hits

Interiør

LIVINGROOM DETAILS

Inneholder adlinks
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Er det noe jeg gleder meg til, så er det at leiligheten min er ferdig bygget. Jeg hater å leie. Føler at jeg kaster penger ut av vinduet, og det er så kjedelig. Faktisk så har jeg bodd på disse svindyre 35 kvadratmeterne i nøyaktig et år nå, og lovet egentlig meg selv å ikke kjøpe noe som helst nytt av interiør før jeg flytter til mitt eget. Men du vet - når du misliker hjemmet ditt sterkt en kveld, og finner masse fine ting på internett.... Forrige uke klikket jeg hjem et gulvteppe, et par lamper, det fine speilet mitt og noen andre småting. Følte meg som en idiot på vei hjem fra posten, der jeg gikk med en tralle fylt til randen - men da jeg kom hjem var jeg selverklært superwoman. I don't need a man! Haha. Her er noen snapshots fra stuen min, jeg skriver under hvor ting er fra :-) Teppet er forresten akkurat lagt utover gulvet, så det trenger litt tid på å "rette seg ut".  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Gulvteppe: her Stuebord: her Speil: her Speil i tre: Lama Kommode: her Skjellsmykke: kjøpt på Bali Hylle i gull: her (sprayet med gullspray fra Panduro) Puter: Missoni Home Glassvase: IKEA Kubelampe i gull: her Gyngestol: Eames Sofa: her 

Nå er det virkelig ikke plass til mer her, haha! Men følte i hvertfall at det ble lunere og hyggeligere med et gulvteppe, så jeg er fornøyd! :-) 

DET ELDSTE TRIKSET I BOKA?

Nå er jeg tilbake i Oslo igjen! Gikk glipp av dagens forelesning for å kunne besøke frisøren min Ida før jeg dro hjem, og det var virkelig verdt det. Forrige forelesning vi hadde i dette faget lærte vi at det er lurt å gifte seg rik, så jeg følte at jeg kunne gå glipp av dagens. Det er blitt en tradisjon å kjøpe påfyll til vasene mine hver gang jeg kommer hjem fra tur, så i dag handlet jeg like greit blomstene mine på Oslo S. Der har de mye bedre utvalg enn mange steder i byen - klart det må være blomster tilgjengelig til businessmenn som skal hjem til familien og døyve den dårlige samvittigheten.

Jeg har et blomstertriks! I følge en venninne, er dette "det eldste trikset i boka". Selv hadde jeg aldri hørt om det før, så jeg deler det med dere i tilfelle dere heller ikke har fått det med dere. Vi har vel alle slengt noen blomster i en vase, og tenkt at det så jævlig stygt ut? Blomstene har det med å legge seg i feil retning og se ut som en skråning med ugress i stedet for en bukett til 200 kroner.... Og det kan vi jo ikke ha noe av! 

1. SÅ, man trenger: blomster, en vase og teip. Husk å ha vann og eventuell næring i vasen før du setter i gang. 
2. Teip først den ene veien. Jo tettere du teiper, desto mer vil blomstene gjøre som du sier. 
3. Teip så den andre veien, gjerne så tett som mulig her også. Bare pass på at det er plass til at stilken kan komme ned i åpningen!
4. Stikk blomstene inn der du vil ha dem, gjerne litt på skrå. Og det trenger ikke å se helt perfekt ut, poenget er bare at det ikke skal se ut som et pubertalt blomsterbedd. 
Tadaaaa, gjort på et par minutter! Dette kommer jeg til å fortsette å gjøre, det ble SÅ mye bedre enn til vanlig, når jeg gir opp etter å ha vrikket litt rundt på stilkene. Blomster er blomster, liksom! 

NEW DETAILS AT HOME

Forrige uke interiørshoppet jeg litt, så tenkte å vise dere noen av tingene jeg kjøpte 

Siden jeg i en alder av 25 er svært tilfreds med singellivet, hender det at noen slår av en spøk eller tagger meg i bilder som handler om gamle damer som sitter alene med stua full av katter. Bitch please, jeg kommer aldri til å ha en stue full av katter (noe så ekkelt og uhygienisk), jeg kommer til å sitte i en stue stappet full av pledd, vaser og verdens største samling av duftlys! Haha. 

Det nye pleddet og duftlyset er fra Jonathan Adler som er en av mine favoritter på interiør, og den nye vasen på bordet er fra IKEA.
Lyset er det dyreste duftlyset jeg noen gang har kjøpt, men jeg skal bruke det som skål når lyset har brent opp, og det er et lite tips til alle som også er fan av Voluspa-lysene. De kommer jo i så fine skåler, så hvorfor ikke beholde dem og bruke dem til ringer, smykker eller smånips? Da blir det jo nesten som å kjøpe 2 for 1 ;-)

Jeg har verken hatt forelesninger eller eksamensjobbing i dag, så jeg har løpt rundt og gjordt ærender, og endelig fått freshet opp vippene mine igjen. Utrolig hvor mye man setter pris på sånt i perioder hvor man så vidt har rukket å gre håret. Og som om ikke det var nok; i kveld skal jeg på spa og få meg en manikyr. Lenge leve hverdagsluksus! 

