EN NYDELIG OVERRASKELSE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA I dag var det nesten vår, dere. Så jeg tok med meg snørrtrynet mitt ut i sola, for å nyte søndagen med min bestevenninne Naddis AKA bride to be. Jeg tar min rolle som kommende brudepike veldig seriøst, og vil helst ikke gå glipp av noe. I dag var det Christiania Glassmagasin sin bryllupsmesse som stod på planen - Naddis har allerede planlagt bryllupet sitt på Pinterest virker det som, men det skader jo aldri å få enda mer inspirasjon. 

Vi kikket på litt kaker, borddekning og kjoler, og kjøpte oss en flaske prosecco for å feire en deilig solskinnsdag. Til slutt var det visning av kjoler - og VET dere hva som skjedde?! På slutten fikk vi vite at de hadde fløyet inn Ellie Goulding! Altså: jeg elsker Ellie Goulding. Hun har en helt fantastisk stemme, og sanger som kan gi deg den lille spikeren i hjerte på vegne av gamle dager. Dessuten er hun bare så søt og ydmyk, jeg holdt på å le meg i hjel da hun fikk latterkrampe på scenen og nesten ikke klarte å starte på neste sang. Hadde jeg vært artist hadde det vært meg i et nøtteskall. Alltid le når du ikke skal le! Det er en viktig leveregel ;-) Vi fikk alle hitsene servert på rekke og rad, og jeg satt bare der og kunne ikke skjønne hva jeg hadde gjort for å fortjene en surprise konsert av Ellie Goulding på en helt vanlig søndag ♥OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mine favorittsanger fra Ellie Goulding: 
♥ I know you care 
♥ Dead in the water 
♥ Burn 
♥ Army 
♥ Something in the way you move 
♥ Love me like you do 

Kanskje det var en eller to du ikke hadde hørt før! Nå skal jeg ta kvelden. Ingen skole i morgen, så jeg skal prøve å lage noe brukbart bloggstoff til den kommende uken! Nattinatt :-) 

BONDING OVER DUMPLINGS

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dag smiler jeg stort, fordi jeg snart er frisk. Er det noe som gjør meg takknemlig, så er det følelsen av at sykdom slipper taket. Ah!! Eneste som er bedre er følelsen av å endelig få gått på do når man har holdt seg halve dagen. Eller å spise sjokolade når man er på slankern, eventuelt. Digg er det i hvertfall ;-) 

Første halvdel av denne lørdagen har jeg brukt på å rydde opp min egen elendighet. Har ikke vært så hardcore på støvkosten som jeg vanligvis pleier å være, så leiligheten trengte en liten shining i dag. Friske blomster har jeg også kjøpt - kan faktisk ikke huske å ha kjøpt tulipaner før, så nå gleder jeg meg til de blomstrer skikkelig. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAAndre halvdel av lørdagen har jeg brukt på å løpe rundt i Bogstadveien med min beste Naddis. Som den nettshopperen jeg er, føler jeg at det virkelige liv slår meg i trynet hver gang jeg går på shopping. Herregud så mye salg, mennesker og uforskammet dulting og sniking. Haha! Noen ganger blir jeg overrasket over at det ikke kommer røyk ut av nesen min, der jeg står og freser i mitt stille sinn. 

Vi avsluttet med tidenes lengste lunsj på Lilleasia - dumplings er nemlig en stor del av vennskapet vårt (yes...), så noen ganger må vi bare sette oss ned og... Spise dumplings. Bestilte en haug av annen mat også - jeg har nesten ikke fått i meg fast føde på en uke, så tenkte at jeg virkelig skulle svømme i mat. Tok meg litt vann over hodet kan du si, men jeg ble tilbudt doggiebag. For en vinn-situasjon, nå slipper jeg å lage mat i kveld! Vi satt i sikkert tre timer og pratet om livet - beste lørdagen på lenge ♥OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har forresten driti meg skikkelig ut! Jeg skulle "massegodkjenne" kommentarer i dag morges, altså markere alle samtidig og trykke på godkjenn. Men så klarte jeg å slette alle sammen!! Vet ikke hvor mange som forsvant i samme slengen, men det var mange. Uff, fikk skikkelig dårlig samvittighet :-( Men uansett, tusen takk for at dere er så flinke til å kommentere om dagen. Det gjør det mye hyggeligere å blogge.

Nå skal jeg rydde opp jordraset etter en veltet kaktusplante (....) og rigge meg til med pad thai og en TV-serie. LØRDAAAAG!!

BARBIES NYE KROPP

Barbie var en stor del av min barndom. Jeg tror ikke jeg var mer enn 3 år da jeg oppdaget Barbie-paradiset hjemme hos farmor og farfar. Jeg har en tante som ikke så innmari mye eldre enn meg, og hun hadde et eget Barbie-rom. Det var reoler fra gulv til tak, hvor hver hylle var et eget rom. Det var Barbie-skole, Barbie-poolparty, Barbie-matbutikk, Barbie-frisørsalong, Barbie-stue, Barbie-soverom og Barbie-lekeplass. Jeg kunne gå inn på det rommet og leke i timesvis. Ordne det lange, lyse håret  - klippe det hvis jeg var i det rampete hjørnet. Kle Barbie opp i fine kjoler, kåper, sende henne avgårde på rulleskøyter. Passe på at den gravide Barbien i rullestol hadde det bra. Til hver eneste bursdag, ble også min egen Barbie-samling større. Mine Barbier fikk cabriolet, campingvogn, badebasseng, hest og stall, en hel flokk med unger og en garerobe de fleste kunne drømme om. Jeg elsket å leke, og jeg var et barn lenge. Jeg husker faktisk godt den dagen jeg tenkte at; nei, nå må dukkehuset og Barbie-utstyret faktisk pakkes vekk, det passer seg ikke lengre. Det var sent på barneskolen, og ingen av vennene mine hadde leker lengre. Vi hadde gått over til skoledagbøker med kjekke gutter på forsiden, vi skulle kysse gutta sjæl - ikke bare få Barbie til å kysse Ken. 

Har dere fått med dere hva som har skjedd med Barbie? Hun lanseres nå med tre ulike kroppsfasonger, sju ulike hudfarger, 22 forskjellige øyenfarger, 30 forskjellige hårfarger, 24 forskjellige frisyrer og 14 forskjellige ansiktsformer. WOW! Jeg er imponert. 

Barbie har fått mye kjeft for å representere og oppfordre til et usunt kroppsideale. Jeg har aldri tenkt noe særlig over det; hvor mye kan en stum dukke liksom påvirke oss?! Men hvis jeg tenker meg litt om: barn elsker Barbie, og tilbringer store deler av barndommen sin med henne. De lærer gjennom markedsføring og selve leken at hun er vakker, vellykket, og har et fantastisk spennende liv med alt man kan ønske seg i livet. Klart Barbie blir et forbilde, på en eller annen måte. Det er ikke så rart at Barbie legger seg bakerst i hjernebarken og blir et ideale man sammenligner seg selv med gjennom livet, selv om det kanskje ikke er 100% bevisst. Og rett skal være rett; Barbie har faktisk oppfordret til å slanke seg og ikke spise mat - selv om hun er stum. Det gjorde hun i 1965, se bare her hvilket tilbehør hun kom med: 
Boka til Barbie het "How to lose weight" og på baksiden står det så fint "Don't eat". Badevekta hennes kom med et ferdig innstilt tall som tilsvarer i underkant av 50 kilo. Kanskje ikke en realistisk vekt, til en så høy dame med store pupper? Med mindre hun ikke spiser, så klart. Men Barbie trenger ikke å spise. Hun er en dukke - det er ikke barna som leker med henne.

Som dere vet er jeg ikke særlig stor fan av å diskutere kroppspress, og at "DEN NORMALE KROPPEN" hele tiden skal påpekes. Det finnes ingen "normal" kropp. Det finnes mangfold, mennesker er forskjellige, og vi bør slutte å gjøre folk usikre ved å tvinge fram et kroppsideal som kanskje passer bedre med majoriteten. 

Men jeg heier på det som har skjedd med Barbie. Det er rett og slett mangfold, og barna kan kjøpe den dukken de identifiserer seg med - eller rett og slett den dukken de har lyst på. Om det så er den originale, en med litt mer kurver eller en som er petite. Hadde jeg hatt en datter, hadde jeg kjøpt en av hver.Man hører hele tiden om hvordan mesteparten av hvem man er formes i oppveksten. Hvis det er slik at leker som Barbie er med på å gi oss en uoppnåelig kroppsideal, syns jeg dette er en flott utvikling. Kanskje neste generasjon blir mer fornøyd med seg selv? 

