TEST SHAI GRATIS OG VINN GOODIEBAG

//Annonse

På tide med en konkurranse! Jeg har fått lov av Shai til å dele ut en goodiebag til en heldig leser, med deilige produkter fra Bangerhead. Goodiebagen består av fuktmaske fra Dermalogica, shampoo og conditioner fra Redken og neglelakk fra Deborah Lippmann.

Å delta er kjempeenkelt, alt du må gjøre er dette:

♥ Bestill en gratis prøvepakke med Shai barberhøvel her.
♥ Skriv i kommentarfeltet under dette innlegget når du har gjort det.
♥ Vent spent, good luck! 

Tusenvis av dere har jo allerede bestilt prøvepakken, dere kan også være med i konkurransen. Bare husk å skrive i kommentarfeltet at dere er med! Og det vil selvfølgelig bli sjekket at vinneren faktisk har bestilt en prøvepakke :-)

Jeg trenger vinneren om en uke. 

Jeg har jo skrytt av Shai lenge nå, og den er fremdeles min favoritt. Tør påstå at jeg har testet det meste, men det er Shai som blir hengende i dusjen. Barberhøvler og barberblader er som kjent ganske dyrt, og man trenger jo påfyll hele tiden. Shai er rimeligere, og i tillegg kommer det rett hjem i postkassen hver 4. måned hvis man har lyst til å være abonnent. Hipp hurra for det!

SLIK SLUTTER DU Å SNUSE

Jeg vet ikke hva som gjorde at jeg begynte å snuse. For de første gangene jeg prøvde, ble jeg kjempedårlig. Men før jeg visste ordet av det, brukte jeg 80 kroner om dagen på en boks med Nick and Johnny Xtra Strong. Jeg snuste nesten døgnet rundt, og var spesielt avhengig av den snusen jeg tok da jeg nettopp hadde våknet om morgenen. Og den snusen jeg tok hver gang jeg hadde spist. Og den snusen jeg tok hvis jeg var stressa. Eller lei meg. Eller glad. Eller trøtt. Og den jeg tok når jeg skulle konsentrere meg. Og selvfølgelig; natta-snusen.

For et par år siden sluttet jeg å snuse. Etter tre måneder syntes jeg at jeg hadde bevist for meg selv at jeg klarte å slutte, så jeg gikk på butikken og kjøpte en boks med god samvittighet. Bra jobba!

Og da snuste jeg helt til for 192 dager, 3 timer og 2 minutter siden.

Jeg er veldig glad for at jeg klarte å slutte. Der og da følte jeg at jeg ikke hadde noe valg, for kjøttet under overleppa mi hadde fått riller, og tennene mine hadde fått hakk som aldri kommer til å forsvinne. Dessuten var områdene mellom tennene mine blitt blå, og kantene på tennene var gule. Det skal sies at jeg snuste mye, og jeg snuste sterkt. Likevel vil hvilken som helst snus kunne gi deg disse skadene hvis du snuser nok.

Hvis noen lurer på neglene, så var dette en periode i sommer hvor jeg bestemte meg for å slutte med mange ting. Falske negler, x-kjærester og snus. Litt av en kombinasjon. Men tilbake til snusen. Rillene under overleppa som dere ser her, ble borte etter et par måneder. At tennene er gule i kantene, har små hakk og at tannkjøttet er "gjennomsiktig" enkelte steder, får jeg nok aldri gjort noe med. Heldigvis synes det ikke med mindre man studerer meg close up, jeg er fortsatt fornøyd med tenner og smil i speilbildet. Men tenk hvor ille det kunne blitt hvis jeg ikke hadde sluttet.

Hensikten med dette innlegget er selvfølgelig å få flere til å slutte å snuse. Jeg får spørsmål om snusslutt hele tiden, så det er på tide med et skikkelig innlegg om det. Her er mine beste råd. Følger du alle sammen og adder en liten dose viljestyrke, så er du snusfri innen uken er omme. Og ja, jeg vet at det er fredag i dag.

♦ Slutt med en gang. Å slutte å snuse krever ingen planlegging. Har hørt et par; skal slutte å snuse til uka fordi blablahørteikkerestenavsetningen. Det er bare å lyve for seg selv. Jeg bestemte meg en kveld jeg hadde lagt meg for at; i morgen skal jeg ikke ta morgensnusen. Du vet det har gått for langt når du faktisk kaller det for morgensnusen.

♦ Hvis du har snus liggende i fryser, kjøleskap og vesker, ikke gjør noe med det. Med det mener jeg; ikke kast det eller gi det bort før abstinensene har gitt seg. Bare la det ligge der for trygghetens skyld, det kan spare deg for angsten og panikken du kanskje kommer til å føle. Det er her viljestyrken kommer inn! Jeg hadde to tårn med snus liggende, og var alene hjemme i tre uker. Er kjempestolt over at jeg ikke rørte noe.

