TIL: ULYKKELIG SINGEL

Jeg så denne posten på Jodel, og sendte SMS til kjæresten min med det samme: jeg mister lesere på grunn av deg! Sannheten er at jeg aldri har hatt høyere lesertall, men det betyr ikke at dette ikke er noe vi kan prate om. For jeg tviler ikke på at det finnes et lite segment som ikke orker å lese bloggen min lengre. Segment: ulykkelig singel. 

Til tross for at dette segmentet muligens har rømt bloggen min for evig og alltid, vil jeg likevel forsøke å skrive noen ord til nettopp dem. Deg. Dere. Et eller annet. 

Jeg vet hvordan det er å være ulykkelig singel - tror jeg. For jeg var vel ulykkelig singel da jeg gjorde slutt på et seks år langt forhold, og ikke ante hvem jeg var på egenhånd. Husker jeg lå i fanget til mamma og gråt, fordi jeg ikke kunne fatte og begripe hvordan jeg skulle klare å være alene. Jeg hater jo å være alene! Men jeg trengte å starte livet mitt. Forholdet føltes mer som et trygt vennskap, et søskenforhold - så jeg tok en avgjørelse som egentlig føltes helt umulig. Det tok ikke lang tid før jeg braste inn i noe nytt. Og jeg var vel ulykkelig singel da jeg kvittet meg med kjæreste nummer to også. Etter et par år med fram-og-tilbake, fikk jeg nok av å være med en som ikke var snill mot meg. Jeg hater fortsatt å være alene. 

Og så gikk årene. Jeg datet og holdt på som de fleste av oss sikkert gjør - men fikk aldri følelsen av at dette er noe å satse på. Jeg kjente plutselig på en ro når det kom til å være alene. Det var liksom jeg som hadde ansvar for om jeg hadde det bra eller ikke. Ingen som var så viktig for meg, at deres ord og handlinger kunne påvirke humøret mitt eller dagen min. De siste årene har jeg gått fra å like å være alene, til å elske og dyrke det. Jeg ble min egen beste venn (hater når folk sier det, og lover å ikke skrive en selvhjelpsbok), og var virkelig overbevist om at det kunne være fint å leve livet som singel. Jeg har egentlig en hel jentegjeng som gledet seg til å bli med meg på babytur til Danmark når tiden var inne for det. 

Men så, mot alle odds, møtte jeg en som ble en match jeg ikke engang har fantasert om at kunne eksistere. Den mannlige versjonen av meg selv, på mange måter. En som er så snill mot meg at jeg kan få tårer i øynene når jeg tenker på det. En som jeg bare elsker å holde rundt, være med og le sammen med hele tiden. Og jada. Vi har bare kjent hverandre i et halvt år - i teorien kan han fremdeles vise seg å være en psykopat av en seriemorder. Men jeg så i hvertfall verdien av å prøve dette - og foreløpig så går det veldig bra. Faktisk så blir det bare bedre for hver dag.

Poenget med innlegget: hvis du er ulykkelig singel, og virkelig vil ha en kjæreste. Så tror jeg at oppskriften er å bli lykkelig singel først. Ja visst, selvfølgelig kan du som ulykkelig singel skaffe deg en kjæreste i løpet av to uker, hvis du vil hoppe på det første og beste. Men skal du ha en kjæreste bare for å ha en kjæreste, så tror jeg ikke det er et godt grunnlag for et sunt og varig forhold. Hvis du lærer deg å elske å være alene, å bli din egen bestevenn, slutter å lete... Da tror jeg på at mirakler kan skje. Altså, når jeg endte opp sånn her, så kan det skje for alle. 

Og tro du meg. Singellivet er det mest fantastiske, befriende og morsomme, hvis man bare lærer seg å leve det. Husker du som barn, hvor ofte man fikk høre at man måtte nyte å være barn, fordi når man først ble voksen, så skulle man være voksen resten av livet? Jeg liker å overføre det til dette temaet. Nyt å være singel - for når du finner kjærligheten neste gang, så skal det mest sannsynlig vare resten av livet. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? 

