DETTE SKRIVER JEG BACHELOR OM

Inneholder adlink
Processed with VSCO with a5 preset
                                                                                     Skjørt: H&M Bluse: HER

Hei og hopp! I går døde jeg i sengen med en serie etter skolen, og glemte helt at jeg hadde en blogg. Skal ikke være mulig! Men i dag er jeg oppe og hopper, og koser meg med forelesningsfri. Bachelorpartneren banket nettopp på døra, så jobbing blir det likevel. Her skal det helles kaffe i koppene og skrives i dag, det hjelper litt at sola skinner ute. Snart kan vi forhåpentligvis sitte utendørs å jobbe, med hvert vårt glass sprudlevin. Wohoo!

Er det mange av dere som skriver bacheloroppgave nå? Hva skriver dere om, i såfall? Vi har valgt å skrive om hva som skjer med kunders relasjon til et merke når merket endrer seg. For å forklare det kort og greit, hehe. Akkurat nå er vi i gang med operasjonaliseringen, og alt føles bare som et stooort rot. Men det ordner seg heldigvis til slutt :-) Så snart begynner helvete med å samle inn data - å få folk til å svare på spørreundersøkelser er ikke det letteste har jeg skjønt. Kommer til å poste en link til den her på bloggen - selv om ikke alle bloggleserne mine er utvalget, så håper jeg at noen av dere passer inn :-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Okei, nå må vi sette i gang her! Men hadde vært veldig spennende å høre om deres bachelor-rot. Suss og puss! 

70

Spennende oppgave du har valgt! Regner med du har tenkt ut en del å ta med. Kom til å tenke på brands som Rema 1000, de er jo forsåvidt eneste matbutikk som ikke har endret logoen sin, men de har endra måten de leker butikk på. Ref Æ og "bestevennstrategi" (kun -3% nedgang, but still, det sender noen signaler til kundene). De prøvde seg også på netthandel, dog i 1995, markedet var ikke klart enda. Nå har jo Kolonial tilgang på varene dems. Et slags kompromiss der, altså. I tillegg er det verdt å nevne Lime, som lignet skremmende mye på Kiwi med grønne detaljer i butikk, samme slagord, logo etc - hvorpå det endte med at folk forbandt det med menneskehandel. Var en fyr i Bergen som laget en tro kopi av butikken som en kunstinstallasjon for å vekke folks følelser rundt merkevaren.

Det _kan_ være noe å ta med, om ikke annet enn for refleksjon ;)

Hvor lyder det spændende! Jeg går sidste året på "VGS" i Danmark, så der er et par år til, at jeg selv skal skrive bachelor. Men jeg planlægger selv at studere noget i retning af marketing/kommunikation! Jeg har indtryk af, at ud studerer noget i samme retning...? :)

Laura: jaa, det stemmer, markedsføring og merkevareledelse :-) Så hyggelig med en dansk kommentar på bloggen, wiii <3

Hørtes ut som et interessant tema til bachelor! Jeg skriver også bachelor nå om hvordan mellomledere opplever sin rolle når det oppstår konflikt mellom det institusjonelle og det operative nivå på arbeidsplassen. Jeg skriver kvalitativ metode, så da slipper jeg i hvert fall det stresset med å sammle inn og sortere data, noe jeg tror blir veldig bra!

Du får ha så mye lykke til Ida! Snart er vi ferdige, wohoo! :)

cecilie: Kult! Så deilig med kvalitativ - brukte det selv da jeg hadde fordypning i endringsledelse, og er veldig spent på hvordan det blir med kvantitativ nå :O Lykke til! <3

Her skrives det på bacheloroppgave i Singapore... Ettersom vi ikke kunne velge helt fritt (måtte være et norsk firma i Asia), så er ikke temaet særlig interessant for min del. Skal iallfall se på entry mode for et firma... snork. Største dritet med bachelor, er at det er gruppearbeid. Vi er 5, og til tross for at 4 av oss jobber godt sammen, tar det mye energi å irritere seg over den ene som ikke møter opp til avtalte tider, eller viser en effort med skrivingen...

LYKKE TIL!

