SØNDAG = VEGANSK BURGER

Annonse
Processed with VSCO with a5 preset
Goood søndag  Etter fredagens julebord, tok jeg kjæresten med meg og toget til Tønsberg. På tide med et lite helgebesøk hos mor og far! I dag har vi vært på sightseeing. Jeg har vist frem barndomshjemmet mitt (vi snek oss inn i hagen, så sorry til de som bor der nå), skoler jeg har gått på, kirken jeg er konfimert i og ikke minst Ringshaug - den fineste stranda i Tønsberg! 

Etter sightseeing lagde vi en rett vi allerede har spist én gang denne uken: veganske burgere fra Risenta. Risenta har kommet med to veganske og økologiske matretter på det norske markedet: quinoaburger og kikertboller. Kanskje ingen overraskelse at burgeren er min favoritt? ;-) Når det er sagt, så er kikertbollene også veldig gode - spesielt med tzatziki som tilbehør! Jeg savner ikke kjøtt i det hele tatt når jeg spiser disse rettene. Blir like mett som når jeg spiser en annen burger, men sitter igjen med en mye bedre følelse. Ikke sånn tung mett, hvis det gir mening? 
Processed with VSCO with a5 preset
Slik ser pakkene ut i butikkhyllen. De inneholder noe som ser ut som pulver - dette blander du med vann, og så er det bare å forme burgerne. Det hele er gjort på noen få minutter. 

Og ja - vi har ost på våre burgere. Så sluttresultatet vårt er vegetar, og ikke vegansk. Men selve produktet er vegansk, så her er det jo opp til kokken hva som legges på av tilbehør :-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Veganer eller ei - disse burgerne burde du teste ut. De har masse smak, konsistensen er fast og fin - og vi har alle godt av å spise mindre kjøtt. Vi har så vidt rørt kjøtt den siste uken, etter at vi kom i fare for å se dokumentaren What The Health på Netflix. Klart man skal være kildekritisk, men jeg tror ikke noen kan protestere på at det bør spises mindre kjøtt her i verden. Om så bare en kjøttfri dag i uka til å begynne med. Jeg er i hvertfall skikkelig i tenkeboksen om dagen, hva angår kostholdet mitt. Når det finnes så gode alternativer til kjøtt, føles det heller ikke som om man ofrer noe ved å ta bedre valg i matveien.  

Du finner Risenta i hele landet, hos Coop Mega og Coop Obs. Anbefales på det varmeste 

35

så fin bluse! hvor er den fra?

Helene: Den er fra Second Female :-)

Å nei, ikke du også! Er snart ikke en eneste blogger som spiser kjøtt. Plutselig får alle øynene opp for at vi dreper dyr, slik har det alltid vært.. Å alle bønder er ikke slik som disse filmene skal ha det til, kjenner til mange bønder som behandler dyrene veldig bra. Selv liker jeg best ting fra havet, og spiser ikke mye kjøtt pga smaken. Syns bare det er så rart at alle plutselig skal slutte å spise kjøtt!

Så digg ut 😃

Hvis du er glad i burgere anbefaler jeg deg denne bønneburgeren fra vegetarbloggen http://www.vegetarbloggen.no/2011/07/06/bonneburger-med-valnotter/ den er min all time favoritt burger <3 (vanlig mel funker fint istedenfor glutenmel)

Serverte den i en middag til folk som var så kritiske at de hadde tatt med egen kjøttmat i frykt for å ikke bli mette, men de endte opp med å be om oppskriften tilslutt ☺️

Ha en fin kveld videre 😀

Kristine: Naaam, takk for tips :D <3 Håper du får en fin dag!

Kjempeinspirende at du tenker over disse tingene, har gjort at jeg og samboeren også revurderer kostholdet vårt litt!

Og så må jeg bare spørre hvor den nydelige blusen din er fra? Den/du var smashing <3

Henriette: Så gøy da :D Blusen er fra Second Female <3

Hvor er overdelen din fra? :) veldig fin!

