LETT OG GODT FROKOSTTIPS

//Skrevet i samarbeid med Fjordland


Er det noe som endrer seg helt for meg nå som det er sommer, så er det frokostvaner. På en dårlig, mørk vintermorgen kan jeg finne på å koke et stusselig egg, og spise det mens jeg går til bussen. Når jeg vekkes av sol og fuglekvitter, er frokost plutselig noe som frister.

Jeg har fått i oppdrag å teste Fjordland sin havregrøt, og jeg må innrømme at jeg ble ganske glad da jeg først hørte om den. I løpet av mitt 23 år lange liv, har jeg ennå til gode å lage en vellykket havregrøt. Ikke har jeg prøvd så mange ganger heller, det er bare et eller annet med det å skulle måle opp og røre om under koking som ikke lar seg gjøre om morgenen hvor man har travelt. Røre røre, joda, jeg rekker nok å gå og gre håret mens den koker opp... Svidd.

Fjordland sin havregrøt trenger man bare ta ut av emballasjen og sette i mikrobølgovnen i 1,5 minutt. Eller man kan varme den i en kjele i 5 minutter. En pakke inneholder 400 kalorier og koster rundt 20 kroner. Jeg syns en pakke holder til to personer eller eventuelt til to frokoster, så da blir det 200 kalorier for en 10'er. Når man er mett helt til lunsjtider syns jeg det er helt greit :-) 
Havregrøt er så godt og sunt, så nå ser jeg fram til å begynne å spise det oftere. Fort gjort, sparer oppvask og blir skikkelig mett. Jeg ble også ganske overrasket over smaken, den smaker nemlig litt annerledes enn vanlig havregrøt. Vet ikke hvordan jeg skal foreklare det, men den er kanskje litt søtere og rundere i smaken. Googlet meg fram til at det skyldes at den er laget på kuttet, og ikke valset havre. Så null problem å spise den uten sukker og kanel, hvis man syns det er kjedelig kan man jo pynte med litt bær eller frukt. Nam nam!

Er det noen av dere som har prøvd den? Anbefales på det varmeste!

18

Hei Ida!

Vet at du skrev litt om dette i spørsmålsrunden. Men kan du lage et innlegg på hva du mener om singellivet/kjærlighetssorg?

Er en jente på 21 år, som akkurat har blitt dumpet etter 4 år sammen. Og akkurat nå virker singellivet som det verste og mest ensomme livet man kan ha.

Nei, eg er så vandt til å lage havregraut i mikroen sjølv, så usikker på om eg kjem til å teste den. Men det virka som det er veldig mange som synst den er god! :)

Havregrøt er en helt super frokost. Da jeg jobbet spiste jeg det til frokost hver eneste dag. Den som er lettkokt er jo så enkel å lage at det er latterlig, og det er jo faktisk kjempegodt!

Har du smakt havrepannekaker? Det er helt FANTASTISK godt!! Anbefales!

Dr Quaker har en boks med 10 poser havregrøt à 121 kcal pr pakke. Hele boksen koster ca. 40 kr - og da har du frokost med enda mindre kalorier, og til en billigere penge!

Du heller posen med havregrøt i en skål, fyller posen med vann til kanten, og heller vannet i skålen. Ca. 1,5 minutter i mikroen.

Selv pleier jeg bare å ta litt havregryn i en skål, helle litt vann i også ha det i mikroen i 2 min. Enklere og billigere enn det blir det ikke, og det blir helt likt som å koke det opp i kjele :)

jeg lager uansett havregrøt i microen. 1 del havregryn, 2 deler vann, bittelitt salt og en teskje søtning i en skål, inn i microen i ca 2 minutter.. er det for tynnt så kjør den litt lenger, og er det for tjukt så rør inn litt vann. Har laget det hundrevis av ganger. En pakke havregryn koster jo rundt 15 kroner og rekker et par uker til meg hvertfall :)

Hei,

Jeg skriver for tiden masteroppgaven min om blogging og hadde derfor vært veldig takknemlig om dere lesere kunne satt av 5-10 min for å ta spørreundersøkelsen min. Det er ingen rette eller gale svar. Bare følg linken under. Tusen takk.

https://bino.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6A3jo0fFE0DFBJj

Idiotisk produkt fra fjordland, skikkelig lite miljøvennlig, ingenting i verden e vel enklere eller kjappere enn å lage havregrøt fra vanlige store, billige poser. Håper produktet forsvinner fort.

Hei Ida!! Kan jeg bare få spørre deg om en ting.. Du har vel hatt vippeextansions i syden? Feks på Gran Canaria? Jeg har satt på vipper nå, og bare lurer på hvordan det er å bade med dem på? Leser skrekkhistorier om at limet smelter i solen og at de faller av... Derfor tenkte jeg å spørre en erfaren "vippepåsetter"! Tihi... Ellers vil jeg bare si at du ser vakrere ut en noensinne!! :-) Ha en fin kveld :-)

Christina: hei! :-) takk, så hyggelig! Har aldri opplevd noe slik, vippene er jo spesielt perfekte å ha i "sydenland". Har badet og solt meg i flere år med vippene, så lenge de ikke er dårlige og laget av plast skal det nok gå bra :D jeg har mink-vipper.

Ole: jeg kommer aldri til å gidde å lage havregrøt selv om morgenen, så jeg håper ikke produktet forsvinner :-)

Enig med Ole! Det er jo akkurat like enkelt å lage vanlig havregrøt i mikroen. Du bruker bare litt mer melk/vann enn du bruker gryn og varmer den i 3 minutter. Pleier som Liz å tilsette litt salt og søtning, i tillegg til et par skjeer cottage cheese når den er ferdig. Da får du en skikkelig fyldig og god grøt. Unødvendig dyrt og lite miljøvennlig produkt.

Hei! Ville bare gjøre deg oppmerksom på at: "Eksempler på formuleringer som ikke vil være tydelige nok er: ?Innlegget er skrevet i

samarbeid med (selskap x)?" Hentet fra forbrukerombudets veiledning om markedsføringsloven til bloggere (http://www.forbrukerombudet.no/asset/4061/1/4061_1.pdf), i tilfelle du ikke visste det :)

Tusen takk for tipset! Kjøpte den i dag, og den var super god! Mye bedre enn den jeg lager selv. Hadde banan og blåbær på og det smakte helt nydelig! Ha en god dag og takk for fin blogg:)

Unnskyld meg, men hvem er så giddalaus at de ikke gidder lage havregrøt selv en gang?!?? Herregud hva skal det bli av folk:P

Therese: så bra du likte den! Den er virkelig kjempegod :-)

Pleier å lage havregrøten selv, men tror jeg må prøve den likevel! Hehe :) Men blir nok bare for å prøve. Tar maks 3 min på induksjonsplate så veldig greit.

Skriv en ny kommentar