oslo by ida, del 1: spisesteder

Jeg får mange kommentarer og mails av mennesker som ikke bor i Oslo, men som kommer langveis fra for helgeturer, for å oppleve konserter og så videre. Dere vil ha tips til spisesteder, nattklubber, shoppingsteder og så videre, så jeg tenkte jeg skulle prøve å hjelpe til litt. Jeg er jo bonde i byen selv, men etter å ha vært i Oslo i nesten 3 år nå, skal jeg love dere at jeg ikke rusler opp og ned Karl Johan lengre, slik jeg gjorde da jeg var på dagsturer for å "shoppe" for noen år siden.

La oss begynne med det mest nødvendige; spisesteder!

Nå som det er sommer er det et must å spise på Aker Brygge eller Tjuvholmen. Tar 5-7 minutter å spasere fra Nationalteateret til Aker Brygge, og Tjuvholmen ligger på en måte på baksiden av Aker Brygge. På Aker Brygge kommer man først til Lekteren, rett og slett en lekter som stikker ut fra brygga. Beach club- stemning med chill musikk, hyggelige sittegrupper og ganske god mat. Den italienske pizzaen deres er yey! Rett i nærheten ligger Olivia (som forsåvidt har en hyggeligere restaurant oppe ved Bogstadveien). De har utrolig gode smørbrød til lunsj, og også her er den italienske pizzaen god. Litt lengre bort finner dere Fridays, et sted hvor turister har lett for å plassere seg. Jeg spiser ikke noe særlig på Fridays lengre ettersom all maten smaker det samme, bruker stedet som utested i stedet! Men prøv også Jacob Alls som ligger ganske langt bort på brygga. GOD tapas, og deiilige pastaretter.

Pollo Bianco-pizzaen på Olivia er å anbefale.

På Tjuvholmen, på baksiden av Aker Brygge som nevnt, vil jeg anbefale Bølgen og Moi. Mulighet for å leie egne rom til selskap hvor man kan styre egen musikk og har egne servitører, ellers har de også veldig hyggelig uteservering. På Tjuvholmen er det sol mye lengre enn på brygga, så hit kan man jo forflytte seg senere på kvelden! Stikk også en tur innom BAR (Bygdøy Allè restaurant) som ligger rett ved siden av. God mat, og veldig gode drinker. Helt ytterst på Tjuvholmen ligger Sjømagasinet hvis det frister med sjømat, sjømat og atter sjømat.

Mat og champagne to die for, på Bølgen og Moi!

Nederst i Bogstadveien, rett ved Acne-huset ligger den beste Olivia-restauranten, med samme meny som de har på Aker Brygge. Utrolig koselig uteservering, må oppleves på en varm sommerdag! Litt lengre opp i Bogstadveien, inn en sidegate, ligger San Leandro, kjent for fantastisk tapas. Så ta med venninnegjengen dit og nyt en kveld med tapas og fin vin! Midt i Bogstadveien, inn en sidegate, finner dere Mucho Mas, en av mine absolutte yndlingsrestauranter. Mexican food som smaker noe helt annet enn det man prøve å lage hjemme. Prøv burritosene! Følg Bogstadveien helt opp til Majorstua-krysset, der ligger det enda en Jacob Aall- restaurant som er veldig bra. En av restaurantene som ligger på min topp 3, ligger på Majorstua. Den klarte jeg jo nesten å glemme nå, herregud! Den heter Sushi&Wok, og ligger rett ovenfor Colosseum kino. MÅÅÅÅ prøves!! Jeg spiser nesten alltid nr. 28 på menyen der. Nudler med scampi og biff.

Yndlingsretten på Sushi&Wok!

La oss forflytte oss til Frogner sentrum. Solli plass og Bygdøy Allè, mitt teritorium! På Solli plass er det jo veldig hyggelig uteservering, så jeg vil anbefale å spise på Consenzo. All slags mat, veldig gode retter. Der er det veldig hyggelig å sitte inne også, og funker fett for et cafè-besøk as well. Beveg dere inn der hvor Skovveien og Niels Juels gate krysser, der finner dere først min favoritt-sushi restaurant. Den heter Star Sushi! Veldig liten restaurant, så det kan lønne seg å ta maten med seg hvis man ikke vil få utgangsdøra i ryggen under måltidet, hehe. 50 meter borte i veien ligger Grillsville, et mindre usunt alternaltiv til junkfood. Burgerne er crazy good, prøv pampas burger! Jeg bodde i toppleiligheten på hjørnet over Grillsville før, skal si dere det var litt trist å flytte derifra, men kanskje greit for klesstørrelsen.

Mat fra Grillsville og Star Sushi.