TILBAKE I OSLO

Ok, så var det ikke så grusomt å komme tilbake til Oslo som jeg hadde forestilt meg. Jeg bare koste meg så innmari mye hjemme, så tanken på å reise til en tom og mørk leilighet var liksom litt kvalmende. Men nå har jeg pakket ut og satt friske blomster på bordet, så da er det litt koselig likevel :-) 

Kan jeg bare få lov til å komme med en hverdagsfrustrasjon?! Altså, den derre oppvaskmaskinen min. Det lukter som om noen har krabbet inn i den og dødd. Jeg vet ikke hva de som bodde her før meg har drevet med, men det er helt grusomt! Jeg har kjørt maskinrens og lett etter gamle matrester, men nå vet jeg ikke hva mer jeg kan gjøre. Dette lille problemet gjør jo at jeg prøver å ha maskinen åpen så kort tid som mulig, og det fikk jeg svi for i stad. Rev opp maskinen, kastet meg ned for å fiske opp to glass, spratt opp igjen, og fikk kanten på den åpne skapdøra midt i fleisen. Så nå venter jeg som en spent unge på julaften for å se om panna blir blå eller gul. Så, noen kjerringråd for å unngå denne ulykken igjen? Kan jeg kaste en pakke med tyggegummi inn i maskinen, sette på en vask og forvente at stanken forsvinner? Det hadde vært fint. 

Men sånn bortsett fra det er alt strålende. Nå skal løvemanken få seg en hårkur, og så er det NATTA! 

SEES ALDRI IGJEN

I dag har jeg vært i leiligheten min for siste gang. Hentet sykkelen, skrudd ned postkassa og sjekket at vaskedamen har gjort en god jobb. Det var egentlig det siste som gjensto, så det betyr vel at jeg aldri skal tilbake. Litt rart, men ikke så trist som jeg hadde trodd at det skulle bli. Nå er det jo over en måned siden jeg flyttet ut, så jeg følte vel at jeg tok farvel da. Er det ikke rart at en leilighet føles mye mindre når den er helt tom for møbler og interiør? I dag skjønte jeg nesten ikke at jeg hadde fått plass til alle tingene mine i den leiligheten. 

Ah, jeg gleder meg allerede til å kjøpe min neste leilighet. Da håper jeg at jeg kan oppgradere til gjesterom, kontor og walk in closet - om de tre så må dele ett rom eller to, hehe. Men for denne gang, hade fine leiligheten min 

JEG SELGER LEILIGHETEN MIN

Da jeg leide meg leilighet i Oslo nå for å komme meg gjennom studiene, var planen egentlig å beholde leiligheten i Tønsberg som jeg er så veldig glad i. Jeg hater forandring og syns det kan være deprimerende å tenke alt for langt fram i tid. Men så gjorde jeg nettopp det, og tok en litt spontan avgjørelse. Tingen er jo at jeg vil eie noe større. Jeg skal ikke flytte tilbake til denne leiligheten, selv om den er helt fantastisk. Og ettersom jeg ikke skal tilbake til den, er det bare tull å skulle styre med utleie og ha den å tenke på. 

Så nå er planen altså å selge min første, kjære, fine leilighet slik at jeg sitter klar med cash når jeg finner drømmeleiligheten min. Hvor jeg kjøper neste gang aner jeg ikke, men nå skal jeg jo uansett bo en stund i den nye Oslo-leiligheten. Og så får vi bare se hva som skjer.

Men sjekk ut FINN-annonsen HER, og send den gjerne videre til noen som ser etter leilighet i Tønsberg! Den er virkelig et perfekt førstegangskjøp, og har både romslig terrasse og parkeringsplass ♥

SUMMER FRESH LIVINGROOM

I mangel av noe interessant å blogge om (det er virkelig ikke bare avisene som har agurktid om sommeren) har jeg knipset noen bilder av sofakroken i dag. Før jeg reiste på ferie, var det ut med den grå og "cozy" stilen, og inn med hvitt, blåtoner og et mer sommerlig preg. Får alltid lyst å kjøre litt beach house-stil om sommeren, men er samtidig livredd for at hjemmet mitt skal se ut som en Gant-katalog med stjerner og amerikanske flagg. Haha! 

- Sofa fra IKEA, stuebord fra Bolia, coffee table fra Hay, lampe fra Lama, gyngestol fra Eames, duftpinner fra Voluspa og Clean -- Skjellsmykke på stativ fra Toko Emporium (Bali), kleenex-boks + eske kjøpt på Bali - - Beige puter fra Senze of Joy, puter med mønster fra Missoni Home - 


Jeg vurderer nesten å kaste ut TV'en, i hvert fall på sommertid. Er det noe jeg syns ødelegger et rom, så er det et monster av en TV-benk og en stor svart TV. Har ikke skrudd på TV'en på en måned nå, så den står bare og irriterer. Men hvor gjør man av den, liksom?! Trenger den jo til høsten igjen. 

Etter helgen tenkte jeg å dekorere gullhyllen jeg lagde med planter og litt annet stæsj, og i tillegg må jeg for alvor sette i gang "prosjekt terrasse". Jeg innredet terrassen med fjorårets rosa interiør, men fikk helt avsmak. Jeg vil ikke ha rosa terrasse! Jeg vil ha gul og grønn, med masse planter. Jeg er så håpløs, blir lei av alt hele tiden, lyst å endre, lyst på noe nytt. Så det beste er vel egentlig å gjøre det hele budsjettvennlig, så det ikke koster for mye å bytte det ut om et år - eller om en uke. 

