MITT NYE KAMERA

Jeg er blitt så forelsket i mitt nye kamera at jeg satt oppe hele natten og trykket og skrudde på det. Herregud, så nerd! Det førte igjen til at jeg sov så lenge i dag, at det tikket inn bekymringsmeldinger fra treningspartneren min som lurte på hvor jeg ble av. Wopsi! Uansett: i stedet for å svare på spørsmål hver dag om hvilket kamera jeg bruker, tenkte jeg at jeg skulle vise dere det nye bloggkameraet mitt med en gang :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                          - CANON EOS 6D + CANON EF 17-40 MM F/4L USM -

Her er kamerahuset og linsen jeg har kjøpt til. Kameraet er et Canon EOS 6D, som er et fullformatkamera med 20,2 megapiksler. Jeg har vært så heldig og få prøve kameraet før jeg kjøpte det, fordi Kristina allerede har hatt det en stund. Så når jeg har knipset bilder av henne med hennes kamera, har jeg tenkt at: wow, dette kameraet MÅ jeg også ha. Men så har jeg vært litt i tvil om jeg egentlig trenger et så proft kamera - til slutt bestemte jeg meg altså for at det er verdt hver krone. Kameraet har innebygd GPS og Wi-Fi, og kommer seriøst til å redde meg i mørke omgivelser framover. For selv om det var mørkt og gult lys i leiligheten min i går, ble bildene lyse og klare ved hjelp av noen få enkle innstillinger. Er det rart jeg er forelsket! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                               - MY NEW BEST FRIEND - 

Linsen jeg har kjøpt til heter Canon EF 17-40 mm f/4L USM. Det er et ultra vidvinkel zoom-objektiv, og kan dermed brukes til alt jeg trenger. Vidvinkelen gjør at det fanger opp det meste av et rom, og er i tillegg helt fantastisk når man fotograferer landskap. Men man kan også zoome med det, og ettersom det går helt opp til 40 mm, har jeg i første omgang valgt å ikke kjøpe en portrettlinse i tillegg. Mange som tar antrekksbilder osv er opptatt av å ha en god portrettlinse - selv har jeg aldri brukt over 45 mm når jeg tar bilder til bloggen, og da er det superdetaljerte bilder. Til vanlig har jeg brukt en 25 mm-linse til alle bilder, så da sier det seg selv at 17-40 mm holder i massevis for meg. Kanskje jeg likevel kjøper en zoomet linse etterhvert, vi får se! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Gleder meg til å leke masse med dette kameraet og lære nye ting - YouTube er helt genialt til det formålet, uansett hvilket kamera man har. Det er alltid noen som har laget en video om... Alt ;-) Og så gruer jeg meg til å drasse rundt på denne murklossen, som veier 100 kilo og er langt i fra usynlig. Men man vender seg vel til det! Og det blir jo ikke akkurat dette kameraet jeg drar med meg på fest... 

Denne lørdagen aner jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg skal i hvertfall få tatt igjen treningen jeg forsov meg til, og så kan det gå begge veier. Enten krøller i håret og vin i munnen - eller dott på hodet og markeringstusj i munnviken. Jeg heller litt mot sistnevnte, men kanskje endorfinene etter trening kan styre meg i en annen retning :-) 

13

gratulerer med nytt kamera :D

Alltid gøy med nytt fotoutstyr! Ha en fantastisk helg videre!

marte josefine :)

Gratulerer med nytt kamera :) jeg har nevnt det før, men det du kaller for linse heter objektiv, fordi objektiver består av to eller flere lag med linser innover :) håper ikke du tar denne kommentaren som kritikk, bare et tips til riktig ordbruk på kamerautstyret :) Ellers håper jeg det blir mange fine bilder med interiør fra den nye leiligheten. Huset jeg skal flytte inn i er snart ferdig nå, så det passer veldig godt til interiørinnlegg på bloggen :)

Kos deg med nytt kamera! :)

Del gjerne erfaringer med hvordan kameraet fungerer i dårlig lys uten blitz! Er ikke blenderåpning på F/4 litt lite når det er mye portretterer du tar? "Zoomen" er vel ikke like viktig da?

Hei Ida!

Har du fortsatt Alexander Wang vesken din? Den sorte med alle remmene? Lurte bare på hvilken av modellene du har (troor det finnes to; Ingrid og Kirsten(?)) Er du eventuelt fornøyd med den og ca hvor mye får du plass i? Har en mac plass?

Tusen takk for svar:)

PS, digger deg, du er den beste bloggeren<3

Amalie: Hei :-) Ja! Er ikke helt sikker, men tror den heter Kirsten eller noe sånt. Veldig fornøyd med den - får plass til det meste jeg drasser rundt, men ikke Mac :-) Tusen takk!

Gratulerer med nytt kamera :-D gleder meg til å se masse nye bilder fremover :-D

Hei Ida!

Jeg husker du for noen måneder siden skulle starte med bio-oil. Lurte på hvordan det gikk og om du fikk noen gode resultater?

:D Takk for svar

Gratulerer med nytt! :D

Er veldig glad i min 6D <3

Kamilla: godt å høre, gleder meg til å bli bedre kjent med det :D Tusen takk <3

Har lenge vært på leting etter nytt kamera og jeg har lenge vurdert det du kjøpte nå! Men hva kostet kamerahuset og linsen? Måtte du kjøpe det hver for seg? Vist ja, følgte det ikke med en original linse til kamerahuset?

Dazzy: jeg kjøpte kamerahus alene for litt over 14.000 og linsen alene for litt over 7000 :-)

Skriv en ny kommentar