♦ Last ned Helsedirektoratet sin app "Slutta". Den er gratis, og gjør at du kan følge med på hvor mange dager, timer og sekunder du har vært snusfri/røykfri, og ikke minst hvor mye penger du har spart. Jeg sparer 29.200 i året på å ikke snuse en boks om dagen! Det er en Chanel-veske. Eller en ganske fin ferie i Karibien. Eller et solid bidrag til boligsparing hvis man skal være litt klok :-)

♦ Kjøp nikotinfri snus. Jeg prøvde et par forskjellige merker, men kom fram til at jeg likte Onico best. De har mange smaker, men er selvfølgelig ikke like digge som vanlig snus. Langt i fra. Jeg følte uansett at det hjalp, det var betryggende å ha en snuspose under leppa. Det skumle med Onico er at det er mye sterkere for leppa enn vanlig snus, og etterhvert kan man få sår. Så hvis du må bruke nikotinfri snus, sett en tidsfrist. Jeg ga meg selv to uker med Onico, og sluttet litt før det hadde gått to uker. Man får kjøpt nikotinfri snus på vanlig matbutikker, og det er selvfølgelig billigere enn vanlig snus.

♦ Ikke trøst deg med at du kan snuse på fest, for det kan du så absolutt ikke. Røyk sigaretter som en gal mann, eller dropp det helt. Spørs litt hvordan du er satt sammen, men jeg har i hvertfall aldri lyst på sigaretter i edru tilstand. Så da går det fint når jeg drikker. Burde egentlig slutte med det også, for jeg har en mistanke om at det forsterker fyllesyken ganske mye. Samme gjelder for deg som skal slutte å røyke, ta deg en festsnus i stedet for festrøyk.

Det var det! Vanskeligere skal det ikke være. Noen syns kanskje det høres tullete ut å ikke kaste snusen man har liggende, men det funket for meg. Er jo ikke sikkert det samme funker for deg. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke kommer til å bli en snuser igjen - syns rett og slett snus er litt skummelt. Det er ikke forsket nok på det. Tenk hvor ufarlig man trodde sigaretter var før i tiden - mange dør av det. Så om vår generasjon sitter med munnhulekreft og store hull i ansiktet om 40-50 år, blir jeg ikke sjokkert.

Når dere slutter å snuse, pass på at dere ikke går helt crazy i godteriskuffen. Jeg flyttet hjem og sluttet å snuse samtidig, og nå veier jeg 7 kilo mer enn jeg gjorde før jeg sluttet. Men... Kilo kan man gjøre noe med, det er litt vanskeligere med tenner og tannkjøtt.

Kom igjen, slutt å snuse folkens. Det er ikke vanskelig. Jeg var veldig lei meg og sur i en uke, men etter det var det ikke spesielt tungt.

Håper dette var til hjelp for noen :-) Spør i kommentarfeltet hvis du har spørsmål, eller del gjerne flere tips og erfaringer hvis du har noen.

Mobilblogg

Hei og hopp! Jeg kom på at jeg ikke har prøvd å mobilblogge etter at jeg flyttet bloggplatform - men dette funker jo som bare det :-)

I skrivende øyeblikk sitter jeg på toget til Oslo. Skal i et møte, og så håper jeg at jeg rekker å spise middag med en venninne før toget tar meg i retur. Hadde vært koselig med en helg i Oslo nå, men jeg må hjem og ta "barnet" mitt med til dyrlegen, og dessuten skal jeg jo FLYTTE INN i leiligheten min! Har sikkert 15 pappesker som må pakkes ut av, men spørs om de ikke bare settes i kjelleren, ettersom jeg ikke husker hva som ligger i dem en gang. Hater å ha mange ting rundt meg.

Fikk forresten en veldig hyggelig start på dagen i dag. På vei til toget ble jeg stoppet av en jente som har lest bloggen min siden tidenes morgen. Hun husker ting om meg som jeg har glemt! Hehe. Men utrolig hyggelig med så engasjerte lesere <3

Nå kommer jeg straks til å sovne, blir så trøtt av å sitte på tog. Men det passer jo fint, så kan jeg komme fram på møte med pulesveis og krøllete genser.

SMALL TALK

Din late jævel, logg nå inn på bloggen din og skriv at du bare stikker innom for å gi et lite livstegn, og at du har det bra men at du er så travel og at du har verdens beste lesere og sånt. Kozimozibloggilovie ♥

Hvordan en person som verken har jobb eller barn kan være så innmari travel, kan man jo lure på. Men tiden går i hvertfall, og jeg ligger våken på kveldene og tenker; damn, jeg burde rulla meg i sminkebingen og blåst støv av selvutløserfjernkontrollen. Beklager så mye hvis det er skuffende å kikke innom om dagen, håper jeg klarer å snu det rundt snart.

Både i går og i dag er det "bloggmøter" på planen for meg. I går reiste jeg for å hilse på de som driver Buyhelse, og det var så utrolig hyggelig. Nå skal jeg straks ha et telefonmøte - blir fort noen slike, nå som jeg ikke bor i Oslo. Og i kveld skal vi ut og spise for å feire mamma sin bursdag nok en gang. Både mamma og pappa har hatt bursdag i uken som var, jeg må innrømme at jeg ikke liker at de blir eldre. Det er fortsatt noen år til de fyller 50, men ikke alt for lenge til. Og det er et tall som ikke passer på mine foreldre i det hele tatt. Jeg tenker jo at de er 35!!

Tittei, webcam style!

HALLO!!! I MORGEN KOMMER RESTEN AV MØBLENE MINE, SÅ INNEN UKEN ER OMME FLYTTER JEG. HALLELUJA!

I ADORE YOU

Først og fremst: tuuuuusen takk for alle Roma-tips jeg har fått i kommentarfeltet og på mail. Dere er bare helt supre ♥ Gleder meg helt sykt til å gå rundt i Romas gater og leve som en ekte rumener. Og så gleder jeg meg til å besøke Colosseum og kanskje få et lite glimt av paven utenfor Notre Dame i Vatikanet.

