GOODBYE JANUARY

Dere! Vi har overlevd januar, nok en gang. Da gjenstår bare februar, før jeg bestemmer at nå er det vår. Hehe. Her kommer den månedlige oppsummeringen av måneden som har gått 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
♥ STØRSTE OPPTUR: Å tilbringe nesten tre uker på Hawaii med bestevenninna. Det var fantastisk for kropp og sjel, for et lykkelig sted! 

♥ STØRSTE NEDTUR: Det må være å begynne på skolen igjen, og kjenne meg så umotivert og nedfor. Det er jo siste semester av bacheloren, og det skulle liksom føles så fantastisk. 

♥ KOSELIGSTE DAG: Kristina og jeg hadde mange koselige dager på Hawaii, spesielt alle middagene da vi satt ovenfor hverandre og bare lo oss halvt i hjel av alt og ingenting. Det savner jeg! Og så var det koselig å være hjemme til pappa sin 50 årsdag, og tilbringe tid med familien. At begge foreldrene mine nå har fylt 50 burde kanskje stått på "største nedtur"? Åh, la dem være ungdom for alltid! 

♥ MÅNEDENS LÆRDOM: Hvor godt humør man blir i av å gå rundt og være åpen. Smile, si hei og snakke med fremmede. Etter at jeg kom hjem fra tur har jeg (for det meste) sluttet å gå rundt med solbriller og musikk i ørene. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
♥ FLAUSE: Jeg gjør så mye flaut at jeg ikke skulle fått lov å leve. En dag jeg satt og hadde hjemmekontor, nøys jeg skikkelig. Du vet sånn nys som sender snørrklyse ut av munnen. Jeg så meg rundt, men klarte ikke å finne snørrklysa noen steder. Ikke rakk jeg å dvele mer over det heller, for maten min ringte på døra. Jeg løp ut i gangen, tok i mot posen, utvekslet noen ord med budet om hvor kaldt det var ute - og så ser jeg at han ser på låret mitt. Så jeg ser ned på låret mitt jeg også. Og der har den slått seg til ro. Nyseklysa. Lang, hvit og slimete, hengende på den mørke treningstightsen min. OI!! Roper jeg. Ok, bon apetit, smiler han, og går sin vei. 

♥ BESTE SERIE: The OA! Håper virkelig det kommer en ny sesong ASAP, så jeg kan få svarene mine. Hehe. 

♥ BESTE STØTTESPILLER: Toro tomatsuppe, som redder meg flere ganger i uken.... Fra spøk til alvor: søte kommentarer fra leserne mine har vært lyspunkter i vintermørket. Dere er så snille! Og jeg beklager at det noen ganger tar tid før kommentarene blir godkjent, det er bare fordi jeg vil sette meg ned og svare på alle sammen. Folk som legger igjen negative kommentarer klikker jo helt fordi de tror jeg ikke har godkjent kommentarene deres - ta det helt med ro, jeg godkjenner alt :-)

♥ BESTE KJØP: Uten tvil: vesken fra YSL og lommeboken fra Chanel. To fine ting som jeg virkelig ønsket meg. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
♥ MEST SPILTE SANGER: 
Når e du klar? - Kajander  
Station - Låpsley 
Hurt me - Låpsley 
Spiders - Gundelach 

♥ BESTE MÅLTID: Cheesecake Factory på Hawaii er et stort savn i hvertfall! Hvem tar på seg ansvaret for å åpne en avdeling i Norge? Og så savner jeg frokostene våre på Heavenly Island, smoothie bowlene der var så gode at det ikke er til å tro. 

♥ MÅNEDENS TANKE: Jeg har virkelig konsentrert meg om tankene mine i det siste, prøvd å tenke meg positiv og motivert. Og så har jeg innsett at nå i slutten av januar måned så er det vanskelig, fordi det er mørkt og alt er så slitsomt. Og det er helt greit! Jeg er heldig som føler meg lykkelig og tilfreds store deler av året, men akkurat midt på mørkeste vinteren så er denne daffe tilstanden min svakhet. Og av de mer overfladiske tankene så tenker jeg urovekkende mye på hvilken farge jeg skal ha på kjøkkenet! Jeg har jo egentlig valgt svart kjøkken, men nå er jeg tilbake på hvitt igjen. Jeg kommer sikkert til å ombestemme meg helt fram til fristen går ut.... 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
For en fin måned det egentlig har vært :-) Nå skal jeg på trening med Caro - jeg er nettopp blitt kvitt stølheten fra samme økt forrige uke, så hvorfor ikke dra tilbake og pine seg litt til. 

Hvordan har januar måned vært for deg? Har du endt opp i dvale som meg, eller koser du deg med årstiden? Har troen på at det finnes en mellomting også... 

IKKE SE LIKE JÆVLIG UT SOM DU FØLER DEG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
Fy søren så mye medfølelse jeg har med mennesker som er deprimerte. Sånn, ordentlig deprimerte. For bare med min overfladiske lille vinterdepresjon, syns jeg at alt er ti ganger tungere enn vanlig. Hadde jeg vært deprimert på "ekte" hadde jeg sikkert ikke klart den strategien jeg kjører nå: stå opp, smink deg, fiks deg på håret - ikke se like jævlig ut som du føler deg. Gå på trening, spis mat, drikk vann, rydd, vask. Og selv om du føler deg som et trøtt, tomt skall: møt opp til avtaler og vær så blid du kan. Gå på skolen, om du så ikke kommer deg dit til første økt klokka åtte. Ja, det er vel min strategi. Og så håper jeg at en eller annen dag, på vei hjem fra trening eller noe, at jeg får den der lykkefølelsen som jeg egentlig alltid går rundt med. Fordi jeg er meg og fordi jeg er heldig, og hele den regla der. 

I går begynte vi å skrive bacheloroppgaven vår. Det var seigt. For vi må levere innledningen vår nå i februar, men vi er jo vant til å skrive innledningen når oppgaven er ferdig. Så det blir jo som det blir. Og det er helt greit, for nå. Dette semesteret er rart altså. Denne uken har jeg én forelesning. Noen uker har jeg ingen. Andre uker er det fullstappa. Egentlig helt greit for meg, men det hender jeg ser på timeplanen og lurer på hva jeg egentlig betaler så mye penger for. 

Nå skal jeg ut og finne meg en plastboks med gress til lunsj, eller en salat som noen velger å kalle det, og så skal jeg ha hjemmekontor fram til jeg skal på trening. I morgen har jeg booket litt assistenthjelp for å få bloggen til å overleve denne vinteren (haha), så det blir fint :-)

SØNDAGEN ER REDDET

Åh, jeg har et serietips til alle som ligger i pysjamasen denne søndagen, og jeg er  misunnelig på dere som ikke har slukt denne serien allerede. Det har nemlig jeg gjort, og jeg angrer litt i dag. Serien heter The OA og ligger på Netflix. 

Jeg liker egentlig ikke slike overnaturlige og urealistiske greier, men denne er fantastisk. Den er spennende, vakker og rørende - det blir liksom ikke for mye fjas. Og så syns jeg karakterene i serien er veldig gode, man blir interessert i og bryr seg om dem. Kort fortalt handler The OA om en blind jente som forsvinner. Syv år senere kommer hun tilbake. Hun har fått tilbake synet, og hun har et oppdrag som er viktigere enn alt annet. 

Håper virkelig på en ny sesong av denne serien, for det er en av de bedre jeg har sett på lang tid. Og så trenger jeg så klart flere svar, hehe... Flaut å innrømme, men jeg ble ferdig med sesong 1 i løpet av et par dager. 

Selv må jeg jakte på noe annet å se på, for her er det kleinesøndag deluxe. Var gøy på innflytningsfest i går, og jeg var hjemme i 2-tiden. Så sånn sett nådde jeg i hvertfall målet mitt, hehe! Men herregud så fullt det var på byen. Har ikke folk skjønt at hjemmefester, middager og spillkvelder er livet? ;-) Jeg blir nok aldri noen by-ape... 

Nå har jeg fått på meg kosedressen og pizzaen er bestilt. Så da må jeg egentlig bare skynde meg å finne en ny serie. Ønsker deg en fin søndag 

SNUS PÅ PUTA OG ANROP MAN ANGRER PÅ

Processed with VSCO with c3 preset
Jeg innså nettopp at jeg ikke har vært på fest siden 15. juli. Det er over et halvt år siden! Jeg har tatt noen glass vin på middager, spillekvelder, julebord - og på flyturer så klart, men siden midtsommer har jeg ikke... Festet? Herregud, det høres så harry ut. Men dere skjønner hva jeg mener. Ingen gnagsår, fylleangst eller snussaft på putetrekket. Ingen fylle-SMS, krisemøter med jentene på søndager eller nye bekjentskaper som jeg helst skulle vært foruten. Ingen meterlange taxikvitteringer i jakten på en åpen Mc Donalds, ingen hullete strømpebukser fra Pierre Robert og ingen hodepine.

For et kjedelig liv! Neida. Men jeg kjenner at jeg savner "den type gøy" littegrann, så jeg gleder meg faktisk til å dra ut i kveld. Først skal jeg til Selma på innflytningsvors, og mer enn det vet jeg ikke. Mitt eneste mål for kvelden er at jeg ikke krabber opp i min egen seng klokka 23 med en gave fra Ronald McDonald.... Fort gjort når det er en stund siden sist ;-) 
Processed with VSCO with c3 preset
Lenge leve webcam når man har dårlig tid! Blir jo helt nostalgisk. Tror faktisk mine første bloggår bestod av 97% webcam-bilder. Ok, nå må jeg faktisk skli bort til bussen. Vi snakkes i morgen :-) 

GOD HELG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
                                                                                        - SATURDAYS - 

Wow, dette tror jeg er den lengste uplanlagte bloggpausen jeg har hatt på mange år. To hele dager! Men ja, jeg lever. Og jeg har ikke reddet verden siden sist. Jeg har vært på skolen, prøvd å lese artikler til bacheloroppgaven, klippet av noen centimeter på håret, sett en hel sesong av en serie, vært på besøk hos Side2, sovet masse, kranglet med en daff bukett tulipaner, og begynt å se en serie til. Nå er jeg ikke i tvil om at daffheten min kommer av årstiden og været. Fun fact: da jeg var yngre måtte jeg ha lysbehandling på mørkeste vinteren! Hva da livsglede... Hehe. Det føles rart å egentlig være så fornøyd med livet generelt, men så bare gidder ikke kroppen. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Men å ligge i dvale gjør ikke noe bra for meg. Så i dag har jeg bestemt meg for å ta meg sammen. Ingen har dødd av å være trøtt før, og ingen har dødd av at det er mørkt. Eller, kanskje? Poenget er i hvertfall at man kan jo ikke vente med å leve til våren. 

