FREEDOM

Torsdag ettermiddag føler jeg alltid en lettelse, for da har jeg helg. Fjoh, enda en uke gikk og jeg ble ikke spist opp av verken vekkeklokke, grafer eller elektroner. Startet helgen med å vandre rundt i byen med Kalle. Hun er en skrue, men en sånn skrue jeg liker. Hun passer på at jeg ikke kjøper masse dyre ting, og det er et fint hjelpemiddel når vi går og kikker i interiørbutikker. Vil jeg ha en dyr pute, sier hun at hun kan sy en. Vil jeg ha kunst, foreslår hun at vi skal kjøpe oss lerret og bruke en lørdag på å male selv. Da jeg i stad fant drømmebordet som kostet en million, sa hun at hun kjenner en som kan sveise sånt på null komma niks. Jeg går bare rundt og ler, at det går an ♥

Etter byvandring, småshopping og restaurantbesøk, tok vi turen hjem til meg for å innvie terrassen. Terrassen min er foreløpig ganske tom, men den skal bli den fineste terrassen i verden nå til våren. Men det gikk helt fint an å sitte på gulvet og drikke et glass rødvin og røyke seg kvalm på Marlboro Light.POSITIVE TANKER ER ALT VI HAR

Å, fy fader. Fikk nettopp så brain freeze at jeg måtte legge meg ned og rulle rundt på gulvet. Ble i overkant ivrig etter å sluke den iskalde smootihen jeg nettopp lagde. Skal jeg fortelle dere noe flaut? Jeg har aldri i hele mitt liv laget smoothie selv. Jeg elsker smoothie, men har heller pleid å bruke 70 kroner på at noen andre skal lage det for meg. Snakk om latskap! Men nå da jeg flyttet inn i leiligheten, var stavmikser det første jeg kjøpte meg. Og hvem hadde trodd at jeg kunne lage gode smoothier! Mmmmm... Jeg følger ikke noen oppskrift, bare klæsjer oppi ting jeg liker. Acai, ting som smaker kokos, noen ganger juice - og selvfølgelig bær/frukt ♥ 

Jeg forutser at jeg kommer til å få spørsmål om Acai-pulveret i kommentarfeltet, så jeg kan herved informere dere om at jeg har kjøpt min på iHerbs. Hvis dere skal kjøpe noe på iHerbs, kjøp kun en ting om gangen så dere ikke må betale toll for pakken. Tror de selger den på Smoothie Xchange også :-) Jeg falt pladask for Acai da jeg var i Brasil, hvor det faktisk stammer fra. Det er typ verdens sunneste bær, og de er fulle av antioksidanter.

Jeg har to store prøver rett rundt hjørnet, så det skjer ikke mye spennende i mitt liv. Annet enn at jeg jobber veldig hardt for å tenke positive tanker, og merker at det faktisk fungerer når jeg hele tiden er bevisst. Det er et utfordrende prosjekt, å hele tiden snu tankene sine fra "så jævlig dritt, hva gjør jeg her, jeg orker ikke mer" til "jeg er faktisk veldig flink som tar opp fag etter så mange år, og bare tenk hvor fantastisk det blir nå til sommeren når jeg er fri som fuglen og kan gjøre hva jeg vil i hele verden". Og ikke minst å stoppe kjeften min før den sier "dette klarer jeg ikke, dette skjønner jeg ikke, for et ork, jeg hater dette". Jeg lykkes ikke hele tiden, men som regel.

Mennesker liker ikke å være rundt mennesker som klager. På samme måte liker jeg ikke å være rundt meg selv når jeg er negativ, jeg syns det er slitsomt. Jeg er mye mer glad i meg selv når jeg klarer å snu tankene rundt og se ting på en annen måte. For dere må jo være enig i at det er lett å tenke mørkt og surt og negativt på denne tiden av året?

Men no worries! Om veldig få uker kan vi blåse støv av sandalene og trille sykkelen med kurv ut av boden. Og så kan vi sykle til stranda med musikk på ørene, smoothie i sekken og husdyret vårt i kurven.

NATTASANG

Hører på denne remixen døgnet rundt, så måtte bare dele den med dere ♥

Jeg har akkurat lagt meg, etter en veldig rolig lørdagskveld. Er fortsatt ikke helt i form, og jeg har en stooor prøve i starten av neste uke - så her er det ikke rom for å ha det gøy. Jeg gleder meg til en fin dag i morgen, da skal jeg endelig komme meg på trening igjen. Det jeg bare klare!

God natt, alle fine lesere.

ROME THROUGH MY PHONE

Et ekstra dryss med bilder fra Roma ♥ Fysj, så deprimerende det er å være hjemme til snøvær. Men jeg prøver å tenke positivt og være takknemlig for at jeg har hatt 5 fine dager med varme og sol. Ble skikkelig uvel på flyturen hjem (lurer på om jeg begynner å utvikle flyskrekk i en alder av 23 år. Jeg sovnet på flyet, og våknet av at jeg var sikker på at det holdt på å styrte, hjelp!). Men etter en fredag med skolebøker, nachos og iskald Cola Zero, begynner jeg heldigvis å føle meg bedre.