Deilig nattasang fra Miley. Jeg blir litt klein av å se på henne noen ganger, men liker enkelte av sangene. Denne har vokst på meg, og er en deilig slappe-av-sang. God natt, alle sammen!

EDIT: hahaha, fy.... Dere som trodde jeg MENTE at man er rumener i Roma og at Notre Dame ligger der... Det er min humor....

HAR NOEN ROMA-TIPS?

Det hender at det skjer. Maria (bestevenninne og ekssamboer) og jeg sitter i bilen, ser misfornøyd ut av vinduet hvor skitten snø bretter seg utover landskapet utenfor. Og så drar vi hjem og bestiller tur. Vi hadde en skikkelig vellykket tur til Paris i høst. Vi løp rundt som duracellkaniner og så nesten alt Paris har å by på, så vi er nok det ultimate reisefølget for hverandre. Det må tross alt to blondiner til for å finne ut av et kart. Og vi liker å være skikkelig på tur. Det vil si: kart og kollektivtrafikk. Det er da man får sett mest mulig av byen. Man blir selvfølgelig kjempegretten og får vondt i beina til slutt, men det er da man finner en fortauskafè hvor man spiser, drikker vin og suger i seg en halv pakke Marlboro Light ♥

Jeg har vært i Roma èn gang tidligere. Men det var kun i èn dag, og som den tenåringen jeg var, klaget jeg over varmen og ville tilbake på cruise-skipet og sole meg. Orket ikke engang å gå inn i Colosseum! Nå skal vi sette oss inn i Roma sin historie og velge ut tingene vi vil se.

Er det noen av dere lesere som har Roma-tips? I såfall blir både Maria og jeg superhappy for det! :-) Tester alltid ut noen av tipsene som jeg får fra lesere, og det har alltid vært vellykket.Vi skal bestille hotell i morgen, så hvis noen har tips til et rimelig og sentralt hotell, så kjør på! Etter å ha gjort litt research har vi funnet ut at vi bør bo så nærme Pantheon som mulig?Vakre Roma! Vi reiser i vinterferien, forresten.

QUASIMODO I BADEDRAKT

Jeg hadde helt glemt at jeg hadde blogg. Men så var jeg alt for sliten til å føne håret mitt etter dagens svømmeøkt, så jeg ble liggende og spille Quizkampen med mormor. Plutselig kom det et spørsmål om meg, og da kom jeg på at jeg hadde på blogg igjen.

Det er sikkert stas å bli nevnt i en quiz. Hvis man er riktig svar!!!!

 

Nå har jeg stupt kråke opp i senga, og her skal jeg spise sushi til jeg sprekker. Er helt gelè i kroppen etter at jeg var på svømming - mistenker at jeg er allergisk mot å sitte i badstue. Haha, hovnet opp som en stukken gris og skulle ta snapchat-selfie til de nærmeste. Den ble sendt til mange fler enn de nærmeste, jeg skjønner ikke hvordan det skjedde. Kanskje det var varmen i badstua som gjorde det - kanskje det var underbevisstheten min som veldig gjerne ville vise fram meg selv som Quasimodo med torskeøyne i badedrakt. Bah...

Ååååh, jeg kjenner at senga og dyna er så snill mot meg akkurat nå, er himmelsk deilig å bare ligge ned. Blogges i morgen :-)

VIPPEEXTENSIONS TILBUD: 2 for 1

Hipp hurra for Neglhuset, som fyller 6 år i januar ♥ Neglhuset er en av mine eldste samarbeidspartnere, husker fremdeles den dagen Agnes (eieren) ringte meg og sa at hun hadde fått et tips om at jeg drev med noe som het blogg, men hun visste ikke helt hva det var fornoe. Ah, de tider da ingen visste hva blogg var; good times. 

Har hatt mange morsomme timer hos Neglhuset - det er alltid en fryd å sitte der og skravle i noen timer mens man bare blir penere og penere og penere...

I anledning bursdag, ønsker Neglhuset å feire med et sjeldent bra tilbud. Nå gir de 2 for 1 på vippeextensions, hvilket betyr at du kan ta med deg en venninne/mor/søster/tante/kollega, og så kan dere dele regningen for ett sett med vippeextensions! Det er halv pris, for å si det på enklere måte :-)
For å benytte deg av tilbudet må du booke timen i løpet av januar - men du trenger altså ikke å ha timen i januar. Dere trenger heller ikke å gå samtidig, men isåfall må den som har den første timen legge ut for hele beløpet.

For å booke time, ring eller send sms til 458 33 166. Dere mer info om Neglhuset på Facebook her og på nettsiden deres her.

BLADLUS

Har følt meg som den komplette husmor i dag. Etter et par timer på skolen og et par timer trening hos MOM, fløy jeg byen rundt for å finne riktig kattemat til Bella som har matallergi. Hahaha, en katt med matallergi! Etterpå handlet jeg middag og dro hjem for å kokkelere til familien samtidig som jeg satt barnevakt for og gjorde lekser med min lille kusine. Var skikkelig stolt og ramset opp alt jeg hadde gjort rundt matbordet. Mamma og pappa i kor: bare vent til du har jobb og tre barn i tillegg.... Uboost! Haha.