Det var forresten litt rart å våkne opp i Oslo i dag, for mammaen min har bursdag! Men hun skal i en annen sin bursdag i dag, og derfor ble vi enig om at det var tullete at jeg skulle komme hjem bare for å spise frokost. Eller, hun ble enig. Jeg har selvfølgelig hatt mareritt i flere netter, om at jeg har glemt å kjøpe gave, glemt å ringe hjem og si gratulerer, og så videre. Hehe. Gratulerer med dagen, mammaen min! Du er verdens beste 

JEG BURDE VÆRT I EKSTASE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c3 preset
I dag hadde jeg min første skoledag i mitt siste halvår på bacheloren. Jeg burde vært i ekstase. I stedet har jeg gått og følt meg helt på bånn de siste dagene, fordi jeg har følt at nå går det ikke merJeg er ferdig på skolen nå. Det finnes ikke et lite støvfnugg av motivasjon i meg. Faen. De tre årene på studiet har ikke hatt så mange ups and downs, jeg har for det meste vært flink til å holde meg motivert. Og når jeg i eksamensperioder har hatt litt lyst til å gi opp, så har jeg tatt tak i meg selv og jobbet meg tilbake på bedre tanker. Men "skolemessig" langt nede og umotivert som jeg har vært i det siste, tror jeg slår min egen personlige rekord. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal fikse det, for jeg vet ikke hva som er grunnen. Er jeg vinterdeprimert? Er det fordi jeg ikke liker store forandringer i livet mitt, og snart er jeg ferdig på skolen? Er det fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre etter skolen? Er det fordi jeg ødela de fine A'ene jeg fikk før jul, og endte opp med kun B'er som sluttkarakter? Eller er det bare fordi hjernen har vært i feriemodus så lenge nå, at jeg ikke vet hvordan jeg skal bruke den igjen? Kanskje er det en blanding av alt. 

Det er overhodet ikke ment som syting altså, av erfaring vet jeg bare at det pleier å være til trøst for noen når jeg heller ikke er superstudent. Så, hvorfor ikke dele noen tanker rundt det. Og jeg føler meg jo bedre bare av å skrive det ned, win win. I går gjorde jeg masse småting for å føle meg bedre, sånne ting som vanligvis funker. Dro på trening (for første gang på lenge), kjøpte nytt sengetøy (jeg lette meg i hjel helt til jeg fant det perfekte hotellsengetøyet), lagde sunn middag og kastet tre bæreposer med ting jeg ikke trenger. Og det funket i det minste på humøret, selv om ikke akkurat skolelyset i hodet mitt tok fyr.

Men i dag kom jeg meg altså på skolen, og det var ikke  ille. Kanskje blir det bare bedre for hver dag som går, når hjernen får varmet seg litt opp. Jeg velger å håpe på det. Hvis du er i samme båt som meg, så har jeg bare to gode råd: kjøp deg jævlig digg sengetøy, og møt opp selv om du nesten spyr bare av tanken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c3 preset
Oslo er kaldt og bittert om dagen, altså. Jeg håper ikke det smitter over på meg! Jeg er veldig klar for vår nå. Vår og høst er mine favoritt årstider har jeg funnet ut - sommer liker jeg best når jeg er ute og reiser. Nå skal jeg ikke skrive et helt avsnitt om været her, hehe. Jeg skal rett og slett ta på meg kosedressen, lage en kopp te og hoppe opp i det nye sengetøyet mitt. Noen ganger trenger man bare en sånn kveld 

NORDMENN ER FREKKE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Å si at alle nordmenn er frekke, er like generaliserende som å si at alle mennesker på Hawaii er innmari hyggelige. Men nå er jo dette en blogg, ikke en papiravis, så jeg forbeholder meg retten å servere denne påstanden uten en eneste kildehenvisning. Nordmenn er frekke. Og det blir så innmari tydelig etter å ha tilbragt noen uker på et sted hvor alle smiler, hilser og snakker til hverandre. Etter at jeg kom hjem til Norge igjen har jeg nesten ikke møtt mennesker, men i går startet min hverdag som vanlig menneske igjen, da jeg tok toget hjem til Oslo. Å sette seg i stillevogna var et naturlig valg, for der slipper man å møte folk man kjente på barneskolen, for så å måtte sitte i en og en halv time og svare på spørsmål om hva man "driver med for tiden". Ser dere. Rett tilbake i norsk tankegang. Vise billett, surre skjerfet rundt hodet og lukke øynene.

Frekk nordmann nr 1 strener inn i stillevogna, med skibukse og flagg på lua. Puster tungt, men det gir seg sikkert når han får satt seg ned. Det er ingenting som gir seg. Frekk nordmann nr 1 fisker en Gomorgen-yoghurt opp fra sekken, og begynner å spise den med et lydnivå som om han var et jævla orkester. Jeg blikker. Han spiser. Når han er ferdig å spise har slimproduksjonen hans tydeligvis fått noe å jobbe med, for han sitter og drar snørr opp i skallen resten av turen. Hvorfor setter du deg i stillevogna når du vet at du skal lage lyd hele turen? Og kan du ikke bare snyte deg, i stedet for å sende snørret rundt i en evig ond sirkel? 

Mitt busstopp er det første stoppet på en rute, så når jeg går på bussen er den alltid tom. Med andre ord, man kan velge og vrake mellom plassene. Tidligere i dag stod jeg og frekk nordmann nr 2 og ventet på bussen. Ingen andre, tom buss. Når bussen skal til å åpne dørene, strener han fram og stiller seg rett foran meg. For å slippe på først? Jeg tror det er plass til begge, med mindre du har tenkt til å tømme manneveska di og legge én eiendel på hvert sete. Pent kledd mann i femtiårene, hvem er det du tror du er?

Jeg har vært litt rundt og gjort ærender i dag. I en av butikkene jeg var i spurte jeg etter hjelp fra frekk nordmann nr 3, og det fikk jeg. Men da jeg sa at supert, da tar jeg disse to, snudde hun på hælen og gikk. Hun rakk ikke å forklare det for meg, men jeg hørte henne rope til en kollega at nå tok hun rett og slett lunsj. Fin dag til deg óg. 

På den siste bussturen jeg hadde i dag (herregud, jeg er blitt en jævel på å reise kollektivt), satt jeg i en firergruppe. Det gjør jeg sjeldent, spesielt om vinteren, for da er det så ubehagelig å bruke pekefingeren til å redde snørret fra å renne. Men i dag satt det en søt gammel dame foran meg - eller la oss bare kalle henne frekk nordmann nr 4. For i løpet av turen bestemte hun seg for at gåstokken hennes skulle stå akkurat der hvor jeg hadde den ene foten min. Da hun hugget stokken ned i foten min visste jeg jo ikke at det var med vilje, så jeg smilte til henne og lo sånn unnskyldende med nesa. Men hun så bare på meg, helt til jeg flyttet foten og ga stokken hennes plass. 

Det tomme kjøleskapet mitt trengte påfyll i dag, så jeg dro i matbutikken. Så klart. Fylte kurven, stilte meg i kø og ventet på tur. Da det nærmet seg min tur, opplevde jeg dagens frekkeste. Frekk nordmann nr 5 bak meg i køen, brukte rett og slett handlevognen sin til å dytte meg framover for å signalisere at nå kan du begynne å legge varene dine på båndet. Hadde jeg ikke blitt så overrasket, skulle jeg snudd meg rundt og gitt ham et dask med agurken. 

Kanskje alle disse frekke folka bare blir så synlige fordi jeg nå er vant til at alle er så hyggelige? Jeg prøver nå i hvertfall å smile til mennesker jeg går forbi på gata, så får det være mitt lille bidrag til å gjøre fortauene i Oslo til et hyggeligere sted ;-) Nå har jeg en treningsdate med bestevenninna - håper jeg ikke møter på frekk nordmann nr 6! 

SERIETIPS PÅ EN MANDAGSKVELD

I skrivende stund sitter jeg på toget på vei hjem til Oslo, etter en lang diskusjon hjemme om å bli kjørt hjem. Det kom ikke på tale. Hmf... Det kommer jeg alltid til å gjøre for mine fremtidige barn. Punktum. Over til seriene: det begynner å bli lenge siden jeg har hatt en "4 to watch", men nå har jeg endelig noen anbefalinger som er bra nok til å se dagens lys!

♥ Unge lovende: er tilbake med sesong 2. Jeg jubler! Denne serien er så ekte og fin. Akkurat som når jeg ser på Skam, kan denne serien få meg til å føle på flauser og hearbreaks som egentlig ligger gjemt langt bak i hjernelabyrinten. Du kan betale NRK-lisensen med glede, og se serien "gratis" her

♥ 60 Days In: så jeg to episoder av på flyet hjem fra Hawaii, og herregud så spennende! Et guffent fengsel i USA sender helt vanlige mennesker som undercovers inn bak murene, i håp om å få informasjon om hvordan kriminalitet foregår på innsiden. Etter at jeg kom hjem har jeg sett resten av episodene her

♥ Flukt: er noe av det vondeste og fineste jeg har sett på lang tid. Leo er virkelig rette mann til denne jobben, og det at han har opplevd noe av det samme som de han møter i serien, gir det en helt annen dybde enn hvis en random reporter-blondie gjorde det samme. Du kan se den på NRK.no her

♥ Homeland: er tilbake med ny sesong hvis du ikke visste det! Jeg elsker Homeland, selv om det gjør meg litt redd for verden. Det er så spennende at jeg ikke klarer å la være å se på likevel. Håper denne sesongen blir like bra som de forrige. Du kan følge Homeland på TV2 eller se det på Sumo. 

Hva er dine planer for kvelden? Se på serie, kanskje? Jeg skal i hvertfall rett hjem, ta meg en dusj og hoppe under dyna sammen med Farmen ;-) Jeg orker nesten ikke tanken på at jeg skal på skole i morgen, men det er sikkert bare en slitsom tanke fordi ferien har vært så laaang. God mandagskveld! 

HALVVEIS TIL HUNDRE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
I går fylte verdens beste pappa femti år. Litt rart. For jeg husker fremdeles dagene da besteforeldrene mine var i 50-årene. Men pappaen min er jo ikke bestefar-gammel. Han er barnslig, morsom og kul. Vel, det viktigste er vel hvordan man føler seg, ikke hvilket år man ble født :-) Her hjemme hadde vi en rolig feiring til rund dag å være. Mamma og pappa slår sammen 50 årsdagene sine og skal ha stor fest i mai, så vi sparer kruttet til det. Det var uansett hyggelig å samle familien, selv om vi som vanlig savnet danskene da vi satte danske flagg på bordet. 