Nå skal jeg sove. Det har jeg virkelig gledet meg til - haha! Snakker vi vinterdepresjon. God natt, alle fine!

PS. Takk for alle komplimenter på kåpene mine. Jeg har prøvd å svare alle i kommentarfeltet, men for ordens skyld; den babyblå er fra Zara, den rosa er fra Ganni og den sorte er en gammel fra Bik Bok.

PÅ ANDRE SIDEN AV TIBER

I dag gikk vi tilbake til Trastevere, en veldig sjarmerende bydel i Roma. Mange restauranter, barer og flotte bygninger. Blant annet kirken Santa Maria, som er en av Romas eldste kirker. Vi var inne i den i dag, og den er så utrolig vakker.

Ellers satt vi på en gaterestaurant, spiste og drakk "som vanlig", før vi gikk videre for å se i vintage-butikker (fant ikke noe som er nevneverdig) og et nytt sted hvor vi kunne sitte og nyte synet av denne vakre byen. Vi endte på plassen foran Pantheon, et storslagent og nesten skummelt bygg. Plassen er et typisk turiststed som sikkert ikke egner seg for en bedre middag - men helt supert for et glass Prosecco med utsikt til.

WHEN IN ROME

I dag måtte jeg faktisk starte dagen med å dra og kjøpe sko. Jeg hadde nemlig bare med meg ankelstøvletter, og det er jo så varmt her. Hvorfor er det ingen som har fortalt oss det?! Haha, vi har pakket fullstendig feil. Så det ble litt shopping før frokost/lunsj, før vi gikk tilbake til fontenen og knipset bilder igjen.

Deretter var det klart for turistvandring i det deilige været, i dag gikk turen blant annet til Colosseum. Veldig deilig å reise utenfor sesong, for det er nesten ikke kø på steder som vanligvis er stappfulle. Vi brukte nøyaktig fem sekunder på å komme oss inn i Colosseum. Forrige gang jeg var i Roma, var køen så lang at jeg droppet å gå inn. Vi er forresten veldig populære her! Føles som om vi er på marked i Egypt til tider. Folk tar på oss og vil ta bilder sammen med oss. En fyr spurte til og med om Maria kunne ta av seg jakken på bildet mens han holdt rundt henne, det var dråpen. Montro om de drar hjem og viser bilder av de søte jentene de ble "kjent" med i Roma....

Nå skal vi ut på vinbar og kose oss, her er et bildedryss fra dagen så langt :-)SHARING IS CARING

... Selv om det er snakk om å dele en flaske vin og to pizzaer? Jeg ville ikke vært noe annet sted i verden akkurat nå. I går kveld gikk vi ut og spiste på en restaurant i nærheten av hvor vi bor. Vi satt ute i tynne gensere, drakk og spiste og pratet til det nesten var blitt natt. På vei hjem gikk vi forbi Fontana Di Trevi og så på livet - og ja, selvfølgelig kastet vi uti mynter. Hver dag kastes det rundt 3.000 Euro i fontenen, som samles inn og gis til hjemløse og fattige.

Kunne ikke hatt det bedre ♥

EN DAG I ROMAI Roma er det varmt! Vi har nesten ikke orket å ha på oss kåpene våre i dag. Enkelte ganger har jeg ønsket at jeg kunne gå naken rundt, for det blir jammen varmt å traske rundt en hel dag. Vi fant ut at vi bor ett minutt unna Trevi Fountain, så etter frokost gikk vi dit og spiste is. Etter det tok vi bena fatt, og kom oss til Spansketrappen og Vatikanet før vi dro til Trastevere for å spise lunsj. Vi bommet helt sinnsykt, og havnet på et skittent sted med lite digg mat. Så håper vi er i det mer heldige hjørnet når vi nå skal ut og spise middag.

Som vanlig lager jeg min personlige byguide når jeg kommer hjem, orker ikke bruke så mye tid på det når jeg er her. Gøy å dele bilder, men det andre tar jeg senere :-) 

MOBILBLOGG: FRAMME I ROMA

Herregud, for en lang reise! Å komme seg til Roma burde tatt maks 4 timer, men for oss tok det i dag 10 timer. Kjøre, båt, tog, buss, timesvis med Ryanair-kø og Ryanair-forsinkelser, og så buss OG taxi ved ankomst. Sånn går det når man lar være å unne seg luksus. Men man lærer av sine feil, eller hva?

Da vi kom fram til hotellet, slang vi bare fra oss og gikk rett ut for å spise. Rett rundt hjørnet fant vi en fortausrestaurant, hvor vi delte en pastarett, en pizza og en flaske rødvin. Helt fantastisk. Og temperaturen er helt nydelig her. Vi satt ute i tynne kåper uten å fryse - kunne ikke bedt om mer enn det.

Nå ligger vi i senga og ransaker Tinder - den kleine date-appen som er så populær hjemme er enda mer populær her. Så nå har vi vel rukket å få 15 friere hver. Vi får se om vi gjør noe med den saken i morgen, hahaha.

