hits

DET ER PÅ TIDE Å SLUTTE

04.12.2017 - 20:34 85 kommentarer

Hei fra under pleddet!  Har du lagt merke til at jeg har fått for vane å avslutte et blogginnlegg med "snakkes senere", og så snakkes vi aldri senere? Veldig forstyrrende, for et menneske som møter opp til avtaler tre kvarter før tiden... Men her er jeg altså igjen! Haha. Her i huset har vi nettopp spist oss stappmette på veggisburgere, noe som inspirerte meg til å skrive dette innlegget. Er det ikke veldig typisk for denne årstiden å lete etter ting man kan gjøre for å få det bedre, både i hodet og kroppen?
Processed with VSCO with a5 preset
Jeg har bestemt meg for å slutte med tre ting, og det har jeg lyst til å dele med deg: 

Brus. Jeg drikker  sinnsykt mye brus. Både Cola Zero og Pepsi Max forsvinner i store mengder her hjemme, om det er helg eller hverdag har ikke spilt noen rolle. Det kan ikke være helt friskt, at to mennesker lett kan drikke tre liter i løpet av et døgn? Og at man ser ut som man er gravid i åttende måned er kanskje ikke så rart, med all kullsyren som slukes? Jeg hører/leser ofte at light brus kan være skadelig for helsa - men det har jeg ikke satt meg inn i, for ingen skal fortelle meg at jeg ikke kan drikke brus. Det er jo bedre enn så mye annet. Men følelsen av at det er brusfabrikk i magen holder for meg. Nå har jeg faktisk ikke drukket brus siden torsdag - og jeg ble veldig overrasket over å kjenne at jeg hadde antydning til abstinenser de to første dagene. Jeg sier ikke at jeg aldri skal røre brus igjen altså, men det skal ikke være en del av hverdagen min. Og fy søren så flat og tom magen føles! Jeg elsker heldigvis vann, så dette skal ikke bli noe problem :-) 

Snus. Åh, den snusen altså. Jeg trenger vel ikke forklare hvorfor jeg ønsker å slutte? Jeg har klart å slutte en gang før, i over et år. Men så begynte jeg å studere, og jeg konkluderte med at det beste ville være å snuse mens jeg var student. For konsentrasjon, for trøst osv. Og det står jeg faktisk for. Gudene vet hvor mye mer smågodt jeg hadde presset i meg under eksamenslesingen hvis jeg ikke snuste. Men! Å være avhengig av snus er bare så jævlig dumt. Tannkjøttet på den ene hjørnetannen min har trukket seg et godt stykke opp, og det gir meg helt ærlig litt panikk. Dessuten er jeg lei av å være avhengig av noe som er så dyrt, lukter vondt, og hele tiden må kjøpes inn for at det ikke skal bli en dårlig dag. Forrige gang jeg sluttet å snuse, bestemte jeg meg på dagen. Det er ikke noe jeg kan gå og planlegge over tid. Jeg må bare bestemme meg, og deretter smelle til. Likevel har jeg en uskreven plan om at dette skal skje før året er omme. Æsj, det blir tungt. De som vet de vet! 

Rødt kjøtt. Det finnes mange gode grunner til å kutte ut rødt kjøtt, både hva angår helse og miljø. Disse grunnene har du ikke kommet inn på denne bloggen for å lese om, så jeg skal holde det kort. Rødt kjøtt får meg til å føle meg dritt, og her i hjemmet har vi blitt enig om å kutte det ut. Altså er det valgfritt hva man gjør ute på restaurant og når man er gjest hos andre, men i hverdagen og ved middagsbordet her: no go. Det finnes så mange gode alternativer på markedet at det ikke er noe stort offer. Har du for eksempel prøvd å lage taco med quorn i stedet for karbonadedeig? Kunne lurt meg any day. 

Som sagt så er brusen allerede kuttet ut, det røde kjøttet er borte fra hjemmebane - og nå forsvinner også snusen any day. Det gruer jeg meg helt klart mest til, kanskje fordi jeg har gjort det før. Husker jeg gråt som en liten unge, og følte jeg hadde mistet min beste venn. Men men... Har jeg klart det før, så skal jeg klare det igjen. 