Nå går Tønsberg-helgen mot en slutt (ja, jeg vet at det er mandag men jeg er her fortsatt). I morgen begynner jeg på skole etter en lang juleferie, så nå skal jeg bare nyte den siste fridagen min. Turen går straks til byen for å møte Malin, spise lunsj og handle noen nødvendigheter, og så får jeg vel sooomle meg tilbake til Oslo etterhvert. Senere kommer det noen serietips, snakkes da! :-) 

ENDELIG ER DE HER

Annonse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
Endelig kan jeg dele nyheten om at NailCare er på markedet! Jeg delte nyheten om disse vitaminene med dere i august, men det har ikke vært mulig å kjøpe dem før nå. Så til dere som har etterlyst dem: de kan kjøpes HER :D 

NailCare er en vitamin som man kan innta to ganger daglig, og som inneholder sink, vitamin C, vitamin B6 og biotin. Hva produktet skal være godt for ligger vel i navnet! De skal gi nærng til vekst av negler, og er spesielt utviklet for å bidra til og opprettholde sterke og naturlige negler. Det skal sies at produktet ikke har noen virkning på ferdig utvokste negler, og at kroppen bruker lang tid på neglevekst. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
                                                                                         - NAILCARE - 

Da jeg var hos negledamen min tidligere i uken, fikk jeg virkelig bekreftet hvor sterke neglene mine er. Hun syns det var tungt å file dem, haha. Men hun påpekte også at de ikke vokser spesielt fort, og det overrasket meg litt siden jeg har fått den effekten på håret av HairCare fra samme merke. Men at neglene ikke vokser fortere enn vanlig er egentlig et pluss, for det er jo ikke akkurat gratis å ta manikyr hele tiden ;-) Neglene mine pleide å være bøyelige før, så det sier jo litt om hvilken effekt jeg har hatt av vitaminene. Dessuten gjør det aldri vondt å få manikyr lengre - tidligere syns jeg det har brent sånn ved filing og tørking under UV-lampe. Gruet meg nesten like mye til negletime som til tannlegetime! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
                                                                                          - 2 OM DAGEN - 

Hvis du vil prøve NailCare kan du bestille din første pakke til 149,- HER! Det er ikke bindingstid, så hvis du ikke ønsker å fortsette, er det bare å sende en mail til kundeservice. Men det anbefales at man går på dem en stund for å oppnå gode resultater - husk at sterke negler kommer fra innsiden! 

LAST MINUTE DECISIONS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg måtte skrive dette innlegget på nytt, for det ble så himla langt på første forsøk! Dette blir i hvertfall det siste nybygg-innlegget på en stund hvis det er noen som er lei, for nå har jeg gjort mitt fram til mars, hvor neste tilvalgsmøte finner sted. 

På fredag hadde jeg altså tilvalgsmøte på kjøkken, bad, ekstratoalett og garderober. Kvelden før la jeg fra meg svartedauen for godt, og hadde egentlig bestemt meg for hvitt kjøkken. Foreldrene mine, vennene mine og alle de fine katalogene med hvite kjøkken kan jo ikke ta feil?

På tilvalgsmøtet startet vi med det foreløpig hvite kjøkkenet. Hjørner ble fjernet, skuffene ble flere, håndtak forsvant og det ble lagt fôringer opp til taket. Da alt var slik jeg ønsket, ba jeg om å få se det i svart, bare sånn for moro skyld. Ved et tastetrykk ble alt svart, og jeg kjente langt inn i hjerterota at: JA, dette er kjøkkenet mitt, der skal jeg stå og steke ferdigpizza etter at jeg har postet bilde av en salat på bloggen. Haha! Selv om kjøkkenet mitt er en hestesko og ikke det største, så blir det åpent fordi det mangler overskap på den ene siden. Det så rett og slett veldig bra ut, og spesielt med stekeovn i høyskap som prikk over i'en. Jeg var på nippet til å legge inn et integrert vinskap også, men jeg bestemte meg for å flytte inn først, og se hvor mye av skapplassen jeg trenger til mer fornuftige ting. Benkeplaten jeg gikk for er lys og marmor-lignende fra Dekton. Den er ganske dyr, så jeg tar endelig avgjørelse når jeg finner ut hvor dyr. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hva angår badene bestemte jeg meg for å droppe innfallet jeg fikk. Det blir ikke noen utvidelse av badet, og jeg beholder walk in-garderoben i gangen. Så jeg får leve videre uten badekar, for nå. Begge badene får mørk innredning, og på det store badet fikk jeg heldigvis lengre benk hvor det blir integrert kombiskap under. Speil fra vegg til vegg, og helt opp til taket. Forhåpentligvis vil det gjøre noe med romfølelsen. I tillegg til kombiskap får jeg skap og en rekke skuffer under vasken, så det kunne egentlig ikke blitt bedre. Satte også inn to skap til oppbevaring på badet, så det blir god plass til håndklær og diverse. Vegger og gulv skal ikke bestemmes før i mars, noe jeg er veldig glad for.

Så, over til garderober. Jeg valgte å fjerne skyvedørsgarderoben på soverommet mitt. Soverommet mitt skal være zen zone - og er det noe jeg ikke er flink til, så er det å holde orden i skap. Jeg bretter laken som en orangutang, og det samme gjelder vel egentlig klærne mine. I stedet valgte jeg en tre meter lang garderobevegg på kontoret mitt. Siden jeg hater å brette klær, blir det for det meste oppheng. Alt er lukket, bortsett fra en rad til fine vesker, og et oppheng hvor det skal henge pent tøy. Så her blir halve rommet altså garderobe, mens andre halvdel blir kontor. Vi designet også en garderobe for walk in i gangen. Jeg gleder meg til å se ferdig tegninger av garderobene mine, for jeg tror det blir helt rått! Første tilvalgsmøte var i hvertfall en positiv opplevelse, så det er jeg glad for :-) 

Nå må jeg løpe! Her i huset har vi en bursdag vi skal forberede, og jeg skal pynte gulrotkake! Håper alle nyter søndagen :-) 

Q&A - EF SPRÅKKURS PÅ HAWAII

I samarbeid med EF Språkkurs

Nå tenkte jeg at jeg skulle svare på spørsmålene jeg har fått inn, som angår Hawaii og språkkurset til EF som jeg var på der :-) Jeg har svart en del på mail, så jeg tar med noen av spørsmålene her, i tilfelle det er noen andre som lurer på det samme! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
Q: Er det slik at en må kjøpe tur for 100.000kr for å få 10.000kr rabatt? Og inkluderer dette flybiletter tur/retur og bosted?
A: Nei, det stemmer ikke. Hvis du vil vite alt om kostnadene for en tur du kunne tenke deg, anbefaler jeg deg virkelig å takontakt med EF Språkkurs. Det kan du gjøre her. Det er ikke forpliktende i det hele tatt, bare å grave og spørre alt du kan :-) 

Q: Hvor lenge før reisen er det anbefalt å søke?
A: EF Språkkurs anbefaler at du søker så tidlig som mulig hvis du vet at dette er noe du ønsker. Fordelen da er også at betalingen blir delt opp automatisk, slik at du kan spare samtidig som plassen din er sikret på kurset. Kristina og jeg hadde jo egentlig lyst til å være på språkkurset mye lengre, men det var rett og slett ikke plass til oss. Så det var ulempen ved at vi bestemte oss i siste liten! Det er jo ikke bare nordmenn som tar opp skoleplassene, her kommer det folk fra hele verden. Så vær tidlig ute!

Q: Hvor mye lommepenger(mat, shopping osv) anbefaler du at man har med?
A: Til Hawaii - spar som en gris! Jeg opplevde Hawaii som veldig dyrt - i hvertfall hvis man oppholder seg mest i Waikiki-området. Men det varierer så klart i forhold til hvor lenge du skal være borte, hvor mye du ønsker å shoppe, hva du ser for deg angående mat osv. Man trenger ikke gå ut og spise hver dag, det vil jeg absolutt ikke anbefale noen studenter å gjøre på Hawaii. Men det er mye bra shopping (både dyrt og rimelig), god mat og spennende opplevelser som koster litt. EF har faktisk en tavle hver måned med oversikt over masse aktiviteter, og der får man mulighet til å være med på ting litt billigere enn ellers. Alt fra tur med helikopter til transport til eksotiske strender. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Q: Helt ærlig, hvordan var det å bo på det studenthjemmet? Jeg har bodd på studenthjem før (ikke med EF) og det var helt forferdelig grisete.
A: Det var veldig enkel standard og ikke noe luksus i det hele tatt. Men både Kristina og jeg trivdes der, selv om det var himmelsk å sjekke inn på hotell etterpå. Det virket veldig sosialt å bo på studenthjemmet. Man får vaskedame en gang i uken, har kjøkken med kjøleskap og aircondition. Manglet egentlig ikke noe, bortsett fra en ordentlig dyne og pute ;-) 

Q: Hva var det aller beste med reisen?
A: Først og fremst var det å oppleve Hawaii. Klimaet, menneskene og alt var bare så... Behagelig! Det er ordet som beskriver Hawaii best, tror jeg. Dessuten er stedet den perfekte kombo av USA og tropisk reisemål, du får det beste av to verdener. Du kan liksom ta deg en shoppingrunde på Victoria´s Secret og en lunsj på Cheesecake Factory, før du padler ut i noe som ligner på regnskogen. Det likte jeg. Hehe. Det jeg likte best med EF var menneskene som jobbet på skolen. Jeg følte meg så velkommen og trygg, og dit er det virkelig ikke noe problem å reise alene. Som sagt tidligere så trodde jeg ikke at jeg skulle bli lei meg da skoleuken var over, men det ble jeg. Det er null stress å stå opp og gå til skolen, når sola skinner, palmene svaier, og alle smiler "aloha" til deg på veien. 

Q: Hva var gjennomsnittsalderen på kurset?
A: Gjennomsnittsalderen på kurset på Hawaii er fra 19-25  år, men om sommeren er det også studenter fra 16-18 her da de har fri i denne perioden og mulighet til å reise. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
Q: Er det mulig å få rabatt gjennom deg hvis jeg vil ha språkkurs i New York?
A: Ja, det er det absolutt :-) Rabattkoden min gjelder på alle destinasjoner, så husk og oppgi kodeordet «IdaEF» når du bestiller!

Q: Vurderer selv å studere et år på hawaii eller i california med EF, tror du det vil bli lite å gjøre i hawaii i et år eller er det noe du kunne anbefalt? Syntes det virker som det er litt mer i California, men har aldri vært noen av stedene, kun i Florida.
A: Så spennende! Det er absolutt mye å gjøre på Hawaii :-) Det er jo mange som velger å studere her i flere år, så det er mer enn nok å finne på. Men husk at du også har muligheten til å kombinere flere destinasjoner med EF Språkkurs, da ;-) Kanskje du kan få med deg begge destinasjonene? I såfall må du fortelle meg i etterkant hva du likte best!

