FLAUT MEN SANT

Jeg vet veldig godt hva som er grunnen til at jeg er blitt syk. Og det er egentlig ganske flaut, men hva ville vel denne bloggen vært om jeg ikke fortalte dere alt det flaue som skjer i livet mitt?
Processed with VSCO with a5 presetDa jeg kom hjem fra ferie fikk jeg mensen. Sånn skikkelig vond, grinete, humørsvingende mensen. Det er alltid en utfordring når man lever tett oppå noen andre. Å oppføre seg som et normalt menneske, altså. Hadde jeg vært alene, hadde jeg jo lagt meg under et pledd i sofaen med varmeflaske på magen og spist meg i hjel mens jeg så noe dritt på TV. Men som ganske nybakt kjæreste og samboer, tenkte jeg at jeg skulle holde på fasaden - i hvertfall sånn halvveis. For jeg klarte ikke å se ut som et menneske, men jeg kunne jo hvertfall prøve å oppføre meg som et. 

Så en ettermiddag, da kjæresten min kom hjem fra jobb, litt stresset, høyt og lavt, stod jeg der med hjemmelaget grønnsakssuppe og trodde jeg var blid som et 17. mai-korps. Det var jeg tydeligvis ikke. For jeg rakk ikke å si mange setninger før jeg fikk høre at: det er ikke noe hyggelig å komme hjem til en sur kjæreste. 

Det ble for mye for en blødende kvinne med PMS og dårlig hårdag, som i tillegg hadde kjempet mot magekramper og ryggsmerter for å stå oppreist og kutte kålrot. Vet du hvor tungt det er å kutte kålrot?! Så med tårer i øynene og høylytte hulk, slang jeg på meg jakke og sko, og trampet ut i vinterkulda. Han kom ikke etter. 

Jeg angret med det samme beina mine traff snøen utenfor. Ingen sokker i skoene, tynn treningstights. Det var så kaldt at krokodilletårene stivnet på kinnene mine, og frostrøyken stod som Marlboro Light ut av kjeften på meg. Men stolt som en hane, konkluderte jeg med at bare en taper ville ombestemt seg og gå tilbake med det samme. Jeg må holde ut i minst tjue minutter, så kan han sitte der inne og tenke over oppførselen sin. Kanskje han kommer etter og henter meg snart, som en reddende prins på sin hvite hest, fullt klar over at han nettopp var verdens mest ufølsomme menneske?

Men han kom aldri. Og etter cirka syv minutter innså jeg at det var jeg som var en tulling. Mannen vet sikkert ikke hva PMS er engang. Han tror bare jeg er helt psycho nå. 

Jeg holdt ut i tretti minutter. På en iskald benk, i hagen bak et sykehus. Herregud, jeg burde vært innlagt på dette sykehuset. Så klarte jeg endelig å svelge stoltheten min, og subbet hjem igjen. Der fikk jeg en varm genser og en klem. Jeg har lest litt om mensen og PMS og sånt. Det stod at selv om man er sint så er det noen ganger man bare vil ha en klem.

Plusspoeng i boka hans, influensa i boka mi.  

111

Endelig noen detaljer av leiligheten / interiøret! Fortsett slik da :D

Jorun: :D <3

Liker at du skriver godt, og er åpen og ærlig. Ofte veldig morsomt og gjenkjennelig, hehe ;-)

Ønsker deg en fortsatt fin torsdag!

Stor klem.

Celín: Tusen takk for det <3 Håper du har en fin kveld :-)) Klem tilbake!

Ååå, Ida! Du er herlig <3 god bedring!

mh: Tusen takk, Ingrid <3

Oh my så utrolig fint! Takk for at du deler, ble rørt jeg! Kjærlighet, altså.... <3

Jade: <3<3<3

Klon han og send over et eksemplar er du grei <3

Sara: kan jo prøve ;-) <3

Hahah, kjenner meg igjen ja!

S: :D <3

fikk meg en god latter her nå. Jeg ser det så for meg. Sure søte deg som går ut, og holder på å fryse ihjel.. Også kommer du hjem like søt og uskyldig. Bra det ordnet seg :)

Charlotte: hehe <3 var godt å komme hjem igjen!

Jeg ELSKER at du deler dette!!!! God bedring<3

B: Tusen takk for det <333

Haha, nå lo jeg høyt! Du er så morsom, og skriver så bra😄

Kaja: Tuuusen takk :D <33

Åååå lo høyt av dette! Du skriver så bra. I can relate, for å si det sånn. For en skjønn kjæreste du har da, kudos!

