en smule for avslappet, kanskje?

Jeg har en (sikkert mange fler) dårlig egenskap. Eller, noen vil vel kanskje se på den som god, men i dag har jeg tenkt unormalt mye over den. Og det går på å muligens være litt for avslappet. Altså, i sammenheng med gutter, i form av kjærester eller dater.

Man skal absolutt være avslappet, så misforstå meg rett. Gutter generelt liker jo ikke jenter som sitter på kanten av sofaen med partysminke på en tirsdag, er konstant på slankern og hele den pakka der, og tro meg, jeg har vært der og. Men den siste tiden har jeg liksom blitt så veldig avslappet. Sitter gjerne i pysjen, går uten sminke og setter håret opp i en dott. Hallo. Er det ikke sånt som dreper gnisten i et ekteskap?! Er det ikke noe galt når man ikke lengre bryr seg om trusa matcher BH'en og om man har påbegynnende kaktus-effekt på leggene?

Haha, æsj. Dette var en dårlig kontaktannonse for meg selv. Og ikke tro at jeg sitter her med en jungel under armene og går på do med åpen dør, but I'm just sayin. Hva er det neste?! I morgen skal jeg kjøpe nytt, matchende undertøy, glatte ut håret mitt og påspandere trynet mitt et par lag med mascara.

jeg har fått jobb i Det Nye

I dag fikk jeg telefon om at jeg har fått spaltistjobb hos Det Nye! Hoppet av glede, for en slik jobb har jeg ønsket meg lenge. Jeg skal skrive fast i spalten som heter "Siste ordet", så nå må dere løpe og kjøpe Det Nye hver måned!

Nå skjønner dere kanskje hvorfor jeg hadde en bunke med magasiner på "hjemmekontoret" mitt forrige uke, hehe. Skulle telle ord og hente litt inspirasjon, for jeg måtte så klart prøveskrive først, som en slags audition.

I løpet av denne uken skal jeg mest sannsynlig inn for å ta noen bilder av meg til spalten, både høstbilde og sommerbilde. Kommer til å trenge litt hjelp med det, tror jeg! Må jo ut og finne noen nye klær. Hvor er den personlige stylisten min?! Åja, sant det, personen finnes jo ikke.

Men uansett, utrolig gøy å ha fått den jobben! Gleder meg til å komme i gang, og det er en stor ære å få skrive for et av mine yndlingsmagasiner.

man skakke lære av sine egne feil i tjueåra

Jeg er så lite rock n roll. Og med det mener jeg at jeg er svært lite dreven på å farte rundt med promille. Nok en gang har helgen vært en god påminnelse på det, og jeg tror rett og slett jeg bare tar et hint fra kroppen min og blir avholds.

Kvelden foreløp cirka slik. Kom til Oslo, ruslet litt i byen med Christine, tok en øl på kafè og snakket om gutteproblemer, følte meg brisen, dro hjem til Christine og festet fire kilo med extensions på hodet, drakk Vodka Redbull, baksnakket med selv med taxisjåføren i en taxi fra Oslo Taxi, ankom Stratos hvor Ida plutselig var halvveis til femti år, drakk champagne, gikk rundt og så teit ut, tok en taxi videre til feil utested, kom bort fra venninnene mine og tok taxi hjem. Altså fikk jeg ikke gjort det jeg faktisk kom til Oslo for, og det var å vinke farvel til en av mine beste venninner som reiser til Mexico for å studere. Dere kan tro jeg gråt meg i søvn. Og i går, søndag, var jeg bare lei av meg selv. Skikkelig lei.

Fladen har photoshoppa låret mitt større. så KJEKT a gitt!

Bursdagsbarnet og hun koselige jenta.

Dett var dett. I går, søndag altså, spiste jeg pizza til frokost, burger til lunsj og sjokolade til middag. Det hjalp i det minste litt på kleinheten, om jeg så ikke følte meg som verdens mest freshe person.

Nå må jeg skriveskriveskrive, ha en fin mandag a.

frisørtilbud til leserne

Som jeg skrev i går, har jeg vært hos Tønsberg-frisøren min Line igjen. Superkoselig å catche up igjen! Vi prater og ler stort sett hele tiden, og tiden flyr som aldri før når jeg sitter i frisørstolen hos henne. Ble også veldig fornøyd med de nye stripene.

Line holder til på frisørsalongen "Kinky" i Tønsberg, veldig fresht og hyggelig sted. Og nå vil hun gi et tilbud til alle mine lesere, så Tønsbergensere, nå må dere lese nøye!

Alle som bestiller time hos Line på frisør Kinky og sier at de har lest om tilbudet på min blogg, får 20% på alle behandlinger (gjelder ikke produkter). Og så dyrt som det kan bli hos frisøren, er det en prosent som kommer veldig godt med! Og bare for å gi dere en peil på hva det pleier å koste uten rabatten; klipp koster fra 580,-, farge fra 680,-, stripe ettervekst fra 920,- og å stripe hele håret koster fra 1100,-, men det varierer veldig på hvor langt og tykt håret er, og ikke minst hvor mange farger det skal stripes med. Ingen unnskyldning til å gå rundt i Tønsberg med slitent hår nå! : )

ikke fullt så unge mødre

Ida: Jeg skrev nettopp på bloggen at jeg skal ut og spise bursdagslunsj med min mor som fyller 35, haha. Bare hyggelig!

Mamma: Ntå.. Da får du jo bare en haug av kommentarer og spørsmål om jeg var 15 år da jeg fikk deg.

Ida: Nesj... De skjønner jo det, da.

Å underdrive noens alder er et spøkefullt kompliment, og det er ikke uvanlig når noen fyller år. Nei, min mamma var ikke femten da hun fikk meg. Hun var var over 20, men man røper da ikke en kvinnes alder. Vakker er hun uansett, og det var koselig med lunsj i dag.

Pretty mami tidligere i dag. Ikke drep meg for å ha lagt ut bilde!

Nå sitter jeg barnevakt for mine to kusiner! Kjempekoselig, selv om jeg må innrømme at jeg fikk smålig panikk da jeg skulle steke pannekaker. Pannekake etter pannekake ble helt herpa, men det gikk seg heldigvis til. Og så er det fremedels populært med blanda brus! Cola og Solo. Colo. Jess. Nå må jeg løpe, det er tid for godteri og barne-TV!

mamma fyller år

God morgen, kjære lesere! Eller formiddag, er det kanskje. Jeg er på vei ut døren, skal til byen og spise lunsj med min vakre mor som fyller 35 år i dag! Gratulerer med dagen, kjære mamma!

Siden mamma skal ha jentefest i kveld (jeg er ikke invitert...), skal jeg sitte barnevakt for kusinene mine. Mariabestis kommer og holder meg med selskap, og det er godt mulig jeg kommer til å trenge litt hjelp, for det er nemlig tre forskjellige menyer som skal lages på kjøkkenet i kveld, hehe.

Den eldste kusinen min på fem ringte meg nemlig i går, og "samtalen" gikk slik; hei Ida! Jeg vil ha pølse i brød til middag i morgen, og Hannah vil ha fiskepinner med ris! Hade! Og Maria vil selvfølgelig ha verken fiskepinner eller pølser, og pannekaker skal visst lages til dessert uansett. Puh! Men føler på meg at jeg kommer til å være super-barnevakt.

Oi, må løpe! Tilbake senere, og da har jeg et fantastisk frisørtilbud til dere, fra min kjære frisør-Line som jeg var hos i går!

Gave til mamma.

iPhonen har fått ny drakt

Ettersom iPhonen blir så fort stygg, og ikke minst knuser, har min iPhone allerede fått sin egen garderobe. Deksler, skjermbeskyttere og skins ligger i kø for å kle opp min aller beste venn, og siste skrik er en skin fra iPhoneskin.no.

iPhone-skinet fungerer til iPhone4, og mitt er i fargen bjørk. Har Kirsebær brun også, men likte den lyse versjonen best. Den kommer i tredeler, og fungerer nesten som et slags klistremerke som man kan fjerne uten at det etterlater stygge merker på telefonen. Veldig enkelt å sette på, og tar vare på telefonen samtidig som det ser kult ut. Så disse skinsene anbefales til dere som vil beskytte telefonen, og som ønsker et classy og enkelt utseende på den. Alle skins'ene koster mellom 300,- og 349,-. Sjekk alle ut her.

Produktet er sponset.

rødvin og edelgris

God kveld! Nå har jeg flyttet inn til mormor og morfar. De er i varmere strøk for tiden, så jeg har tatt katta under armen og flyttet inn i rolige omgivelser. Å bo hjemme etter å nesten ha bodd for seg selv i to år kan være tøft, så det er deilig å få en liten pause her.

Startet dagen med å lage frokost og gå tur. LANG tur. Det var solskinn, så det hadde vært hyggelig nok, om det bare ikke var for at holdt på å skli på snørra for hvert skritt jeg tok. Hallo, jeg asfalt og glatt er mitt mellomnavn. Men etter en bytur har jeg i hvert fall både kjøpt bursdagsgave til mamma som fyller år på fredag, og snakket med politiet.

Har fått time til avhør hos politiet 1 .februar. "Beklagelsen" jeg fikk fra Oslo Taxi var latterlig. Og at taxisjåføren prøver å få meg til å framstå som rasist i denne saken gjør meg så sint at jeg ikke har ord. Det fikk virkelig begeret til å renne over for min del!

Nå har kvelden kommet, og jeg sitter på kjøkkenet og drikker et glass rødvin mens magen blir laget til meg. Luksus! Edelgris (vet ikke helt hva det vil si, men er visst noe bra, hehe), fløtegratinerte poteter, grønnsaker og mer rødvin står på menyen, sammen med en god film så klart. Herlig, herlig!

I morgen tidlig skal jeg en tur til min savnede Tønsberg-frisør Line! Er evigheter siden jeg har sittet i stolen hennes nå, har jo gått til frisør så ofte når jeg har bodd i Oslo at jeg ikke har kunnet ta tog hjem til Tønsberg hver gang. Men nå som jeg bor hjemme en periode skal jeg endelig på besøk hos Line igjen. Og det er ikke klipping og farging jeg gleder meg mest til, men å sladre og drikke kaffe og le med Line! Hurra!

Så god kveld til dere fra Tønsberg, håper alle koser seg og har en fin onsdagskveld. Kommer sterkere tilbake i morgen : )

"jævla pakkis"?

Nå kan dere tro at jeg er RASENDE. Jeg sendte inn min klage angående den ekle opplevelsen med Oslo Taxi på søndag, og har fremdeles ikke hørt noe fra dem. Men så fikk jeg en SMS fra Dagbladet nå, som forteller meg at de har innkalt taxisjåføren på møte, og at han har forklart at grunnen til at han angrep var at

1. Vi hadde sittet i 6 minutter og kranglet om hvem som skulle betale. Min kommentar til det: som jeg skrev i mitt tidligere innlegg, vi diskuterte med sjåføren om hvorfor han ikke kunne stoppe på en bensinstasjon så vi kunne ta ut penger.

2. Jeg kalte han "jævla pakkis". Min kommentar til det: HVA I ALLE DAGER??????????????????????????????? Jeg er helt sjokkert! Så drøy og uforskammet er jeg virkelig ikke, kunne aldri falt meg inn å si det til noen. En av kompisene som satt sammen med meg i taxien er jo faen meg mørkhudet! Jeg er så provosert nå.