Q: Hvilken flyrute anbefaler du til Hawaii? 
A: Oslo - New York - Hawaii. Så digg med bare én mellomlanding, om man så må vente litt i New York! På veien til fløy vi Oslo-London-San Francisco-Hawaii, litt mer strev, men det gikk heelt greit.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
Q: Dette er muligens et dumt spørsmål, men dekkes dette av lånekassen? 
A: Ingen dumme spørsmål :-) EF har noe som dekkes av lånekassen, men jeg er ikke helt sikker på hva. For å finne ut av det burde du kontakte en studieveileder på EF Språkkurs, så hjelper de deg med alle spørsmål :-) 

Q: Hvilke andre EF-destinasjoner kunne du tenke deg å dra til?
A: Åh, jeg er ikke i tvil. Sydney, Singapore, Miami eller San Francisco hadde vært gøy. 

Q: Hvor mye kostet det?
A: Jeg skulle så gjerne gitt deg en pris, men det er helt umulig. For det avhenger av hvor du skal reise, hvilket kurs du skal delta på, hvor lenge du skal være borte og så videre. Du kan få tilsent pristilbud på mail HER, ingen forpliktelser og det koster ingenting. Jeg jobbet forresten som ekstrahjelp på kontorene til EF for maange år siden, og fra da vet jeg at disse turene ikke er så dyre som man skulle tro. Jeg tror man kan spare mye på å reise til Hawaii med EF i stedet for å reise til Hawaii som turist. Hotell er noe av det som er dyrest på Hawaii, vi betalte 10.000 kr for 4 netter på det første hotellet, og 20.000 for 5 netter på det andre hotellet vi bodde på. Gaanske dyrt!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
Bare å spørre i kommentarfeltet hvis det har dukket opp flere spørsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan :-) Åååå, som jeg savner Hawaii! 

NÅ ER DET FIFTY FIFTY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
                                                                      - A DIFFERENT KIND OF SHOPPING - 

Først og fremst: tusen takk for alle tilbakemeldinger på innlegget hvor jeg spurte etter erfaringer med svart kjøkken. Det var veldig nyttig, for kommentarfeltet fylte seg opp med ting jeg absolutt ikke hadde tenkt på. For eksempel hvor synlig det blir med støv, fingermerker og diverse. I morgen tidlig skal jeg ha tilvalgsmøte, så i kveld har jeg vært og snoket litt hos Svane som skal levere kjøkken, bad og garderobe hos meg. Der fikk jeg blant annet se en svart overflate hvor fingermerkene forsvinner etter to sekunder. Jeg fant også en fin benkeplate til kjøkkenet, som kan lysne opp et eventuelt svart kjøkken. Standardkjøkkenet som følger med leiligheten var forresten ikke noe for meg i det hele tatt. Det hadde noen gripehåndtak som jeg stiller meg... Uinteressert i, hehe. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
                                                                               - DECISIONS, DECISIONS - 

Men jeg er blitt en vinglepetter. Etter påvirkning fra freshe interiørkataloger, foreldrene mine, venner og dere, står jeg faktisk 50/50 mellom svart og hvitt. Så nå må jeg bare ta det på sparket under tilvalgsmøtet, når jeg får se 3D-tegninger. Jeg tror kjøkkenet mitt er ganske trangt - derfor er jeg ikke helt sikker på svart lengre. Men så er spørsmålet om jeg skal drite i det og kjøre på likevel. Vii får se!

Hva angår badet er jeg bare et stort spørsmålstegn. For etter at pappa som er gammel kjøkkentegner, tok en blyant og tegnet badet mitt nesten dobbelt så stort, ble jeg helt i hundre. Så nå kommer jeg ikke til å få sove i natt, for jeg finner ikke ut før i morgen om det i det hele tatt lar seg gjøre. Men hvis det går blir jeg overlykkelig, for da blir det plass til både badekar og lang benk på hver side av vasken. Det resulterer i en langt mindre garderobe i gangen, men det ofrer jeg gjerne for å få drømmebadet mitt. Åååh, la det funke, please.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m5 preset
Skal selvfølgelig oppdatere dere på hva jeg har gått for etter møtet i morgen. Er jammen spent selv, for nå aner jeg ikke. Jeg kommer forresten til å samle alle innlegg om denne leiligheten under kategorien "nybygg", så der kan du få opp alle innleggene hvis du noen gang skulle være i samme situasjon :-) 

Nå må jeg finne en serie eller noe å se på, og prøve å glemme morgendagen. Jeg grugleder meg sånn! 

HJEMME HOS MOR OG FAR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Lenge siden jeg har hatt på meg så mye klær, haha! Nesten så jeg får litt klaustrofobi og føler meg innstengt ;-) Nå er jeg trygt hjemme i Tønsberg hos mor og far. Koselig å komme hjem, for jeg har jo ikke sett familien siden jul. Lenge til meg å være, i hvertfall. I går kveld kom lillebror på besøk også, så pappa lagde god mat og vi satt i kjøkkenkroken og pratet - helt til det var Farmen, så klart. Da ble familien delt i én gruppe med reality-motstandere, og én gruppe som satt klistret til skjermen. Mamsen og jeg var i sistnevnte, hehe.

Jetlagged som jeg er, sovnet jeg tidlig i går kveld. Derfor fikk jeg helt sjokk da jeg i dag våknet klokka 11! Herregud, hva skjedde. Sove i 12 timer?! Kanskje det er Tønsberg-lufta, jeg vet ikke. Men 12 timer søvn har jeg vel ikke fått siden jeg var tenåring og soving var livets hobby. Deilig var det uansett! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Hater fugler, men elsker ender! Denne søte flokken svømte innom brygga og hilste på meg i dag  Nå er det straks klart for mammas fiskesuppe, så jeg logger av. Men jeg kommer tilbake litt senere med litt flere kjøkkenrefleksjoner, for nå klikker det snart for meg altså. Snakkes snart!

I LOVE THIS ONE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                              - YVES SAINT LAURENT - 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Her er enda et innkjøp jeg gjorde på Hawaii! En beige, vakker liten sak fra YSL. Jeg vet at dette er vesken "alle har", men den er så klassisk og fin at det skjønner jeg godt. Jeg har virkelig manglet den perfekte selskapsvesken, og har utsatt det lenge fordi jeg hadde lyst på en beige Chanel. Men å kjøpe en så dyr veske i beige? Det tør jeg ikke. Så da ble denne fra YSL en veldig fin nummer to :-) Jeg syns den er perfekt til det meste, både bryllup, fest, shopping og kafébesøk. Den er kanskje ikke så fin til boblejakka i vinter (haha), så den får hvile seg i noen måneder nå. 

Hvis du skal til Honolulu har jeg to shoppingtips til deg som er ute etter fine vesker og den slags: Luxury Row og Ala Moana senteret. Vi brukte timevis begge steder, det var så bra utvalg og fine priser hvis man i det hele tatt kan si det. Vesken min er forresten ganske mye mørkere i virkeligheten, men det er jo så mørkt i dette landet at jeg måtte... Work my magic :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
I skrivende stund sitter jeg i kosedressen og drøyer å bevege meg ut. Jeg skal komme meg hjem til Tønsberg i dag, hvor både tilvalgsmøte og pappas 50 årsdag venter i løpet av uken. Men jeg er vel ikke den eneste som gruer meg til å gå ut i dette været...? Nå vet jeg ikke om det er likt som i går, men da var det i hvertfall så glatt at hele Oslo minnet om opptaksprøven til Disney On Ice. Jeg måtte virkelig konsentrere meg for å ikke le høyt, av stive menn med stresskoffert, som staket seg bortover isen. På kvelden følte jeg meg som ondskapen selv fordi jeg bestilte sushi med sykkelbud. Men i følge sykkelbudet hadde han piggdekk, så det var ingen fare. Hadde dødd av dårlig samvittighet om noen hadde brukket en arm bare fordi jeg ikke orket å gå ut og handle mat selv. Kan tenke meg det var stappfullt på legevakten i går også, uffamei.

Nå skal jeg bælme dagens tredje kaffe og ta meg sammen. En ting er i hvertfall sikkert, det blir kosedress, boblejakke og komfortable sko på reisen, dårlig vær er en veldig god unnskyldning for å se ut som en dass. Ønsker alle sammen en fiin dag  

JEG KLARER IKKE Å BESTEMME MEG


Okey, dere. Tiden flyr. I morgen reiser jeg hjem til Tønsberg for å ta noen valg angående leiligheten min som bygges i en rasende fart. Det har virket så fjernt hele veien, men plutselig var innboksen full av kataloger og invitasjoner til tilvalgsmøter. For å være helt ærlig har det vært et skuffende syn. Så en erfaring jeg har gjort meg så langt i nybygg-prosessen, er at man absolutt ikke kan velge og vrake når det kommer til innredning av leiligheten. Kanskje de setter standarder som garanterer at kjøperne vil bruke penger på å endre på ting - men da burde det jo i det minste gå an å velge fine ting. Det hjelper ikke meg at jeg kan velge mellom åtte vasker i stål, når jeg ikke vil ha en vask i stål. Bah...

Men! Dette fikser jeg. Løsningen blir eventuelt at jeg tar ting ut av leiligheten, og heller fikser det på egenhånd når den er ferdig bygget. Dessuten gjelder denne frustrasjonen fliser, vasker, kraner og den slags - hva angår kjøkkeninnredning og baderomsinnredning kan jeg velge ganske fritt, selv om det kommer til å koste. For selv om jeg ikke har sett hva som er standard i virkeligheten, er jeg ganske sikker på at jeg ikke vil ha det. De siste ukene har jeg begynt å drømme om svart kjøkken. Og om et mørkt bad, som gir meg spafølelsen. Bali møter Slettvoll, gir det mening? Haha. Er det ett sted jeg har funnet mye inspirasjon til interiør, så er det på Bali. Husker at jeg ønsket at jeg kunne fylle en container med interiør og shippe alt ammen hjem. Uansett, tilbake til det mørke. Bildene over viser litt hva jeg tenker, selv om jeg ikke helt klarer å finne bilder som viser nøyaktig hva jeg vil ha. Men nå er jeg plutselig ganske sikker på at både kjøkken og bad skal være mørkt.

