MODERN ART

I dag har jeg vært på MoMA, The museum of modern art. Munch, Matisse, Picasso, Monet, Warhol og mye mer. Vil anbefale alle som skal innom New York å ta turen. Og sett av noen timer, for det er utrooolig mye å se!

HOTELLKOS

Åhh, jeg vet at jeg sier det hver gang jeg bor på hotell, men... Jeg elsker å bo på hotell! Sengene er alltid ut av en annen verden. Nå er jeg hjemme etter enda en shoppingrunde, og ritualet er som følger; hoppe i kosedressen, og rulle opp i sengen med Cola og M&M's. Gruer meg til å reise hjem!

For dere som har spurt, så bor jeg på Distrik Hotel i midtown. Er superfornøyd med selve hotellet. Fine rom, utsikt til Empire state building, utrolig hyggelig personale som gjør det lille ekstra, og god mat. Et lite minus for beliggenhet, hvertfall for pyser som meg. I samme gate ligger nemlig oppmøtested for de som er på prøveløslatelse fra fengsel... Så der må man forbi! Ville ikke gått alene her i mørket, men ellers helt supert.

VINNERNE ER TRUKKET...

Husker dere Peppes-konkurransen jeg hadde? Nå er vinnerne trukket, og hvis du har vunnet, finner du en invitasjon til pizzafest i mailboksen din :-)

Og ellers bør alle sende en sms med "PEPPES" til 1933 for å få en hyggelig overraskelse fra Peppes. Det er helt gratis! 

//Samarbeid med Peppes

VÅREN ER PÅ BESØK

En hel dag fylt med shopping og mat! Jeg tror beina mine faller av snart, har gått så sinnsykt mye. Var blant annet på en gigantisk Forever21 i dag, og der fikk jeg servert sommer! Så utrolig mange fine farger. Kjoler, hatter og sko, bli med meg hjem til kalde Norge! Dessuten var det sånn cirka 7 varmegrader i dag, så vi lot vinterjakkene ligge på hotellrommet. Hipp hurra!

Tilbringer alt for mye tid uptown og midtown, men sånn blir det liksom når det er her vi bor... Tror vi skal bevege oss nedover til Soho etc. igjen i morgen.

Hva er det forresten med dere som hater sånn på Times Square? Jeg syns det er fantastisk! Bortsett fra alle selgerne og Disney-figurene, haha.

I kveld skal vi på Broadway og se Chicago! Jeg er ingen musikal-fan, så kan ikke si at jeg gleder meg kjempemasse. Men alle som er i samme båt som meg, sier at de blir positivt overrasket - så jeg gir det en sjanse.

PARTY FOR TWO

I går feiret vi mamma sin bursdag på Tao, en asiatisk restaurant som ligger i området hvor Central Park starter. Det er den restauranten jeg er blitt anbefalt flest ganger, så kunne jo ikke gjøre annet enn å dra dit. Dessuten syns jeg alt med Sex and The City er veldig stas... Dere husker kanskje den episoden hvor Carrie var på date med en jazz-musiker og Mr Big møtte opp med en modell-date? Det var på Tao!

Jeg elsket lokalene, maten og servicen. Så takk til alle som anbefalte stedet! Vi spiste sushi til forrett, og den var bare helt utrolig fersk og god. Til hovedrett spiste vi crispy orange chicken, som jeg også har fått anbefalt. Og hvis jeg skal anbefale den videre, så vil jeg anbefale å dele retten. Vi klarte ikke å spise halvparten hver av retten vår, så da er det bedre å bestille to forskjellige - og dele.

HAPPY BIRTHDAY

Det var ikke mye som minnet om frokost på Cake Boss, men bursdag er bursdag. Så vi spiste cupcakes til frokost - alltid gøy å prøve noe nytt...

Har fått med meg at Cake Boss er en TV-serie, men har aldri sett på det. Noen som har? Fikk sett litt av en episode på storskjerm på kafèen, må si det er imponerende hvor kreative enkelte kan være på kjøkkenet. Når det er sagt, så er det lenge til jeg skal spise noe  søtt igjen.

Etter frokosten tok vi metroen for første gang, ned til downtown (vi bor i midtown). Jeg syns det var kjempeskummelt og var helt på gråten. Har sett alt for mange filmer hvor folk plafrer hverandre ned underground - og det hjalp ikke så mye at alle som satt rundt oss i vognen hadde gulltenner, gullringer og sendte oss stygge blikk. Haha! Snakk om å være fordomsfull.

I Soho var jeg spesielt på jakt etter èn butikk, nemlig vintage-sjappa "A Second Chance". Har hørt at de skulle ha et bra utvalg av Chanel-vesker, og jeg har så lyst på ny veske. Tidenes reisetips: aldri ta med mammaen din for å se på vesker som koster 20.000-30.000 kroner. De får bakoversveis, rynkepanne og begynner å snakke om fattige barn i Afrika. Vi får se om jeg kan snike meg unna mamma en dag.

A Second Chance har nettbutikk, men ikke med fullt så bra utvalg som i butikkene. Den finner dere her. Dessuten har de en butikk på upper east side også, den er mye større og har bedre utvalg enn den i Soho.

Da vi dro til upper east side for å besøke butikken der, dro vi innom vintage-butikken "Michael's" også. Der hadde de mindre utvalg av vesker, men en del jakker, kjoler, pelskåper og sko.

Ellers har vi tilbragt litt tid på Macy's og Victoria's Secret i dag. VS er alltid en stor nedtur. Drasser med meg bikinier inn i prøverommet og forventer at jeg skal se ut som en VS-modell. Og så ender jeg opp med en kosedress. Jaja.

De får uansett 10 poeng for smarte knagger i prøverommene! Nå skal vi prøve å redde det som dagens ruskevær har stelt i stand, og komme oss avgårde på middag. I dag har vi reservert bord på Tao, som mange av dere har anbefalt. Restauranten er kjent fra blant annet Sex and The City, så jeg gleder meg!

CENTRAL PARK

Central Park er bare helt nydelig. Og en god del større enn jeg hadde forestilt meg. I går kjøpte vi kaffe, og spaserte gjennom (en brøkdel) av parken. Ganske idyllisk, med blå himmel, stekende sol, små søte ekorn og høye bygninger på alle kanter.

Vi har gjort så alt for mye turist-greier, så i dag skal vi sette i gang med shoppingen for alvor! Gleder meg. Vi har jo småshoppet litt, men det er så jævlig mye her at det er vanskelig å ta fatt på.

Og hallo, MAMMA HAR BURSDAG I DAG! Så nå tenker jeg vi skal gå på Cake Boss og spise frokost.

ALL OF THE LIGHTS

Det vanskeligste med å være turist i New York, er å late som om man er alene om det. Skulle nesten tro jeg har en asiatisk fanklubb her, som hopper og spretter i bakgrunnen på hvert eneste bilde.

I dag har vi hatt vår første hele dag her, så vi har gjort unna mye turist-greier. Mamma har vært her et par ganger før, men jeg må jo uansett innom det obligatoriske!

Vi startet dagen i dag med å kjøpe billetter til en sightseeing-buss. Jeg angrer ikke! Det har vært en utrolig kald dag, så det er for kaldt å gå rundt hele dagen. Taxi går for sakte pågrunn av trafikk, og hvis man tar banen får man jo ikke sett noe på veien. Så vi har sittet med ørepropper og glodd på bygninger, broer og mennesker i flere timer. Litt komisk, men det er en grei måte å få oversikt over Manhattan på. For ikke å snakke om hva som befinner seg rundt.

Dagens store høydepunkt var å se solnedgangen fra toppen av Rockefeller Center, også kalt Top of the Rock. Man ser hele Manhattan, og synet av alle bygningene, parkene og lysene er helt overveldende.