Andre som er i gang med å kutte ut et eller annet? Om ikke brus, så kanskje serietitting? Nettshopping? Del gjerne med meg, jeg elsker å høre :D Og jeg skal selvfølgelig holde dere oppdatert på alle mine kutt, hehe. 

85 kommentarer

Geriatriks

04.12.2017 kl.20:40

25 år med snus.. slutta på dagen da jeg dro til USA i 4 uker. Det er 8 år siden nå tror jeg..

Ida Wulff

04.12.2017 kl.20:52

Geriatriks: så bra da! :D

Lilly

04.12.2017 kl.20:49

Haha, husker så sjukt godt da du slutta med snus - for jeg slutta samtidig oooooog begynte igjen ett år senere fordi snusen er min bestevenn og jeg mener den kosen er mer verdt enn hva pengene det koster og nesten hva tannkjøttet går i gjennom. Har imidlertid bestemt meg for å slutte for godt et par måneder før jeg og kjæresten planlegger å få barn. Så inntil den tid (forhåpentligvis 2-3 år til) så skal jeg nyte det å være ung og snusen min noe så jævlig. Og jeg er enig: det er nok best å slutte på dagen! Lykke til i så dall <3

Ida Wulff

04.12.2017 kl.20:52

Lilly: haha, så morsomt :D <3 Men ja, det må jo være verdt å slutte for. Enn så lenge: nyt det!

Stine

04.12.2017 kl.21:03

Hvor er pleddet fra? :)

Ida Wulff

05.12.2017 kl.12:00

Stine: Jonathan Adler :-)

04.12.2017 kl.21:07

Prøv kyllingkjøttdeig i tacoen med fajitaskrydder, er nydelig!

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:59

Anonym: :D <3

04.12.2017 kl.21:52

Har faktisk allerede klart målet mitt- før kunne jeg enkelt dytte innpå en hel pose pops i løpet av kvelden, og det opptill flere ganger i uken, det er det slutt på. Spiser det kanskje en gang annenhver uke eller sjeldnere nå, og da setter jeg frem en skål med det som er ok! Kan ikke være bra med så mye sjokolade... hehe! Var noen kvelder jeg hadde syykt lyst på, men det gikk over :)

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:59

Anonym: så bra da! :-) <3

Martine

04.12.2017 kl.21:53

Så bra at du skal slutte med disse tingene! Jeg kan anbefale dokumentaren "What the health" som ligger på Netflix. Veldig informativ og objektiv. Det fremgår imidlertid at hvitt kjøtt ikke er bedre enn rødt kjøtt.

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:58

Martine: det er oppe til vurdering om den skal ses eller ikke :-)

Elisabeth L

04.12.2017 kl.22:05

Jeg drakk også masse brus før, og det var virkelig tungt å kutte det ned siden jeg hele tiden gikk og savnet den kullsyre effekten i munnen! Fikk tips om å drikke farris, men det har jeg faktisk aldri likt heller; så det jeg gjorde var å blande farris med sukkerfri husholdningssaft, eller en saft du liker, akkurat som du skulle ha blandet vanlig saft + masse isbiter, og det er såå digg :) så anbefaler å prøve det om du skulle få cravings på brus en dag <3

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:58

Elisabeth L: hørtes godt ut :D Men nå er det først og fremst kullsyreholdig drikke jeg vil kutte ned på, så da drikker jeg heller vann eller saft uten kullsyre <3

Nina

04.12.2017 kl.22:23

Jeg har selv tenkt å slutte med snusen før året er omme.. Men så har jeg prøvd meg en gang før og jeg fråtset som aldri før. Det er jo en skummel erfaring å ta med seg inne i disse juletider, haha! Og for ikke å snakke om at jeg må låse meg inne i minimum to uker og unngå all menneskelig kontakt, det passer jo også dårlig i disse tider.. ;-)

Så hvis du har noen tips, fyr løs! For mine latterlige dårlige unnskyldninger føler jeg er en veldig dårlig grunn til å fortsette..