Hva syns du om sofakroken? :-)

 

DIY: HYLLE I GULL


Okey, så her er mitt nyeste DIY-prosjekt. I likhet med forrige runde med marmorbordet, grunnet dette i at jeg forelsket meg i et svindyrt møbel som det er fort gjort å gå lei av. En hylle i gull. For alt jeg vet kan jeg forvandles fra gullmennekse til sølvmenneske på et par måneder, så da bruker jeg helst ikke dyre dommer på møbler som kanskje må byttes ut. 

Så, ja. Jeg kjøpte en billig IKEA-hylle og en haug av spraymaling, og satte i gang med å spraye. Slik ble resultatet: 

Ikke så alt for verst, eller hva? 15.000 kroner spart! Haha, nå skal det sies at jeg aldri har tatt i spraymaling før, og det var klønete herifra til månen. Jeg har holdt på ute på terrassen, og det er en del gullstøv der ute nå, så den må skrubbes. Det går jo an for nybegynnere, men skulle jeg gjort det igjen hadde jeg sikkert tvunget en med litt mer peiling til å gjøre sprayejobben for meg. Hyllen ser ikke akkurat perfekt ut hvis man studerer den nøye. Men, alt i alt veldig fornøyd! Og den gjør seg så fint med den nye, hvite sofaen min og de andre gulldetaljene i leiligheten. Gleder meg til å pynte opp hyllen med grønne planter, flere coffee table books og nye magasiner når jeg kommer hjem fra ferie ♥

♥ Du trenger:
- Denne hyllen fra IKEA.
- Mellom 7 og 10 av denne matte gullsprayen.
- Et sted å spraye, og gjerne en rull med gråpapir du kan bruke som underlag.
- En klut.

♥ Slik gjør du:
- Legg delene utover underlaget.
- Rist spraymalingen i noen minutter.
- Spray med sikksakkbevegelser, la tørke i to minutter, spray igjen. Fortsett til du syns det er dekkende nok.
- Når alt er sprayet, la tørke i et døgn til malingen er helt herdet.
- Tørk over med en klut for å bli kvitt støv og overflødig spraymaling.
- Skru sammen hylla!  

DIY: BORD I MARMOR

- DIY: spisebord i marmor - 


I en periode har jeg vært helt hektet på marmor, og for litt siden fant jeg et spisebord jeg fikk veldig lyst til å kjøpe. Prisen på bordet var 16.500,-, ganske dyrt når man egentlig kjøpte spisebord for et års tid siden. 

Jeg googlet etter et rimeligere bord, og kom over en video som ga meg inspirasjon til en mye billigere løsning. Og når jeg sier billigere, mener jeg 16.280 kroner billigere. Det kostet meg 220 kroner å kjøpe inn utstyret jeg trengte til dette lille prosjektet, så jeg måtte jo nesten prøve! Fikk med meg min kjære Malin, og marmorbordet var klart på null komma niks. Nesten, da! 

♥ Dette trenger du: 
- Kontaktplast i marmor fra Panduro, jeg kjøpte i butikk men de har på nett også. De har sort marmor også! 
- Hobbykniv, også kjøpt hos Panduro men jeg syns den var løs og vanskelig å håndtere. Malin mente det ville være bedre med en tapetkniv - det var hun som skjærte jevnt langs kantene, jeg er alt for utålmodig... 
- Vanlig kjøkkensaks.

♥ Slik gjør du:  
- Vask bordet (eller overflaten du skal dekke) helt rent. 
- Planlegg om du vil dekke kantene eller bare overflaten, og plasser kontaktplasten nøye før du begynner å dra av mer av papiret som dekker klisteret.
- Det er lurt å være to personer! En kan dra av papiret litt og litt, mens den andre går etter og stryker på plasten slik at den blir glatt og får så lite luftbobler som mulig.
- Klipp av det overflødige og bruk hobbykniv/tapetkniv helt innerst slik at plasten blir jevn med kantene på bordet.
- Når dere er ferdig kan dere bruke en liten nål til å stikke hull på luftboblene og klemme ut luften med tommelen.
- Denne videoen viser ganske greit hvordan det gjøres, spol til 3:08.  

Slik ble mitt resultat, jeg er suuuperfornøyd! Er litt usikker på om jeg skulle ønske at jeg dekket kantene også, og ikke bare overflaten, men det er ikke verre enn å gjøre det på nytt hvis jeg skulle få lyst.  

Hva syns dere? :-) 

FÆLE BARNDOMSMINNER OG INTERIØR WANTIES

Det er blitt en tradisjon at vi samles hjemme hos mor og far på tirsdagskvelder, etter at alle er ferdig på trening, og spiser pappas hjemmelagde pizza. Tidenes tradisjon, spør du meg. Hva skal man med trening hvis man ikke kan kaste i seg verdens beste pizza etterpå :-) 

Jeg har ledd mye i kveld. Mamma og pappa har ryddet i mimrekassene, og jeg har sett gjennom alt fra barnebilder av pappa, til papirer med detaljer om min egen fødsel. Høydepunktet var likevel to brev som jeg hadde skrevet til mamma og pappa, og som de HAR TATT VARE PÅ! Utrolig dårlig gjort. Det ene brevet var skrevet med fryktens penn. "Hei mamma. Jeg gruer meg til konferansetimen etterpå, fordi at forrige uke gjorde jeg noe veldig dumt. Jeg jukset på en matteprøve, ble oppdaget og fikk stryk. Jeg vet at jeg ikke burde gjort det og jeg lover å aldri gjøre det igjen. Så det hjelper ikke at du blir sur og kjefter". Snakk om damage control, haha! Det andre brevet de hadde spart på var hysterisk - uten å overdrive. Jeg husker ikke ordrett hva som stod, men jeg var ekstremt sint og såret for at mamma og pappa tok lillebror sitt parti i en 2. verdenskrig vi hadde hjemme. Brevet var undertegnet "hilsen Ida, deres datter (TRODDE JEG!!!!!!!)" 