Anna: Tusen takk :D <3 Og ja, eeenig <3

Hahahhaha!! Altså, jeg dør😂😂 Kjenner meg så sinnsykt igjen i den oppførselen der, og får dårlig samvittighet og er helt imponert hver gang over hva min kjære holder ut med! Takk for at du deler! Følte meg hakket mindre psyko nå😅

Stine: Ja, de skal tåle mye... Hehe. Stor klem til deg <3

Hahahah ååååh jeg elsker deg Ida! Dette her kjente jeg meg igjen i på en prikk!! 😂😳 har nettopp flyttet inn med typen sjæl og er på mange måter i samme situasjon.. (ligger forøvring og napper på sofaen atm, mens han napper på soverommet i litt samme stil) 🤔 og så er jo du skremmende god til å sette ord på ting! Du bare minner meg på hvorfor jeg har vært fast leser her inne siden jeg oppdaget bloggverdenen i noe som kan ha vært 2008 eller 2009.. takk for at du deler livet slik det er - og vit at du ikke er alene om dette her 😅

Hanne N: 100 x <3 og så fint å høre at jeg ikke er alene om denne oppførselen! Haha :D Stor klem

Ida,

Aldri kommentert her før, ei heller ingen andre blogger, men må bare få det ut: Du er fantastisk! Har lest bloggen din i x antall år, og aldri kjedet meg her inne. Du er en flott skribent, og jeg hadde lest en bok skrevet av deg any time!!

Love, love, love. God bedring, klem

Johanna: Åh, takk for så fine ord Johanna, det varmer <3<3 Klem til deg!

nyyydelig, elsker det

Julie: <3<3

Dette er bare FOR morsomt 😍

Lena: :D <3

Hahaha!! Som å lese om meg selv 😂

Veronika: Haha, godt å høre! <3

Kjenner meg sååå igjen. Merkelig nok, tok det ikke lang tid før han klarte å telle uker, eller skjønte tegninga når tamponger ble en del av handlelista... Det aller beste var når han ganske tidlig i forholdet, i et forsøk på å være morsom, lente seg tilbake i sofaen med armene bak hodet og sa: Skal bli deilig med ei uke "ferie"! (fra å ha sex) Da raknet det bare bittelittegrann for meg..

Andrea: hahaha, så morsomt <3<3 Deilig med ferie!

Kristin Haugen Granli

Haha, Ida 14 år, dritmorsomt! Man blir iblant sykt overdramatisk, men gutter er IKKE flinke til å vise forståelse -.-

Kristin Haugen Granli: wooord :D

LOL! Love you, Ida :D

Ingvild: :D <3

Hahaha! Elsker at du deler flaue hverdagsglimt. Det som gjør denne bloggen så bra <3

Samboeren min og jeg diskuterte litt en gang jeg hadde mensen og var i det humøret. Han klarte å si noe sånt som "skjønner at du har mensen ass". Da fløy det brått fjernkontroller og nips gjennom stua og han satt der med haka i bordet. Det var første og siste gang jeg fikk en sånn kommentar. Nå ser han bare på meg og spør om jeg trenger en klem. De er søte når de lærer :)

Kristine: haha, omg!! Men det er faktisk ikke lov, grenser til hersketeknikk å forklare noen sin oppførsel med at de har mensen. Bra at han fikk som fortjent ;-) Om det var noe sant i det eller ikke, spiller jo ingen rolle <3

Du skriver så vanvittig bra. Skulle tro jeg leste en spalte i et populært blad, ikke "bare" en blogg. Du er kjempeflink!

Kristine: Tusen takk, så snilt av deg <3

❤️ God bedring! Bra mann du har!

Emma: I know <3 Tusen takk!

Du må være mitt favorittmenneske <3 Ingen som mestrer skrivekunsten som deg! Klem fra en Ida til en annen <3

Ida: ååå <3 Stor Idaklem!!

Haha! Godt å høre at det ikke bare er meg! Kjenner meg så igjen i den staheten! :-p <3

Lise Marie: hehe, high five for å være sta som et esel! <3

hahahahaha!

synne: :D

Hahaha, fantastisk! Jeg blir et monster når jeg har mensen, så hvis kjæresten min ikke hadde fulgt etter meg hvis jeg hadde gått ut hadde jeg antagelig blitt enda mer sur på han haha. En kan si mye om at kvinnfolk blir gærne når de har mensen - men jeg synes faktisk vi fortjener litt mer forståelse enn mange gir oss!! Du var jo bare sykt snill og søt som lagde hjemmelaget suppe når du hadde så vondt! For meg personlig er mensen et smertehelvete av en uke med masse hormoner som det ikke alltid er så lett å styre. Når kjærester er så dumme at de faktisk påpeker at vi er sure, ja da er det ikke rart vi blir sure! (Må nevne at jeg er en veldig snill og god kjæreste sånn ellers hehe)

Andrea: veldig enig med deg altså! Men nå har han lest seg opp her, så krysser fingrene for litt mer forståelse neste gang ;p <3 Klem til deg!