WOKE UP IN NEW YORK

Gooood morgen fra New York! Jetlag'en gjorde at vi sovnet klokken ti i går kveld, og våknet halv syv i dag. Luksus å våkne så tidlig av seg selv når man er på ferie...

Ligger i skrivende øyeblikk og ser på at byen lysner - og det gjør den raskt.

Utsikt fra sengen 

Jeg fant aloevera-vann! Det er virkelig noe av det beste jeg vet. Pleide å kjøpe det på Deli hjemme i Norge, men så forsvant det plutselig. Det er visst ikke lov i Norge lengre, av en eller annen grunn. Herregud, jeg skal drikke meg grønn på aloevera-vann mens jeg er her...

TIMES SQUARE BILLBOARD

To nordmenn på ferie i New York - selvfølgelig går de til Times Square først. Det blir ikke mer turist enn det! Men som dere lesere også rådet meg til, så går man dit i 10 minutter, og så er man ferdig med det.

Det snør forresten som bare det her! Når det snør i Oslo blir jeg forbanna. Når det snør i New York syns jeg bare det er hyggelig. Winter wonderland!

Uggs og vinterjakke! Føler meg ikke akkurat som Carrie Bradshaw, men det ville vært for dumt å kle seg i noe annet.

Overtalte mams til å kjøpe lik jakke som meg i dag! Er hun ikke søt i sin nye Woolrich?

Haha, jeg DØR av dette. Plutselig så vi oss selv på en billboard, og til vår store etterpåskrekk, ble vi stående og le og tulle. Helt til vi kom på at; sånt gjør vi vel egentlig ikke. 

FRAMME I NY

Noen ganger tar det meg 7 timer å komme meg på trening. I dag tok det meg 7 timer å komme til New York. Jeg tror jeg foretrekker sistnevnte! Flyturen gikk som en drøm, med filmer, flere måltider og litt søvn. Og nå sitter jeg plutselig her på hotellet!

Da vi fløy innover Jersey og så hele Manhattan på vår venstre side, må jeg innrømme at hjertet mitt banket litt ekstra hardt. Akkurat som om jeg egentlig ikke trodde at stedet ikke eksisterte. Yndligsstedet mitt på denne jord, uten at jeg noen gang har vært der. Så det blir spennende å se om det lever opp til forventningene.

Gleder meg maks til å stupe ned i denne sengen i kveld! Men først skal jeg pakke ut og oppleve litt av byen.

UPDATE PÅ SØTSUGET

Jeg har tatt med meg mamma til Oslo, vi skal ha overnatting hos meg, for her er vi jo nærmere Gardermoen. Så i morgen tidlig starter vi på reisen som vi har gledet oss sånn til! Kofferten er endelig pakket helt ferdig, og jeg er svært fornøyd med hvor tom den er. Shopping, shopping, shopping. Skal bli deilig med et avbrekk fra Bogstadveien 

Flere av dere har spurt om en oppdatering på hva jeg syns om Chili Forte-kapslene som jeg begynte å teste for nøyaktig 2 uker siden. For dere som ikke henger helt med nå, så er Chili Forte et kosttilskudd som skal hjelpe forbrenningen din, og nesten enda bedre: dempe søtsug.

Chili inneholder masse antioksidanter, c-vitamin, a-vitamin og b-vitamin - med andre ord, så er chili bra for oss. Så kan du jo si; hvorfor ikke spise chili i maten i stedet for kapslene? Men det har seg faktisk slik at kapslene inneholder langt mer chili enn hva som er behagelig å spise til et måltid. Dessuten inneholder kapslene grønn te og krom, så her får du mye bra i deg - veldig enkelt.

Jeg tar 1 kapsel når jeg spiser lunsj, og 1 kapsel når jeg spiser middag. Det er viktig å ta dem sammen med et måltid. 

Min erfaring med Chili Forte, er at de defintivt har dempet søtsuget mitt. Jeg får ofte lyst på noe godt på kvelden, men det mener jeg helt bestemt gikk over etter en uke. Etter tilbakemelding fra dere lesere, har jeg skjønt at det skjedde for dere også? 

Hvis du har lyst til å prøve Chili Forte, så har de en kampanje gående nå i januar. Halv pris! Gå inn her for å lese mer om tilbudet.

//Reklame for Chili Forte

JEG HAR VÆRT PÅ HARRYHANDEL

Okay, jeg nevnte jo denne harryturen jeg var på. Jeg har fordøyd inntrykkene, og er klar for å dele dem.

Fy faen i helvete. Men først litt bakgrunnsinfo:

Mormor og morfar meddelte at de skulle til Sverige på harryhandel, og en kombinasjon av at

1. Jeg liker å henge med mormor og morfar, de er kule mennesker.

2. Jeg ikke hadde noe bedre å gjøre.

3. Jeg har et høyt forbruk av snus - som er billigere i Sverige,

gjorde at jeg hadde lyst til å være med. Så jeg stod opp klokka sju, ble hentet klokka åtte, og vi kjørte til Sandefjord for å ta Strømstad-fergen over til... Strømstad, I guess?

I 10-tiden kjørte vi ombord på båten, og etter å ha gjort ekstremsport av å komme seg ut av bilen uten å ripe opp bilen ved siden av, var det på tide å ta trappene opp til all moroa. Tax free shopping, casino, restauranter. Men det skulle jammen ta et par uker å komme seg opp de trappene, for foran meg var det sneglefest, med rullatorer, krykker, stokker og hvite krøller.

Vel framme på "dekk" eller hva man nå sier, skulle det vise at at jeg hadde hatt litt vel høye forhåpninger hva angikk "restaurant". Men mormor forklarte at vi i dag hadde vært uheldige og havnet på en av de eldre fergene. Greit nok for meg, på det stadiet var jeg egentlig bare sulten. Så jeg gikk for å sjekke matutvalget i restauranten - som var en kafè med røde gardiner og et svært trafikkert røykehjørne.

Det tok ikke lange tiden å sjekke ut hva båten hadde å tilby magen. Tre brett med brødskriver. Ett med reker, ett med skinke og ett med noe som sikkert er enkelt å tygge for de eldre. Ettersom den eldre herremannen foran meg (som kunne trengt en dusj) hadde fingret på hele brettet med reker, var jeg i grunn glad for at jeg allerede hadde bestemt meg for skinke.

Guuud, for et måltid. På bordene rundt oss gikk halvliterne ned på høykant, og jeg takket havets guder for skiltet som serverte de dårlige nyhetene; ingen spritservering før klokken 13.00. 

Lastebilsjåførene lo av taxisjåførene sine vitser, og de cirka-45-år-gamle skravlebøttene med røykestemme og fuskepels på hettegenseren, var høylytt enige med hverandre om både været og norske tobakkpriser.

Jeg kunne ikke gjøre annet enn å rømme til taxfree-shoppen. Kanskje litt billig snus og vin kunne få meg til å føle meg litt mer... På lag med de andre passasjerene på båten? Men, nei. Damer med hockeysveis og menn med Kejo-jakker og solbriller på hodet, kastet seg rundt som villdyr inne på sjappa. Da jeg virkelig trodde at det ikke kunne bli mer harry, kjente jeg stanken av blodprince i nakken, og jeg snudde meg for å møte selveste dronninga av taxfree. Kanke vi gjørra en byttehandel, a? Du får tobakkskvota mi, og jeg får spritkvota di?

Måtte bare gå min vei. Visste liksom ikke hva annet jeg kunne gjøre. Og så kom vi til Sverige, da.