Kilder: dailymail.co.uk og time.com 

EN FYR SOM VIL HA LIKES

Lenge leve antibiotika, nå begynner jeg endelig å bli meg selv igjen. I dag tok jeg første tur ut på fem dager - sykt deilig med frisk luft, selv om det kanskje var litt for mye av det gode i dag? Blåste skikkelig opp til storm! Jeg hadde en liten byrunde med Naddis, satt på Joe og catchet opp over en juice, og småshoppet litt. Av en eller annen grunn klør det i shoppingfingrene mine nå, det er sikkert fordi jeg har ligget inne og følt meg grusom så lenge nå. Så i morgen blir det en ordentlig shoppingrunde, jeg gleder meg :-) 

Nå ligger jeg i senga med en rykende varm meksikansk suppe. Slengte oppi pasta og vegetarpølser, det ble faktisk riktig så godt. Mmmm! Jeg syns vegetarpølser er ti ganger bedre enn vanlig pølser - jeg trenger liksom ikke konsentrere meg for å ikke tenke på hva det er laget av. Nå venter jeg på at Idol skal begynne. Jeg har ikke sett på sangkonkurranser på evigheter, syns det er blitt så dølt og snilt. Men i årets Idol er det i hvertfall noen som snakker fra levra, så det er alltids noe, haha. OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har forresten oppdaget noe GRUSOMT ved meg selv. Og det er at jeg SMILER når jeg sitter og ser på TV. Herregud, for en trist ting å gjøre. Hvis det skjer noe fint, rørende eller morsomt på skjermen, kan jeg sitte og smile så mye at trynet nesten vrenger seg, uten at jeg legger merke til det før jeg får øye på min egen refleksjon i skjermen. Forsinket nyttårsforsett: slutte med det. 

Kom forresten i prat med en hyggelig fyr som selger =Oslo i stad, og han er veldig flink med Facebook-siden sin. Værsåsnill og glede han ved å like siden hans (og selvfølgelig kjøpe bladet hvis du skulle gå forbi) ♥

30 SPØRSMÅL, 30 SVAR

Å være blogger er fantastisk - men noe utfordrende når du ligger i senga for femte dag på rad, og ikke orker å løfte en finger. Heldigvis kan man fylle ut en 30 Q/A's uten å ha opplevd noe nytt og spennende, så here we go!
1. Hvor gammel er du? Jeg er 25! 

2. Hvor høy er du? 167 centimeter. 

3. Stjernetegn? Vekten. "The weight", som jeg ville svart for litt siden hvis noen spurte meg på engelsk. Åpenbaring: på engelsk heter det visst libra. 

4. Når står du opp i hverdagen? Som regel kl 06:00 eller 08:00. Spørs når jeg har forelesning, men jeg liker å ha noen timer til rådighet før jeg skal ut av døra.

5. Og i helgene? Jeg har alltid på vekkeklokke, for jeg syns det er deprimerende å ligge for lenge! Syns det er passe å stå opp i 10-tiden når det er helg. 

6. Favorittsang akkurat nå? Vanskelig! Men akkurat nå må jeg si Spiders av Gundelach. 

7. Har du tatoveringer? Nei, og jeg er veldig glad for at jeg aldri har tatovert meg. Husker at jeg i mine yngre dager vurderte å tatovere teksten "crushed by the weight of a feather" på beinet. Skal sies at det var den samme perioden jeg satt på jenterommet og hørte på Marilyn Manson mens jeg brukte nål til å risse inn kors i huden min. 

8. Hva var det siste du spiste? En halv pose Smash, yeyy. 

9. Hva var det siste du drakk? En juice som består av agurk, stangcelleri, eple, ingefær og sitron. Smakte ypperlig sammen med smashen, skal jeg si deg!

10. En hemmelighet om deg? Hemmelig er det vel ikke, men jeg tror ikke jeg har "rukket" å nevne det på bloggen. Jeg har begynt med botox! Deilig å slippe at sminken legger seg i de små linjene. Men ta det med ro, jeg skal ikke bli noe kattetryne. 

11. Har du noen gang vært forelsket? Ikke som voksen. Jeg har nok heller vært nysgjerrig, fascinert og betatt. Men nop, ikke forelsket. Min definisjon av forelsket er at hjertet faller ned i magen når du ser personen, at håndflatene blir klamme og at du nesten er villig til å dø for den personen. Det har jeg definitivt ikke opplevd siden jeg gikk på ungdomsskolen! 

12. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Hmm, i dag er den blå. Når jeg er syk bytter jeg tannbørste hver dag, er så redd for å bli smittet av meg selv i går, if it makes sense... Haha!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA13. Hva hører du på akkurat nå? Jeg ler meg i hjel... En helt gal and, som ligger i vannet rett utenfor her og vrææler. Lurer på om den syns det er litt kaldt ute. Egentlig har jeg lyst til å gå ut og hente den, men jeg skal motstå fristelsen. 

14. Er det noen du savner? Savner mamma, pappa og lillebror som befinner seg på hvert sitt kontinent. De vet å stikke av når jeg trenger en sykepleier. 

15. Favoritt quote? Så det var gjort forskning på at folk som deler "inspirerende" og "motiverende" quotes på sosiale medier er mindre intelligente. Jeg tviler ikke. Men ja, får vel si; ikke heng med hodet når du står med dritt til halsen. 

16. Høy eller lav musikk? Med mindre jeg er på byen, fest eller roadtrip, kan jeg rett og slett bli ganske hissig og ukonsentrert av høy musikk. Så jeg sier LAV. 

17. Hvor drar du når du er trist? Hvis du holder det casual med det motsatte kjønn, betaler regningene dine i tide, kommuniserer godt med menneskene du omgås og sier klart i fra når noe plager deg; da er sjansen stor for at du slipper å være noe særlig trist. Jeg kan ikke huske sist jeg var skikkelig trist, men jeg ville sikkert dratt hjem til foreldrene mine.  

18. Favorittfarge? Bortsett fra svart og hvitt og sånt, så elsker jeg blått. PS. Jeg poserer ikke på bildet under, jeg tar av meg capsen. Lover!
19. Hvem snakket du med sist? Meg selv. Jeg har vært alene i fire dager nå, og ble nødt til å kjefte på meg selv da jeg skulle drasse dyna ut på stua, og veivet ned et helt glass med duftpinner på veien. Kommer til å lukte godt her en stund nå!

20. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? En basset hound og at det nye hjemmet mitt skal bli ferdig bygget ASAP. Men hvis vi snakker akkurat nå? Å bli frisk! Jeg dør her!

21. Hva var det siste du kjøpte? Paracet og Ibux. 

22. Hva står det på den siste SMS'en du sendte? Sender jo nesten ikke SMS mer pågrunn av Snapchat og FB, men på siste SMS står det "mobilen lå på lading, så ikke at du ringte <3".

23. Hva skal du gjøre til helgen? Jeg skal egentlig på nyttårsbord i den nye leiligheten til Naddis. Har gledet meg lenge til det, så blir rasende på meg selv hvis jeg ikke rekker å bli frisk! 

24. Drømmereisemål? Åh, akkurat nå drømmer jeg faktisk om Hellas. Føler jeg har tråkket rundt i hele verden, men jeg har aldri vært i Hellas som er så nærme. I sommer vil jeg reise til blant annet Santorini. Ser nydelig ut der, i tillegg til at det er kort reisevei. 
25. Hvordan er du som venn? Snill, oppriktig, omtenksom - og rett fram. Hvis jeg ikke liker noe som blir sagt eller gjort, så vil jeg helst få det ut av verden med en gang. 

26. Hva kan holde deg våken om natta? Livets gang. Jeg klarer ikke å ta innover meg at vi skal være her litt, og så bli helt borte. 

27. Hvem i Kardashian-klanen er du? HAHA. Den er vrien. Jeg er nok en (singel og blidere utgave av) Kourtney, med Kim sin humor.