Stuper av trøtthet, så dere får nøye dere med dette bildet av Roma fra luften <3

LA OSS SNAKKE ØYENBRYN

//Inneholder reklame

Jeg får veldig mange spørsmål om hvilke produkter og hva slags farge jeg bruker på brynene mine. Det skal nevnes at jeg har to forskjellige øyenbryn (tipper jeg ikke er den eneste som har det "problemet") men prøver så klart å gjøre det beste ut av de brynene jeg har fått tildelt likevel. For et år siden tatoverte jeg dem også, noe jeg ble superfornøyd med. Men jeg har ikke vært og tatt det siste påfyllet, så jeg føler ikke at tatoveringen i seg selv er nok. Den er ganske svak nå, og jeg vil selvfølgelig ha fyldige bryn med farge.

Husker dere Fred Hamelten, som jeg har vært hos og fikset brynene hos flere ganger? Han er kongen av øyenbryn, så det er kanskje ikke så rart at det er klin umulig å få time hos han. Sist jeg snakket med han var ventelisten på over ett år...

Nå har han kommet med sin egen kolleksjon med øyenbrynsprodukter som man kan kjøpe hos Makestyle.

Kolleksjonen består av pinsett, etui, to brynskygger og highlighter. Produktene er ikke testet på dyr, inneholder ikke parabener og går under kategorien mineral-make up.

Pinsett: jeg blir nesten litt oppgitt når jeg skal prøve å finne ord for hvor bra denne pinsetten er, for jeg vet at ingen kommer til å skjønne hvor bra den faktisk er. Da jeg prøvde den første gang begynte jeg å le, for... Hva er det jeg har drevet med tidligere? Sammenlagt har jeg sikkert stått timesvis og klønet med en dårlig pinsett, for så å få tak i håret på tredje forsøk. Denne pinsetten gjør jobben lekende lett. Kanskje ikke så rart når den er håndlaget i Sveits under forstørrelsesglass av den verdenskjente produsenten Rubis. I 2012 vant den også Cosmopolitan Awards. Pinsetten kan kjøpes her.

Etui: etuiene kommer i konjakkfarge, rosa, oransje, lilla og svart. Jeg falt padask for det i konjakkfarge! Etuiene er ganske dyre, men de er visst laget av samme skinn og på samme fabrikk som Chanel. Kvaliteten er upåklagelig - den perfekte gaven til en som er opptatt av øyenbryn. Kan kjøpes her

Brynskygger: brynskyggene kommer i fargene Light Blonde og Ash Grey. Jeg bruker den som heter Light Blonde, den passer for kvinner av typisk nordisk utseende som har lyse hudtoner. Ash Grey passer til personer med mørkere hudtoner eller som ønsker mørkere øyenbryn. Skyggene kommer i applikatorer som ligner på våt eyeliner, kjempelett å påføre brynet. Fargene er helt supre, og sitter hele dagen - eller enda lengre om man ønsker det. Kan kjøpes her og her.

Highlighter: High Brow er en highlighter til bruk rett under øynene. Den gir inntrykk av løftede bryn. Finnes her.Elsk på disse produktene, altså! Hvis jeg skal anbefale spesielt ett av disse produktene, så gir ikke det. Men jeg kan anbefale spesielt to! Og det er pinsetten og brynskyggen. Er så morsomt når man finner helt geniale produkter, og etter èn dag tenker man; hva gjorde jeg egentlig før disse produktene? 

Sminkeveskene som er avbildet lengre oppe i innlegget er Makestyle sine egne MAST beauty bags. Den lille heter Calli Beauty Bag og kan kjøpes her. Den store heter Quin Beauty Bag og kan kjøpes her. Jeg lånte dem nettopp bort til boligstyling (mamma og pappa skal jo selge huset og fikk besøk av fotograf) for de får badet til å se skikkelig luksus ut.

RABATTKODE

I forbindelse med dette innlegget, får alle mine lesere som kjøper Fred Hamelten-produkter hos Makestyle med en liten gave på kjøpet. En giftbag fra Sara Happ til å ha produktene i :-) For å få med den ekstra gaven på kjøpet, bruk rabattkode wulff7. Rabattkoden varer ut uken.

Snille, flinke Fred og jeg back in the days :-) 

Nå har jeg kommet meg hjem til mamma og pappa, med koffert, katt og hele pakka. Avreise til Roma i morgen, wohoooo!!

PINK FRIDAY

Nå er jeg snart klar for avreise. Skal bare gjennomføre en treningsøkt, to kaffeavtaler og det siste av pakkingen. Har fått litt nye ting i leiligheten som jeg tenkte å vise dere - herregud, plutselig er det skikkelig rosa her inne. Det var det siste det skulle bli, men enn så lenge trøster jeg meg med at siste utgave av Elle Decorations sier ja til rosa. Men nei. Den hvite og rosa engelen som sitter på venstre skulder skal jeg fortsette å knipse vekk.

Rosa kåpe, derimot! Jeg er forelsket! Haha, jeg stod på ringeliste i flere måneder for å kapre denne fra Ganni, så nå skal den få bli med til Roma og lufte seg. Jeg er blitt helt pastell-tullete kjenner jeg.

Puta fra Missoni er også ny, og jeg elsker den. Syns den gjør hele rommet så jeg må definitivt ha flere...

