Frivillig arbeid

ROSA SLØYFE

Oktober er rosa måned, og den måneden hvor vi har ekstra stort fokus på kampen mot brystkreft. Rosa Sløyfe-aksjonen lyder vel kjent for de fleste?

Mange bærer den rosa sløyfen for å vise omtanke med dem som er rammet av brystkreft. Pengene går nemlig til brystkreftforskning og andre brystkreftrelaterte prosjekter.

I Norge rammes èn av tolv kvinner av brystkreft, så dette er noe vi må ta på alvor. Vil anbefale dere å lese alt om brystkreft på Rosa Sløyfe sine nettsider HER.

I tillegg til de rosa, små sløyfene man har på jakken, har Rosa Sløyfe en rekke produkter man kan kjøpe for å støtte aksjonen. Alle produktene kan dere se og kjøpe HER

Selv har jeg tre favoritter! I tillegg til å støtte en god sak, har man god bruk for dem i hverdagen;

Kjøkkenforkleet er så søtt, jeg føler meg som en ekte husmor når jeg valser rundt på kjøkkenet i det. Dessuten er det mammaen til bestevenninnen min som har designet det, så det syns jeg alle burde kjøpe HER!

Kortmappen og kulepennen er også på topp 3. Verdens fineste kulepenn!

Tusen takk til alle som er med og støtter! :-)

KIRKENS NØDHJELPS INNSAMLINGSAKSJON

I dag har Kirkens Nødhjelp sin årlige innsamlingsaksjon. Det er landets eldste og nest største innsamlingsaksjon, og pengene som blir samlet inn går til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid over hele verden.

Kirkens Nødhjelp har sluttet å bygge brønner i Afrika. I stedet støtter de mennesker som vil bygge brønner selv. Arbeidet deres bygger på å spre kunnskap og engasjement, slik at de som f.eks lever med sult, kan få kunnskap nok til å dyrke/lage mat på egenhånd. Jeg syns det er en helt fantastisk måte å jobbe på. For selv om det sikkert kan virke heroisk å fly til Afrika med en ryggsekk full av mat - hvem hjelper man egentlig i lengden? Det handler jo om å hjelpe mennesker med å bygge en framtid også.

I dag går over 40.000 ungdommer med bøsser fra dør til dør over hele landet. Jeg håper at mine lesere vil gi en krone eller tjue - eller hundre, hvis dere får besøk :-)

  • Her er eksempler på hva pengene brukes til:
    • For 100 kroner kan du sikre 50 nødhjelpsrasjoner til sultrammede mennesker
    • For 200 kroner kan du gi ett menneske sikker tilgang til rent vann
    • For 1000 kroner kan du sørge for at én landsby får en vannpumpe

Dersom dere ikke får besøk av bøssebærere, eller heller vil støtte via SMS eller nett, er det selvfølgelig mulighet for det også.

Ved å sende en sms med GAVE til 2468 gir du 200 kroner til Kirkens Nødhjelp.

Hvis du vil overføre et valgfritt beløp eller bli fast giver, kan du besøke denne linken.

1 krone eller 100, alt hjelper. Tenk så fantastisk om alle mine lesere bare kunne gitt ÈN krone hver! Da hadde vi brått samlet inn 20.000 kroner. Eller TO kroner hver; 40.000 kroner.

 

STØTT ROSA SLØYFE-AKSJONEN

Hvert år prøver jeg jo å få dere med på å støtte Kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon, og i år er intet unntak! Kreftforeningen har produsert masse fine ting man kan kjøpe for å støtte aksjonen, og det syns jeg alle skal gjøre. Om ikke alt sammen, så i det minste en rosa sløyfe eller en kulepenn.

♥ Hvert år rammes omtrent 2 750 kvinner i Norge av brystkreft. Det betyr at hver 12. kvinne rammes av sykdommen i løpet av livet.

♥ I dag er 88% av alle brystkreftpasienter i live 5 år etter at de har fått diagnosen. Men prisen for økt overlevelse er tøffere behandling.

Mer forskning på bedre diagnostisering vil føre til at flere får personlig tilpasset kreftbehandling og at færre blir overbehandlet.

Gjennom oktober måned farges hele Norge rosa ved hjelp av bedrifter, organisasjoner og privatpersoner som engasjerer seg i kampen mot brystkreft.

Besøk Rosa Sløyfe sin nettside her, og les om forebygging og behandling her.

Den rosa pennen er min favoritt, og den kan kjøpes for 70 kroner her. Alle de andre Rosa Sløyfe-produktene kan kjøpes i nettbutikken her.

VI VANT KONKURRANSEN

Æææææ! Vi vant! Vi vant konkurransen hos Kirkens Nødhjelp hvor det var om å gjøre å samle underskrifter til kampanjen vår! Jeg har ikke ord for hvor glad og takknemlig jeg er. Vi skal til Brasil med Kirkens Nødhjelp!

Og for det takker vi DEG. Ikke deg som i "alle dere", men deg. For vi vant med TO STEMMER over det andre laget, så om du hadde ignorert bønnen vår om en underskrift, hadde vi mest sannsynlig ikke vunnet.

Tusen millioner takk til venner, familie, Facebook-venner, Twitter-følgere og blogglesere som har skrevet under - og som i tillegg har samlet underskrifter fra sine venner og familiemedlemmer.

Det eneste som pirker litt i gleden, er at jeg de siste 3 minuttene var så desperat at jeg lovet noe fælt på Twitter. Jeg lovet at om følgerne mine klarte å skaffe meg de 80 underskriftene vi manglet, (nevnte jeg at det var 3 minutter igjen av konkurransen?) skulle jeg skaffe meg en Twitter-tatovering - altså den lille fuglen. Jeg er ikke sikker på mye her i livet, men jeg har alltid vært sikker på at jeg aldri skal tatovere meg. What to do. 

Tatovering eller ei, jeg gleder meg veldig til å ta dere alle sammen med på reisen til Brasil. Den er like mye deres som den er vår. TUSEN takk.

PS. Jentene (og jeg, da) har så innmari lyst å takke dere ordentlig, så tror de jobber med en liten surprise til dere!

hits