28. Hvilken TV-serie følger du med på nå? Jeg føler jeg har sett alt som er verdt å se, men man MÅ jo se på noe når man er syk. Så i disse dager har jeg underholdt meg med Real Housewives of Beverly Hills, Jane the Virgin og Blindspot. Sistnevnte virker faktisk litt spennende.

29. Hvilken bok leste du sist? Jeg er Pilegrim, anbefales :-)

30. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Ta dagens andre dose med antibiotika, og gå ut og kjøpe en ny nesespray. Living life! OLYMPUS DIGITAL CAMERAEllers må jeg sende en liten shoutout til verdens beste mamma som har BURSDAG i dag!! Gratulerer så mye med dagen, bestevennen min ♥

EN SLAGS SYKEMELDING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Her ligger jeg og blomstrer, i det eneste hjørnet av senga som ikke er svettet ned av feber, og med en frokost jeg sikkert aldri kommer til å orke svelge :-)

Det som startet som litt snufsing, utviklet seg ganske fort til feber, svimmelhet, kniver i halsen og mandler store som fjell. Tror faktisk ikke jeg har vært så syk som jeg er nå på flere år! Når jeg blir syk, pleier jeg alltid å lure kroppen min til å tro at den er frisk. Jeg hiver i meg inefærshots og vitaminer, hopper i dusjen, sminker meg og later som ingenting. Det pleier å funke, psykisk eller ei. Men nå er jeg så dårlig at jeg ikke klarer å snu det med positive tanker, haha. 

Etter at jeg hadde vært hos Volvat i går og tatt prøver, ringte jeg hylgråtende til mamma og pappa som lå og koste seg på stranda på Jamaica. De tror jeg har kyssesyken!!! Nå må jeg sikkert ligge i senga i to måneder, ikke trene på et halvt år og så får jeg vel ME som toppen på kransekaka! Vet ikke hvor mye av det de oppfattet, for jeg har mistet stemmen. Jeg høres ut som en krysning av ingenting og Marge i The Simpsons, så det meste jeg prøver å uttrykke blir bare en lav ralling. Mamma og pappa er så fornøyd med at de endelig har voksne barn. Lurer på om de følte på det i går, der jeg søyt, siklet og hveste inn i røret...

Legen ringte meg rett etterpå, og sa at jeg ikke har kyssesyken. Jeg ble så glad at jeg gråt litt for det også, og begynte på antibiotikakuren min med det samme. Så hvis jeg skal legge godviljen til og være SKIKKELIG positiv i dag: jeg har ikke kyssesyken, og det var innmari deilig å gråte. Jeg kan ikke huske sist jeg gråt skikkelig, men det må jeg gjøre oftere. Følte meg som et lettere menneske etterpå! 

En ting jeg gruer meg til er å gå ut og handle etterpå. Ikke fordi jeg blir utslitt bare av å reise meg opp, men fordi jeg virker fullstendig retard i kassa, når jeg bare smiler og mimer det jeg egentlig prøver å si. Apoteket er det eneste stedet de forstår meg, så kanskje jeg bare må handle dagens middag der ♥

HAIR GOALS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Da jeg var hjemme i Tønsberg i helgen, fikk jeg heldigvis tid til å besøke min frisør og navnsøster Ida. Bare så det er sagt; jeg tror jeg må være den kjedeligste kunden en frisør, negledesigner osv kan ha. Jeg skal alltid ha det samme, og jeg skal helst ikke skille meg ut fra mengden. Så det blir aldri noen fargerike eller glitrende prosjekter på meg, haha. Det kommer nok aldri til å forandre seg - men! Denne gangen ble jeg i hvertfall med på noe nytt hva angår håret. 

Det har seg nemlig slik at jeg egentlig trives best med litt ettervekst. Når jeg har min naturlige, mørke hårfarge inntil ansiktet, føler jeg at jeg ser friskere og mer levende ut. Men samtidig vil jeg jo være blond, for det har jeg nesten alltid vært etter at jeg tvang mamma til å stripe håret mitt i 7. klasse. Men Ida foreslo at hun skulle bruke en metode som heter "balayage" på meg, noe som går ut på å lage highlights utover i håret - og gjøre veldig lite med etterveksten. Ida er fargeekspert, så jeg gikk selvfølgelig med på det. Og nå har jeg et nytt hårprosjekt! Altså å røre etterveksten så lite som mulig, kun gjøre tuppene kalde og blonde - og målet er å ende opp med et spill i håret som på disse bildene: Da får jeg i pose og sekk; jeg kan være blond, men fremdeles ha min naturlige hårfarge til å ramme inn ansiktet. Da er det vel bare å vente på mer ettervekst da.... :-) 

Noen av dere som har farget håret med balayage-metoden? Jeg syns det er SÅ fint! Og jeg gleder meg til håret mitt blir like fint ♥

Bildene er lånt fra Weheartit

TILBAKE I OSLO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kan vel starte med å understreke at dette ikke er dagens tryne - bildene er tatt før helgen. For her ligger jeg, med min andre sykdomsrunde denne måneden. ER DET MULIG? Jeg kler meg jo i en hel samegarderobe hver gang jeg går ut døra, jeg skjønner ikke hva jeg gjør feil. Er det slik at det er helt umulig å unngå å bli syk nå uansett, kanskje? Håper nesten det, for jeg vet jo ikke mer hva jeg kan gjøre for å unngå det. 

Ellers er jeg tilbake i Oslo. Jeg stod opp klokken 4 i natt, for å sitte på med mamma og pappa som skulle til Gardermoen. Deilig å bli kjørt helt til døra - hva man ikke gjør for å slippe buss/tog i disse dager! 

Denne søndagen blir 100% pizza og TV-serie i senga. Jeg har tid til å være syk for tiden, men jeg har rett og slett ikke lyst. Så derfor skal jeg bare ta det med ro, og unne meg selv å være en slabbedask i dag. Boka på bildene er forresten "Jeg er Pilegrim", har du lest den? Hvis ikke anbefaler jeg den på det varmeste. Kort fortalt handler den om hvordan verden kan rammes av terror i framtiden - noe som får flykapring og selvmordsbombere til å blekne ganske greit. Jeg syns i hvertfall boken var veldig spennende :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ønsker deg en fin søndagskveld ♥

VOLDTATT TRE GANGER PÅ EN UKE?

I såfall er mitt råd å gå til en psykolog. Ikke skriv det på bloggen din.OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg ble ekstra glad i leserne mine da jeg leste kommentarene deres på dette innlegget. Som jeg skrev i det, har jeg følt meg helt ute av blogg gamet i det siste, fordi det er blitt som et omreisende sirkus. Krysning av et sirkus og et horror house. Du kan lukke øynene og se det for deg; overkonturerte ansikter med bongolepper som står på en rund karusell med skummel musikk og skriker ut; voldtatt tre ganger på én uke! Kjæresten min skal i fengsel! Historien om da jeg tok en overdose! Da jeg tok abort del 1! Da jeg tok abort del 2! Klikk deg inn i morgen for å lese del 3! Jeg pleide å kutte meg! 14 år og mamma til fem! Årets største sexflause! 

Når ble bloggere sin egen TMZ-kanal? Sin egen hjemmesnekra utgave av Se&Hør? Det virker som om noen har misforstått. Det er liksom "paparazziene" og journalistene som skal løpe etter deg, ligge i buskene og grave fram dritten. At du flagger stort med alle skjelettene i skapet gjør deg liksom bare til et himla trist eksempel på  dagens sosialpornografi. Jeg er all for girl power, at man skal bygge hverandre opp og dele erfaringer med hverandre som kanskje kan hjelpe noen i samme situasjon. Men min oppfatning av Blogg-Norge i det siste er at mange av disse tingene ikke blir delt for å hjelpe noen som helst. De blir delt for å generere klikk. Som igjen genererer inntekt. Visste dere at de fleste bloggere med samarbeidsavtaler tjener noen øre hver gang du går inn på bloggen deres? Noen øre er ikke mye penger, så overskriftene som frister leserne må selvfølgelig være ville vesten, for at klikkene skal generere en betydelig sum med cash. Med andre ord; overskriftene er såkalte clickbaits. Leserne har (i mange tilfeller) god grunn til å føle seg lurt. Og i andre tilfeller, er det ikke bare overskriften som handler om bedrøvelige tema. Innlegget inneholder faktisk det overskriften lover. Og noen ganger er det like leit. Nettaviser generelt elsker også slike innlegg, så de lager gjerne saker på det og genererer enda flere klikk. Kort fortalt; jo sykere innhold, desto mer cash å hente. 