Hadde tenkt til å vente med å anmelde saken til jeg har hørt noe fra Oslo Taxi, men nå er det pokker meg nok. Jeg er så sinnsykt sint! Er glad jeg har to vitner som kan bekrefte at jeg snakker sant i hvert fall.

Å dra utsatt-for-rasisme-kortet er virkelig lavmål, og om det så hadde vært sant hadde det ikke vært grunn til å spytte på meg og prøve å angripe meg fysisk.

Holder dere oppdatert.

hjemmekontoret

Mange mail som skal besvares, telefoner som skal taes og Facebook-statuser som skal likes i dag, så jeg har rigget meg til med hjemmekontor. Den med Facebook-statuser var forresten halvveis en spøk. Det er jo Twitter som gjelder for tiden.

Åh, dere, jeg savner sånn å ha en jobb. Sitter her og leker kontor, men har ingen kolleger, bare en katt med et flatt tryne som glor meg i hjel, og en skål med kjeks som farmor spiser av hver gang hun går forbi. Tror det har skjedd noe med meg, for plutselig har jeg lyst på jobb. RUTINER, liksom! Loco poco.

Æsj, nå kom broren min hjem fra skolen med besøk. Verste jeg veit. Han driver og tar betalt for å vise folk rundt i huset til selveste Ida Wulff. Neida....... Han tar ikke betalt. Gratis tour! Seriøst. Kan folk slutte å bli med broren min hjem?

music when the lights go out

Natten har pakket meg inn, og nå skal jeg legge hodet mitt ned på hodeputa mi. I mitt eget, trygge hjem, i landet jeg for det meste har vokst opp i. Så heldig er det ikke alle som er. Mange varme tanker til Maria Amelie som er blitt sendt til Russland i dag. Holdt på å skrive "hjem til Russland", men det blir feil, for Norge er hennes hjem. Maria ble tatt med til Norge av sine foreldre før hun var myndig, hun har bodd her i åtte år. Snakker norsk, har norsk utdanning, har norske venner og norsk kjæreste. Jeg er litt tom for ord i denne saken, prøver å se for meg å være i hennes situasjon, og syns det er helt forferdelig. Håper alt ordner seg.

Soundtrack: Ingrid Michaelson - Be OK

savner ingen mer enn deg

Savner sol på kroppen, sjøluft i håret og sand mellom tærne. Savner solkrem på beina, sandaler på tærne og solbriller på nesa. Savner å kjenne at huden er varm etter en hel dag i solen, og at øynene bruker lang tid på å vende seg til mørket etter en hel dag i solskinn. Savner at himmelen er lyserosa, lukten av grillmat og nyklipt gress, og at flybillett og pass ligger klart til avreise. Savner å løpe gjennom sprederen i hagen på en kokvarm dag, og ligge på terrassen og høre på sommersanger og spise jordbær. Savner sensommerkvelder på terrassen med tepper, engangsgrill og marshmallows. Savner å sykle til stranda, gå i lette kjoler og å se opp på en skyfri sommerhimmel. Faen, som jeg savner sommern.

i dag har jeg vært kjøkkensjef

Lite innhold i dagene mine her hjemme i Tønsberg. Men farmor og farfar er på besøk fra Danmark, så jeg går i hvert fall ikke rundt og sturer alene på dagtid.

Forrige uke følte jeg at vi hadde søndagsmiddag hver eneste dag, dere vet, sånne kompliserte retter med hjemmelaget kaviar-greier til forrett, så i dag bestemte jeg at det var MIN tur til å stå for matlagingen. Liker at det som står på bordet er enkelt, moderne og med masse smak. Så jeg lagde "enchiladas a la Ida", og det heter retten fordi jeg egentlig ikke aner hvordan man lager enchiladas. Lager det bare slik jeg vil ha det, så tenkte å dele min veldig enkle oppskrift med dere her:

* Sett ovnen på 220 grader og skjær opp masse hvitløk, rød chili og grønn chili i små-små biter.

* Stek kjøttdeigen og bland hvitløken og chillien oppi, samt tilsett litt salsasaus, av typen man pleier å ha på taco. Jeg tilsetter ikke tacokrydder, her hjemme er vi så lei av tacosmaken. Og husk jalapenos hvis du liker det! Så lenge jeg ikke har noen kresne mais-haters ved bordet, pleier jeg også å tilsette mais i kjøttdeigen.

* La kjøttdeigen stå og godgjøre seg med smakstilsetterne, mens du smører en form. Jeg smører den med olje.

* Fyll tacolompene med kjøttdeigen, rull dem sammen i formen og strø ost over.

* Legg ved litt tortillachips og strø ost over dem også.

* Sett formen i ovnen i 10 minutters tid, og lag en enkel salat. Jeg pleier bare å ha Isberg-salat og agurk når jeg lager enchiladas.

* Server enchiladasene med guacamole og salsa. Hvis du ikke vil lage guacamolen selv, kjøp de ferdige, jeg syns de er kjempegode! Men ikke velg den fra tacohyllene, velg den grønne fra Kims som står med potetgull-posene, jeg syns den smaker best.

* Topp apetite, spis til det er tomt!

Maten før den gikk i ovnen.

bathroom harmony

God morgen, kjære lesere! Har akkurat kommet ut av dusjen, og har planer om å oppholde meg på badet i evigheter. Bare høre på musikk og gjøre alt i sneglefart. Liker meg så godt på badet!

Skal innrømme at det var litt vanskelig å få sove i natt etter en rekke trusselbrev fra sine muslimer som hadde lest på "den dagbladet" hvor lite respekt jeg har for menn og alt det der, så jeg ble liggende våken og se på filmer. Og en av dem jeg så var faktisk utrolig bra! Den heter "The Lovely Bones" (eller "Alle mine kjære" på norsk), og handler om en jente som blir drept av naboen sin på 70-tallet. Men så klarer hun ikke å forlate familien sin helt, og i filmen ser vi hvordan hun ser tilbake på ting som skjedde, og hvordan hun våker over familien sin. Kanskje ikke så rart at jeg drømte at jeg klatret opp til himmelen sammen med vennene mine i natt, og ble hengende og klamre meg fast akkurat der hvor man går fra jorden til himmelen. Haha, sprøtt. Men se filmen, den er veldig fin.

oppdatering

I dag har jeg fått mange henvendelser fra media angående taxi-opplevelsen min. Har bare lyst til å grave meg ned, blir redd for å si noe feil når jeg nærmest blir beskyldt for å være rasistisk og for å skjære alle taxi-sjåfører under en kam.

Takk for alle kommentarer og mail fra dere som har opplevd noe lignende. Det gjør meg sikrere på at jeg ikke bare skal feie det som har skjedd under teppet, men at jeg skal bruke stemmen min til å prøve å gjøre en forskjell.

Innlegget jeg skrev i går skrev jeg i sinne, jeg mente absolutt ikke å hinte til at alle utenlandske menn har et dårlig kvinnesyn, og mener heller ikke at alle sjåførene til Oslo Taxi er gale i hodet. Og dette er heller ikke et festlig det-er-så-synd-på-meg-stunt fra min side, jeg vil rett og slett anmelde forholdet fordi jeg håper det kan få Oslo Taxi til å ta det alvorlig og kanskje gjøre noen endringer slik at det blir tryggere for alle å ta taxi framover. Overvåkningsutstyr i alle taxier for eksempel?

Jeg vil ikke sverte noens navn eller rykte, jeg vil bare ikke at sånne ting skal skje, det er jo helt uakseptabelt. Ser at flere i kommentarfeltet også tviler på at jeg oppførte meg så bra som jeg sier, for ja, det er jo veldig typisk at fulle ungdommer ramler inn i en taxi etter en tur på byen og irriterer vettet av taxisjåføren. Det var ikke tilfellet denne gangen, og om det så hadde vært det? Om jeg så hadde ramlet halvnaken inn i taxien, vært frekk mot sjåføren og hadde nektet å betale for taxien, ville det da gitt han rett til å behandle meg på den måten? Komme med trusler, spytte etter meg og løpe inn i baksetet for å "ta meg"? Nei, da skulle han heller ringt politiet. Men nå var det altså ikke tilfellet.

Takk for bidrag, og ikke minst til media for at de viser interesse for saken! Krysser fingrene for både overvåkningsutstyr i taxier, og kvinnetaxi. Altså taxier med kvinnelige sjåfører for kvinnelige passasjerer som skal hjem fra byen sent på kvelden.

Oppdaterer dere når jeg har vært i dialog med Oslo Taxi og anmeldt forholdet.

Les Side2 sin artikkel om saken her, de har snakket med Oslo Taxi.

Tv2 har også skrevet om hendelsen, les det her.

Her har Dagbladet også skrevet om saken. Setter pris på kommentarene Oslo Taxi her kommet med der.

Oslo Taxi bør ikke ansette voldelige kvinnehatere

I natt ble jeg utsatt for en veldig ubehagelig opplevelse, som jeg føler meg helt nødt til å skrive om. Både for å få utløp for sinnet mitt, og for å nå fram til Oslo Taxi med min klage på en mer effektiv måte.

I natt, eller nærmere halv 6 på morgenen, ankom jeg Oslo S etter å ha vært på konserten i Moss. Slitne etter både konsert og biltur vinket jeg inn en taxi sammen med to kompiser, og vi fortalte sjåføren hvor vi skulle og at vi måtte stoppe på en bensinstasjon for å ta ut penger, av diverse årsaker. For det første er det sjeldent kortene fungerer i disse taxiene fordi stripen på bankkortet nærmest må være nyfødt, og dessuten skulle vi kjøre ganske langt og dele på regningen.

Det var helt uaktuelt for taxisjåføren som fortsatt stod parkert på utgangspunktet, noe vi syns var litt merkelig. Da vi forstod at han kom til å fortsette å nekte, sa vi at "neivel, da finner vi en annen taxi som vil gjøre det, så du trenger ikke kjøre oss noe sted". Men at vi skulle forlate bilen var I HVERT FALL uaktuelt. For det kostet 150 kroner KONTANT å sette seg inn i bilen hans. Hei, svarte penger?

Jeg begynte å bli ganske lei denne useriøse taxisjåføren som satt og kjeftet bak i baksetet som om det var tre stupfulle bråkmakere som satt der, så jeg sa veldig rolig og høflig: "unnskyld, men nå har vi sagt til deg at vi har lyst til å kjøre innom en bensinstasjon, hvis det ikke er mulig, så forlater vi denne taxien og finner en annen, vi sitter ikke her og krangler med deg mens takstameteret ditt går."

Og da smalt det. Taxisjåføren kastet seg rundt som en villmann og prøvde å rekke tak i meg i baksetet mens han skrek: "du din kjerring, du skal faen meg holde kjeft! Jeg skal faen meg ta deg!". Så ropte han noe på morsmålet sitt over radioen, stormet ut av bilen og rev døren opp på min side, helt vill i blikket. Jeg kastet meg over kompisene mine og ut av døren på andre siden, og kom meg ut av bilen.

Taxisjåføren fortsatte å stå og skrike etter meg, og så SPYTTET han på meg, da jeg måtte passere han for å komme meg inn på sentralbanestasjonen. Han var så vill at jeg var sikker på at han skulle banke meg opp, men heldigvis holdt den ene vennen min han fast sånn at vi to andre fikk løpt unna.