For en rebell. Er det rart jeg er blitt så tam nå, jeg var jo et fyrverkeri av en dramaqueen da jeg var yngre... 

 


 

Inneholder Adlinks

Ettersom mamma og pappa fremdeles er i prosessen "finne fine ting å fylle den nye leiligheten med", blir jeg selvfølgelig fristet til å interiørshoppe jeg også. Jeg syns det er mye gøyere å shoppe interiør enn å shoppe klær. Leiligheten min kler jo alt, i motsetning til kroppen min. Dessuten er det lenge siden jeg har skjemt bort leiligheten min, for den inneholder alt jeg trenger bortsett fra slikkepott. Meeen, jeg har surfet litt i kveld og funnet noen wanties... 

1. Marmorklokke HER 2. Bokstøtte HER 3. Ananaspynt HER 4. Flower Pot bordlampe HER 5. Panthella gulvlampe HER 6. Brett i mørk marmor HER 7. Såpepumpe i mørk marmor HER 8. Sofabord i marmor HER 9. Skinnstol HER 


Nå er dagen over for meg, gleder meg til å innta drømmeland før en ny dag med skole og trening. Nattinatt ♥

AT HOME


Vase fra Kahler, duftlys fra Voluspa, Buddha-hånd fra Sri Lanka, pute fra Missoni

Det dukker stadig opp elementer av sort og gull her i heimen, er visst litt hektet på det for tiden. Har fått opp juletre også, men det får jeg vise dere senere :-) 

Har ikke ord for hvor deilig det er å være hjemme nå. Tok taxi hjem fra julebordet i tre-tiden i natt, og var så glad for å komme hjem og ta av meg de høye hælene at jeg satte i gang med matlaging og så en episode av Lilyhammer før jeg la meg. Julebordet var ganske festlig, så formen er ikke helt på topp i dag. Men men, det gir seg vel snart! Jeg får rydde litt og fortsette søndagskosen ♥

EN PAUSE FØR DET BRAKER LØS

Jeg kjøpte meg et timeglass i går, er det ikke fint? Sanden renner i 30 minutter, så den er ikke bare fin som pynt, den er også fin som en stoppeklokke når man tar en tidsbegrenset time out på sofaen. Jeg har nemlig ikke mer enn 30 minutter til å kose meg med kaffe og interiørmagasin nå, for min lille lillebror fyller TJUE år i dag! Det skal feires. 

Ønsker alle en fin søndag, vi blogges senere ♥

PYNTEPUTER OG SÅNT

Jeg angrer skikkelig på at jeg i natt bestemte meg for å sove til jeg våknet i dag. Ikke før klokken var 11, slo jeg øynene opp og oppdaget at det var strålende solskinn ute. Dritt! Da burde jeg jo vært ute og løpt ærender allerede, sugd til meg hver minste solstråle, For det føles som om det har regnet og har vært grått i hundre dager.

Vel, det er jo ikke kvelden enda. Så nå skal jeg bare vente på en klesvask, før jeg slenger på meg kåpe og solbriller, og tar byen fatt. Har en del småærender, så får det bare være at lørdag er den dummeste dagen å gjøre dem på. Det er i dag jeg har tid. 

Her er de fine pynteputene jeg kjøpte i går! ♥ Kjøpte dem på Home & Cottage, og må innrømme at jeg var ganske nær å kjøpe juletrepynt også. Men jeg følte det var litt tidlig, jeg bare gleder meg så innmari til å ha mitt eget første juletre i leiligheten. Det skal selvfølgelig være fake, men ingen fare. Jeg har funnet et duftlys som lukter juletre. 

Ellers er jeg skikkelig sur på sofaen min i dag. De som har hatt en kjæreste, mens de egentlig har gått og vært forelsket i en annen, kan sikkert kjenne seg igjen. Jeg har drømt om den andre sofaen i natt, og jeg vil ha den. Er så lei av min, at uansett hvor lite den gjør ut av seg, så bare irriterer den meg... 

Haha, neida. Men jeg er så lei av den kalde, skandinaviske stilen som jeg sverget til da jeg flyttet inn. Jeg vil ha en varm og koselig stue....

Nå er maskinen ferdig, så da takker jeg for meg så lenge :-) 

GOD MORGEN

God morgen, kjære lesere!

Jeg skal snart dra på skolen, men ville bare hoppe innom og si hei først. Neida. Jeg ville vise fram den nye vasen min:

Var ikke den fin? Den er en Khaler Omaggio-vase, men det er jubileumsutgaven så den fåes dessverre ikke kjøpt i gull lengre. Syns det er så deilig med grønt og friske blomster i leiligheten ♥

Nå får jeg kaste meg rundt her. Klar for en dag på skolen, hvor jeg kommer til å plage livet av alle med hosting, snufsing, nysing og gudene vet hva. Herregud, som jeg hater å være syk og ikke kunne være hjemme, men jeg nekter å gå glipp av undervisning allerede andre uken. Wish me luck!