Da jeg var yngre og wild at heart hendte det at jeg skrev alt for private ting på denne bloggen - jeg mener, det skal være personlig, men ikke for privat. Det har jaget meg i mange år, på den måten at jeg har vært redd for å bli konfrontert med det ene og det andre. Vil du sitte i et jobbintervju som 26-åring og bli konfrontert med noe du skrev i sinne eller sorg som 17-åring? Jeg har en mistanke om at det ikke frister. Ro ned på sippehistoriene og galskapen på bloggene, folkens. Når det når en viss grense, så hører det faktisk ikke hjemme i det offentlige rom - uavhengig om det er for å tjene penger, eller om det er skrevet som terapi. Ikke dra skjelettene dine ut fra skapet for å tjene noen ekstra hundrelapper. Hundrelappene forsvinner fort, og det samme gjør dessverre verdigheten din. 

Dette er bare mine meninger, og andre skal selvfølgelig få lov til å mene/gjøre noe annet. Uansett: tusen takk for at jeg får ha dere lesere uten å oppføre meg som en klovn på et sirkus. 

HOME SWEET HOME

OLYMPUS DIGITAL CAMERANår en mammadalt og pappadalt som meg ikke har sett foreldrene sine på over tre uker, er det jammen godt å komme hjem! Pappaen min har bursdag i dag. Hele 49 år! Hipp hurra for verdens beste pappa ♥ Som jeg skrev på kortet hans; mentalt ville jeg ikke tippet en dag over 25, og utseendemessig kan jeg godkjenne sånn cirka 40. Haha. Er en grunn til at vi er bestevenner! Og det samme gjelder mamsen, som jeg må feire litt på forskudd. Mamma og pappa er på Jamaica på hennes bursdag - noe jeg egentlig syns er uhørt. Litt fordi jeg mener man skal værre sammen når det er bursdag, men mest fordi jeg ikke får være med. 

Vi koste oss ute på restaurant i går, så i kveld har vi vært hjemme med hjemmelaget pizza, rødvin, godis og TV-titting. Nå ligger vi i hver vår krok med hver vår skjerm (i 2016 ender vel de fleste kvelder slik, hehe) og jeg skal ta for meg litt av min guilty pleasure; Real housewives of Beverly Hills. De eneste kjerringene som er galere enn dagens Blogg-Norge ;-) OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHåper du har en fin fredagskveld, vi snakkes i morgen vi :-) 

FØRSTE SKOLEDAG

God morgen! I dag har jeg første skoledag i valgfaget mitt; endringsledelse og innovasjon. Gleder meg til å lære noe nytt, og ikke minst til et semester hvor jeg kan fokusere på ETT fag. Vi skal riktignok skrive en oppgave på 20.000 ord, men det ser jeg bare på som en god øving til bacheloroppgaven. Det skal nok gå greit, når man ikke skal sitte og skrive fire andre oppgaver samtidig :-)

Jeg har vel ikke vært på forelesning siden november når jeg tenker meg om, så nå er det bare å børste støv av hjernen og komme seg i gang. 

Ellers føler jeg meg helt ute av blogg gamet om dagen, så dere får ha meg unnskyldt for webcam-bilder og alt annet skrot jeg putter inn her. Det er så mye fokus på "blogg-Norge" om dagen, og jeg klarer ikke å identifisere meg med det sirkuset i det hele tatt. Virker som om hele Norge prøver å bli fulltidsbloggere, og som om de ligger våkne om natta og klorer i veggen og griner for å komme på de sykeste overskriftenen og de sykeste tingene å skrive om. Så når jeg skal sette meg ned foran tastaturet og blogge blir jeg helt paff, og bare; folk skriver om fødselsdepresjoner, aborter i skogen, gjengvoldtekter de er blitt utsatt for, om den gangen de holdt på å ta livet sitt, om hvordan de oppfører seg i senga. Skal jeg virkelig blogge om at jeg sklei på isen i dag? 

Jeg vet ikke om folk prøver for hardt, eller om det er jeg som ikke prøver hardt nok. Uansett så nekter jeg å ligge våken om natta og grine og lage kloremerker i veggene for å finne på noe sykt å "break down the internet" med. Blogg er ikke alt her i verden! (Det er bare livet mitt, så ja..) 

Vel, det var litt tankespinn fra meg på "morgenkvisten"! Håper alle får en kjempefin dag :-) 

ER DET GALSKAP Å TA TAXI TIL TRENING?

Det sitter jeg altså og lurer på, haha. Det er virkelig smertefullt å gå ute! Sola skinner og måkene flyr forbi vinduene her, som om det var en dag midt i juni - men jeg vet at så snart tuppen på uggsa treffer isen utenfor, får jeg ising i tennene og finn.no/reise-abstinenser. Å måtte skli bort til bussen, sitte på bussen og snufse, og så skli fra busstoppet og ned til trening - det bare virker så uoverkommelig akkurat nå. Men bortsett fra et par-tre løpeturer på ferie, er det lenge siden kroppen min har vært støl og sliten, og jeg kjenner at jeg savner det. Så vi får se hvem som vinner: treningsgleden eller kuldeallergien. 

FUN FACT: mitt område mellom nese og munn tåler ikke kulde. Jeg får store, røde flekker i ansiktet. Forsvant dagen jeg kom ned til varmen - kom tilbake samme dag som jeg kom hjem igjen. Den taxituren høres fristende ut, altså. Story of my life. Men jeg er kommet til et punkt hvor jeg tramper rundt i uggs som om jeg var Beyoncé, det er virkelig for kaldt til å bry seg om man møter på noen fra Tinder. HAHA. 

Edit: jeg endte opp med å ikke dra på trening. 

MANDAGSRITUALER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hva syns vi om oransje roser? Jeg tror jeg liker dem, men jeg er ikke helt sikker. 

Fy søren, så deilig det er å være hjemme igjen! Det er alltid kjedelig å forlate varmere strøk til fordel for glatte veier, snø og frost - men den kompliserte personligheten min trengte virkelig å komme hjem. Hehe. Hjem og være alene, hjem hvor jeg har alle tingene mine, og hjem hvor jeg kan lage maten og åpne døra for meg selv. Jetlag har jeg også, og det syns jeg er helt fantastisk. Sovner som en døddrukken klokken ti om kvelden, og våkner blid som en sol klokken syv om morgenen. For andre er det kanskje en normal døgnrytme, men denne jenta trenger ti alarmer for å kjempe seg ut av sengen så tidlig om morgenen. Planen er jo selvfølgelig å beholde den døgnrytmen også etter at jetlagen har lagt seg - jeg krysser fingrene :-) 

Jeg har ikke skole før senere i uken, og har derfor fått gjort alle tingene jeg liker å gjøre på en mandag i dag. Friske blomster, storhandel på matbutikken (det er en hvit løgn, jeg klarer aldri å storhandle) og en haug av andre småting. Har til og med bestilt meg en flybillett til København! Bestevenninnen min skal på utveklsling dit, og da må jeg selvfølgelig ta meg en tur. Kan aldri få nok av å fly, vet dere! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nå skal jeg ta på meg alle klærne jeg eier, og komme meg ut i kulda. Skal spise middag og ta et glass vin med de to Ida'ene mine ♥ 

EN KHAO LAK-OPPSUMMERING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Reisevei: siden jeg hater å fly, var jeg fast bestemt på at hvis jeg skulle langt avgårde, så måtte det være direktefly. Derfor betalte vi litt ekstra for en pakkereise med Ving, hvor flyreisen skulle være direkte. Jeg ble mildt sagt skuffet da jeg fikk mail om at det ikke ble sånn likevel, fordi Russland hadde trukket tilbake en tillatelse som gjorde at vi kunne suse over dem i fred og ro. På veien til fløy vi direkte, men på veien hjem måtte vi mellomlande på Kastrup. Heldigvis fikk vi sitte inne i flyet mens de fylte bensin - så det kunne vært verre, altså! Ellers fløy jeg med Royal Class for første gang, som er Ving sin utgave av en first class. Det er ikke den typiske first class med store, komfortable liggesenger, men min vurdering er likevel at jeg syns det er verdt pengene når man skal fly langt. Setene er en god del større, all drikke utenom champagne er inkludert hele veien, underholdning er inkludert + at vi ble servert treretters. Og faktisk champagne på veien til, men det var fordi det var nyttårsaften ;-) 