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:57

Nina: skrev et innlegg forrige gang jeg sluttet, kanskje det kan være til hjelp :D
http://idawulff.blogg.no/1391174119_slutt_med_snus.html

Maria

04.12.2017 kl.22:35

Jeg drikker minimun 1,5 l cola hver dag. Sukkeret tar knekken på meg, men har prøvd og prøvd å slutte. Får tidenes værste migrene og fungerer ikke i det heletatt de dagene jeg går uten. Spyr, fordi jeg får så vondt i huet. Så har klart maks 2 dager uten.. Noen gode tips til hva jeg kan gjøre de første dagene, for å komme over kneika? Tenker jeg må hamstre inn smertestillende og drikke masse kaffe for å få i meg koffeinen fra et sted. Kanskje litt ekstra sukker også? :P Nei, uff..

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:53

Maria: oi, det hørtes ikke bra ut :O Har du prøvd å slutte ved å drikke light brus i stedet?

EM

04.12.2017 kl.23:12

Jeg skal slutte med søtsaker i hele desember, spiste en belgisk vaffel idag da, ehehe...men fra nå av blir det ikke noe. Skal også slutte med nettshopping, jeg kjøper for mye!!!

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:52

EM: mmmmm, belgisk vaffel :D <3

Anita

04.12.2017 kl.23:23

Jeg har selv sluttet med brus for noen år siden. De første ukene var ikke kjekke, og jeg hadde masse abstinenser. Men nå kan jeg ikke tenke meg å ta en slurk engang, kan ikke fordra smaken av tilsatt sukker og kjenner det så godt når jeg nå har vært lenge uten.

Mitt mål er å bruke mobilen mindre, tror jeg trenger en enda større innsats for å få vekk den uvanen. Nesten så jeg kjenner abstinenser etter sosiale medier allerede 🙈

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:52

Anita: bruke mobilen mindre!! Det er det flere som burde. Selv er jeg ganske flink til å ikke sitte med mobilen når jeg er sammen med andre mennesker, men igjen så blir jeg helt gæren når andre gjør det :O <3 Så flott at du vil kutte ned!

Meg

04.12.2017 kl.23:29

Det er forbanna lett å slutte med snus når man er godt psykisk innstilt, og hadde jeg visst det hadde jeg slutta for lengst (holdt på i ca 10 år). Alt er bedre uten snus (økonomi, kondis, humør). Jeg tok Onico i starten (3 bokser) før jeg gikk over til tyggis og nå har jeg mareritt om at jeg begynner igjen. Det ble en litt mer langsom prosess for meg, men nikotinet som forlater kroppen er verst, så det føltes best for min del med Onico som en overgang. Er virkelig ikke ett eneste fiber som ønsker å noensinne gjøre det igjen nå i hvert fall! Heier på deg!

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:51

Meg: Onico er helt supert for å slutte, det brukte jeg sist også. Men virker veldig etsende på tannkjøttet, så helst ikke for lenge :D Takk takk <3

Amalie

04.12.2017 kl.23:38

Jeg bestemte meg helt plutselig for å kutte ut kjøtt en dag her i september. Dvs, jeg skulle tillate meg å spise litt fjærkre(hehe, kylling altså) og fisk(fordi jeg aldri spiser det ellers) for å endre matvanene mine og samtidig ikke bli underernært av omstillingen. Det har gått heeelt suverent (selv om ingenting er bedre enn en saftig biff). Jeg prøvde meg på meatish fra rema1000, en kjøttdeiglignende sak som er vegetar og funker SÅ bra som erstatning. Når man ellers steiker kjøttdeig fordufter mye av innholdet(vann), men med den meatish-saken? Altså, det ER så mye mat igjen! Jeg føler jeg sitter igjen med 60-70% mer mat. I tillegg er den forholdsvis billig(varierer mellom 29 og 39 kroner), så det er superøkonomisk! Anbefaler dere å prøve :-) Min motivasjon var den samme som din, og jeg føler meg mye sunnere da jeg har lært å bruke nye matvarer. Dette blir gøy å følge med på! Håper på gode mattips fremover her på bloggen :-)

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:50

Amalie: så gøy :D Meatish fra Rema1000 er notert <3 Takk for tips!

