IKKE VÆR HUN SOM SNAKKER OM KALORIER

Jeg har begynt å svare på spørsmålene dere sendte meg under spørsmålsrunden. Gøy at det er så mye dere lurer på! Det som går igjen mest er kjærlighetsliv, skolerelaterte ting - og det jeg har lyst til å skrive litt om nå. Kropp. For jeg kommer ikke til å svare på spørsmål om slanking, slankekurer og fasting i spørsmålsrunden. Jeg har lagt opp til å få den type spørsmål en haug av ganger, fordi jeg blant annet har skrevet om 5:2-dietten og vekt ved flere anledninger. Først og fremst: jeg spiser ikke 5:2 lengre. For de som ikke vet hva 5:2 er, så går det ut på å spise normalt/sunt fem dager i uken, og faste to dager i uken. Grunnen til at jeg ikke gjør det lengre, er fordi jeg liker mat, og fordi jeg liker meg selv.

Etter at jeg skrev dette innlegget, har jeg sluttet å klage over hvor tjukk jeg syns at jeg er. Og svært få av pinnedyrene jeg kjenner tør å klage over de usynlige valkene sine når de står foran meg og trykker seg inn i en hold in fra Pierre Robert. Og det har hjulpet skikkelig. Å ikke høre på hvor tynn hun er, hvor tjukk hun er, hvor feilproposjonert en tredje er. Å ikke snakke om kropp er nærmest befriende. Jeg tar faktisk meg selv i å kjede meg i selskap av jenter som snakker om slanking, mirakel-grønnsaker, kalorier og kropp generelt. Det finnes så mye annet å snakke om. Ikke vær den kjedelige jenta som ingen orker å sitte ved siden av på fest, fordi alle vet at du hvert øyeblikk skal fortelle at du har blitt tre komma to centimeter bredere over hoftene.

Og ikke bruk de få årene du har som ung på å sulte deg i hjel og trene deg i hjel. Det er ingen som kommer til å like deg bedre av den grunn. Så i stedet for å være redd for kalorier, vær redd for alt du går glipp av der du sitter og noterer ned hvor mange gram karbohydrater du har spist i dag. 

Så svaret på alle spørsmål om vekt, dietter og alt det der må nesten bli; jeg har ikke stått på noen vekt på lenge, men veier over 60 kilo. Jeg hater å trene, men jeg gjør det så ofte jeg orker. Jeg følger ikke noen diett, men jeg prøver å tenke at det jeg putter i meg skal være bensin for kroppen min resten av dagen. Jeg spiser taco og godteri i helgene. Og jeg er litt lei meg noen ganger, fordi jeg ikke har kroppen til en Victoria's Secret-modell - men så kommer jeg over det, fordi det er mye viktigere å ha det bra :-) 

 

84

du skriver så utrolig bra!

Fyfaen jeg elsker deg

AMEN!

oh my goood...

jeg kommenterer sjelden (les: nærmest aldri) blogger, men nå må jeg. TAKK for at du skriver, kjære Ida.

Jeg veier 60 kg, og er ca 177 høy. Spiser sunt og trener av og til :)

Haha, følte meg litt truffet da jeg nettopp satt og studerte makroene for i dag :'D Men bra innlegg! :)

DIGGER deg! Helt enig med alt du skriver!

Jeg vil bare si at du er flott, både utenpå og inni, Ida! Jeg har lest bloggen din helt i fra starten av, fra da den het caffelatte og grunnen for det er fordi du er deg selv. Du er liksom som alle andre, ikke en som pynter så mye på sannheten at ikke et eventyr ville vært så fantastisk en gang. Du skal være utrolig fornøyd med deg selv, for hvordan du ser ut, hvordan du er som menneske og for alt du har klart å få til! Så på- verden skulle hatt flere som deg :)

Takk, takk, takk for at noen endelig sier det! Jeg er så lei dette fokuset om kropp og kroppspress, og faktisk er jeg nesten mer lei disse som skal ta et oppgjør med dette... Det har nesten blitt enda verre med alle disse "kritikerne". Hvis folk bare hadde sluttet å prate om kropp, kroppspress, perfeksjonisme, bla bla bla, ville det ikke vært et tema! Grunnen til at det er en "big deal" er fordi folk prater om det, uansett om det er på godt eller vondt! PS. leste innlegget du har linket til etter at jeg skrev dette og jeg kunne IKKE vært mer enig!

<3 <3 <3 Du er nydelig.

Ida, du er så herlig. Sånne innlegg som dette gleder meg langt inn i hjerterota, så mye fornuft og følelser på en gang, som bare du greier å ordlegge helt perfekt.

Håper du får en fin søndag! <3

👏🏼🙌🏼!

Beste innlegget jeg har lest på en blogg på lenge. Amen!🙏

Jeg blir så glad når jeg leser sånt, og håper at alle som snakker sånn om seg selv leser dette og får en real oppvåkning!