Tror jeg må slutte å føle meg som en helt fordi jeg gjør halvparten av det andre gjør hver eneste dag. Det er bare det at alt føles som en kamp når det er vinter, jeg blir nesten overrasket hver eneste dag når kvelden kommer og jeg faktisk har klart å gjennomføre alt jeg skulle. Ingen tvil om at jeg blir et litt annet menneske når det er vinter, mørkt og kaldt.

Nå har jeg endelig funnet meg en plass i sofaen, og her skal jeg kose meg med lesestoff og noe varmt å drikke. Og algene mine.... Jeg føler at de gjør meg godt - mulig det er Placebo-effekt, men det er jo godt for noe det også. Etter trening i dag kjøpte jeg Shape Up, og med hånden på hjertet; jeg hadde helt glemt at jeg var inni der. Trodde jeg var i bladet for lenge siden, for nå føles det som en evighet siden jeg var i New York for å løpe marathon. Men neida, midt i oppskrifter, fargerike joggesko og treningstips, var trynet mitt klint utover en helside. Og to sider til. Enn så lenge føler jeg ikke at jeg har noe i et treningsblad å gjøre, måtte overtales to-tre ganger for å gjøre denne saken, haha. Men hvis dere vil lese, så står det i bladhyller i hele landet :-)

Nei, nå stuper jeg. Natta! ZzzzzZz....

REVET MED AV SAVNET

Hørte denne sangen på radio i stad. Dubai-sangen vår! Vi hørte så utrolig mye på denne da vi var i Dubai i sommer, og hver gang jeg hører den får jeg et enormt behov for sol og varme. Husker spesielt den ene dagen, da det var så alt for varmt. Vi tok med oss minihøytalere til bassenget, satte på denne sangen og danset rundt i bassenget med små avbrekk ved kanten hvor vi ble servert saftis og våte håndklær til å ha på pannen. 

Det nærmer seg vinterferie fra skolen nå, og jeg tror jeg reise avgårde et sted. Om det så blir alene og til et skikkelig kjipt sted - så lenge det er varmt og lyst.

KONSENTRABÆÆBUU

Hard work pays oooOOoooo - må bare lage kaffe, brette litt klær, svare mormor på Quizkampen, skifte topp, sette opp håret og klappe katten min. Og så må jeg kanskje sitte og se ut av vinduet litt, for det er jo kommet så sykt mye snø at det ikke er til å tro. Plutselig er kaffekoppen tom, så det må lages ny kaffe. Og så har det gått to timer uten at jeg har rukket å se ned i matteboka. SKJERPINGS.

Vet ikke om det var litt ambisiøst å tenke at jeg skulle sitte med mattelekser en hel lørdag. Helgefølelsen har nemlig trengt inn i hver celle i kroppen min, føler meg helt sprelsk. Det kan også være en god blanding av koffein, alger og C-vitaminer. Det er i hvertfall ubehagelig å sitte stille og skulle løse likninger som deretter skal føres inn i en graf. Jeg som begynte å tro at jeg fikser matte; det gjør jeg ikke likevel. I hvertfall ikke i dag.

Lurer på hva jeg skal gjøre i kveld. Blir nok en spennende kombo av bok, TV og mat. Blir i hvertfall ikke noe fest og moro, for jeg skal trene hardt på mandag (hør på hu a).

PHONE STORY

Her om dagen tvang mamma og pappa meg til å tømme kommoden. Kommoden på gjesterommet som inneholdt både skatter og rusk fra fortiden, som jeg helst ikke vil drasse videre til den nye leiligheten. Men mamma og pappa skal jo selge huset snart, så jeg har ikke så mye valg. Alt ut.

Gamle bilder, bursdagskort jeg ikke har hatt hjerte til å kaste, notatet jeg skrev i 2001 da jeg fikk mensen første gang, mitt aller første par babysko og så videre.... Men det aller morsomste i kommoden, som jeg tenkte jeg skulle vise dere: mitt lille museum. Jeg har nemlig tatt vare på nesten alle mobiltelefoner jeg har hatt. Er så morsomt å se utviklingen fra min første mobiltelefon, en Nokia 3410. Jeg fikk mobil skikkelig sent, men da jeg først fikk den... YoungTalk-abonnementet (200 kroner) brukte jeg opp første dagen i måneden, så jeg måtte vaske badet og rommet mitt for å få 150 kroner, slik at jeg kunne sykle opp til butikken og kjøpe et nytt. For jeg var jo forelsket, og da måtte man sende sms hele tiden. Husker det var om å gjøre å sende korte meldinger, hvis ikke ble det så dyrt. Så det ble mye "k" og "kkgid". Det var skikkelig kjipt den tiden det var in å skrive "kosemoseoverdose", for da gikk kontaktkortet ekstra fort. Det mest spennende man kunne gjøre var å spille Snake og å kjøpe pipete ringetoner og pixlete bakgrunnsbilder ♥

I dag har jeg en iPhone som nærmest styrer, eller i hvertfall holder styr på livet mitt. Jeg kan trykke på en knapp og si "I'm hungry", og så lister den opp 10 spisesteder i nærheten av meg. Veldig gøy å ha vært med på den utviklingen. Gleder meg til å fortelle barnebarn om da jeg fikk min første mobiltelefon med fargeskjerm, mens de sikkert sitter og skriver til vennene sine ved hjelp av øynene og en gjennomsiktig skjerm som henger i løse lufta.

Husker du din første mobiltelefon?