Anniken: Ah, føler deg på den grupparbeid-biten. Det var da fryktelig mange å skrive sammen?? Å skrive med én annen holder jo i massevis! Vi var 3 helt i starten, men det var noe herk. Håper det går bra til tross for at forutsetningene ikke er helt tipp topp, lykke til <3

Gøy! Jeg skriver master om et konkret oppkjøpstilfelle , og hvordan den samlede opsjonsverdien endres dersom aksjeverdien faller! Ha en fin dag:)

Andrea: Lykke til og takk det samme <3

Hvor er blusen din fra? Så utrolig fin☺️

Birgitte: den er fra Second Female! Tusen takk :-) Klem

Høres spennende ut! Jeg skriver bachelor om hvordan militærets rolle i Tunisia og Egypt har påvirket deres demokratiske utvikling etter Den arabiske vår :-) Har derimot ikke kommet så godt i gang som dere, he-he. Men fortsett og skriv om skole og bachelor, det motiverer og "stresser" meg til å komme ordentlig i gang!

Kristine: oi, det hørtes ut som en veldig spennende oppgave, hva studerer du? Det skal jeg gjøre!! :-) Lykke til med oppgaven <3

Jeg studerer kriminologi (i London), og skriver om hvor trygge unge føler seg i Trondheim's gater. For eksempel om de noen gang endrer oppførsel pga frykt for kriminalitet o.l. Har samlet inn 27 spørreskjema, og veileder sa at 20 var nok, men føler det er litt lite? Holder på å skrive metode nå iallefall :-) Lykke til, jeg føler med deg i bachelorskrivingen!

Eirin: Hei Eirin! :-) Så spennende, husker jeg vurderte kriminologi selv. Jeg blir ikke klok på hva som er nok og ikke, men vi har fått beskjed om å skaffe 120 respondenter... Lykke til! Klem <3

Så spennende tema å skrive bachelor om! Jeg skriver ikke bachelor, men holder på med endringsledelse. Det også føles som et stort rot akkurat nå. Vet du hadde det i fjor, så alle gode tips tas imot med stor takk :) hva skrev dere om der, forresten?

Aina: jammen, da skal du jo nesten skrive bachelor da! Hvis dere har samme opplegg som vi hadde, hehe. Vi fikk en C på oppgaven så er kanskje ikke den rette å spørre om råd, men. Vi tok for oss en endring ledelsen i politiet gjennomførte for noen år siden, hvor vi så på kommunikasjon i endringsprosessen i tillegg til organisasjonskulturen. Mitt beste tips er å bruke oppgaven du skriver på 3-timers til sommeren. Vi fikk i hvertfall beskjed om at det var lurt å gjøre, for 3-timers er såpass åpen at du kan skrive om hva pokker du vil. Jeg bestemte meg for å IKKE høre på det, fordypet meg i noe annet og kjørte på med det. Jeg fikk en B. Men vet at folk som lyttet til det rådet fikk A. Man kjenner jo oppgaven sin inn og ut etter å ha jobbet så mye med den, så det kan nok være lurt å gjøre :-) Masse lykke til med faget, det er et deilig semester! :-)

Ingvild ❤

Åååh, jeg digger deg Ida! :D Ville egentlig bare ønske deg en fin dag, og egentlig bare si stå på med skrivingen! Du er flink :D Satt å tenkte på hvem av bloggeren i Norge jeg kunne tenkt meg å vært venn med, og det hadde uten tvil vært deg og Kristina. Dere har SÅ lik humor som meg, og jeg digger begge på hver deres måte! Hadde alle vært så uhøytidelig og jordnære som dere :D

Ingvild: åå, så hyggelig kommentar å få <3 Tusen takk, Ingvild! Ha en super kveld :-) Klem til deg!