På vegne av foreldre i hele verden: Takk for dette innlegget. Unge gutter og jenter burde lese det høyt til hverandre og forhåpentligvis komme til samme forståelsen om hva som er viktig her i verden :)

Amen sista!

Hallo, Ida!? Du har jo en mye finere kropp enn en VS-model!

Du har så flott personlighet! Og ser også flott ut! Fantastisk innlegg

Jeg er så enig med deg som det går an:) Det er alt for mye slankepress for tiden, og det syns jeg er trist. Selv er jeg utrolig glad i mat, men passer også på hva jeg trykker i tryne ;)

Amen! Kunne ikke vert mer enig, dette er et sunt syn på mat, trening og livet! Flott at du som profilert person og forbilde for så mange ikke bare tenker sånn, men også skriver det på bloggen:) Takk Ida! Jeg digger deg as!

Annie: åh, takk for utrolig fine ord!! Det varmer <3 klem til deg

Så forfriskende å lese! Det er viktig å ta vare på kroppen og tenke over hva man putter i den, men når man tenker på det konstant og blir helt fanatisk så har det gått for langt. Elsker tankesettet ditt om at mat skal være bensin for kroppen, jeg tenker sånn selv :)

Ida, du er best!!! Norges beste blogger på alle punkter! Også er du heelt nydelig!

Ida, I love you! Elsker synspunktene, holdningen og innlegget!

Du er rå❤️👏🏼

Susanna: <333

Eirin Hagstrøm

FINA<3

Du får virkelig sagt det Ida!! Jeg selv hadde en periode hvor jeg hadde et veldig anstrengt forhold til mat og trening, og det er den tiden i livet mitt jeg var mest lei meg. Tommel opp for et normalt fokus på kropp og trening :)

bra skrevet!

Jeg gikk ned ganske mange kilo for noen år siden, og var SÅ fornøyd! Viste en venninne et før vektnedgangen, og et etter, og spurte hvilket som var fineste. "Dette! For her smiler du med øynene." For et fantastisk fokus å ha! Å ikke se på kroppen, men å se på om man smiler med øynene.

Du ser kjempe da ut! Og innlegget var også veldig bra :)

Du ser kjempeBRA ut! Og innlegget var også veldig bra :)

Dette, Ida, er ditt beste blogginnlegg!

Ida<3<3 Dette innlegget, og måten du skriver på her er en av mange grunner til at jeg har fulgt bloggen din siden du lagde videoblogger fra pikerommet under caffelatte-domenet. God lesning!

Du er den eneste bloggen jeg gidder å lese. Dette er hvorfor. #helt

Du er så bra!!!

Helt fantastisk skrevet! Kjempeflott at du tar opp dette emnet på en slik fin måte. Det å lese bloggen din hjelper skikkelig på selvfølelsen min, og gjør meg veldig lykkelig!

Klem

Takk, Ida!!!

AMEN!

Helene Viktoria

Ida, du vet hvordan man skal få sagt det! TAKK :) Du er en enorm inspirasjon

Slike innlegg et akkurat det som skiller deg fra de andre rosabloggerne. Og det er også grunnen til at du er den eneste bloggeren jeg følger slavisk. Takk for at du skriver så fine innlegg, takk for at du hjelper meg til å bli glad i meg selv ved å vise at man ikke må se ut som en modell for å være bra nok. Du er så inspirerende, takk for at du tørr å vise hvem du er, istede for å fremstille et glansbilde som mange av de andre bloggerne gjør. Du er unik! Stå på, elsker bloggen din😊

Så utrolig bra skrevet, Ida! Dette innlegget likte jeg svært godt! Du er et supert forbilde som mange ser opp til! Jeg digger deg!

Wow, du vet å sette ord på det! Kunne virkelig ikke vært mer enig! Når enkelte venniner tar opp temaet på vors, sitter jeg der helt stille. Og grunnen er rett og slett at jeg ikke vil være den som bidrar med enda en frase.

Du er herlig. Føler jeg har slanket meg uten resultater i 10 år, og har kanskje lett for å være misfornøyd med egen kropp, men når jeg ikke blir stadig påminnet om temaet i sosiale sammensetninger så er jeg egentlig ganske fornøyd. Problemet er jo at folk ser ut til å ha gått tom for samtaleemner som ikke omhandler kropp, vekt, trening, sunn mat og utseende, noe som gjør at jeg konstant går rundt med selvtilitten nede på gulvet. Håper budkspet ditt sprer seg, ja vi bryr oss alle, men trenger da ikke snakke om det hele tiden.

SÅ bra skrevet. Jeg er like gammel som deg, og litt klokere nå enn før, men jeg skulle ønske noen kunne prentet dette inn i hodet mitt da jeg var yngre. du når ut til mange. heia deg!

JA!! Det er så forbanna kjedelig å høre på. Er glad jeg lærte tidlig at jeg må være glad i den jeg er og slutte å hige etter hvordan andre ser ut. Sorry, Anniken, du kommer aldri til å være Kendall, Gigi eller Kate. Men det holder å være deg.