At det å være singel er fantastisk, står jeg fortsatt for. Men det samme er forholdet jeg er i nå, og jeg måtte liksom velge det. 

85

Ida Johanne

ah kjenner meg såå igjen! I fjor var jeg på mitt beste, singel, fornøyd med meg selv, levde livets glade dager, elsket livet! Så plutselig møtte jeg drømmeprinsen min, og nå er det så deilig å være i et forhold, og lever livest glade dager ennå! 1 år sammen nå og gleder meg til enda flere :D Så oppskriften er nok å bli lykkelig singel, godta deg selv som du er og ha det gøy. Det er som regel smilende/lykklige jenter gutter legger merke til tror nå jeg!

Ida Johanne: Veldig, veldig sant :D Glad på dine vegne <3

Så utrolig fint innlegg, Ida! Jeg kjenner meg så utrolig igjen i det du skriver og fikk nesten en liten tåre i øyekroken da du skrev om forholdet til deg og typen, heheh. Akkurat sånn har jeg det med min kjæreste også, og det er så utrolig fint! Vi har vært sammen i nesten halvannet år og bor sammen, og jeg har aldri hatt det så bra som det jeg har med han :) Ønsker deg en nydelig kveld videre, flotte deg <3

Stine: så koooselig <333 High five for fin kjærlighet, og fin kveld til deg også :D

Jeg må ærlig si jeg følte litt med jodelen før. Men du har så rett, Ida! Det viktigste er å lære å like seg selv og trives med seg selv. Har brukt lang tid på det, men er ikke helt i mål. Tørr ikke snakke med gutter lengre fordi jeg vet jeg ikke kan være i et forhold før jeg digger meg selv!

Shit ass

Helene: å snakke med litt forskjellige gutter kan faktisk få deg til å sette mer pris på singellivet, det finnes jo så mye ræl der ute, haha <3

Elsker virkelig hvordan du framstiller forholdet, ved at du skriver fortsatt på den samme morsomme måten. Slik du før skrev morsomt om å være singel skriver du nå morsomt om det å være i et forhold.

Anonym: Det var veldig hyggelig å høre! Tusen takk <3

Veldig enig! Man må ha det bra med seg selv først! Problemet er ofte hvordan man skal komme seg dit. Selv er jeg i en jentegjeng med få single, og vet at dette er vanskelig for dem det gjelder.. ikke kjekt å føle seg alene når «alle andre» har kjæreste man tilbringer en del tid med. Og når vi finner på noe som en gjeng blir det ofte 3-4 par pluss en singel. Prøver å inkludere og finne på mye med bare jentene også, men kan liksom ikke ditche typen hver gang fordi venninner synes det er dritt å være eneste single.. Det jeg prøver å si er vel at alt er så mye enklere hvis man er fornøyd med situasjonen man er i, og prøver å gjøre det beste ut av det<3

M: Ja, helt enig med deg <3 De fleste av mine venninner har kjæreste nå, men jeg håper virkelig at de som er single blir flinkere til å nyte det!!

Skriver under på dette! Hadde akkurat samme opplevelse. Først når jeg fikk det bra med å være alene og selvstendig sluttet jeg å savne en kjæreste, og da sto han plutselig der en dag. Nå har vi vært sammen i snart 4 år :-)

Henriette: Så gøy!! Og veldig veldig hyggelig <3

Bra skrevet! Lykke til videre med kjærligheten!

Renate: Tusen takk <3

Jeg var på nippet til å bli en del av segmentet, ulykkelig singel som du kaller oss, som droppet bloggen din på grunn av at du plutselig ble hun der superforelska bloggeren som bare skrev om kjæresten, aldri skrev «jeg» lenger, nå var det hele tiden «vi» og som levde på en rosa sky og skålet i champagne med kjæresten og alle enhjørningene fordi livet var så fint og flott.