Går dere ut på Bygdøy Allè, og beveger dere oppover (altså mot Skøyen), finner dere 3-4 indiske restauranter på veien. Har hørt mye bra om disse men enda ikke fått testet dem ut, så de kan jo være verdt besøket. Går man helt opp til Frogner Kirke (busstopp), kommer man til en Egon restaurant som har en utrolig hyggelig uteservering. Jeg har ikke fått de store mat-orgasmene på Egon, men er i hvert fall hyggelig å sitte ute og ta en kaffe der. Enda lengre ned, på andre siden av veien, ligger Bygdøy Allè Sushi. Et helt greit alternaltiv til Star Sushi, syns jeg. Men ligg unna menyen med 2 vårruller, velg den med 3 i stedet, så slipper dere seige vårruller fulle av nudler. Det ligger også en BAR i Bygdøy Allè. Har enda ikke vært der, men regner at det er cirka det samme som på Tjuvholmen.

Hvis dere absolutt måååå ned til Karl Johan og nyte turist-virvelet, så foreslår jeg at dere spiser på uteserveringen til Onkel Donald. Det ligger rett ved Spikersuppa, og er utrolig hyggelig! Kjempegod mat også. De har inne-restaurant på andre siden av veien om det skulle bli for kjølig... På andre siden av veien igjen, altså mot National (holdeplassen), finner dere Bocata. Mitt yndlings-lunsjsted når jeg er på jobb. Prøv bagel med scampi eller baguett med laks og sitron!

Uteserveringen på Onkel Donald.

Det er også mange hyggelige spisesteder på Grønland og Grünerløkka. Men de eneste jeg har merket meg navnene på, er Cafè Con Bar på Grønland, og Fru Hagen på Løkka. God og enkel mat! Toppkarakter på hyggelig atmosfære.

Så, da har dere Oslo-turister i hvert fall ikke mangel på spisesteder. Kanskje vi sees, til og med! Jeg har linket til alle spisestedene i teksten, så dere lett kan finne adresse, kart og telefonnummer : )

det er slitsomt å ha sunne venninner

At jeg har tilbragt førsommeren på restaurant hver dag, og spist italiensk pizza og himmelsk gode pastaretter, har satt sine spor for å si det sånn. Min kjærlighet til den italienske maten på varme Oslo-dager smaker ikke like godt i etterkant når jeg ser meg i speilet, som de gjør når jeg faktisk sitter der med solbrillene på nesetippen, og lattermilde venninner rundt bordet.

. Nå har jeg latt meg inspirere av mine venninner som spiser low carb! Altså lite karbohydrater. Det betyr ikke at jeg skal på noen low carb-diett, for å tenke "slanking" og "fy, det der kan jeg ikke spise", pleier ikke å hjelpe mye. Så jeg skal rett og slett bare kutte ned på inntak av karbohydrater, og kutte ut ting som pasta, ris, brød og potet helt. Bare det blir vanskelig nok for meg!

Så i dag har jeg vært og handlet litt. Tenkte å lage strimlet kylling, salat og stekt sopp i setersmør i kveld. For meg høres det helt feil ut at man skal ha i seg masse fett (smør, fløte osv.), men sånt er visst lov når man kutter med på karbohydratene.

Herregud, jeg hater folk på diett! Men nå slenger jeg meg sånn halvveis på, så nå kan jeg i hvert fall delta i samtalene framover. Kanskje jeg kommer inn i fjorårets bukser også. To fluer i en smekk!

Jeg hører rykter om at man ikke skal ha i seg så mye salat og frukt heller. Gale mennesker. Så hvis noen har tips om gode saker med lite karbohydrater, sleng gjerne inn litt hjelp i kommentarfeltet!

Internett er på påskeferie

Husker dere at jeg skrev at jeg snylter på naboens nett, og at jeg skulle skaffe mitt eget? Vel, det fikk jeg aldri gjort. Og nå har naboen tydligvis dratt på påskeferiet med internettet "vårt"! Så da blir det jo lite blogging. Heia mobilblogg!

Ikke at jeg har så mye spennende å fortelle om påsken, annet enn at det er sydenvarme i Oslo, og at jeg koser meg ute i solen hver eneste dag. Jentekvelder, vinkvelder, påskequiz, lunsj på brygga, grilling i parken og byturer i sommerkjole er stort sett det jeg har fylt dagene mine med. Det er bare helt fantastisk! Selv om jeg sikkert har lagt på meg ti kilo. Det får bare være, for det kan jeg jogge bort igjen når påsken er over.

Nå skal jeg komme meg ut i sommerværet igjen, nå vet dere hvert fall at jeg lever : ) håper dere har det like fint!

akkurat som den gang

Goood morgen! I natt hadde jeg overnattingsbesøk. Vi la madrasser utover stuegulvet, og lå og koste oss med tv og godteri til langt på natt. Skikkelig flashback til barndommen, og jeg har ikke sovet så godt på lenge!

