MITT NYE HJEM


I over to år har jeg bodd i samme bygning som The Thief. Et hotell i Oslo, hvis det var uklart. Jeg har brøytet meg gjennom Bieber-fans på vei til Joker, sprintet over Aker Brygge for å komme meg til skolen, hatt walk of shame forbi dresskledde mennesker med stresskoffert, sovnet til lyden av veskehorer og fulle menn med store båter, hatt droner svevende utenfor stuevinduet mitt, og vinket til mennesker på paddleboard mens jeg har sittet i morgenkåpe og drukket kaffe. Med andre ord: aldri fred å få. For en som elsker å være i fred og se støgg ut, har det vært litt... Stress. Selv om jeg er blitt veldig glad i Oslo det siste året, så har jeg hele tiden ønsket at jeg bodde et litt roligere sted. 

Og det gjør jeg nå! I dag våknet jeg opp i mitt nye hjem - for første gang med alle tingene mine rundt meg. Truser i skuffen, sko i gangen, shampoo i dusjen, kaffekapsler på kjøkkenbenken, egen side med klær i walk in'en. Og til alle som har lurt og spurt: nå holder jeg til på Vinderen. Et sted i Oslo jeg ikke har noe forhold til fra før, men etter en morgentur blant høstblader og kaffedrikkende barnevogn-mafiaer, kjenner jeg at: her kan jeg slappe mer av. Det føles nesten litt som hjemme (Tønsberg altså), så stille, rolig og fint. Og så er det jo bare noen få minutter på T-banen inn til Oslos travle gater. Hør på meg, jeg er 90 år. Jaja, det blir deilig å slippe å gå catwalk over Aker Brygge med joggis og dott på hodet! 

Ellers kan jeg jo svare på noe annet som jeg også blir spurt om hver eneste dag, og det er hva som skjer med leiligheten jeg har kjøpt i Tønsberg. Den er ikke ferdig bygget enda, men blir nok ferdigstilt innen det har gått et halvt år. Ingenting er skrevet i stein, men akkurat nå er tanken at jeg ikke skal flytte dit. Jeg har veldig lyst å beholde den likevel, og skal derfor prøve å leie den ut. Utover det har jeg ingen spennende svar, hehe. 

Håper det var oppklarende! Nå ligger vi her i sofaen med hver vår Mac på magen, etter en heftig runde taco. Hverdagen kom brått i dette samboerskapet, haha. Vi skal straks fortsette med en ny serie vi har begynt å se på Netflix. Eller prøver å se på, da. Mindhunter heter den - noen som har sett? Vi syns den er litt kjedelig, men håper så innmari at den skal ta seg opp. Gjør den det? Helt desperate etter en serie å se på nå som det begynner å bli så kaldt 

62

Så spennende med flytting og samboer! Gratulerer så masse <3 Jeg bor selv et par busstopp unna Vinderen(har faktisk bodd her i 13 år i dag!) og er på Vinderen ofte for å trene eller handle. Veldig koselig område, selv om det kryr av barnevognmafia, de typiske Vinderenfruene som får mannen til å stoppe midt i krysset for at de skal handle osv. Har på følelsen av at det blir noen paraplyinnlegg om dette fremover :P Haha

Skal du begynne å trene på Sats Vinderen? Klem <3

byAnne: takk for det :D <3 haha, kanskje det blir noen Vinderen-paraplyer etterhvert - foreløpig er det ingenting som har rukket å irritere meg... jeg har ikke sjekket ut sats her enda, men det er ikke umulig at jeg havner der noen dager i uken. Kanskje vi sees! Nattaklem :-)

Kan anbefalte serien "Liar" på HBO Nordic, virker veldig spennende til nå! Ha en fin kveld videre <3

Kristine: takk for tips :D håper du har hatt en fin kveld <3

jeg er student og har bodd på vinderen i to år, og jeg stortrives. det er fint, rolig, lite støyete men samtidig nært byen. håper du vil trives <3

