MINE FAVORITTSPILL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det er ingenting som blir printscreenet like mye på min Snapchat som når jeg legger ut bilde av et spill. Hehe. Så i dag tenkte jeg å tipse dere om mine 5 favorittspill! 

Jeg velger en hyggelig spillkveld med venner og vin over å dra ut på byen, any day. Det er så koselig! Og så liker jeg best sånne spill hvor man må være litt kreativ og bruke humor - det sies jo at en god latter forlenger livet ;-) Så, her er mine 5 favoritter:

♥ Alias: det kan aldri slå feil med Alias! Jeg har partyversjonen også, men foretrekker den originale. Kort fortalt går det ut på å forklare/mime et ord uten å bruke ordet, og så skal partneren din gjette seg fram til svaret. Sanden i timeglasset renner, og det kan bli høylytt!
♥ Cards Against Humanity: a party game for horrible people, ooops. Vet ikke hvor bra det er at dette er et av mine favorittspill, haha! Spillet går ut på å lage de sykeste/morsomste kombinasjonene av kort, og det er bare dritmorsomt. 
♥ Anti Human: den norske versjonen av Cards Against Humanity. Troor kanskje jeg foretrekker den på norsk, engelsken har det med å krølle seg litt etter to glass vin! 
♥ Ryktet går: minner om den klassiske hviskeleken, bare at her skal man tegne. For å si det sånn: av dette spillet har jeg lært at jeg ikke kan tegne, og det kan ingen jeg kjenner heller. Men morsomt er det! 
♥ Ligretto: dette er et kortspill, som er veeeldig stressende. Jeg spiller det sjeldent fordi jeg ikke orker å forklare nybegynnere reglene, det er litt komplisert i starten, men seriøst det beste spillet når man kommer seg inn i det. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De fleste spillene får du kjøpt i bokhandler, eller ved hjelp av et raskt google-søk. Anti Human kjøpte jeg hos en nettbutikk som heter Gamezone :-) Hvis du har tips til noen spill du tror vil falle i smak hos meg, så del gjerne i kommentarfeltet! Nå er det jo straks høst, og det blir mange spillkvelder i månedene som kommer. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gårskveldens nyyydelige crew! Gruppebilder er og forblir en stor utfordring, hehe :-) Ikke glem å komme med spilltips til meg, da! 

52

Prøv et spill som heter Sequence! Enkelt spill, men urolig gøy! Minimum 4 spillere.. 2 lag. Ikke vanskelig å lære bort.. 😊

Caroline Simonsen

Jeg synes alle disse spillene er dritgøy, men min favoritt er faktisk Kokkelimonke! Helt sykt gøy! Litt kronglete i starten, men når man kan det er det faktisk helt hysterisk. Anbefaler å spille med noen som ofte prater før de tenker :-) Ellers finnes det et norskt spill som heter "hvem i all verden". Det er en versjon av Alias, hvor man må forklare og mime kjente personer! Latterlig gøy :-D det ble faktisk kåret til årets spill i fjor, om jeg ikke husker feil!

Morsomt med tips! Veldig glad i brettspill selv, blir fort seine kvelder. Jeg er veldig glad i Kokkelimonke, som går ut på at deltakerne finner på svar til heeeelt bisarre spørsmål som ingen vet hva er, også skal de andre gjette hvilken som er "riktig". Litt kompliserte regler, men lover deg, det er moro! Ellers har vi blitt veldig glad i Når skjedde det? som er et tidslinjespill. Lett og lære, og alle kan få det til :)

Du MÅ sjekke ut "vil du vedde". Så utrolig morsomt!! Og "A-Å" er også veldig kjekt!

Elsker også alle de spillene! Bortsett fra rykter går, det har jeg enda ikke fått prøvd.

Vi bruker å og spille Politisk Ukorrekt, som er nesten det samme som cards against humanity, bare at det er enda grovere vil jeg si, haha!

Så fin topp du hadde på deg her! Hvor er den fra? :)

I tillegg til disse elsker jeg kokkelimonke, run of 9 (kortspill), skal vi vedde og kortskalle 😁😁

Vennegjengen min spiller Catan hele tiden. Ikke akkurat et partyspill, men veldig morsomt likevel :)

Ligretto er jo det beste spillet noensinne! :)

Du burde sjekke ut "Cranium". Man er delt inn i lag, og må utføre ulike typer oppgaver (tegning, miming, spørsmål, leire, .. osv) for å komme seg videre på brettet! Veldig gøy, og variert :)

Vil du vedde! Spillene du nevnte er favoritter hos meg også, så tipper du vil like dette også:-)

Jeg fikk Norsk Galskap i bursdagsgave. Har enda ikke fått spilt det, men det ser veldig gøy ut!

Er disse spillene vi også pleier å spille, så har dessverre ikke noe forslag å komme med.. Men jeg vil uansett si; for en fin gjeng! Kjempekoselig bilde jo.