Jeg skjønte virkelig INGENTING. Var både redd og skjelven, og har ikke ord. Det irriterer med så grenseløst at jeg ikke fikk notert ned skiltnummeret da jeg løp derifra, for sånne syke mennesker og kvinnehatere skal ikke ha en slik jobb.

Er det i det hele tatt noen måte for meg å finne ut hvem denne sjåføren er på? Jeg husker ansiktet hans, men ikke bilen, annet at den var mørk og hadde 02323 Oslo Taxi skrevet på seg. Ganske håpløst eller hva?

Og så har jeg en notis som jeg håper Oslo Taxi kan sende ut til alle sine ansatte:

Her i Norge respekterer vi hverandre uavhengig av kjønn. Kvinner får lov til å ta ordet, til å tale i forsamlinger, til å si sin mening og til å si i fra hvis de føler seg urettferdig behandlet. Man SPYTTER ikke på folk her i Norge, man kjører ikke taxi og stappet betalingen i lomma, man truer ikke kunder med vold når man jobber i et serviceyrke. Når man kommer til Norge tilpasser man seg, og om dere absolutt må kue med konene deres, så synd, men ok, jeg skal ikke legge meg opp i det, men det er IKKE greit å holde på slik som i dette tilfellet.

Oslo Taxi, har dere overvåkningsutstyr i taxiene deres? Hvis ikke er det kanskje en god ide? Jeg liker tanken på at øverste hold hos dere ser det som skjedde i går.

Er det flere her som har hatt lignende eller andre ubehagelige opplevelser med taxisjåfører, og spesielt med Oslo Taxi? Isåfall, værsåsnill og del det med meg i kommentarfeltet.

rusa på hårspray

Sånn, da veier jeg to kilo mer enn vanlig, takket være løshår, hårspray, sminke, pushup og tunge ringer. Mer enn klar for ti kommentarer som sier " herregud, er noe på deg egentlig ekte?". Jeg har alltid lært at det er innsiden som teller når alt kommer til alt, og på innsiden har jeg i hvert fall ikke tuklet med noe som helst - bortsett fra at lungene mine er fulle av hårspray.

Ja, så nå er jeg altså klar til avreise. Klokka er bare halv to på dagen, men jeg skal sitte på med Michael til Moss, og der skal han nok sikkert styre med både rigging og lydprøve, så derfor så tidlig. Så det blir en lang og bra kveld i kveld, jeg gleder meg masse både til konsert og til å slå ut håret litt! Har sittet hjemme og vært tørrlagt helt siden nyttårsaften nå, og etter nesten en måned uten fest og moro tror jeg at jeg har bevist for meg selv at det ikke er min livsstil. Som jeg skrev i går, når jeg leser om meg selv og det jeg selv har skrevet, kan det fort virke sånn.

Nå skal jeg bare rydde mamma og pappa sitt bad så de ikke får fnatt av sminke og hår når de kommer hjem fra jobb, og så skal jeg valse ut av døra. Mange etterlyser forresten innlegget hvor jeg skal gi tips om hvordan man kan få clip on-håret til å blende inn i det naturlige håret så godt som mulig, det kommer så fort jeg får mine nye remser i posten!

Håper alle får en strålende fredagskveld!

du visste kanskje ikke at...

... I venninnegjengen er jeg alltid den rastløse som må gjøre noe hele tiden, men i et forhold blir jeg helt omvendt og vil bare ligge i armkroken og se film.

... Jeg har drevet med kampsport, teater og dans i mange år.

... Jeg har en helt overdreven telefonskrekk, og kan til og med få helt angst når mamma eller en venninne ringer.

... Jeg sier nei til de fleste intervjuer og sjeldent drar på bloggrelaterte eventer.

... De siste to årene har jeg fått ekstremt mange henvendelser fra produksjonsselskaper som vil at jeg skal gjøre noe på TV, spesielt reality-TV, men etter at jeg så Oslo Girls på VGTV er jeg veldig glad for at jeg sa nei til alt sammen.

... Det er veldig sjeldent at jeg drar opp kamera på sammenkomster både med venner og familie, fordi jeg ikke vil at folk skal bekymre seg for å havne på bloggen.

... Stjernetegnet mitt er vekten, og at jeg alltid holder inn magen når folk spør meg om hvilket tegn jeg er født i.

... Jeg har levd med tvangstanker så lenge jeg kan huske, og de fleste av dem er på kanten til å være humoristiske. Det vil si at jeg utfører ritualer i "frykt" for at noe skal skje hvis jeg ikke gjennomfører ritualene mine, uten at jeg egentlig tenker så mye over det. Og alt startet på barneskolen med at jeg fikk vite at det bragte uhell å tråkke på et komlokk uten å klappe seg tre ganger på skinka....

... Jeg er lei av å gjøre intet annet enn blogg, og er på jakt etter mer innhold i hverdagen. Ser meg derfor omkring etter en jobb som passer "yrket" mitt godt, og har meldt meg opp til eksamen i et fag jeg skal begynne å lese på snart.

... Jeg hater å være singel, er skikkelig forholds-person.

... Når det blir tatt bilder skakker jeg alltid hodet til høyre, ikke helt bevisst, men det er nok fordi jeg syns jeg ser bedre ut fra venstre side enn fra høyre.

... Som barn hadde jeg en helt ekstrem samvittighet, og fikk dårlig samvittighet for den minste ting. Jeg kunne gå og være dødskvalm helt til jeg fikk fortalt mamma hva jeg hadde gjort "galt".

... Jeg lever ut alle reisedrømmene mine nå og håper med det at jeg så snart som mulig kan slå meg til ro med mann, hus, bil, båt, barn og hund (ja, i den rekkefølgen), og blir stadig mobbet av venninnene mine som har fått for seg at vi skal leve som jævla SATC-jentene til vi er over femti.

... Hvis jeg skulle reist til Afrika og f.eks besøkt fadderbarnet mitt igjen ville jeg aldri gjort det med et kamera i nakken en gang til, så sterke opplevelser var både tøffe og frustrerende å fordøye mens kameraet blinket rødt.

... Jeg alltid har sett på meg selv som en veldig rolig og hjemmekjær person, og har tatt meg selv i å bli overrasket når jeg ser hvor festglad jeg virker på bloggen min.

... Da jeg fikk perseren min Bella i hus holdt jeg på å knekke sammen av latter da oppdretteren stod i stuen min og sa at hun het Tingeling, og at hun skulle beholde det navnet for evig og alltid.

... Jeg har en mørk og veldig grov form for humor, og prøver så godt jeg kan å holde den innabords når jeg omgås folk jeg ikke kjenner så godt.

... Jeg aldri tar til meg negative kommentarer på bloggen, spesielt ikke når de går på utseendet mitt. MEN! Det var ikke før jeg fikk kommentarer om at jeg hadde en fæl nese at jeg faktisk tenkte over nesa mi og fant ut at jeg ikke liker den.

... Da jeg var i LA fikk jeg virkelig oppleve Hollywood-livet, men skrev svært lite om akkurat det i bloggen. Hey Britney! Hahaha.

Følte du at du lærte meg bedre å kjenne nå? Hva overrasket deg mest?

rolig kveld på hjemmefronten

Det er blitt kveld, og mye har ikke skjedd siden sist. Farmor og farfar har kommet på besøk fra Danmark, så vi har kost oss med hjemmelaget pizza og oppdateringer på både den ene og andre kanten. Ellers har jeg lekt med min nye iPhone 4 som endelig er i hus, og nå ligger jeg og prøver å forstå meg på de kryptiske regningene mine. Ikke kryptiske fordi jeg ikke er så flink med høye tall, bare kryptiske generelt.

Har fått mange spørsmål om ikke jeg kan lage et iPhone-innlegg med apps jeg anbefaler og så videre, så det er så absolutt en av mine store og spennende planer for kvelden. Finnes ikke et bedre tidspunkt, for nå er jeg jo så nyforelsket i min kjære telefon!

Fikk forresten mail av God Kveld Norge. De lurte på om jeg kunne se at jeg latterliggjorde Susanne Sundfør med denne Twitter-meldingen:

Greit, den var kanskje skrevet i et provosert øyeblikk. Jeg syns bare det er så mange feminister der ute som skal understreke på merkelige måter at kvinner er menn. Og det er vi jo ikke. Kvinnemennesker!

i morgen skal jeg til...

... MOSS! Av alle steder. Og jeg drar ikke en gang for å inndra den forferdelige Mosseluften, men en luft som er enda verre. En blanding av øl, svette og skinnjakker. Eller? Hva vet vel jeg, hehe.

Jeg skal i hvert fall til Tivoli Amfi for å være med på releasekonserten til Use Me som er ute med album. Gratulerer med det, og ikke minst med Universal platekontrakt, gutter! De nådde ikke helt til topps i Grand Prix, men de kom videre til "Sistesjansen" i Sarpsborg 5. februar, så er det bare å fortsette å heie og stemme!

Her finner dere eventet på Facebook! Flere som skal? : )

Var i hvert fall gøy sist! Hahaha...

stolt av å være kvinne... eller?

God dag! Jeg er sikkert ikke den eneste som på nåværende tidspunkt sitter og leser nettaviser, og som i tillegg har lagt merke til denne saken. Litt vanskelig å la være, ettersom den (smart nok) har fått ekstremt mye oppmerksomhet.

Les saken på VG.

Saken er enkel og grei: etter å ha mottatt Spellemannspris for "årets kvinnelige artist" i 2008 mens hun kritiserte deler av Spellemannsprisen for å være kvinnefiendtlig, er Susanne Sundfør nå nominert til samme tittel i år. Til tross for at plateselskapet bokstavelig talt har meldt henne på, har hun nå altså trukket seg fra nominasjonen. Hvorfor?

Ok. Bare så det er sagt, så liker jeg musikken til Susanne Sundfør, og det er også derfor jeg syns det er synd at hun ikke tar i mot nominasjonen og kanskje til og med prisen for "Årets kvinnelige artist". Fortjent på mange måter, syns jeg. Og jeg syns også at man skal respektere andres syn når det kommer til den storedebatten om likestilling og kjønnsdiskriminering - MEN. Jeg må likevel stille et spørsmål ved det.

Vi har kvinnlige artister, vi har mannlige artister, vi har guttedo, vi har jentedo (takk og lov?), og vi har en rekke tradisjoner på forskjellige nivåer, uten at det er ment som diskriminering på noen som helst måte. Vi snakker ikke om lønn her, vi snakker om en nominasjon til en pris, en annerkjennelse på høyt nivå. Er vi norske kvinner så svakt stilt at vi til og med må sette ned foten i slike tilfeller? Hva skjedde med å være stolt av å være kvinne?

Underholdende kommentarer i kommentarfeltet på VG, hehe: så burde vi selfølgelig ikke kalle det for "Spellemann", men finne et uttrykk som er kjønnsuavhengig, kanskje "Spellehomosapiens"?

Kall meg gjerne dum, uvitende og under gjennomsnittet reflektert, men jeg ser bare ikke problemet med slike titler. Hva tenker dere om saken? Er det fler som deler min mening, eller forstår dere Susanne Sundfør fullt ut?

har drømt lenge nok om new york, på tide å dra

ENDELIG er det 100% sikkert! I april drar jeg til New York for å studere foto ved Columbia University, gjennom Scandinavian College of New York.

