DIY: BORD I MARMOR

- DIY: spisebord i marmor - 


I en periode har jeg vært helt hektet på marmor, og for litt siden fant jeg et spisebord jeg fikk veldig lyst til å kjøpe. Prisen på bordet var 16.500,-, ganske dyrt når man egentlig kjøpte spisebord for et års tid siden. 

Jeg googlet etter et rimeligere bord, og kom over en video som ga meg inspirasjon til en mye billigere løsning. Og når jeg sier billigere, mener jeg 16.280 kroner billigere. Det kostet meg 220 kroner å kjøpe inn utstyret jeg trengte til dette lille prosjektet, så jeg måtte jo nesten prøve! Fikk med meg min kjære Malin, og marmorbordet var klart på null komma niks. Nesten, da! 

♥ Dette trenger du: 
- Kontaktplast i marmor fra Panduro, jeg kjøpte i butikk men de har på nett også. De har sort marmor også! 
- Hobbykniv, også kjøpt hos Panduro men jeg syns den var løs og vanskelig å håndtere. Malin mente det ville være bedre med en tapetkniv - det var hun som skjærte jevnt langs kantene, jeg er alt for utålmodig... 
- Vanlig kjøkkensaks.

♥ Slik gjør du:  
- Vask bordet (eller overflaten du skal dekke) helt rent. 
- Planlegg om du vil dekke kantene eller bare overflaten, og plasser kontaktplasten nøye før du begynner å dra av mer av papiret som dekker klisteret.
- Det er lurt å være to personer! En kan dra av papiret litt og litt, mens den andre går etter og stryker på plasten slik at den blir glatt og får så lite luftbobler som mulig.
- Klipp av det overflødige og bruk hobbykniv/tapetkniv helt innerst slik at plasten blir jevn med kantene på bordet.
- Når dere er ferdig kan dere bruke en liten nål til å stikke hull på luftboblene og klemme ut luften med tommelen.
- Denne videoen viser ganske greit hvordan det gjøres, spol til 3:08.  

Slik ble mitt resultat, jeg er suuuperfornøyd! Er litt usikker på om jeg skulle ønske at jeg dekket kantene også, og ikke bare overflaten, men det er ikke verre enn å gjøre det på nytt hvis jeg skulle få lyst.  

Hva syns dere? :-) 

60

Dette likte jeg kjempegodt!

Ganske stilig, mye billigere enn å kjøpe ett marmor bord :)

Så fint det ble! Jeg har veldig lyst til å gjøre det samme, men lurt på en ting. Bordet jeg ønsker å legge det på er ikke mitt, er det vanskelig å få det av igjen?

Ble kjempefint.

Wow!!! Det synes jeg ble kjempe kult :-D Må nesten prøve dette selv!! :-D

Beste tipset du har kommet med. Dette skal jeg gjøre i morgen den dag, har et splitter nytt spisebord som er "feil" hvitfarge ift kjøkkenskapene. Dette kan løse problemet.. TAKK! :)

Ble superfint!! Synes ikke du trenger å dekke kantene, så veldig bra ut slik det er nå :-) har heelt marmordilla selv, og har kjøpt marmor-kontaktpapir selv som jeg har festet rundt oppbevaringsbokser. Liker at man kan endre noe bare ved hjelp av litt kontaktpapir - så enkelt og greit.

suuuuuuperfresht og smart!!!!!:-))

Ågerreguuuuuuuud så fint!!!!

Ikke min stil, men syns det er kjempe gøy at du fremmer litt mer fornuftige og økonomiske valg :) Du kunne sikkert tatt deg "råd" til det svindyre bordet, destor kulere at du heller gjør dette. Gøy å lese slike ting, så hvis du har flere tips på lager, er det bare å dele *tommel opp*

Det var fint men hadde sett mer naturlig ut om du hadde tatt med kantene

Det ble kjempefint!! Talk for inspirasjon 😊 kan man ta det av eller sitter det fast for alltid?

så utrolig fint! synes det var fint når du ikke dekket kantene :D

Ble jo kjempebra det :) Ser jo ut som ekte marmor :)

HerreGUD, så kult! Det så jo like bra ut! (Syns JEG, da, men jeg har jo ikke peiling på interi... noe som helst egentlig, haha)

GOD HELG!

Å det ble så fint! :) er stolene dine fra Hay?

Kan du ta noen bilder av leiligheten din? har ikke sett bad, kjøkken eller gangen enda.. Hehe! Du er så flink med interiør, håper på noen tips, da jeg nettopp har flyttet i ny leilighet :) God helg!

Kjempe stilig!

ELSKER det! Jeg har lekt litt med tanken på å gjøre det selv med et bord jeg har stående, men har ikke begynt å lete etter kontaktplast med marmor-motiv. Nå kan det hende det blir "marmor"-bord på meg også!

Malin Nichole

Stilig! Hvor er blomster krukken fra??

Digget det!! Du har det såå fint

Malin Nichole: Khäler, finnes dessverre ikke i gull lengre!