Anonym: så fint <3

Jeg og kjæresten prøvde ut Mindhunter i helga, litt skuffende hittil. Anbefaler virkelig Ozark som en par-serie. God og spennende i Breaking Bad-gata! Ha en fin kveld, fine Ida og Mr. G <3

Lilly: ser flere anbefaler Ozark, da må vi sjekke ut :D og jeg elsket jo Breaking Bad! God natt fra oss <33

Den tar seg opp, men ikke på den klassiske måten serier gjør. Den er virkelig bra når den kommer under huden. Må. Se. Hele. Har sett alle ferdig allerede. :/

S: vi er på episode 3 nå, og syns heldigvis den begynner å bli spennende :D

Anbefaler ´´the 100´´, du finner det på netflix :)

K: takk for tipset <3

DESIGNATED SURVIVOR på Netflix! Hallo "en episode til", "EN EPISODE TIL" og "greit. natta da" kl 04.17

Thank me later

Anja: haha :D hater når det skjer!

Ozark anbefales fra Neflix.

Anonym: takk for tips :D

Ååå, jeg anbefaler sterkt å se serien "Lie to me" eller "Løgner" som den så fint heter på Netflix.

En helt fantastisk serie (i mine og min manns øyne + svoger og svigerinne haha)!

Du følger dr. Cal Lightman og hans fantastiske team som bistår i etterforskning av kriminelle handlinger, men spesialiteten deres er å lese menneskers kroppsspråk og mikrouttrykk. Og ja, Cal Lightman er en mann for seg selv, - og man må jo nesten bare digge ham? ;p

Bare se den! Det er grunn til at den har fått 8/10 stjerner på imdb ;p

Ida M: oh, den hørtes veldig spennende ut! Notert, og takk skal du ha :D Ønsker deg en fin dag! <3 Klem

Kan anbefale the fall

Madde: Takk for tips :D

Du må prøve pizzaen fra little italy! Sååå god! :D mye bedre enn Olivia sin, hvis det er lov å si til deg :p

M: haha :D Gravlyset snakker varmt om Little Italy, jeg gleder meg til å prøve! Håper nesten at den ikke er alt for god, det er jo alt for kort vei bort dit... <3

Anbefaler virkelig Ozark! Super-spennende! :-) Og Narcos også, hvis du ikke har sett den. :-)

Lise Marie: Nå er det så mange som har anbefalt Ozark, at den står høøyt på lista :D <3

Anbefaler How go get away with murder på Netflix:) Den er veldig avhengighetsskapende👍

C: åh, husker jeg elsket det!! Montro om ikke det har kommet en ny sesong siden jeg så det sist :D Takk for påminnelsen!

Hahaha, for meg som elsker å være i ferd å se støgg ut 😂 elsker at du høres så chill ut i skrivemåten din når du skriver slike ting!

Også så spennende med samboerskap! Har fulgt deg ganske lenge så jeg får liksom litt sommerfugler i magen av dette her 😂 haha herregud

Monica: hehe, så koselig! <3 Hvem elsker ikke å se støgg ut!

Hva betyr veskehore?

Anonym: Min definisjon på veskehorer er jenter som henger/ligger med eldre/rike menn for at de skal kjøpe dem dyre ting.

Anbefaler Dexter! Egentlig helt grusomt ekkel innholdsmessig (blod, drap, seriemord osv), men suuuuuuper spennende og interessant. Den daler innimellom og blir litt dryg, men den tar seg fort opp igjen:-) Jeg og kjæresten min ser på det sammen, og det er både en sorg og en glede i de mest excitinge dragene haha.

Anonym: har dessverre sett Dexter, ååå som jeg savner den! <3

Hei! Jeg blir oppriktig glad på dine vegne når du nå har funnet en bra fyr og tydeligvis blitt skikkelig forelsket. Så herlig :) Må bare få si at du er den eneste bloggeren jeg gidder å lese om dagen. Er så mye clickbait og perfeksjon at jeg spyr. Lurer på om du snart er den eneste som skriver blogg "som i gamle dager" med litt av hvert og med humor!! Takk for det!