Jeg har drømt om en tilværelse i New York i mange år nå, og ja, jeg må nesten innrømme at det er TV-serier som Sex and The City, Gossip Girl og Lipstick Jungle som har skyld i det. Byen virker så magisk og fantastisk. Jeg fikk et utrolig godt inntrykk av USA da jeg var i Los Angeles med EF tidligere i år, og jeg tror faktisk at New York passer meg enda bedre som person, så jeg gleder meg så mye at sparekontoen og koffertplanleggingen allerede har fått smake på det - selv om det er 3 måneder til avreise. NEW YORK, baby!

Jeg nevnte allerede da jeg kom hjem fra LA at jeg har planer om å reise til New York, og fikk en haug av spørsmål som jeg ikke helt har klart å svare på siden mye var uklart. Men nå som ting begynner å falle på plass, skal jeg prøve så godt jeg kan å svare dere. Vet at mange av mine lesere også drømmer om å ta noe skole i New York, og det er jo veldig forståelig. Tenk dere, da. Sitte i vinduskarmen, se byen lyse langt der nede og høre lyden av tusenvis av biler og mennesker. Kjøpe en kaffe og bare gå rundt i gatene, og ta en løpetur i Central Park (det blir et av høydepunktene!). Løpe ut i veien og rope etter en gul taxi, akkurat som Carrie Bradshaw. Drikke cosmopolitan og gå en hel dag og shoppe etter sko. Og ikke minst å lære mer om foto i en by som er så fotogen at selv det vakreste mennesket blekner i forhold. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg.

Jeg limer inn et skriv fra skolen her, for de av dere som kanskje har lyst til å bli med på det studiet jeg skal dra avgårde på! Det er avreise 8. april, og elevene drar først avgårde til Brasil, før de senere kommer til New York i april. Det er påmeldingsfrist for denne turen allerede denne uken.

SISTE FRIST FOR Å BLI MED SCNY TIL NEW YORK OG BRASIL!

SCNY tilbyr norske studier med lånekassestøtte i utlandet. Et semester gir deg 30 studiepoeng på bachelor nivå og venner for livet!

Denne uken er siste sjanse til å bli med på vårens vakreste eventyr til Brasil og New York. Noen ledige SCNY-restplasser med avreise 8. februar. Studiene gir 30 studiepoeng med lån og stipend i Statens Lånekasse og et spennende program med utflukter og turer som er inkludert i prisen.

Vi skal til The Hamptons og Washington, på Yankees game og Broadway musical, vi skal oppleve karneval i Brasil og påsken i New York!

I New York får vi timer i foto, engelsk business og/eller dans. Forelesningene avvikles i studentmiljøet på Columbia University. Brasil programmet tilbyr økonomifagene markedsføring, reiseliv og prosjektledelse, eller fagkombinasjonen exphil, exfac og menneskerettigheter. Inntak er på bakgrunn av generell studiekompetanse.

Dette er markedets beste tilbud på norske studier i utlandet!

DENNE UKEN ER SISTE FRIST FOR PÅMELDING TIL VÅREN 2011!

e.post: post@scny.no

http://www.scny.no/

Noen som kunne tenke seg å bli med, eller hva?! Skolen har også en konkurranse kjørende, hvor den som vinner kan velge mellom en iPad og en gratis studieplass hos SCNY! Vet godt hva jeg ville valgt. Se konkurransen her, og delta!

Masse mer om New York-reisen min senere, dere kan finne svar på mye dere lurer på på nettsidene til SCNY. Viser seg faktisk at flere venner og bekjente av meg oppholder seg i New York på samme tid som meg, og det er jo betryggende. Alltid greit å ha andre nordmenn, og ikke minst mennesker man kjenner fra før av når man er ny i en storby. Håper selvfølgelig på å få flere nye venner der også, både nordmenn fra skolen og vaskeekte New Yorkere.

Hvor lenge jeg blir er litt usikkert enda, men kurset jeg skal ta i New York varer i 7 uker. Har jeg noen lesere som er bosatt i New York eller som skal dit rundt april eller utover? Gi lyd!

konkurranse: love&other drugs

Da jeg var i LA var jeg på kino og så en film som heter Love And Other Drugs, og nå som filmen har kommet til Norge, (premiere 21. januar), tenkte jeg å dele ut noen kinobilletter her på bloggen!

Love And Other Drugs med Anne Hathaway og Jake Gyllenhall i hovedrollene er en romantisk komedie, som samtidig er ganske dyp og emosjonell. Den tar opp flere alvorlige temaer, og for å si det slik: føler du at ditt eget kjærlighetsliv er komplisert og ønsker å vite at det er noen der ute som har det verre for å føle deg bedre, passer denne filmen deg. Den kan til og med få deg til å trekke på smilebåndet.

Lik filmen på Facebook her, eller les mer om den her og kjøp billetter om du ønsker!

Jeg deler ut 5 billetter, og det vil bli trukket 2 vinnere. For å være med i konkurransen må du svare på dette spørsmålet i kommentarfeltet: For hvilken film er Anne Hathaway tidligere blitt nominert til Oscar?

Konkurransen er i samarbeid med 20th Century Fox Norge.

hverdagssminken min

Jeg får veldig mange spørsmål om jeg kan vise fram hva som befinner seg i sminkepungen min, og nå som jeg akkurat har fylt den opp med nye favoritter, tenkte jeg at det var en fin anledning til å gjøre nettopp det. Altså, sminkepungen min er nesten en ryggsekk, men jeg bruker svært lite av det som er oppi den, og tenkte derfor å vise dere hva jeg sminker meg med i hverdagen. Veldig lite øyenskygge, glitter og stas her, liker å holde det nogenlunde enkelt.

* Mascara: jeg bruker for tiden to forskjellige mascaraer. Ettersom jeg har vippeextensions og ikke bruker mascara på dem, er jeg avhengig av en god mascara på de nedre vippene. Den ene er GloWater resistant mascara. I det kalde været renner øynene veldig fort, så jeg liker å ha en vannfast mascara som sørger for at jeg ikke ser ut som et vrak etter en liten spasertur. Mascaraen er satt ned i pris, og koster nå 203 kroner hos Makestyle. Den andre mascaraen er fra et merke jeg akkurat er blitt introdusert for. Gold- mascaraen fra Nilens Jord er av ekstremt god kvalitet, og den gir vippene volum og tykkelse uten at det blir klumpete. Den koster 199 kroner her.

* Eyeliner: Jeg bruker faktisk ikke eyeliner hver eneste dag, men veldig ofte. Jeg legger den langs kanten av øyenvippene på øvre øyelokk, noe som får øynene til å se litt større og dypere ut. Er veldig fornøyd med denne fra Nilens Jord. Den er tynn, lett å håndtere for oss som ikke er født med sminkekosten i hånda, og jeg syns faktisk den er bedre enn flere av de dyrere variantene jeg har prøvd, for eksempel fra Dior. Den koster 149,-.

* Rouge: Denne rougen fra Glo Minerals har jeg vært trofast mot i flere år! Og det er ikke helt vanlig i min sminkepung, er stadig på jakt etter bedre og bedre produkter. Fargene er bare fantastiske, og i motsetning til mange andre rouger jeg har prøvd, varer den hele dagen. Det er tilbud på rougen nå, og den koster 237 kroner på Makestyleshop. Varer lenge, og verdt hver eneste krone.

Lipgloss: Når det gjelder leppene er jeg mest opptatt av at de skal være myke, og at de skal ha litt glans. Er ikke begeistret for leppestift og sterke farger til hverdags, så Glo Liquid Lips er veldig god. Sjekk ut alle fargene som ligger inne, er så mange fine! Den jeg har heter Romance, den er bittelitt mørkere enn på bildene, ikke fullt så søt-rosa. Men jeg har prøvd mange av fargene, og er fornøyd med dem alle sammen. Den koster 169,- og varer lenge. Egen leppespesial kommer senere, for er det noe jeg faktisk kan, så er det de beste og deiligste produktene for å få myke og fine lepper!

Håper dette var til litt hjelp for dere : ) Kort oppsummert, så er det viktigste for meg å ikke ha en tung og dominerende hverdagssminke. Fine øyenvipper, litt farge i kinnene og litt glans på leppene, så er jeg fornøyd. Hva er den viktigste ingrendiensen i deres sminkepung? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet!

Innlegget er sponset av Makestyleshop. Mine meninger er ikke til salgs, og produktene jeg har anbefalt går jeg 100% god for.

det er ingen som syns synd på deg i morgen

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag har galloppert forbi. Nå har lørdagen kommet, og slik jeg ser det har du to alternaltiver.

Alternaltiv 1: du kan løpe gjennom den våte snøen, akkurat rekke polet, kjøpe to liter med hodepine, løpe hjem igjen med frosne kinn, ta på deg høye hæler, dyppe trynet i en bøtte med brunkrem, sette på en elendo techno-låt og balansere vinglasset på hodet mens du danser rundt i ring og føler deg som verdensmester.

Og i morgen: kommer du til å våkne med rester av manikyren i håret, to business cards i trusa og en hundrelapp i BH'en, med verdens verste hodepine, en stor ryddejobb og en hel del fylle-SMS-opprydning å gjøre.

Alternaltiv 2: du kan tenne stearinlys, hoppe i badekaret, pleie kroppen som er sliten etter en hel uke med rutiner og tidlige morgenkvister, smøre deg inn i alt som er smørbart, pakke deg inn i en varm og god genser, skru på TV'en, legge deg i en myk sofa eller en god armkrok,  lage god mat og stemme på Use Me i Melodi Grand Prix.

Og i morgen: kommer du til å våkne fin og opplagt, og tenke at du er klar for en ny uke med nye utfordringer.

Denne lørdagen går jeg for alternaltiv 2. Hva med deg?

halvekstrem oppussing

Jaja, dere. Da er jeg i gang med å pusse meg opp litt. Det bleke trynet og slitne kroppen min trenger et par løft her og der, og det startet jeg hos tannlegen. Jeg har alltid sett på tannlegen som tvang, men så er det jo faktisk en luksus. Som koster utrolig mange penger etter tjue fylte år. Jeg har heldigvis ikke tannlegeskrekk. Og jeg liker tannlegen min kjempegodt! Hun tok til og med pause så jeg kunne ta et bilde til bloggen min. Haha. Så da må det vel postes!

Da munnen min var fin og jeg var ferdig, tumlet jeg avgårde til toget med følelsen av å ha en kromosom-feil på grunn av en heftig overdose med bedøvelse i tunge og tannkjøtt. "Enveit bibett til Otlo, takk". Og så satt jeg på toget til Oslo, da.

Da jeg ankom Oslo dro jeg til et av mine favorittsteder for oppussing: Neglhuset.

Først fikk jeg negler, som min kjære Agnes stod for. Har prøvd meg hos mange steder og mange neglpleiere gjennom tiden, men Agnes har vært min faste i over et år nå, er superfornøyd. Hun har til og med godtatt at jeg bare vil ha korte, runde og nogenlunde naturlige negler! Det er så mange som kommer forvirra ut fra neglstudioer med farger, glitter og diamanter på alle ti fingre selv om det kanskje ikke helt var det de hadde tenkt seg, hehe. Her er mine fine negler.