MY CHILL SPOT

God morgen ♥

Bah. Jeg slang meg nettopp ned i senga i stor fart, og klarte å sette meg på speilrefleksen. Spår stort blåmerke på rumpa.

Skulle egentlig vise dere terrassen min i går, men jeg rakk aldri mer enn å knipse bildene. Den er ikke helt ferdig enda, jeg mangler sitteputer til benkene, et nytt bord og litt sånt. Dessuten vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med den andre halvdelen av terrassen, men regner med at jeg får plass til en grill og en svær jævel av en plante der, haha.

Koser meg sååå mye på terrassen, spesielt på kveldstid, med tente lykter, deilige puter og en kopp te. Har blitt som en ekstra stue for meg, så hender jeg drar med meg Mac'en og teppe, og ligger her ute og ser på serie eller svarer på mail. En liten terrasse kan bety mye når man bor i en relativt liten leilighet, som om man får puste litt mer.

Sånn ser benken ut, mamma og pappa var så snille og bygde den til meg en helg jeg var bortreist. Store hagemøbler fikk terrassen til å se så liten ut, pga denne benken er det nå mange sitteplasser og stor plass på terrassen.

Alle de fine putene fra Lama finner dere her. Jeg valgte å ha de fleste i rosa og oransje, ettersom det minner meg om sommer. Lyspærene i taket er fra Clas Ohlson, de finnes både i fargerik lenke og i den jeg har. De fantastiske lyktene i rosatoner (jeg har de samme i blå inne i stua) er virkelig favoritter, de blir så utrolig fine med lys i, lager en helt egen stemning. Ikke koster de så mye heller. De små kan kjøpes her og de store her. Brettene som lyktene står på er herifra. Den store lykten tror jeg er fra IKEA, den har jeg hatt i årevis og minner meg egentlig mer om jul, haha. //Annonselenker

Likte dere det så langt? Legger ut nye bilder når det er helt ferdig :-)

NOE NYTT I HJEMMET

God morgen! ♥

Jeg er tidlig oppe og klar for en ny dag med utfordringer på asfalten. Men bloggen skal ikke bli en ren bilblogg, altså! Selv om jeg fikk et svært fristende tilbud i mailboksen min her om dagen: råner-string og råner T-shirt....... Vurderer å takke ja, så jeg har noe sprekt å ha på meg på oppkjøringen. Bestått!

Tenkte jeg skulle vise dere det nyeste tilskuddet i møbelfamilien min; en gyngestol fra Eames. Har ønsket meg den en stund, så da jeg fant den til en bra pris i Danmark (2000 kroner billigere enn den jeg holdt på å kjøpe her hjemme) måtte jeg bare ta den med meg hjem. Hadde det litt trangt i baksetet på vei hjem, men var verdt det. Nå er det bare å gynge i vei, iført råner-string og full pakke.

Stol fra Eames/ Puter fra Missoni Home/ Bøker fra Amazon/ Lysholdere fra Lama/ Sidebord HER (annonselenke)

Var den ikke søt? Nå får jeg komme meg avgårde, ønsker alle en finfin dag :-)

LAG ET MOODBOARD: VINN MAGISK REISE

Annonse

God morgen fra paradis! ♥

I dag skal jeg dele en utrolig morsom konkurranse med dere, ble så hektet på konseptet at jeg har deltatt selv to ganger allerede.

Norges største fargehandel Fargerike, arrangerer en stor design-konkurranse. Du kan vinne en eksklusiv reise til magiske Lofoten, og du deltar ved å lage et moodboard som viser hvordan du ville fargesatt en rorbu. Vinnerens moodboard vil faktisk bli brukt i oppussingen av en rorbu i Lofoten, og du får ta med deg en venn og overnatte i egendesignet rorbu. Hvor gøy er ikke det?! Høres ut som et skikkelig eventyr, spør du meg.

♥ Her er mitt bidrag nr 1. Det heter Hasmark , og jeg har latt meg inspirere av Danmark og sommerhuset til familien i Hasmark. Fargene i paletten heter dus sommerhimmel, mellomblå, isblå, bølgeskvulp, salongblå, skyfri himmel og salongblå. Les mer her.

♥ Her er moodboard nr 2, det heter Girls Only og er inspirert av sommer, pasteller og jentene ting. Fargene jeg har lagt i paletten heter kirsebærblomst, drøm, isbit med lavendel, Stella, stemor og fiol. Les mer her.

Er det en ting som er sikkert, så er det at jeg skal lage flere moodboards, og at jeg skal male noen vegger når jeg kommer hjem. Ble kjempeinspirert av denne moodboard-appen, er veldig oversiktlig og lett å få et bilde av hvilke farger og elementer som passer sammen.

SLIK DELTAR DU:

♥ 1. Gå inn på Eventyrlige Fargerike sin side her

♥ 2. Trykk på "lag moodboard" øverst på siden, og deretter på bibliotek til høyre for å få opp elementene du kan bruke i ditt moodboard. Til venstre finnes det en hjelpemeny hvis du lurer på noe. 

