JEG TESTER VEGANSK MAKEUP

Annonse

Jeg har fått i oppdrag av Makestyle å teste deres nye sminkemerke ZAO. Grunnen til at jeg ble interessert i merket, er at alle produktene er 100% naturlig, økologisk sertifisert og veganske. De er ikke testet på dyr, og ingen av ingrediensene er av animalsk opprinnelse. Det er jo slike produkter man håper skal være bra, for isåfall er det noe man kan bruke med den reneste samvittighet. 

Min erfaring med økologisk sminke har i flere tilfeller vært at det mangler fuktighet, at det kan bli litt tørt. Jeg ble veldig lettet over at det ikke var tilfelle med ZAO, i hvertfall er ikke de produktene jeg har testet tørre i det hele tatt. Både foundation, leppeprodukter og mascara har en perfekt konsistens - det er disse tre produktene jeg var mest skeptisk til i utgangspunktet. 

Her er hverdagslooken jeg lagde med ZAO-produktene jeg fikk tilsendt: 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Hud: før jeg begynte påføringen, smørte jeg på Light Complexion Base som en primer. Så påførte jeg Concealer Stick. Dette er en korrigerende kremstift som dekker ujevnheter og mørke ringer. Liten og kjekk å ha med seg i vesken til enhver tid. Etter concealer påførte jeg Compact Foundation. Jeg er vant med flytende foundation, men denne likte jeg kjempegodt! Den er kremete, men gir likevel en pudret finish på huden. Altså ser den ikke klissete og våt ut, jeg følte faktisk ikke at jeg trengte å pudre ansiktet for å sette pudderet etterpå. Fargen jeg fikk tilsendt er hakket for mørk for meg selv om jeg pleier å sminke meg litt mørkere enn jeg er, så denne sparer jeg og gleder meg til å bruke i sommer! Da har jeg forhåpentligvis litt mer farge, og den vil passe bedre. Så påførte jeg Cooked Powder. Dette er et solpudder i gylden bronze. Den er faktisk laget av ekte leire som er bakt i ovn. Jeg syns gløden den ga var kjempefin! Bronzeren påførte jeg med denne Kabuki brushen fra ZAO. Det siste jeg gjorde var å legge på rouge, som også er en øyenskygge. Her har jeg brukt Eye Shadow Rouge både som øyenskygge og rouge, den er en keeper!!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
♥ Øyne: det første jeg gjorde var å bruke øyenbrynspennen til å fylle inn øyenbryn. Pennen har en veldig fin farge, men konsistensen er kanskje litt for myk for min smak. Så påførte jeg øyenskyggen (samme som rougen). I tillegg til å legge skyggen på øyenlokket la jeg også litt langs nedre vippekant. Så la jeg svart eyeliner på våtkanten nede - det er vanligvis ikke noe jeg gjør til hverdags, men Janne i Makestyle sa at denne måtte jeg bare teste, for den sitter som støpt. Og det gjorde den jammen! Til slutt påførte jeg ZAO sin volum-maskara på vippene nede - oppe har jeg jo vippeextensions så der bruker jeg ikke mascara. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lepper: enkelt og greit! Først lipbalm, så leppestift. Det er så viktig med fuktighet før man påfører leppestift, så den ikke sprekker og blir ujevn. Balmen kan også brukes uten leppestift, for å fukte leppene. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Produktene finnes i flere farger, så sjekk ut hele utvalget her. Jeg har bare linket til de fargene jeg har brukt til min sminkelook :-) 

Er det noen av dere som har erfaring med vegansk sminke? Jeg tester jo ofte ny makeup, og selv om jeg liker produktene er det ikke alltid de havner i min "private sminkepung". Det er med glede jeg kan si at to av ZAO-produktene havnet der. Det ene er rougen/øyenskyggen, fargen var dødsfin både på øyne og i kinnene, og det er perfekt at ett produkt kan brukes til to ting. Det andre er den svarte eyelineren, etter at jeg fikk den har jeg begynt å bruke liner på våtkanten mye oftere. Den sitter som støpt, og holder til og med gjennom en svett treningsøkt. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her kommer en rabattkode; WULFF12. Den gjelder for ALLE produktene fra ZAO, gir 10% rabatt og varer i 1 uke fra nå. Enjoy! :-) 

41

Åh, digg med veganske dyrevennlige produkter. Disse kommer jeg til å teste.