Det var helt sinnsykt mange som hadde lyst på serveringsbrettet i pleksiglass som jeg har. Som jeg har fortalt dere tidligere, er det fra Bolia. Men man kan ikke kjøpe det på nett, kun i butikk. Hvis de fortsatt har det. For litt siden bestilte jeg denne bladholderen i samme materiale, syns den er helt fantastisk. Den er selvfølgelig utsolgt, men jeg fant en lignende her. Den er egentlig ment for å henge på veggen, men ser ikke noen grunn til at den ikke kan stå slik som denne. Jeg så en lignende på Åhlens her om dagen også, men den kostet litt mer. //ADLINK!

Nå må jeg komme meg avgårde! Tenkte jeg skulle fikse meg sprettrumpe på trening i dag, slik at jeg kan ta den med til Roma :-)

JEG HAR VINTERFERIE

Nå har jeg fri! Vinterferie, halleluja. Og den varer i hele ti dager, så nå har jeg delvis sommerfugler i magen. Der hvor det ikke er sommerfugler, er det knuter som består av påminnelser om at to store prøver venter rett rundt svingen, og av dårlig treningssamvittighet. Jeg har kun rukket å trene èn gang denne uken, og det er en dårlig følelse. Heldigvis har jeg PT-time i morgen, så blir det i hvertfall to økter denne uken. Selv om jeg gjerne skulle rukket dobbelt så mye, men noen ganger strekker tiden bare ikke til.

Det nærmer seg avreise til Roma også! Maria og jeg reiser på lørdag, så i morgen må jeg pakke også. Jeg stoler aldri på værmeldinger, men har litt lyst akkurat nå. I Roma er det nemlig meldt sol og opp til 19 varmegrader. Krysser fingrene for at det stemmer, for det hadde vært luksus å la vinterjakken ligge igjen hjemme uten å gå rundt og hakke tenner.

Bøkene har jeg kjøpt på Amazon, for de som lurer på det :-)

Og sushien har jeg kjøpt på My Kafè! Hehe, er mange Tønsbergensere som har spurt hvor jeg spiser sushi, og jeg må innrømme at jeg var litt bekymret for det da jeg flyttet tilbake til Tønsberg. Jeg er nemlig ganske sær på sushien min, og har vanskelig for å finne nye steder. Det har vel noe å gjøre med at det faktsik er rå fisk det er snakk om - man kjøper ikke det på feil sted. Men My kafè er helt klart den beste jeg har testet i Tønsberg så langt, tror kun jeg mangler å smake hos Fuji Sushi. Og til dere som ikke bor i Tønsberg, beklager for uinteressant informasjon!

Håper alle har en fin kveld ♥

IN THAT MOOD

Det er ikke et dårlig liv, bare en dårlig dag - eller hva man nå sier. I dag dro jeg verken på skole eller trening; de to eneste tingene jeg liksom skulle mestre i dag. Men noen ganger går det bare ikke, og når jeg er i den mooden jeg har vært i dag, er det best å bare gi seg selv en liten pause. Jeg blir så nedfor og dårlig etter en helg med fest og lite søvn, akkurat som om kroppen er forgiftet av alkohol og nikotin. Det er godt det er sjeldent - og det spørs om ikke det kommer til å bli enda sjeldnere. Det er ikke verdt det når man ikke fungerer i tre dager etterpå.

Utover formiddagen fikk jeg helt fnatt av at jeg ikke hadde vært på skolen, vi lærer så mye hver gang at jeg nesten aldri tør å være borte. Så jeg pakket skolesakene og satte meg på biblioteket, og der ble jeg sittende i mange timer og plage meg selv med lekser og lesing til prøve. Så fikk jeg i det minste gjort noe fornuftig på denne møkkadagen.

Nå har jeg tenkt til å støvsuge og vaske leiligheten, selv om den er ganske ren fra før. Men det er sånne ting som kan få meg i sprudlende humør igjen, så da må jeg bare prøve! For ikke å snakke om nytt sengetøy og tom skittentøyskurv! Hahaha. Litt koko, men det er vel en sunnere uvane enn å gå ut og rane noen.... For eksempel. Folk gjør mye rart når de har en dårlig dag.

Jeg har fremdeles ikke fått internett, forresten! Kjenner jeg blir litt smågal av det også. Null internett, null TV, null lys i taket. Kanskje ikke så rart at jeg ikke føler meg hjemme enda? Foreløpig føler jeg at leiligheten er et lite lager hvor jeg sover, dusjer og bytter klær. Men det tar jo alltid litt tid å slå seg helt til ro.

Vel, nå kaller Herr Støvsuger, Frøken mopp og Mister klut, så jeg får adlyde.

DØD SNØ 2 - VINN KINOBILLETTER

Annonse

KONKURRANSE

12. februar er det premiere på Død Snø 2, og nå kan du vinne billetter her på bloggen. Jeg skal nemlig dele ut 10 kinobilletter til 5 heldige vinnere.

Er du tøff nok til å dra på kino og se filmen? Bli med i konkurransen ved å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, husk å fylle inn navn og mailadresse så jeg kan kontakte deg hvis du vinner.