Vi landet i Phuket, og fra Phuket tar det 1,5 time å kjøre til Khao Lak hvis det ikke er spesielt mye trafikk. Jeg vil anbefale å booke transport med reiseselskapet så man trenger å tenke minst mulig, ulempen er at man muligens må sitte på mens andre passasjerer blir sluppet av på sine hotell. Trafikken i Phuket/Khao Lak er ti ganger bedre enn steder som Bali og Sri Lanka, du trenger heldigvis ikke sitte med hjertet i halsen her. 
Hotell: vi bodde på dette hotellet, Sentido Graceland. Det så helt himmelsk ut på bildene og virket som det mest luksuriøse alternativet, så derfor booket vi det. Det er viktig å nevne at dette hotellet ligger et stykke unna Khao Lak sentrum hvor mesteparten av turistene holder til. Det tar cirka 20 minutter å kjøre taxi inn til sentrum, så hvis du liker å være der det "skjer", ville jeg bosatt meg nærmere sentrum. For min del funket det helt greit å ta taxi inn de kveldene vi ville prøve nye restauranter, og hotellet har en shuttle på dagtid hvis man vil shoppe eller gå på marked. 

Sentido Graceland er gigantisk, og hotellet har mange asiatiske, franske og russiske gjester. Området generelt (basseng, strand, grøntarealer osv) var nydelig, men rommene var en liten skuffelse i forhold til bildene vi hadde sett på forhånd. Badet var nytt og moderne, men selve rommet bar preg av slitasje. Slitne vegger og gulv, som gjør at man ikke helt får den luksusfølelsen. Ellers har hotellet spa, flere restauranter, et ganske bra gym, bowling, thai boxing + en haug av aktiviteter man kan delta på. Vi brukte ikke bassengområdet en eneste gang fordi vi likte stranden utenfor hotellet så godt. Komfortable solsenger, turkist vann - og viktigst av alt: fantastiske juicer/smoothier. Alle som jobbet på hotellet ga en helt upåklagelig service, og var supersnille. Det eneste som er frustrerende (tror dette er ganske vanlig i Thailand) er at de bare svarer noe hvis de ikke skjønner hva du har spurt om. De sier aldri "I don't know", de vil så gjerne hjelpe og svarer derfor "yes" eller "no" selv om de ikke aner hva de svarer på. Hehe :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Klima: i likhet med reisen til Bali, ble vi overrasket over klimaet. Fordi det på forhånd så ut til at det skulle være overskyet og litt regn hver dag. Vi hadde strålende sol og blå himmel hver eneste dag, og opplevde kun 30 sekunder med regn den aller siste dagen. Flere har spurt om man trenger å ha med seg genser/jakke til kvelden, og svaret er vel egentlig nei. Men jeg ville likevel hatt med noe tynt og langermet for å beskytte meg mot mygg på kveldstid. Husk å kjøpe med Mygga også!OLYMPUS DIGITAL CAMERATing å gjøre: Khao Lak er ikke verdens mest spennende sted, og jeg syns først og fremst det er et reisemål for avslapning. Likevel trenger man jo ikke ligge på ryggen og myse mot sola i 15 dager. Her er noen av tingene jeg anbefaler å gjøre mens man er der:

♥ International Tsunami Museum: som mange sikkert vet, er Khao Lak et av stedene som ble hardest rammet av tsunamien i 2004. Museumet er ikke mye å skryte av (veldig lite info og mye står på thai) - men likevel fint å avlegge et besøk og kanskje gi en liten donasjon så de kan utvikle det videre :-) 

Shopping: for å shoppe i den moderne verden, må du nok inn til Phuket. Vi hadde ingen planer om å shoppe noe særlig, så vi holdt oss i Khao Lak. Inne i Khao Lak sentrum var det faktisk en god del fine butikker, med strandkjoler, smykker, sko osv av god kvalitet. Selvfølgelig i tillegg til alt det andre nipset. Sentrum er en laang gate med butikker og restauranter på hver side, du kan fint komme deg gjennom alle butikkene på én ettermiddag. 

Bang Niang Market: spennende marked med både mat, klær, sko og vesker. Jeg likte spesielt maten der, og vi dro inn en kveld kun for å spise. Man plukker maten over disk, og så grilles det for deg. Du kan spise middag for en tier, og maten er veldig god. Anbefaler absolutt markedet ettermiddag/kveld, det er kokvarmt der på dagtid! OLYMPUS DIGITAL CAMERA ♥ Massasje: når man er i Thailand er massasje et must! Vi fikk massasje sikkert annenhver dag, til slutt hadde vi så vondt i kroppen at det gjorde vondt å stå opp av senga. Haha! Det er ikke noe poeng i å gå på ordentlig spa og betale flere hundre kroner for behandlinger, massasjen man får på stranda eller på små sjapper er like god, hvis ikke bedre. Èn time massasje koster mellom 72 og 140 kroner. 

♥ Utflukter: det finnes en haug av utflukter man kan dra på, og man får tilbud om dem over alt. Man kan booke gjennom reisebyrået sitt, eller via en av de mange brosjyrene man finner. Uansett hvem du booker gjennom, blir du hentet på hotellet ditt om morgenen og kjørt tilbake når utflukten er over. Du kan dra på sykkelturer, snorkle på Similan Islands eller Surin Islands, besøke James Bond Island, prøve å dykke, være med på shoppingutflukt til Phuket, besøke det muslimske området i Khao Lak, se templer og "the big Buddha" og så videre. Vi valgte å dra ut til Similan Islands med dette firmaet, og det var helt ålreit. Båten var fin, folkene som jobbet der var veldig snille, og vi fikk ubegrenset med forfriskninger ombord på båten. Minus for lunsjen vi fikk servert i en eller annen nasjonalpark! Der hang det lapper om at man fikk bot hvis man ikke spiste opp, HAHA. Maten var overhodet ikke god, så jeg ville tatt med meg matpakke. Det er ikke mulig å kjøpe valgfri mat der. Vi betalte 3500 baht hver for utflukt, cirka 840 kroner. Da er alt inkludert, men ta gjerne med litt tips til båtguttene :-) Mat: helt krise å melde, men jeg det nærmeste jeg kom å spise god thaimat i Khao Lak var da jeg bestilte en porsjon fried rice med grønnsaker. Jeg elsket maten sist gang jeg var i Thailand, men denne gangen var det bare noe som ikke stemte. Om det var meg eller maten generelt i Khao Lak vites ikke - men jeg tipper førstnevnte, hehe. Derimot så er de VELDIG flinke på italiensk mat i Khao Lak. Herregud, jeg blir flau over meg selv. Måtte jeg ikke bli en av dem som påstår at all mat smaker best i Norge. Jeg vil uansett trekke fram to italienske alternativer som vi besøkte flere ganger; Peter Pan og La Piccola Maria. Sistnevnte var det en av dere som tipset meg om, så tusen takk - vi var der to ganger :-) Da tror jeg det meste var sagt! Gleder meg allerede til å komme meg tilbake til varmen, må bare finne ut hva neste destinasjon blir.. 

EHH, HVA HETER DET PÅ NORSK IGJEN?

Vi kjenner alle en person som har vært på utveksling i fire måneder, eller på en jorda rundt og finne seg sjæl-tur, for så å komme hjem som engelskmann. De har rett og slett tatt en god jafs av det norske vokabularet sitt, og farget det med engelske ord og uttrykk som de ikke er beskjedne med å bruke etter at de har kommet hjem. Felles for dem alle er at de titt og ofte slår seg i panna, og sier; åh, herregud, der sa jeg noe på engelsk igjen! Teite meg, jeg har visst blitt litt for verdensvant jeg! Eller: eeh, hva heter "cinema" på norsk igjen? Rekk opp hånda alle som kjenner en slik engelskmann, og i sitt stille sinn har tenkt "LOL". 

Jeg har ikke vært på utveksling i fire måneder. Jeg har heller ikke vært jorda rundt for å finne meg selv. Men i dag ble jeg skyldig i å være en slik engelskmann. Jeg svimte rundt på matbutikken, og skulle spørre en stakkar om de hadde vegetar-"kjøttdeig". Hadde så lyst å prøve meg på taco uten kjøtt. Excuse me, can I ask you if.. Og lengre kom jeg ikke, før jeg klapset meg selv i panna og avslørte at jeg var norsktalende og nettopp hadde vært i utlandet. Kunne jeg ikke bare latet som ingenting... 