Deilig å være uthvilt i dag. I kveld har jeg nemlig invitert til jentekveld, så da er det greit å ha litt energi i pæra. Nå skal jeg ut og fikse litt saker og ting. Polet har bestemt seg for å stenge tidlig i dag, veldig lite gunstig for oss som alltid løper dit fem minutter før stengetid.

Påskehilsen fra Bella som er mammadalt som aldri før. Her ser dere hennes nye favoritt-sovestilling... Haha, søt da.

har vært opptatt med å feire sommeren

Hola! Jeg regner ikke med at dere har savnet meg så mye, ettersom været har vært så fantastisk. I Oslo har det i hvert fall vært SOMMER! Og det er jo bare helt strålende, blir så lykkelig av det. Samtidig får jeg helt angst for å dra opp Macen, blogge, sjekke mail og sånt. Not good. Så i kveld har jeg litt av hvert å catche opp på!

I går var virkelig en helt fantastisk dag. Jeg trallet rundt i sola hele dagen, traff venner og bare koste meg. Spiste middag og satt og drakk hele dagen på Bølgen og Moi, det må jo være det stedet i Oslo hvor sola skinner lengst. I dag derimot, har jeg hatt det ekstremt dårlig. Jeg vet jo egentlig at det er en dårlig idè å blande øl, vin og cocktails. Men i går måtte jeg bare. For å feire at sommeren endelig viser seg. Jeg har kastet opp siden i natt, og det er først nå det begynner å gi seg. Nesten så jeg mistenker en matforgiftning også.

Så, kjære lesere. Nyter dere også påsken?! Syns synd på de som har forlatt Oslo til fordel for sydenferier og påskefjell, for Oslo sin førsommer slår alt!

1. Startet dagen på Christopher sin nye balkong! Stas. Jeg savner å ha balkong, det er så hyggelig. Vi tok en breezer med isbiter mens vi planla det nye prosjektet vårt som kommer til å bli awesome! 2. Hjalp Jon på kofferten. Han er dessverre på flyttefot! Og så fikk jeg nesten kattene hans, men jeg har jo en fra før. Ta kontakt om dere ønsker å adoptere Gucci og Prada! 3. Lunsj på Bølgen og Moi. Goodiegood.

Jeg var nok ingen billig fru å ha med seg på byen i går. MEN! Da vi avsluttet kvelden med et par drinker på Bygdøy Allè Restaurant, fikk jeg bartenderen til å lage yndlingsdrinken min igjen. Og nå har jeg oppskriften! Så til alle som er over 20 år, jeg gir dere LYNCHBERG LEMONADE!

- long drink glass med masse isbiter!

- 2 cl Jack Daniels whiskey

- 2 cl contrau lime juice

- toppes med sprite. Enjoy <3

Siden formen endelig begynner å ta seg opp, skal jeg prøve å gå en tur på butikken for å kjøpe inn til kveldsmat. Jeg er alene akkurat nå, og må innrømme at tanken på å gå ut i Oslomørket alene er litt skremmende. Og da tenker jeg selvfølgelig på den fæle voldtektsbølgen. Det er lett å tenke at det ikke skjer meg, men hvem vet. Man bør være forsiktig!

life is not about the days that pass by

I går var en sånn kveld jeg kommer til å sitte og savne når jeg blir gammal røy, og ikke tør å vise meg på byen lengre. Jeg lo så jeg brakk meg, og hadde det rett og slett så fantastisk gøy med jentene.

Fra utested til utested, fra den ene fargerike drinken til den andre, og med hverandre arm i arm. Da det var like før byens stengetid, tok vi en cosmopolitan på Manolo, og bare; åh, du er så sykt Samantha, og jeg er så sykt Carrie Bradshaw. Og så var det bare å begi seg på turen hjemover. Jeg følte meg som en mor som skulle hjem og legge barna mine. Er vi framme snart? Jeg orker ikke å gå mer. Jeg er sulten! Sulten? Ok, så vi stoppet på 7Eleven for å kjøpe nattmat. Der møtte jeg en vaklende sjel som var i stor konflikt med seg selv om han skulle kjøpe en røykpakke eller ikke. Jeg rådet ham til å la være, og som belønning for at jeg hadde hjulpet røykeslutten hans, kjøpte han to sjokoladeplater til meg. Kommer godt med dagen derpå, for å si det slik!

Det er rart hvordan man kan se ganske greit ut når man drar hjemmefra, og når man kommer hjem fra byen igjen, ser man ut som noe som lukter kloakk.

I dag har store deler av dagen gått med i sofaen til Cicilie, hvor vi har ledd av hverandre og dratt opp pinlige ting fra gårsdagen. Som vanlig går det hardest ut over gelèbarnet. En av oss får nemlig gummibein etter en flaske vin, noe som kan gjøre det svært komplisert å komme inn på utesteder.