Haha, litt morsomt å se at kvaliteten på telefonene var så mye bedre før. De eldste er uten en skramme selv om jeg brukte dem døgnet rundt, mens iPhone'sene er helt knust. Jeg har hatt flere iPhones enn disse, og de har knust de og. Kanskje jeg skulle gått tilbake til en 3410 igjen?

RISE ABOVE

Woop woop ♥ Nå er det HELG for min del! Fikk skikkelig tenåringsvibber i mattetimen i dag, da jeg satt og så på klokka i stedet for å se i boka. Gjett hvem som må bruke lørdagen med nesa i bøkene, for nå føler jeg at jeg henger etter plutselig. Men det er uansett helg, og det er deilig.

Jeg skal bruke helgen på å trene med PT, dra på kino og sove lenge. Og litt mattelekser, da. Begynner å savne varme nå, og ikke minst friheten jeg hadde før. Kunne bestemme meg kvelden før for at jeg ville reise avgårde dagen etter. Null stress. Men nå det er sagt, så kan livet som "fulltidsblogger" være ganske deprimerende. Ingen obligatoriske rutiner, ingen kollegaer, medstudenter. Det er faktisk ganske fint med rutiner selv om skolen ikke er mitt favorittsted å være.

Jeg lovte å si i fra hvis jeg fant denne Odd Molly-genseren på nett! Jeg kjøpte den på en dansk nettbutikk og derfor ble den svindyr med frakt og toll - men nå har jeg funnet den på en norsk nettside endelig! Fargen som jeg har finnes her.

Odd Molly har såå mye fint, jeg elsker spesielt Jersey toppene, dem har jeg mange av. Og velour-plaggene deres er bare det deiligste på denne jord. Mye mer fra Odd Molly her. //Adlinks

Nå skal jeg legge meg og lese Paganini-kontrakten. Lars Kepler-krim er bare noe av det mest spennende... Jeg er nettopp ferdig med Jo Nesbø sin Politi, og den var kjempebra. Men likevel er det ingen som slår Lars Kepler, de (er et ektepar som skriver bøkene sammen under pseudonymet Lars Kepler) får meg virkelig til å ligge våken om nettene og kaldsvette, haha. Jeg har lest Hypnotisøren og Ildvitnet, så burde egentlig lest Paganini-kontrakten som ble gitt ut mellom de to, men nå ble det sånn. Gleder meg helt sykt til å lese Sandmannen som er den siste i serien!

Takk for i dag, vi blogges i morgen :-)

ETTER SKOLETID

Jeg holder jo på å bli kjent med Tønsberg på nytt, begynner å bli noen år siden jeg bodde her sist. Og det må jeg si, det renner jo nesten over av fine klesbutikker, interiørbutikker og kafèer. At det renner over er kanskje litt å ta i, men det er i hvertfall mye mer enn før.

I dag ble det interiørshopping på vei hjem fra skolen. Fikk endelig kjøpt meg taklampe! Det er jo typ umulig å bestemme seg, for den skal være så innmari synlig. Men til slutt endte jeg opp med den jeg har siklet på lenge; Verner Panton Flowerpot i kobber! Jeg er så hekta på kobber om dagen, det er så fint.

Roteleilighet! Majoriteten av møbler har ikke kommet enda, så jeg har ikke flyttet inn. Bare henger der etter skolen noen ganger fordi jeg liker å være der, haha. Men seriøst, dere som bruker evigheter på å levere møbler!!!!!!!!!!!! Hate er et sterkt ord, så skal ikke bruke det.

Men lampe, check √

Etter at jeg hadde lempet fra meg i leiligheten, dro mamma og jeg på kafè og spiste middag. Koselig å sitte inne på kafè når mørket og snøen legger seg ute. Det er ikke spesielt koselig å være ute derimot.

TWEET TWEET

I mangel av annet å blogge om, tenkte jeg at jeg skulle poste mine mest populære tweets! Jeg er jo ganske aktiv på Twitter, men er ikke alle leserne mine som er der. Så hvorfor ikke - håper dere syns det er litt gøy :-)Haha, syns faktisk det er litt gøy å lese gjennom gamle tweets selv. Jeg har lagt meg allerede, er trøtt og lei akkurat nå - og så må jeg jo være opplagt til skole og trening i morgen. Tweet dreams! ♥

VERDENS BESTE SKJERF

//Reklame

O-M-G, hvis det er lov til å si det! Dere kan tro jeg var i ekstase da jeg åpnet pakken fra BuyHelse, den inneholdt nemlig vårkolleksjonen med skjerf! Jeg er jo frelst av de skjerfene, Acne-skjerfene har fått henge i skapet etter at jeg ble introdusert for disse. Under halvparten av prisen er de også. De er så store (60 cm x 180 cm) og deilige - i 100% ull.

Jeg vet ikke med dere, men jeg er en skjerfslave i disse tider. Har på meg skjerf hver eneste time av døgnet, bortsett fra når jeg ligger i senga. Godt og varmt, og blir jo ikke syk - innbiller meg at det er fordi jeg er så flink til å gå med skjerf og tøfler, og ikke minst til å spise alger og C-vitaminer, hehehe.