Svart kjøkken har jeg bestemt meg for, sånn 95%. Har du noen mening om det? Kanskje du har et svart kjøkken selv? Blir man lei etter to uker? Skulle virkelig ønske at jeg slapp å bestemme det . Dette er jo egentlig en veldig morsom prosess, jeg har bare glemt det litt bort. Men det er jo derfor jeg drar hjem et par dager før tilvalgsmøtet, så jeg kan farte rundt og se på det som finnes av muligheter. Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger :-)) 

SNAPCHAT PÅ REISEN


                                                                               - DIREKTE FRA HAWAII - 

God morgen! I dag klarte jeg å sove til halv 6. Sykt fornøyd, hehe! Jeg tenkte jeg skulle dele noen fargerike snapchats fra reisen, siden jeg sikkert har mange lesere som ikke følger meg på Snap. Jeg heter Idawu der, hvis du har lyst til å følge meg :-) 

Uff, på Snapchat skjer det mye styggdom, det hender at jeg angrer på min egen ærlighet og sletter noe. Det er også veldig confusing å ha både venner og blogglesere på Snapchat. Ovenfor dere syns jeg ikke noe er flaut, men så har jeg jo for eksempel folk jeg har datet, som ikke skjønner greia og bare tror det har klikket helt for meg. Hahaha. Men det får bare være, dere er jo viktigst ;-) 

Likte dere rumpen nederst til venstre? Da jeg la ut bilde av meg selv på paddleboard, fikk jeg en kommentar om at jeg burde fokusere mindre på markløft og rumpe når jeg trener. Det gikk ikke så veldig inn på meg - for jeg trener jo ikke, ehehe. Men det burde jeg virkelig begynne med. Ikke for å gjøre anonyme lesere fornøyd, men fordi jeg ble andpusten av å gå med søpla i går. Nå er det flere måneder siden jeg var inne i gode treningsrutiner. Eksamener og forkjølelser på rekke og rad amputerte liksom alt. Men jeg gleder meg veldig til å komme meg tilbake på trening nå, det er jo så gøy når man først kommer i gang. Sosialt er det også! Og så savner jeg lykkefølelsen etter trening. 

I dag skal jeg rundt i byen og pusse opp mitt ytre. Vipper og negler har forfalt i varmen, så nå gleder jeg meg til å freshe opp. Ha en fin dag så lenge 

LOVING MY JETLAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
                                                                             - JET LAG IS MY BITCH -

God morgen! Jeg har funnet ut at jeg ikke klarer å lure jetlaggen, så jeg kan like gjerne nyte den og utnytte den. Jeg er vanligvis en person som legger meg sent og sliter når jeg skal stå opp, så å sovne tidlig og våkne tidlig av seg selv er egentlig en luksus. Å sovne syv om kvelden og våkne klokken 3 om natta er kanskje litt for ekstremt, men det blir jo bedre for hver dag som går. 

Etter at jeg våknet klokken 3 i natt har jeg fått gjort unna en hel haug. Alt er pakket ut, klær er vasket og jeg er godt i gang med vasking av leiligheten. Jeg tenkte jeg skulle være en hensynsfull nabo, og vente med støvsugingen og moppingen til klokka 7, hehe. I skrivende stund står jeg ved kjøkkenbenken og koker en posesuppe - sykt takknemlig da jeg fant den i skapet, for ellers er det tomt. Det siste jeg har lyst til er å gå løs på det amerikanske godteriet som jeg har kjøpt til andre... Æsjamei! 

Nei, nå gleder jeg meg bare til det blir lyst og resten av byen våkner. Tenkte jeg skulle ut og kjøpe litt bursdagsgaver senere i dag. Burde egentlig gjort unna det på Hawaii, men jeg reiste hjem med 14 kilo overvekt og hadde egentlig nok med meg selv ;-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
Ønsker deg en super mandag så lenge, vi snakkes senere! 

NEW YORK SLEEPOVER

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
                                                                             - WHEN IN NEW YORK - 

Hva skal man si... Aldri fly på en fredag den 13.? Da vi satte oss inn i flyet på Hawaii, fikk vi beskjed om å gå av igjen. Bare for en time, det var noe som måtte fikses på flyet. Èn time ble til ni timer, og til slutt ble vi booket om. Til en ni timers flytur til New York. For så å måtte vente i New York i 12 timer, før en syv timers flyreise hjem til Norge. De siste to døgnene har jeg ligget mye på gulvet, febrilsk prøvd å holde orden i håndbaggasjen, freshet meg opp ved hjelp av vann og papir - og spist så mye ekkel mat at jeg kunne trengt en skikkelig detox. Kan nesten ikke tro at reisen som skulle ta 23 timer, tok over 40 timer til sammen! 

Tross all uflaks og trøtthet, har vi heldigvis klart å holde humøret oppe hele veien. Ganske imponerende til oss å være, haha. Da vi kom til New York var vi så trøtte at vi bare snublet rundt oss selv, så vi bestemte oss for å sjekke inn på et airport hotel og sove i seks timer. Vi kjøpte en eske med donuts, tok oss en dusj og hoppet i hver vår himmelske seng. Jeg tror aldri jeg har sovet så godt i hele mitt liv. 

Den siste flyturen hjem til Oslo gikk som en drøm, nå er jeg bare så glad for å endelig være hjemme igjen. Målet for dagen er å holde meg våken til klokka 8 i kveld. Spent på om det går, for kroppen min har veeldig lyst til å sove allerede nå. Kanskje ikke så rart, for på Hawaii er det sovetid. Snakkes i morgen, endelig er vi i samme tidssone :D 

TYPISK OSS: HAWAII EDITION

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
Når du leser dette innlegget, sitter nok vi langt over skyene og snorker i hvert vårt flysete. Sikkert litt slitne og lei, men veldig enige om at det har vært så VERDT det. Disse ukene har virkelig vært et eventyr, og jeg har forelsket meg fullstendig i Hawaii. Selv om vi ikke har sett en brøkdel av alt man kan oppleve her. Men det gjør ingenting, for vi har allerede planlagt at vi skal tilbake senere i år. Takk til bestevennen min for godt selskap på nok en reise - følte jeg måtte lage et innlegg for å prøve å beskrive hvor morsomt vi har det sammen. Beklager på forhånd hvis det blir too much information for noen... 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
 Vi hadde planene klare hva angikk flyturen hit, og hadde bestemt at vi skulle holde oss våkne på den siste flyturen fra San Fransisco til Honolulu. Derfor oppgraderte vi oss til first class, og syns det var litt stas. Nå skal vi kose oss maks! Vi rakk å pirke litt i en treretters middag og bestille oss en drink, før vi falt i den dypeste søvnen og dermed gikk glipp av hele opplevelsen. Fail! 

 Du vet hvordan du alltid skal være forsiktig med å snakke tull i utlandet, fordi du aldri vet når det står en nordmann rundt hjørnet? Det problemet føler vi ikke at vi har hatt her. Vi har møtt på maks tre nordmenn, og to av dem var i skolesammenheng. Men en vakker dag hadde vi en ganske lang taxitur. Og som vanlig satt vi i baksetet og fjollet i vei om alt og ingenting. Da vi var framme og skulle til å betale, sier taxisjåføren plutselig: kort eller kontant?! Gjett om stillheten senket seg i taxien i noen sekunder. Alt jeg klarte å tenke var: hva faen har vi snakket om?! Har vi sagt noe om sjåføren? Hvor mange gang er i løpet av turen har vi praktisert fullstendig upassende humor? Jeg syns det var frekt av taxisjåføren jeg, da. Han kunne jo avslørt at han hadde bodd 30 år i Norge med en gang vi satte oss inn i bilen....

 Etter fire dager på studenthjem, begynte vi å lure på når vi skulle få nye håndklær og rent sengetøy, det begynte jo tross alt å bli ganske ufresht. Heldigvis hadde rommet vårt vaskedag dagen etter, så om morgenen slang vi håndklær og alt som var på gulvet, og gledet oss stort til å få nytt. På vei ut gikk vi innom administrasjonen bare for å forsikre oss om at alt var i orden, og beskjeden vi fikk var.... You do your own laundry. Yes da. Her har du bertene som tror de er på luksushotell. Så da var det opp på rommet igjen, legge på skittent sengetøy og henge opp håndklærne igjen. Det var jo ikke sånn at vi orket å sette oss inn i hvordan man bruker vaskeriet. 

 Før vi reiser sammen, vet vi alltid at vi kommer til å ha minst én skikkelig krangel i løpet av turen. Denne gangen har vi ikke flydd i tottene på hverandre, men det var ikke langt i fra. Da vi hiket opp Diamond Head, fant vi en liten klippe som stakk ut av fjellet, hvor det passet fint å ta bilder av hverandre. Det eneste som stoppet en fra å falle utfor stupet, var noen tynne jernstenger. Over alt hang det skilt om at du ikke må lene deg på gjerdet. Da det var Kristina sin tur til å bli tatt bilde av, hoppet hun opp og satte seg på gjerdet. Som man ikke skulle lene seg på en gang. Kom deg ned, jeg tar ikke bilder når du sitter oppå der, ropte jeg. Men nå sitter jeg her uansett, så bare knips, ropte Kristina tilbake. Da hun var trygt nede på bakken igjen, smalt det: jeg hadde gjort det igjen hvis du ikke klikket sånn. Det gjorde meg dritsur, og jeg klarte ikke å gi meg der: ok, jeg skjønner. Hvis du kaller det å klikke når noen bryr seg om deg, greit for meg! Jeg ga meg ikke før Kristina hadde sagt unnskyld. Hahaha. Kranglefanten. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
 
Vi var jo litt rådville da vi skulle legge kjappe planer for nyttårsaften, og bestemte oss til slutt for å booke oss inn på en fest som skulle være på et resort. Kristina ringte resortet, og presterte å si at "we are two adult girls who would like to come to your party". Jeg tenkte 1. Å nei, nå tror de at vi er eskorter med en fortid i pornobransjen. 2. Godt vi skal på engelskkurs! Vi lo så mye at det nesten var umulig å fullføre telefonsamtalen. Etter den dagen har vi presentert oss som two adult girls ved alle reservasjoner vi har gjort. God stemning!

 Siste kvelden vår på studenthjemmet var vi tomme for dopapir. Etter den lille flausen med håndklær og sengetøy, forstod vi jo såpass at vi var nødt til å kjøpe dopapiret vårt selv. Men... Kjøpe en stor pakke dopapir bare for noen timer?! Det gidder vi jo ikke. Vi robber heller dassen på Cheesecake Factory etter middagen. Vi følte oss både smarte og økonomiske, der vi trampet inn på toalettet for å hustle litt tørkepapir til kvelden. Men akkurat i det vi skal til å fylle veska, tar den ene damen på toalettet fram en rengjøringsspray. Hadde hun gjort det ett sekund senere, hadde vi sikkert blitt utestengt fra Cheesecake Factory på livstid. Og dét hadde vært krise. For det er livets sted.

 Orker dere å høre mer om dopapir? Vi endte med å gå og kjøpe en 4-pack dopapir, for vi var vettskremte etter opplevelsen på Cheesecake Factory. Med nytt dopapir i posen var vi i godt humør, da vi hoppet inn i heisen på studenthjemmet. Kristina setter seg på huk over dorullene, og sier..... I'm taking a shit. Lært seg skikkelig engelsk, vettu! Og før hun rekker å fullføre setningen, hopper en fremmed person inn i heisen sammen med oss. Som helt sikkert forstod engelsk. Vi burde egentlig bare ha ledd av det, men stod i stedet og holdt pusten hele veien opp til vår etasje. Det var smertefullt. 

