SELVFAVORISERENDE ATTRIBUSJON

 
God morgen! :-) 

Jeg har akkurat vært på trening, og er full av energi denne lørdagsmorgenen. Nesten litt synd å bruke den energien på å sitte ved spisebordet og lese til eksamen, men når det er sagt; jeg begynner å like organisasjonspsykologi litt. Ikke sånn veldig, men litt.

Kanskje det er fordi pensum endelig er på norsk. Kanskje det er fordi jeg lærer mye om mennesker, både meg selv og andre. Vet du for eksempel hva den fundamentale attribusjonsfeilen er? At vi mennesker som regel tror at ting som skjer skyldes indre egenskaper i oss selv eller andre. Hadde vi visst hvor mye som skyldtes ytre omstedigheter og tilfeldigheter hadde vi blitt overrasket. Og noe annet som er ganske interessant - eller komisk, da; selvfavoriserende attribusjon. Noe som betyr at vi som regel tror at suksess skyldes indre faktorer og fiasko skyldes ytre. Gjør jeg det bra på eksamen, er jeg et geni. Gjør jeg det dårlig på eksamen, så er det nok fordi jeg hadde en jævlig dårlig foreleser.... Noen som kjenner seg igjen? Haha. Men altså. Det skal sies at fiasko kan skyldes ytre faktorer.... 

Meller-sjokoladen er byttet ut - for nå... Er det ikke 17. mai på søndag?

21

Lykke til med eksamens lesingen :) håper du får en flott 17. mai helg.

Jeg hadde eksamen i dette faget nå før jul, og jeg er helt enig med deg, man lærer mye om seg selv og andre! Og det er heller ikke så tungt fag :-) Jeg blir så motivert av å lese hvor mye du legger i studiene dine, og det hjelper veldig nå som jeg er midt oppe i det selv. Har hatt 3 eksamener på under 10 dager, og mangler enda 2.. men det er bare å bite tenna sammen :-D Masse lykke til på de du har igjen, du er flink! :-D

Marianne: Ja, det er faktisk ikke så tungt som jeg trodde. Tusen takk, og masse lykke til med dine 2 siste :-)

Daniel Miller: Takk det samme! :-)

Hvordan er eksamenen i dette faget lagt opp på Markedshøyskolen? Hos oss måtte vi forhåndsskrive 11 oppgaver, og gjenskrive to av de på eksamen. Hvis det er sånn ca det samme, kan jeg sende deg oppgavene jeg skrev :-) Let me know!

Thea: Hei! :-) Så utrolig snilt av deg, men hos oss gjøres det helt annerledes. Vi får to tema fra pensum (vet ikke hvilke), hvor hver oppgave igjen har tre deler. Men tusen takk uansett! <3

Denne hadde jeg nylig på bi. Interessant fag, men eksamen er dessverre lagt opp på en helt syk måte. Vi kunne få to oppg. av 13 og begge to må besvares, dvs. at vi må memorere hele denne boka + en til som vi hadde i faget. For å besvare alle oppgavene korrekt, skal alle definisjoner, teorier osv. være sitert ordrett! Lite pedagogisk lagt opp med andre ord, når stoffet blir så massivt at man må være god i memorering får å oppnå en akseptabel karakter. Pga. denne eksamensformen var snittet på D i fjor. Håper virkelig de endrer eksamensformen slik at vi får en bedre forståelse av selve faget. Noe det egentlig bør være lagt opp til.

Uansett ønsker jeg deg masse lykke til, det virker som den er lagt opp noe bedre hos dere i hvert fall :)

Åh, den boka altså.. jeg hadde den i organisasjonsatferd på bi, skikkelig drittforeleser, så jeg syntes det var såå kjedelig , men da jeg satt meg ned for å lese selv, ble det faktisk litt spennede !

krist.in: enig! Eller min foreleser var ganske ålreit, men syns nesten det var mer spennende å lese selv :-)

Lykke til på eksamen:-) Vi har hatt om det samme i sosialpsykologi, som er ett av de bedre fagene vi har i psykologi år! Syns det er ganske spennende egentlig.

Jeg hadde også det faget når jeg studerte, og begynte etter hvert å like det litt jeg også :)

Har hatt samme boka i organisasjonspsykologi :) Kjempespennende fag synes jeg da! Etter 6 år med studier kan jeg i år endelig nyte fridagene i mai! Masse lykke til :)

Fortsatt HEIA IDA! Orgen går nok bra skal du se, når du har kontroll på attribusjonen så er du jo allerede godt på vei :-D Vi fikk i år om organisasjonsendringer og beslutninger, og var heldig sånn sett. Håper du rekker å puste litt innimellom lesingen, og at forbrukeratferden gikk bra.

Egentlig er din blogg den eneste jeg har samvittighet til å ta meg tid til å lese nå når jeg sitter med bachelorskriving og eksamenslesing oppetter ørene selv. Her kan jeg liksom kjenne litt på at man ikke er aleine om å begrave seg i papirer, kulepenner, skrivebøker og "eksamenslister" på Spotify. Også, kan man oppmuntre og motivere hverandre litt. Snart er det ferie, og det er DEILIG å kunne ta den med god samvittighet. Keep up the good work, og fortsett å jakt på A'ene. Du er flink, er du!

PS: Det er veldig hyggelig å kommentere mye når du tar deg tid til å svare i kommentarfeltet! Jeg er fan :-) :-)

Jeg hadde akkurat eksamen i det faget der! :) Det gikk bra, så jeg krysser fingrene for deg Ida. Lykke til :)

hva studerer du? :)

Jeg har nettopp hatt eksamen i akkurat det samme :) hehe. veldig mangen spennede teorier egentlig, som får oss til å tenke over en selv :)

Lykke til! Det fikser du :)

Hei. Ikke tro på alt du leser :) Hilsen meg

Christina: Hei! :-) Jeg måtte nesten le da jeg fikk eksamensoppgavene i orgpsyk i dag! Fikk motivasjon og kommunikasjon... Så det var LETT! Var sikker på at jeg kom til å få en haug av organisasjonsstruktur, ledelse og makt. Så der satt jeg og smilte, og det var deilig! Takk for fine ord, og masse lykke til med bachelorskrivingen :-) Klem <3

Hipp hurra, kjempebra! Det er jo veldig greie temaer, flott at du fikk litt flaks på veien. Stå på videre, snart er det ferie. Takk for lykkeønskninger, det trengs <3

Åå, psykologi er kjempespennende synes jeg! Går selv sykepleie og leverte min 3. eksamen idag, verdens beste følelse. Ble ferdig å skrive 15 min før deadline, hahah hjemmeeksamen asssss....Bare 1 igjen nå - og det er den verste jipppiiii :----) masse lykke til, søta!

Caroline: masse lykke til med din siste! Blir så deilig å være ferdig! <3

Skriv en ny kommentar