BALI UPDATE

Dette er Malin. Og meg, men meg har dere jo sett et par ganger før. Malin står som regel bak bloggkameraet, men i dag ble hun tvunget til å være med på bilde. Vi skal nemlig til Bali sammen i starten av juni! Og i den anledning vil vi takke dere for en haug av gode Bali-tips, da jeg spurte om det her på bloggen ♥

I dag har vi endelig booket ferdig hotell, noe som har tatt sin tid. Vi var jo så usikre på hvor vi ville bo, så flybillettene våre har vært ensomme i noen uker nå. Men nå er altså alt i boks, etter mange gode tips både fra både her og der. Vi starter med én natt i Legian, bare fordi det er i nærheten av flyplassen. Etter hva vi har hørt vil vi helst ikke tilbringe noe særlig tid i Legian/Kuta-området, vi reiser jo som sagt ikke for å feste og ta tribal-tatoveringer på overarmen. Morgenen etter tar vi båt ut til Nusa Lembongan, hvor vi skal bo på et litt bungalow-aktig hotell i to netter og bare snorkle og kose oss i vakre omgivelser. Vi dropper Gili-øyene fordi vi tror at det vi ville ut der etter, kan vi få på Nusa Lembongan også. Dessuten frister det mer med tjue minutter på båt enn to timer, haha. Etter to dager tar vi båten tilbake og sjekker inn på et nyyydelig hotell i Seminyak. Der har vi hørt at det er veldig fint, så da har vi basen vår der og utforsker Bali litt som vi vil dag for dag. Vi er helt åpen for å ta noen overnattinger andre steder underveis (hotell er jo så latterlig billig) men det er kjekt å ha en base for de ti siste nettene. Så får vi feriefølelsen! 

Tror vi har spikret oppholdet ganske greit nå, så nå er det bare å researche alt vi vil finne på og glede seg til turen :-) 

22

Åå Bali er så fantastisk!! Dere må ihvertfall dra til singelfin og ta en øl og se på surferne i solnedgangen med en helt fantasisk utsikt. Singelfin ligger i uluwatu.

Dere må også besøke nusa dua beach og ihvertfall prøve dere på å surfe :):)

Aldri vært der før, men virker fantastisk! Selv om dere ikke er det for å feste, så må jeg bare si dette; HOLD DERE UNNA SPRITEN PÅ BALI. Er visst livsfarlig!

Hei!

Dere bør virkelig ikke droppe Gili, det er seriøst paradis på jord!! :) OG absolutt verdt båtturen! Vi var på Gili Trawangan, fineste stedet vi noensinne har vært. Ingen biler der, kun hest og kjerre, og sykler man kan leie. Superkoselig, og fantastisk mat der :D God tur!

Jeg misunner dere!!! Heldiggriser :D

Hei Ida!

Båt til Nusa Dua? Det går fint an å kjøre dit, det er mye lettere. Og det koster så lite med taxi i tillegg :-)

Ellers vil jeg anbefale deg å dra til uluwatu! Dra dit en ettermiddag(dere kan ta taxi fra Seminyak, hvis ikke dere planlegger å overnatte der). Der kan jeg garantere at dere vil se en av de vakreste solnedgangene dere noen gang har sett, pluss at det er en fantastisk atmosfære der. Dere må på singelfin(ligger også på uluwatu) en søndag kveld! Det er garantert det kuleste stedet på Bali. Det er et utested som er veldig populært på søndager, men en fantastisk utsikt(anbefaler å se solnedgangen derfra), med utrolig mange kule mennesker!

Kos dere masse, Bali er et fantastisk sted. En liten anbefaling til: når dere er på nusadua, gå langs stranden så kan dere finne flere nydelige strender som dere vil være helt alene på(du kan finne de mellom alle luksushotellene).

God tur! :-)

Karoline Evandt

Yey! Dette blir bra jenter, tror det er på tide at Malin tørker støv av mr. GoPro😊

Anonym: Hei :-) Tusen takk for tips. Hadde skrevet feil, mente så klart øya Nusa Lembongan!

Karoline Evandt: absolutt! :-)

Gode valg synes jeg. Jeg elsket Gili-øyene, men det er jo mye av det samme .. strand, hav, kos og sånn. Seminyak er perfekt på vei tilbake, rett og slett fordi dere får litt av alt. Det er kort til Kuta hvis dere plutselig får lyst på tribaltatoveringer, eller shoppe litt fra surfemerkene, som jeg gjorde. Ellers er Kuta bare skummelt fordi folk er rå på lure turister. På stranden i Seminyak burde dere seff prøve å surfe litt, lei et brett og bli venn med lokale der nede - i stedet for surfeskolene som lopper dere for penger. Og hold dere for guds skyld unna den lokale spriten, Arak. Jeg døde ikke av den, men .. ja.. Ha det gøy, da!

så morro :D åh vil dit jeg å! høres så fint ut der utfra hva man har hørt og sett på bilder <3 ha en fin kveld=)

bajsa på min fis

Håper det blir en fantastisk tur :-)

Jeg anbefaler på det sterkeste å dra til Dreamland beach! Ikke bare er stranda nydelig men det finnes også et hotell/resturant på toppen der. Der er det et uendelig basseng. Veldig idyllisk!!

