EN NY MIDDAGSFAVORITT

Det var flere som spurte om ikke jeg kunne dele oppskriften p sommerruller, og da mtte jeg kl meg litt i det ikkeeksisterende skjegget mitt. Jeg har vel egentlig ingen oppskrift, for sommerruller er det enkleste i verden. Det finnes ingen oppskrift! Det blir litt som tapas. Eller taco. Du kan bruke hva pokker du vil. Den eneste regelen er at du m ha rispapir som du dypper i vann - men jeg kan jo uansett vise hva jeg pleier ha i sommerrullene mine. Pleier og pleier, men jeg tross alt laget sommerruller tre ganger p n uke, haha. Flere skal det bli! Dette er min nye favorittmat. S enkelt, s godt, og mye bedre enn de frityrstekte og usunne vrrullene. 
Processed with VSCO with a5 presetTIL SOMMERRULLENE TRENGER DU: 
Rispapir Risnudler Gulrot  Vrlk  Avokado  Ferdigkokte scampi  Agurk  Kinakl  Siracha-saus Hoisin-saus

HOW TO: den ferdigkokte scampien trenger du ikke gjre noe med, annet enn rive av halene. Kutt alle grnnsakene i strimler, bortsett fra agurken som du gjerne kan bruke ostehvel p. S skal det rulles! Ha en ildfast form eller noe annet stort med varmt vann, og senk et rispapir nedi. Hold det nede i vannet i noen sekunder, helt til du merker at det begynner bli mykt. Viktig at det ikke blir for mykt, s her m du bare prve deg fram. Vil tro jeg holder rispapiret under vann i toppen 10 sekunder. Legg det s p en tallerken, og fyll p. Hva angr rullemetode er det sikkert best se p Youtube, men jeg ruller frst en runde over alt fyllet utenom scampien og pakker inn endene. S ruller jeg over scampien, slik at de fr sitt eget "rom" hvis du skjnner. Ha en annen tallerken som du kan legge de ferdige rullene p, og pass p at de ikke legges inntil hverandre. 

TIL DIPEN TRENGER DU: 
 Peanttsmr Hoisin-saus  Soyasaus  Vann 

HOW TO: skal sies at dette er en veldig enkel versjon, men jeg syns den ble god. Rr sammen i en liten kjele p svak varme, smak til. Jeg bare slumper oppi, men cirka 2 ss peanttsmr, 2 ss hoisin, 1 ss soyasaus og vann etter nsket konsistens. Jeg syns ikke dipen trenger vre varm, s lag gjerne den fr du begynner rulle vrrullene. 
Processed with VSCO with a5 presetJeg glemte helt ta bilde av de ferdige rullene, men det er kanskje like greit. For jeg er ikke noen rulleekspert heelt enda, haha. 

Sommerruller er perfekt som forrett, tapasrett eller bare som en hel middag hvis man spiser flere. Loooove it Flere som har prvd seg p sommerruller, og hva liker du i sfall ha inni? Med jentene hadde vi koriander og mango ogs, men det er ikke helt min kopp med te. 

N skal jeg hive meg rundt og freshe opp, fr jeg skal mte Idabestis til vr faste ukentlige kontordag. P kaf, s klart! 

6

Lager det med kyllingfilet og hoisinsaus p :) Pleier ha vietnamesisk vrlk som man kan kjpe i asiatiske butikker, salat, nudler, agurk og koriander. Lager en blanding av knuste peantter og stekt lk som jeg bruker i hoisindip. Veldig deilig med litt crunch:) Ellers m jo tipse om at de m asiatiske butikker som A-marked har en egen innretning hvor du kan ha rispapir og vann til duppe i. Den tar superliten plass p bordet og er veldig praktisk for oss sommerrullfantaster;)

Annie: hrtes godt ut :D Og takk for tipset <3

Jeg pleide lage snne s mye en periode at jeg forspiste meg! Men n fikk jeg lyst p det igjen :) jeg har hatt stekt kyllingfilet oppi nr jeg har hatt rester av det. Og koriander og crispisalat. Man kan egentlig ha i hva som helst nesten :)

*gr p butikken*

Kristine: skjnner hva du mener - jeg er allerede lei av den dipen. S n blir det uten smaken av peantter p en stund, haha :D

, er utrolig fan av sommerruller og vrruller (vinterruller og hstruller, er det en ting?). Elsker ogs alt med Siracha.

Lizzy: hehe, det vet jeg faktisk ikke! ;p <3

Skriv en ny kommentar