♥ 3. Legg til de fargene og elementene du ønsker i ditt moodboard. Du kan gjerne lage flere moodboards, men husk å trykke på "send inn" når de er ferdig.

♥ 4. Del gjerne moodboardet ditt med venner, slik at de kan stemme på deg. Det vanker ukentlige premier, og de går til dem med flest stemmer. 

Masse lykke til i konkurransen :-) Nå skal jeg komme meg ut i sola, vi blogges senere i dag!

SOVEROMMET MITT

Å vise fram leiligheten har gått tregt for seg. Har jeg i det hele tatt vist dere noe mer enn stuen? Jeg som lovet å vise dere alt så snart jeg var innflyttet! Dårlig av meg. I dag har jeg knipset noen bilder av soverommet mitt, så dere blant annet kan få se sengegavlen i action. Åh, den elskede sengegavlen ♥

Selv etter å ha blogget i en god del år, føles det rart å skulle vise fram soverommet sitt, haha. Men her er det i hvertfall, mitt elskede soverom. Gadd ikke å stryke sengetøyet for dere :-) 

Jeg har ikke linker til alt, men sminkebordet er fra IKEA (her), speilet er fra HAY (her //ADLINK), stol fra Eames (her), sengetøy fra Missoni (her), sengeteppe fra Lama, sminkeoppbevaring fra Cosmetic Organizer (her).

Husker dere jeg fortalte om snille Lene Bergstrøm som ga meg sengegavlen? Hun har sin egen blogg, og der har hun nå en konkurranse gående hvor hun DELER UT EN SENGEGAVL!! For å være med i konkurransen må man like Facebook-siden hennes HER, og hun trekker en vinner når hun har fått 2000 likes. Jeg hadde gitt henne en million likes om jeg kunne, for jeg elsker sengegavlen min høyt som himmelen.

Dere kan lese mer om konkurransen på Lene sin blogg her.

Håper virkelig en av dere vinner konkurransen. Og hvis dere vil kjøpe en sengegavl, så er det bare å kontakte Lene for farger, pris og så videre. Hennes sengegavler er rimeligere enn andre jeg har sett, f.eks på Slettvoll. Men minst like fine!

Hva syns dere om soverommet, forresten? Håper alle har en fin kveld!

TV-TILGIVELSE

I kveld har jeg min første ordentlige kosekveld alene i leiligheten. Jeg er så glad i å være alene at jeg frykter litt for framtiden, haha! Hvor irriterende hadde det ikke vært hvis det satt noen ved siden av meg i sofaen nå og tygde på noe bråkete og stilte spørsmål om filmen som går på TV selv om ingen av oss har sett den før. Lenge leve alenetid ♥

Jeg har forresten tilgitt TV'en for at den er stygg og stor - rett og slett et mindre pent blikkfang i rommet. For jeg koser meg virkelig nå, kjenner at jeg har savnet TV selv om jeg alltid sier at jeg "aldri ser på TV". Selv om det er lite givende å ligge og gape til Grand Prix, Nytt på Nytt, Skavlan, Norske Talenter og Senkveld, så er det veldig deilig. TV-benken min kom også i dag! Ganske fornøyd :-)

Munch munch... Har ikke spisebrikker enda, men magasiner får funke enn så lenge!

 

Sofa og puff fra IKEA her og her, stuebord fra Bolia her, lampe fra Lama, magasinholder fra Nomess her, pute fra Missoni og TV-benk fra Department her. Ingen av tingene er sponset, men det er alltid så mange som spør hvor ting er kjøpt, så jeg legger ved linker til det jeg kan fra nå av. Men ja, den gjennomsiktige magasinholderen er inne igjen, hipp hipp hurra. //Noen adlinks!

Liker dere TV-benken? Jeg var så usikker på om jeg skulle gå for en vanlig hvit en, men jeg syns det er så kjipt, og jeg er kjempelei av hvite kjedelige møbler. Så det ble noe litt sprekere, håper jeg holder ut med alle de hullene. Som forresten er geniale, for nå har jeg satt Geneva-spilleren inni der, og hullene sørger for fantastisk lyd som fyller hele rommet.

PS. Kveldens høydepunkt var definitivt å se min gamle historielærer på Norske Talenter. Selv om han ble X'et ut ganske fort.....

PINK FRIDAY

Nå er jeg snart klar for avreise. Skal bare gjennomføre en treningsøkt, to kaffeavtaler og det siste av pakkingen. Har fått litt nye ting i leiligheten som jeg tenkte å vise dere - herregud, plutselig er det skikkelig rosa her inne. Det var det siste det skulle bli, men enn så lenge trøster jeg meg med at siste utgave av Elle Decorations sier ja til rosa. Men nei. Den hvite og rosa engelen som sitter på venstre skulder skal jeg fortsette å knipse vekk.

Rosa kåpe, derimot! Jeg er forelsket! Haha, jeg stod på ringeliste i flere måneder for å kapre denne fra Ganni, så nå skal den få bli med til Roma og lufte seg. Jeg er blitt helt pastell-tullete kjenner jeg.

Puta fra Missoni er også ny, og jeg elsker den. Syns den gjør hele rommet så jeg må definitivt ha flere...