Siden BuyHelse sine skjerf har vært så populære hos dere tidligere, tillater jeg meg å vise dere vårfargene også. Selv om det er vårkolleksjon, er de like store og varme som de jeg har vist dere tidligere. Min STORE favoritt (fineste skjerfet jeg noen gang har hatt) er det kremhvite som er vist på de øverste bildene. Det er så fint!!! Enda finere i virkeligheten ♥

Yndlingsskjerfet mitt kan kjøpes HER.

Sweet like sugar-skjerfet som jeg liker å kalle det! Gleder meg til å bruke dette til en off-white kåpe til våren. Du finner skjerfet her :-)Alle med blå øyne må ha dette skjerfet i jeans blå! Da får dere enda blåere øyne - tror jeg. Hehe. Finnes her.

BuyHelse har disse skjerfene i mange farger, dere kan se utvalget her. Dessuten har de kjempefint treningstøy og stort utvalg av hold in-undertøy +++ verdt å sjekke ut nettbutikken! Håper dere holder varmen, tror jaggu jeg skal pakke meg inn i alle skjerfene mine samtidig nå. Brrrrr!!!

KAFÈKONTOR

Hei hopp! Kom meg aldri hjem etter skolen i dag. Kjempet meg gjennom vær, vind og drittsnø, og endte til slutt opp på en kafè som ligger rett ved den nye leiligheten min. Deilig å sitte her med musikk på ørene og få unna litt "kontorarbeid". Også kjent som: svare på mail som har hopet seg opp i innboksen, ikke noe mer fancy og bloggete enn det.Gjenoppdaget akkurat en gammel spilleliste på Spotifyen min, som passer helt perfekt i dag. Den heter Chill, og jeg har gjort den offentlig nå så dere også kan nyte den. Her ligger den :-)

Chill er kanskje feil ord for meg akkurat nå. Bælmet en Cola Zero og en svart kaffe, så nå sitter jeg her og rister og skjelver som et koffeinvrak. Men mailene forsvinner i hvertfall fra innboksen, haha!

FROKOSTTIPS + KONKURRANSE

//Reklame

Noen ganger frokost, av og til lunsj, andre ganger mellommåltid. Jeg oppdaget og falt for SKYR i 2009 - tror faktisk det var helt nytt i Norge den gangen. Men etter den gang har SKYR vært min faste følgesvenn. SKYR er fettfri og full av protein, et lite måltid jeg alltid spiser med god samvittighet.

Jeg husker så godt at jeg hadde vært "flink" og spist en yoghurt jeg trodde var sunn til frokost i flere måneder, og var skikkelig fornøyd med at jeg hadde lagt til meg en så sunn vane. Men så viste det seg at yoghurten (i likhet med nesten alle andre yoghurter) var en sukkerbombe sendt fra helvete. Mitt tips til alle trofaste yoghurt-spisere er å prøve en SKYR i stedet.

Jeg vil ikke oppfordre noen til å gå og telle kalorier, det kan man bli ganske forskrudd av etterhvert. Men i en SKYR er det ganske lite kalorier til å være et måltid i seg selv - og til å smake så godt. Gotta love it! Selv om en SKYR i seg selv er godt, kan det jo være man får lyst til å prøve en annen vri av og til.

Her er mine SKYR-tips:
♥ La en SKYR stå i fryseren i noen timer, og vips så har du deilig dessert! Til dette formålet anbefaler jeg smakene Rips og vanilje, Melonmani, Sitrongnist, Jordbær og granateple eller Fersken og bringebær.
♥ Ha SKYR og valgfri granola i en skål. Lag din egen granola, så får du nøyaktig den smaken du ønsker.
♥ Hvis du ønsker en mildere/annerledes smak på SKYR kan du blande den med litt yoghurt, prøv deg fram!
♥ Bær! I sommer var jeg helt hekta på å spise SKYR med jordblær, blåbær og bringebær. Alt på èn gang, mmmmm. Litt hjemmelaget iste ved siden av, så har du verdens beste start på dagen.
♥ Skjær opp frukt i små biter og ha på SKYR'en din. Banan, eple, druer, pære for eksempel.
♥ Enda en SKYR-dessert jeg liker veldig godt: SKYR med en halv pasjonsfrukt over seg, smaker himmelsk. Kanskje litt surt, men himmelsk.

Mange muligheter! SKYR er verdens letteste nyttårsforsett, ingen tvil om det.

KONKURRANSE(R)

På sin Facebook-side, har SKYR en konkurranse gående hvor du må fylle inn info om deg selv + skrive hva ditt nyttårsforsett er. Den konkurransen finner dere her. Premiene består av treningstøy - tights, t-skjorte og jakke.

Siden jeg er så glad i SKYR, har jeg fått lov til å holde en konkurranse som KUN er for mine lesere. Jeg får dele ut hele 3 treningssett til dere, og for å være med i konkurransen må dere svare på følgende i kommentarfeltet:

Spiser du SKYR? I såfall, hvilken er din favoritt?

PS. Det er lov til å svare nei, altså! Vinnermulighetene er der likevel :-)

Wihuuu, lykke til!

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET, TUSEN TAKK TIL ALLE SOM DELTOK. VINNERNE VIL BLI KONTAKTET :-)

KAOS PÅ HJERNEN

Nå er jeg hjemme i Tønsberg igjen, etter tilsammen 8 timer på tog og 23 timer i Lillehammer. Det er vel ikke vits i å skrive en bok om hvor trøtt og sliten jeg er en gang. Men herregud, så koselig jeg har hatt det. Thea og samboeren hennes Silje er så fine mennesker, og Benjamin og jeg var gjester med stor G. Thea lagde kjemepgod mat til oss, og vi ble sittende rundt bordet og spise, drikke vin, snakke, synge og snapchatte til langt ut på kvelden. Sang + snapchat + alkohol = dårlig kombinasjon.

