sorry!!! :O

Jeg studerer bioingeniør, og det anbefales på det sterkeste! Morsomme arbeidsoppgaver, og i tillegg er en sikret jobb etter bachelor :)

Jeg har studert bachelor i Hotel Management på Markedshøyskolen i Oslo. Veldig fornøyd med linjen på Markedshøyskolen. Nå jobber jeg som resepsjonist på et konferansehotell i Thon Hotels. Jeg ønsker å utvikle meg og vokse i bransjen. Utrolig spennende og hyggelig bransje, hvor man jobber masse med mennesker.

Men jeg syns du er så flink til å skrive Ida, du burde bruke det :)

Klem

Her er det blitt til at det skal bli en mastergrad i markedsføring i Oxford. Skummle saker, men gleder meg til å bli ferdig for å så bli 'voksen' :-)

Jeg er ferdig utdannet trafikklærer til sommeren :) Det kan absolutt anbefales hvis du har hatt lappen i 3 år! Når jeg tenker meg om mener jeg å huske at du ikke har tatt den enda, så da er det vel ikke helt aktuelt med det første :p

Madeleine Norrman

Jeg går 2.året på grunnskolelærerutdanningen 5.-10.trinn og stortrives med dette :D Men man bør jo like barn og ungdom og være ganske tålmodig for å kunne trives med det yrket :) Men hvis du trives med barn og unge kan jeg iallefall anbefale deg å prøve det ut :D

Studerer fysioterapi i Nederland, anbefales! :D

Er vel kanskje litt vel sent ute med å kommentere på dette innlgget, men tenkte bare å videreformidle at man kan få gratis karriereveiledning ved karrieresenteret i Vestfold (lokalisert på Korten). Man tar ulike tester, og får en samtale med en karriereveileder. En slik veiledning gjorde at jeg forstod at det ikke var logistikk jeg ville studere, men biologi, og jeg er veldig fornøyd med valget! :)

Hei:-) Jeg skal bli kjørelærer:)

Har nettopp vært på reise i bagamoyo, tanzania med en gjeng som studerer utviklinsstudiet. de var der med studiene og jeg på hjelpearbeid:) For en fantastisk opplevelse! Bo så tett på lokalbefolkningen og lære om ting som faktisk betyr noe. Hvis det bare hadde vært flere jobb- muligheter etter det studiet hadde jeg valgt det for lenge siden.

Elly: jeg har time der om et par uker allerede! :-)

Jeg studerer sosiologi i Horten, og er veldig fornøyd med valget mitt :-) hva jeg skal etter endt bachelor har jeg ikke bestemt meg helt for enda, men det kommer vel! Det viktigste er å finne noe man liker, for det tar jo en del tid å studere :-)

Jeg studerer HR og Personalledelse på Markedshøyskolen. Det er kjempe gøy og anbefales virkelig!

Hei Ida. Dette er en spennende tid med vanskelige valg, men uansett hva du velger så blir det nok veldig bra. Må berømme deg for at du virkelig tar den tid til å tenke godt igjennom hva du vil studere og "bli når du blir stor".

Selv har jeg en master i statsvitenskap. Jeg angrer ikke, men ville nok ikke tatt samme utdannelse hvis jeg skulle valgt på nytt. Men jeg har gjort mitt beste hele veien og gikk ut med toppkarakterer når jeg var ferdig. Nå har jeg fått meg en god jobb som jeg trives i, men det er dessverre ikke alle nyutdannede statsvitere som har samme erfaring som meg i jobbmarkedet.

Poenget mitt med dette er egentlig å si. Følg interessene dine, men undersøk jobbmuligheter og tenk at det kommer en tid etter bøkene.

Uansett, lykke til! Ble gøy å følge deg videre.

Jeg studerer molekylærbiologi :) det er helt grusomt vanskelig og har hørt det er et helvete å få seg jobb fordi man ofte er overkvalifisert. Hurra :(

Jeg har selv slitt i mange år med å bestemme meg for hva jeg vil studere. Alt virker jo så spennende... Men jeg sitter nå igjen med to forskjellige retninger jeg begge har søkt på, så får vi se hva som skjer. Den ene er jo muligens noe for deg - internasjonal juss. Jeg har søkt på fem forskjellige jusstudier i Storbritannia som alle har et mer internasjonalt preg. International law heter én, mens en annen er Law and Human Rights... Med håp om å en vakker dag kunne jobbe med f. eks. FN, og kjempe for menneskerettighetene. De har utrolig mye spennende å by på i UK, og fantastisk bra universiteter. Worth a look!

Ellers ønsker jeg deg masse lykke til! Det viktigste er å finne noe man liker og trives med - resten kommer etterhvert.

Sjekk studiene på NMBU! Selv studerer jeg by- og regionplanlegging å stortrives med det :) Ikke er det så langt i fra Tønsberg heller ;)

Jeg studerer markedsføring på Markedshøyskolen i Oslo, og det er utrolig bra. Det er også mange andre spennende studier der. Utrolig dyktige forelesere og små klasser i forhold til andre høyskoler/universiteter. Miljøet er også veldig bra, og det er masse forskjellig man kan engasjere seg i på skolen. Jeg vet hvertfall at jeg har valgt rett, men det er jo ikke sikkert det er rett for deg. Uansett: masse lykke til!

Jeg studerer journalistikk på Høyskolen i Oslo! Det må da være noe for deg? Utrolig morsomt studie, hvor man får prøve seg på både radio, TV, nett og avis :-)

Jeg skal gå kjemiprosess til høsten for å bli operatør. Satser på å gå videre derfra og bli kranfører og kanskje til slutt ende opp på nordsjøen, hvis muligheten byr seg.

Studerer fortiden ved politihøyskolen og angrer ikke et sekund! Første året skole, så ett år praksis før vi er tilbake på skolebenken. Videre har jeg planer om å videreutdanne med som etterforsker. (i grov vold og drap) høres brutalt ut, men veldig spennende :)

Jeg er sykepleier:) Det er verdens beste yrke, ikke så dårlig betalt som mange tror, og du har så mange muligheter videre. Dessuten er det garantert at du får deg jobb, noe som ikke er en garanti ved andre utdanninger... Det er et veldig givende og spennende yrke! Det er såå mye du kan jobbe med! Alt fra barn til gamle, forskjellige avdlinger på sykehus, legevakt, hjemmesykepleie, psykiatri, nav, forsvaret osv. Mange muligheter som sykepleier:)

Veldig aktuelt synes jeg! Kunne tenkt meg det bilde på et lerret selv:)

Ida Martine

Jeg går siste året på VGS nå, og har samme problemet som du har nå. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal velge, men jeg vet at det skal være noe innenfor Forsvaret. Har derfor søkt på alle mulige slags utdanninger innenfor Forsvaret, og er 100% sikker på at jeg ønsker å gjøre en karriere i militæret! Kanskje ikke noe for alle, men for meg er det perfekt!

Hei Ida!

Hvis du er seriøs, hehe,og vil ha den på veggen så bare ta kontakt! Jeg er kunstmaler. ;) Sjekk ut hjemme sida mi:

www.elisegegauff.com

og YouTube sida:

https://www.youtube.com/user/EliseGegauff

Bioingeniør

Skriv en ny kommentar