Død Snø 2 er oppfølgeren til gladsplatteren Død Snø fra 2009. Den ble plukket ut til prestisjetunge Sundance Film Festival, og Rolling Stone kåret den til en av verdens ti beste zombie-filmer. Filmen handler om nazizombier - en hel hær av dem. På ordre fra en råtten Führer er zombiene fra Død Snø tilbake for å gjøre opp gammel tysk gjeld. Martin, den eneste overlevende fra den første filmen, må bevise at det bor mer faenskap i Nord-Norge enn selv Nazizombiene er forberedt på. Han får hjelp av de sagnomsuste "Zombie Squad", som viser seg å være tre spinkle filmnerder som kun har sett zombier på film. Det er duket for en massiv vendetta hvor blod, tarmer, hjerner og struper ikke er det eneste som blir dratt opp fra mørket. Gammelt hat råtner ikke.

Hvis du vil kjøpe billetter til filmen kan du gjøre det her. Facebook-siden for Død Snø finner dere her. Sjekk ut traileren under :-)

OMG - hahaha, hva syns dere om videoen som poppet opp da dere gikk inn på bloggen? Da jeg var i Oslo i forrige uke, var det for å spille inn den snutten hos Egmont og Nordisk Film sammen med flere spente bloggere. Jeg er jo den største pysa i hele universet, og må innrømme at jeg var oppriktig redd da vi ble introdusert for zombiene. De var så innmari ekte... Vi måtte spille inn snutten to ganger fordi jeg freaket helt ut første gangen zombien rørte meg, og jeg fikk alt blodet hans i håret. Gjett om jeg fikk noen bekymrede blitt da jeg tok toget hjem igjen med håret fullt av blod.

Men gøy var det! Noen skuespiller kommer jeg nok aldri til å bli - er det bare jeg som syns jeg så litt vel avslappet ut da jeg ble kvalt til døde? Hmm.. Her er noen bilder fra innspillingsdagen:

Her med de andre bloggerne; Madde, Kristin, Lene og Peter

Jeg sier bare HJELP! Er ikke zombier det skumleste i verden? Det syns i hvertfall jeg, etter å ha møtt på to stykker.... Lykke til i konkurransen om kinobilletter!

EN FIN DAGEN DERPÅ

I går kveld var jeg ute med noen av jentene. Vi hadde et lite vorspiel hos meg på Royal Christiania først. Skulle egentlig i bursdag, men vi hadde så mye å prate om at klokka plutselig var ut-på-byen-tid. Så da dro vi og møtte bursdagen på Nox i stedet, hadde det utrolig gøy.

I dag gjorde vi det beste man kan gjøre dagen derpå. Stod opp relativt tidlig, sminket og ordnet oss, spiste himmelsk frokost på hotellet og gikk ut i frisk luft. Å ligge under dyna og sutre blir det ikke særlig mye bedre av. Etter å ha besøkt Den Norske Opera, tok vi bussen til Mathallen hvor vi spiste sykt digg asiatisk tapas. Hvorfor har jeg ikke vært i Mathallen tidligere?! Bortsett fra høyt støynivå og mange barnevogner, er det helt genialt. Neste gang jeg skal dit, blir det altså ikke på en dagen derpå.

 Fantastisk dag! Nå skal fine Selma og jeg rulle opp i den gigantiske sengen med junkfood og en film. Litt belønning må vi jo unne oss når vi har hatt en såpass aktiv dag hittil :-)

HIMMEL PÅ JORD

I helgen har jeg sjekket inn på mitt andre hjem her i Oslo, Hotell Royal Christiania. Har fått en herlig suite i 14. etasje med badekar, badstue, to balkonger og den største dobbeltsengen jeg noen gang har sett. Den er over to meter bred, og sinnsykt deilig å ligge i. Dere vet jo hva jeg føler for hotellsenger generelt, men dette er den beste så langt!

Klager ikke på utsikten heller, ser ut over hele Oslo. Da jeg lå i badekaret i går og så ut på himmelen, kjente jeg at dette var noe jeg trengte ♥

Som dere kan se, kan man i hvertfall ligge tre mennesker her. Himmel på jord.

Yes, jeg koser meg maks! Veldig glad for at jeg skal være her en natt til - denne luksusen må utnyttes for den har jeg ikke hjemme.

NEDSNAKK

I det siste har jeg tenkt veldig mye på noe. Jeg har tenkt på hvor mye jeg snakker meg selv ned. Hvor mye jeg gir uttrykk for min egen usikkerhet. Og ikke minst hvor mye mennesker rundt meg gjør det samme. Hvorfor gjør vi det?

Vi starter på barneskolen. Så flink du er til å tegne. Æsj, nei, tegningen min ble ikke noe fin. DU er flink til å tegne. Og så fortsetter vi på ungdomsskolen. Så pen du er. Nei, jeg er ikke noe pen, DU er pen. Så kommer vi til Videregående, hvor vi klager høylytt over egne prestasjoner, mens vi skryter sidemann opp i skyene for å ha oppnådd halvparten av karakteren vi selv har fått. Og vips, så er vi ute i det voksne liv, med en sekk full av nedlatende og dumme ord å si om oss selv.