Og da neglene var ferdig, fikk jeg både parafinvoks-behandling på hendene (for myke hender, de ble babymyke!) og maske for poser under øynene mens Egle fikset nye vippeextensions på meg. Egle er helt på vipper, ekstremt dyktig. Det koster 1200 kroner og tar opptil to timer. Eller fem minutter for min del, som alltid sovner og våkner av min egen snorking..... Flaut.

Vippene pleier å vare i en måneds tid på meg, men det er billigere å etterfylle desto tidligere man gjør det. Etter 3 uker koster det 460 kroner.

Null mascara, vippeextensions gjør virkelig sminkestresset på morgenen mye enklere! Nå er det fredagskveld, og trøtt som jeg er etter at jeg har begynt å stå opp klokken syv, skal jeg faktisk snart i seng. Ingen partyhelg denne helgen heller - takk og lov. Håper alle koser seg og nyter helgen, om det så er i ullsokker eller i høye hæler!

et usminket øyeblikk

Okey, er dere klare for et resultat av to uker bak lukkede persienner, null sollys og friskt lys, null make up? Ladies and gentlemen, I give to you: the ghost of Ida Wulff.

Jeg tror ikke jeg har sovet så mye før i hele mitt liv, jeg er egentlig ikke noe sovemenneske, sånn utenom jetlags og fyllekuler. Ikke at jeg sover når det gjelder sistnevnte, spretter vanligvis opp før jeg har lagt meg for å rydde og sladre med venninner. Spre angst, og sånt.

Når det er sagt, så har jeg i hvert fall funnet ut at tornerose-dietten fungerer helt knall. Dietten går altså ut på å: sove. Med mindre man lider av tvangsspising og sleepwalking spiser man jo ikke akkurat i søvne, og man forbrenner visst også veldig bra når man sover. Så hvorfor løpe på tredemølla og spise sunt når man bare kan sove døgnet rundt?! Hey hey, fem og en halv kilo minus her i hvert fall.

Får vel si som det nye programmet jeg så på NRK i dag: ikke gjør dette hjemme. Slankedietter er UT.

I morgen begynner livet mitt igjen. Jeg skal til tannlegen. Ikke at det er noe å rope hurra over, men etter tannlegen skal jeg inn til mitt kjære Oslo. Klemme på venninner, pusse litt opp på utseendet mitt og sånt. Det blir fint.

Men nå er det pakketid! Alt for sent for meg, egentlig. Klokka nærmer seg ti på kvelden, jeg skulle jo egentlig lagt meg for fem timer siden. Har forresten hatt en veldig koselig dag hos mormor og morfar, med mine små kusiner. De har brukt meg som klatrestativ, som sofa, som kileoffer og som frisørkunde - og okkupert iPhonen min har de også gjort, for å vise meg hvor mye bedre de er enn meg i "fuglespillet". Og det var de faktisk og! Fire og seks år, i alle dager? Ok, pakke. Hei så lenge.

attention, please!

Ok, tid for hjertesak! Hehe. Jeg er ikke den bloggern som tvinger dere til å stemme på meg i solariumskonkurranser og spammer dere så jeg skal vinne en gratis Mac. Så når jeg nå ber på, ikke knær, men på alle fire om at dere skal hjelpe meg å stemme fram noe, håper jeg virkelig dere stepper up!

Det har seg nemlig slik at Use Me, et band med 5 helt fantastiske gutter skal gjøre noe så sært som å være med i Melodi Grand Prix. De av dere som har fulgt godt med på bloggen min vet godt at jeg er langt i fra noen MGP-tilhenger, men når noen jeg kjenner først skal være med, ja, da ser jeg helst at de vinner også. Og der kommer jeg inn! Jeg skal selvfølgelig tvinge dere til å stemme på Use Me på lørdag. I tillegg må dere selvfølgelig gjerne høre på og like musikken også.

Foto: Glenn Karlsen

Fansiden til Use Me på Facebook finner dere her, MGP-support her og bloggen deres her. Under her kan dere høre 30 sekunder av låta de skal spille i MGP på lørdag, HVA SYNS DERE? Noen av dere som er store tilhengere av MGP og allerede har bestemt dere for hvem dere skal stemme på? Håper uansett at valget faller på Use Me!

det skjer på film, og det skjer i nabolaget

Jeg har ikke godt av å lese nyheter. Etter en daglig dose med flomødeleggelser, ektemenn som dreper konene sine, foreldre som voldtar barna sine og kaldblodige henrettelser på grunn av politiske motiver, har jeg bare lyst til å pakke meg inn i dyna igjen og forsvinne inn i min hverdagslige rosa boble hvor sola alltid skinner. Det er jo tortur å sitte og lese om sånne ting uten å kunne løfte en finger for å gjøre noe som helst.

Den saken som har rystet meg aller mest, er Alvdal-saken, hvor to søskenpar er blitt utsatt for overgrep og voldekt av foreldrene sine. Siste nytt er at stefaren i saken påstår at moren ville at han skulle gjøre datteren hennes gravid. Jeg blir så dårlig! Og dette er noe som har foregått i et hjem her i Norge, det er så nærme. Og selvføglelig er det ikke det eneste tilfellet. Håper alle holder øynene sine åpne, passer på hverandre og ikke er redd for å si i fra til voksne om de har mistanker om at slike ting foregår i hjem rundt dem. Det er bedre å bry seg for mye enn for lite!

Se denne linken for informasjon og kontaktinformasjon om slike saker.

oslo, min kjærlighetssorg

Nå bør jeg egentlig legge meg, for å opprettholde den fine døgnrytmen jeg har fått tilbake. 1. Legge meg klokka ni. 2. Våkne klokka tre av et mareritt. 3. Sovne igjen og sove til klokka åtte.

Men så lett er det ikke. Det flyr nemlig tusenvis av sommerfugler rundt inni meg! Har akkurat sittet og sett gjennom en haug av bilder fra tiden jeg bodde i Oslo, og det kribler i meg etter å flytte tilbake. Koselig nok å bo hjemme, men jeg har ikke noe liv her. I det hele tatt. Så Oslo. Jeg skal bare finne ut av noe jeg kan gjøre hos deg, for jeg kan ikke tillate meg å leve jetset-liv i et og et halvt år til, uten å ha noe å stå opp til eller noe fast å gå til. Det går rett og slett ikke an. Men så snart jeg har en grunn, kommer jeg flyttende rett tilbake. Og jeg håper det blir veldig snart!

Jeg savner leiligheten min. De store vinduskarmene, og bare det å ha sitt eget hjem hvor maten skal lages, klærne skal vaskes og jeg bestemmer alt. Det å kunne danse rundt og skrike av glede, eller ligge i senga og skrike av hjertesorg uten at noen hører deg er en pris i seg selv.

Jeg savner å invitere til festligheter. Høre at det ringer på døra, skru på musikken og fylle stua mi med stemmer, latter og sang. Finnes det noe som sprer mer glede?

Jeg savner at alt er så nært. Frisøren, treningssenteret, kinoen, shopping, parken, restauranter. Jeg kunne bare gå rett ut av døra, rett inn på frisørsalongen, og sitte der og drikke kaffe og sludre i flere timer.

Jeg savner kosekveldene jeg hadde helt for meg selv. Sushi, film og ingen andre enn meg i hele verden. Får helt vondt inni meg av å tenke på hvor mye jeg savner det.

Jeg savner jentekvelder på en helt vanlig hverdag. Leiligheten min var som en stop by, hvor folk kom og så film eller tok et glass vin når som helst.

Jeg savner å være spontan. Sitte i vinduskarmen med gode venninner og ta et glass vin og en helsefarlig Marlboro, for så å plutselig løpe avgårde til et fancy event i høye hæler.

Jeg savner å sitte på en kafè og spise lunsj, prate i timesvis og se på alle menneskene som går forbi. Å kunne drukne inn i folkemengden når man ønsker det er helt fantastisk.

Jeg savner sommeren i Oslo, å gå gatelangs i en sommerkjole og lette sko. Spise is, drikke en smoothie, vindusshoppe - og ikke minst hastekjøpe en kjole for kveldens festligheter.

Kjærlighetssorg <3

når vi først er i gang...

... Med å mimre litt! Haha, så gøy at det var mange av dere som husket videobloggene mine. Det betyr at jeg har noen trofaste lesere der ute! Tenkt at noen av dere har fulgt meg i både tre og fire år.

Jeg har vært inne og snoket på den gamle brukeren min igjen, og denne gangen har jeg funnet noen headere som jeg hadde på bloggen min! De ser jo ut som om de er hjemmesnekret i Paint, og det er de vel også. Syns bare det var litt morsomt, så her kommer noen av dem.

Så der var header-historien min fra A til Å da jeg blogget på blogg.no - stort sett! Mange av dere maser og tjaser om at jeg må få meg ny header så fort som mulig. Jeg her HELT enig! Er kjempelei av å se på de tre jeg har rullende nå, har faktisk hatt dem der i nøyaktig et år. Så jeg skal prøve å få gjort noe med saken ASAP!

januarsalg hos blivakker.no

Blivakker.no kjører sitt januar-salg fram til midnatt i morgen (onsdag), med hundrevis av varer på salg. Helt opp til 70% avslag! Og dere får 10% ekstra i avslag hvis dere bruker "Ida" som rabattkode. Så her er mange penger å spare!

Har plukket ut tre produkter som jeg anbefaler på det varmeste.

1. Sexy Hair darn straight. Jeg masserer denne inn i håret før jeg føner det, da slipper jeg de krusete krøllene mine.

2. Joico silk result er en varmebeskyttende spray som jeg har brukt nesten helt siden jeg begynte å bruke glattetang. Veldig god!

3. Rosebud lip balm, denne heter mocha rose. Har alle de forskjellige rosebudene og syns denne var litt kvalmende og søt i starten, men nå er jeg blitt avhengig.

Innlegget er sponset av Blivakker.no

nytt år, nytt hår

Everybody, si hei til min nye sponsor av extensions, Rapunzel of Sweden! Sveriges største butikk for extensions og parykker. Noen parykk trenger jeg foreløpig ikke, men clip exensions må jeg bare innrømme at jeg er blitt avhengig av. Nå som jeg er i en hår-spare-periode går jeg svært sjeldent på noen som helst sammenkomst eller arrangement uten.

Og derfor er det jo viktig å ha hår av bra kvalitet også! Så derfor er jeg veldig glad for å ha Rapunzel i min bås. Dere som mine lesere kan også få 10% på kjøp av produkter på nettsiden deres, ved å bruke koden: RAP159

Dere spør meg ofte hvilken farge jeg bruker i extensions. Når jeg har bestilt hår fra andre steder pleier jeg vanligvis å måtte ha det lyseste, men hos Rapunzel har de ekstremt mange fargenyanser å velge mellom, så denne gangen har jeg bestilt i fargetonene 24-Blond og 613-Lightblond. Tanken var å mikse litt! Se fargekart her.

Noen bilder av meg med clip extensions. Tips og triks for å få det til å se naturlig ut og blende seg inn med ditt eget hår kommer senere! Ingenting er verre enn at det SER falskt ut.

varwulffen våkner ved midnatt

Vil dere vite noe flaut? I går sov jeg til midnatt. Det vil altså si at jeg våknet i tolv-tiden i natt, etter å ha sovet HELE dagen. skjønner ikke hva som skjer med meg. Det lengste jeg klarer å sove til vanlig er tolv, og det er maks-maks-maks! Jeg har hatt en helt forferdelig døgnrytme i en uke nå, men da jeg sov helt til midnatt var det virkelig nok. Ble nesten rett for at jeg har fått utmattelsessyndrom.