Mona

05.12.2017 kl.00:04

Måtte slutte med alt med korn i januar når jeg fant ut at jeg er allergisk mot bygg, hvete, rug og havre. Sluttet selvsagt på dagen, og en hverdag uten å sitte på toalettet og magesmerter holder meg borte fra det, men hver gang jeg lukter ferskt brød eller boller blir jeg litt trist. Har sluttet med snus selv to ganger. Første gang da jeg så den fine snusleppa på bilder hvor jeg vet jeg ikke hadde snus, andre gang da jeg ble sammen med samboeren min som har nulltoleranse for å kysse en nikotinmunn ☺️

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:48

Mona: så kjedelig med allergien :-( Men skjønner godt at det da er en no brainer å holde seg unna! Hehe, samboeren min er ikke så fan av snusen han heller... <3

Madeleine

05.12.2017 kl.01:19

Jeg hadde sluttet å snuse før jeg begynte å studere, men da eksamen kom så unnet jeg meg en snusboks... Som ble til at jeg begynte igjen. Det er vel 3 år siden nå, men jeg sluttet på nytt igjen for 49 dager, 22 timer, 2 minutter og 33 sekunder i skrivende stund ;-) Det går overraskende greit, men jeg har alltid med meg en snusboks hvor enn jeg ferdes, og sier til meg selv: du kan begynne når som helst igjen, men du er da vel ingen jævla taper!?

Hittil har det jo åpenbart fungert. Men jeg kutta ut all snusen på dagen!

Ikke for å drepe motivasjonen, men helt ærlig skulle jeg ønske at jeg aldri slutta, for jeg kan jo ikke være en taper og begynne igjen.

Jeg savner morgensnusen, etter måltidsnusen, etter powernapsnusen, etter treningsnusen og nattasnusen. Ingenting kan kurere stappmetthet så bra som en snus. Det er virkelig forferdelig å være stappmett uten å ta seg en snus. Helt på ekte!

Så lykke til! Klem <3

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:47

Madeleine: Altsååå! Morgensnusen, etter måltidsnusen, powernapsnusen, etter treningssnusen og nattasnusen. Deeer sa du det. Men hva om vi bare holder oss til disse, og ikke alle de andre mellomsnusene? :D Neida... Så flott at du har klart å slutte igjen <3

Guro

05.12.2017 kl.01:35

Slutta å suse i mars, sluttet på dagen og har ikke angra et sekund. Satte alle pengene jeg sparte på en egen konto, og nå ligger jeg i en fantastisk god seng kjøpt for snuspengene :-) Så verdt det!

Jeg har i løpet av det siste året blitt veldig miljøbevist, og jobber med å kutte plastikkforbruket mitt.

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:44

Guro: Gratulerer med ny seng, så deilig :D <3 Og flott med plastforbruk - plastposer er dessverre en stor last her, som jeg burde kuttet ned på.

05.12.2017 kl.01:37

På hvilken måte føler du deg dritt av rødt kjøtt? Fysisk /helsa?:)

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:43

Anonym: Trøtt, stappmett, oppblåst :-)

Linn C

05.12.2017 kl.03:55

Altså, jeg har vært i Australia i 12 mnd nå, og har fortsatt helt sjukt cravings på snus:( Får jo ikke kjøpt det her borte. Det jeg gleder meg mest til når jeg kommer hjem er snus.. Hvordan i alle dager går det Ann! Skulle tro man ikke var avhengig eller trengte snus lenger etter 1 år.. Faen å haha!

