OPPSKRIFT: PIZZA MED SØTPOTETBUNN

Jeg ser at mange eksperimenterer med sunne pizzaer om dagen; pizzabunn av søtpotet, av tunfisk og av blomkål. Det vekket selvfølgelig matvraket i meg. Tenk å kunne spise pizza flere ganger i uka, uten at det er usunt! Jeg har allerede prøvd meg på søtpotetbunn, og jeg tenkte hvert fall å teste ut blomkålbunn også. Men i dag har jeg invitert mamma og pappa på pizza med søtpotetbunn, så i den anledning tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Mange som har spurt om den, etter at Kalle og jeg lagde den til forrige jentekveld! :-) 

Her er oppskriften på den jeg lager i dag, og den er nok til to pizzaer som fyller et helt stekebrett. Overse at jeg har laget to runde, de ble nemlig for tykke i dag. 

♥ Til bunnen trenger du: 
- 700 g søtpotet (2-3 søtpoteter, størrelsene varierer jo)
- 2 egg 
- 200 g mel (jeg bruker vanlig hvetemel, men bruk gjerne havremel og bokhvetemel hvis du har) 
- Litt salt og pepper


♥ Til tomatsausen trenger du: 
- 1 sjalottløk  (bruk gjerne mer løk, en av dagens middagsgjester liker ikke løk så jeg roer ned) 
- 2 hvitløksfedd
- 1 kartong med hakkede tomater
- Ca. 2 spiseskjeer med tomatpuré 
- Litt oregano-krydder
- Litt salt og pepper 


♥ Fyllet kan du selvfølgelig velge helt selv, jeg har brukt:
- Strandaskinke
- Ruccola 
- Cherrytomater
- Ost  


 ♥ Slik gjør du: 
- Skru ovnen på 200 grader
- Legg søtpotene i en form, og sett dem i ovnen i en time. Da blir de bløte, og skallet faller av lett som bare det (hvis du har mikrobølgeovn går det raskere å putte dem inni der) 
- Bland søtpotet, egg, mel og krydder i en bolle, jeg bruker stavmikser og det funker fint. 
- Legg bakepapir på en stekeplate, og smør deigen utover. Pass på at den ikke blir for tykk, denne oppskriften er som nevnt nok til å fylle to hele stekebrett. 
- Når det er gjort, setter du pizzabunnen inn i ovnen (fortsatt 200 grader) til forsteking, la den stå i 10 til 15 minutter, eller litt lengre.
- For å være sikker på at bunnen blir sprø, kan du forsteke den litt lengre ved å sette den på nederste rille i ovnen i noen minutter. 
- Mens bunnen forsteker, kan du laget tomatsausen. Hakk løk, brun det i pannen og tilsett hakkede tomater og tomatpuré. Krydre etter eget ønske! 
- Når bunnen er sprø, tar du den ut og legger på tomatsaus, tomater, mais og ost. Ikke for tykt lag med tomatsaus, da blir pizzaen myk. 
- Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen - eller slik du liker den. 
- Ta pizzaen ut og dander spekeskinke og ruccola.
- Servér og nyt!  




16

Blir bunnen sprød? Eller bare sån at man kan holde den hvertfald??

Maja: ja, har skrevet litt om det i innlegget :-) Kunsten er å ikke lage for tykk bunn, og å forsteke den godt nok.

Andreas Gangstad

Dette skal absolutt testes ut :) Takk for oppskriften :)

Andreas Gangstad: kos deg! :D

kan man ikke koke søtpoteten i stede for å steke den i starten?

sunniva: det kan man sikkert, men har ikke sett det i noen oppskrifter på pizza :-)

Det så skikkelig godt ut. Spiller det noen rolle hvilken farge søtpotetene er? Fordi om jeg husker rett finnes det også søtpoteter har en grå-ish farge. Lurer på om man kan bruke de også? :)

thao: det vet jeg faktisk ikke, har ikke sett eller hørt om grå søtpoteter :-)

Åå den så nydelig ut! anbefaler å prøve speltlume pizza også, utrolig lettvint og kjappt om man vil ha god mat selvom man ikke har så god tid:)

Du MÅ prøve tunfiskpizza! Den er helt fantastisk, kunne spist det hver eneste dag. Er så glad jeg turte å smake på den, for jeg er egentlig veldig sær - men FY den er god altså!!

Dette ser kjempegodt ut! Har aldri prøvd pizza med søtpotetbunn før. Dette må testes! Takk for tips :)

den så utrolig deilig ut <3

Kanskje en fordel å skrive hvem du kopierte oppskriften på bunnen fra? Altså Lindastuhaug.blogg.no

Kristin: ?

http://lindastuhaug.blogg.no/1409904852_05092014.html

Har dessverre litt vanskeligheter for å tro at du har kommet på bunnen helt selv, og at det bare er tilfeldig at oppskriften din er nøyaktig det doble av hennes

Kristin: Jeg har bare fått oppskriften av en venninne, og hvor hun har den fra aner jeg ikke. Hvis det gjør vondt for deg, så beklager jeg :-)

Skriv en ny kommentar