MINE SMOOTHIE-TIPS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg blir nesten litt flau av å skrive det, men det er ikke lenge siden mine hjemmelagde smoothier bestod utelukkende av bær og juice. Ikke noe galt i det egentlig, hvis man vil ha noe godt å drikke for å kose seg. Men jeg drakk det med den beste samvittighet for å være sunn, og innbilte meg at kroppen min takket meg. En smoothie med bær og juice er for det meste fruktsukker og kortvarig energi. 

Med tiden har jeg begynt å putte ingredienser både i og på smoothien som gjør at den faktisk gir kroppen min noe. En smoothie kan jo både være godt og nyttig! Så jeg tenkte å dele med dere hva jeg liker å bruke. Blir veldig glad for å høre fra deg hvis du har noen favoritter også, som jeg kan teste :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                     
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Sunnere granola kan man gjerne lage selv, eller kjøpe på en helsekostforretning. Jeg liker å handle Acai-pulver, kokosflak og den slags på Iherb.com, da det rett og slett koster skinnbuksa (jeg har nettopp kjøpt min første ordentlige skinnbukse...) i helsekostforretninger. Ellers syns jeg det er et godt tips å ikke følge en oppskrift, bare dæsje oppi det man vil og prøve seg fram på konsistens og smak. Syns fort det blir tiltak når jeg må fram med desilitermål av en eller annen grunn, hehe. 

Nå skal jeg straks på skolen og introduseres for enda et nytt fag og en ny foreleser. Alltid spennende, tar som regel bare et kvarter før jeg har spådd skjebnen min i faget, haha. Snakkes vel senere! 

26

nam <3

hei! hva slags kamera bruker du?:)

Maren: Olympus pen :-)

Så mye digg, må definitivt bli flinkere til å bruke toppings på smoothien! Jeg liker å ha frosne spinatputer i smoothien, da sniker jeg inn litt grønnsaker uten å smake det. Linfrø er fast i min smoothie, og så bruker jeg MCT kokosolje (den klumper seg ikke sånn som vanlig kokosolje) om jeg vil ha ekstra mettende smoothie :)

Jeg må si at formuleringen din om smoothies med kun frukt og bær ikke er helt riktig.. Du glemmer jo at det er betydlig med vitaminer, mineraler og anti-oksidanter som de fleste får for lite av. Slankende er det ikke, for du har helt rett i at det er masse fruktsukker og kortvarig energi, men det er en veldig fin måte å få i seg 5 om dagen :) Ikke noe galt i produktene du annonserer, de ser veldig gode ut og gir smoothien helt klart noe ekstra! Er ganske fristet til å kjøpe noen av de selv, og det er fint å se dine favoritter. :)

Sara: selv ville jeg nok hatt noen grønnsaker innblandet i "5 om dagen", men det får være opp til hver enkelt! :-) klem

Og jeg som er strålende fornøyd bare jeg tar havregryn i smoothien min. Jaja, kan alltids forbedre meg. :)

Camilla Acklam: har så klart ikke alt dette oppi på én gang, Hehe :-)

Jeg syns også det er godt med avokado og ingefær i smoothien.

Slumser med det jeg har i kjøleskapet og juice bruker jeg aldri...

Hemp frø (kjøpes også på iherb) er også gode og bruke som topping! Mener de skal være proteinrike også 😊

Lenge siden min blender sto fremme! Men den må vel frem igjen snart 👍

Heidi: nam, ingefær er det beste i verden! <3

Jeg putter egg i smoothien for første gang i går. I forkant syntes jeg det var litt skummelt, men det smakte ikke egg i det hele tatt, og den mettet lenger enn noen sinne :) anbefales!

Anette: oi! Det vet jeg ikke om jeg klarer :O men kanskje jeg burde prøve det! :-)

Ja, Ida, jeg er enig at det bør være grønnsaker i en smoothie også, men 2 av 5 om dagen skal være frukt, og litt er jo bedre enn ingenting :) Bær har jo veldig høy konsentrasjon av vitaminer og antioksidanter. Meningen min var egentlig bare å ikke drepe "nybegynnersmoothien" helt, men jeg tror vi er ganske enige :) <3 Fortsett som du gjør, Ida. Jeg elsker det iallefall!

Sara: <3

Hei. veldig spennende det du har kjøpt. lurer på hvor du har kjøpt varene.Spesielt den primrose. :)

Christine: den er fra en helsekostbutikk på Frogner. Husker ikke hva den heter, men rett ved kaffebrenneriet nærmest Solli plass hvis du er kjent :-)

Dette så veldig godt ut ja! Det spørs om jeg snart må få ut fingeren og teste chiafrø. Jeg lurte på om du har tips om et godt solpudder? Er på jakt etter et som ser litt naturlig ut, og du er en av få bloggere som ikke bruker solpudder som en mørk strek under kinnbeina.

Ingvild: hehe! Jeg bruker disse to akkurat nå, sistnevnte er litt mer sjokolade bling bling. Men det fra Glo er til hverdags! :-)

https://www.blivakker.no/product/200733/glominerals-globronze-face-and-body-powder-sunkiss-9-9g

https://makestyle.no/betty-lou-manizer-thebalm-321900

Jeg er også veldig glad i å bare blande oppi det jeg liker best i smoothien og smake til der og da.

Mine favoritter om dagen er faktisk med havre/soyamelk og cottage cheese. Jeg takler ikke konsistensen til CC alene, men elsker det i smoothier da den får en helt nøytral smak (sammenlignet med f.eks. yoghurt som kan gi noe bismak).

Eelsker også konsistensen når man bruker avokado i (litt som med banan, bare enda mer kremete). Eggehvite er også helt nøytral i smaken og tilfører ekstra protein, som jeg synes er kjekt etter trening for eksempel.

Lite tips er også å bruke vaniljeessens og/eller stevia vanilje i. Gir helt nydelig smak med visse kombinasjoner (passer vel egentlig til de meste smaker, bortsett fra smoothie med mye banan, som kan bli for søtt).

Kjempegøy med et slikt innlegg. Så kan man finne frem til en haug av gode tips i kommentarfeltet! :-)

Nina: tusen takk for tips! CC har jeg aldri testet, så det må jeg gjøre. Klem :-)

Hei Ida :)

Jeg synes det er veldig godt m fryst banan,cottage cheese,chiafrø og væske. Mettende superdigg😊

Hvis man vil gjøre smoothien mer mettende uten å bruke masse penger på ekstra "stæsj" kan man tilsette egg og havregryn :) Billig og likevel mer mettende og mer næringsstoffer =)

Omg! Hvordan får du smudi til å se så delikat ut?! Mine ser skikkelig ekle ut, i alle fall før jeg blender de. Bruker en en eller annen smoothieblanding, banan, en desj cottage cheese, en desj nøytral kesam, egg og eggehvite, havregryn, avokado og så bruker jeg soyamelk med vaniljesmak. Høres ekkel ut, men blir kjempe god!

Ingebjørg: hjelper å pynte dem på toppen, hehe! :-)

Hei! Fant heldigvis dette innlegget på jalt etter smoothie inspirasjon! Jeg holder på å bestille både acai-pulver og chiafrø, gir de to tingene en spesiell smak? For eksempel acai-pulveret.. Eller kan man blande det med hva man vil omtrent?

Emilie: acai-pulver gir smak, men ikke en veldig dominerende. Chiafrø smaker ikke noe syns jeg. Så vil si det kan blandes med det meste :-) Jeg syns acai er veldig godt sammen med blåbær!

Skriv en ny kommentar