Marianne: det er notert! Tusen takk :-)

Anbefaler dere å surfe mye i Kuta, og ikke minst svømme med delfiner (!!) :-) Bodde der i et semester, og har ikke annet å si om Bali enn at det er nydelig!

Håper dere får en super fin tur! :D

Uluwatu har et superfint hotell som heter Blue Point! Der er det flere bryllup(kinesere) om dagen og supergod service. Sunday seshions burde dere også dra på som er på samme sted som hotellet.

det finnes også mange perler i Canggu som er verdt å få med seg!

God tur :)

Hei!

Jeg har selv vært på Bali og elsket det. Hadde hovedbase i Sanur i en uke, men brukte veldig mye tid på å kjøre rundt omkring på øyen å se alt fra templer til rismarker! Det er ufattelig nydelig der. Et av høydepunktene fra turen var da vi gikk opp på vulkanen som heter ?Karang?. Da gikk vi opp med en typ sherpa midt på natten med kun hodelykter. Kom opp til den mest fantastiske soloppgangen noen sinne - anbefaler virkerlig dette.

Uken etter dette tok vi båten til Nusa Lembongang og bodde på Batu Karang Resort and Spa. Helt fantatsisk, hvor vi slappet av ved bassengene, snorklet, surfet, leide moped og kjørte rundt om kring til de mest fantastiske perlene :D Så dere burde absolutt leie sykkel eller moped for å få med dere hele den nydelige øyen. Gled dere masse, håper dere får en fin tur :D

Hei Ida!

Jeg kom hjem fra Bali på søndag, dagen før jeg dro opprettet jeg en blogg for å blogge litt derfra, masse bilder og anbefalinger. Kanskje du vil kikke innom :)

En restaurant du MÅ prøve når du bor i Seminyak - er The Bistrot! Der har de den beste maten jeg har smakt på Bali, bodde i Seminyak i 5 dager og spiste 3 av 5 måltider der ;)

Nusa Lembongan er veldig fint! Jeg anbefaler å leie sykkel eller moped og utforske hele øya, samt naboøya Nusa Ceningan (fin gul bro mellom øyene). På sistnevnte har de også en fantastisk cliff jump - det er ikke alltid det er åpent men tror man uansett kan betale for å bare ta en titt, og det er helt sykt vakkert! Blåeste vannet jeg noen gang har sett. Jeg synes også Sanur var fint for strender (roligere enn Kuta) og Ubud for kultur og mat :)

Lise: takk for tips! Har absolutt planer om å komme oss til Ceningan også!

Ville virkelig ikke anbefalt å droppe gili! Kuta er et mas ja, og det er det forsåvidt uansett hvor du er på bali fordi det er så sinnsykt traffikert. På Gili finner du hvite sandstrender og krystallklart hav - det er heller ikke lov med biler/mopeder og alt er i gåavstand så det anbefales på det sterkeste. Skikkelig tropisk , rolig øykultur. Det var et slit å finne båttur - da man ikke stoler helt på alle turistindormasjonsbodene, men etter å ha mailet med balispesialisten fikk vi pakkepris på transport til/fra hotell, båttur og et natts opphold på gili trawangan til 1600 for 2. Hvis du skulle ombestemme deg kommer de og tar i mot betaling etc på hotellet du bor på, så er ikke noe problem og booke der og da.

Anbefaler også å ta massevis av massasje, da det er sinnsykt billig. Det kryr av jalla massasjespa, spesielt Carla spa - noe som ikke anbefales. Her fikk man ikke den rolige stemningen man er ute etter. Anbefaler "soma" som ligger i nærheten av legian. Billig, og litt bedre standard enn på andre steder.

Når det gjelder taxi er også dette billig, men det helt klart safeste valget er blue bird taxi som kjører med taksometer, noe de andre taxiselskapene ikke gjør - så de er du nødt til å prute med på forhånd. Et slit.

Ubud var i mine øyne overvurdert, men monkey forest er helt klart et must. Bali zoo var også spennende, morsomt å ri på elefanter og lignende. Hvis man er ute etter et litt barnslig avbrekk er waterbom badeland i kuta også å anbefale!! Men det ligger jo da i kutaområdet, sammen med discovery mall og beachwalk senteret som er klart det beste.

Anbefaler også å dra til single fin på ulu watu og tanah lot tempelet. Fantastisk!! Skulle du ombestemme deg og likevel få lyst på en rølpekveld på byen er det mulighet for å møte haugevis av skandinaviere, europeere og australiere på vorsebaren alley cats ved legian i poppies lane 2. Sky garden har det beste utelivet, særlig på toppen. Men det kan helt klart bli slitsomt da stedet tiltrekker seg alt av forskjellige folk. Holder fint med en kveld.

Skriv en ny kommentar