TILBAKE I OSLO

Ok, så var det ikke så grusomt å komme tilbake til Oslo som jeg hadde forestilt meg. Jeg bare koste meg så innmari mye hjemme, så tanken på å reise til en tom og mørk leilighet var liksom litt kvalmende. Men nå har jeg pakket ut og satt friske blomster på bordet, så da er det litt koselig likevel :-) 

Kan jeg bare få lov til å komme med en hverdagsfrustrasjon?! Altså, den derre oppvaskmaskinen min. Det lukter som om noen har krabbet inn i den og dødd. Jeg vet ikke hva de som bodde her før meg har drevet med, men det er helt grusomt! Jeg har kjørt maskinrens og lett etter gamle matrester, men nå vet jeg ikke hva mer jeg kan gjøre. Dette lille problemet gjør jo at jeg prøver å ha maskinen åpen så kort tid som mulig, og det fikk jeg svi for i stad. Rev opp maskinen, kastet meg ned for å fiske opp to glass, spratt opp igjen, og fikk kanten på den åpne skapdøra midt i fleisen. Så nå venter jeg som en spent unge på julaften for å se om panna blir blå eller gul. Så, noen kjerringråd for å unngå denne ulykken igjen? Kan jeg kaste en pakke med tyggegummi inn i maskinen, sette på en vask og forvente at stanken forsvinner? Det hadde vært fint. 

Men sånn bortsett fra det er alt strålende. Nå skal løvemanken få seg en hårkur, og så er det NATTA! 

74

ELSKER bordet:) ha en super kveld!

Har du prøvd å rense filteret nedi bunnen? Ellers anbefaler jeg Yes oppvasktabletter foran ALLE ANDRE midler! Det lukter rett og slett RENT av de tablettene. Tvi tvi, håper det løser seg, for den lukta er ikke behagelig..

:-)

Hahahaha🙊

Kjenner dessverre godt til problemet ditt.

Du må la døra til maskinen stå litt på gløtt, helst alltid. Du bruker kanskje maskinen 2-3ganger i uka?! Kjør gjerne en maskin en gang til i uka.

Det funket hvertfall for oss. Blir visstnok så tett i de maskinene.

Håper det hjelper, for det stinker helt j.....

Har du sjekket filteret i maskinen?😊

Har du renset filteret? :)

har du skrudd løs spylearmene og rengjort de? (for filtre har du tatt) :)

Dårlig lukt uten å finne ut kilden er det verste!! Jeg kan huske en gang vi opplevde det samme fra vaskerommet. Herregud, vi styrte som noen gærninger, vasket og snudde hele rommet opp ned. En dag fant vi ut hva lukten var... En død FROSK inni vaskemaskin-slangen!!!!

Så.. kanskje det er et dødt dyr inni der? Heh. Håper du finner ut hva det er, føler med deg.

forsøk å ta opp filteret i bunnen av maskinen (inni maskina altså), ikke bare den lille dingsen som man tar opp å tømmer med jevne mellomrom, men den store metallfilterdingsen under der igjen. ofte samler det seg dritt i den og mange (jeg selv inkludert) er ikke alltid så flink til å vaske av den. min maskin luktet død og fordervelse for en tid tilbake. da tok jeg opp å gjorde rent, og nå lukter det mye bedre

Det nye stedet ser jo kjempefint ut!! Kan vi få se flere bilder? :)

Vi hadde det samme problemet da vi kjøpte leilighet. Jeg ble så kvalm hver gang jeg åpnet oppvaskmaskinen, at jeg måtte ta det i egne hender. Første gangen noen av oss har flyttet ut, så hva man gjør ante jeg ikke. Prøvde med maskinrens som deg, men det funket ikke. Så jeg tok opp hele filteret og tok alt fra hverandre, vasket alt sammen godt - satt alt tilbake og kjørte ny rens. Nå lukter den som den skal :-) Det samme gjorde jeg med sluket vårt, siden det luktet seriøst avføring.... Brakk med igjennom hele prosessen, for så mye ekkelt og rart har jeg ikke vært borti. Sparte masse penger da, så var verdt det :-) Lykke til!

Rørlegger mannen I huset sier: Sjekk at filteret er tømt og at det ikke ligger masse mat inni der. Håper du finner ut av det :)

ett tips kan være å vaske rundt alle listene/pakningene rundt døren og åpningen med f.eks salmiakkvann. kan ligge mye rester og grums rundt der

Åh, stuen din er nydelig!