Men så har du likevel klart å holde på meg som leser, da. Fordi du klarer å sette ord på det som jeg, og sannsynligvis veldig, veldig mange med meg, føler. Det er veldig bra jobba, det skal du ha! Og så skal jeg ikke dytte under en stol det faktum at jeg øyner et lite håp der, langt, langt borte i horisonten. Om at drømmemannen, eller i det minste, en mann for meg, finnes. Men først skal jeg bare bli skikkelig lykkelig singel først.

Elena: Så fint å lese, Elena <3 Håper du blir lykkelig singel!! Og så kanskje i et lykkelig forhold :-))

Hipp hurra! Synes bloggen din er fin og underholdene både når du var singel og nå. Måtte du og Mr. Gravlys leve lykkelig. Så kan du heller spare pengene for Danmarksturen til bryllupsreise eller noe :) <3

Tone: så hyggelig Tone <3 Og ja - den Danmarksturen er vel ikke småkroner, så da var de spart, hehe ;p

Takk for dette innlegget, bare takk:)

Anonym: <3

Du er bare helt fantstisk, Ida!

Anonym: <333

Fint innlegg! Jeg har vært singel i evigheter selv, men i høst sa det pang her også. Tror det overrasket både meg selv og alle rundt meg. Men det er fint! Og man blir ikke en annen selvom man får seg en kjæreste. Ikke mister man seg selv heller. I alle fall ikke hvis man har møtt en bra person. Og det virker det som om du har gjort - derfor er bloggen din fremdeles like hyggelig å klikke seg inn på:)

Ingeborg: Hurra, det er så hyggelig å høre! Og gratulerer med kjærligheten <3

Dette trengte jeg. Takk<3

Har lest bloggen din siden de dagene (les: den gangen) du fikk lillebroren din til å dra på butikken og kjøpe tamponger til deg. Er så glad på dine vegne! Har ventet lenge på den dagen du skulle skrive om å ha sommerfugler i magen. :)

Anonym: så hyggelig <3 Ønsker deg fin kveld :D stor klem

Åhhh! Innleggene dine blir bare bedre og bedre. Takk for at du er den du er<3

Ida: åh <333 Takk til deg!

Dette er det første innlegget jeg har lest på bloggen din, men det er så bra og veldig til å kjenne seg igjen i! Masse lykke til med kjærtligheten<3

Hanna: Så hyggelig at du falt innom her da :D <3 Og tusen takk for det! Ønsker deg en fin dag.

Frk.Frøken

Kjenner meg så ofte igjen i det du skriver, Ida. Jeg hadde flere langvarige forhold men gjorde det slutt fordi det liksom ikke var det rette. Mitt siste forhold var rett og slett kjipt, og jeg fikk bekreftet at man ikke bare bør bli sammen med en fyr fordi det er praktisk å være to 😅 Etter det var jeg overbevist om at jeg skulle nyte livet alene. Jeg var helt ferdig med menn (noe jeg informerte både venner og familie om)! Men så - helt uventet - dukket mannen med stor M opp i livet mitt og snudde opp ned på det meste ❤ Siden har det vært oss ❤

Frk.Frøken: Sååå koselig å lese <33 Og ja, der sier du noe jeg har tenkt over. Det virker som om noen er besatt av å være i forhold bare av praktiske årsaker. Dét kan jo umulig bli bra!

Heia deg og heia kjærligheten! Liker så godt å lese bloggen din. Jobber med saken selv, å bli glad i singellivet.

Ida: <333 High five til deg!

Du er virkelig en av bloggerne som er verdt å følge om dagen Ida! :) Trenger du noen økonomiske tips forresten, gå gjerne innom bloggen min :)

Martine: Takk Martine! :-) Og så spennende at du blogger om personlig økonomi! Flere burde lest det, fremfor lister med tips om hvordan man pynter en chihuahua til jul ;-) <3

Dette innlegget er grunnen til hvorfor du er min favoritt blogger Ida :)

Helen: Hurraa, jeg blir så glad! <3<3<3

ÅÅ dette stemmer så sykt, men jeg har nok ikke innsett det selv før jeg leste det du skrev. Før var jeg ganske usikker på meg selv, og ville mest av alt ha en kjæreste. Når jeg sluttet å stresse med det og bare koste meg som singel, skjedde det plutselig!