Det skal tydeligivs ikke mer enn 2 engelsktalende uker og litt jetlag til for å gjøre meg "til en slik en". Hvordan sier man "embarrasing" på norsk? OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeace out, alle engelskmenn. 

Og ellers er jeg kommet meg trygt ned på norsk jord. Jeg følte meg som en rusmisbruker da jeg bestilte meg vin på morgenkvisten (på Royal Class er alt inkludert, oops), men med litt innabords sikret jeg meg en skikkelig blackout. Ikke sånn lett soving som man vanligvis gjør på fly, men sånn skikkelig "hæ, hvor har jeg vært de 5 siste timene"-soving. Det er helt priceless, som en engelskmann ville sagt ;-) 

Jeg skal få laget et oppsummeringsinnlegg om Khao Lak hvor jeg også svarer på litt spørsmål som er blitt stilt - så fyr løs, du som ikke har gjort det allerede. Nå skal altså denne vegetar-tacoen lages ♥

HAIEN KOMMER

Si meg, er dette en HAI? I såfall lever jeg farlig om dagen, Malin mener at jeg var 1 millimeter fra å bli påkjørt i går, og at en gjeng med turister dro meg i armen og forhindret at jeg havnet under en taxi. Selv fikk jeg ikke det med meg, for jeg var så opptatt av å følge med på en fyr som stod opp av takluken i en annen bil, iført finlandshette. Hva fornoe tull skal han finne på, tenkte jeg og fikk ikke med meg noen ting. Men tilbaket til haien! Kan det ikke se ut som en liten/medium hai? Ingen av oss la merke til den da vi var ute i vannet (takk og lov), vi så først denne skapningen da vi kom hjem og gikk gjennom GoPro-filmene. Filmene generelt inneholdt ikke så mye fantastisk. Der vi trodde at vi filmet fisker og koraller, har vi kavet rundt og prøvd å få kontroll på armer og bein, haha. 

Men må si meg ganske fornøyd med dette portrettet, syns nesten det ser ut som jeg er i mitt rette element: 
Ellers har vi ledd ganske godt av starten og slutten på alle klipp. GoPro filmer nemlig i vidvinkel, så det er alltid en overraskelse hvordan i alle dager man ser ut når man skrur av/på kameraet. Jeg kan for eksempel se slik ut:
Mens Malin har mulighet til å krydre Tinder-profilen sin med bilder som dette fra nå av: 
Nå tør jeg nesten ikke se på GoPro-filmene lengre, jeg er så redd for å se meg selv bli spist av en hai, og så har jeg ikke fått det med meg en gang. Vi vil jo bare ha sånne koselige undervanns-selfier:
Og halvveis gode bilder av fargerike fisker: 
Jaja, øvelse gjør mester! Jeg er sikker på at vi begge kan bli mer fotogene i vann, hvis vi bare øver. Og viktigst av alt; bli bedre fiskefotografer. Kanskje vi til og med legger merke til haien neste gang. Nå skal jeg på stranda og nyte aller siste soledag! Kyss, klapp og klem fra denne uimotståelige baben: 

SIMILAN ISLANDS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA De to siste dagene har vært fantastiske, og har inneholdt mer enn strand og soling. Det var deilig å komme seg ut og oppleve noe litt annerledes! Vi booket en utflukt til Similan Islands, en øygruppe som inneholder 9 øyer og er kjent for å være et snorkleparadis, og dro avgårde i 7-tiden om morgenen. Vi ble kjørt til en havn, fikk utdelt snorkleutstyr, og ble plassert på en speedbåt. Nitti minutters bumpy ride, oh lord! Men turen ble straks bedre da rundt tjue frie delfiner begynte å leke seg rundt båten, for et syn! ♥ Det er visst ikke hver dag man får se det på disse turene, så vi var "very lucky" :-) 

I løpet av dagen besøkte vi to strender og to snorklesteder, altså fire øyer til sammen. Strendene gjorde meg målløs. Vannet var så turkist og gjennomsiktig at det var uvirkelig, og sanden var så fin og myk at jeg gjerne kunne rullet meg rundt i den. Når det gjelder snorkling, så har jeg aldri snorklet ordentlig på noe eksotisk sted, og jeg må innrømme at det ikke falt helt i smak hos meg. Jeg liker å kunne ta på meg maske og snorkel, gå ut fra stranda og boble rundt i vannet. Å bli kjørt langt ut på dypet og hoppe fra båten med svømmeføtter ble straks litt mer skummelt. Vi fikk se på et kart over fisker som kunne være farlige før vi hoppet i, og jeg gjorde det så klart til min livs oppgave å holde utkikk etter disse. Haha! Har en veldig fin Gopro-film hvor jeg plasker panisk rundt og prøver å varsle Malin om maneter... 

Men jeg fikk prøvd meg et par ganger, og så faktisk veldig mange fine fisk. Gule, blå og røde. Og så så jeg en pinocchio-fisk med et langt spyd som nese, haha. Fra båten var jeg så heldig å få se en stooor havskilpadde. I ett med naturen, altså!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Et lite bildedryss fra dagen :-) Må si jeg gleder meg til å dykke inn i Gopro-arkivet, og vise dere noe av det som har hopet seg opp der..... HAHA. Kommer forresten til å lage et oppsummeringsinnlegg på slutten av turen, så da kommer mer praktisk info om utflukter til Similan Islands også. 

Nå skal jeg ned på stranda og nyte en dag der. Vi har noen dager igjen her, og dem skal jeg klamre meg fast til så godt som det går. Blir helt fra meg når jeg ser snapchats hjemmefra - halve klassen er på Hemsedal, hvor de hopper rundt i snøen og hopper rundt på afterski. Hvorfor gjør de sånt mot seg selv, og hvorfor bor vi i det kalde landet - undrer jeg, da. 

NÅ TRENGER JEG ET EVENTYR

Nå har jeg gått på det jeg liker å kalle ferieknekken. I går ble jeg så lei av å ligge stille og slappe av at jeg følte at jeg sprelte innvendig. Nesten samme følelse som å ha drukket litt for mange kopper med kaffe. Det er uvant å ikke ha noe å gjøre. Ikke skole, ikke jobb, ingen å svare til. I over en uke har det vært paradis, men nå trenger jeg et lite avbrekk fra å ligge på en solseng, side om side med dansker, svensker, nordmenn og franskmenn. Så nå blir det litt eventyr på oss framover! I går booket vi en utflukt til Similand Islands, så dit skal vi allerede i morgen. Har hørt det er et av de fineste stedene i Thailand (sikkert en del turister, men da blir det i hvertfall nye ansikter), og vi skal prøve oss på litt snorkling. Det fikk vi ikke gjort på Bali, siden det var så store bølger mens vi var der. Og i dag skal vi rett og slett pakke med oss det mest nødvendige (solkrem, bok og hatt) og gå på tur. Vi går langs stranda som ser ut til å være milevis, og ser hvor vi ender opp. Det blir så deilig med et avbrekk fra solsengen! 

Vi har vært inne i Khao Lak flere kvelder nå, det tar cirka 20 minutter å kjøre fra hotellet vårt. Det er et lite sentrum, og til tross for turistsjapper med "Chanel"-lommebøker og bademadrasser, syns jeg ikke det er så turistifisert at det blir kjedelig. Masse fine små sjapper med hjemmelagde kremer, strandkjoler og interiør. Får jo lyst å bestille meg en container og fylle den med ting jeg kan ha med hjem! Ah, det får bli en annen gang. Vi har også funnet oss en italiensk favorittrestaurant; Peter Pan! Veldig god mat - hvis noen skulle være i nærheten ♥
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHåper dere liker den nye headeren min, forresten! Fikk mail av en leser som mente hun fikk "psykiske problemer" (regner ikke med at det var bokstavelig ment) av at jeg alltid har den samme headeren, så jeg turte ikke annet enn å bytte. Må innrømme at jeg har vært lei selv! Skal prøve å bytte den litt oftere framover ;-) 

Ønsker alle sammen en fin dag! 