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:43

Linn C: Du får si fra hvis jeg skal sende snus! Neida, hehe <3 Men da har du jo egentlig sluttet da? :D

Oda

05.12.2017 kl.07:33

Så flink du er! Jeg har litt samme forhold til sukkerfri brus som du har til snus. Altså, det er jo en av de få gledene i studenthverdagen, haha. Men ja, går jo unna noen liter i uka, og jeg VET jo hvor dårlig det er for tennene mine...

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:40

Oda: Sugerør er tingen :D Ikke at jeg har brukt det selv...

Lise Marie

05.12.2017 kl.07:44

Jeg slutta med alt av kjøtt (ikke fisk) 1. september i år, og det var SÅ mye lettere enn jeg hadde trodd! Jeg spiste ganske mye kjøtt før, og var veldig glad i bacon. :-p Men etter å ha fått såpass mye informasjon om hvor lite helsebringende rødt kjøtt er for kroppen, og hvor skadelig produksjon av all kjøtt er for miljøet, så synes jeg rett og slett ikke det var forsvarlig lenger. Så jeg kuttet helt, og angrer ikke et sekund! Det finnes så mange bra vegetaralternativer i butikken nå, og jeg føler meg mye bedre (lettere?) rent fysisk. (Selv om jeg ikke helt kan sette fingeren på hva som føles bedre)Det jeg gjorde var og bestemme med for at EN måned skal jeg klare uansett, så var det på en måte et lite prøveprosjekt i begynnelsen. Men ettersom det var så mye lettere enn jeg hadde trodd, så var det selvfølgelig bare å fortsette. Når det gjelder den sukkerfrie brusen - så har jeg enda en vei å gå. :-p Det skal også kuttes på sikt. Men jeg klarer ikke å ta alt på en gang. :-p

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:39

Lise Marie: Såå fint :D Og så kjekt å sette seg én måned som mål - det virker overkommelig, og når den måneden har gått så er man vel så godt inni det uansett. Klem <3

Glen

05.12.2017 kl.08:19

clickbait <3

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:38

Glen: Er det clickbait når overskrift og tekst samsvarer? Og skulle jeg skrevet "Det er på tide å slutte med brus, snus og rødt kjøtt" i overskiften? LOL :-)

cathrine

05.12.2017 kl.08:57

Jeg ble "tvunget" til å slutte da jeg ble (plutselig) gravid haha! holdt meg i nesten 3 år. så begynte jeg igjen for å kutte ned på sukker haha! livet<3 lykke til med å slutte!

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:37

cathrine: hehe, ja da har man plutselig ikke noe valg! :O <3 Tusen takk!

i

05.12.2017 kl.08:57

Et tips som du sikkert har hørt før, er at når man skal slutte med noe, kan det lønne seg å "legge til" en ny vane (som er sunnere), slik at det ikke blir et "tomrom" der den gamle vanen pleide å være. Har ingen erfaring på brus- og snusfronten, men kuttet ut kjøtt for 3 år siden. Mitt tips da er å prøve ut nye retter, med f.eks. quorn som du nevner, coop har sin egen "vegetardag"-serie med mye forskjellig man kan prøve ut og rema 1000 sin "meatish"-seie, men selv er jeg mer glad i bønner og linser. Jeg lover deg, etter en stund uten kjøtt vil du synes lukten er rar og at det ikke er noe fristende med det! (Nå vet jeg at det er kun på hjemmebane du kutter det ut da, så det blir kanskje ikke like stor forskjell for deg:)) Lykke til med alle kuttene!: :)

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:37

i: erstatningen for snus må jo bli nikotinfri snus i starten :O og for brus er det vann og saft. Men som du sier: for kjøttet finnes det så mange bra erstatninger at det blir nok det minste problemet :-) <3 Tusen takk!

Emilie

05.12.2017 kl.09:47

Hahah åå jeg husker du skulle slutte med snusen. Jeg prøvde samtidig, og klarte hele 12 dager før sinnet tok overhånd og jeg skjønte at jeg umulig kunne slutte uten å stryke på eksamen. Dessverre finner jeg enda en eller annen unnskyldning til IKKE å slutte. Typ "det er jo ikke såå dyrt" eller "tennene mine har ikke tatt skade av det enda, så da går det sikkert bra".