Du er så sinnsykt bra Ida! Fortsett med det du gjør <3

Silje: Så fint :D <3 Og tusen takk for det <3

Sykt bra skrevet, liker sammenligningen! Jeg er en av de "ulykkelige single" fordi jeg vet hvor bra jeg kan ha det i et forhold, og jeg savner det. Men nå minnet du meg på hvorfor jeg bør nyte singellivet mens jeg kan!! :) Takk!

Lise: full forståelse for at man savner det og har lyst på det - man skal jo ikke fortrenge det bare for å overbevise seg selv og alle andre om at man STORTRIVES som singel. Da har det ikke noe for seg. Håper uansett du klarer å nyte tiden som singel, så finner du helt sikkert en skikkelig bra fyr etterhvert <3 Klem til deg!

Åh, for et fint innlegg Ida! Du er virkelig favorittbloggeren min - du har en ryddig og pen blogg med flotte bilder og du legger sjel i det du skriver. Det er alt for mye dårlig kvalitet synes jeg, på blogglisten ellers. Dette innlegget fikk meg til å føle at det ikke er håpløst å finne kjærligheten, og at jeg egentlig har det veldig fint som singel enn så lenge. Det er også gøy å følge deg og forandringene som skjer i livet ditt, og dette med kjæreste er jo en av de tingene. Vi single blogglesere kan ikke være bitter for det. Gratulerer med mr. gravlys og lykke til <3

Amalie: Tusen takk Amalie, for veldig hyggelige ord <3 Det setter jeg stor pris på! Håper du får en fin dag :D <3

<3 du ass! Veldig fint skrevet!

Annette: Tusen takk Annette <3

Åh, ENDELIG kom dette innlegget. Ble dumpa for noen uker siden, og har siden da lest bloggen din med salte sjalusitårer i øyekroken. Er veldig glad på dine vegne altså, men det suger at alle lever i en lykkeboble og at verden liksom går videre helt av seg selv når man er midt i den egosentriske kjærlighetssorgen. Får vel bare trøste meg med tanken om at jeg må igjennom denne kjipe perioden for at jeg en gang skal kunne ende opp med noe ala det du har. Har du noen tips til å komme seg igjennom kjærlighetssorg/ få det bra ‭aleine?

M: Uff, stakkars deg :-( <3 Det er noe dritt. I en sånn situasjon skjønner jeg at man kan bli gal av å lese om andres kliss og klass. Jeg har tenkt mye på det siden i går: hva ER egentlig oppskriften på å få det bra alene?? Og foreløpig er konklusjonen at jeg ikke har noen fasit på det. Men _faktisk_ så var dating en av tingene som gjorde at jeg innså hvor bra jeg har det alene. Å sitte på en date med et helt intetsigende menneske, som bare får deg til å glede deg til å komme hjem, vaske av trynet, sette på en serie og legge deg som en sjøstjerne i senga ALENE. Det føltes plutselig som verdens største luksus å ikke skulle ha en eller annen irriterende fyr ved sin side, haha. Nei, dette må jeg tenke litt mer på altså, hvis jeg skal klare å komme med noen kloke ord. Men håper det går bra med deg, stor klem <3

TUSEN TAKK, dette innlegget trengte jeg. Tenkte nesten det samme som det står hos Jodel, typ "faen, nå har Ida Wulff fått seg kjæreste". For du har skildret singellivet så morsomt, ærlig og bra. Glad for at du har funnet drømmemannen!

Nora: <3<3 Takk til deg og, Nora!