Hahaha samme heeer. Heldigvis bor vi ikke sammen, så når pms-monsteret er i gang her så sier jeg bare "snakkes om noen dager" og dropper besøk frem til det er ferdig. Kjipt med influensa da. Som om den uken ikke er ille nok i seg selv liksom

Emilie: hehe, kjekt det da! Og ja, mensen + influensa er en killer kombo :O <3

Haha, jeg døør. Samboerskap altså. Når det er PMS-tid her i huset begynner jeg nesten å grine uansett hva vi ser på TV, blir rørt av ALT! Samboeren ser litt rart på meg noen sekunder før han bare: «aha!». 🙈

Vilde: haha, stakkar <33 du vet det er ille når man blir rørt av at reklamepausen er over liksom!

Du er fantastisk Ida! Uten tvil min favorittblogger, og føler nesten du er en venninne 😅 takk for du skrive slike innlegg!

Dina: Så god du er <3<3<3 cyberfriends for lyfe :D

For det første, du er den morsomste jeg vet om! Hahah🤣🤣 Kjenner meg litt igjen i den hendelsen der også kan man si. Men for det andre, det er altså så forfriskende å lese en blogg som faktisk ikke er full i skrivefeil og bare kaos. Når man er blogger så kaaaan man faktisk undersøke litt før man trykker publiser. Syns bare du er ordentlig flink i det du gjør, og jeg unner deg virkelig alt du oppnår! Og ikke minst er det veldig koselig å høre at du har det så bra sammen med kjæresten din. INGENTING er finere enn kjærlighet!❤️❤️❤️

Ingvild: takk for så fine ord, nå ble jeg skikkelig glad! <3 Håper du har en fin klem, stooor klem!

du er virkelig helt rå på å skrive. favoritten for evig og alltid

Anonym: så hyggelig å høre!! Tusen takk for det <3

Kjempe morsomt 😂😂 jeg dauer av historien, men føler jeg må bare legge igjen en kommentar om at kulde ikke gir influensa, men at det må et virus til 😅 sorry for å ødelegge stemningen😇

Connie: Hehe. Jeg er ikke bare forkjølet, så da var det kanskje ikke dette som var årsaken da :O <3

Dagens høydepunkt! Ida, I love you! Digger deg og bloggen! Fast leser i flere år, men dette er første gang jeg kommenterer, fordi innlegget var bare for bra!

Mari: Hurra :D Så glad jeg ble for at du ville stikke innom kommentarfeltet også!! <3 Takk for at du lesre, stor klem

Kan du ikke lage flere av disse "livsstils paraplyene"? :) Altså, misforstå meg rett! Digger de andre paraply innleggene, men at du på en måte lager litt hverdags/livsstils paraplyer som denne? Du er rå på å skrive, og det har vel aldri skjedd at jeg har vært misfornøyd med ett innlegg, so dont get me wrong, du gjør ingenting feil! Jeg får ikke forklart så bra hva jeg mener, men satser på at du forstår!

Charlotte: Hei :-) Mener du å skrive dem mer i denne type innlegg, i stedet for punktvis? Eller misforstod jeg. Helt supert at du kommer med ønsker altså :D <3

Anti-mensen

Haha, jeg hadde også akkurat mensen. Kjenner meg sånn igjen i staheten og alle følelsene som er i sving.

Denne gangen maste hull i hodet på han om sånne teite følelsesgreier som han ikke orker filosofere over i det hele tatt. Til slutt ble han irritert og bare «jamen herregud da, hvorfor gnåler du om dette? Ja, jeg er glad i deg, nei, vi skal ikke gjøre det slutt. Hvorfor vil du prate om dette??». Jeg ble såklart drit lei meg, for tonefallet hans passet meg ikke der og da :P Etterhvert kom det forsiktig fra sofakroken « åjaaa, jeg glemte helt at du har mensen.. det forklarer en del » og så fikk jeg masse kos før han kjørte på butikken for å handle naproxen til meg. De kan hvis de vil!

Anti: <3

For et herlig innlegg! Kjenner meg så godt igjen, haha. Du får ha god bedring <3

Mathilde C. Bjørnseth: tusen takk, Mathilde :D <3

Haha, det der kunne absolutt vært noe jeg kunne funnet på

L: godt å høre!! <3 Hehe

Hahaha, akkurat slik hadde jeg og samboeren min det det første året vi bodde sammen! Nå, 9 år etter, har jeg sluttet å løpe ut hulkende i all slags vær.