Jeg hadde nok bare kjøpt meg en ny maskin! Noe må jo være veldig galt om det lukter så vondt :(

Hadde akkurat det samme problemet med oppvaskmaskinen selv - da jeg flyttet inn i ny leilighet. Det er GRUSOMT. Prøv maskinrens en gang til. Når maskinen er ferdig, sørg for å åpne den slik at all fuktighet blir borte. Dette hjalp meg! Har også hørt at eddik skal hjelpe mot lukt, men det har jeg ikke turt å prøve! Lykke til :-)

Kontakt utleier. Vi hadde problem me det samme, og da hadde maskinen stått en stund uten å snurre fra forrige person til oss. Er nok kloakklukt du kjenner. Tror jeg da. Var det eneste som kunne lukte så ille!! Ugg, føler med deg.

Hei.

Hvor er vasen på bildet fra?

Den er utrolig fin! :D

Kjør maskinen en runde med eddikk! Også skyller du en runde etterpå. Funker som bare rakkern!

Hei! Hvor er det lille sidebordet fra?

Kjøp Yes vasketablettene, sølvpose . eneste som funke her i huset :) lykke til!

Uhuuu... For ferdelig ekkelt når oppvaskemaskinen stinker!

Da jeg overtok leiligheten hadde jeg samme problemet. Silen inne i vaskemaskinen så ut som den ikke hadde vært rengjort på 100 år :O Måtte ligge i bløt lenge og jeg skrubbet den ren med neglebørste :) og kjørte gjennom maskinen med maskinrens på høyeste temp mange ganger. dvs jeg vasket først hele maskinen inn i med klorin...

Lykke til, håper lukten forsvinner fort :)

PS. Skjekk om det ligger noe og råtner nede i silen

Kjempefin leielighet forresten :)

Var å så på det samme sidebordet du har på Illums Bolighus og skal inn å kjøpe det til uken, sykt fint, passet veldig godt hos deg :)

Ha en fin dag :)

Hvor er vasen fra? :)

Så fint du har det! :)

Ida Johanne

Har akkurat hatt det samme problemet. Det er fra røret og da kjøpte jeg sånn rørrens i butikken, klor funker også. Bare hell det i røret og la det stå litt, jeg kjørte da det "varmeste" programmet på maskinen. Det funka for meg :-)

Haha, har dessverre ingen råd for oppvaskmaskina di, men det er veldig merkelig at den skal lukte so ille! Kanskje det ligger ei død rotte i rørene eller noke? :P

De har nok latt den stå lukket med fuktig oppvask - å lufte ut maskinen skikkelig pleier å hjelpe :)

Prøv med litt klor og eddik 😄

Så koselig stue du har :) Har du sjekket "proppen" i oppvaskemaskina forresten? Kanskje det ligger noe nedi den som rotner?

prøv eddik? Vet ikke om det funker altså, men verdt et forsøk, eddik tar jo det meste av dårlig lukt :)

Føler med deg - vaskemaskinen og oppvaskmaskinen vår har luktet ille et par ganger, og begge er attpåtil nye! Eller, de var nye da vi flyttet inn for to år siden. Det jeg har funnet ut er at det ikke er lurt å ha maskinene lukket. Jeg pleier å ta ut filter fra oppvaskmaskina og legge den i salmiakkvann (aner ikke om det er "anbefalt", men det fjerner matrester som ikke alltid løsner). Deretter kjører jeg maskinrens på så høy grad som mulig. Her kommer det viktige hos oss: la døren stå åpen etter rens/ferdige rene maskiner. Det er ofte igjen litt fukt, og når fukt blir innestengt lukter det surt. Skal vi på ferie o.l kjører vi alltid det siste i maskina, tømmer den og lar den stå på gløtt. Etter vi begynte å ha døren oppe etter hver maskin har vi aldri vært plaget med sur lukt.. :)

Veldig rart om du allerede har prøvd maskinrens, og det fortsatt lukter vondt! Et tips fra Mamma var å enten kjøre en vask med 1/2 kork blank eddik, eller sammen med oppvasken. Da ble visst lukten borte da vi hadde det problemet :)

Hvor er sofaen din fra Ida?

Kor du har kjøpt de blåmønstrete putene? :) Og vet du om de fins i andre farga? :)

Hell en flaske hvit eddik inn I maskina og sett den på. Gjør det en gang til om det ikke fjerner lukta første gang.

Så fint du har fått det i stua :)

Her er noen tips angående oppvaskmaskinen: http://www.viivilla.no/forum/kjokken/vond-lukt-i-oppvaskmaskin/

Lykke til!

Hei!

Nederst på vaskemaskinen bruker det å være noe som du kan skru for å åpne opp. Der inne samler det seg vann, og dette må du tømme en gang i blant. Lukter jævlig.

Håper det hjelper! Ha en fin dag :-)

Hell eddik i oppvaskmaskinen og kjør den så forsvinner det

http://m.wikihow.com/Clean-a-Smelly-Dishwasher

Hvilket merke er det svarte bordet du har ved vinduet fra? Det er SÅ fint, men jeg finner ikke ut hva det heter :(

Du må henge en sånn her inn i oppvaskmaskinen din! Det hjelper :)

http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/tilbehor-og-andre-hvitevarer/FIN40674/finish-odour-stop

Hanne Melsbø

Hei, hvor er sofaen fra?