I kveld har vi bestemt oss for å ha kosekveld hos meg. Gelèbarnet har til og med solgt billetten sin til Sensation White. Unnskyld meg, men hvem drar på Sensation White?! Jeg ble tilbudt gratis billetter, men drar ikke av den grunn. Man hopper bare ikke rundt i hvite klær fra topp til tå, mens man hører på syre. Bruk billetten som dopapir, og ha en real kosekveld i stedet. Sånn som vi gjør! Helene, Cicilie, Ida Caroline og jeg skal lage hjemmelaget pizza, det kan bli litt av et eventyr. Og så blir det film på storskjerm. Gleder meg!

fra slask til sassy

I dag har jeg vært på jobb - og deretter på møte. Trodde jeg var så smart i lunsjen i dag, da jeg bestemte meg for å OVERSPISE. Spiser man bra nok med mat, er det jo større sjans for at man ikke blir sørpefull når man skal ut på byen. Men jeg tror jeg må begynne spisingen på nytt. For da jeg kom inn døren, sang jeg duett med toalettet. Så kvalmt!

Men nå skal jeg altså gå i gang med hele denne prosessen, å få et slaskete tryne og hår til å se BRA ut. Det er nesten så jeg ikke orker. Fra tøfler til høye hæler. Fra oversized skjorte til liten kjole. Fra usminket til sparklet. Fra edru til fnisete. Jeg trives så godt som jeg er nå, men hva gjør man ikke for en lattermild kveld med jentene?! Eller; rekene, som jeg liker å kalle dem.

GJESP! Nei, nå må jeg først og fremst komme meg på polet.

jentefest a la ida

Kokooo! I kveld skal jeg feire en venninne som fyller 21 år, og er det noe som er viktig på jentefest, så er det musikk. Vinglass, høye hæler og musikk. Og kjenner jeg mine lesere rett, så er jeg ikke den eneste som mener akkurat dèt.

Så i kjent Ida-stil har jeg satt sammen en høye-hæler-og-mojito-spilleliste til dere, for Spotify! Værsågod, dere finner den her! : ) Den har ingredienser som passer til en rolig start, til drikkeleker og til dansing på bordet helt på slutten, før bylivet skal attakeres. Ps. Jenter som har vorspiel hvor det drikkes Borg, diskuteres politikk og hvor det planlegges en rolig bytur på Løkka, kommer ikke til å nyte denne spillelisten.

di-va

Jeg er ny og fresh med nye negler og vipper! Er som vanlig veldig fornøyd med Neglhuset. I dag møtte jeg til og med en supersøt jente der som jeg møtte på vorspiel for en ukes tid siden, og som da spurte meg hvor jeg fikset neglene mine. Så hyggelig at folk følger rådene mine!

Jeg har testet gelènegler den siste tiden, bare for å kjenne forskjellen. Og jeg må si at jeg faktisk er større fan av akrylnegler! Hva er deres mening? Det utrente øyet ser jo ikke forskjell, men på meg holder akrylen i hvert fall lengre. På bildet over har jeg akrylnegler, korte og runde med hvit tipp. Og det skal jeg ha neste gang også, syns det er så fint!

Besøk nettsiden til Neglhuset her! Kan lønne seg å være tidlig ute hvis man skal ha negler og/eller vipper til en spesiell anledning, de har hendene fulle der.

til dere med iPhone

Alright, her er det etterlengtede app-innlegget! Dere som ikke har iPhone eller planer om å skaffe dere en, trenger ikke å lese så nøye : ) Men her får dere i hvert fall mine apps, kanskje dere finner noe nytt dere kan sprite opp iPhonen deres med!

Merk: noen av applikasjonene koster penger, men de fleste er gratis. Dette får du beskjed om når du laster dem ned.

Twitter: en av de appsene jeg bruker aller mest. Rett og slett Twitter, bare at den er tilpasset iPhone. Dere kan følge meg på Twitter her. Der oppdaterer jeg litt hyppigere enn på blogg og Facebook!

Wordpress: en sjelden gang i ny og ne hender det at jeg blogger fra mobilen, og siden jeg bruker Wordpress, er det veldig kjekt at de har så fin applikasjon til iPhone. En av de mange fordelene ved å blogge fra Wordpress!

Yr.no: Yr har sin egen app, og den bruker jeg når jeg skal sjekke været. Man taster inn stedet man er nysgjerrig på, og så får man opp værvarsel for hele uka om man vil.

Gulesider: Jeg har egentlig brukt 1881 sin telefonopplysnings-app helt til nå, men nå har Gulesider oppdatert sin, og den er blitt utrolig bra. Du kan til og med ta bilde av en ting, og så lister den opp steder hvor du får kjøpt lignende ting, eller ting som faller inn under samme kategori. Ikke bli fornærmet hvis du tar bilde av ansiktet ditt og får opp adressen til et apotek...