 Jeg regner med at noen kanskje kjenner seg igjen i denne, men jeg blir sånn super ukomfortabel i dyre butikker. Og dem har vi vært en del i her på Hawaii. Jeg oppfører meg nærmest som en dørmatte, tør ikke å ta på noe, og skal i hvertfall ikke sitte ned og drikke sprudlevannet vi blir tilbudt. Selv om vi faktisk har tenkt å handle. Heldigvis har ikke Kristina det problemet. Da jeg skulle kjøpe lommeboken på Chanel, ble jeg så ukomfortabel at hun måtte ta seg av handelen. Selvstendig kvinne dott com. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
 Er det noe som får min kjære reisepartner i godt humør, så er det når det er tilbud på fine ting. Første gangen vi var på en ordentlig matbutikk her, fikk hun øye på en hel vegg med tilbud på julegodteri. Candy canes til 49 cent ropte hun, sklei bortover gulvet og landet på alle fire foran godteriet. Standard prosedyre, og som den gode vennen jeg er, står jeg bare og ler så jeg ikke får puste.

 Bortsett fra en helt forferdelig og upassende form for humor, snakker vi mye om to ting: interiør og dyr. Det er så mange søte hunder i området her, at vi bare går rundt og "åh"-er hele tiden. Uansett. En av kveldene vi sov på studenthjemmet, hørte vi plutselig mjauing fra noe som hørtes ut som en liten og fortvilet katt. Det samme skjedde kvelden etter. Dagen etter holdt ikke Kristina ut lengre, så det ble en daglig rutine å kjøpe kattemat og legge det på en brun papirpose nede i buskene. Etter noen dager, bestemte hun seg for å ringe til Animal Rescue, for å få noen til å hente katten. Hun ringte og ringte, skrev til og med til dem på Facebook. Takk og lov for at de ikke svarte, for jammen hadde ikke katten et hjem og en kjærlig eier på andre siden av veien. 

 Waikiki Beach er en ganske fullstappet strand. Her ligger man som sild i tønne, og det er ikke sjeldent at man kommer i prat med den som ligger helt inntil. I denne historien nevner jeg ingen navn. Men en av dagene hadde vi spist dårlig mat før vi gikk på stranda, og hadde vondt i magen begge to. En av oss tok sjansen på å slippe en liten promp - som ikke viste seg å være en liten promp, men et tordenvær av verste type. Det kunne gått helt fint. Hvis det ikke var slik at en japansk turist lå og leste bok rett ved rumpa til vedkommende. Skal love dere at denne turisten fikk fart på seg, røsket med seg håndkleet sitt og forsvant. HAHAHA! 

Ok, nå gir jeg meg før jeg går over grensen. En ting er i hvertfall sikkert, etter denne turen har vi sikkert hundre nye historier og minner vi kan le og smile av. Vi blogges når jeg er trygt nede på norsk jord :-) 

SISTE DAG PÅ STRANDEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
De to siste dagene har det vært som om en hetebølge har truffet Honolulu. Det har i hvertfall føltes mye varmere enn det har gjort resten av oppholdet. Vi har badet hvert femte minutt uten å overdrive, og tømt hver eneste tube med solkrem. Vann, iste og Snapple Diet (kan vi please få den i Norge?!) har gått ned på høykant. Badetemperaturen er så deilig at jeg ikke kan beskrive det med ord, og i dag har det vært store bølger som vi har lekt oss i. Jeg føler meg helt tullete forelsket i dette stedet. Da jeg stod ute i vannet alene i dag, måtte jeg konsentrere meg for å roe ned smilingen littegrann. Følte meg som den gærningen som stod og gliste helt alene, haha. 

Hawaii må forresten være det perfekte stedet å praktisere engelsken sin. Man får jo ikke være i fred! Og det må man bare lære seg å like, uansett hvor norsk og asosial man er. Jeg rakk så vidt å legge meg ned på stranda i dag, før dama på solsengen ved siden av ville hjelpe meg å gjemme lappen som stakk opp av bikinitrusa mi. Da hun gikk til lunsj, fikk jeg beskjed om at det bare var å forsyne seg med bademadrass og parasoll mens hun var borte. Jeg er fortsatt ikke blitt vant til all vennligheten som florerer her. Skandinaveren i meg lurer fremdeles på hva som ligger bak, når noen stopper opp i matbutikken og gir meg et kompliment for den grusomme hatten jeg går rundt med. 

Om fem timer blir vi hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Sorg i hjertet! Vi har bestemt oss for å døgne, så nå ligger vi her i hver vår kosedress og bare venter. Vi er trøtte allerede, så spørs om ikke vi må sette på musikk og øve på hula dancing eller noe. Jeg har forresten forhåndspostet innlegg, så dere blir jammen ikke kvitt meg selv om jeg skal fly i et døgn. Og tenk at vi skal fly fredag den 13.! Måtte det gå like bra som det gjorde på veien hit :-) 

BEACH & BOOKS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with s1 preset
                                                                              - THIS MAKES ME HAPPY - 

Har du lest Kepler-bøkene?! Hvis du ikke har det, har du mange våkne netter med økt hjerterytme foran deg. Hehe. Jeg blir alltid så redd når jeg leser bøker i denne serien, at jeg alltid sjekker om døren er låst en ekstra gang. Jeg fikk Kaninjegeren til jul, som er den siste boka i serien. Som i de fleste krimbøker følger man en etterforsker gjennom alle bøkene - men til tross for det syns jeg ikke det er et must å lese disse bøkene i riktig rekkefølge. Jeg syns liksom ikke hovedpersonen er så interessant, det er historiene som gjør disse bøkene. Dum som jeg var tok jeg bare med meg én bok på denne turen, fordi jeg tenkte at det ikke ble så mye tid til lesing. Men når en bok er spennende, ryker den jo på en dag. Denne prøvde jeg å spre utover dagene, men den varte ikke så lenge likevel. Kanskje det er på tide at jeg skaffer meg et lesebrett, så jeg kan ha med en haug med lesestoff uten å måtte drasse så tungt :-) Noen som har erfaring med lesebrett og kan tipse meg om et? 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with s1 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with s1 preset
Nå har vi cirka et og et halvt døgn igjen på Hawaii, og stemningen er ikke helt på topp fordi vi vet at det nærmer seg slutten. Den som klarer å sprudle av lykke rett før en 24 timers reise hjem til kalde Norge, skal få Nobels Fredspris av meg den dagen jeg sitter i juryen. Det føles forresten ut som jeg har vært her i evigheter, selv om det ikke har gått tre uker en gang. Så jeg gleder meg til å se familien min. Men sånn bortsett fra det....? Det er ikke mye jeg gleder meg til. Kulde, boblejakke og skolearbeid er de tre ordene som står i hodet på meg. Fyttigrisen. Men det er ikke synd på meg! Jeg har tross alt fått varmet kroppen skikkelig her på Hawaii, så resten av vinteren skal jeg nok klare å takle ;-) 

WHAT A BEAUTIFUL DAY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
                                                                     - STAND UP PADDLE BOARDING - 

For en fantastisk dag det har vært i dag. Jeg har blant annet sust rundt på denne dingsen. Stand up paddle board! Det var både gøy og fredelig på samme tid, kjente at det var en aktivitet som ga meg ro samtidig som jeg fikk bevegd på meg. Jeg har ikke lært meg noe teknikk, og på disse bildene lurer jeg faktisk på om jeg står feil vei på brettet, haha. Men øvelse gjør mester! Slår uansett ikke min kjære reisepartner som satt feil vei i kajakken i dag - ikke rart den var litt vanskelig å kontrollere, hahahaha  Dette vil jeg i hvertfall gjøre mer av når jeg kommer hjem. Jeg har ikke mer på hjertet, annet enn at jeg fremdeles nyter livet her. Nå skal jeg rense ansiktet og hoppe i køya, for her har det rukket å bli sent. Natta alle søte! 

NÅ HOLDER DET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Dette er nesten litt flaut å innrømme, men vi har vært skummelt mye på The Cheesecake Factory her på Hawaii. HAHA! Vi oppdaget ved en tilfeldighet at det fantes her, og etter ett besøk var vi frelst. Problemet er jo at vi vil prøve alt på menyen, så vi har endt opp med å gå tilbake gang på gang... Noen ganger har vi endt opp med å bare spise ett måltid i løpet av hele dagen, fordi vi blir så himla mette på her. Jaja, det er vel økonomisk i det minste? Vi har til og med hatt så lyst til å spise der at vi har ventet på bord i opptil en og en halv time - men det er null problem, man tar bare med seg ventedingsen, går på shopping, og vender tilbake til restauranten når den blinker og vibrerer. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Vel, etter at vi spiste der i går igjen, sa det i hvertfall stopp for meg. Det er jo ikke sånn at vi har vært der hver eneste dag, men alt for ofte. Hehe. Det finnes jo så mange bra restauranter her, så det blir for dumt å sitte i samme hjørne hver eneste kveld. 

En liten funfact i farta! Det er sykt mye duer og andre fugler her. Men til og med de er snillere på Hawaii enn hjemme. De tasser rundt på restaurantene, men aldri i verden om de gjør et forsøk på å stjele maten din. Throwback til da jeg så en dame med pølse bli angrepet av en måke på Aker Brygge. Ok, nå skal jeg slutte å snakke om mat. Vi kom nettopp hjem fra middag ute, og nok en gang tror jeg virkelig på at jeg aldri kommer til å bli sulten igjen. 

DET BLIR HELT UMULIG Å REISE HJEM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with a5 preset
Akkurat nå hater jeg at jeg studerer. For hvis jeg ikke gjorde det, hadde jeg revet returbilletten i to og bare blitt her. I dag lå jeg på stranda og klarte ikke helt å slappe av, fordi jeg stresset sånn med å minne meg selv på å nyte hvert sekund. Jada, så her ligger jeg og nyter alle sekundene. Snart skal jeg hjem. Det gjør meg litt deprimert, på den overfladiske måten. Jeg er ikke skolemotivert, jeg er motivert for å være her. HEHE. 

Og ellers har jeg kjøpt meg den styggeste hatten på hele Hawaii. Her har man valget mellom å kjøpe en fin hatt til 2000 kroner eller en stygg hatt til 100 kroner. Noen mellomting har jeg ikke klart å finne. Og ettersom jeg alltid kaster hattene mine når de er blitt flate nok i kofferten, gikk jeg for den billige varianten. Kanskje føles den bare klein å ha på fordi jeg er vant til hatter som er på størrelse med moder jord. Var ikke mye diva over denne, føler meg heller som en som nyter å bowle og drikke Fanta Exotic på fritiden. 