Hvis du likte breaking bad, så er jo better call saul en spinoff på advokaten i serien. Jeg likte den veldig godt, samboeren også. Kan virke treg i starten, men drar seg skikkelig til. Narcos må dere jo se, hvis dere ikke har sett den enda!! Westworld er jo helt insane og Fargo er også veldig bra. Hvis dere liker litt snål humor, så er vice principals morsom! Samme med eastbound and down (Danny mcBride er en skrue!). Første sesongen av true detective er også sinnsykt bra!

Var de jeg kom på nå.. har vel egentlig rundet netflix, hbo og viaplay etter seks års samboerskap, men kom ikke på fler i farta :) masse lykke til videre med samboerlivet på vindern!

Kristine: Så hyggelig, Kristine <3 Helt enig med deg i at bloggverden er bånn i bøtta om dagen, folk er så gale at man skulle tro det var en spøk. Ikke at jeg går rundt og føler meg bedre enn andre bloggere, jeg bare føler meg ikke som en blogger i det hele tatt, haha!

Jeg har prøvd meg på Saul, men ga opp ganske fort dessverre. Narcos har vi ikke sett, så den skal vi prøve. Enig med deg angående Westworld, ahh!!

Ønsker deg en fiin dag :D <3 klem til deg

Vinderen høres kjempekoselig ut, gratulerer med både kjæreste og nytt hjem :-) Har verdens beste serietips! Det eneste negative er at det er så alt for få episoder og foreløpig kun én sesong, det er jo bare slemt. Men sesong 2 er på vei! Serien du bare må se er Atypical. Så hjertevarm, koselig og morsom serie. Litt annen sjanger enn de andre seriene folk tipser om, men det er så absolutt verdt en titt!

Michaela: Tusen takk for det <3 Og takk for serietips :D Synd at det ligger så lite ute av den da, helt enig i at det er dårlig gjort!! Hehe. Men skal sjekke den ut :* Ha en fin dag!

Hvor stor er leiligheten deres, og kan du vise noen bilder? :)

Pia: Kommer nok ikke til å ha noen "house tour" her, men hjemmet vil bli en naturlig del av bloggen på lik linje som mine andre hjem har vært :-)

Ingenting er bedre enn å like seg på nytt sted :D

Emilie Helle Andersen: :D

Så spennende og gratulerer med nytt hjem! Av serier så har jeg & samboeren nettopp startet å se «Mr.Robot» sammen (jeg har kun sett to episoder foreløpig, men kjæresten har sett to av sesongene for lenge siden - den lover bra. Veldig «tenke» film med mye twister, tror jeg) og «Good Doctor». Sistnevnte er en helt ny serie, kun sett de få episodene som er kommet ut. Minner meg litt om en kombinasjon av «Greys Anatomy» og «House». Hovedkarakteren er autist, veldig bra serie så langt synes jeg/vi i allefall! <3

Rebecca: Takk for tips! Tror faktisk jeg har prøvd meg på Mr. Robot en gang for lenge siden, kanskje den må få en sjanse til :D <3

Om dere ønsker litt "lett" serie - atypical!! Så fantastisk 😍 har sett den med samboer som likte den minst like godt som meg 😎 ellers må dere teste the handmaid's tale på hbo. Litt småsyk handling, men jeg elsker den.

Lisa: Takk for to fine tips, hurra :D <3

Jeg kan anbefale tre egentlig ganske dystre serier, men med virkelig gode historier. The handmaid´s tale, The keepers og Homeland

Iselin: Av disse har jeg kun sett Homeland, så takk for tips :D <3

Anbefaler Ozark på Netflix, beste serien jeg har sett på lenge!