Det var helt sinnsykt mange som hadde lyst på serveringsbrettet i pleksiglass som jeg har. Som jeg har fortalt dere tidligere, er det fra Bolia. Men man kan ikke kjøpe det på nett, kun i butikk. Hvis de fortsatt har det. For litt siden bestilte jeg denne bladholderen i samme materiale, syns den er helt fantastisk. Den er selvfølgelig utsolgt, men jeg fant en lignende her. Den er egentlig ment for å henge på veggen, men ser ikke noen grunn til at den ikke kan stå slik som denne. Jeg så en lignende på Åhlens her om dagen også, men den kostet litt mer. //ADLINK!

Nå må jeg komme meg avgårde! Tenkte jeg skulle fikse meg sprettrumpe på trening i dag, slik at jeg kan ta den med til Roma :-)

VELKOMMEN INN

Corebar-timen på MOM var gøy! Er skikkelig stolt over meg selv for å ha gått på gruppetime alene, men måtte vel bare bryte isen en eller annen gang. Jeg koste meg selv om jeg hoppet rundt som en vill, klønete ape. Hvem skulle tro at jeg pleide å danse fem ganger i uken da jeg var yngre...

Tenkte jeg skulle vise dere litt av leiligheten, nærmere bestemt stuen. Den er fremdeles veldig tom og upersonlig, men puter og dill og dall er på vei. Jeg har faktisk bestemt meg for å vente med TV og alt det styret der til etter at jeg er ferdig med en naturfagsprøve i slutten av måneden. Var ikke det lurt? Dødtiden min skal nemlig ikke brukes foran TV'en, men med trynet plantet godt ned i boka.

Her ser dere i hvertfall halve stuen. Andre halvdelen er spiseplass, men er fremdeles noe kaotisk :-)

Haha, oppdaget for sent at bladet som ligger på toppen er litt utgått på dato. Jaja!

Edit: siden det var en del spørsmål om hvor tingene er fra, skriver jeg det like gjerne i innlegget. //bord: Bolia // Sofa og puff: Ikea // Skål: Muuto // Serveringsbrett: Bolia // Bøker: Amazon // Lys: Voluspa

Tror det blir veldig koselig her, altså! Nå skal jeg nyte det å ligge ned. Herregud, som jeg gleder meg.

ETTER SKOLETID

Jeg holder jo på å bli kjent med Tønsberg på nytt, begynner å bli noen år siden jeg bodde her sist. Og det må jeg si, det renner jo nesten over av fine klesbutikker, interiørbutikker og kafèer. At det renner over er kanskje litt å ta i, men det er i hvertfall mye mer enn før.

I dag ble det interiørshopping på vei hjem fra skolen. Fikk endelig kjøpt meg taklampe! Det er jo typ umulig å bestemme seg, for den skal være så innmari synlig. Men til slutt endte jeg opp med den jeg har siklet på lenge; Verner Panton Flowerpot i kobber! Jeg er så hekta på kobber om dagen, det er så fint.

Roteleilighet! Majoriteten av møbler har ikke kommet enda, så jeg har ikke flyttet inn. Bare henger der etter skolen noen ganger fordi jeg liker å være der, haha. Men seriøst, dere som bruker evigheter på å levere møbler!!!!!!!!!!!! Hate er et sterkt ord, så skal ikke bruke det.

Men lampe, check √

Etter at jeg hadde lempet fra meg i leiligheten, dro mamma og jeg på kafè og spiste middag. Koselig å sitte inne på kafè når mørket og snøen legger seg ute. Det er ikke spesielt koselig å være ute derimot.

DRØMMEDAG I KASSEBIL

Livet blir ikke glamorøst før du får gleden av å kjøre kassebil! Haha. Pappa har vært så snill og låne en stor bil i helgen, sånn at vi kunne få gjort litt i leiligheten min. Føler meg skikkelig teit når jeg sitter på, typ tre meter over bakken.

Når vi først snakker om kassebilen... Da vi hadde kjørt ombord på fergen som går fra Horten til Moss, var pappa og jeg ganske raske ut av bilen. Vi tok trappene opp til kafèen uten å se oss tilbake, og etterhvert merket vi at noe manglet. MAMMA! Så løp vi ned på dekk igjen, og der satt mamma innelåst i bilen stakkar. Hun hadde rett og slett ikke rukket å komme seg ut av bilen før pappa låste den. Kjenner at det ikke er like morsomt når jeg skriver det. Men vi lo så vi grein, haha ♥

Og nå lurer dere kanskje på hva jeg skulle i Moss? Eller så lurer dere ikke, men jeg forteller likevel. For denne dagen har jeg nemlig sett fram til lenge! :-) Jeg har lenge ønsket meg en sengegavl til å ha bak sengen min, føler liksom ikke at sengen ser "hel" ut uten. Jeg googlet meg nesten svimmel for å finne den rette sengegavlen, og high fivet meg selv da jeg fant hjemmesiden til Møbeltapetserer Lene Bergstrøm. Og heldig som jeg er, ville hun gjøre et samarbeid med meg!

Lene Bergstrøm er møbelsnekker, interiørdesigner og møbeltapteserer. Hun har et verksted i Rygge, hvor hun først og fremst jobber med å trekke om møbler. F.eks hvis man har en gammel, sliten stol eller sofa, så kan man ta den med til Lene og gi den nytt liv.