Herregud du er bra Ida! Virkelig et godt forbilde 🙌🏼😘

Så sinnsykt bra skrevet! Kunne ikke vært mer enig 🙌🏽

Ida! <3

Elsker deg. Så enkelt

Digger deg for dette innlegget!!!

Tusen takk Ida! Ble faktisk ganske lei meg over det forrige innlegget der du skrev at du veide over 70 kg osv fordi jeg kjenner meg så sinnsykt godt igjen.

Amen!

Åh, så utrolig bra! Tommel opp for din fantastiske måte å formulere vitkig ting på!

Jeg ble så utrolig glad av å lese dette. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg sitter ihvertfall her og gråter med et smil om munnen.

Takk for at du skrev dette, Ida! Det var utrolig fint å lese.

Takk! Dette trengte jeg å lese nå. Takk takk takk!!

Du er flott, Ida.

Oda: åå du da! stor klem til deg <3

Det er mye sunnere å lære å elske seg selv for den man er, enn å jobbe for å forandre den du er til en person du elsker tanken på å være.

Synd at det tar så lang tid å skjønne, jeg fylte 25 i sommer og har såvidt begynt å innse hvilken fantastisk person jeg er:p

Takk for et godt, sunt og fornuftig innlegg, Ida.

Takk gud for at det finnes bloggere som deg!! :D <3

I love you, Ida Wulff!!

<3 Takk, Ida!

Skikkelig trivelig innlegg. Det gjorde godt på siste dagen av en helg full av velværemat for sjel i stedet for kropp!;) Og du? Du er nydelig, heit as fuck og vakrere enn de fleste - akkurat som du er

Takk for dette innlegget!

Det innlegget du skreiv om kroppspress og det å slutte å snakke om det i sommer traff rett i hjerterota! Jeg har virkelig prøvd å leve etter det, og selv om vekta viser det samme som tidligere føler jeg meg tusen ganger bedre nå! Amen til å tenke gode tanker om seg sjøl:)

Du er rett og slett ett fantastisk forbilde!!

Du er en fantastisk forbilde, Ida!

TAKK for dette ærlige og deilig innlegget kjære Ida! Du er fantastisk!

Signe: så hyggelig å høre <3

Jeg kommenterer ALDRI på blogger. Men nå MÅ jeg. TAKK Ida!!! Denne trengte jeg!! Så enkelt er det!! Jeg skal ikke sløse mer tid på kaloritelling og utelukke å bli med på ting fordi jeg har trent og må spise sunt. Og btw så er du superflott!!!!

Tusen takk for et fantastisk bra og ærlig innlegg! Du er rå, Ida :D

Så utrolig bra! Du er en virkelig inspirasjon og synes dette var et meget bra innlegg! :) du stårler! :)

Dette trengte jeg å høre nå!

<3

Ida, du er helt rå! That's all :D <3

YESSS!! Helt enig. Takk!

Så utrolig bra skrevet! 👏🏼👏🏼

Heia DEG Ida!:) Du er så ekte og inspirerende, et virkelig godt forbilde! Har lest bloggen din i mange år og du er uten tvil en person man bare vet er like vakker på innsiden som på utsiden. Keep ut the good work!

Kunne ikke vært mere enig i det du sier! :) Bra skrevet

åh Ida, du er fantastisk!

Dette innlegget syns jeg faktisk ble litt usaklig... kroppsspress en en ting, og at jenter klage over sin egen kropp er en annen ting. Hvis man hater å trene, men føler det bare er noe man må gjøre for å passe inn, så tvinger man seg selv til å gjøre noe du ikke har lyst til. Altså hjernen og kroppen klarer ikke samarbeide, du skal gi kroppen det den har lyst på. Trening er så mye mer enn det. For meg gir det en lykkefølelse som ikke kan sammenlignes med noe annet, og jeg gjør det for meg selv. Ingen andre. Etter en hard økt, så er det så godt å belønne kroppen med noe godt å spise, enten det er sunt eller ikke. Tror det handler mer om å lytte til seg selv, finne seg selv og hva man liker. Og aldri sammenligne seg selv med andre. Vi er alle bygd forskjellig, jeg er god til noe, mens andre er gode til noe annet. For meg virker det som om det egentlig er du som er usikker på deg selv. Trening, mat, søvn er ting mennesker kan bli avhengig av, men det handler om å finne en balanse og slutte å pine deg selv. For pining gir dårlige følelser, og derfor har du et dårlig forhold til trening kanskje.. btw trening mens du er ung, er et viktig grunnlag for kroppen når du blir eldre!

Dette innlegget var så bra at jeg vil henge det på veggen. Er SÅ enig!

Dette er absolutt det beste innlegget jeg har sett på lenge. Takk. Du får meg til å smile:)

AMEN.

Dette er grunnen til at du er favorittbloggeren min.

ENDELIG! Hurra for et fantastisk innlegg :D Stå på!

Skriv en ny kommentar