VG TV-guide: Denne appen er genial! Koster 20 kroner, men blir brukt ganske hyppig. Jeg er jo blitt den TV-slaven når arbeidsdagene er over, så det er kjekt å kunne planlegge TV-kvelden når man sitter på bussen på vei hjem. Man kan også markere det man vil se, og så går alarmen av når du må skru på TV'en.

SATS: SATS har sin egen app, hvor du som trener på SATS enkelt og greit kan type inn medlemsnummeret ditt, og så kan du få oversikt over gruppetimer, melde deg på dem, lese nyheter og få kostholdstips.

Skype: Skype på iphone er genialt! Man kan ikke se hverandre slik som på PC'en, men det blir vel det samme som å snakke gratis i telefonen, I guess.

Filmweb: en app hvor du kan få oversikt over hvilke filmer som går på kino, og ikke minst bestille kinobilletten din.

7Eleven: på 7Eleven-appen er det alltid noen fine tilbud. Du får opp en strekkode på skjermen på iPhonen din som du kan vise i en av kioskene, veldig enkelt og greit. Selv om jeg ikke kan skryte på meg å ha benyttet meg av den så mange ganger. Tror Deli har samme opplegg!

New York Guidepal: Det finnes utrolig mange bra guider i app store! Jeg har lastet ned en fra New York, og der har jeg funnet utrolig mange gode tips til restauranter, utesteder, butikker og så videre. Å søke seg fram på nett kan være litt av en jungel, men på denne appen får man alt veldig spesifikt og detaljert. Gotta love it!

Trafikanten: for Osloborgere kan det kanskje være greit med en snarvei til busstider, trikketider og t-banetider?

Runkeeper: for å dokumentere og analysere løpingen din. For de som løper...

Spotify: denne trenger jeg vel ikke å forklare nærmere? Men husk at man må ha Spotify Premium for å kunne bruke det på iPhone! Det koster 99 kroner i måneden.

MusicID: HVOR mange ganger i uka hører du en sang som du vil ha navnet på, for å kunne høre på den igjen senere?! I mitt tilfelle er det snakk om ganske mange. MusicID har løst problemet, det er virkelig helt genialt. Du trykker bare på knappen som heter "identify song", MusicID hører litt på sangen, og så forteller den deg hvilken sang det er. Alle søkene dine blir lagret så du kan bla dem fram senere. Stort hurra for denne appen!

Photoswap: en morsom (og ganske unødvendig app) hvor du knipser et bilde, trykker på "send", og så blir det sendt ut til en annen random som bruker samme program. Du får da et bilde av vedkommende tilbake. Har prøvd det et par ganger, og jeg skal love dere at jeg har fått se interessante saker - som jeg ikke nødvendigvis hadde lyst til å se.

Picsecret: har du bilder som absolutt INGEN må se?! Legg dem inn i Picsecret og beskytt dem med en kode. Har fremdeles til gode å bruke denne appen, men den kan vil komme til nytte en dag.

Fatbooth, oldbooth og gingerbooth: tre forskjellige applikasjoner som det er verdt å unne seg, haha. Enkelt og greit, bilderedigeringsprogrammer som gir deg et ganske reelt inntrykk av hvordan du ville sett ut om du veide 300 kilo, var 90 år gammel eller hadde rødt hår.

Secret Diary: det finnes mange av denne appen, flere som er gratis også! Sier vel seg selv hva det er; et sted hvor du kan skrive dine hemmelige notater og beskytte dem med en kode - hvis det ikke er nok med tastelås-koden!

Words with friends: det eneste spillet jeg gidder å spille på iPhone. Angry Birds har jeg gitt opp for lenge siden, syns det er skikkelig kjipt. Uansett. Words with friends er Scrabble for iPhone, du kan spille mot vennene dine. Hjernetrim på engelsk, haha!

Whats app: en app hvor du kan skrive gratis SMS med alle som har det samme programmet på sin iPhone. Jeg har ikke fått dette til å funke på min iPhone, jeg mistenker at det har noe med abonnementet mitt å gjøre. Men bruk det de som kan! = Lavere telefonregninger.

NRJ Norge: Radio-app på iPhone! Jeg hører så å si aldri på radio, men er ålreit å sitte på bussen på morgenkvisten og høre på litt ny musikk og munter skravling. Skal bli flinkere til å høre på radio, its a promise!

Snarveier: hvis du har nettsider du besøker ofte, kan du velge å legge dem til på "hjem-skjerm". Da vil nettsidene få et eget ikon på iPhonen din, og du kan komme deg inn på nettsiden raskere enn fy.