Så jeg lå i sengen og så film helt til mamma og pappa skulle på jobb, og så stod jeg opp sammen med dem og ble med pappa på jobb. Så nå har jeg sittet her siden klokka åtte i dag morges, og har et mål om å holde meg våken så sent som mulig, sånn at jeg får en normal døgnrytme igjen. Å våkne når det er mørkt er virkelig helt jævlig, finnes ikke noe mer deprimerende enn det.

Så i dag har jeg fått svart på det meste av mail, gjort unna litt regnskapet, drukket fjorten kopper med svart kaffe og rullet rundt på en kontorstol og hørt på musikk. Om en time er arbeidsdagen til far over, og jeg er livredd for å dra hjem og sovne på sofaen. Så hva skal jeg gjøre for å holde meg våken?! Jeg er så trøtt at det er tungt å løfte armene, og jeg har tunellsyn. Så ikke be meg om å gå en tur i skogen, jeg kommer mest sannsynlig til å sovne under et grantre. Hjælp.

Har fått eget kontor. Yey!

jeg pleide å videoblogge - for tre år siden

Dere spør meg stadig hvorfor jeg ikke videoblogger. HAHAHA. Jeg pleide å gjøre det. Før jeg ble invitert på kule events, og før Se&Hør gadd å intervjue meg. Da den tid kom ble jeg alt for kul, og dessuten var videobloggene mine alt for pinlige til at jeg kunne takle å bli konfrontert med dem i virkeligheten.

Men mine damer og herrer. Jeg har gitt ekstremt lite av meg selv i det siste. Så nå skal jeg gi dere alt. Jeg skal gi dere Ida i Tønsberg, for tre år siden. Den gangen det bare var Ida og Macen, og ingen verden utenfor. Jeg kan ikke tro at jeg la ut alt dette på internett. Men skaden er jo allerede skjedd, så hvorfor kan vi ikke le litt av det. Snurr videoblogg, og kjør i gang mimringen. Selv om tre-fire år siden er alt for kort til å klare å le selvironisk av det....

Jeg pleide for eksempel å filme at jeg øvelseskjørte. Tror dette var i startfasen. Se videobloggen her.

Det hendte også at jeg blåste fullstendig i at videobloggene mine gikk til helvete. Jeg la bare musikk over, la ut videoen, og merkelig nok var folk tilfredse med å se meg sitte og surre og høre på musikken som enkelt og greit var klattet sammen i Garageband. Heia bob, strektynne øyenbryn og masse sminke. Liker du også å se på at jeg sitter og surrer mens jeg hører på musikk? Finn det ut her.

Gudene skal vite at det var fler enn familiemedlemmene mine som fikk gjennomgå. Vennene mine også. Her har jeg filmet Christopher og meg i en karusell på Aker Brygge, redde for døden begge to. Snurr film.

(se, jeg ser ut som Hitler på dette bildet!)

Her kommer et av de flaueste eksemplene på videoblogger jeg la ut. Satt og pratet ut i det uendelige, mens jeg stirret på skjermen i stedet for å se i kameraet. Hvordan ser jeg ut nå montro? Får man med litt av kløfta mi? Temaet på denne videobloggen liker jeg spesielt godt. Her skal jeg nemlig anmelde en leser for å ha laget falsk profil av meg på Facebook, og så vil jeg bekjempe slike ting - åh, for et verdensproblem! Se og le.

Og nå kan vi snart flagge for at det er tre år siden jeg ble venn med Lise og Linnèa. Vi lagde Norges første bloggdrama da vi lagde en videoblogg hvor vi kuttet oss opp med ostehøvler og danset etter Avril Lavigne. Det klikka for Ulrikke Lund, og vi ble hata for første gang. Den gang stakk vi halen mellom beina og sletta alt som var, og det kan jeg i grunn forstå. For dette er pinlige greier. Men jeg må le likevel. Jeg advarer mot sterke scener, og håper ingen føler seg støtt. Husk: det er 3 år siden. GO EMO MOVIE!

Hvilken var din favoritt? Skjønner du nå hvorfor jeg har gitt opp videobloggingen? HAHA!

svar på leserspørsmål

Q: Du nevnte at du hadde bestilt deg et nytt abonnement da du kjøpte din nye iPhone4, og at det var fri bruk av nett på den. Hva slags abonnement var det?

A: Jeg kjøpte mitt abonnement gjennom Ucan2. Abonnementet jeg bestilte er et bedriftsabonnement som heter NetCom500. Da har jeg 500 ringeminutter, 500 SMS og fri bruk av data for 394 kroner i måneden.

Hvis jeg overstiger ringeminuttene og SMS'ene som er inkludert, koster det 49 øre per minutt, 49 øre i oppstart og 49 øre per SMS. For min del kommuniserer jeg jo mest over nettet, så at det er fri bruk av data, gjør at jeg ikke trenger å bruke fullt så mye telefon og SMS, helt perfekt for meg og min "livssituasjon"!

Det finnes flere abonnement også, men det kan dere lese om på nettsiden til Ucan2 her.

Finnes det forresten folk der ute som fremdeles ikke bruker iPhone? Jeg glemmer helt at det finnes andre typer mobiltelefoner, for meg er ikke "mobil" et ord lengre, det heter "iPhone". Og det samme gjelder alle vennene mine. iPhonen er blitt et tema, haha, det er egentlig helt sprøtt. Vi pynter den, tipser hverandre om morsomme apps og bruker den til å twitre og poste ting på Facebook hele tiden. Og noen ganger blir det faktisk sagt; hva gjorde vi egentlig før vi hadde iPhone?

what did you have in mind?

Jeg skriver det på engelsk fordi det høres mye bedre ut - og fordi jeg ikke helt vet hvordan man sier det på norsk; what did you have in mind? At jeg skulle lese denne mailen med et åpent sinn, at jeg skulle rulle rundt på magen og ligge foran Macen min og reflektere over kjærligheten, like optimistisk som Sarah Jessica Parker i Sex and The City, tidenes kjærlighetsklisjè? Var det meningen at jeg skulle glemme tid og rom, haste bort til "svar"-knappen, fiske en Marlboro light fram fra øret og gruble over hvordan jeg skulle formulere skjebnen vår? Skulle jeg skrive at jeg har gått og ventet hele livet på et slikt intiativ fra en slik som deg, selv om jeg får mail fra maniacs som vil fingre meg i rumpa og som lurer på om jeg liker skog i tur og mark hver dag?

Tenkte du at jeg kom til å trykke "send" etter å ha brukt en time på svaret mitt, for så å ligge og vente på et svar tilbake, med et dunkende hjerte og ti nedtygde negler? Skulle jeg så løpe til bussen dagen etter, kaste meg ned helt bakerst og vinke farvel til familien min ut av det møkkaskitne bakvinduet fordi "jeg har funnet kjærligheten, jeg må følge hjertet mitt"?

Skulle jeg løpt rundt i Oslo med Google Maps som veileder, og tenkt "hvor i hælvete er Sagane? Samma det! Jeg går gjennom ild og vann for deg, min kjære".Skulle jeg ringt på døra di i brudekjolen? Skulle vi lagd tre-fire barn i trappeoppgangen din, før vi løp inn i den gjengrodde og nedrøyka stua di og søkte etter en halvblind labrador på Finn.no sine "gis bort"-sider? Og etter det, kanskje vi skulle dratt til en bruktbilforhandler, kjøpt oss en Lada og lagd kjøttkaker til middag?!

Eller hva om gutter og menn i alle aldere kanskje kunne slutte å sende meg mailer og Facebook-meldinger og SMS, som om jeg var et eller annet oppsamlingssted for triste skjebner, ulykkelige kjærlighetshistorier og runkefantasier på søndagskvelden. Jeg er LESBISK! Lesbisk, okei?

en must see

Nå har jeg snart ligget inne og syntes synd på meg selv i en uke. Utrolig hva en tett nese og litt feber kan gjøre med en. Dyna er blitt mitt skjold mot verden, og en låst dør har møtt de som har prøvd å vekke meg og få meg ned til frokost. Influensadeprisjon - eller noe.

Og så spurte jeg dere om filmtips. For det er stort sett det jeg gjør i senga, når jeg er våken vel å merke. Ser filmer, skriver, og tråler Facebook og Twitter. Og dere har anbefalt meg mye bra, for jeg har som sagt fulgt opp på flere av tipsene deres. En av dere anbefalte meg å se "My sisters keeper", og etter å ha sett traileren, tenkte jeg "wow, dette blir min nye yndlingsfilm!". Og jeg kjenner meg selv godt. For den var FANTASTISK! Jeg gråt fra start til enda, og må bare tvinge dere som tvinges kan til å se filmen. Jeg fikk til og med litt sansen for Cameron Diaz, og det skal godt gjøre. Har alltid ment at hun ville gjort seg best i en stumfilm, hun har det med å høres ut som et plyndra fuglerede. Men i denne filmen: wow wow wow, alt var bare så fryktelig bra og rørende. En tung film man ikke kjeder seg et sekund med. Og jammen får den deg til å se lysere på ditt eget liv og.

shhh, jeg prøver å skape noe her

Jeg skriver mye om dagen. Både til bok og til et annet prosjekt. Og det er vanskelig. Nå er jeg blitt så vant til å tømme den øverste delen av topplokket hver eneste dag, for å fortelle dere ting som at jeg fortsatt ikke er ferdig med julegavene og at jeg har fått en stor telefonregning, så nå er det nesten blitt vanskelig å gjøre andre ting. Ting som ikke er bloggete.

Å skape noe er veldig krevende. I hvert fall når det er noe man skal vise andre, få tilbakemelding på og kanskje til og med prøve å selge noen. Man gjør sitt beste og blottlegger både sitt talent og sitt "jeg", med full viten om at det kanskje ikke er bra nok for det det skal brukes til.

Da jeg skrev om Ommwriter, programmet hvor jeg skriver når jeg trenger å være i mitt eget skriveunivers, fikk jeg tilbakemeldinger både på kommentarer og mail som vitnet om at flere av dere var glade for tipset. Og ikke minst om at flere av dere er glade i å skrive, i å skape og har drømmer om å gi ut noe, enten i form av bok, artikler, musikk eller film. Og man skal aldri slutte å drømme. MEN man skal være realistisk.

Det er mye som skal klaffe for at man skal lykkes med skriving. Enten det gjelder en bok, et filmmanus eller et enkelt essay. Noen ganger sier det rett og slett stopp. Her er noen skrivetanker fra meg som har hjulpet meg på veien, i hvert fall.

Motivasjon

Når du skal skape noe i form av tekst, egentlig hva som helst, tenk over hva motivasjonen din er for å gjøre det. Det bør alltid ligge en glede og en lidenskap i det, gjør du noe fordi du vil oppfylle pikedrømmen din om rikdom og berømmelse har du kanskje begitt deg ut på feil prosjekt.