Emilie.: hei :-) gratulerer med ny leilighet! Stolene er Eames, bordet er faktisk Hay. Badet mitt er så lite at det ikke er noe å se, kjøkken og gang kan jeg vise når jeg skal pusse opp litt etterhvert. Er liksom ikke så spennende akkurat nå! God helg til deg også :-) klem

supermarie: god helg til deg også! <3

Siri: spurte om det på Panduro, og der sa de at man fint kan ta det av, kan bare hende man må skrubbe litt limrester av bordet. Burde gå bra så lenge det er glatt overflate :-)

LH: takk for fine ord :-)

Julia: ja, det er supergøy! Så smart å ta det rundt oppbevaringsbokser! :-)

kine: så gøy, lykke til!! :-)

Linn: takk! :-)

Tine: vet ikke hvor vanskelig det er, men det er hvertfall mulig :-)

Det ble jo kjempefint! Hadde personlig tatt kantene også, men dette var jo faktisk en kjempebra løsning hvis man vil ha litt forandring men ikke råd til å bytte ut bordet man allerede har!

Det ble kjempefint! Har faktisk gjort akkurat det samme selv, med et litt mindre bord! Ble veldig bra resultat ;) Syns ikke du trenger å ta kantene, like fint uten! :)

Åh! Dødskult! Elsker når man kan gjøre forandringer som gjør så mye ut av seg på en måte til en billig penge. God heeelg! <3

Det ble jo kjempebra! Genialt å bruke kontaktplast, spesielt om man går lei etterhvert :-)

Thea: god helg <3

Det ble utrolig fint! :-) Tusen takk for tipset!

Ble faktisk utrolig glad for at du tok fatt på DIY og ikke invisterte i et dyrt marmorbord, resultatet ble jo smashing. :-) Ser ut til at det var vellykket teamarbeid! Klem.

Camilla.: tusen takk! :-) klem

Genial idee for og pusse om på en enkel måte! Fint ble det også :) Ha en fin lørdag vakre deg :)

Heidi: tusen takk, fin lørdag til deg også! :-)

måtte du ha flere lengder ved siden av hverandre, og hvordan ble skjøtene da i forhold til marmormønsteret? Vurderer å gjøre dette selv, men er jo relevant at skjøtene og mønsteret passer sammen.

Siden det bare er 45 cm bredde, la du to ved siden av hverandre og fikk skjøt på midten?

Mariann: ja, det stemmer :-) Jeg la dem litt over hverandre i stedet for å få sprekk i midten, var redd det skulle samle seg skitt der.

Marthe: ja, måtte ha to ved siden av hverandre. La den ene litt over den andre på midten :-)

Ååå, det var kjempefint! Har selv et hjemmelaget stue- og spisebord som jeg begynner å bli litt lei av, så det hadde jo vært genialt med dette trikset :-D Takk for tips!

ble jo dødsbra!!

Dette ble knallbra!:) Har tenkt å gjøre det samme på kjøkkenbenken i den nye leiligheten som vi overtar i mai, men jeg har et spørsmål til deg: trekker kontaktplasten til seg vann?

Så sinnsykt fint!!! :-)

Hanne Mjåseth: Så kult å ha det på kjøkkenbenk!! :-) Jeg har ikke sølt noe vann på bordet foreløpig, men det virker som et materiale som ikke tiltrekker seg vann. Jeg ville heller bekymret meg for å få kutt og riper i den pga redskaper, men man må jo i såfall bare være forsiktig og alltid bruke skjærebrett til alt.

Okay, det ble dødsfint! Ble helt forelsket i leiligheten i filmen "The Other Woman" og jeg ble helt bevisst på at jeg også skulle ha marmorbord! Takk!:)

det var veldig fint

Hei! De blomstene i vasen, er de ekte? Hvis de er fake (som jeg håper de er) hvor har du kjøpt dem? :-)

Lulle: de er ekte, og heter brudeslør :-)

noe så stiligt og tøft da. det ble kjempe fint. elsker tipsene du kommer med så stå på videre med bloggen. hadde sat kjempe stor pris på om du ville tatt en titt innom bloggen min og kanskje lakt igjen en kommentar :-)

Hei!

Prøvde meg på et marmor stuebord, men jeg synes overgangen vises såå godt.. Jeg måtte legge to ved siden av hverandre, hvor den overlapper hverandre litt. Vet ikke om det er pga vårsolen, men jeg ser den med engang jeg ser på bordet. Er dette et problem du har? kanskje det er fordi jeg vet hvor streken er at jeg ser den så godt, haha...

Tanja: Hei :-) Det overlapper hos meg også, og hvis jeg ser etter det så kan jeg selvfølgelig se det. Men jeg har en vase, noen duftpinner og noen coffee table books som gjør at jeg ikke legger noe særlig merke til det ;-)

Takk for svar :)

Veldig fint altså 👍🏼😊

Gammelt innlegg, men må bare spør: måtte du skjøte på? Og ble resultatet bra i skjøten? :)

Marte: ja, og nei, ikke veldig men tenkte ikke over det :-)

Hei!

Veldig bra tips, ser kjempefint ut:) Jeg skal gjøre det selv også, men bredden på foliet er for liten til bordet, så da må jeg bruke to. Lurer litt på om du har ett tips til hvordan man kan overlappe det sliok at det ikke skal vise og se best mulig ut? Tusen takk for svar!

Mvh Kristine

Skriv en ny kommentar