Takk for gode tips! Er så gøy med spillkvelder :-) lurte på om du kunne lage et innlegg med tips til bursdagsfeiring? Husker du la ut en liste med diverse partyleker osv. for en tid tilbake, men kanskje du har mer å tilføye nå? :-)

Ligretto og alias er så bra! de andre spillene har jeg ikke spilt enda. Har du prøvd "vil du vedde?"

Et spill jeg tror du vil elske er "Helt Kokelimonke". Vi har hatt så mange timer med dette på hytta - noen ganger har vi rullet rundt på gulvet i latter. Det går ut på at man skal finne på en forklaring på hva som skjedde på en spesiell dato, hva ulike merkelige ord egentlig betyr etc. Det er egentlig et lyve-spill der den beste løgneren vinner. Hysterisk! :-)

takk for tips! <3

Åååå! Spill er helt konge! Ryktet går har jeg hatt så latterkrampe av! Ingenting slår når svigermor, godt nede i det fjerde vinglasset, får melkesjokolade til å bli casino!? Jeg digger også bezzerwizzer!! Kunnskapsspill hvor alle har en sjans til å briljere. Det er mange forskjellige temaer og man har mulighet til å svare på andres spørsmål. Man må heller ikke være sååå himla smart for å kunne svarene :)

Haha, Ligretto, det spilte vi sist vi var sammen på familiekveld faktisk, tror ikke jeg har ledd så høyt som da, det ble skikkelig ampert til slutt, vi er en familie med litt for mye konkurranseinstinkt, men gøy er det da..

Her er de spillene jeg kan anbefale videre:

Unbongo: Fader så vill man blir etterhvert, men det er et veldig, veldig gøy spill

Kast grisene: Egentlig et barnespill, men funker helt fint i vennegjengen og lattermusklene får trimmet seg etterhvert som spillet utvikler seg, vi elsket det i hvertfall

Ticket to ride: Det virker veldig kjedelig, men jeg lover deg, det blir vilt etterhvert, sykt artig

Med andre ord: Litt i samme gate som Ryktet går og det blir veldig, veldig høylytt etterhvert

Scrabble: Haha, husker jeg tenkte dette er et spill for pensjonistgjengen, men det passer like godt for vennegjengen også, for dette er bare gøy, sist vi spilte fløy brikkene vegg i mellom, fordi vi ble så hissige, haha, mest fordi det kom ord som noen av oss aldri har hørt om ...

La cucaracha: Dette spilte jeg når jeg var inne på Sunnaas for første gang, og fader som vi lo, dette er et så gøy spill at det ikke finnes ord, og nå er det adoptert til vennegjengen, med litt alkohol innabords også blir det bare latterlig ..

Håper noen av disse spillene faller i smak <3

Du MÅ prøve Hint! Er på en måte en kombinasjon av mimelek, alias og ryktet går? Man skal enten mime, nynne, tegne eller forklare ulike ord. En favoritt i min gjeng (og vi er en spillegjeng;) )

Elsker spillekvelder med gode venner :) Vil anbefale deg mexican train. Gøy spill som er lett å lære!

Elsker disse! Men dersom du ikke har spilt hint, bør du prøve det! Det er det nye favorittspillet :)

Du må teste ut Cranium! Både rom for kreativitet samt spørsmål! 16+ spill, tipper det er i forhold til kategorien med spørsmål og stjerneskudd-kategorien. Prøv! :)

Prøvd "Bananagrams"? Litt stressende, men veldig morsomt :)

Jeg vil absolutt anbefale Partners. Det er som en avansert utgave av ludo hvor man bruker kort i stedet for terning. I tillegg spiller man to og to sammen, så man må blir nødt til å følge med på både sine egne og partnerens brikker :)

5 second rule vil du like :)

Escape 🙌

Tusen takk for så mange fine tips, alle sammen!! <3 gleder meg til å utvide samlingen og prøve noen av deres favorittspill :D

Elsker Alias, Ryktet går og Ligretto. De andre du tipser om har jeg dessverre ikke prøvd ennå, bare hørt om. Et annet jeg har hørt om, som faller litt i samme kategori er Med andre ord. Tror det er verdt å sjekke ut! Også elsker jeg Ticket to ride. Mer planlegging/strategi, men veldig bra spill!

Du burde teste Med andre ord, Sequence og Bezzerwizzer!

Du burde prøve "hint" ! 😄 I dette spillet skal man mime, nynne, snakke rundt ord uten å si ordet og tegne! Er også ett ord på kortet som er rødt, hvis de som gjetter sier dette ordet, får laget minuspoeng. Veldig morsomt, en god blanding av flere spill 😊👌

Jeg har lagt min elsk på Hint! Genialt morsomt. Og sø bør du kjøpe extensionpacks til Cards against humanity, og prøve det alternative "crabs against humidity", om mulig enda morsommere enn det orginale Cards

Ticket to ride:-) kan virke forvirrende i starten, men artig når du har lært deg spiller.