Jeg blir ganske lett irritert. Og er det noe som irriterer meg, så er det gamle damer som tror de eier verden - fordi de er gamle. Du vet, de som kakker deg på leggen med stokken sin, og moser seg forbi deg i køen, for å komme først. Alt handler om å komme først. Og det ble selvfølgelig et problem da vi skulle ut av båten også. På et tidspunkt ble jeg så forbanna at jeg vurderte å kaste en av buruglene ned trappa. Førstemann til Sverige! La oss bare ta rullatorene våre, og kjøre rett på samma hva vi støter på!

Da vi endelig fikk satt oss i bilen og kjørt i land, var jeg så utmattet av å være irritert og forbauset at jeg sovnet. Jeg våknet på Nordbysenteret. Et sånt stort senter, hvor man kan handle billig mat og godteri - og så har de masse andre butikker også, så jeg tror egentlig det er et vanlig kjøpesenter.

Sånn bortsett fra at ungene skreik, og at de gamle damene prøvde å bli venninne med meg ved å diskutere kjøttpriser, gikk selve harryhandelen ganske greit. Men jeg tror ikke jeg er særlig god på det. Jeg skjønte ikke helt hva jeg skulle kjøpe. Når jeg har vært med på harryhandling tidligere i livet, har det jo vært for å klikke ape på Godisfabrikken, og godteri skulle jeg hvertfall ikke ha denne gangen. Blitt voksen, vettu.

Så, ikke le av meg nå. Men jeg kjøpte to kilo kylling, en pakke kjøttdeig, tre pakker med C-vitaminer, en 4-pk med Pepsi Max, et tårn med snus, to vinflasker og en liter sprit. Er det harry nok? Godkjent harryhandel, liksom? 

Shit, når folk snakker om harryhandel, så tenker jeg at; herregud, det er jo bare noe media har blåst opp, det er svært få nordmenn som faktisk er SÅ harry. Men det er faktisk helt sykt! Det er akkurat sånn. Hvorfor finnes det ikke et eget TV-program om nordmenn som harryhandler? Eller gjør det?

Vel, mine sår er allerede leget. Jeg gleder meg til å bli med mormor og morfar på harryhandel igjen. Da skal jeg være forberedt, og jeg skal ha med meg filmkamera.

SOM VANLIG

Skal vi se, daaa. Skrive blogginnlegg. Får vel gjøre det i senga. Åååh, hadde helt glemt hvor god denne puta er. Og for en deilig, kjølig dyne! Hmm, montro om jeg bare skal lukke øynene i et par minutter før jeg setter i g...zzzz...

ÆÆÆÆ, nei, ikke nå igjen! Sperre opp øynene, rette opp ryggen, legge hodet litt på skrå, smile intenst og overlykkelig til kamera.

Hohh, klarte det. Der har vi et skikkelig kvalitetsinnlegg ala blogg 2013 klart. Bare å trykke på post, så kan jeg synke ned på puta mi igjen. Håper alle leserne mine likte innlegget - men altså. Hva kan egentlig gå galt når man legger hodet på skakke og smiler intenst til kamera? Når man i tillegg påstår at man har lagt seg, og så har man SMINKE på seg?

GOOD MORNING

Gooood morgen! Jeg er jævlig trøtt. Men kan jo ikke ligge og dra meg når jeg skal skrive pakkeliste til New York. Selv om jeg bare skal ha med meg to bukser, to gensere - og truser, føles det ut som om litt planlegging trengs.

Og ellers, kan jeg meddele at jenta som alltid snek seg unna både Tran, Sanasol og alle mulig slags sunne kapsler ved frokostbordet som barn, har begynt å drikke C-vitaminer!

Hadde noen bare fortalt meg at brustabletter med bringebærsmak var  godt, hadde jeg da startet mye før. Shit, vurderer å begynne å ta det med på fest. Vitaminsjokk-tilstander!

Yammi! Fant den i Sverige i går, så kjøp den hvis du skal dit. Eller kjøp den i Norge, hvis du finner den her. Nevnte jeg at jeg var i Sverige i går? Var med mormor og morfar på harryhandel. Det gjorde så mange inntrykk at jeg må fordøye det litt - før jeg eventuelt kan fortelle om det.

ET LITE STYKKE DANMARK

I dag har pappaen over alle pappaer bursdag! Så vi har hatt obligatorisk bursdagsfrokost (klokken 7 på en fridag, nok en gang...) med kakao og danske flagg, god middag og vin - og ellers har hele familien bare ligget strødd i sofaen og sett på TV.

Dessuten har jeg bakt. Hallo, hvem (bortsett fra bloggere som skal ta bilder til bloggen) baker fra bunnen lengre? Akkurat nå er jeg så kvalm av metthet at jeg har vanskelig for å framstille det som superdigg i form av tekst, men jeg må innrømme at jeg er litt stolt. Bakte nemlig brunsviger, som er en dansk greie. Hadde den alltid i mine danske barnebursdager, og vi bestiller den hos bakeren så fort vi kommer til Danmark. Det var litt av et prosjekt, men med god hjelp fra mormor ble den sånn passe spiselig.

Hvis det er noen andre dansker der ute nå som bare "åh åh, brunsviger, det hadde jeg helt glemt at eksisterte", så brukte jeg denne oppskriften. Men legg merke til at det står feil steketid. Den skal stekes oppimot en halvtime, ikke 12 minutter. Klok av skade!

Og så skal den jo egentlig pyntes med maaasse Haribo-godteri, men jeg fant ikke riktig pose på butikken. Så det ble lakrissnører - vi er så glad i lakris her i huset.

Det er forresten verdens styggeste kake. Da jeg flyttet til Norge og hadde barnebursdager her, var det ingen av barna som rørte kaken. Haha.

Alle bildene jeg har tatt i dag inneholder spisebordet.... Nesten så jeg begynner å lengte litt etter restauranthverdagen. Men nei, matlagingen her i huset overgår alt. I kveld hadde vi biffsnadder ala papi Wulff. Ollala!

I morgen skal det skrives pakkeliste til NEW YORK! Den blir kort.

YES TO NYE FAVORITTER

Den siste uken har jeg testet et helt nytt merke som heter Yes To. Yes to er en helt nautrlig hud- og hårpleieserie, med produkter basert på organiske frukter og grønnsaker. Dessuten er serien fri for parabener, og produktene kommer i resirkulerbar forpakning.

... Jeg skal ærlig innrømme at da jeg leste det, tenkte jeg; jaja, vi får se hvor bra det kan være da. Hvor myk kan huden bli, hvor godt kan jeg lukte, av noe som skal være så innmari naturlig og miljøvennlig? 

Og så ble jeg veldig positivt overrasket. Jeg har testet Yes To Carrots- produktene, samt ansiktsservietter/makeup-fjerner i cucumber-serien. Jeg elsker jo agurk-produkter, så jeg skal definitivt klikke hjem noe mer som dufter av deilig agurk.

Bortsett fra ansiktsserviettene med cucumber (kjøpes her), er super rich body butter med carrots (kjøpes her) min favoritt. Den gjør huden babymyk, fuktigheten varer lenge - og den lukter godt.

Siden dere er så snille lesere, får dere nå 15% rabatt på alle Yes To-produkter hos MyBeauty.no. For å få rabatten, bruker dere koden "yesto". 

PS. Er dere smøromaner som meg om vinteren, vil jeg også anbefale kremen som er ment spesielt for hender og tørre albuer. Den er perfekt å ha med i veska på iskalde vinterdager! Kjøpes her.

Prisene er svært snille, men husk uansett å få med dere rabatten hvis dere skal handle!