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:36

Emilie: Haha, jeg ler <3 Ja, når man ser "hvor mye penger man sparer" tenker jeg også at "det er jo verdt det". Men den lange hjørnetannen min finner jeg liksom ikke noe fint å si om... :O

Annie

05.12.2017 kl.10:44

Ja den lettbrusen er ganske skummel har jeg hørt, heldigvis så liker jeg ikke lettbrus men før drakk jeg mengder med vanlig cola.. det er riktignok noen år siden, men jeg har vært «avhengig» av redbull og byen en periode.. og da fikk jeg skikkelig abstinenser og hodepine når jeg skulle slutte. :O

Lykke til med sluttinga, detta klarer du vettu! <3 skulle ønske jeg hadde lyst til å slutte med snus, for det er jo som du sier ikke bra for noe.. men jeg har liksom ikke lyst, så da er det jo litt vanskeligere.. haha

Mitt mål er å slutte med å utsette ting, og slutte å lage unnskyldninger for å følge drømmene mine :P haha!

Ha en fin dag, Queen Ida ❤️

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:35

Annie: åh, vanlig Cola hørtes veldig godt ut nå :D Haha... Men ja, det er også en fin ting å slutte med: å slutte å utsette ting altså. Fin dag til deg også Annie <3

Amalie R

05.12.2017 kl.10:54

Har bestemt meg for at når jeg er ferdig med å studere skal jeg slutte med pepsimax, det er helt umuulig nå, fordi jeg må ha noe å kose meg med. Og redbull i eksamensperioden da... Huff.. Heldigvis bare 3 dager til juleferie nå!!

Ida Wulff

05.12.2017 kl.11:34

Amalie R: Støtter fullt ut å ikke kutte ut laster mens man studerer/har eksamensperiode! <3 Lykke til med siste innspurt i år :D Kommer til å bli maaagisk med juleferie nå!

K.

05.12.2017 kl.12:51

Hei! Går det an å fikse kommentarfeltet så man kan legge inn kommentarer under de man har tenkt til å svare? :P

Apropos til hun som nevnte dokumentaren What the Health, har du sett dette? https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/05aK0/What-the-health_-Sophie-Elise-Mye-av-Netflix-filmen-om-mat-og-helse-er-rett-og-slett-feil--Hollung-og-Telle-Hansen Alltids kjekt å ta en faktasjekk:)

Maria som drikker 1.5L cola per dag: Du har ikke vurdert å trappe ned gradvis da om det gir deg så akutte plager om du bråstopper? F.eks. bruke 2 uker på gradvis nedtrapping? Ellers ville jeg oppsøkt legen for hjelp, for det er jo sykt å tenke på hvor mye penger og sukker det er snakk om per år! :O

Ida Wulff

05.12.2017 kl.13:09

K.: Det er mulig det kommer en slik funksjon snart, bloggen blir helt ny 1. januar :-) <3 Takk for link, skal lese før jeg evt ser dokumentaren!

Kamilla

05.12.2017 kl.15:58

Var det stor kamp for å få med mr gravlys på dette, eller ble han med frivillig? hahah

Ida Wulff

05.12.2017 kl.18:07

Kamilla: å få han med på hva, mener du? Brus og kjøtt? :-) Han gjør som han vil han, men han virker like giret på dette som meg.

05.12.2017 kl.18:34

Skal du selge noe av møblene dine når dere kjøper nytt hjem?

Eller ta de med videre nok en gang? :)

Ida Wulff

05.12.2017 kl.18:37

Anonym: De skal ikke med oss videre - men hvis det blir lang leveringstid på nye møbler, er det mulig vi bruker dem midlertidig :-)

05.12.2017 kl.20:44

Føltes så godt å lese at du drikker pepsi max. 😂 For noen år (?) siden leste jeg på bloggen din at du ikke likte folk som drakk red bull, og kjøpte red bull om morgenen. Ble snurt, men gikk over nå som du skrev om din brus addiction.