Karianne: haha! Så bra! <33

Haha! Men det er vel en forkjølelse da. Man får jo ikke influensa i hytt og pine, og hvertfall ikke av å bli kald ute ;-)

Får gå mot strømmen her jeg da, og si at dette var ikke mye edgy. Litt sånn "søt historie fra virkeligheten om teite, men søte gutter og mensen", Det Nye i 1985. Sorry, jeg er ingen hater, ler høyt og rungende av deg og din humor vanligvis!

hil: det skal du selvfølgelig få lov til å synes, Hehe <3

Fantastisk innlegg, Ida! Lo godt. Jeg hadde helt glemt hva PMS var etter... 12 år på p-piller. Måtte slutte på dem på grunn av migrene, men PMS er på ingen måte noen god erstatning for migrenen! The struggle is real, ass! Kjæresten min har aldri kjent meg uten p-piller og fikk seg et lite sjokk første gang jeg hadde mensen etter at jeg sluttet på dem. Ha ha! La oss håpe det blir bedre etter litt tilvenning.. Har ikke trua!

Inga: da fikk han vel oppleve noe nytt ja :D Hehe. Stor klem! <3

Christina Fredvang

Bloggen din har alltid vært bra, men etter at Mr.Gravlys kom inn i bildet troner du toppen :-) Takk for en herlig latter på morgenkvisten ved inngangen til helgen og starten på månedens PMS :-)

Christina Fredvang: så hyggelig at du syns det :D og lykke til med PMS'en <333 stor klem!

Liker så godt selvironien din! Fantastisk :D

Ha en riktig fin dag!!

Minrefleksjon: takk det samme <3 <3

Idaaa! Jeg ler så jeg griner. Bra start på fredagen 😂Tror jeg er blitt fan av deg. Møter jeg deg på gata skal jeg søren meg komme bort og få en autograf. Eller vent selfie er vel det man gjør nå. Haha. God helg.

Rubi: Haha, vi tar en selfie! Fin dag til deg <3

Elisabeth L

Du er bare så nydelig, elsker at du er så åpen og ærlig, og ikke prøver å være picture perfect<3 PMS er noe dritt, men en varm klem hjelper alltid! God helg til dere:)

Elisabeth L: takk for så fine ord <33333 Stor klem og fin dag til deg!

Jeg besvimer!! Du er så utrolig flink til å skrive. Noterer meg stadig gullkorna dine i hodet, men det blir aldri det samme når jeg sier de høyt. Hehe.

Ha en fin dag, en fin helg, og en god bedring 😂

J: Tusen takk!!! Stor klem til deg <3

Haha ååå herlig å lese <3 Ikke lenge siden jeg løp ute i sinne selv hahah.........

Helene: haha! Hade ja! <3

Du er helt rå 😂😂😂 kjenner meg igjen, for å si det sånn!!!

Anonym: haha, TAKK! <3

Fantastisk at du deler dette. Hehe, kjenner meg så igjen :-P Vanskelig å holde maska midt i PMS tiden altså.

Janne: Veldig, hehe! Nesten bedre å ikke prøve <3

Frk.Frøken

Fy søren for et herlig innlegg! Jeg lo meg gjennom nesten hele, men jammen måtte jeg ikke felle en tåre til slutt da jeg leste siste kommentaren til kjæresten din. Ikke hormonell i det hele tatt,jeg 🤣 Du traff spikeren på hodet ❤

Frk.Frøken: haha, åååå <3 Klem til deg!

Hahahaha gu lo godt av siste setningen der! Elsker sjølvironi :D

Maria: :D <3

Haha, altså : been there, done that 😂 ikke lett å være pms monster alltid.. og sta. Masse god bedring ! :)

Ingvild: <3

Hahah! Åååh, dette er både smertefullt og veldig moro å lese. Godt å høre denne siden av saken og, tror de fleste kjenner seg igjen...

Elisabeth: :D <3

Du er offisielt den mest interessante og beste bloggen jeg har lest!

Victoria: <3 x 1000

Hærlig! :D Dette blir kanskje litt for personlig, men for en stund tilbake så sluttet du på p-piller. Lurte egentlig bare på om du har begynt igjen og i såfall om du har fått noen merkbare bivirkninger som kviser, hormonell ubalanse(mer enn den vanlige :D), vektøkning, slapphet osv.?

Anonym: Hei :-) Jeg har begynt på p-piller igjen. Føler ikke jeg kan si noe om bivirkningene, da f.eks dårligere hud kan skyldes at jeg spiser dårligere også.

Dette er enda et godt eksempel på at du er favorittbloggeren min, at du deler slike ting er så fantastisk! TAKK ❤️

June: <3333

Skriv en ny kommentar