//Reklame for MyBeauty

DE SIER DET ER SUNT

Noen ganger står tiden så utrolig stille. Og det er ikke nødvendigvis noe negativt, jeg vet bare ikke hvordan jeg skal oppdatere dere på tiden som har gått, når der føles ut som klokka ikke har tikket en eneste gang på to dager.

Det sies at det er sunt å kjede seg. Jeg tror det var en idiot som sa det først, en ensom idiot med et stusselig liv - og så fulgte andre idioter etter.

Grønnsaker er sunt. Å kjede seg betyr i praksis at man har lite å gjøre, eller at man ikke lar seg underholde av det man driver med. Hvorfor skal man sitte i vinduet og telle trærne som sola gjemmer seg bak, når verden ligger for ens føtter som et eventyr med et titalls kapitler og hundretalls sider?

Det var egentlig ikke noe budskap bak dette, bortsett fra at jeg kjeder meg - og ikke har opplevd noe spennende siden sist. Og så blir man kanskje litt ekstra rastløs i lille Tønsberg når man vet at man står og gaper i New York om noen få dager?

THE WINNERS

Dere er bare helt rå! Tusen takk for utrolig mange gode reisetips. Jeg har lest reisetips i hele dag, til og med da jeg var på visning av en leilighet. Skal bare sjekke ut badet en ekstra gang, jeg! Dessuten har jeg jo nå reisetips for resten av livet - det var så mange at mamma måtte hjelpe meg å velge ut, jeg blir alltid så frustrert når jeg må velge ut noen få av mange bra.

Å reise er det beste i verden, jeg unner alle å oppleve nye og spennende steder. De 5 heldige vinnerne får 2 billetter hver til Paris, og de er som følger: Mari Tollersrud, Lina Ekseth, Patrick Karlsen, Rita Rasmussen og Iselin Saccosekken. Dere blir kontakten av Berg-Hansen på mandag. Gratulerer 

KONKURRANSE: VINN REISE TIL PARIS

Klokken er endelig 12, og vi kjører i gang med tidenes konkurranse! Men den varer bare fram til klokken 14.00, så her gjelder det å kaste seg over tastaturet.

I samarbeid med Berg-Hansen og Air France KLM, deler jeg nå ut 10 reiser til Paris! Flybillettene er gyldig i ett år, og alt du må gjøre for å vinne er å dele ditt beste reisetips med meg.

Har du funnet en perle av en fortauskafè i Roma? Har du en check-liste over alt som er verdt å få med seg i Paris? Har du funnet gjemte skatter på kanariøyene som turistene ennå ikke har oppdaget? Har du adressen til den beste restauranten i New York? Har du funnet et reisemål i Europa som gjør det unødvendig å bruke en halv årslønn på å reise kloden rundt for å oppleve paradis?

Jeg vil tro at alle har et reisetips. Om så ikke en restaurant i New York - kanskje noe i vårt eget land? Jeg ser fram til mange gode reisetips de neste timene! Klokken 14.30 kårer jeg vinnerne.

Ah, Paris... Minner meg sånn om den gangen farmor og jeg tok nattbussen dit, bare for å ha piknik i Monets hage, akkurat som de hadde på yndlingsfilmen vår. Har så lyst til å dra tilbake på nye eventyr!

Det er forresten ikke bare her på bloggen det deles ut reiser i dag. Det er det store reiseracet i dag, og Berg-Hansen deler ut reiser til rundt en halv million! Dere kan lese mer om det på denne siden.

Men viktigst av alt! Husk å skrive ditt beste reisetips i kommentarfeltet under, så kanskje du stikker av med to billetter til Paris

OBS! KONKURRANSEN ER AVSLUTTET. DELTAKELSE ETTER KL. 14.30 REGNES IKKE MED

ÆRLIGSTUND

Hjemme i Tønsberg. Trygt og godt, bortsett fra at pappa tvang meg til å gå alene ut i uteboden i stad, med lommelykt og gummistøvler - for å finne det jævla kattetoalettet. For her hjemme gjør vi ikke fra oss på gulvet,  hakke noe å si om man er menneske eller katt.

Lenge siden jeg har vært så redd og forbanna på samme tid. Hvis dere syns Oslo er skummelt, skulle dere prøvd dere på Tønsberg. Ekstra mørkt, og høye, skumle trær på alle kanter. Fikk litt panic i boden, så kattetoalettet får vente til i morgen. Enn så lenge har jeg fylt en malingsbakke med sand, og Bella får så vidt plass i den.

Så vet dere det.

Se hva jeg fant! Et album med bilder som jeg tok hos en fotograf rett etter konfirmasjonen min. Å pynte meg har jeg da alltid vært god på! Tror jammen jeg må begynne å gå på litt flere eventer i Oslo.

Når jeg ser sånne bilder begynner jeg å tenke på hvor stor del av livet mitt denne bloggen er. Altså, det er helt tåpelig, men jeg kan ikke noe for det. Dette er "bare en blogg", men jeg er uansett jævlig nysgjerrig på hvor jeg hadde vært og hva jeg hadde gjort om jeg aldri hadde startet den.

Jeg forventer å høre slike dølle ting fra mange mennesker jeg kjenner, men aldri fra meg selv; jeg begynner å kjenne suget. Etter skole, lappen, et trygt og helt eget hjem. Og det verste er at jeg ikke har særlig lyst, jeg føler bare for å ha det samme grunnlaget som alle andre. Være som alle andre.

Og så stopper vi der, før jeg blottlegger meg så mye at jeg våkner med fylleangst i morgen. Jeg har tross alt ikke drukket alkohol i kveld, så det ville vært ufortjent.

BYE BYE OSLO

Bella og jeg står klare med kofferten, og skal straks forlate Oslo for en god stund. Det føles i hvert fall slik, selv om jeg er tilbake innen 2 uker! Først går turen hjem til Tønsberg, hvor jeg skal feire familiebursdager og litt andre greier, og SÅ går turen til New York! Gleder meg som en liten unge.

Så det har vært en hektisk dag i dag, med videoredigering, møter og vasking av både tøy og leilighet. Èn ting som er viktigere enn at kofferten er riktig pakket når jeg reiser, er at det ser fint og ryddig ut når jeg kommer hjem. Vi vet jo alle hvordan en leilighet kan se ut når man har prøvd å pakke kofferten. Ikke særlig hyggelig å komme hjem til, når man er sliten etter en lang reise.

Haha! Bye bye Oslo, vi blogges fra Tønsberg!

VIL DU TIL PARIS?

... I såfall må du følge godt med på bloggen min i morgen (lørdag) mellom kl. 12.00 og 14.30! Da deler jeg nemlig ut 10 reiser til Paris. Men kun i det tidsrommet, så det gjelder å være på plass til riktig tid!

Reisene deles ut i samarbeid med Reiseracet.no og AirFrance KLM

CALIFORNIA STYLE BLOG PARTY

Dette ble langt i fra en vanlig onsdag. For å være helt ærlig, så tenker jeg aldri over onsdag - det er bare en av dagene som er med på å gjøre uken hel.

Men i kveld, derimot! I kveld har jeg hatt en vanvittig hyggelig onsdag. Sammen med et knippe søte bloggere, har jeg vært hos Peppes Pizza og spist pizza og drukket vin i lange baner.

Fantastiske mennesker, fantastisk pizza, fantastisk vin, fantastisk dessert, fantastisk service. Sykt fantastisk onsdag, med andre ord. 

Vi var på Peppes Pizza på Aker Brygge, og da jeg ankom, trodde jeg nesten at jeg hadde gått feil. For der var det pusset opp, og det var så fresht og fint at jeg trodde jeg var... Ja, et annet sted. Men, neida! Peppes i ny drakt, og California-style pizzaer som er det beste jeg har smakt på lang tid. Herregud.