Kunne du tatt bilder av leiligheten og vist det? den ser veldig flott ut :)

Anonym: det kan jeg sikkert få til. Mulig jeg må skaffe meg et vidvinkel-objektiv først, for er så lite her, hehe :-)

Hanne Melsbø: den er fra IKEA! :-)

Ida: det er fra Hay, mitt er kjøpt hos Lune Hjem :-)

Malin: Hei :-) de er kjøpt hos Milla Boutique på Aker Brygge, og ja, de finnes i flere farger.

Anne: den er fra IKEA :-)

linni: Kahler Omaggio :-)

Astrid: det er fra Hay :-)

Tamara Stavseth: Kahler Omaggio :-)

Madeleine: tusen takk! <3

Hei Ida!

Så en annen leser også hadde kommentert dette men du burde virkelig prøve denne smarte tingen fra Finish! Det gjør virkelig underverker og du slipper å rense maskinen unødvendig mye.

http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/tilbehor-og-andre-hvitevarer/FIN40674/finish-odour-stop

Tror man også får tak i disse på litt større matbutikker som ultra eller meny! Jeg har selv kjøpt de i sverige :) Lykke til

Hei :) Jeg lurer på om du har navnet på fargen på det hvite sofatrekket ditt?

silje: Hei :-) Prøvde å gå inn på IKEA sin nettside og se nå, men det ser ut til at de ikke selger den fargen lengre :-(

Jeg hadde samme problem en gang og forsøkte alt det andre de skriver over her uten hell. Om det samme skjer for deg også; bit i det sure eplet, åpne maskinen på vidt gap og gni hele maskinen pluss filter inn med sitron som du har gnidd litt salt mot først. Så kjører du maskinen med de halvdelene du har igjen av sitron.

Du kommer til å føle at det er et halleluja øyeblikk når du åpner maskinen etter ferdig kjørt program :-) lykke til!

hvor er putetrekket med gullmønster og gullkorgen under bordet fra ? :)

Så fint du har det :-)

Tøm en halv flaske klor i vaskemaskinen om morgenen, og la det godgjøre seg utover dagen. Når du kommer hjem setter du på en runde for vask og en runde til for å fjerne lukten. Lykke til :)

Hey, salmiakk skal fjerne lukt!

Så koselig stue du har! Håpe du vise litt meir etterkvart :)

Hei! Hvor er den stilige "gyngestolen" fra?

Ingunn: den er fra Eames :-)

benedikte: putetrekket med gullmønster er fra Missoni, kurven vet jeg ikke merket på, men den er kjøpt på Lune Hjem :-)

Prøv med en flaske 7% eddik og kjør maskinen på høy temp.

Foruten å rense alle filtre, så kan du kjøpe sitronsyre på butikken. Hell i litt i såpedispenseren og litt inn i bunnen. Sett på ett varmt program! Tadaaa! 👌🏼

Det her er et tips som jeg egentlig ikke har prøvd før i oppvaskmaskin men har funket i kjøleskap/ovn osv. Hvis du kjøper sterk eddik og heller i et glass eller en bolle, og setter den i oppvaskmaskinen. Lukk igjen døra (Ikke skru den på eller start den) bare sett glasset rett opp og ned, og la det stå i et døgn eller to. Eddiken vil da trekke til seg og sluke all den vonde lukten :-)

Hadde samme problemet. Løsningen er enkel! Blir det samme som med vaskemaskin, den må stå åpen etter bruk for å tørke :)

Takk for svar :) Nå lurer jeg også på hvor det runde bordet er fra? Elsker stilen din, nordisk stil er nydelig! Rent og pent og langt fra shabby chic :)

Mamma har klæska en sånn i maskina si, det hjelper på litt på lukta i hvert fall! http://www.vitavaror.se/fresh-plus-oppvaskmaskin

Ingunn: tusen takk, så hyggelig :-) Det runde bordet er fra Bolia. Klem

Så utrolig koselig du har det i stuen din! Hadde vært morsomt med innlegg hvor du tipser til interiørbutikker på nett o.l :)

Vår oppvaskmaskin stank også jævlig, særlig om det er eggrester på tallerkenen. Men, det som funka for oss var å dele en sitron i to, og sett den ene halvdelen i maskinen, spray klorin på tallerkner og glass. Vi bytter på klorin og edikk, fordi edikk fjerner MYE av lukta, så spray litt edikk på tallerknene neste gang før du starter maskinen! Sitron gir en skikkelig fin duft ihvertfall.

fint bord!! har helt likt hhahha

Skriv en ny kommentar