hits

10 TIPS FOR EN ANNERLEDES GIRLS NIGHT

26.09.2015 - 15:26 18 kommentarer

En typisk jentekveld: hastekjøper en billig kjole på Bik Bok som aldri skal brukes igjen, stapper en prosecco ned i veska, tar bussen til en venninne, sitter i sofakroken med beina i kors og deler sladder fra fortiden, bekymringer fra hverdagen og planer for framtiden, hører de samme sangene på repeat, bestiller taxi, drar på byen, spiser junk, tar taxi hjem, hater livet dagen etter. Noen ganger er det verd det, andre ganger ikke. 

Jeg elsker jentekvelder hvor man gjør noe ekstra ut av det. Det kan være noe stort, noe lite, bare et eller annet som gjør at man har det litt ekstra gøy. Jeg har mange fine jentekvelder bak meg, og i tillegg har jeg så mange kreative venninner som liker å gjøre det lille ekstra. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle dele noen tips for å få en litt annerledes jentekveld. Mine favoritter, for sure!
♥ Drinkkonkurranse: verten handler inn sprit (er dere studenter, er det nok på sin plass å spleise, eller Vippse som vi kaller det nå for tiden), og hver gjest tar med blandevann og det som ellers trengs for å lage sin drink. Så er det hver sin tur til å gå på kjøkkenet og blande spennende drinker, og alle har hver sin lapp hvor de skriver notater og gir drinkene poeng. Premie til vinneren! Denne konkurransen kan fint gjøres alkoholfritt, og er man under 20 kan utfordringen for eksempel være å lage en god drink basert på prosecco/champagne. Har man ikke råd til å kjøpe flere typer sprit, kan oppgaven for eksempel være å lage en drink med gin eller vodka. 

♥ Ligretto: mitt nye favorittspill! Passer like godt på en edru hjemmekveld hos familien som på høylytt vorspiel med venninner. Dette er et stress-spill, så det kan bli både høylytt og en smule fiendtlig, haha. Og for å ha sagt det; den som ikke drikker/drikker minst har mye lettere for å holde tunga rett i munnen og vinne. Ligretto selges på de fleste bokhandler, og kan spilles med alt fra 2 til 12 personer. For hver "pakke" man kjøper, kan man være 4.

♥ Joggis: da jeg var på jentekveld med noen jenter fra klassen på torsdag, var det en som sa at hun og venninnene pleide å stelle seg ferdig med hår og sminke, pakke pentøyet i veska og ankomme i kosedress. Hva er vel mer komfortabelt enn å sitte i joggisen og kose seg hele kvelden? Hopp i pentøyet fem minutter før taxien kommer! Det gjør jeg neste gang, om de andre så ikke gidder...
♥ Mobilforbud: samle alle telefoner i en eske, og vær sammen i stedet. Le av pinlige øyeblikk i stedet for å filme dem til Snapchat, prat med dem du er sammen med i stedet for å tekste folk du kanskje skal møte på byen. 

♥ Adjektivhistorie: åh, den gode gamle adjektivhistorien! Den var kanskje litt kjedelig i barnebursdager, men kan gjøres veldig spennende nå i senere tid. Vi hadde en på torsdag, og den ble juicy!

♥ Melkekartongen: en veldig morsom lek når man har sittet stille for lenge. Alt man trenger er en tom melkekartong og en saks. Klipp av toppen på melkekartongen, og stå i en ring rundt den. Så skal én og én plukke opp melkekartongen med munnen, og den eneste kroppsdelen som skal berøre bakken er føttene dine. Ikke knær, hender eller albue. Kun føtter. Når alle i ringen har klart det, klippes det noen cm av melkekartongen, og alle som klarte seg gjennom første runde får prøve seg igjen. Og sånn fortsetter det.Til slutt blir melkekartongen så liten at kun den beste av de beste klarer å få den opp uten å falle sammen på gulvet. Bør prøves!
♥ Quiz: lag quiz på Kahoot, det er SÅ gøy! På torsdag hadde jeg laget en ganske personlig quiz, kall det gjerne en "bli enda bedre kjent"-quiz, hehe. Spør alle gjestene om ting på forhånd, gjerne like mange spørsmål hver, slik at de stiller likt i konkurransen. Et godt tips til spørsmål i quizen er å bla seg ned til år 2009 på Facebook-tidslinjen til deltakerne. Hvem er skyldig i denne statusen?!  Ellers er det også veldig morsom å blande to av gjestene på makemebabies.com, og spørre hvem som er foreldrene til barnet. Vinneren får goodiebag, taperen må lage quiz neste gang! PS. Skal man bruke Kahoot til quizen, bør alle ha smarttelefon, og i tillegg må man kunne bruke internett på TV'en. 

♥ Foto booth: lag en morsom foto booth eller et bakteppe som dere kan ta morsomme gruppebilder foran. Veldig gøy, og veldig hyggelig å ha i ettertid! Man kan kjøpe masse morsomt stæsj på Ebay eller Amazon. 