Kokkelimonke burde dere prøve! :)

Hvor er jakken din fra? Veldig fin!! :)

Jeg har i grunn alle disse spillene, haha!! Jeg ELSKER seriøst spill - det er å gøy :-) Jeg kan anbefale Skal vi vedde og Politisk ukorrekt. Politisk ukorrekt er som Cards against humanity, bare på norsk, og i grunn ganske fæl den også! SÅ GØY :-D

Jeg prøver en gang til siden jeg elsket denne toppen. Så fin topp du har, hvor er den fra?

Cecilie: det er ikke en topp, men en kjole. Har linket til den i innlegget over :-)

Hei Ida! Takk for en super blogg, du er uten tvil min favoritt av bloggere i dette landet og jeg har fulgt deg i mange år. Lurer på om du kan skrive et innlegg om hvordan du klarer å være så chill når det gjelder menn og kjærester. Jeg er 27 år og mange av venninnene mine er nå gift eller samboere og jeg er seriøst redd for å forbli evig singel. Har datet en del fra tinder og happn, men synes det er så kjipt når det nesten aldri er klaff og jeg egentlig har ørten andre ting jeg er mer keen på å gjøre. Det jeg lurer på er, hvordan fikk du den roen i forhold til singel-livet??

karoline: Hei Karoline! Så hyggelig å høre, tusen takk :-) Ingen av mine nærmeste venninner er gift og med barn, så det har kanskje noe med saken å gjøre. Føler likevel at det er unaturlig å være singel og fornøyd når man nærmer seg 26, men jeg har vel bare funnet ut at det ville vært helt krise om jeg skulle fulgt den malen bare for å være som alle andre. Hvis du vil ha mann og barn, kan du få det "i morgen". Det er mange nok som er desperate. Jeg vil heller at ting skal falle naturlig på plass, og tror på at det skjer når det skal skje - hvis det skal bli sånn. Syns det er trist å se hvor mange som lar seg definere av et forhold, som de gjerne ikke har det noe bra i heller. Det eneste forholdet jeg misunner er foreldrene mine sitt. Jeg ser nesten ingen andre som storkoser seg i forhold og har det helt chill. Og jeg syns virkelig at en partner skal være en bonus, jeg er ikke villig til å gjøre kompromisser som går utover min livskvalitet. Akk, ungdommen nå til dags. SÅ egosentriske ;-) Hehe.

Ser ut som om du koser deg:)

Har laget et innlegg om det å være høysensitiv, kanskje du har lyst å lese det?!

Ha en kjempefin kveld, Ida<3

Hahaha! Ligretto er et av mine favorittspill også! Men sliter med samme problem som deg, jeg orker ikke å forklare reglene 😂 enda artigere jo flere esker kort du spiller med 😍

Spørrespill er alltid morsomt i gjengen vår! "Jentekveld" for eksempel, er en liten firkantet boks med kun masse kort med forskjellige spørsmål man stiller til hele gjengen! Spørsmålene er i alle kategorier, som for eksempel fremtiden, reise, ønsker og sex. Spiller dette som regel med venninner, men spilte det en gang med både gutter og jenter en kveld og det ble nesten enda morsommere! Mye gode historier som lokkes frem :-D De som lager dette spillet har mange andre spørrespill også vet jeg, men har ikke testet ut disse!

Anbefaler spillet Vil du vedde? Veldig gøy :)

Haha, så gøy. Ikke prøvd noen av disse. Alias høres ut som Fantasi da :) Morsomt spill det! :D

Åh, ser ut som dere hadde det koselig! Jeg syntes Alias er kjempe gøy å spille med venner og familie ❤️

Hint!

Tror du hadde elsket HINT! Det er en blanding mellom ryktet går, alias, miming og nynning. Det er en kategori per kort, eks: moteblader, bilmerker, eventyr, sanger om kjærlighet, ord som starter på Blå osv. også er det flere ord på kortet som man må tegne/mime/nynne/forklare. Alltid god stemning og sinnsykt morsomt!

tusen takk for et utrolig bra svar! du er en klok dame, ass!

karoline: <3

Alias er gøy! Ei venninne fikk ordet fløte (som man lager krem av) og begynte å legge ut om tømmerstokker nedover elva 😁

På hytta har vi over femti brettspill, men miming er det morsomste, jeg nekter å mime men herregud så gøy å se på! Når mormor mimer yuccapalme, eller lillebror ligger i en ball og rister fordi han mimer gele 😂

Anbefaler virkelig "for alle som kan ta et hint" også kalt bare "hint". E tok med meg spillet sist kosekveld, og det ble super populært. Det er en blanding av ryktet går og alias, i tillegg til at det er med nynning og miming. Utrolig artig spill

Skriv en ny kommentar