ET HELT NYTT ÅR

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet skjedde så mye akkurat da 2015 ble til 2016, så jeg fikk aldri sagt mer enn "godt nyttår". Ikke fikk jeg oppsummert året som har gått, og ikke fikk jeg delt tanker om det nye året heller. Men som jeg alltid har når et nytt år står for dør, har jeg også denne gangen skrevet en liste med nyttårsforsetter. Ting jeg vil bli bedre på, og ting som jeg vil gjennomføre i det nye året. Virker nesten som om folk har gitt opp nyttårsforsetter litt - og jeg er forsåvidt enig i at man bør jobbe med å være den beste utgaven av seg selv uansett hvilken tid på året det er. Men jeg liker likevel det lille ritualet med å sette opp noen realistiske mål for året som kommer. For min del handler det ikke om å trene syv ganger i uka eller bare spise gress - det handler om livet og hverdagen generelt, små ting som kan gjøre året og framtiden bedre. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer er mine nyttårsforsett (hvis man kan kalle dem det) for 2016: 

♥ Være mindre redd. Som dere vet har jeg prøvd hypnose og tankefeltterapi mot flyskrekken min, og jeg følte at vi kom ganske konkret fram til hva som er problemet mitt. 1. Jeg liker ikke å ikke ha kontroll. 2. Jeg er redd for å dø fra de jeg er glad i og jeg er redd for at de jeg er glad i skal dø fra meg. Noen ganger er jeg bare redd for alt, og det er noe jeg er nødt til å gi slipp på nå. For hvis det nå skulle være slik at jeg dør i morgen (greit, jeg banket tre ganger i nattbordet her nå) så vil jeg ikke bruke den siste dagen min på å være redd. Jeg hater når folk sier "YOLO" og "lev hver dag som om den var din siste", men de har et poeng altså... 

♥ Spise mindre kjøtt. Dette er som sagt noe jeg har tenkt på lenge. Å spise mindre (spesielt rødt) kjøtt er bra for miljøet og det er bra for kroppen. Jeg er ikke så flink med linser, bønner og gress og sånt, så jeg vet ikke om jeg kan kutte ut kjøtt helt - men akkurat nå er kjøtt det siste jeg har lyst på. Jeg skal lese meg opp på vegetarianisme, og vurdere om det er noe for meg på fulltid. 

♥ Skrive mer utenom bloggen. Som dere vet har jeg alltid hatt lyst til å skrive en bok, men det hoper seg bare opp dokument etter dokument med kryptiske navn, som jeg aldri har lyst til å slippe ut i dagslys. Men det skal jo skje en dag uansett, så nå er det kanskje på tide å skrive mer. 

♥ Spare masse. Jeg har kjøpt meg ny leilighet som skal stå ferdig om ca 1,5 år, og fram til det skal jeg spare som onkel skrue. I den leiligheten skal det ikke spares på noe, den skal designes og innredes nøyaktig slik jeg drømmer om. 

♥ Gjøre mitt beste på skolen. Det er jo alltid et mål! Noen ganger er det bare ikke mulig å gi alt. Men jeg kom meg gjennom dette drit tøffe semesteret med B-snitt, så da klarer jeg hvertfall å naile neste. 

♥ Bruke mer av tiden min på venner. Det har det blitt heller lite av i 2015, jeg har prioritert skole, alenetid og familie. Og det skal jeg fortsatt gjøre, men dette året blir det mer tid. Kan man legge til at man vil bruke mindre tid på folk som sitter og scroller Instagram og Facebook når dere er sammen? Haha. Det er nemlig SÅ leit. 

♥ Være mer åpen mot nye mennesker. Ikke stenge døra etter date nummer én bli med på en date nummer to. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Her er det natta nå, og vi skal legge oss til å sove etter en smertefull runde thai massasje. Seriøst!! I dag var det så vondt at jeg holdt på å kaste opp, fra nå av holder jeg meg til fotmassasje, haha. Håper alle har det bra! Nattinatt :-) 

 

THIS IS MY HAPPY PLACE

Bilder av palmer: 408 stk. Bilder av hunder: 520 stk. Bilder av tærne mine i sand: 931 stk. Bilder av himmelen og solnedgang: 3467 stk. Jeg er sikker på at det er slik det ser ut på iPhoto'en min når denne ferien er over, haha! 

I dag har vi vært på stranda hele dagen. Stranda utenfor hotellet er et skikkelig happy place, og man har virkelig alt man trenger der. Turkist vann, dusj, restauranter, smoothier, massasje og verdens søteste hunder. Av en eller annen grunn kommer hundene alltid og legger seg hos oss her. Kanskje fordi vi er de eneste uten barn?! Hehe. I dag hadde vi gleden av å spise lunsj med lille Tom under bordet. Hadde han ikke hatt det så bra her, skulle han jammen meg blitt med hjem til Norge. Ellers hadde vi selskap av flere dyr ved dagens lunsj. Vi satt i et hyggelig lite skur og spiste, og i taket hang det tre biller, hver av dem på størrelse med en fyrstikkeske. Du vet du er blitt villmann når du oppdager dem, og bare fortsetter lunsjen din... 

Her er noen bilder fra nok en nydelig dag på stranda ♥
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Håper jeg ikke plager dere alt for mye med disse solfylte bildene, hører rykter om minusgrader og mengder med snø hjemme! Krysser fingre og tær for at det har forsvunnet når jeg lander i Norge. Av en eller annen grunn har jeg innbilt meg at det er sommer hjemme også, og får helt hakeslepp når jeg åpner snøhvite snapchats med lue og votter. Haha :-) 

Nå har jeg nettopp fullført 40 minutter med løping og litt styrke, og sitter faktisk på gulvet i gymmen og blogger. Haha! Det kjøligste stedet jeg kunne finne med bra internett. Sånn ble det i dag! 

BACKPACKERE, PRUTEKLÆR OG FORBUDT MASSASJE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA For en dag det har vært! Vi har tilbragt store deler av dagen inne i Khao Lak sentrum, ettersom de solbrente rumpene våre ikke var så gira på strandliv i dag. Vi satt på med hotellet sin shuttle, og gikk og shoppet i flere timer. De har faktisk veldig mye fint her, når man lærer seg å spotte skattene mellom alle "Dior"-veskene og "Louis Vuitton"-skoene. Egentlig er vi to pingler som syns at livet er for kort og kleint til å prute, men vi har prøvd oss litt i det siste. I dag trengte vi ikke å prute.... Malin mente det var fordi vi hadde på oss pruteklærne, og etter en sjekk i speilet på en restaurant, måtte jeg si meg enig. Malin hadde backpacker-bukse med elefanter på, selv hadde jeg litt sånn Robinson-påkledning, ullete dott på hodet et lettere lyserosa ansikt. Vi så ut som to blakke backpackere, og flere av de vi handlet hos prutet på seg selv og ga oss veeldig fine priser, haha. 

Etter en lang, og da mener jeg LANG shoppingrunde, bestemte vi oss for at vi fortjente en fotmassasje. Vi fant et sted som hadde tid til å ta to, og selv var jeg i himmelen fra første stund. Tenkte at denne massøren må jeg tilbake til. Jeg hørte noen bråkete svensker borte i Malin sitt hjørne, men tenkte ikke noe mer over det. Etterpå kunne Malin meddele at det hadde vært full horisontal sengeaktivitet i avlukket ved siden av henne. Sjokkerende!!! Man hører jo at det er sånn det er, men man ser det aldri. Stakkars Malin fikk med seg alt. Komisk opplevelse fra et lettbeint turistperspektiv - på den andre siden trist og tragisk å tenke på hva de unge, søte jentene gjør for litt ekstra penger. Men det skremte ikke oss, de som jobbet der var så flinke at dit skal vi tilbake. De fortjener sånne vanlige kunder som oss i bøtter og spann, hehe :-) 

Etter massasjen gikk vi på en uterestaurant og tok en Singha og litt fingermat, før taxituren hjem. Skal si vi koste oss på lasteplanet, uten sikkerhetsbelte (hjelp) og høy musikk. Sikkert det nærmeste vi kommer en fest her nede!OLYMPUS DIGITAL CAMERA Disse bildene er ikke fra i går, altså! Dette er ikke backpacker-stilen jeg snakker om. Kanskje dere er heldige og får se den en dag!