Vi endte med å dra ut i Lillehammer - det var slett ingen dårlig erfaring! Hyggelig å snakke med noen av dere lesere også :-)

In a happy place i går, not in such a happy place i dag. Dere merker sikkert at bloggingen min ikke er så bra om dagen, og det er fordi jeg har fullstendig kaos oppe i topplokket. Jeg har det bra altså, jeg har bare litt støv på hjernen, og klarer ikke å konsentrere meg om noe som helst når livet mitt er pappkasser og flytting. Bor fortsatt hjemme, men alle tingene mine står i kasser i leiligheten - høres kanskje rart ut, men jeg blir helt fjern av det, alt føles rotete og teit. Gleder meg så syyyykt til å ha flyttet inn og få orden i sysakene. Ingenting som er bedre for hodet mitt enn det.

I morgen skal jeg tilbake og treffe min nye PT! Er veldig spent, for jeg skal levere matdagbok og formen min skal testes..... Holder dere oppdatert!

I'M SO EXCITED...

... and I just can't hide it! Jeg har fått meg personlig trener! Jeg er så lykkelig og klar for å komme i gang - og jeg starter allerede på mandag. Tror virkelig jeg har kapret Tønsbergs beste PT, men mer om det når jeg er i gang.

I dag har jeg vært med mormor og morfar til Sverige på "harryhandel". I dag har jeg ingen paraplyer å komme med hva angår dagens medpassasjerer, for jeg var rett og slett så fanget av en bok at jeg verken rakk å irritere meg over høylytte pølsespisere og eldre kvinner med rosa diamantjeans og collegegenser med pelskrage. I Sverige fikk jeg handlet masse fornuftig! Litt helsekost, og ellers masse kjøtt og kylling til fryseren, og en del husholdningsartikler. Det er koselig å dra til Sverige med mormor og morfar, de er noen av mine beste venner ♥

I morgen står det flere bestevenner på plakaten. Jeg skal nemlig helt til Lillehammer for å besøke Thea som studerer der! Hun hadde bursdag nylig, så det er jo en fin anledning til å ta turen. Når venner flytter et lite stykke unna, er man så flink til å love å komme masse på besøk. Men så skjer det aldri eller sjeldent. Så på det området må man bare ta seg i nakken!

 

Håper alle har hatt en super start på helgen, blogges senere :-)

ANBEFALING: HUNDREÅRINGEN

I kveld har jeg vært på kino med mamma og pappa. Trengte et avbrekk fra leksene, og de skulle på kino og se en filmen med samme navn som en bok de har lest. Sykt morsom bok. Filmen ikke særlig spennende ut. Hundreåringen som rømte ut gjennom vinduet og forsvant.

Men jeg tok feil - heldigvis! Filmen var fantastisk. Svart humor på sitt nest beste. Den minnet meg også litt om filmen Bad Grandpa, bare med litt dårligere sminke på gamlingen som ikke er en gamling i virkeligheten.

Den burde dere gå og se hvis dere kjeder dere en regnværsdag :-)

Forresten. Se for dere meg, sliten i hodet etter en lang dag på skolen, synker ned i kinosetet, med en bøtte popcorn som det sminkefrie trynet mitt straks skal dykke ned i. Jeg smiler tilfreds og er klar for å bli underholdt i to timer, ikke bruke hjernen det minste..... Og så kommer en barnebursdag med 16 smågutter trampende inn og fyller opp raden ved siden av meg. Jeg er ikke så begeistret for små/unge gutter. De drikker brus på en grådig måte (glukkglukkglukk) og deler popcornet sitt med gulvet. Og så ler de på feil steder når de ser på film - f.eks når de får øye på en med downs syndrom.

Jada jada, jeg vet at jeg ikke er egnet til å gå på kino. Jeg burde se film hjemme. Haha!

Gjett hva jeg skal i morgen! Jeg skal møte en PT. Det var jo ett av nyttårsforsettene mine, så nå er det bare å komme i gang. Men nå er det natt for meg, god natt alle sammen! ♥

PS. I kommentarfeltet har jeg fått kritikk for å ha brukt ordet "dritdøv", noe som kan virke støtende for hørselhemmede, deres venner og familie. Det beklager jeg, jeg mente absolutt ikke noe vond med det. Innlegget er redigert.

DEN VERSTE PARAPLYEN AV DEM ALLE

Er det bare jeg som ikke skjønte bæret da vekkeklokken ringte i dag morges? Jeg var på date med Jo Nesbø, så det var jævlig irriterende at mamma ropte på meg i det fjerne. Men jeg fikk da rullet ned trappa etterhvert. Maskara i håret og rouge i øyet som vanlig. Jammen hardt å starte på skolen igjen etter ferie. 

Jeg ble så glad da det ikke regnet. Gikk fra bussen til skolen med lange, nesten lykkelige skritt. Men da jeg skulle hjem. Da var det selvfølgelig blitt et uvær som jeg kun unner mobbere og terrorister. Jeg brukte to sekunder på å slå opp paraplyen min, på de to sekundene rakk jeg å sikre meg druknet katt-looken. Og tror dere ikke paraplyen vrengte seg hele veien til bussen?! Til slutt måtte jeg bare gi opp, så da gikk jeg der da, med en vrengt paraply som stod til himmels og en munn så sur at jeg nesten snublet i underleppa mi.