Vi har nettopp fullført vårt lille kveldsrituale - Farmen, og skal til å legge oss. Er det én ting som blir fint med å komme hjem, så er det å være i samme tidssone som familien. Jeg liker å ringe og plage dem hele tiden, og det får jeg ikke gjort når jeg er her. Snakkes i morgen - eller etterpå, blir det vel :-) Natti!

TO MATCH MY BAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                                 - A GIFT FOR MYSELF - 

I går dro vi på en liten shoppingrunde igjen, og vi kjøpte såå mye fint begge to. Hadde jeg visst hvor shoppingparadis Honolulu er, skulle jeg tatt opp lån før jeg dro hit. Hahaha. Neida, joda, neida. Da vet jeg i hvertfall det neste gang jeg skal hit. For jeg  tilbake! Jeg husker ikke helt hva grunnen er, men flere av de vi har snakket med i de litt dyrere butikkene, sier at varene deres er billigere her på Hawaii enn på fastlandet. Og da vi var hos YSL, var det plutselig 20% rabatt på alt i butikken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                           - THE CUTEST LITTLE WALLET - 

En av tingene jeg kjøpte i går var denne lille Chanel lommeboken som matcher vesken jeg har hjemme. Jeg var veldig fristet til å kjøpe en peachfarget, men fornuften slo til i siste liten. Denne kan jeg jo ha til jeg blir gammel og grå, tipper jeg hadde blitt lei av den knæsje fargen etter kort tid. Deilig å endelig ha en fin liten lommebok! Fun fact: jeg har ikke hatt lommebok på evigheter. Jeg går bare rundt med en stygg liten pung, hvor innsiden er et kaos av alle kortene mine, mynter og gamle kvitteringer. Litt rart egentlig, siden jeg er et ordensmenneske ut av en annen verden. Men nå blir det orden vettu! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Her er det morgen, og vi har nettopp vært ute og spist frokost. Kristina har gått på stranda, mens jeg er tilbake på hotellet for å gjøre forberedelser til stranda. Jeg har nemlig tvangstanker mot å ta den første smøringen på stranda, jeg  ha en nakensmøring før jeg skal ut i sola. Altså stå naken og smøre meg med solkrem, så jeg er sikker på at hver eneste centimeter på kroppen er beskyttet. Kanskje litt tullete, men jeg må bare :-) 

Og ellers har vi sovet som tornerose i natt begge to. Sengetøyet på dette hotellet er så mykt at jeg bare har lyst å ligge våken om kvelden og føle på hvor mykt og rent det er. Blir vel snart vant til det tenker jeg, hehe. Okey, nakensmøring neste. Vi blogges snart!

HOTEL HAPPINESS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                                      ​- I'M IN A HOTEL - 

Da har luksusdyrene sjekket inn på hotell! Haha. Dere skulle sett trynene våre i dag, da vi ankom hotellrommet vi skal bo på de siste dagene vi er på Hawaii. Misforstå meg rett - vi har kost oss på studenthjemmet. Ligget i hver vår køye og ledd på kveldstid, snakket med koselige naboer, og dekorert rommet med personlige eiendeler for å gjøre det mest mulig hjemmekoselig. Men fy søren så deilig det var å sjekke inn på et luksushotell nå! Kontrasten ble liksom så innmari stor. Her bor vi i tredevte-et eller annet etasje, har hver vår queen size-seng, og en do som både vasker og tørker oss. Altså, jeg DØR av sistnevnte. Men mer om det senere... 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                               - ROOM WITH A VIEW - 

Se den utsikten! Her kan vi stå og speide etter hai før vi hiver oss ut på hvert vårt paddle board. Og ellers er vi veldig fornøyd med fargene på rommet! Store deler av Hawaii er nemlig prydet med mørkt tre og blomstermønster - men her er det brukt farger som vi ville brukt i vårt eget sommerhus ble vi enig om. Vi har ikke sovet her én natt enda, men jeg kan allerede anbefale Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
I kveld blir det nok en night in på oss, vi har fartet rundt i hele dag. Det blir i hvertfall bedre plass når vi skal besøke hverandre i sengen for å se på Farmen Kjendis! Hahaha. Jeg takker meg selv og høyere makter for at jeg ikke sa ja til å være med på det der, jeg hadde sikkert dødd allerede i båten på vei til gården. Dessuten er jeg jo ikke kjendis, men det trenger man tydeligvis ikke å være lengre for å være med på slike program.

Over og ut fra verdens deiligste hotellseng! 

GJØR HUDEN KLAR FOR SOLA

Annonse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f3 preset
                                                                 - BETAKAROTEN + KOBBER = TANCARE - 

De siste dagene har det gått mye i sol, strand, sand og bading her på Hawaii. Vi nyter dagene, stresser lite og har egentlig bare lyst til å bli her for alltid. At det er vintertid her nå får meg til å lure på hvor varmt det er resten av året, for temperaturen er bare helt nydelig. Litt skyer og bris innimellom, men ellers bare fint. Heldigvis skal vi være her noen dager til selv om vi er ferdig på språkkurs, det hadde gjort vondt i hjertet å reise hjem nå!

Nå har jeg gått litt lengre på TANCARE-kapslene, så tenkte å gi en update på det. Som dere sikkert skjønner er jeg veldig fornøyd - ellers hadde jeg aldri giddet å lage innlegg om det. Det finnes andre måter å tjene penger på, for å si det på den måten. Jeg føler at jeg får en veldig fin glød når jeg går på TANCARE, også i ansiktet som jeg nesten aldri soler direkte. Ettersom jeg ikke pleier å sole ansiktet (prøver å unngå mer rynker og fregner enn nødvendig), pleier det bare å bli lett rosa når jeg er i varmere strøk. Men når jeg tar betakaroten får ansiktet en gulere tone - på den positive måten altså. Jeg har hørt folk si at de ikke vil ta betakaroten fordi de ikke vil bli knalloransje.... Man blir ikke knalloransje, jeg kaller det i hvertfall glød ;-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
Ikke bry dere om looken. Glattetanga og hårføneren har streika her, så vi går rundt som to rakkefanter begge to. Lenge leve blogglivet.... 

Uansett! Den aller viktigste grunnen til at jeg tar betakaroten er for å unngå å bli solbrent og få soleksem. At man får en finere farge er selvfølgelig en stor bonus, da. I tillegg til betakaroten, inneholder TANCARE kobber. Kobber er et sporgrunnstoff som kroppen trenger i småmengder og som må tilføres via kosten. Det er blant annet viktig for kroppens produksjon av melanin i huden, og det er det som gjøs oss brune i sola. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f3 preset
Hvis du skal på en ferie i nærmeste framtid, eller ønsker å begynne å forberede huden din på lysere tider, kan du bestille TANCARE her

Du får første pakke til kun 149,-, og det er ingen bindingstid på abonnementet. Hvis du ikke ønsker å fortsette å motta kapslene, sender du bare mail til Lab Pharma sin kundeservice :-)

JEG KOMMER TIL Å SAVNE DENNE SKOLEN

Jeg er på reise i samarbeid med EF Språkkurs
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
For å være helt ærlig, trodde jeg at jeg skulle være skikkelig happy når vi var ferdig med skolen her, og bare kunne nyte de siste dagene som ferie. Men sannheten er at jeg syns det var trist å ha siste skoledag i dag. En uke er alt for lite! Vi har jo akkurat begynt å bli kjent med klassen og læreren vår. Læreren vår Lisa er så utrolig skjønn. I tillegg til å sørge for at vi lærer engelsk, har hun vært flink til å få oss til å snakke om kulturen vår. Vi har hatt noen gode samtaler i klasserommet, og jeg syns det er så spennende å høre hvordan hverdagslige ting gjøres i de andre landene. Jeg satt og måpte da en jente fortalte at staten hun bor i har forskjellige innetider avhengig av hvor gammel du er. Noen satt og måpte da jeg fortalte om Vinmonopolet. You cant buy wine in the gas station?! Haha.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
Da vi var ferdig i dag fikk vi diplomet vårt for den uken vi har deltatt på språkkurset. Hvis jeg hadde hatt mulighet skulle jeg gjerne deltatt i mange flere uker. Hjemme hadde jeg sikkert dødd hvis jeg måtte presentere noe på engelsk i klasserommet, men her er det bare helt naturlig og gøy. Alle er jo her for å lære engelsk. Hvis du i det hele tatt vurderer et språkkurs med EF, så du velge Hawaii. Jeg har vært i Los Angeles med EF også, men avdeling Honolulu er ti ganger mer magisk. Komboen av tropisk øy og USA er bare helt fantastisk, og jeg tror nok dette er min nye favorittdestinasjon. Lang reise, men det er det verdt. Og som sagt så er det dyrt her - men da er det snakk om hotell, taxi og restauranter. Lever man studentlivet, så skal man nok klare seg helt fint :-) 

Hvis du kunne tenke deg å ta et engelskkurs med EF her på Hawaii, kan du få opptil 10.000 kr i rabatt ved bruk av rabattkoden "IdaEF". Det finnes så klart en haug med andre destinasjoner også - 46, for å være helt nøyaktig. Og det er ikke nødt til å være engelsk heller, du kan velge mellom 7 språk. Språkkursene har oppstart hver mandag hele året, så du kan starte nesten når du ønsker. 

Bestill en gratis brosjyre HER hvis du vil :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
Jeg tenkte å ha en Q/A-runde angående oppholdet hos EF, så hvis du har et spørsmål er det bare å legge det igjen i kommentarfeltet under dette innlegget. Og forresten! Kristina og jeg har hatt Snapchat takeover på EF sin Snapchat i dag, så legg "EFnorge" hvis du vil se storyen vår! ♥

ETTER SKOLETID

Jeg er på reise i samarbeid med EF Språkkurs
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
I dag hadde vi vår første dag med vanlig skole, ettersom gårsdagen var mer som en introduksjon. Etter å ha tatt språktesten og hatt en muntlig presentasjon av oss selv, havnet vi i advanced-klassen. Var litt stresset for at det skulle bli for vanskelig, men det fungerte veldig bra for oss. I første økt satt vi på hver vår data og løste oppgaver hvor man skulle lese, lytte og skrive. I andre økt satt vi i et vanlig klasserom, hvor vi snakket sammen i grupper og med læreren. Temaet i dag var international business - gøy at vi snakker om ting som kan brukes i arbeidslivet, og ikke bare om katter, hunder og trær. Haha :-) 

Etter skolen dro vi rett avgårde på stranda. Vi sløser ikke med tiden, for å si det sånn! I dag fant vi et roligere strandområde her på Waikiki, og der lå vi med hver vår bok til sola gikk ned. Nå sitter vi i hver vår seng på studenthjemmet og lurer på hva vi skal gjøre i kveld. Det blir nok ut og spise, ettersom vi droppet det i går. Her går man ikke på restaurant når man ikke er ordentlig sulten, altså. Bortsett fra Dubai, er dette det dyreste stedet jeg har vært tror jeg. Alt er veldig dyrt, og jeg hører mange av de andre studentene si det samme. Så hvis man skal være her over en lengre periode, er det nok bare å akseptere at man må lage en del av maten sin selv. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
PS. Jeg er ikke oransje i virkeligheten altså! Tok litt av med fargeredigeringen, for å være sikker på at dere får med dere hvor turkist vannet er her, ehe. 