Har dere lesere noen tips til morsomme og/eller nyttige iPhone-apps? : )

sirkus er det nye action

For en fin dag! Sånn bortsett fra regnværet og en forslått ankel. Har noen en logisk forklaring på hvorfor alle skoene mine plutselig virker for store? Kan føtter krympe? Fordi for tiden stuper jeg ut av alt som er av sko, nesten gummistøvlene mine også. Droppa slankingen, jeg. Tenkte det var mye mer in å krympe føtter...

Uansett, filmen! Water for Elephants var en utrolig fin film. Og etter å ha sett den sitter jeg igjen og tenker at; wow, jeg lever virkelig et trygt og forutsigbart liv - uten helt å vite om jeg syns det er positivt eller negativt. Men den var i hvert fall utrolig spennende - selv om de heterofile gutta kanskje kan bli sittende og ønske seg litt mer action. Men hva er vel mer action enn litt forbudt kjærlighet og fullt sirkus?! Sirkus er det nye action, mine damer og herrer. Og Robert Pattinson var megaheit i filmen. Løp og se!

Takk til Fox for en fin filmopplevelse, og til dere folkens! Filmen har premiere i Norge en uke før USA! Hvor ofte skjer det?

caffelatte for elephant

Denne tirsdagsformiddagen chiller jeg på sofaen min. Det høres fælt ut, men gud så deilig! Og jeg ble nettopp servert caffelatte her jeg ligger, så jeg klager ikke. Deilig med Espresso-maskin, da har man liksom en cafè på kjøkkenet til alle tider, for kaffen smaker jo det samme, om ikke bedre.

Grunnen til at jeg... Når begynte jeg å bruke ordet "chille", jeg har det det jo! Men uansett. Grunnen til at jeg "chiller" hjemme nå, er fordi jeg snart skal på førpremieren av Water for Elephants. Dere kan se traileren her. Den inneholder til og med han bleke fra Twilight, og han ser nesten kjekk ut i filmen! Så det skal bli spennende.

... Og i mens bare ligger jeg her. Caffelatte for elephant.

på feil side av by'n

For en herlig dag det har vært! Etter at jeg fikk dusjet, vel å merke. Har rett og slett gått litt rundt i byen i dag. På Frogner her jeg bor, og helt ned til Grønland. Å tilbringe en varm fridag i 20 varmegrader på Grønland, er akkurat som å komme til utlandet. Utrolig spennende!

Satte oss ut i en handlegate og spiste på noe som sikkert kan kalles kebab-sjappe, hehe. Selv spiser jeg ikke kebabkjøtt fordi jeg rett og slett ikke liker det, men de har jo mye godt med kylling også. Ekstra hot, takk! Etterpå handlet vi grønnsaker, krydder og reker på en asiatisk butikk. Elsker de spennende butikkene med haugevis av grønnsaker, kryddersorter og sauser. Ikke bare har de masse man ikke finner på de vanlige matbutikkene, men det er også veldig billig. Èn kilo scampi til en femtilapp! Det er ikke verst.

Vika, Aker Brygge og Rådhusplassen. Det er snart sommer, jo!

På Grønland.

Så i dag blir det spennende middag, kan dere tro! Fullkornsris og wok med kylling, spicy reker, thai-sauce og massemasse grønnsaker. Nam!

Ps. Dør litt inni meg, så må bare fortelle. Fikk nettopp mail av en jente som vant en spraytan på bloggen min for TRE ÅR siden! Hun syns det var utrolig uproft at hun ikke hadde fått premien sin, og det kan jeg være enig i. Men hvor mye bedre er det å sende purremail tre år senere? Nå har det seg jo slik at det ikke er JEG som sender ut premier som blir vunnet på min blogg, men likevel. Hva sier dere? Bør jeg kontakte sjefen på blogg.no som jeg så ABSOLUTT ikke er på talefot med for å få tak i denne bøtta med spraytan? Dagens lille latter.

en mandag uten dusj

Det er nesten flaks at jeg ikke jobber i dag. Vannet i hele bygningen jeg bor i er nemlig stengt av fram til klokken 3, så her sitter jeg, med smørfett hår og uvasket kropp - selv om det kanskje blir å overdrive litt. Klokka er straks tre, og som jeg gleeeder meg til å dusje!

Så koselig at Spotify-spillelisten i forrige innlegg falt i smak, forresten. Akkurat nå er det 1240 mennesker som har lagt den til i sin egen Spotify! Så gøy. Det betyr jo at jeg må følge opp med en glad-liste for denne solskinnsmandagen, i og med at forrige spilleliste var ganske trist. Så her er litt gladere musikk fra meg!