Tips: hvis målgruppen din er unge jenter (som du forsåvidt treffer på bloggen) er det ganske mange som legger ut linker til den typer spørreundersøkelser på gruppen "av jenter for jenter" på facebook. Der pleier de å få alle svarene de trenger på kort tid :)

lixil: Hei :-) I datainnsamlingen vår er utvalget studenter ved skolen min. Burde sikkert vært smart og hatt noe jeg kunne bruke blogglesere til, men det har jeg altså iikke vært, hehe :O Ønsker deg en fin kveld! Klem

Holder akkurat på med bachelor i sykepleie og skriver om miljøterapi og eldre med demens ! Sliter veldig med og finne struktur på oppgave og alt 🙈 Og søke forskning er virkelig noe for seg selv! Men satser på at det blir bra til slutt ! :)

Lykke til med din bachelor :)

Monica: så spennende!! Ja, det er ikke alt som er like moro i denne prosessen, men snart er det over heldigvis. Lykke til du også <3

Hei! Spennende å høre om andres bacheloroppgaver :-) Jeg holder også på med min nå, i sosiologi. Skriver om hvordan nordmenns holdninger er til innvandring etter flyktningkrisen! (Og hva slags teorier som best kan forklare disse holdningene). Det har bare vært rot her også frem til denne uka, men deilig når man begynner å få litt struktur på ting :-) Lykke til!

Iselin: det høres ut som en spennende oppgave :-) Masse lykke til du også! Klem

Du e super dyktig! Men hva er det du tar bachelor i?😁

Anonym: bachelor i markedsføring og merkevareledelse :-)

Det høyres ut som ei spennende oppgåve! Gleder meg til å høyre meir om det :) Og ta det frå ei som har skrevet bachelor og master; rotet går seg til, og so gir alt meining til slutt! :) Lykke til!

Lisa // Fjords & Beaches: godt å høre, hehe :-) Og tusen takk for det, ha en fin kveld <3

Jeg skriver også bachelor for tiden om temaet vurdering (går lærerstudiet). Har begynt å miste litt troen, da jeg skriver alene og står helt fast. Håper det ordner seg likevel og det gjør vel vanligvis det også :-) Elsker at du skriver om skole.

Caroline: Kjedelig følelse å stå fast! Har du ikke en veileder du kan søke litt hjelp hos? Klem til deg :-)

Jeg går bachelor i psykologi og skal egentlig skrive bachelor neste vår, men har funnet ut jeg heller vil gå på Sonans et år og ta opp fag for å komme inn på profesjonsstudiet i stedet.. Det er litt tungt å tenke på, men har lest litt av dine gamle innlegg om da du var privatist, og det virket som du var fornøyd og gikk bra med deg, og det hjalp faktisk å lese! Lykke til med bachelor <3

Lykke til med bachelor! Det er ubeskrivelig digg når det er over. Jeg skriver master nå, om ettervern av kvinner utsatt for æresrelatert vold i Norge :-)

V: høres ut som et veldig spennende (og vondt) tema å skrive om. Tusen takk, og det samme til deg <3

lykke til!

Hørtes spennende ut! Jeg vet at du har fått litt kritikk for å skrive for mye om eksamener og studentrelaterte ting osv, men jeg liker det skikkelig godt, da jeg er student selv! Jeg tar statsvitenskap, og skriver om varsling om kritikkverdige forhold i organisasjoner :-)

Silje: fint å høre! Man kan ikke gjøre alle fornøyd, så har bare bestemt meg for at her inne er det MIN hverdag som gjelder, ikke hva andre skulle ønske at jeg drev med, hehe :-) Lykke til med oppgaven din :-)

Skal svare på undersøkelsen deres når den tid kommer dersom jeg er i målgruppen ;-) Vi bruker kvalitativ metode og skriver om hvordan sosiale medier har innvirkning på forbrukerne. Problemstillingen er uklar enda og fortsatt masse roooot!!! Men Intervjuguide er nesten ferdig og etter vi fikk toppkarakter på prosjektskisse to har vi fått en ny driv og masse motivasjon <3 Lykke til med bacheloren deres :-)

Jeg skriver bachelor som maskin-ingeniør, der vi skal lage en trapperobot som skal kunne frakte eldre og syke opp trapper, uten at det må gjøres utbedringer eller endringer i huset. Alle beregninger er unnagjort, nå gjenstår programmeringen og byggingen av roboten. Sykt spent på om alt kommer til å passe sammen og fungere, hahahaaa. Du må ha masse lykketil videre med bacheloren :)

Malene: wow! Så kult! Finnes det? Hvis ikke håper jeg dere klarer å lage en, heia heia! Lykke til du også <3

I fjor skrev jeg en bacheloroppgave om utfordringer knyttet til det å melde bekymring til barneverntjensesten. Utrolig spennende og lærrerikt.