Gud det var fint! Og så lekker innpakking på sminken også. Du fikk jo en helt ny glød i ansiktet!

Anonym: tusen takk! Alle produktene kommer i en søt liten pose i tillegg, veldig kjekt når man skal ha det med seg så det ikke blir grisete i veska :-)

Åh de var litt stiv i pris.. Kvalitet koster. Men jeg skal teste det ut! Må jo være bedre for huden enn annen unaturlig sminke.

Anonym: tror de er veldig snille mot huden også :-)

Åhh! Elsker at det blir satt fokus på veganske produkter! Vet nesten ikke hva jeg skal si nesten. Produktene ser sykt fine ut på og hvor søt er ikke innpakningen? :) Skal definitivt teste ut dette merket!

Ååh gurimalla så nydelig hverdagssminke :D

Vet du om produktene funker for "oss" med uren hud/akne og store porer?

klem

Linda: tenker du på dekkevne? Den foundation jeg har brukt her har ganske god dekkevne, jeg har jo føflekker jeg må dekke over så brukte et par lag der det trengtes. Hvis du tenker på pleie, så er de jo økologiske og skal ikke skade huden og gi deg uren hud osv. Jeg har ikke brukt det lenge, så jeg vet ikke noe om langtidseffekter, men jeg vil tro det er veldig bra for huden å bruke sminke uten masse tilsetningsstoffer :-)

så bra at du tipser om vegansk sminke. Innpakningen var foresten skikkelig stilig:)

Elsket dette! Jeg driver og bytter ut min gamle sminke med vegansk sminke, så at det har kommet et nytt vegansk merke som er så lett tilgjengelig er jo supert! Også så produktene knallfine ut på deg også! :)

Men pels bruker du?

Hei! Supert at du skriver og tipser om veganske produkter. Må si jeg er litt lei av å lese om akkurat de samme produktene på alle blogger. Mye morsommere å bli tipset om noe helt nytt- og til og med vegansk! Setter også pris på ærlig tilbakemelding (det med privat sminkepung spesielt)

Du er den beste bloggeren, veldig lett og relatere seg til og morsom skriving. Takk for at du holder det ekte, ønsker deg alt god

Louise: takk det samme <3

Den foundationen.. Tilpasser den seg fargen på huden? Syns den ser så himla mørk ut på bildet, men så bra ut på deg? :-)

Birthe: har kanskje noe med lyset å gjøre, men den er ganske mørk ja :-)

Så fint bilde av deg :D Brun <3 Og herlig innlegg :))

På det bildet så du ekstremt bra ut! Nydelig

Anonym: takk, så hyggelig <3

Åh!takk for tips! Skal bestilles med en gang. Og så fin innpakning! Ha en fin dag :)

Henriette Sophia: ha en fin dag du også, håper du blir fornøyd <3

http://hundepodden.no/podcastsendinger/hundepodden-11-adopsjonsdag-i-tonsberg/

Noe for deg som er så glad i dyr? :-)

Wow, den sminken kledde du! For et nydelig resultat! Jeg synes det er fantastisk at du tipser om denne typen sminke, jeg ante ikke at det eksisterte et merke som dette. Og i tillegg var jo sminken kjempefin å se på, skiller seg veldig ut fra alt annet på markedet! Fint innlegg Ida!

Bruker kun vegansk sminke, men som regel ikke så dyrt som dette :P Mye av IsaDora sin sminke er vegansk, elf er et vegansk merke, samme med Kat Von D, nesten alt The Balm og NYX... Yeah, list goes on... Er jo enkelt nok å sette seg inn i! Hvem vil kline animalske produkter i trynet, liksom? Haha :) Og folk som kjøper produkter som er testet på dyr forstår jeg meg virkelig ikke på. Makan til unødvendig jåleri!

Fytti så fresh du var her!!!

