STUDIEPRAT PÅ EN MANDAGSMORGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
God morgen! I skrivende stund sitter jeg på bussen fra Tønsberg til Oslo, og må i all min morgengrettenhet akseptere at jeg ikke får postet dette innlegget før jeg er framme i leiligheten. Hvorfor ikke bare ha fungerende internett når man først skal ha internett? Kjenner at jeg ikke har savnet å pendle denne ruten altså! Men jeg får i det minste fred og ro til å forberede notatene mine til forelesning. Snakker om - tenk at det er andre skoleuke i semesteret allerede. Noen tørre måneder med forelesning og oppgaveskriving nå, juleferie og så skriver jeg plutselig bacheloroppgave. Hvis det er noen som nøler med å starte studier fordi de føler at det kommer til å ta resten av livet: det gjør ikke det. Det går så fort at du aner ikke - det er i hvertfall min erfaring. 

Jeg får veldig mange spørsmål i kommentarfeltet om å skrive om studieteknikk og den slags. Forstår det som at det er nok av bloggere med uferdig vitnemål fra videregående som deler sine "beste studietips", så jeg kan jo skjønne at dere spør. Haha! Jeg skrev et innlegg om hvordan jeg forholdt meg til studiene da jeg gikk mitt første semester, det kan du lese her. Jeg får ikke lengre A i alle fag, det kostet for mye livsglede for å være helt ærlig. Nå er jeg mye mer opptatt av å skaffe meg forståelse og oversikt, og av å ha det bra i livet ved siden av studiene også. Jeg er heller ikke villig til å ofre noe av bloggen min for å få gode karakterer. Så lenge jeg har et snitt som gjør at jeg har mulighet for å komme inn på master når jeg er ferdig, så er jeg fornøyd. Man må jo jobbe for det også, misforstå meg rett. Jeg tror faktisk det er mitt aller beste tips: ikke heng deg alt for mye opp i karakterer, husk å leve ved siden av - men jobb hardt nok til at du kan komme inn på master, for vi vet ikke når det blir klin umulig å få jobb uten en mastergrad. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Å, herregud. Nora fra Skam sitter på bussen. I hvertfall en som snakker høyt i samme tonefall. Lillebroren min kaller meg Skam-Nora når jeg er irritert og hever stemmen, og det tar jeg som en stor fornærmelse. Og med det ønsker jeg meg selv en god tur videre inn til Oslo! 

42

Nydelige bilder av deg!

Jenny: tusen takk <3

Hvor er kjolen/genseren fra? Den var sååå fin

Henriette: genseren er fra Arnie Says :-) klem

For noen nydelige bilder av deg!

Må si meg helt enig - studiene går såå fort! Jeg følte det ikke var lenge siden jeg startet, men nå 4 år senere er jeg ferdig utdannet lærer. Helt sykt, og utrolig deilig :)

Hanne: så herlig, gratulerer med fullført lærerutdanning :-) klem

Fint innlegg! Det er absolutt mitt beste studietips også. Var ferdig med mastergraden for et par år siden og skal starte på en executive master ved siden av jobb nå. Er det ett tips jeg tar med meg videre så er det å lære seg å gi litt faen! 👌🏻 Ikke henge seg opp i karakterer. Man vil angre på den tiden som gikk bort til bekymringer og de siste timene man bare "måtte" lese og ikke kunne være sosial en kveld. A-ene kan fort koste mye og prioriter heller hvilke fag du evt må få toppkarakter i (hvis du mener og tror det er nødvendig). Forresten, du STRÅLER på bildene! 😘

Linn: preach!! Tusen takk :-) og lykke til med det du kan starte på!

Hvor er denne nydelige genseren/kjolen fra?:):)

Helt enig! Orker ikke at studiene skal gå utover livsgleden min. Kan jeg spørre hvor den fine genseren er fra?

Hedvig: den er fra Arnie Says :-) klem

Nydelig genser/kjole - hvor er den fra?

Åshild: Arnie Says :-)

Enig at det er veldig viktig å ha muligheten til å ha et liv ved siden av også.