Jeg begynte på master i spesialpedagogikk i fjor høst og har utrolig lyst til å fokusere på samme tema som i bacheloroppgaven!

Lykke til med bacheloroppgaven!

Blir helt stressa av at du har kommet så godt i gang, haha! Jeg går lærerstudie og syns diskusjonen i media rundt lekser er så spennende. Hvordan foreldre sitter hjemme og tømmer seg i kommentarfeltet til VG om at det må bli en slutt på lekser, for at DE skal slippe å ta "kampen" med ungene sine. Så lekser, hvorfor vi har det og dens effekt er mitt tema denne våren her :D

Lykke til med bachelor oppgaven, det går nok bra til slutt! :) Selv holder jeg på å forberede meg til å skrive masteroppgave i Nederland. Skal skrive om rehabiliteringshensyn ift straffegjennomføring i Norge, veldig spennende tema! :D

Rebecca: så spennende!! Lykke til :D

Er altfor mange! Men sånn er det med utenlandsk skole... Ser heldigvis lyset i enden av tunnelen. Må bare finne seg i at enkelte vil være free riders uansett! Også er det bare 2 måneder til jeg kan unne meg snus igjen, og da vil livet være komplett, haha.

Masse lykke til!

Godt å høre at det er flere som er midt oppe i et bachelorkaos akkurat nå. Jeg studerer barnevern og skriver om det å snakke med barn, om det i det heletatt kan rettferdiggjøres å ikke snakke med barna når det er deres liv man tar avgjørelser på :) vi skriver bachelor en og en, så kjenner til tider at jeg gjerne skulle hatt en annen til å hjelpe meg med å produsere tekst, men det går seg vel raskt til! Lykke til med bacheloroppgaven :)

Maiken: Lykke til du også <3 Høres ut som et spennende tema du skriver om!

Jeg skriver om et kvinnesakstidsskrift og om hvordan kvinnene selv opplevde å ta steget ut i offentligheten tidlig på 1900-tallet. Veldig spennende! Og morsomt å sitte og bla i gamle tidsskrifter på Nasjonalbiblioteket. Masse lykke til med oppgaven!

Ingeborg: Takk det samme <3

Så spennende tema! Det hadde absolutt vært noe å lære mer om. Det kan jo for så vidt brukes for bloggere også - ikke alle ser skadene av å "snu helt om" på stilen :-)

Heihei! Jeg går også markedsføring og ledelse på 2. året mitt og skal skrive bachelor neste år, men har ikke peiling hva jeg skal skrive om, har du flere ideer? og skriver dere spesifikt om en bedrift og trekker inn temaene du skriver om?

Du har en veldig kjekk blogg og ikke minst inspirerende!

klem Karoline

karoline: Hei Karoline :-) Mitt råd er egentlig bare å tenke over hvilket fag du har likt best i løpet av studiet, og gå den veien. Vi skriver generelt, og så bruker vi en spesifikk merkevare i operasjonaliseringen. Tusen takk! Klem

Studerer markedsføring selv, enda nesten to år til bacheloren skal skrives, men på min linje skal bacheloren være en kampanjeplanlegging, så håper å finne noe spennende å skrive om når den tid kommer! Skrev en 30 siders oppgave i høst i "markedsføringsledelse", hvor vi lagde en komplett markedsplan med faglig begrunnelse for et storsenter! Litt av en oppgave og litt av en tidskrevende prosess, husker vi og sto så fast en stund og alt føltes uoverkommelig, men så er det jo så fantastisk når man etterhvert føler man har "knekt koden", og fått levert! Får man igjen en god karakter til slutt også så er det jo enda mer verdt strevet! Du får ha masse lykke til med oppgaven, den hørtes veldig spennende ut! Er meget stor fan av skoleinnleggene dine, både fordi det motiverer, trøster litt når man ser flere er oppgitte og lei, og litt ekstra spennende når vi har mange tilsvarende fag! Keep up the good work Ida, u go!