I kveld skal jeg gjøre noe jeg har lovet dere lenge. Det kan være så mangt, så *trommevirvel*.... Jeg skal lage det innlegget om iPhone-apps som så mange har etterlyst! Stay tuned.

wish you'd hold that smile

Til deg med kjærlighetssorg, til deg som har hatt en dårlig dag. Til deg som gruer deg til å våkne i morgen, til deg som ikke får sove. Til deg som uroer deg, til deg som er trist. Til deg som ikke føler at du strekker til, og til deg som ikke finner din plass i verden. Til deg som føler at du har gjort noe galt, til deg som har mistet noen.Til deg som er skuffet - og til deg, som i likhet med meg; savner noen.

denne spillelisten finner du forhåpentligvis en trøst, eller i det minste en sang som låter fint i dine ører.

Klokka er 03.45. Prøve å sove nå.

i woke up like this

Wake up in the morning feeling like P Diddy - eller ikke. Jeg våknet KVART PÅ TRE i dag, og det skjer bare hvert femte år. Øynene mine popper vanligvis opp av seg selv litt før klokka sju på morgenen, så å våkne kvart på tre var utrolig ekkelt. Ettersom jeg fikk litt panikk, vasket jeg leiligheten i turbofart, løp på butikken for å handle, og nå sitter jeg her og prøver å finne ut hvor jeg skal bestille mat fra, og ikke minst hvilken film jeg skal se.

Ja, jeg var jo på fotballkamp i går. Og siden jeg var Stabæk-gjest, måtte jeg jo heie på Stabæk. Og Stabæk vant. Så da måtte vi jo feire. Og så skal jeg ikke skrive så mye mer om akkurat dèt, men det var i hvert fall utrolig hyggelig. Selv om jeg ble servert konjakk på slutten, og da tok jeg på meg gummistøvlene og gikk hjem.

under press

Nå er jeg hjemme fra jobb! Har laget nuddelsuppe til middag, og nå skal jeg rydde litt i leiligheten før jeg skal gjøre meg klar til å bli hentet. Fotballkamp. Yes. Driver fortsatt og vipper mellom høye hæler og joggesko. Kjole eller grilldress.

Til min store glede har jeg fått frisørtime i neste uke! Frisøren min hadde egentlig ikke tid før uti mai, så med ettervekst ned til øra må jeg innrømme at det var en stor glede. Akk. Små gleder i hverdagen! : )

Og ellers er DETTE sangen jeg hører på om dagen. Den er jo steinalder-gammel, og jeg er ikke noe særlig fan av verken Queen eller David Bowie, men så hørte jeg den på min nye yndlingsserie, "Dirty Sexy Money", og da var den plutselig musikk for mine ører.

Dette blir som nevnt en rolig helg. Bortsett fra kamp i kveld, har jeg ingen avtaler eller planer. Men deilig med en rolig helg, for neste helg blir det full fart når C og jeg skal begynne å filme til vårt nye prosjekt!

Jaja, nå får jeg gå ut i bakgården og varme opp til fotballkamp. Eller noe.

mor theresa blir med på nach

Å få meg til å dra på fotballkamp, kan vel egentlig sammenlignes med å få Mor Theresa til å bli med på nachpiel. Det skjer bare ikke. Den eneste fotballspilleren jeg kjenner til er Ole Gunnar Solskjær ettersom vi er i slekt sånn laaaangt uti slektstreet, og jeg vet ikke en gang hvilket lag han spiller på. Point taken, tenker jeg.

Men I DAG! I dag kom jeg på jobb, og var trist og lei fordi jeg skal tilbringe helgen helt alene. Ingen armkrok å ligge i, ingen venninne-avtaler, og absolutt ingen trang til å ringe noen på den overfladiske venneliste for å høre om de er "supadupah-keen på et par mojitos på Emil og Samuel i kveld". Så jeg tok telefonen fatt, og tekstet min relativt nye venninne, som også viser seg å være fotballfrue. Altså. Sammen med en fotballspiller. Og plutselig sitter jeg her og skal på fotballkamp i kveld. Sånn ordentlig, hvor man sitter på tribunen og sånt. Det er jo helt sprøtt!

Skal man liksom ha på seg kjole? Høye hæler? Eller går det i joggebukse og fotballskjerf? Herregud, jeg må kjøpe meg et fotballskjerf. Heia begge lagene, og sånt!

ikke ofte man har 20 gutter for seg selv

I går var jeg med på en ekstremt vellykket bursdagsfeiring! Vi tok et glass-eller-fem hjemme hos meg, før vi møtte resten av gjestene på Bølgen og Moi. Der var maten og champagnen så god at jeg kunne flyttet inn for godt, så jeg storkoste meg. Etterpå gikk turen til Bygdøy Allè Restaurant, hvor jeg ble introdusert for den beste drinken jeg har smakt i HELE mitt liv! Bartenderne hadde aldri hørt om drinken, så en av gjestene i bursdagen måtte dele sin kunnskap, og vips, så hadde jeg ny yndlingsdrink. Husker verken hva den het eller oppskriften, men skal sjekke det ut og komme tilbake til dere med det.