En skulle nesten tro det var pinlig stillhet rundt bordet vårt til tider, men det var det ikke. Det var bare det at vi var så opptatt av å få i oss den gode pizzaen.

Kveldens festlige selskap. Fra venstre; Caroline Maria, meg, Lene Orvik, Annette Haga, Marie bak Dagens Outfit og Kristin bak Styleconnection ♥ 

Som nevnt er California Style pizzaene bare helt sinnsykt gode. Jeg vil spesielt anbefale Citrus Chili Chicken og Exclusive Parma! Dessuten ble jeg positivt overrasket over vegetar-pizzaen - og jeg er vel så langt i fra vegetarianer som man kommer. 

Åh, for en herlig kveld!

Vi bloggerne har som dere sikkert skjønner inngått et samarbeid med Peppes Pizza, og jeg har GODE nyheter, woho! Vi får alle nemlig hva hver vår pizzafest med våre lesere. En helaften med pizza, vin og øl på huset.

Så hvis du kjære leser, har lyst til å komme på min pizzafest på Aker Brygge 25. februar, kan du melde deg på HER. Husk å huke av navnet mitt!

Du kan selvfølgelig melde deg på bare for å motta tilbud på pizza på mail, men jeg håper du har lyst å komme på festen min også! Er ikke alles store skrekk å arrangere en fest som ingen kommer på...? Det blir trukket ut vinnere som får delta på festen, så følg med!

Ser fram til å bli bedre kjent med noen av leserne mine! Og til å spise mer pizza.

SUSHI HEARTBREAK

Samboeren og jeg er begge støle som to misfostre i dag, så vi bestemte oss for å unne oss en skikkelig movie night. Så vi nærmest krabbet ned til sushisjappa vi har gått til i over tre år. Fra leiligheten vår tar det 15 minutter hver vei. Så det sier seg selv at vi var ganske sushi-sugne.

Og jeg må bare si det: jeg har aldri spist eklere sushi. Og det hjelper ikke akkurat at jeg kjenner flere som har blitt matforgiftet og fått dårlig sushi der den siste tiden. Så siden jeg har anbefalt restauranten før, ser jeg på det som min plikt å trekke anbefalingen tilbake: Japo Sushi i Frognerveien.

Hjertet mitt er knust! Jeg spiser vanligvis sushi der flere ganger i uken, og nå kan jeg aldri dra tilbake. Så jeg trenger definitivt tips til BRA sushi-restauranter med takeaway.

Da sushien hadde gått i søpla, begynte vi på sånn... Tre forskjellige filmer. Alle sugde, så vi bestemte oss for å slå hele kosekvelden vår konkurs. Konkurs for mat og konkurs for film. Alt går ikke alltid etter planen, gitt!

Satser på en bedre kosekveld i morgen. Da skal jeg nemlig på dinner party med et knippe flotte bloggere. Forteller mer i morgen! Nå må jeg bare legge meg i fosterstilling til brekningene av maten går over. Æsj.

A ELLER B

Dere kan velge selv hvilken versjon dere vil lese.

A: For en fantastisk morgen! Stod opp klokken åtte, og løp rett på Elixia for å svette av meg ukens inntak av kalorier. Deilig å komme seg ut i den friske vinterluften, for ikke å snakke om å våkne skikkelig opp på mølla med musikk i ørene. Testet ut timen fast, fit and fabolus i går kveld, så var deilig for stølheten å varme opp musklene igjen. Iiiik, for en deilig start på dagen!

B: iPhonen begynte å brøle klokken åtte, hvilket betyr at jeg stod opp halv ni. Prøvde så godt jeg kunne å sove mens jeg skiftet til treningstøy og dempet babyhår-effekten på hodet mitt med vann og bodylotion, men det er jævlig vanskelig å inkludere søvn i multitasking .

Gradestokken viste en temperatur like kjølig som mitt daværende humør, så jeg dro på meg joggebuske utenpå tightsen, genser utenpå t-skjorta, lue på hodet, Uggs - og et par andre filler som liksom skal være så "varme og gode". Da jeg kom ut døde jeg av kulda som pisket og slo meg i ansiktet - dessuten så jeg ut som en jævla idiot, med det lite sporty antrekket og en treningsbag på størrelse med meg selv.

Så kom jeg på trening, og da jeg labbet ned i garderoben med blå skoposer på beina, følte jeg endelig at jeg kviknet litt til. Men...

Er det bare jeg som sitter lenge i garderoben og stirrer inn i et skap før jeg kommer i gang?

Etter gårsdagens runde med Fast, fit and fabolous, skulle det vise seg at jeg absolutt ikke burde vært på trening i dag. Fra det øyeblikket hvor jeg startet mølla, kjente jeg stølheten voldta meg innvendig. Jeg var alt annet enn fast, fit and fabolous. Jeg var en blubbete, stor og stiv ku.

Men det var jo andre folk på treningsstudioet. Og noen ganger bryr jeg meg veldig om hva villt fremmede mennesker tenker om meg. Så jeg kunne jo ikke hoppe av mølla etter tolv sekunder, og bare "hoooh, high five Ida". Så jeg gikk. Og jeg løp. Helt til jeg døde på ekte, og måtte krabbe hjem.

HVA ER DET MED DERE SOM ELSKER Å STÅ OPP TIDLIG OG TRENE? Dere er gale i hodet. Og jeg vil så gjerne være som dere.

HOW'S YOUR HAIR?

Husker dere at jeg planla tidenes jentekveld i desember? Det var ikke hvilken som helst jentekveld, det var nemlig warm up party for Pantenes comeback i Norge og nettsiden How's your hair!

How's your hair ble lansert I DAG, og er en side hvor dere kan finne inspirasjon og hjelp til alt dere måtte lure på av hår. Jeg skal være gjesteredaktør på siden, og skal dele alt fra hårtips til how to-videoer. Dere spør meg jo mye om hår, så nå vet dere hvor dere skal gå for å finne svar! På forsiden kan dere lese et lite intervju med meg - flere goodies kommer veldig snart!

Men tilbake til festen! Jeg inviterte et lass med jenter som får meg til å smile, og kombinert med vin, tapas og Pantene-goodiebags, ble det en girls night det kommer til å bli vanskelig å overgå. Pantene sin stylist kom og ordnet jentene på håret, så alle ble - og følte seg kjempefine.

Håper dere er klare for et bildedryss 

Fineste jentene mine! Og gøyeste jentekvelden på hundre år. Skulle ønske jeg kunne invitere alle dere også, alle burde få oppleve en kveld med min jentegjeng. Vi ble ganske så bortskjemte etter denne kvelden, og jeg hørte noen snakke om at vi burde begynne å få besøk av stylister på hver girls night... Haha.

Ikke glem å klikke inn HER for å lese intervjuet mitt, samt mye annet (som er litt mer) nyttig.

//Innlegget er skrevet i samarbeid med Pantene

GET SPORTY, SHORTY

Her i huset er vi klare for å hoppe og sprette litt, dagens (sikkert ukas) treningsøkt nærmer seg med tornadoskritt.

I dag er jeg kledd fra topp til tå i klær fra min kjære venninnes nettbutikk. Kristina har startet opp GetSporty.no, hvor hun selger masse fint treningstøy. Kristina er så dyktig, og jeg ble kjempeglad da hun ville sende meg noen plagg jeg kunne prøve.

Prøvde å overtale henne til å sende plaggene i str L, men hun nektet. Så det ble M. Og jeg kan forsikre dere om at størrelsene på GetSporty er helt vanlige i størrelsen, for mitt passer perfekt 

Denne tightsen løftet jaggu rumpa et par hakk. Deilig å slippe å slepe den etter seg på trening!