Kjempesøte Lene og noen av de fine sengegavlene hun har laget. Skulle egentlig vente med å vise dere dette til soverommet mitt er ferdig, men er så lykkelig og giret over min nye sengegavl at jeg ikke klarte å la være! Skal selvfølgelig vise dere ordentlig når soverommet er ferdig også, min sengegavl synes nemlig ikke på disse bildene. Men ÆÆÆÆ, jeg er så fornøyd.

Dere kan besøke nettsiden til Møbeltapetserer Lene HER hvis dere vil :-)

Etter å ha vært i Rygge, kjørte vi til Holmestrand. Der kjøpte jeg meg et nytt spisebord fra Hay, så nå er alle de viktige møblene heldigvis i boks. Da jeg kom hjem oppdaget jeg dessverre at bordet er skikkelig vinglete når det er ferdig montert, så håper jeg får gjort noe med det.

Avsluttet dagen med en treningsøkt, og nå er det sofakos. Fantastisk dag! Selv om det nærmer seg skolestart.

STORM, STOLER OG PUTE

For et ruskevær! Jeg hadde egentlig tenkt meg å lese til prøve på en kafè eller på biblioteket i dag, men det ser ut til at jeg bare blir hjemme. Går jeg ut, blir jeg vel truffet i hodet av en tømmerstokk eller et ferdigpynta juletre. Hvem vet. Det høres i hvertfall ut som om ulven står utenfor og blåser på grisehuset. 

Jeg fikk forresten bestilt meg stoler i går også! Endte opp med 4 stk fra Charles Eames. Hvis jeg får plass til flere, så får jeg bestille senere. Var så usikker på om jeg skulle ha stålben eller treben, men gikk for tre... Hva syns dere? Bestilte også en etterlengtet pute fra Missoni Home, som jeg har ønsket meg lenge. Var med en venninne i går som ikke kunne fatte at jeg ville bruke så mye penger på èn pute. Hun mente at hun heller kunne sy "en sånn derre Missolini-pute" til meg, hahaha ♥ En ting er sikkert, jeg har søte venner, fine stoler og en fantastisk fin pute. 

Nå skal jeg lese videre om gammastråling, ville bare si hei til dere :-) Og kanskje beklage litt at dette er verdens kjedeligste blogg om dagen. Snart er det ferie og overtakelse av leilighet - da blir det andre boller i bloggsuppa.

JEG HAR KJØPT MITT FØRSTE HJEM

Hei Ida, da kan jeg gratulere deg som huseier. Jeg bare; javel? Etter den telefonsamtalen tok det noen timer før jeg skjønte at jeg har kjøpt en leilighet. Så dro jeg til butikken og rev alle interiør-bladene ut av hylla. De med de fineste forsidene fikk bli med meg hjem.

Det føles så rart å ha kjøpt sitt første hjem, bare mitt. Har drømt om det så lenge, men aldri funnet noe som passer meg på alle områder. Størrelse. Pris. Beliggenhet. Og ikke minst hva slags stand leiligheten er i. Jeg har sett på noen oppussingsobjekter på veien, men har måtte innrømme for meg selv at jeg ikke er klar for riving av kjøkken, bad og måneder i en halvferdig leilighet. Og budrunder har jeg også vært med i. På leiligheter som var for dyre, og hvor veletablerte par gang på gang hadde mer penger enn meg. Det har vært frustrerende. Siden mamma og pappa snart skal selge huset, jeg jo ha et hjem. Jeg nekter å sløse flere penger på leiemarkedet.

Så nå skal jeg skape dette hjemmet i Tønsberg. Jeg vet jo ikke en gang hvor i verden jeg skal være neste år, men da har jeg alltid denne basen. Jeg gleder meg til å flytte inn og bli glad i leiligheten min. Hurra!

 

Det er veldig kort tid til jeg overtar leiligheten, men alt føles jo som en evighet når man gleder seg. Så jeg får slå i hjel litt tid med å kikke på interiør. Jeg er veldig glad i den skandinaviske stilen, og tror at den danske siden av meg vil bli godt representert i leiligheten. Er det noen som kan design, så er det danskene. I collagen over har jeg bare klæsjet sammen masse ting jeg liker, så ta det med ro, alt det der skal ikke inn i leiligheten min! Jeg må bestemme meg for farger og nyanser osv osv, det blir ikke lett. Har noen tips til interiørblogger som har noe ala denne stilen? Gjerne så langt i fra bonderomantikk, hvitt og rosa som man kommer... 

 Leiligheten ligger ikke ute på nett lengre, så får heller vise den når jeg overtar :-) 

God natt! 

SOVEROMSPLANER

Jeg gleder meg så sykt til å overta leiligheten på søndag. Det klør i fingrene etter å kjøpe møbler, gardiner, sengetøy, kopper og kar. Men enn så lenge må jeg nøye meg med å leke på Mac'en. Tror jeg har bestemt meg for stil på soverommet, og ikke minst funnet det jeg trenger å kjøpe inn. Nettshopping in my <3

Hva tror dere, blir det fint? Eller burde jeg heller satse på varme farger og et mer hjemmekoselig soverom? Tar i mot tips med takk! Gjerne linker til interiørblogger. 

I HAVE A DREAM

Jeg sitter og surfer etter kontormøbler til Chills sitt nye kontor, og fant nettopp det råeste av det råeste. Hvem vil vel ikke ha en SØLVSOFA? Jeg skulle hoppa i sofaen hver eneste dag om jeg hadde en sånn. Hjerte hjerte.