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:31

Anonym: Hehe, mulig du sikter til da jeg skrev om folk som spiser pølse og drikker Burn på morgenkvisten? :D Men ja, vi har vel alle våre laster :* <3

MarieB

05.12.2017 kl.21:02

Jeg sluttet å snuse i sommer, hadde den skrekkelige dårlige ideen om å slutte mens jeg skrev ferdig masteroppgave. Kunne nok ventet én måned haha. Fant ut at jeg måtte slutte mens jeg fortsatt bodde i England ettersom jeg har null viljestyrke og hadde ikke klart å slutte i Norge hvor jeg bare kunne gått i butikken og kjøpt det..Så jeg må bare ønske deg masse lykke til, for det er rett og slett ille. Det gikk ille utover humøret og den nye samboeren i nesten en hel månede, men vi kom oss fint gjennom det :) Masse lykke til til deg/dere! <3

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:30

MarieB: Oi, heftig å slutte mens du skrev oppgave. All cred i verden til deg :O Jeg gruuuer meg, men kjæresten er godt advart for å si det sånn! <3 Tusen takk :D

Kristina

05.12.2017 kl.23:34

Fikk svært lyst til å kutte kjøtt i dag når jeg så hvordan grisene på Vestlandet hadde det 😢 Er ikke greit å behandle dyrene vi skal spise dårlig, så ble vegetar i dag, blir verre med juleaften.. lykke til med sluttene 😀

Ida Wulff

06.12.2017 kl.14:46

Kristina: Alle bidrag er verdt noe, man skal ikke føle seg som et dårlig menneske om man ikke legger om hele livsstilen sin <3 Her blir det pinnekjøtt på julaften, mest sannsynlig til den dagen jeg dør. Og tusen takk! :-)

Hanna

06.12.2017 kl.03:44

heii! Light brus er ikke farlig, Jon Almaas spurte ernæringsfysiolog på sitt program «praktisk info»!! du kan se det klippet på facebook siden hans ;) <3

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:28

Hanna: Åh, blir gal av at alle eksperter sier forskjellige ting, hehe :O <3 Men nå er det først og fremst pga kullsyren jeg ville slutte med brus da..

Linn

06.12.2017 kl.13:09

Jeg må bare si at jeg syns bloggen din har blitt så bra etter du fikk deg kjæreste! Og jeg syns det er kjempebra du bare hopper i det, og ikke er unnskyldende ift det. Jeg gjorde det samme med min mann, og vi er sammen 15 år etter.

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:28

Linn: Så hyggelig, Linn <3 Og gratulerer med 15 år, woohoo :D <3

Christina

06.12.2017 kl.15:03

Så flink du er som skal kutte ned på så mye!

Jeg skal slutte å snuse har jeg bestemt meg for. Vært snusfri i 16 dager nå og det går jo greit. Problemet er bare at jeg ikke er lykkelig. Høres jo helt sykt ut å si, men jeg føler meg ikke lykkelig uten snusen. Det er hele tiden noe som mangler.. utrolig frustrerende. Blir til at jeg erstatter nikotinsuget med mat og godteri istedet. Kommer til å bli smellfeit, haha..

Jeg har sluttet en gang tidligere og holdt meg da unna snusen i 2 år før jeg begynte igjen.

Positive effekter jeg har merket etter jeg sluttet med snus er:

- Ånden er tusen ganger bedre

- Munnen generelt føles mye friskere

- Tidligere var tannkjøttet mitt ofte irritert og klødde, noe det ikke gjør lenger

- Jeg slet med ising i fortennene, dette har også blitt helt borte etter jeg sluttet

- Jeg føler meg mye roligere. Før kunne jeg få skyhøy puls og kjenne hjertet slå i brystet av ingenting. Dette er helt borte etter snusslutt

-Mindre vondt i hodet. Pga. økt blodtrykk fikk jeg ofte vondt i hodet da jeg snuste.

Negative effekter av snusslutt:

-Humøret er dårligere

-Er ALLTID noe som mangler

- føler meg ikke lykkelig

Haha hjeeelp..