SÅ fin genser/kjole! Hvordan er den på str.? Hvilken har du?:)

Sunniva: tusen takk! :-) Jeg har M, den er helt vanlig i størrelsen. Klem

Det øverste bildet er helt nydelig! Det stråler sjarm og skjønnhet innenfra. Pleier aaaldri å kommentere men ble rett og slett glad av å se smilet!

Kaja: takk for det, så hyggelig <3

Hei Ida :)

Først og fremst; du er vakker som få! Du er så flink til å kle deg enkelt, men samtidig så utrolig lekkert. Du liker å poengtere at du ikke skriver noen moteblogg, men er det noen som inspirerer meg i klesveien, er det deg :)

Men over til det jeg egentlig lurte på; jeg ble litt nysgjerrig da du skrev at du foreberedet notatene til forelesning. Hva mente du med det? Har du noen slags rutine du gjør før forelesning?:)

lykke til videre med dette skoleåret, kanskje vi sees i kantinen ;)

Martine: Hei Martine! :-) For et hyggelig kompliment, tusen takk for det! Med å forberede notater så mener jeg bare å legge forelesningene fra Luvit inn i et Word-dokument. Så noterer jeg med rød skrift i dem når jeg sitter i forelesning. Lykke til du også, kanskje vi sees ja! :-) Klem

Hei! Utrolig fine bilder av deg :-)

Helt enig i det du skriver, er selv på tredje året på juss og følte jeg nettopp startet.

Men bra er det, for da er det lov å glede seg til jul allerede nå. :-)

Håper du får en fin uke!

Elise: JA, det blir fantastisk med juleferie!! Haha :-) Fin uke til deg også!

Herremin så nydelige bilder! Wow! Likte genseren sikkelig godt, men eyyy! For en nydelig jente. Du stråler uansett form <3

Madelen: tuusen takk <3

hvor setter du på vipper?

Hvor setter du på vippene dine og hva slags type har du?

Du ser ekstremt bra ut for tiden, Ida!

fride: tusen takk, så hyggelig at du syns det!

Hva studerer du?

Mariel: markedsføring og merkevareledelse.

så nydelig du er <3

Hege Kristin: <3

Altså....det er ikke i alle yrker at mastergrad er nødvendig, men det du går på er det kanskje ikke så lett å få jobb innen, så forstår at du ser det ut i fra din egen utdanning og synsvinkel. Nå er det slik at for mange tar mastergrad, og at det ikke er nødvendig. Men igjen, det kommer an på hvilken utdanning du tar. Dessuten - alle er forskjellige.

Til deg over(?) som sier at alle er forskjellige...Ja, stemmer at alle er forskjellige, men arbeidsmarkedet er det samme for alle. Ikke nødvendig, nei, men vi ser på utviklingen at det forventes mer og mer, og ergo tar flere og flere høyere utdanning, som master. Den utviklinga skyldes jo fordi arbeidsmarkedet etterspør det i større og større grad.

Hei! Du skrev i et tidligere innlegg at du leste om master? hvilket og hvor var det studiet! Er selv inne på tanken om å ta en master til neste høst :) Klem

karoline: Hei :-) Har ikke funnet eller bestemt meg for noe, skal nok gjøre det når den dagen kommer! Klem til deg

Flott innlegg, Ida 😃 Du stråler! 😃 Selv studerer jeg på samme skole som deg, og har begynt på 1 året.Lykke til videre 😃

Marianne: tuusen takk, så hyggelig! Ønsker deg masse lykke til med studiet :-))

Hei, du har ekstremt fine vipper og jeg har veldig lyst på sånne selv, derfor lurer jeg hvor har du satt på vipper og hva slags type?

Super fin genser. Digger den :)

Du ser helt fantastisk ut for tiden!! HVA GJØR DU?! Jeg trenger tips. Er nemlig inn i min 4. studieuke, ettersom jeg tar sisteåret i Singapore. Og jeg som har vært den typiske "så tar vi et skippertak"-studenten, har fått sjokk. Her snakker vi nemlig to presentasjoner i uka, pluss noen skriftlige innleveringer i tillegg. Herregud. Norge er et ganske greit land å studere i...

SÅ, poenget. Hva gjør du for å se så bra ut?!

Anniken: slenger på et fint filter, vel!! Masse lykke til i Singapore <3

Skriv en ny kommentar