♥ Hemmelig oppdrag: gi gjestene en liten lapp med et hemmelig oppdrag for kvelden når de kommer. Det kan for eksempel være; smil overdrevent mye til Lisa i kveld, eller ta en selfie hver gang noen snakker om jobb/skole. På slutten av kvelden kan man gjette på de andre sine oppdrag! Eeh, nei, mitt oppdrag var ikke å ta på lip gloss hvert tiende minutt, det skjedde bare av seg selv... 

♥ Beer party: i sommer var jeg i øl-bursdag, og før det ante jeg ikke at det fantes så mange morsomme øl-leker! Her er tips til noen leker. 

Håper du og jentegjengen din kan få bruk for noen av tipsene, ønsker alle en fin lørdag :-) 

18 kommentarer

26.09.2015 kl.16:05

Man må virkelig vente på de innleggene dine til tider (selvsagt forståelig med skole og slikt), men dæven, de er gøye:D Mange gode tips her, tusen takk!

S

26.09.2015 kl.18:40

Hei, Ida.

Anbefaler å dobbeltsjekke linkene dine før du poster.

Ha en fin dag!

Ine

26.09.2015 kl.20:53

Konge innlegg!! Denne skal jeg memorere!

Hann

26.09.2015 kl.21:42

Veldig gøy innlegg med mange flotte idéer som skal brukes fremover på jentefester :D

Ida

26.09.2015 kl.22:08

Haha, kan ikke du invitere meg neste gang?? :D

Line

27.09.2015 kl.10:20

Hei Ida!

Nå har jeg lett igjennom massevis av gamle blogginnlegg for å finne ut hvilken modell de svarte Nike skoene dine er, men uten hell. Håper du kan svare her, så ut som det var flere som hadde lurt på det samme :)

Jenny Viktoria

27.09.2015 kl.13:53

Når jeg trykte på Kahoot linken din kom jeg inn på en side om strikketøy :P

Ida Wulff

27.09.2015 kl.15:18

Jenny Viktoria: ops, det er fikset nå! :-)

27.09.2015 kl.15:44

Åå takk for tips!

Et spørsmål jeg lenge har tenkt å stille deg; hvordan er det å studere i Oslo? Jeg kommer fra byen Kristiansand, så Oslo er ganske så mye større på alle mulige måter. Derfor kjenner jeg at jeg gjerne vil studere i Oslo neste høst, men blir litt holdt igjen. Er redd for at jeg ikke skal få venner, leser meg opp på disse dumme forumene hvor alle mener Oslo ikke er en by å studere i osv.. Hadde vært kjempe fint med et svar!

Klem

Linn

27.09.2015 kl.16:58

Gratulerer så mye med dagen! Du ser smashing ut for tiden! :-))

Herlig innlegg med mange gode tips! Skal helt klart prøve ut noen av de i nærmeste framtid!

Martha

27.09.2015 kl.19:47

Åh, TAKK for dette innlegget. Slike er gull verdt! Er dritlei av standarden du innleder med, så du kan banne på at det blir både melkekartong og hemmelig oppdrag på bursdagsfesten i november jippi! Elsker når det faktisk er litt planlagt og arrangert, og at det SKJER noe når en drar i gang et vors e.l. :-)

Ida Wulff

27.09.2015 kl.20:37

Anonym: Hei! :-) Det er nok veldig individuelt hvordan man opplever Oslo som studentby. Tror de fleste skoler er flinke med fadderuker slik at man blir kjent med folk og får seg venner i starten, så det med venner ville jeg ikke bekymret meg så mye for. Men det er jo en dyr by, så på studentbudsjett og med dyr leilighet kan det nok være litt tøft. Jeg er ikke så glad i Oslo for å være helt ærlig, jeg trives mye bedre i Tønsberg sånn i hverdagslivet - som kanskje er et litt mer likt Kristiansand mtp størrelse og atmosfære. Lykke til med valget, og klem til deg <3

Vero

28.09.2015 kl.04:39

Hei:)

Når jeg prøver og trykke på linken til drikke spill står det at den er ugyldig, har ikke den rette?:)

28.09.2015 kl.09:34

Ååh, bloggen din er helt perfekt. Takk for tips!

Henriette Louise Larsen

28.09.2015 kl.13:42

Åh, disse tipsene kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt! Jeg har akkurat begynt med håndball igjen for damelaget til NHH, og har nå insjet til vors før håndballens oktoberfest, så jeg vil lage tidenes vors for jentene på laget mitt og disse tipsene var gull verdt! Hemmelig oppdrag og quiz it is!

Håper du hadde en fantastisk bursdag igår :)

Martine Grorud

28.09.2015 kl.18:53

Mange fine tips her! Skal på hyttetur til helgen, og flere av tipsene skal brukes der. Håper du hadde en fin bursdag, Ida :)

Mari Rostad

09.10.2015 kl.12:38

Hei, hvilket kamera er det du bruker og er du fornøyd med det? Prøver å finne et kamera utenom det jeg har på mobilen! :)

A

18.07.2016 kl.00:04

Hei! Har du noen fler eksempler til hva som kan være et hemmelig oppdrag? Hope so, kjempelyst til å prøve! Klem

Skriv en ny kommentar