Dere som har lest bloggen min en stund vet hva jeg mener når jeg sier "paraply". Tenk at den verste paraplyen av dem alle skulle være vrengte paraplyer. Finnes det noe verre på en regnværsdag?

 

Druknet katt. Det er ikke engang vits i å ordne seg på håret om morgenen, regnet forvandller meg til huldra uansett. Her sitter jeg forresten i leiligheten, på mitt nye soverom! Det er så lyst og deilig i leiligheten, gleder meg maks til å flytte inn nå. Her hjemme i huset klager jeg på dårlige "bloggkulisser" som jeg så fint kaller det. Å ta kleine selfies blir mye lettere i leiligheten, hahaha...

I kveld har vi forresten vært i leiligheten og skrudd opp sengegavlen. Gleder meg til å vise dere :-) La oss krysse fingrene for null regn i morgen. Regn er koselig når man kan ligge i sofaen og lese bok og drikke te. Ikke når man må løpe til bussen.

DRØMMEDAG I KASSEBIL

Livet blir ikke glamorøst før du får gleden av å kjøre kassebil! Haha. Pappa har vært så snill og låne en stor bil i helgen, sånn at vi kunne få gjort litt i leiligheten min. Føler meg skikkelig teit når jeg sitter på, typ tre meter over bakken.

Når vi først snakker om kassebilen... Da vi hadde kjørt ombord på fergen som går fra Horten til Moss, var pappa og jeg ganske raske ut av bilen. Vi tok trappene opp til kafèen uten å se oss tilbake, og etterhvert merket vi at noe manglet. MAMMA! Så løp vi ned på dekk igjen, og der satt mamma innelåst i bilen stakkar. Hun hadde rett og slett ikke rukket å komme seg ut av bilen før pappa låste den. Kjenner at det ikke er like morsomt når jeg skriver det. Men vi lo så vi grein, haha ♥

Og nå lurer dere kanskje på hva jeg skulle i Moss? Eller så lurer dere ikke, men jeg forteller likevel. For denne dagen har jeg nemlig sett fram til lenge! :-) Jeg har lenge ønsket meg en sengegavl til å ha bak sengen min, føler liksom ikke at sengen ser "hel" ut uten. Jeg googlet meg nesten svimmel for å finne den rette sengegavlen, og high fivet meg selv da jeg fant hjemmesiden til Møbeltapetserer Lene Bergstrøm. Og heldig som jeg er, ville hun gjøre et samarbeid med meg!

Lene Bergstrøm er møbelsnekker, interiørdesigner og møbeltapteserer. Hun har et verksted i Rygge, hvor hun først og fremst jobber med å trekke om møbler. F.eks hvis man har en gammel, sliten stol eller sofa, så kan man ta den med til Lene og gi den nytt liv.

Kjempesøte Lene og noen av de fine sengegavlene hun har laget. Skulle egentlig vente med å vise dere dette til soverommet mitt er ferdig, men er så lykkelig og giret over min nye sengegavl at jeg ikke klarte å la være! Skal selvfølgelig vise dere ordentlig når soverommet er ferdig også, min sengegavl synes nemlig ikke på disse bildene. Men ÆÆÆÆ, jeg er så fornøyd.

Dere kan besøke nettsiden til Møbeltapetserer Lene HER hvis dere vil :-)

Etter å ha vært i Rygge, kjørte vi til Holmestrand. Der kjøpte jeg meg et nytt spisebord fra Hay, så nå er alle de viktige møblene heldigvis i boks. Da jeg kom hjem oppdaget jeg dessverre at bordet er skikkelig vinglete når det er ferdig montert, så håper jeg får gjort noe med det.

Avsluttet dagen med en treningsøkt, og nå er det sofakos. Fantastisk dag! Selv om det nærmer seg skolestart.

HAPPY NEW YEAR

Nyttårsfeiringen ble veldig bra! Jeg har sluttet å ha forventninger til nyttårsaften, for det ender som regel bare opp med surr. Men jeg var på middag/vorspiel med en gjeng kjempesøte Tønsberg-jenter, og så dro vi samlet ned til Rådhusplassen for å se på rakettene. Stjerneskudd, farger på himmelen og vill champagnerus, haha. Etterpå dro vi både innom et utested og en hjemmefest - det var ingen suksess. Man burde aldri dra videre når man koser seg hjemme!

Dere kan tro jeg har vært dårlig etter nyttårsaften! La meg klokken 17.00 da jeg kom hjem fra Oslo, og sov til klokken 9 i dag morges. Trodde jeg skulle våkne frisk og uthvilt, men det gjorde jeg altså ikke. Håper ikke jeg blir skikkelig syk nå. Men ordentlig syk har jeg ikke vært siden jeg var i Brasil i mars, så det er kanskje på tide...

Bursdagskjolen fra Dubai fikk lufte seg igjen, rakk ikke å sulte meg inn i den egentlige nyttårskjolen. Håper dere hadde en fin nyttårsfeiring også :-)

Nå skal jeg lage meg en kopp te og rulle meg inn i dyna. Der skal jeg ligge og glo på Modern Family til jeg føler meg bedre.Ute pøser det jo ned uansett, så ikke mye annet å gjøre.