FØRSTE SKOLEDAG & DIAMOND HEAD HIKE

 

Jeg er på reise i samarbeid med EF Språkkurs
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a8 preset
                                                                            - LETS GO ON A HIKE - 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a8 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a8 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a8 preset
                                                              - THE VIEW FROM DIAMOND HEAD - 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a8 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a8 preset

Noen pics fra en liten hike vi hadde nå i ettermiddag, opp til Diamond Head. For et nydelig sted! Det var deilig å bevege litt på seg, og jeg ble heldigvis ikke alt for tett og sliten. Vi nærmest sprang opp på noe som kjentes ut som tjue minutter, og fra toppen fikk vi en nydelig utsikt utover byen. 

I dag hadde vi vår første skoledag på EF Språkskole her i Hawaii. Det tar cirka tjue minutter å spasere fra studenthjemmet til skolen, så vi fikk oss en fin stroll i morgensola. Da vi kom fram ble vi tatt i mot av en hyggelig gjeng, og det ble satt i gang en "bli kjent-bingo". Kleint, tenkte jeg. Men etter å ha kommet i prat med et par nye fjes, var det bare hyggelig. I "kullet" som startet i dag var det mennesker fra blant annet Tyskland, Sveits, Chile, Argentina, Brasil, Frankrike og Korea, og de var i alle aldre. Jeg trodde vi kom til å være de eldste, men snakket med folk fra 18 til 40 år. Aldri for sent å bli bedre i engelsk! 

De som jobber på skolen virker så utrolig skjønne. Genuint interessert i språkstudentene, og døren deres står alltid åpen. Om du vil låne et surfebrett, klage på noe eller bare si hei. Vi måtte opp foran hele gjengen og presentere oss selv i dag også. Sånt er noe av det verste jeg vet, men det gikk veldig bra - vi nordmenn er jo nærmest født med engelsk i munnen (ski på beina-referanse) i forhold til i mange andre land. Etter denne introduksjonsdagen kjenner jeg at jeg gleder meg til vanlig skoledag i morgen, og at jeg er litt lei meg for at jeg ikke skal være her lengre. Mange av de andre vi møtte i dag skal være her i flere uker og måneder, og akkurat nå kjenner jeg at: det vil jeg også. 

Nå skal vi ut og finne oss en enkel middag, før det blir bok på sengekanten og tidlig kveld 

MENS JEG VENTER

Jeg er på reise i samarbeid med EF Språkkurs
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset

God kveld! ♥ Det er så vidt jeg klarer å holde meg våken, men jeg prøver så godt jeg kan. Jeg skal nemlig få igjen to karakterer i dag - lurer på om det noen gang kommer til å skje at alle karakterer kommer når de skal. Klokka 9 på morgenen, norsk tid. Jeg venter fremdeles.

I dag fikk vi en uventet fridag her på Hawaii. Det viste seg nemlig at skolestart først er i morgen. Så i dag har vi vært på stranda igjen. En rolig dag med en spennende bok, fantastisk badetemperatur og masse sol. Jeg glemmer helt at det er januar, bortsett fra litt julepynt er det ikke mye som minner om årstiden her. I kveld har vi gått litt i butikker og spist på The Cheesecake Factory - de har så god mat! Etter denne dagen er vi i hvertfall uthvilt og veldig klare for skolestart i morgen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
Jeg hangler fremdeles etter bihulebetennelsen jeg hadde da jeg reiste hit. Kjenner jeg er veldig klar for at det skal gå over nå. Vi har jo lyst til å gå på fjellturer, men denne frøkna klarer ikke engang å le uten å få hosteanfall. Så da er det bare å vente på bedre dager ;-) 

Wææ, nå fikk jeg akkurat tilbake karakteren min i samfunnsøkonomi, så da kan jeg falle til ro og legge meg til å sove. Jeg fikk en B! Veldig fornøyd, for det der strevde jeg virkelig med. Nattinatt! 

INNSJEKK PÅ EF STUDENTHJEM

I samarbeid med EF Språkkurs
Processed with VSCO with c3 preset
Da er vi på plass i vårt nye hjem! Vi var som sagt veldig spente på å flytte inn på EF sitt studenthjem. Det er jo ingen hemmelighet at vi ikke akkurat er en backpacker-duo, haha. Men studenthjemmet var ti ganger bedre enn vi hadde ventet oss. Vi ble tatt i mot av en veldig hyggelig jente som overleverte nøkler og fortalte oss alt vi trengte å vite, før vi ble vist til rommet vårt. Rommet er egentlig mer en studioleilighet, med kjøkken, spiseplass, to senger og eget bad. Dessuten har vi velfungerende WIFI, og da er vi fornøyd vettu! Skulle jeg bodd her over en lengre periode, hadde jeg nok gjort en innsats hva angår dyne og pute. Det husker jeg at jeg gjorde da jeg reiste med EF til Los Angeles også - de ullpleddene man liksom skal sove med her i USA kommer jeg aldri til å bli vant til.
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Det vi hadde hørt om beliggenheten til studenthjemmet var forresten helt riktig. Det tar fem minutter å gå ned til stranda, og det kryr av både butikker og restauranter i nærheten. Deilig å slippe taxistyret, og bare kunne spasere hvor enn man skal. Vi er veldig fornøyd med studenthjemmet, men vertsfamilie er også en mulighet når man reiser med EF. Kan tenke meg det er en fin måte å komme inn i en ny kultur på.

Nå ligger vi i hver vår seng og er klare for å ta natta. Vi har ledd så mye i kveld at vi seriøst bare måtte slutte å snakke sammen. Når tårene triller og det gjør vondt i magen, er det påtide å leke stilleleken altså. Haha! God natt fra meg og god morgen til deg i Norge :-) 

NYTT ÅR, NYTT EVENTYR

I samarbeid med EF Språkkurs 
Processed with VSCO with a5 preset
                                                                  - HAPPY NEW YEAR FROM HAWAII - 

God morgen! Eller god kveld, da. Blir aldri vant til dette, hehe. Her er noen snaps fra vår feiring av det nye året. 2017! Vi hadde en rolig og fin nyttårsfeiring - live musikk, et par glass champagne og fargerike raketter. I dag er jeg veldig glad for at vi tok det med ro i går, for nå skal jeg straks sette i gang og pakke kofferten på nytt. I dag starter nemlig samarbeidet vårt med EF Språkkurs, og vi flytter inn på studenthjemmet deres. Jeg er så spent! 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
I dag skal vi ta en engelsktest som kartlegger hvilket nivå vi er på i engelsk, slik at vi er sikre på at vi får noe ut av kurset vi skal gå. Og i morgen tidlig starter vi på kurset! Jeg gleder meg til å se både studenthjemmet og skolen, det skal visst ligge midt i smørøyet, med mye bedre location enn vi bor på nå. Og så skal det bli veldig gøy å sette seg på skolebenken sammen med Kristina! Det er i hvertfall én ting vi aldri har gjort sammen før. Forhåpentligvis blir vi kjent med noen nye hyggelige mennesker også, det føler jeg er veldig typisk når man reiser med EF, siden det er så mange som reiser alene. 

Jeg har allerede forelsket meg i Hawaii. Menneskene, maten, strendene, shoppingen. Så jeg er sikker på at resten av oppholdet blir like fantastisk. I tillegg til språkkurset skal det bli gøy å utforske enda mer av hva denne øya har å by på. Er det greit om jeg bare blir her i... Et år?! 

Ikke glem at mine lesere får en rabatt på opptil 10.000 kr ved bruk av rabattkoden "IdaEF". Hvis du går med en drøm om å reise samtidig som du møter nye mennesker fra hele verden, og blir enda bedre i språk, så er dette kanskje noe for deg? EF Språkkurs har oppstart på sine kurs hver mandag hele året og du kan velge mellom 46 destinasjoner og 7 språk.

HER kan du bestille en gratis brosjyre eller pristilbud for å se nærmere på drømmereisen din. Det er så klart helt uforpliktende! 

GODT NYTTÅR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
                                                                                   - LANIKAI BEACH - 
Godt nyttår, kjære lesere Veldig merkelig at dere har feiret nyttårsaften hele 11 timer før oss. Nå ligger dere sikkert og ruger på fyllesyken - vi har så vidt kommet oss ut av dusjen og begynt å stelle oss. Mens dere har spist kalkun og fyrt opp raketter der hjemme, har vi tilbragt dagen på to forskjellige strender. Vi startet dagen med å dra til Lanikai Beach, fordi vi hadde hørt at det skulle være en utrolig nydelig og stille strand. Og det var den jammen meg. Vi stoppet innom Whole Foods på veien og hamstret frukt og juice, og rigget oss til på håndklær i sanden. Det var veldig mye vind og skyer der i dag, så etter noen timer dro vi tilbake til området hvor vi bor, og la oss på Waikiki Beach. Har aldri sett så mange turister på én strand, men det gjorde egentlig ikke noe. Jeg setter pris på en øde strand med turkist vann, men jeg kjenner også at det er helt ålreit å ha toaletter, restauranter og sånt i nærheten. Ja takk begge deler! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Nå skal vi straks hoppe i maxikjolene våre og dra på nyttårsfeiring. Har ikke så store forventninger hva angår å feire nyttår på et helt nytt sted, men vi skal i hvertfall spise god mat og se på raketter. Så det kan jo ikke bli alt for galt. Og med små forventninger - hvem vet, kanskje det blir en veldig positiv overraskelse :-) 

Tenk at året 2017 er i gang hjemme nå. Jeg syns det ble år 2000 i går, og husker fremdeles hvor kult jeg syns det var at nabogutten hadde barbert "2000" i bakhodet. Haha! 2016 har vært et tøft år for den lille jordkloden vår, det har skjedd så mye vondt og fælt. Jeg håper virkelig på et lysere år for oss mennesker som helhet. På det personlige planet er 2017 et spennende år for meg. Jeg blir ferdig med bachelorgraden min, skal ta over den nye leiligheten min og finne ut hva jeg vil gjøre de neste årene. Om jeg vil skaffe meg en jobb, studere videre, skrive en bok, sitte på ræva og blogge. Hvem vet - ikke jeg i hvertfall. 

God bedring til alle som er fyllesyke, vi blogges når det er blitt 2017 her også. Nok en gang: GODT NYTTÅR!