Kanskje er det usikkerhet, kanskje det grunner i at vi ikke vil at folk skal tro at vi syns bra om oss selv. I noen tilfeller stemmer det kanskje til og med - at man er dårlig til å tegne, dårlig på skolen, har en dårlig hårdag eller klønet alt til på jobben. Men hvorfor poengtere det ved å si det høyt?

Da jeg begynte på skolen i høst, hørte jeg meg selv si "åh, jeg er så dum" et titalls ganger. Tallene var store og forståelsen knapp, men jeg er ikke dum. Likevel følte jeg en trang for å omtale meg selv som nettopp det. Bedre å kaste det ut der før noen andre tenker tanken, eller hva?

På trening kan jeg finne på å si; det kommer jeg aldri til å klare og dette er jeg skikkelig dårlig til. Hvis jeg har stått lenge på kjøkkenet og laget mat som andre skal spise, er det fort gjort for meg å si at jeg egentlig bare slurvet noe sammen og at det garantert smaker dritt. Når jeg skal gi bort gaver, blir jeg flau, og forsikrer mottaker på forhånd om at det ikke er noe spennende - noen ganger går jeg til og med så langt som å si at jeg er dårlig på å kjøpe gaver. Når noen sier at jeg er flink til å skrive, prøver jeg å si takk, men ofte plumpler det noe "tssss, hehe"-lignende ut av meg. Hvis noen spør om kjolen min er ny og legger til at den er fin, hender det at jeg tar en "nei, denne?! Hah, bare noe gammelt".

Jeg har så lyst å forandre på det. Slutte å gjøre meg mindre enn jeg er. For det er jo ikke slik at jeg føler meg så jævlig dårlig i alt - men av en eller annen grunn er det ofte slik jeg uttrykker meg. Og det er jeg ikke alene om! Det er slitsomt å stå i andre enden. Gi komplimenter til en som nærmest kaster seg ned på bakken og sier nei, ikke meg, jeg er bare en stygg liten gnom. Spise mat hos en som sier "æsj, matlaging er ikke helt min sterke side" ti ganger i løpet av måltidet. Ta i mot en gave fra noen som ser ut som de har lyst til å synke gjennom gulvet mens du pakker opp.

Jeg er ganske fornøyd med meg selv, egentlig. Syns selv at jeg er snill, middels smart og pen nok. Jeg vrei meg nettopp da jeg skrev ordet "pen", fordi jeg fikk en stor trang til å legge til "bortsett fra de ekstra kiloene jeg har, da". Skjønner dere hva jeg mener? Ganske slitsomt. 

Vel, det er et løfte. Fra og med i dag skal jeg slutte å snakke meg selv ned, i hvertfall trappe ned så godt jeg kan. For bottom line er, hvem kommer til å tro på deg hvis du ikke engang tror på deg selv?VELKOMMEN INN

Corebar-timen på MOM var gøy! Er skikkelig stolt over meg selv for å ha gått på gruppetime alene, men måtte vel bare bryte isen en eller annen gang. Jeg koste meg selv om jeg hoppet rundt som en vill, klønete ape. Hvem skulle tro at jeg pleide å danse fem ganger i uken da jeg var yngre...

Tenkte jeg skulle vise dere litt av leiligheten, nærmere bestemt stuen. Den er fremdeles veldig tom og upersonlig, men puter og dill og dall er på vei. Jeg har faktisk bestemt meg for å vente med TV og alt det styret der til etter at jeg er ferdig med en naturfagsprøve i slutten av måneden. Var ikke det lurt? Dødtiden min skal nemlig ikke brukes foran TV'en, men med trynet plantet godt ned i boka.

Her ser dere i hvertfall halve stuen. Andre halvdelen er spiseplass, men er fremdeles noe kaotisk :-)

Haha, oppdaget for sent at bladet som ligger på toppen er litt utgått på dato. Jaja!

Edit: siden det var en del spørsmål om hvor tingene er fra, skriver jeg det like gjerne i innlegget. //bord: Bolia // Sofa og puff: Ikea // Skål: Muuto // Serveringsbrett: Bolia // Bøker: Amazon // Lys: Voluspa

Tror det blir veldig koselig her, altså! Nå skal jeg nyte det å ligge ned. Herregud, som jeg gleder meg.

MOBILBLOGG: MANDAGSHATEREN I MEG ER SVEKKET

Skyt meg for at jeg sier dette, men å trene hardt på en mandag føles skikkelig bra. Føler liksom at jeg har lagt grunnlaget for hele uka, og da må det jo bli en sporty uke. Veldig deilig for en som er mandagshater i utgangspunktet. Sier ikke at jeg er en mandagselsker, det ville jo vært for drøyt.

Jeg trente med PT-iren på MOM i dag, noe som minnet meg på at jeg har lovet dere å legge ut et treningsprogram for nybegynnere. Skal komme meg på kafé med Internett etter skolen i morgen, så jeg får blogget det derifra :-)

Nå har jeg spist sen lunsj, og skal ut på handletur. Må fylle opp kjøleskapet som ikke inneholder annet enn champagne og Farris...

ALT OM MITT HÅR

//Jeg er sponset av Hairtalk extensions som jeg nevner i dette innlegget

Nesten daglig får jeg kommentarer og mail med spørsmål om håret mitt, så tenkte det var like greit å lage et innlegg hvor jeg oppsummerer alt og svarer på spørsmålene jeg ofte får.