GetSporty kommer snart med sitt eget merke også, det blir stas. Ikke glem å hoppe innom GetSporty før neste treningsøkt, litt nytt treningstøy hjelper alltid på motivasjonen!

... Måtte jo bare inkludere dette bildet. Her har jeg frosset til fordi naboen står på takterrassen og glor på meg. ÅÅÅÅH, jeg prøver å blogge her, kan ikke alle naboene bare... Dra hjem?!

MOULIN ROUGE

På lørdag var jeg i Jon Lundemoen sin 20-og-et-eller-annet-års dag, og den skulle feires med fjær, glitter og stor stas. Temaet for bursdagen var Moulin Rouge, så jeg kan love dere at jeg løp ned dørene på Festmagasinet da jeg fant det ut.

Noe korsett og nettingstrømpebukser ble det ikke på meg - men vi jentene følte oss ganske Moulin Rouge da vi var klare for avgang.

Når jeg ser på bildene i ettertid, føler jeg at vi så mer ut som sirkushester. Så det var kanskje bra vi tok en tidlig kveld.

Hva er deres dom? Var det noe Moulin Rouge over dette AT ALL? Xoxo sirkushesten. 

I

Nå må dere ikke tro at jeg løper sykt busy rundt i møter på høye hæler og den regla der - for jeg ligger i senga og spiser pizzza og ser på VERDENS BESTE SERIE!

Jeg har akkurat oppdagen Solsidan, og jeg syns det er helt fantastisk. Så denne uken har jeg klart å sluke 3 sesonger, og nå gleder jeg meg bare til det kommer mer.

Hvis du ikke har sett, så burde du seriøst se!

Jeg har sett sesong 1 og 2 på Sumo, og sesong 3 så jeg på denne siden. På sistnevnte siden kan man se alle sesongene. Man må registrere seg, men det koster ingenting.

Verdens beste serietips, bare hyggelig!

PS. Når jeg blir stor skal jeg bli akkurat som Mickan. 

SLUMBER PARTY

Jeg kunne ikke gjøre annet enn å bruke det magiske viskelæret mitt i kveld, og viske ut alt som egentlig stod på planen. Jeg skal i tidenes bursdag i morgen, og det hadde vært kjekt å klare å stå oppreist - på starten av kvelden i det minste.

Så, gjett hva jeg skal i kveld! Slumber party hos Lisa! Jeg elsker å dra på overnatting hos venninner. Jeg gjør det alt for sjeldent, men det minner meg om da vi var små, og satt oppe hele natten og spiste godteri og tulleringte til guttene i klassen. Koselig til tusen.

Hockeypulver, Cola og sjokolade er handlet inn, så nå skal jeg bare en liten tur innom byens beste pizzasjappe før kvelden er i boks. Så blir det sukkersjokk og Idol i kveld, med Lisa som heldigvis er like syk som meg. Hvorfor være syk alene når man kan være sammen om det?

BLUR BOX

Å løpe i møter med en forkjølelse/influensa over seg er jammen ingen lek. Jeg er ikke så openminded (ekkel) at jeg pusser nesa og hoster i vei foran fremmede mennesker, så det blir nesten flere toalettbesøk enn utvekslede ord. Måtte dette gå over veldig snart - før det klikker for meg!

Ville egentlig bare kjapt innom for å si hei til dere, og for å si takk for at dere er så synlige i kommentarfeltet om dagen. Jeg setter veldig stor pris på alle tilbakemeldingene deres, det er gøy å se at så mange kjenner seg igjen i mine hverdagsfrustrasjoner. Og like gøy at folk er uenige og syns at jeg er helt dum.

For dum er jeg jo ikke. Jeg er bare stygg. Nivået på den røde nesa og de hovne øyne blir til og med litt sterk kost for bloggen i dag.

Skulle ønske man kunne kjøpe seg en sånn blur box og gå rundt med den på dårlige dager. Men det kan man ikke. Så jeg får bare kaste meg ut i den virkelige verden og gjøre ferdig dagens ærender. Akkurat nå er det bursdagsgaver som står på planen - et hyggelig avbrekk!

Håper alt er vel med dere i disse dager hvor det later til at alle - og da mener jeg ALLE er syke 

CHILI FORTE

Så denne reklamefilmen på TV her om dagen, og må bare dele den med dere:

//Reklamefilm

Haha, så det ikke gøy ut? Å være tungpusta og sliten med litt for mange kilo på kroppen, for så å bli slått ned av Chili Forte-lynet som gjør deg fit og sprek som bare det?

Vi kan jo drømme! Jeg har fått Chili Forte i posten for å teste det, så skal oppdatere dere på hva jeg syns om det etterhvert. Det sies at det skal øke forbrenningen og dempe søtsug - høres jo bra ut.

Enn så lenge går jeg og venter på at det røde lynet skal slå ned i meg!

GOD MORGEN. NEIDA

Jeg hater den høye lyden av vekkeklokken, og jeg hater at den begynner å bråke en hel time før den egentlig må. For jeg må jo slumre.

Jeg hater de ti sekundene jeg gir meg selv - dere vet når man teller ned, og så MÅ man faktisk stå opp. Man kan eventuelt gi seg selv ytterlige ti sekunder.

Jeg hater kulda som treffer kroppen min når jeg ruller ut av dyna. Er det noen som biter meg i hele kroppen nå?

Jeg hater når jeg kommer ut på badet og må vende meg til det sterke lyset, for så å måtte vende meg til det grusomme speilbildet. Hvor i helvete skal jeg starte?

Jeg hater når vannet i dusjen bruker lang tid på å bli varmt, og jeg hater når tannkremen på tannbørsten forsvinner på mystisk vis - før jeg har begynt å pusse.

Jeg hater lyden av glattetangen som piper - jada, du er varm nå. So take of all your clothes. Og jeg hater å få sminke under neglene, og i tillegg se ut som et spøkelse når jeg er ferdig med å "pynte" meg.

Jeg hater å gå ut på kjøkkenet og bli minnet på at det er over to år siden jeg har orket å trøkke en kapsel i den fancy kaffemaskinen, og jeg hater knekkebrødet som knekker når jeg prøver å berike det med litt pålegg.

Videre hater jeg at jeg aldri har helt passe med tid. Det er enten eller. Jeg ramler ned trappene med nøklene i munnen og buksa på knærne, eller jeg setter meg i sofaen og venter med ytterjakken på - med nok tid til å tenke over hvor mye jeg hater morgener.

Det burde ikke være lov til å si "god morgen" om vinteren. For om vinteren er en morgen sjelden god.

Når sommeren kommer derimot, kan vi diskutere om ordene "god" og "morgen" kan leke sammen igjen.

DET ER EN GAL VERDEN...

Hvordan sier man dette...

I 2001 stod jeg på pikerommet og shaket ass'en heftig mens jeg hørte på "Let me blow ya mind" med Eve og Gwen Stefani. Buksene var så lave i livet at det var bra det ikke fantes særlig med kjønnshår, og genserne var så korte at de den dag i dag ville blitt forvekslet med BH'er. Jeg bare digget Eve, og bestemte meg for at; når jeg blir voksen, da skal jeg tatovere potespor over puppene. Akkurat som Eve. Det ser sykt fett ut. 

Nøyaktig ett år senere ga Eminem ut "The Eminem Show", og jeg falt pladask - og da mener jeg PLADASK for den lyshårede badboyen. I mine øyne var han verdens kjekkeste, og jeg hadde så lyst til å gifte meg med han. Jeg kunne hver eneste tekst, og rommet mitt var bare et stort hav av utklipp og Eminem-plakater. En dag hørte jeg et rykte om at Eminem var død. Jeg brast sammen i gråt, og låste meg inne på rommet mitt hvor jeg skrev tale til begravelsen hans. Og nevnte jeg at jeg hadde en egen klineplakat som jeg kysset hver kveld før jeg la meg?