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:27

Christina: uff, det er så grusomt å slutte!! Men så flink du er som har klart deg i 16 dager. Får håpe du merker mindre til de negative sidene veldig snart. Stå på, heier på deg :O <33

Hanna A. M

06.12.2017 kl.16:11

Dette blir spennende å følge! Kuttet forholdet med min kjære snus for over en uke siden. Tungt, kaldsvetter ennå om nettene hahaha. Siste episode av "Helene sjekker inn" hjalp faktisk litt 😂 u go!!

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:24

Hanna A. M: Åh, ønsker deg masse lykke til!! <3 Bra jobba så langt :D

Mariann

06.12.2017 kl.16:50

Det høres ut som tre gode valg for helsa :)

Jeg ønsker å kvitte meg med "telefonavhengigheten", og uvanen med å ta den opp så fort det ikke skjer noe rundt meg. Bli mer oppmerksom på omgivelsene mine! Det er jo så usjarmerende å sitte med nesa i telefonen hele tiden. Telefonen er det minst viktige i livet mitt, men allikevel det jeg bruker mest tid på. Det henger jo ikke på greip.

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:22

Mariann: Veldig sant!! Jeg er flink til å sitte og se ut i lufta, men kunne nok brukt telefonen eeenda mindre <3

Rebekka

06.12.2017 kl.17:22

Jeg har kuttet ut godteri i hverdagen, så spiser jeg det heller når jeg skal i bursdager eller andre arrangementer :)

Ida Wulff

06.12.2017 kl.18:19

Rebekka: det er lurt! :-)

Mariell

06.12.2017 kl.18:33

Heia! Har vært snusfri en måned nå, skummelt å se hvordan det påvirket kroppen :o Bestemte meg også for å kutte ned på cola zero-drikkingen for ca en uke siden, så nå er det kun 1 boks om dagen.

Ida Wulff

07.12.2017 kl.09:35

Mariell: hurra, så flink du er :D <3

L :)

06.12.2017 kl.19:44

Måtte slutte med snus da jeg ble gravid, hoooooff!! Tenker på det hver dag, og gleder meg til å begynne igjen :-D :-p

Ida Wulff

06.12.2017 kl.19:59

L :): Hehe, men det er jo den perfekte anledningen til å slutte for godt?! :D og gratulerer så mye <3

Alt ordner seg

06.12.2017 kl.22:26

Måtte egentlig bare slenge inn en kommentar og si kreds for at du svarer alle kommentarene dine! Stjerne i boka for det :)

Jeg har prøvd å slutte med meningsløse chatter på facebook, surfe rundt på nettet, vindusshoppe fra sofaen etc. når jeg kjeder meg om kveldene. Føler jeg kan bruke tiden min bedre. Nå har jeg begynt å lese mer bøker . Det føles bra.

Ingrid

Ida Wulff

07.12.2017 kl.09:28

Alt ordner seg: Jaaa :-) Lese bøker gir så mye mer <3 Det burde jeg også vært flinkere til i hverdagen - leser som en hest på ferie, men hjemme føler jeg alltid at det ikke er tid. Men hvis jeg hadde brukt meningsløs surfetid på å lese, så hadde det ikke vært noen sak ;-) Klem til deg!

Gry

07.12.2017 kl.12:50

Sluttet med brus når jeg fant ut jeg var gravid.:-) Før det drakk jeg mye pepsi max, savner det fremdeles i dag, snart 23 uker uten!! Skal unne meg brus på julaften. Skulle ønske jeg klarte å slutte med sjokolade også....

Ida Wulff

07.12.2017 kl.16:43

Gry: Av ren nysgjerrighet, skal man helst ikke drikke brus når man er gravid? Hvorfor? Og gratulerer med den lille i magen <3

Amesof

09.12.2017 kl.09:05

Jeg bruker bare kyllingkjøttdeig i taco( vanlig taco krydder ) og når jeg lager hamburger ( da med masse hvitløk og urter i) så mye bedre enn vanlig kjøttdeig og karbonadedeig.

Skriv en ny kommentar