Kjenner meg så igjen i det du skriver her!! Etter mitt forrige forhold var jeg knust og skjønte ikke hvordan livet skulle være alene. Det tok et par år som ulykkelig singel før jeg skjønte at ingen skulle påvirke min lykke andre enn meg selv. Nå er dette noen år siden og de siste årene har jeg stortrives alene. Gi meg en god tv-serie i senga eller vin med venner. Det er så viktig å trives med seg selv, det er tross alt den eneste personen du med sikkerhet er stuck med for resten av livet! I likhet med deg møtte jeg en mann for et halvt år siden som det bare klikket helt med, vi er nå kjærester og har det helt fantastisk. Det har gått radig unna i vårt forhold også, men så klikker jeg meg inn her også og føler det ikke bare er oss som beveger oss raskt inn i fremtiden sammen. Hvorfor ikke gå all inn med en gang for å finne ut om det faktisk funker? Jeg er såå glad at du har funnet drømmemannen din, man bare føler når det er er RIKTIG, det vet jeg fordi akkurat sånn føler jeg det og. Sprøtt å tenke på at det kan skje så drastiske endringer over så kort tid. Vil bare legge til på slutten her at du er uten tvil den beste bloggeren vi har her til lands, du skriver helt fantastisk og jeg vil stå først i køen den dagen du gir ut bok! :)

Caroline: dette var jo som å lese en kommentar skrevet av seg selv! Hehe. Så hyggelig å høre at du var/er i samme situasjon. Jeg syns det har vært veldig gøy, til tross all forvirring over hvor fort det har gått. Gratulerer med kjærligheten, og tusen takk for fine ord <33

Dette trengte jeg virkelig å lese idag! Min kjæreste valgte å ende vår 7 års lange forhold fordi han trengte å nå sine mål og drømmer, uten meg for øyeblikket. Dette kom som et sjokk for meg, fordi vi har det helt utrolig bra sammen. Men som du sier, så ble kanskje forholdet mer som et søskenforhold, utrolig komfortabel.

Men nå ligger jeg her og tenker disse tankene som du beskriver. Hvordan kommer jeg meg gjennom dette alene? Må jeg formatere hele prosessen og starte helt på nytt? Fremtidsplanene ser veldig mørkt ut og alt jeg ønsker er å synke dypt inn i ingenmannsland. Men det du skriver gir meg et håp om at dette kanskje ordner seg til slutt likevel, så tusen takk!

Homie: Hei du <3 Så trist å høre :-( Må være utrolig vondt, når du føler at dere hadde det bra sammen. Skjønner også følelsen av å måtte starte helt på nytt - for en slitsom tanke. Håper det ordner seg for deg <33 stor klem!

Bra skrevet! Men.. hvordan vet man at man er lykkelig singel? Jeg har vært singel i to måneder etter et drittforhold, og har allerede begynt å date litt smålig igjen. Jeg føler jeg klarer meg alene, men liker godt å være i forhold. Denne gangen har jeg ingen rush (som andre ganger), satser på det fortsatt kan gå bra :)..

B: Det har jeg ingen fasit på... Kanskje når man slår seg til ro med å tenke at det går bra, om man så skulle ende opp alene i lang tid fremover? Så trist å høre at du har vært i et drittforhold, det var bra du kom deg ut av det <3 Klem

Kjæresten min, eller samboeren min (flyttet sammen omtrent like fort som dete!) er på utveksling dette semesteret, og for meg har det virkelig holdt spirit?en oppe av å lese bloggen din :)

Hege: oi, det var hyggelig å høre da! Håper tiden går fort til han kommer hjem :D <3

Så utrolig bra skrevet! <3 Jeg gleder meg til hver gang jeg klikker meg inn på bloggen din i håp om et nytt innlegg, jeg sluker alle!!

Silje: hurraa, så gøy å høre :D <3 Ha en fin dag!

Veldig flott skrevet! Vi må slutte å jage etter en partner, og heller ta tiden til hjelp. Det er bedre å være lykkelig alene, enn å være med feil person, spør du meg. Føles det feil så er det feil. Liker den nye vendingen på bloggen:) Og ja, du har guttelesere også, haha.