Det tok meg to-tre år å komme over Eminem, min store kjærlighet - som jeg aldri kunne få. Og så begynte jeg å forelske meg i eldre menn med oppraspede stemmer, langt mørkt hår og fillete klær. Ingenting var mer sexy enn Slash i Guns og Marilyn Manson. Og jeg hadde selvfølgelig kjæreste med hår som var lengre enn mitt, og svartere enn natten. Snakker om natten; om natten satt jeg gjerne og hørte på dype tekster, mens jeg kjente meg så syyykt igjen i dem, selv om jeg hadde hatt verdens mest skyfrie barndom. Mener å huske at nicket mitt på Facebook var: Ida Cobain - I hate myself and I want to die.

Men det gikk liksom ikke lengre enn det. Det var følelser og store ord i sving - jeg vet virkelig hvordan det er å være fan. Så det er derfor jeg lurer på HVA I HELVETE SOM HAR SKJEDD MED KIDSA SOM ER FANS NÅ TIL DAGS?

Okay, la oss oppsummere dette. Justin Bieber har helt sykt dedikerte fans - det har vi alle fått med oss. Her om dagen ble det lekket bilder hvor Justin Bieber - eller dobbeltgjengeren hans (...) satt på et hotellrom og røyket weed.

Og nå har kidsa begynt å kutte seg selv, legge ut bilder av det på nettet og hashtagge #cut4bieber? Hvor kommer denne galskapen fra? Jeg er ikke 100% sikker på hvorfor de kutter seg for Bieber, men jeg tror det er fordi de vil at han skal slutte å røyke weed.

Jeg har ikke noe i mot Justin Bieber. Jeg har vært på konsert, og jeg syns han er søt, flink og alt det der. Jeg har heller ikke noe i mot kidsa som er fans av Justin Bieber. Jeg sier bare at dette er for drøyt:

For å si det ganske enkelt; hadde jeg hatt så gærne fans, hadde jeg røyka så mye weed at jeg ikke ville visst hvilket bein jeg skulle stått på. Stakkars fyr. 

Disse barna trenger et lynkurs i å være fan. Here we go:

1. Kjøp musikken til artisten du digger.

2. Hør på musikken og lær deg alle tekstene utenat.

3. Stå opp midt på natten for å kjøpe svindyre konsertbilletter.

4. Møt opp på konserten grytidlig for å stå helt foran.

5. Send artisten en fanmail eller lignende.

6. Dekorer rommet ditt med plakater og bilder av artisten.

7. Snakk med likesinnede om hvor høyt du elsker artisten.

8. Og for POKKER, ikke kutt deg, barber av deg håret eller whatever. Artisten blir kanskje obs på at du eksisterer, men jeg tror ikke han/hun syns du er så jævla fet og oppegående at det gjør noe.

TAKK FOR MEG.

DAGENS JÆVLA OUTFIT

Shooot, glemte helt å kjøpe meg et kamerastativ så jeg kunne ta dagens outfit-bilde i dag. Dere vet. Photoshoppe meg tynnere, retusjere huden glattere og gjøre øyeeplet mitt hvitere. Jeg hater når det skjer, ass.

Det betyr at jeg heller ikke får skrevet hvor de fine klærne mine er, hva de koster og ikke minst på hvilke nettbutikker dere kan kjøpe dem. Damn, det kunne jeg jo tjent penger på.

Jaja. Her er dagens outfit.

Koppen er fra kjøkkenet, gardinene er fra H&M, håret er stylet av puta og "brunfargen" skal skrubbes bort ASAP. 

MOBILBLOGG

Etter å ha krabbet desperat rundt i senga for å finne en stilling å sovne i, konkluderte jeg med at det verken var puta eller dynetrekket det er noe galt med.

Jeg har bestandig et titalls gode grunner til å ikke få sove, men i dag er det bare bloggen.

Ettersom både samboeren og jeg har vært mer eller mindre sengeliggende etter nyttårsaften, er det ikke særlig mye å skrive hjem om. Jeg har sett så mange TV-serier at jeg drømmer om dem om natta, og bestilt så mye mat at jeg nesten har glemt hvor kjøkkenet er.

Så, ja. Det føles egentlig bedre å ikke oppdatere dere, men nå ligger jeg her og trommer i vei på iphonen i håp om å få sove snart.

Skal tidlig opp, nemlig. Tror ikke jeg kan ramse opp én hverdagsirritasjon som er verre enn å stå tidlig opp.

God natt!

FORNUFTIG?

Var på konsert med Jarle Bernhoft på Rockefeller i går. Jeg syns han er ganske amazing egentlig, kjenner at ørene mine begynner å bli litt fan.

Fornuftige folk drar hjem til sengen sin etter en flaske vin og konsert. Så jeg gjorde det, for jeg vil jo så gjerne være fornuftig. Jeg drakk en vaskebøtte med vann, og bestemte meg for å bestille mat på nettet.

For fornuftige folk går jo ikke til 7Eleven alene midt om natten. Så jeg tenkte jeg skulle være litt ekstra fornuftig og bestille en salat. Men salaten kostet jo bare 39 kroner, og man måtte bestille for 249 kroner for å i det hele tatt bestille hjem. SINGEL-DISKRIMINERING!

Men fair nok, det. Full forståelse for at kebab-eliten ikke gidder å bruke bensin på å kjøre salatblader rundt på Oslo Vest.

Problemet er bare at plutselig satt jeg i sengen med en knøttliten salat, en toast, en cheeseburger og en rullekebab. Og en liter brus. 

Tror dere jeg følte meg mye fornuftig? Neste gang velger jeg noe helt annet enn den fornuftige veien.

KITTY CAT AND ALL THAT

Jeg får mange kommentarer og mailer med spørsmål om Bella, så jeg har samlet det meste og laget et innlegg så dere kan få svar på det dere lurer på. For spesielt interesserte, så klart! 

Hvor fikk du tak i Bella? 

Jeg fulgte med på Finn.no i flere uker, og mailet etterhvert en oppdretter. Katten i annonsen var allerede solgt, men den hadde en søster som skulle selges likevel fordi øyenfargen hennes ikke hadde blitt helt riktig. Hvor kynisk er ikke det? Jeg fikk et par bilder av Bella (som i utgangspunktet het Tingeling) på mail, og avtalte at oppdretter skulle komme på besøk med henne - og så kunne jeg bestemme meg da. Da den hvite lille pelsdotten kom rullende ut av burdet var jeg solgt.

Hvor mye kostet katten din?
Bella kostet 6000 kroner. Det er vanlig at persere koster mellom 5 og 10 tusen kroner.
 