Kult å se hva andre skriver om :)

Jeg skriver og jobber med masteroppgaven min om immunterapi kombinert med målrettet terapi for føflekkreft og kanskje mot tarmkreft. :) bare et halvt år igjen, hjelp!

Elisabeth: la oss håpe det halvåret går fort - men ikke FOR fort daa, hehe :-) Ønsker deg masse lykke til med oppgaven!

Hei Ida! Dette har ikke noe med skriving å gjøre, men jeg prøver å få tal i deg på tise, v is du fortsatt har de tingene du selger der? Jeg er veldig interessert i den hvite paljettjakken du selger der, håper på svar:) hilsen carina

Lykke til med bachelor! :)

Jeg skriver min nå jeg også. Går lærerskolen, og jeg skriver om hvordan man kan bruke utfordrende litteratur som verktøy for å potensielt avdekke seksuelt misbruk etc. Spennende og vanskelig på samme tid.

Julie: Oi, ja det tror jeg på! Vanskelig tema, men akk så viktig. Lykke til du også <3

Så spennende :)

Jeg selv skriver om seksuelle overgrep og hvordan seksuelt misbruk kan skade barnets livskvalitet.

Masse lykke til. Blir nok deilig å bli ferdig 😁

Haha, sitter med bacheloroppgave selv. Problemstillingen er hvordan blogg som arena for annonsering påvirker forbrukeren. Kanskje jeg kan stille deg noen spørsmål angående dette, hvis det hadde vært aktuelt for vår del? :) Ha en fin dag og lykke til!

Holder på selv, det vil si, jeg BURDE nok holde på mer enn jeg gjør, haha. #LifeOfAProcastinator

Det skal sies at jeg syns temaet mitt er veldig interessant da, heldigvis :) Jeg studerer psykologi og skriver om seksuelle dobbeltstandarder, kort fortalt hvordan man dømmer menn og kvinner ulikt når det gjelder blant annet antall sexpartnere/one-night-stands! Ser også på hvordan religiøsitet kan blande seg inn i alt det her.

Masse lykke til Ida! :D

DEILIG å se at jeg ikke er alene om å føle at bachelor er noe rot!!! Har ikke knekt koden enda merker jeg.

Jeg studerer sosialt arbeid og skriver om hvordan personer med egenerfaring fra rus kan påvirke rusbehandlingen for andre pasienter igjen.

Masse masse lykke til, og gleder meg til flere opptateringer om oppgaven deres :) Klem

Spennende! Jeg går økad og skriver om expatriate managers (skriver på engelsk og vet ikke egentlig helt hva det heter på norsk..:p) og deres opplevelser av bedriftens prosesser rundt dette. Mye mer interessant enn det høres ut som, haha. Lykke til med oppgaven!

Hei Ida! Jeg er også inne i bacheloroppgaven som avslutning på sosionomstudiet. Skriver om hvordan oppvekst med psykiske syke omsorgspersoner påvirker utviklingen for barn. Veldig spennende!

Stå på med bacheloren. Jeg er så glad i bloggen din - keep up the good work :D

Ikke akkurat bachelor da, men skriver en master om "innagerende barn", altså dett motsatte av uaggerende! Synes det er mye fokus rundt de som bråker, skriker og lager uro, så ville fiksere på de stille som kanskje blir glemt!

Du får ha masse lykke til med skrivingen, "det går alltid bra til slutt!" :)

Såå mange spennende kommentarer over her ang. bachelor! Heia heia alle sammen!

Tar selv en bachelor i kinesisk m/Kina-studier og er så badass at vi slipper å skrive bachelor. Skjedde med deeet da?! Nyter dén tilværelsen enn så lenge ;)

Anne: ja det må du nyte! :D ikke at det hørtes ut som et enkelt studie, men :O

Morsomt å se hva andre skriver om! Masse lykke til!

Sitter selv og skriver bachelor nå som skal leveres om 3 uker. Wææ. Har prøvd å utvikle en metode for å teste for kokain i blodprøver.

Marthe: wow, ikke dårlig! Lykke til du også <3

Spennende! Skriver (kort fortalt) masteroppgave om sikker lagring av data (spesialisering innenfor informasjonssikkerhet). :)

Skriv en ny kommentar