Vilde: Den er fra Second Female :-)

Tommel opp for mindre kjøtt!!

Anonym: :D <3

Hvor er blusen fra? :)

Mari: Second Female :-)

Hei Ida!

Siden du er åpen om botox-bruk så lurer jeg på om du kan fortelle hvor du gjør det? Jeg vurderer å gjøre det samme, men er veldig skeptisk til hvem som får utføre det pga. eventuelle komplikasjoner. Håper på en anbefaling! :-)

Ida: Hei Ida! Det ønsker jeg dessverre ikke å gjøre, men vil anbefale deg å gå til en sykepleier med lang erfaring - og se gjerne etter klinikker som har leger/plastisk kirurger tilstede. Klem <3

Kult at du tenker på å kutte ned på kjøttforbruket:) Det er så mye godt på markedet nå så er mye lettere å være vegetarianer og veganer enn det var før. Sunnere er det som oftest også:) Har ikke spist kjøtt på 4 år nå og er veldig glad for det:)

Sol: Så fint <33

Hei! Vet det vanligvis ikke er din greie(?), men kan ikke du skrive hvor klærne dine er fra. Du kler deg så fint! Og hold oss gjerne oppdatert på hårfarge-prosessen din, må gjøre litt samme greiene selv har jeg etterhvert innsett :/ Synes forresten det er kjempekoselig at du skriver om kjæreste-ting på bloggen! Du har fortsatt utrolig god kvalitet på det du leverer <3

Henriette: Hei :D Er ikke så flink til å skrive det under bildene, nei. Men blusen her er fra Second Female og buksen er fra Only. Skal så klart oppdatere bloggen med hårprosjektet :D Og tusen takk for fine ord <33

Så fin du er, Ida!😍

Anonym: Neimen så koselig! Takk <3 Håper du har hatt en fin helg :-))

Godt alternativ til kjøtt er kikerter - jeg bare rister de litt i ovnen. Erstatter det ofte i kyllingretter typ wok, gryter, pastaretter osv.

Kikertene kan kryddres/marineres. En god asiatisk marinade 4ss soyasaus, 2ss akaisehonning, revet ingefær og ett fedd revet hvitløk. Ellers rister jeg de vanligvis bare med litt salt og pepper, har ikke følt behovet for å bruke olje.

Ellers er en god og superenkelt lunsjrett ristede kikerter, ris/søtpotet og brokkoli med soyasaus med en halv avokado ved siden av.

z: Tusen takk for tips, det skal jeg prøve :D <3

Elisabeth L

De hørtes godt ut! selv om jeg aldri har prøvd vegansk mat ble jeg faktisk veldig inspirert av å ikke spise mye rødt kjøtt selv :) de søtpotet fries'ene så sykt gode ut, hvordan lagde du de? :)

Elisabeth L: Såå bra :-) Du burde virkelig prøve, så skal du se at du ikke føler at du savner kjøttet. Søtpotetfriesene er ikke hjemmelagde dessverre! Det har jeg fremdeles til gode å få til <3

Hvor er genseren og buksa fra ? :D Kjempe fine! <3

Kathrine: Blusen er fra Second Female, og buksen er fra Only :-) <3

Elsker stilen din! Kan jeg spørre hvor du har kjøpt toppen?

Anette: Så hyggelig! Blusen er fra Second Female :-)

Blir det ikke noe av podcasten med Kristina? Det hadde vært SÅ moro! </3

(heia vegetariske alternativer!)

lixil: Det ser ikke ut som det blir noe av podcast nå dessverre :-) <3

Heei :) Hvilken av de to på bildet liker du best? 😁

Lise Penne: burgeren! <3

du har ikke link til skjorta di vel? :)

Linn: nei, dessverre :-( kjøpt på vareprøvesalg!

Skriv en ny kommentar