Hvordan klarer du å holde hårfargen din så gyllen forresten? Er det frisøren som gjør hele jobben eller bruker du ulike typer shampoo/balsamer for å opprettholde fargen? Jeg vil også se så fin ut!!

Klem :*

Siri: jeg bruker ikke produkter for å beholde fargen, det er deg kun frisøren som gjør. Klem :*

Kan du linke til den blomsterbikinien fra VS??

Jeg har litt lyst til å teste ut! Må vente til lønning!

;)

Er det noe du IKKE bryr deg om er det vel dyrevelferd. Du har nevnt ved flere anledninger at du gjerne bruker pels, og posert i pelsvest for å provosere. Flott hvis du faktisk har begynt å bry deg, men jeg tror du skriver dette innlegget kun fordi du får betalt for å reklamere for produktene. Det handler om hvordan du fremstiller deg selv til vanlig, og dette innlegget samsvarer jo ikke med holdningene du har vist her på bloggen over lengre tid.. Kjøpt og betalt for :)

Frida: Hei Frida. Det der ble så stakkarslig at jeg ikke ønsker å bruke tid på å formulere et ordentlig svar en gang.

Hei! Er disse produktene oljebasert, vet du? :-)

Frida: nei, det vet jeg dessverre ikke :/

Kjempe fint! Har du noen tips til å dekke til føflekker? hva bruker du til vanlig for å gjøre det? :)

Så lekre produktene var med trelooken! :D

Hei Ida :)

Jeg vil bare si at du er en av mine største insirasjoner når det gjelder studiene. Så har bare et ønske om at du skriver MASSE om at du studerer, hvordan du studerer og at du ikke har noe liv fordi du studerer til eksamen (hahah, du skjønner hva jeg mener.. ) Da ville jeg blitt SÅÅ glad :)

Ser ut som noen gode produkter! Sjekk ut beautybag.no, vet at de fokuserer på naturlig og økologisk kosmetikk som ikke er dyretestet:D

wow, dette er så gøy å se!!!! så mange bloggere promoterer dyretestet sminke uten å tenke på dyrene, og jeg skulle ønske flere var som deg:)

du ser fantastisk ut! anbefaler ELF for billig og god vegansk sminke!

jeg lurer på om du kunne vurdert å blitt veganer?

Syns den negative kommentaren over var litt usaklig formulert, men innholdet kan ha et poeng. Nå har jeg en relativt ny leser på denne bloggen og har ikke lagt noe merke til om du bruker ekte pels eller ikke, men dersom du gjør det syns jeg også at dette innlegget blir dobbeltmoralsk. I bloggverdenen er det allmennkunnskap at det vanker mye penger for slike reklameinnlegg, og da er det lett å trekke konklusjoner om bloggere tipser om noe fordi de genuint liker produktet eller etikken bak det, eller om det er for pengene sin skyld. Det er dessuten mye kulere når bloggere motbeviser slike påstander som kommer fra lesere med tydelige argument, enn å la vere å svare på dem.

Eirin: jeg spiser lite kjøtt og prøver å velge miljøvennlige produkter. OG vinterjakken min har pelskant på hetten. Velkommen til en dobbeltmoralsk verden, hvor jeg fremdeles ikke har møtt ett menneske som lever et liv som er både 100% menneske- og dyrevennlig. Føler virkelig ikke at jeg har noe å motbevise, alle må få velge sine egne "kamper" :-)

Hei, hvor er genseren fra?

Denne sminkeserien er ikke vegansk. Bl.a inneholder concealeren bivoks. Kjøpte foundation og concealerstick etter å ha lest dette og føler meg jo litt lurt, da. Men selvfølgelig min egen feil som ikke sjekket godt nok. Til dere andre som vurderer å kjøpe, så vil jeg råde til å lese fargenavn på foundation fremfor å se på fargen. Fargen samsvarer ikke med slik det blir, jeg valgte "ivory" for jeg synes den så gyllen og fin ut, men den var virkelig IVORY. Ble kritthvit i ansiktet.

Satt sminken godt på, eller forsvant den fort av?

Skriv en ny kommentar