Hvilken shampoo og balsam bruker du?
Det varierer litt, men mesteparten av tiden bruker jeg K-Pak fra Joico. K-pak inneholder masse protein og er så god mot håret. Og den lukter deilig og rent, mmmm... Skulle ønske man kunne spise produktene, haha. Linker direkte til produktene jeg bruker:shampoo her, balsam her og kur her. Jeg pleier faktisk å kjøpe de store flaskene, for jeg bruker så veldig mye av produktene. Hos en vanlig person varer de små flaskene sikkert i flere måneder, men ikke hos dette hårvraket. For de som ønsker flasker i frisørstørrelse (1000ml) finnes shampoo her og balsam her.

Jeg sliter sånn med at håret mitt ikke vokser foran, det rekker meg aldri lengre enn til haken. Mener jeg har lest at du hadde samme problem en gang, hvordan fikk du det til å vokse?
Jeg er ikke kvitt det problemet helt. Sykt irriterende. Men det kommer av tre ting. 1. At man har håret mye opp i hårstrikk, det sliter konstant på håret. 2. At man bruker varme stylingredskaper og hårprodukter som gjør håret stivt slik at det knekker. 3. At man tar/stryker/drar seg i håret. Det eneste man kan gjøre for at det skal vokse ut igjen er å la det være helt i fred. Jeg har nesten gitt opp! Men for å hindre at det knekker enda mer, bruker jeg i det minste varmebeskyttende når jeg krøller og glatter håret. Kan anbefale denne og denne. Litt vanskelig å si hvilken som er best. Joico er jo et av mine absolutte favorittmerker, men Sassoon sin lukter faktisk himmelsk i tillegg til å beskytte. Joico sin lukter litt mer... Kjemisk? Skal til å teste en helt ny varmebeskytter nå, som i tillegg til å være varmebeskyttende gir håret sykt fin glans og kan brukes på huden for å gi den ekstra glød. Produktet finner dere her, skal anbefale det til dere hvis jeg liker det!

Eeeh.. Er det sant at man skal ha i hårkur før balsam?
JA! Er ikke så alt for lenge siden jeg fant ut av dette selv. Men rekkefølgen skal altså være slik: 1. Shampoo. 2. Hårkur. 3. Balsam. Vannet åpner hårstråene, så det er jo meningen at shampooen skal inn og rengjøre, og så skal kuren pleie håret før balsamen brukes til å lukke skjellagene. Å bruke hårkuren til slutt er altså ganske bortkastet. Et tips som jeg syns funker, er å skylle ut balsamen med kaldt/lunkent vann helt til slutt - det gjør at det tar lengre tid før håret mitt blir fett.

Oppbevaringsboksene som jeg har i dusjen er kjøpt på Lucky Duck. Elsker dem!

Har du fremdeles extensions?
Jeg har noen få remser i nå. Bytter litt på å ha extensions og ha pause. Jeg elsker det og føler meg veldig fin med det, men i perioder hvor jeg er lat og så vidt ser meg i speilet, er det ikke vits. Nå skal jeg heldigvis til frisøren snart! Da tenker jeg at jeg setter i noen i min egen lengde, som plasseres slik at jeg fortsatt kan ha hestehale og donut-frisyre.

Hvilken frisør går du til? Og hva slags extensions bruker du?
Jeg går hos Ruhs frisørsalong på Frogner i Oslo. Frisøren min heter Merethe, men de andre som jobber der er veldig dyktige de også. Den type extensions de bruker hos Ruhs heter Hairtalk, og er bare det beste du får tak i innen extensions. Teipsystemet til Hairtalk sørger for at ditt eget hår kan vokse ut samtidig som du har extensions, i motsetning til ved bruk av keratin-fester og den slags dritt. Herregud, jeg kom til Ruhs for første gang i 2011 etter å ha hatt keratin-fester. Jeg var jo nesten skallet... Følte meg som en gutt. Nå har jeg fått normalt, langt hår igjen, takk og lov! Likevel liker jeg å fylle inn med Hairtalk av og til.

Hvilken farge farger du håret ditt i?
Det har jeg spurt Merethe om tidligere, og da fikk jeg dette til svar: min naturlige hårfarge er en 6'er, på en skala hvor 1 er svart og 10 er blondt. Når Merethe farger håret mitt, legger hun foliestriper med bleking, samtidig som hun bruker 9,1 mellom i bunnen for å lysne etterveksten. Men vær obs på at ikke alle frisører bruker samme farger!

Hva koster Hairtalk Extensions? Står ikke priser noen steder.
Grunnen til at det ikke står priser noen steder, er fordi det varierer så mye. Det varierer fra salong til salong, og det varierer fra hode til hode. Hvor mye du trenger, hvor langt du skal ha og så videre. Så jeg kan dessverre ikke gi deg noen pris.Ta kontakt med frisørsalongen hvor du har tenkt deg å sette på Hairtalk, så kan de gi deg en pris etter å ha snakket med deg.