Jacob: Så herlig med en mann i kommentarfeltet, det er ikke ofte :D <3

Siden det har gått så fort fremover med dere oog du nærmer deg 30, kan vi forvente oss en graviditet om kort tid også mon trooo? :D

Sara: Hallooo hallooo, nærmer meg 30?! Jeg har jo akkurat fylt 27 :O Neida - jeg ser jo at det nærmer seg. Det skjer forhåpentligvis ikke innen veldig kort tid. Men jeg har alltid vært fast bestemt på at jeg skal ha barn, eller begynne å prøve når jeg er 30. Singel eller ei! :-) <3

Hei! Har lest bloggen din i mange år, men tror aldri jeg har lagt igjen en kommentar. Ville si at det gjør meg veldig glad å se at du er forelsket og lykkelig. Ingen ting som er bedre enn akkurat det. Klem

Pernille: Tusen takk Pernille, så hyggelig av deg <3 Klem tilbake!

Så bra skrevet, jeg er så enig med deg! Å være singel er fantastisk, men å finne en kjæreste som får deg til å føle frihet er enda bedre <3

Lene: <3

Så bra skrevet Ida! :)

mh: Tusen takk, Ingrid <3

Takk! Det var egentlig et ganske bra svar, selv om det ikke er noe fasit <3 Fikk liksom en "pekepinn"..

B: Så fint <3<3

Lest bloggen din i mange år. I dag måtte jeg kommentere for første gang. Fyfaen for et bra innlegg. Aldri slutt å blogg.

Anne: så hyggelig at du ville legge igjen et spor i kommentarfeltet også :D Og tusen takk <3<3<3

Det er ikke bare segment "ulykkelig singel" som har sluttet å lese. Jeg er lykkelig samboer, men er innom bloggen din mye sjeldnere enn før. Scroller rett forbi kjæresteinnleggene dine. De er rett og slett drit kjedelige, sorry! Det handler ikke om at jeg ikke unner deg gleden, men rett og slett at det er helt alminnelig å være i et lykkelig forhold. Det er hverken interessant eller inspirerende å lese om, rett og slett:p

Anita: Hei Anita! Vet du hva, jeg er ikke så sikker på om lykkelige forhold er helt alminnelige lengre. Så da er du en av de heldige :-) Selv syns jeg at det finnes haugevis av problemstillinger innen parforhold og kjærlighet som er veldig interessante - og morsomme. Så siden dette er min personlige blogg, kommer det nok til å fortsette å bli en stor porsjon av det. Da er du advart :D

Ida ! Du kunne ikke tenkt deg å lage ett innlegg om hvordan dere møttes og hvordan du fant ut at han her var noe du ville satse på ?

Hanne: Det kan jeg helt sikkert gjøre etterhvert :-) <3

Du var innom flere forhold og masse dates da, ulykkelig singel er vel heller de som har gått uten et form for forhold eller anerkjennelse i sånn 7-8 år.. det er ikke helt det samme:(

This one was for me <3 Takk Ida!

Tora: <3<3<3

Ida, blooooggg!!! Blogginnleggene dine er et lyspunkt i eksamenshverdagen. Du kan ikke svikte dine student-lesere på slikt et kritisk punkt i året, trenger daglig dose Ida-innlegg. Klem

Caisa: håper eksamensperioden går bra <3<3<3

HELT uenig med Anita over. Jeg elsker bloggen din høyere enn noen sinne selvom jeg har lest den i mange mange år! Er innom flere ganger daglig og blir alltid skikkelig glad når det er nytt innlegg! Særlig innlegg vedr. kjærsten, det er så gøy,koselig og hverdagslig å lese. Du er min "cosmopolitan, costume og det nye" til sammen! Og gjør faktisk dagen min bedre! God klem fra meg på lesesalen <3 <3

Christine: åh, nå ble jeg så glad! Virkelig <3 Håper eksamensperioden går bra! Stor klem :D

Skriv en ny kommentar