2009... det er bare SÅ lættis

Vi lever i år 2009. Vi har fått Grandiosa uten paprika, folk finner kjærligheten på tv og folk sier "lættis" i stedet for å forklare at noe har vært morsomt. Stortingspolitkere markedsfører seg på Facebook, Se og Hør gir deg 10.000 kroner hvis du klarer å fiske opp et bilde av Tone Damli på fylla som sekstenåring og russen bruker gjerne hundretusen kroner av egne lommepenger for å ha det gøy i sytten dager.

Verden har klikka fullstendig, og jeg er en del av det. "Dessertgenerasjonen" er bare et mellomnavn. Vi fråtser, drikker, fester og raver rundt som om moroa aldri skal ta slutt, som om det ikke finnes alvor. Til og med alvoret klarer vi å lage festligheter ut av. Jeg frykter framtiden. Nåtidens gamle damer sitter på t- banen og rister på hodet over "dagens ungdom, høye fortauskanter og ipådder med blinkende lys og hjerteskjærende negerdunkmusikk". Hvordan vil det bli når jeg blir gammel dame? Får  jeg i det hele tatt en t- bane å sitte på? Hva vil gi meg en grunn til å riste på hodet?

Alvorlig talt, har dere tenkt på det? Innen år 2050 kommer verden til å ha gått fullstendig under. Lars Tangen sitter som statsminister og øremerker penger som skal sørge for at ungdommen er "tan" hele året, og vi kommer til å lese kostholdbøker av Ulrikke Lund som handler om hvordan du kan se best mulig ut i bobleplastkjoler fra Marlene birger. Aylar blir utenriksminister, og TV3 kommer til å sende tolvåringer på charterfeber. Vi kommer til å kunne gå på kino og se på porno, og voldtekt blir en akseptert fritidsinteresse. Jeg frykter virkelig framtiden. Jeg ser rundt meg, og jeg ser et freakshow uten like. Det verste er at jeg virkelig er en del av det.

... Og om 40 år er det jeg som skal sitte og ta meg til hodet mens jeg tenker: dagens ungdom... Hva skjer med verden.