La oss ta blogging som et eksempel her. Hvor mange er det ikke som starter en blogg fordi at de har hørt at det er noe man kan tjene penger på og havne i avisa for? De som starter med det som et mål for øyet når aldri særlig langt. For at noen skal gidde å lese en blogg, må det ligge skriveglede og en mening bak det. Og det høres kanskje feil ut når det kommer fra meg som var en av de som innførte denne "tjene-penger-på-blogg"-greia her i landet, men tro meg, det første halve året av bloggen min finnes kun på papir i disse dager, og det var ganske bra greier om jeg får si det selv.

Inspirasjon

Å være fyllt av inspirasjon og tanker rundt det man vil skape er vel kanskje det viktigste. Det nytter ikke å sette seg ned med et blankt ark, eller åpne et nytt Word-dokument i dette tilfellet, og tro at tidenes roman skal ramle ned på arket foran deg. Les bøker, bla i magasiner, se filmer, reis på en tur og opplev noe nytt, les gjennom noe du skrev for et par år tilbake, finn noe å gråte av, noe å le av.

La oss si at du skal skrive en bok, og at Marian Keyes er yndlingsforfatteren din. Les de lettbeinte bøkene hennes, bli inspirert av språket hennes, og av skildringene. Men, et stort MEN, ikke lås deg til det. Husk at du skal være deg, du skal ikke skrive en oppfølger av Marian Keyes siste bok. Det er dessverre veldig mange som forveksler kopiering med å "bli inspirert av".

Kreativitet

Vi er alle forskjellige, så det gjelder å kjenne seg selv godt om man skal klare å gjennomføre et prosjekt. I hvert fall såpass at man vet når og hvor man er mest kreativ og effektiv, hvilke omgivelser man må ha.

Jeg er veldig kreativ når jeg sitter på en buss eller på et tog. Tankene og idèene ramler ned i hodet på meg som hagleskudd, så jeg har alltid noe å notere på i veska. Også når jeg ligger i mørke rom eller sitter foran et vindu når himmelen så vidt begynner å mørkne, ramler ordene ned på tastaturet. Jeg klarer ikke å skrive med min egen vanlige "hverdagsmusikk" i bakgrunnen, jeg må høre på anonym musikk uten vokal - helst. Hvis ikke skriver jeg nesten ned ordene jeg hører i sangen. Blir så oppslukt av det jeg driver med at jeg nesten ikke legger merke til det en gang. Så slike ting bør du tenke over, hvis det sier helt stopp og du ikke forstår hvorfor. Kanskje du bare ikke er i riktige omgivelser.

Et tankekart eller et moodboard kan alltid hjelpe kreativiteten i gang. Lag lister, tegn, skriv, kluss, klipp og lim. Og lykke til, til alle dere som drømmer om å skape noe vi en gang kommer til å se, lese og høre om.

bella har fått mensen

Klokka fem i natt ga jeg opp å få sove, pakket kofferten min, og løp til toget med boblejakke, sydenbagasje og feberen under armen. Jeg var så varm at jeg måtte strippe på toget. Heldige toget.

Da jeg kom hjem la jeg meg ned og kysset gulvet i gangen. Hjem, kjære hjem! Endelig hjemme hvor jeg kan bli tatt vare på! Men alle var på jobb og skole, så jeg lagde frokost til meg selv, før jeg tok på meg sovemaska og la meg for å ta igjen et par timer med søvn. Jeg sovnet inn så dypt at jeg ikke engang la merke til at hele huset ble vasket, og våknet igjen da Wulff-klanen allerede var hjemme fra jobb og hadde handlet inn til middag. Flott. Døgnrytme til salgs. Immunforsvar med på kjøpet.

Men så var det fredagskveld, og det ble både pizza og TV-kos med la familia. Linn Skåber er tilbake på Nytt på Nytt. Linn Skåber er eneste grunn til at jeg i det hele tatt gidder å skru på TV'en av og til.

Nå har jeg lagt meg igjen. Trenger så absolutt ikke søvn, og godt er det, for Bella har fått mensen for første gang. Løpetid, heter det kanskje. Hun løper rundt og skriker og jamrer seg, og skal løftes og koses med hele tiden. Kattekrek. Nåde meg om jeg er like slitsom når jeg har... Løpetid.

Glad i deg for det.

Og ellers har jeg hørt på flere av filmtipsene dere har kommet med, både på Twitter og i kommentarfeltet. I går så jeg på Couples Retreat som i grunn bare ga meg selvmordstanker fordi jeg ikke befinner meg i varmere strøk, og nå har jeg nettopp sett på Black Swan. Black Swan var sjuke greier. Litt teit å vie hele livet sitt til ballett, eller hva? Prøv blogging i stedet, liksom.

Jeg må prøve å sove. Sånn som normale mennesker gjør, i nogenlunde normal tid. Klokka er halv tre, over og ut.

nesespray

Ja. Jeg vet ikke helt hva jeg skal fortelle dere, jeg. Jeg sover til 5 på ettermiddagen, klarer ikke å puste med nesa og våkner så svett at jeg sikkert kunne fyllt en bøtte om jeg hadde energi til å vri opp lakenet mitt. Kjempelekkert. Dessuten snurrer verden rundt meg som en ballerina når jeg står oppreist, så når først er våken, ligger jeg under dyna og venter på å bli frisk.

Veldig typisk. Skulle bli verdens beste helg nå. Bursdag til en av mine beste venninner, jentekveld hos en annen god venninne, den store gaygallaen, og mye kjentfolk og vin generelt. Men for å kunne gjennomføre alt det der, måtte jeg hatt en rullestol tror jeg. Rullestol med dyne, pute og nesespray-holder. Sees på byen a? Nei.

Så jeg skal hjem til Tønsberg i morgen. Belinda har dratt hjem til Kristiansand igjen, og planen var at jeg også skulle hjem i dag, men jeg ga opp å komme meg til toget da jeg måtte krabbe på do for å unngå svimmelhet. Vi fikk i hvert fall jobbet en del, selv om en del gjenstår, vi får se om jeg klarer å tenke jobb i morgen! Håper det.

Vi fikk i hvert fall sett et par filmer, da, mens vi lå i senga og snufset etter noen timer med jobbing. Den første vi så heter "Lars and the real girl". Handler kort og greit om en smågal og ensom fyr som kjøper seg en nokså ekte puledokke. Som han forelsker seg i, og selvfølgelig er han overbevist om at hun er ekte. Skuffende og treig film. Kanskje fordi vi satt og ventet på "skal han ikke ha sex med dukka snart?!". Alt vi fikk var et kyss.

Den andre filmen vi så, har jeg sett før. For under en uke siden. Det er SVÆRT sjeldent jeg ser filmer flere ganger, for hallo. Gifter de seg i filmen første gangen du ser den, er det 102% sjanse for at de gifter seg i filmen andre gangen du ser den også. Men "Feast of love" er bare helt fantastisk. Sier ikke så mye mer enn det, men se den!

Nå må jeg finne en ny film å se. Kom gjerne med tips! Er dessverre alt for sliten til å gå og leie film, så vi får se om jeg finner ut av å laste ned. Føler at det er veldig veldig forbudt, men når man er syk er det vel lov? Hvis man sletter filmen etterpå og lover å aldri gjøre det igjen?

sugg uten lugg

Jeg er helt sjokkert over meg selv. Kan godt sove lenge, men ikke LENGE. I dag stod jeg ikke opp før klokken var over halv fire!! Er det i det hele tatt mulig?! Føler meg som en sugg. Må ha vært en kombinasjon av at jeg er sliten etter helgen og de rare drømmene mine. Akkurat som om jeg ble sliten av alt jeg opplevde i søvne og bare måtte sove videre, er det flere som har opplevd det? Det som slet meg aller mest ut var å få barn, en nydelig babygirl rett og slett, som jeg klarte å miste på et kjøpesenter noen uker senere. Jeg ble så ulykkelig at barndomskompisene mine og jeg dro til Las Vegas for å gifte oss. Ikke med hverandre, men med forskjellige figurer. Jeg giftet meg med Bart Simpson, og en kompis var heldig og kapret Legolas fra Ringenes Herre. Drittnatt.

Da jeg endelig fikk stått opp, kom Belinda bussende fra Kristiansand. Vi har vært i det kreative hjørnet i dag! Har begynt å jobbe på et veldig spennende prosjekt sammen som vi håper på å få satt i live, så i morgen skal vi i møte og presentere det. Blir spennende å se hvor det kan føre hen.

Nå er klokka halv fire igjen, bare på natten. Så jeg får vel prøve å sove, etter å ha vært våken i tolv veldig korte timer. God natt og sov godt!

pep-blog-talk

Det går en hårfin linje mellom blogg-Ida og privat-Ida. Ser man med et og et halvt øye kan man vel si at de er en og samme person, men se med to, for slik er det ikke. Og jeg vil tro at det samme gjelder veldig mange andre bloggere, spesielt unge jenter som deler hjerte, smerte og sminketips på nett. Og det er akkurat derfor jeg i likhet med veldig mange andre har lyst til å rette en pekefinger mot alle anonyme bitterheter som sitter bak datamaskinene sine og hetser rundt på blogger i øst og vest.

Jeg tror jeg kan telle på tre fingre hvor mange år det er siden jeg fikk en stygg kommentar på bloggen min som jeg har tatt meg nær av. Etter fire år med blottlegging av mitt privatliv, preller hetsingen av som regndråper på en paraply. Noen av dem blir kanskje liggende på den som en påminnelse, men innen et minutt eller to har de truffet bakken som jeg så gladelig tråkker på. For noe så patetisk. At de anonyme haterne har et såpass trist liv at de hever seg selv og bedøver misunnelsen sin ved å skrive stygge kommentarer gidder jeg ikke engang å gå inn på, men her er det faktisk snakk om en liten dose medmennesklighet.

Alt dette bloggpratet og hetspratet kommer selvfølgelig av at Voe/Emilie har lagt ned bloggen sin, i hvert fall midlertidig ettersom hun er sliten og lei av hets. "Voe" og jeg har i følge mediene hatt en såkalt "bloggkrig", i den grad en bloggkrig kan eksistere. Jeg har verken noe forhold til Voe som person eller til bloggen hennes, men luftet mine tanker og stilte spørsmål rundt rykter som ble satt ut av ansatte i Blogg.no/Bootstrap om at hun jukset med lesertallene sine. Det er den typen kritikk jeg mener at man bør kunne takle om man skal være i denne "bransjen", og det står jeg for, selv om det selvfølgelig er trist at en 14 år gammel jente tok det personlig og ble såret av det. Men selv om jeg syns man bør takle den slags, skal man på ingen måte finne seg i/forvente å motta daglig dritt om at man er et dårlig menneske, at man ser feit ut, at man ser ut som en fugleunge, at man burde operere nesa si, at man er et mindreverdig menneske, eller at man rett og slett er ønsket død. Det er hets, det er mobbing og det er rett og slett uakseptabelt.

Skriv gjerne til meg at jeg burde gå ned et par kilo, at nesa mi er en halv centimeter for lang og at jeg framstår som stokk dum, for jeg kunne virkelig ikke brydd meg mindre. Men å prøve så godt man kan å tråkke på den mest-sannsynlig-allerede-dårlige-selvtilliten til en 12, 13, 14, 15, 16 år gammel jente? Nope. Det er ikke greit.