Hva kjøpte du inn på forhånd/hvor mye kostet det, altså før du fikk Bella. 
Kjøpte bur, kattetoalett, kattesand, mat, børste, halsbånd og noen leker på forhånd. Tipper det kom på i underkant av 1500 kroner.
Hvor mye koster det i måneden å ha en perser? 
Jeg har faktisk ikke helt oversikt over hvor ofte jeg kjøper mat og sand, men jeg bruker vel cirka 500 kroner på Bella i måneden. Det gjelder da tørrfòr og sand, og noen ganger blir det ekstra hvis vi skal til dyrlegen eller ha litt kattegourmet-mat.
Hvilken kattemat og kattesand vil du anbefale? 
Bella får tørrfòr fra Royal Canin, nummer 30' som er ment for voksne persere. Den har hun fått helt siden hun var kattunge, ettersom hun var vant med det fra oppdretteren. Den skal være bra for pelsen, og for katten generelt. Vi har prøvd et par andre merker som jeg har kjøpt hos dyrlegen, men det virker som om hun hikker/gulper litt av dem. Så vi holder oss til Royal!
Ang kattesand, så MÅ man kjøpe i dyrebutikk! Ikke fall for fristelsen og kjøp den til 20 kroner på matbutikken. Jeg kjøper en som heter Ever Clean. Posen er på 10 kg, og koster vel rundt 200 kroner. Den er helt genial, for når katten tisser, blander det seg med sanden og blir til en hard klump. Null stress å plukke opp!
Kan du fortelle litt om hva slags stell persere trenger i hverdagen? Tar det mye tid?
Her kan jeg jo bare svare for Bella, det varierer sikkert for forskjellige persere. Persere er kjent for å være katter som trenger MYE stell, blant annet pga pelsen. Pelsen til Bella kan være et helvete, så hun er for det meste kortklipt. Barberer henne hos dyrlegen, og hun stortrives med mindre pels. Men når hun har lang pels, bør hun børstes hver dag. Heldigvis liker hun å bli børstet også! Klipping av klør overlater jeg også til dyrlegen når jeg syns det trengs - koster nesten ingenting.
Bortsett fra klør og pels, trenger øynene mye stell. Bella har, som de fleste andre persere problemer med øynene. De renner, og det
legger seg brun gugge rundt øynene. Så øynene må vaskes hver dag, ved hjelp av vann og bomullpads. Noen ganger får hun øyedråper.
Og toalettet hennes, så klart! Persere er VELDIG renslige katter, og finner seg ikke i å gå på en skitten do. Da gjør de heller fra seg utenfor. Så toalettet må tømmes for ufinheter hver dag, og kassen må vaskes og fylles med ny sand ofte. Jeg sverger forresten til cabriolet-toalettet, som er et lite hus med svingdør. Da slipper vi både å se og lukte noe som helst.
Hører både her og der at persere har sære personligheter og er vanskelige å ha med å gjøre, hva er din erfaring? 
Bella er defintivt en sær katt, men kjenner meg ikke igjen i at de kun liker eieren sin. Bella tramper gjerne opp på fanget til en fremmed gjest, for å lukte på dem, eller for å få smake på det de spiser. Derimot bestemmer hun helt selv når hun skal kose, ingen skal fortelle henne hvor hun skal ligge og når hun skal ligge der.
Hvor sover katten din om natta? 
Hvor hun vil! Til og med i sengen min - noe som også er en av grunnene til at hun må ha kortklipt pels. Ettersom Bella er en innekatt, slipper jeg å være redd for dyr og møkk utenifra. Hun blir faktisk ganske lei seg hvis jeg lukker døren til soverommet mitt om natta, og blir stående og mjaue og pote på døren helt til jeg åpner. Og når jeg åpner, betyr det ikke nødvendigvis at hun vil inn og sove - hun vil bare ha friheten til det. Noe sært. Fordelen med at Bella har tilgang til sengen, er at hun fungerer som vekkeklokken min. Det hender ofte at jeg ikke hører klokka, og da kommer Bella trampende opp på brystet mitt og mjauer meg i ansiktet med sin svært så grumsete og mandige stemme. Gjett hvem som våkner DA!
Har du noen gang angret på at du skaffet deg katt?
Bare nesten, når jeg har vært på reisefot og ikke helt visst hvor jeg skulle gjøre av meg. Men heldigvis har jeg hatt snille foreldre og besteforeldre som har passet godt på henne når jeg har vært ute på eventyr. Og skulle jeg gjort det om igjen med erfaringen jeg har nå, hadde jeg nok skaffet meg en nakenkatt. Ikke at jeg ville byttet bort Bellis.
Bare å stille spørsmål i kommentarfeltet hvis det er mer dere lurer på, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan : )

CHANGE OF PLANS

Skulle vel egentlig presset meg inn i en paljettkjole i kveld, og kjent de glitrende paljettene skrape opp huden på ryggen min mens mascara og lipgloss sakte men sikkert forvandlet det hovne ansiktet mitt til noe litt vakrere - men jeg ga opp. Jeg ga opp, slukte noen paracet og et hvitløksfedd, og krøp til sengs med Homeland og verdens lateste katt.

Jeg ligger under dyna og kjenner at beina spreller fordi jeg skulle vært et annet sted, men noen ganger må man bare lytte til kroppen sin og holde seg i ro. Spare energi. Etter nyttårsaften følte jeg meg så fæl at jeg løp rett på treningsstudioet og løp i en og en halv time. Og jammen skal jeg gjøre det samme i morgen. Overfladisk mingling, her-står-jeg-og-drikker-champagne-med-folk-jeg-elsker-men-egentlig-ikke-kjenner-bilder og den type ting får vente.

Selv om jeg egentlig er motstander av nyttårsforsetter etter å tidligere ha glemt dem 1. nyttårsdag, må jeg innrømme at jeg har ett. ETT. Og det er: gjøre hva faen jeg vil, uansett hva folk forventer av meg og ønsker at jeg skal gjøre. 

Haha. Det er vanskelig å føle seg lat ved siden av denne lille krabaten. Jeg får så mange spørsmål om Bella hele tiden, så tenkte å lage et oppsummeringsinnlegg med svar på alt sammen. Det kommer, det kommer! 

NYTT ÅR, NYE MULIGHETER?

Selv om jeg mener at "nytt år, nye muligheter" er et dumt ordtak, og bare en unnskyldning for alt man burde gjort - men ikke gjorde det året som har gått, vil jeg bruke det nå. Bare èn gang, og aldri igjen; nytt år og nye muligheter for å se bra/bedre ut.

Neglhuset sine timelister har allerede begynt å fylle seg opp, så alle som vil ha flotte vipper, og ikke minst freshe negler, bør kaste seg over telefonen i nærmeste framtid. Neglhuset har blant annet tatt inn en negledesigner som er helt sykt proff i å tegne på negler, så den som er litt mer vågal enn meg, kan jo benytte seg av det også.

Besøk Neglhuset sin nettside for priser og mer info her, eller følg dem på Facebook her.

Mange av dere er veldig nysgjerrig på vippeextensions. Neglhuset har laget en video som viser godt hvilke produkter som brukes, hvordan det gjøres, og hvordan resultatet blir. Enjoy!

//Reklame for Neglhuset

NEW YEARS EVE

Hvordan er det med dere? Jeg har fortsatt ikke kommet meg etter nyttårsaften. Alle jentene våknet opp syke, så mye tyder på at vi enten har vært hverandres nyttårskyss - eller kysset samme fyr da klokka slo 00:00. Nyttårskyss er jo obligatorisk, og her i gården er det om å gjøre å få så mange som mulig av dem - det bringer lykke. Så dette bør bli one hell of a happy year!

Jeg fatter fortsatt ikke hvordan en leilighet med 6 jenter, ballonger og tapas kunne bli til 30 mennesker, glasskår og shots - men det ble i hvertfall en ganske vill feiring. Vill, i forhold til det at vi bare skulle ha en rolig kveld. Her er noen flere bilder fra feiringen vår, før det smalt vel å merke:

Oh yes, vertinnen hadde kjøpt en hel tank med helium, i utgangspunktet til ballongene. Så vi spiste helium til langt på natt. Helium burde være obligatorisk på alle fester! Både flyvende ballonger og smurfestemme er jo veldig gøy. 

GODT NYTTÅR

Godt nyttår til dere, kjære lesere! Håper dere hadde en kjempefin feiring. Det hadde jeg! Så det sier seg selv at jeg ikke orker noe som helst i dag. Nå skal jentetroppen samles for å hjelpe hverandre med fylleangsten. Gruppeterapi!