Hvordan kan man holde extensions fine lengst mulig? Har ikke råd til nye hele tiden.
Hvis du skal være en eksemplarisk extensions-bruker, føner du håret med en gang du har dusjet, sover med flette og bruker de hårproduktene som hører til extensionsmerket ditt.Hvordan lager du donut? Du lager den uten sånn hull i midten?
Jeg har lovet å lage en video hvor jeg viser, så skal prøve å få gjor det snart. Men hvis jeg skal prøve å forlare det: de fleste lager donut ved å lage en palme. Altså at de lager en hestehale, trer donuten på og legger håret over donuten som en palme. Jeg bruker en litt annen teknikk. Jeg snor håret rundt hele veien, legger det liksom rundt donuten. Gah - ikke enkelt å forklare akkurat.

Kan du anbefale en hårspray?
Jeg kan anbefale to! Den ene ble jeg introdusert for en dag det regnet. Jeg hadde fikset håret og skulle på fest, og marsjerte pottesur inn på Byporten for å få tak i en hårspray. Jeg fant en frisørsalong, og sa jeg trengte en paraply-hårspray. Jeg ble anbefalt en, og hadde svært høye forventninger fordi den var dritdyr. 400 kroner for en hårspray?! Galskap. Men den funket som bare det, og jeg våknet opp med fint hår morgenen etter, selv etter en fuktig kveld på byen. Jeg har jo et hår som kruser og krøller seg bare noen fråder litt, så jeg ble veldig glad da jeg fant en spray som reddet meg fra det. Sprayen er på tilbud her. Til dere som ikke har fullt så kravstort hår, anbefaler jeg denne hårsprayen. Den bruker jeg selv til hverdags, for håret blir ikke like stivt av den som førstnevnte :-)

Hvordan blir du kvitt babyhår?
Haha, jeg blir gal av babyhår! Har sykt mye av det. Det er sikkert ikke bra for håret, men noen ganger tar jeg håndkrem og drar det over håret der hvor det er ille. Veldig lite så klart, så det ikke skal bli fettete. Men det funker, verdt et forsøk!

Hvilke krølltenger og glattetanger bruker du?
Jeg har tre krølltenger og to glattetanger. LOL tenker du kanskje, men jeg bruker alle bortsett fra den ene krølltangen. Jeg bruker Mast1 og Mast2 som jeg skrev om her for ikke så lenge siden. Begge glattetangene er fra GHD. Jeg har den minste og den største. Hadde den mellomste, men den ble ødelagt. Man trenger uansett ikke den hvis man har de to andre størrelsene. Den minste bruker jeg hvis jeg vil krølle håret med glattetang, og for å glatte de korte babyhårene helt inntil hodebunnen. Den store bruker jeg til å glatte ut håret i hverdagen, den er utrolig bra.

Håper noe av det var til hjelp! :-)

Jeg har hatt en kjempekoselig ettermiddag med Maria. Vi gleder oss så fælt til å reise fra snøkaos. Gjør ikke noe hvis det regner og er kaldt (selvfølgelig håper vi mest på sol) i Roma, så lenge det ikke snør... Nå er jeg hjemme hos mamma og pappa for å suge til meg litt internett og spise middag! Er det mulig at jeg ikke har bestilt internett. Skulle nesten tro at underbevisstheten min ikke har lyst til å flytte.

HONEY THIS IS HOME

Hello! Nå har jeg flyttet inn på ordentlig. Til og med Bella er på plass, hun var aller siste flyttelass. Ville at det meste skulle være på plass før hun kom, så hun ikke skulle bli så forvirret av flyttekasser og rot.

Tror hun er litt forvirret likevel. Eller kanskje bare nysgjerrig. Hun løper rundt og oppfører seg som en vill apekatt her. Mulig det har noe med den nye hårklippen hennes å gjøre også. Hun blir mye mer vilter når hun er nyklipt/skamklipt, haha.

Som den superbloggeren jeg er, har jeg selvfølgelig ikke tenkt på at jeg skulle ha bestilt internett på forhånd. Så nå sitter jeg på kafè og blogger, håper nettet mitt kommer i starten av uken. Nå kommer Maria straks hit, vi skal ha "planleggingsmøte", bare 13 dager til Roma!PS. Jeg holder på med et innlegg hvor jeg svarer på FAQ's om hår og hårrutiner, så hvis du har spørsmål relatert til hår, extensions, hårprodukter, frisyrer etc., bare å spørre i kommentarfeltet på dette innlegget :-) Tar med alt jeg rekker!

MOBILBLOGG: PAPAS TAPAS

Jeg flyttet inn i leiligheten i dag. Var der i tre timer, og så var det hjem til mamma og pappa for lørdagskos. Haha, hjemlengsel much? Vi har laget tapas sammen og kost oss foran TV'en. Og så har jeg lært å lage pappa sin aioli! Har alltid skrytt av at det er verdens beste, men aldri tatt meg bryet med å lære oppskriften. Men, nå! Mine framtidige middagsgjester er jammen heldige.

Skulle egentlig bli kjørt hjem til leiligheten i kveld så Bella vender seg til å være der sammen med meg før det blir hverdag, men det snør så mye at vi må overnatte.

Skal få knipset noen bilder i leiligheten i morgen. Håper alle har en fin lørdagskveld :-)