Det krever mye å dele livet sitt på en blogg slik mange gjør. Og da mener jeg ikke at det er tidkrevende jobb eller en fysisk anstrengelse, men det kan være ganske tøft følelsesmessig for hvem som helst å blottlegge seg på den måten vi bloggere gjør, og på en uforklarlig måte blir man veldig sårbar. Noen bloggere har overskrifter i media hver uke, flere begynner å bli gjenkjent på gata, og alle deler rett og slett noe med leserne sine for å glede dem - forhåpentligvis også fordi de liker selve bloggingen. Forskjellen på en artist og en blogger er jo at når det kommer til en artist, kan du kritisere den siste singelen, tekstene eller den tåpelige engelskuttalelsen. Vi bloggere har ikke noe sånt å gjemme oss bak, i hvert fall ikke når det er en personlig blogg vi skriver.

De siste ukene har jeg ligget våken og drømt om å logge meg på her, trykke DELETE og starte et helt nytt liv. Men selvfølgelig kan jeg ikke det. For det første er blogging en større del av livet mitt enn jeg har lyst til å innrømme, og jeg har avtaler og kontrakter man bare ikke kan kaste i papirkurven. Men altså, dette blogg-opplegget kan være ganske tøft, det er bare det jeg prøver å si. Så vær så snille og vær snille mot hverandre, også mot bloggerne, om de så kanskje ser ut som "anorektiske horer" eller "feite dråg". Hold den meningen for deg selv. Skal du kritisere, vær konstruktiv. Ulrikke har skrevet et innlegg jeg likte veldig godt med utgangspunkt i samme sak, ta gjerne en titt på det her. Heia girl power og flere smil rundt omkring. Så kan vi gå fra dette:

Til dette:

*fornøyd og selvsikker med å være helt-seg-selv*

For en ukes tid siden da jeg hatet dette bloggeriet mer enn noe annet gjorde jeg som jeg alltid gjør når hjernen min krangler med meg. Satte opp en liste med positive og negative ting ved å blogge.

Det var så langt jeg kom den dagen. Den positive listen er fortsatt lengre enn den negative, så da lar jeg det vel bli med det? Men folkens, ta ordene jeg har skrevet over her på alvor. Over og ut! : )

jeg har aldri sett så mange stygge bilder

- På kameraet mitt. Høydepunktet dagen derpå er jo alltid å skru på kameraet og se i detalj hva som skjedde kvelden i forveien, men i dag var det langt i fra noen fryd. HERREGUD. Med hensyn til mine kjære venninner vil jeg dessverre ikke publisere de verste rølpebildene her, men tro meg når jeg sier at det er ille.

Men litt skal dere da få likevel! Da den fine København-turen vår var over, løp (bokstavelig talt) fire av oss ombord på danskebåten. Ingen av oss eier grilldress, ingen av oss har en campingvogn, og ingen av oss drar regelmessig på harryturer til Svinesund. Så vi følte oss ikke helt hjemme der vi entret båten i høye hæler og nydandert lipgloss. Men vi gjorde i hvert fall det vi trodde var riktig å gjøre: kjøpte hver vår flaske Vodka, gikk og tigget etter isbiter, og satte oss på lugaren og begynte å lage egenkomponerte drinker.

John Lennon tok seg en tur til lugaren vår! Jeg bare: ble ikke du skutt a? Han bare: nei. Og så ropte vi på de to andre vennene mine og gjorde som vi gjorde da vi var  fjorten. Og tjue. Vi tok webcam-bilder. MANGE webcam-bilder. Men her er ett, da.

Jeg er veldig morsom. Bare spør vennene mine. Vennene mine som av fri vilje ble med ned i baren og kjøpte Strawberry Daquri. Drinken jeg fortsatt har i håret i dag, selv etter å ha vasket det to ganger. Og så fant vi diskoteket, og der ble det flere drinker, da. Jentene bare: skål. Vi er så Sex and The City ass. Vet ikke om det ble sagt i går, men det pleier å bli sagt. Ikke av meg. Joda. Men fri for å ikke være Miranda! Som vi alle sier.

Søker solariumsspons til en av mine beste venninner, Selma. Hun drar til Kina nå og der er de veldig glad i blek hud, men når hun kommer hjem igjen vil jeg gjerne grille henne litt. Lover å bli med henne hver gang hun skal ta solarium, ta bilder og skrive på bloggen min at det var verdens beste solseng.

Tequila-shots er alltid en slager! Og så er det skikkelig billig å shotte på danskebåten. Kanskje det er derfor utsikten ser slik ut når man ser bort på det egentlig ganske så tomme dansegulvet.

Riba riba! Jaja. Og så inntok vi dansegulvet, og danset som vanlig med hverandre mens alle som brukte Axe fikk en kald skulder om de kom for nærme. Med kroppsbeherskelse som en gjeng halshugga høner var det egentlig rart at noen så vår vei i det hele tatt, men det var faktisk veldig mange som ville være "vennene" våre. Til og med da jeg lagde svai i knærne, pukkelrygg og gallopperte rundt mens jeg ropte HOGGATJAKKA HOGGATJAKKA, var det ingen som syns jeg var mindre interessant. Men det er vel bare naturens/danskebåtens gang. Til slutt fikk vi likevel være i fred.

Men så måtte Selma selvfølgelig ødelegge idyllen da hun fant den store kjærligheten på dansegulvet. Han var søt da, så det var greit. Og dessuten stod kona hans og passet på at det ikke skulle skje noe mer enn dansing - for ÆRLIG TALT.

Men så ble det visst plutselig kjedelig for noen å være bare oss jentene, for en av jentene (jeg lar henne være anonym, men det var samme person som ble gelèklump på nyttårsaften) fant stor interesse i bartenderen. Sjekker man opp en bartender? Nei. Det lærte jeg i barnehagen. Men uansett, da. Gratis drinker ble bragt til bordet, anonym hang mange timer i baren og glodde på den danske lille lysluggen, og sånn fløy tiden helt fram til vi bestemte oss for å gå tilbake til lugaren.

I lugaren hadde Selma en bøtte BonBon-godteri, og SELVFØLGELIG hadde hun spist opp alle de gode dropsene. Men så! Så fikk jeg øye på en rød fisk helt i bunnen av bøtta, så jeg tok  løpefart og stupte til jeg fant den røde fisken. Det fløy drops til alle kanter, men jeg var blind på den røde fisken, stappet den i kjeften, beit den i to og delte den med Selma. Så suttet vi på fisken og så hva som hadde skjedd rundt oss, og vi bare; åh, nå ble gulvet myyye finere.

Så kom morgenen, og vi ble vekt av en vi alle har morderiske følelser for. Han som vekker alle passasjerene på båten, med andre ord. Og så tok jeg et bilde som får meg til å skrike av latter, uten at vi går nærmere inn på den saken. Men jeg vil kalle bildet; I know what you did last night.

All good things come to an end, så vi måtte omsider forlate båten. Jeg så sikkert ut som om jeg aldri skulle drikke alkohol igjen da jeg gikk forbi tollerne, men det gjorde ikke Selma, for hun ble stoppet. Og alt de gjorde var å SPØRRE Selma hva hun hadde i kofferten, og så fikk hun gå videre?! Haha, lite teit da. Den kofferten var jo FULL av heroin!

Da vi kom oss ut til taxiholdeplassen kom den lille bartenderen løpende etter oss. Han ville bli med anonym hjem og knulle, og jeg lo så jeg grein. Jeg stod bokstavelig talt og grein, for synet av anonym som stod der og angret bittert på at hun hadde hengt i baren kvelden i forveien var priceless. Men litt masing og to minutter senere løp en skuffet og sint bartender tilbake på båten og bare; jeg håper dere ALDRI setter en fot på danskebåten igjen! Og vi bare; ingen fare. Egentlig ble ingen av de tingene sagt, men det skal sies at vi alle tenkte det. Selv om jeg kanskje kan vurdere danskebåten ved en senere anledning. Men maks èn gang i året.

slengkyss til det trådløse nettverket

GOD KVELD! Jeg er tilbake med et fantastisk internett og masse å dele med dere, nå skal jeg bare spise pizza, se litt på TV og svare på et par mailintervjuer, og SÅ skal jeg vie all min tid til dere. Blir så klart litt bilder fra den fine helgen min og litt blogg-alvors-prat. Hørs snart!

nytt år, nye muligheter til å drite seg ut

Godt nyttår, alle sammen!!! Håper alle har hatt en super feiring og alt det der. Jeg har storkost meg med jentene, men akkurat nå er jeg så sliten og i ikke-bloggehumør at jeg bare må la bildene hjelpe meg litt her.

Først spiste vi dansk frokost. Ikke sånn med sild og rugbrød, men sånn med Mathilde sjokolademelk. Det har vi i grunn gjort hver dag her, superkos!

Maria har alltid så sykt mye rart på rundstykket, blir veldig ofte kvalm.

Ida Caroline og jeg, trøtte, men veldig klare for nyttårsfeiring.

Og så var det på tide å  skitne til trynet, åle seg inn i de slankende strømpebuksene og føne løshåret. Høres så classy ut når man setter ord på det.

Her satt vi, 5 jenter. Rart vi ikke begynte å slåss.

Da vi hadde sittet mange nok timer foran speilet og fortsatt egentlig så ut som oss selv (hmm, rart med det), skulle kjøkkenet inntaes. Siden vi ikke hadde bestilt bord på restaurant på forhånd og ikke ville ta sjansen på å gå ut et dritdyrt og dårlig sted og spise, bestemte vi oss for at vi skulle ha "hjemmelaget" tapas og lage gode drinker i stedet.

Vi lagde punsj etter å ha fått en smaksprøve på Bilka. Haha, Danmark in my heart.

Og så fikk vi servert verdens beste vårruller. NAM <3

Maria er klar for middag......OG drikke.

"Dere aner ikke hvor dyrt det er å se billig ut. Men fordelen med blogg er jo at man får det sponset."

Etter middagen tok vi med oss dessert inni i stua, glemte desserten, og drakk opp stort sett alt vi hadde å drikke. Det er søren meg helt umulig å få ETT fint bilde av fem jenter, det er alltid en som ser ut som en gjøk på hvert bildet og roper "ææææ, jeg ser feit ut!". Men men. Da må jeg vel bare understreke før disse bildene at vi alle er veldig vakre i virkeligheten, hehe.

Finn en feil...

<3 besteste.

Jeg hadde på meg de kuleste skoene i hele København i går. Men dette var det eneste bildet av dem. Hm.

Lisabeth og Maria, fine jenter klare for byen.

Fra selve byturen har jeg ingen bilder. Det var kanskje like greit, ettersom jeg klarte å miste veska mi med pass, bankkort, og to mobiltelefoner, TO GANGER. Jeg mister da aldri noe på byen. Bortsett fra da lommeboka mi ble stjålet en gang, men denne gangen ble jeg helt paff. To ganger? Jeg kommer meg jo ikke hjem uten pass, jo! Men jeg har heldigvis verdens beste venninner som skaffet meg veska mi begge gangene. Note to self: aldri med veske uten reim på byen.

Ellers oppførte vi oss svært så pent. Bortsett fra at en av oss hadde knekk i knærne, danset rundt som en dopa gelèklump og hadde sløveblikket, har vi vel egentlig ikke så mye å gjøre narr av i dag. Vi kom oss trygt hjem alle sammen, og sovnet inn for hundre år i sengene våre.

Har et bilde fra da vi kom hjem, da.

Godt nyttår LIZM!