Meg og samboeren har slukt den, du måå sjekke den ut! :)

Mia: Will do, takk :D :D

Lucifer!! Må sees! Perfekt høst-serie. Dessverre litt for avhengighetskapende. Serien er så bra at den konkurrerer med Dexter, breaking bad og de andre fantastiske seriene.

Marte: oi, det hørtes lovende ut :D Elsket Dexter og Breaking Bad <3

Nå som du har ein trygg mann så må eg bare anbefale monster på NRK. Sinnsykt spennande med gode skuespillerar. Jacob oftebro altså.. heit! Det er ein grotesk serie men norsk spenning på sitt beste. NRK er flinke på serier altså, sjølv om det er ein kanal for 90 åringer på andre ting. Men ikkje sjå den aleine, ha med gravlys og eit teppe du kan gjøyme deg bak. 😊

Ingrid: ææ, vi har tenkt litt på den, men jeg er så pysete at ingen mann i hele verden kan få meg med på å se skikkelig skumle ting :O Men kanskje den må vurderes da.... <3

Her er noen serier jeg og kjæresten har sett;

Bloodline på netflix

En dokumentarserie på netflix: fengslet: historien om kalif browder

How to get away with murder

Vikings på HBO

Walking dead

Orange is the new black

Og den mindhunter er ganske spennende..😊vi er midt i sesongen og den er bra👍

Min mening er at ozark er drit kjedelig og snakker om

Hele sesongen på nettflix

Lotte: oooh, takk for liste :D Er Bloodline verdt å se syns du? Vi begynte, men droppet ut etter én episode.... :O

Hei Ida.

Først og fremst vil vi gratulere deg med nytt hjem på Vinderen. Du kommer til å bli savnet her på Tjuvholmen!

Som en takk for at du har holdt ut med oss i alle disse årene ønsker vi å gi deg et opphold i gave, men uten alt stresset du referer til.

La oss stjele deg tilbake!

Mvh,

THE THIEF

Helt greit tidsfordriv fra Netflix : outbreak kings

Christina: takk for tips :D

Føler det er flaut å anbefale videre, men fy fader, det er ikke rart Riverdale, har fått helt sjukt bra anbefalinger, det er den råeste, mørkeste og mest sexy serien jeg har sett og hittil har alle jeg har anbefalt den videre til, elsket serien. Man blir så innmari forelsket i personene i serien og Veronica da, det er blitt min crush i serien, hun har en garderobe som alle jenter misunner henne og skoene hennes, fy søren, nei hun er goals, virkelig. Ellers er jo designated survivor en rå serie, veldig spesiell, men veldig bra. Monster bølgen som alle har kastet seg på, regner jeg nesten med at du også har kastet deg på, NRK kan serier og hvis ikke, se Monster, det er noe av det beste jeg har sett på lenge. Kan med hånda på hjertet si at den slår de store amerikanske seriene. Hvis du trenger en skikkelig par serie kan jeg anbefale suburra blood rome, the fall og the killing, veldig mørke serier, veldig spesielle, men ekstremt bra. Ellers kommer jo smart Grenseland på tv2 også, som spås å bli en bra serie, sånn det var noen anbefalinger. The killing må du gi en god sjanse, den virker helt ekstremt rar, man skjønner kanskje ikke så mye, men fy fader, for en rå serie. The fall er litt i samme gata, du blir helt sjukt forvirra og så ekstremt med, det er en serie man sluker på en, to, tre.

Anonym: Riverdale datt jeg ut av ganske fort, men Grenseland skal jeg faktisk sjekke ut :D <333

Jeg og typen ser mange serier, og Ozark er en av dem. Dessverre syntes jeg Ozark var dønn kjedelig! Mr. Robot fenget meg heller ikke...

Måtte bare skyte inn med denne kommentaren siden mange anbefalte ozark.

Mia: takk for innspill :D

Vinderen er så fint!, nyt det! Anbefaler på det sterkeste Svindlerne på NRK, veldig bra(og ikke noe skummel hehe)

Skriv en ny kommentar