TO BRENTE RUMPER

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI går rakk vi to timer i sola, før vi følte oss helt utmattet. Da vi kom tilbake til rommet, var det ingen tvil om at vi hadde gått på riktig tidspunkt. Vår første "sole oss bak"-dag hadde gått noe skeis, vi hadde begge brente rumper og brente rygger. Jeg hadde i tillegg prestert å ta på meg minitruse for å få mest mulig sol på rumpa - det vil si at jeg solte deler av rumpa som sikkert aldri har sett dagens lys. Da kan man nesten ikke forvente noe annet, haha :-) 

Så da ble det iskalde dusjer, aloe vera, kroppsolje og morgenkåpe i senga med en bok. Jeg sluknet klokka 8 allerede, så det ble ingen spennende kveld akkurat. Men i dag er vi oppe og hopper, og skal prøve å finne på noe som ikke innebærer alt for mye sol. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer sitter jeg forresten på min kjære blogg spot på terrassen, den kommer jeg til å savne resten av mitt liv! 

BANG NIANG MARKET

LYKKE PÅ JORD! Jeg fant nettopp en liten spot på terrassen hvor det er helt utmerket internett. Så nå slipper jeg å gå den grønne mil (grønn av palmer altså) opp til resepsjonen for å koble meg på livet mitt. Vi har en stoor terrasse, og i sofaen her jeg sitter nå ser jeg ut over både basseng, palmer og turkist hav. Beste bloggutsikt så langt, hehe. 

I går var vi jo på Bang Niang market, og jeg elsket det! Hotellet har shuttle dit, så vi satt på og gikk rundt i et par timer. Det var kokvarmt, tror nesten ikke det er mulig å kle seg lett nok for det markedet der. Men markedet var utrolig bra - både klær og mat! Det er så klart mye fake også, men det er det jo bare å styre unna. Lo meg i hjel da Malin kjøpte seg to par sko, og siden hun kjøpte to par, skulle hun være så heldig og få dem i en Dior-pose. Innmari stas, da! Stakkars Malin var redd for at folk skulle tro hun hadde kjøpt fake Dior-veske, så posen havnet rimelig kjapt oppi en annen pose ;-) 

Maten på markedet så helt fantastisk ut! Jeg rakk ikke å hive i meg mer enn en maiskolbe, men vi har bestemt oss for å dra dit en kveld og spise middagen vår der. Det var seriøst såå mye digg, og du kan sikkert spise 10-retters for 40 norske kroner. Her er noen bilder fra markedet: 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHAHA, det nederste bildet! Hva gir du meg, liksom. Profile pic ♥

ITALIENSK AFTEN

I går kveld bestemte vi oss for å sjekke ut Oceano, den italienske restauranten som hører til hotellet her. Kanskje litt merkelig å gå for italiensk når man er i Thailand, men det er deilig med variasjon når det stort sett går i thai til frokost, lunsj og middag. Restauranten ligger så å si på stranda, så det ble solnedgang, rosa himmel og sangria til maten. Utrolig fint ♥

Vi hadde ikke store forventninger til den italienske maten her, men pizza margheritaen som vi spiste begge to, var en av de bedre vi har smakt! Så dit må vi tilbake. Vi lever nærmest som vegetarianere her begge to - det frister det ikke med kjøtt i det hele tatt. Aner ikke hvorfor, men av en eller annen grunn blir "dyrene" liggende igjen på tallerkenen de gangene vi har bestilt noe med kjøtt. Jeg har lenge tenkt at jeg vil spise mindre kjøtt, så kanskje den forandringen starter nå :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA Nå har vi nettopp spist en god frokost, og skal smøre oss med solkrem før vi tilbringer noen timer på stranda. Det blir ikke alt for lenge, for vi skal på marked i dag! Jeg gleder meg. Har lyst på noen fine strandtunikaer - og så har jeg lyst til å smake på noen spennende insekter. Blir spennende å se hva vi finner! :-) 

Klokka er midt på natta hjemme hos dere nå, men håper dagen blir fin når den kommer! 

BEACH DAY

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAI dag har vi hatt en deilig dag - først stranda, så shopping og deretter stranda igjen. Vi forlot stranda rett før solnedgang, og skal straks ned og sjekke ut hotellets treningssenter. Og så skal jeg undersøke om det er noen muligheter for å få internett på rommet! Resepsjonen er åpen og i ett med naturen, så når jeg sitter her på kveldstid må jeg slutte å skrive hvert femte sekund for å klappe til en mygg. Haha! Nei, nå kribler det i beina etter å trene litt (dere vet jeg ikke mener det), så bildene får tale for seg selv :-) 

DET BESTE MED JETLAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er kanskje ikke så kult å legge seg for å sove når andre ligger på stranda, og å våkne når andre akkurat har lagt seg. MEN, det finnes positive ting med jetlag også. I dag bestemte vi oss for å utnytte at vi var opplagte så tidlig, og gikk ut for å se soloppgangen. Det skal nevnes at vi ikke rakk selve soloppgangen, fordi det kom løpende tre løshunder, og det var ikke så stas på en folketom, bekmørk strand. Så vi ble stive som stokker begge to, og prøvde å gjøre oss så usynlig vi bare kunne der vi praktiserte kappgang tilbake til hotellet. Skal vi løpe? Skal vi klatre opp i et tre? Vi gjorde ingen av delene, og hundene viste seg å være kjempesnille, søte hunder. I dagslys, altså. 

En annen positiv ting ved jetlag er at man kommer først til frokosten og kan forsyne seg før barnefamiliene har rotet rundt i buffeten. Etter at vi hadde flyktet fra det som egentlig skulle være et idyllisk soloppgang-moment, satte vi oss i restauranten og koste oss med frokost. Har jeg rett hvis jeg tipper at det er vanlig med "middag" til frokost i Asia? Det er veldig mye mat på frokostbuffeten, og asiaterne har bordet fullt av kjøttretter, supper, kylling og nudler. Litt heavy for oss, men det er heldigvis nok av frukt, frokostblandinger, smoothier, juicer og kaker (mehe) til at vi har det som plommen i egget også. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ååååh, jeg trenger denne ferien så mye. Huden min er gråhvit, jeg har kuldeutslett i hele ansiktet og nesa mi er knallrød pågrunn av en heftig forkjølelse. Nå er det bare å la sola varme huden og gjøre den gyllen, og la saltvannet ta seg av resten. 

Skal vise dere rundt på hotellet litt senere, det er SÅ fint her! 

ER DETTE EKTE?

GODT NYTTÅR! Vi landet i Phuket akkurat da det ble midnatt i Norge, og feiret på flyet med et glass champagne og nyttårstale over høytaleren. Så det var en ny vri på nyttårsfeiringen. Hadde en utrolig behagelig flytur på Royal Class, med god plass, god mat og fri tilgang på drikke hele turen. Ikke var det turbulens en eneste gang heller, og jeg var ikke redd overhodet! Flymedisinen fikk ligge i fred i veska, så det var jeg sykt fornøyd med. Om det er hypnosen som har hatt effekt eller om det var champagnen og omstendighetene som gjorde susen, vites ikke. 

Vi kom fram til hotellet på formiddagen, og da hadde vi allerede vært våkne i et døgn. Vi spiste og gjorde oss litt kjent på området, og så...... Så la vi oss klokka fire på ettermiddagen! Haha. Vi hadde rett og slett ikke sjans til å holde øynene oppe ett eneste sekund til. Og så våknet vi selvfølgelig klokken ti på kvelden, og måtte bare tvinge oss selv til å sove videre. Så jeg stod opp klokka tre i natt, jeg! Målet er å holde seg våken til ti i kveld, haha :-) 

Så langt må jeg si at jeg elsker Khao Lak. Jeg fikk det ikke helt til å stemme da jeg gikk til enden av hotellet og så stranda. Thailand er jo ikke SÅ fint? Dette ser jo ut som Karibien. Men joda - så fint er det her. Beste vannet jeg har badet i så langt, tror jeg. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAVi blogges litt senere! Vi sitter helt gjennomsvette i lobbyen og slapper av nå, etter å ha vært på p-pille jakt. Jeg var nemlig så flink at jeg glemte p-pillene mine hjemme i Norge, og uten dem blir jeg rett og slett sengeliggende. Så jeg jublet høyt da vi ble kjørt til et apotek som hadde mine høyt elskede, fantastiske, vakre p-piller. Haha, too much information, men det er virkelig et beste som har skjedd meg i 2016 så langt ;-)