Alltid gøy å være eneste jenta med en stor guttegjeng, haha. No drama, bare høyt lydnivå og masse kjærlighet.

Noen bilder fra minivorset hjemme hos meg. Meg og de maskerte menn, haha!

Ok, alvorsord! Jeg håper alle jenter er forsiktige når de er ute og går om kvelden? Det er jo rene voldtektsbølgen i Oslo nå. Enkelte mannfolk skulle blitt voldtatt selv før de ble satt bak lås og slå. SNAKK om å få smake på sin egen medisin. Jeg blir så sint!!! Men pass på å ikke gå alene på kveldstid, ikke gå i mørke parker og i folketomme gater, og la alltid folk vite hvor dere går. Spander på dere en taxi og vær forsiktige! Det er litt av en investering...

en liten note

Pågrunn av mye spam får jeg dessverre ikke godkjent kommentarer på gamle innlegg lengre. Jeg har nå 20.000 spam-kommentarer, og det tar for lang tid å gå gjennom alle sidene. Så jeg får bare lest, godkjent og svart på kommentarer på de 5-10 siste innleggene : )

damn you

Å flytte inn i ny, GAMMEL leilighet er virkelig ikke en dans på roser. Damn. Jeg tror jeg trenger en ny vaskemaskin. Gidder noen bare å ringe på døra mi og montere en for meg? Sånt skjønner jeg ingenting av.

Nå skal jeg rydde og vaske i leiligheten min! Er så snill at jeg har sagt ja til å ha bursdagsvors her i dag før vi skal videre ut på byen. Og da er det jo greit å ta kverken på de siste hybelkaninene.

... Ja, og så skal jeg selvfølgelig klatte på fire kilo sminke, slåss med håret mitt og tråkke meg inn i et par alt for høye sko og en alt for trang kjole. Selv om det frister mer å dra på byen slik jeg ser ut på bildet, haha. So long!

det er tirsdag

Hola, kjære lesere! I dag har jeg vært på jobb. Og så har jeg vært ute og handlet gaver i flere timer. Nå høres det kanskje ut som om jeg kom hjem med armene fulle av bæreposer, hvilket ikke er tilfelle. Men det er så utrolig vanskelig å handle gaver til en gutt, som i tillegg har det meste. Jaja. Gaven ble så der, så får vi håpe det er bra nok.

Har også handlet inn til middag og kos i kveld, så nå gleder jeg meg til å få stappet alt inn i kjøleskapet og til maten er ferdig! Kosekveld foran TV'en er blitt min favoritt, når folk spør om jeg skal være med på byen rister jeg bare på hodet...

Forresten! Er så mange som spør meg hvordan det går med håret, for som jeg skrev om her, så tester jeg jo ut noen nye extensions som settes på bare ved hjelp av teip. Og jeg er fortsatt like fornøyd, jeg har fremdeles nesten ikke ORD som kan beskrive hvor bra det er i forhold til hva jeg har hatt før! Håret er av god kvalitet, det er lett å stelle, det røyter så å si ikke (I HVERT FALL ikke i forhold til da jeg hadde punkter, da datt det hele fester ut etter noen uker) og det er rett og slett utrolig deilig at man ikke kjenner at man har extensions. Det eneste lille minuset jeg kan påpeke, er at det ikke er superpent å ha håret opp (f.eks i hestehale). Det krever nok litt mer jobb for å få det til å se bra ut, og dessuten er det litt ubehagelig når man har gått med hestehale en hel dag. Besøk Facebook-siden til Hair Talk her.

alle dager kan ikke starte bra

Det er hardt å stå opp når det er fire varmegrader i hele leiligheten, når nesa snufser og når det å sette beina på gulvet kan sammenlignes med å gå barbeint i snøen. Det er hardt å stå opp når noen blir liggende igjen i den varme senga, under den varme dyna, og forteller deg at de ”skal sove et par timer til”. Det er hardt å stå opp når himmelen er like grå som asfalten, når folk stresser forbi utenfor vinduet mitt med sure miner, og når hvite sandstrender og turkise hav er så innmari langt unna.

 

Det er dritt å sitte på bussen når den er full, og når duften av aftershave og ”duften” av de som ikke rakk å pusse tenner treffer deg som et slag i trynet. Det er dritt å sitte på bussen når en eller annen gjøk bestemmer seg for å spise deg opp med blikket, og når bussen er alt for full til at du kan rope til han at han bør begynne å spise frokost i stedet.

 

Men så kommer man på jobb, bælmer tre kopper med kaffe, sover i fem minutter mens kopimaskinen føder 370 like ark, og så ser verden egentlig mye bedre ut. Håper alle får en KJEMPEDAG! Om det så er i god eller dårlig forstand.

velkommen hjem til meg

Flere av dere har etterlyst bilder av mitt nye hjem. Og nå er i hvert fall stua ferdig, så da kan dere jo få se den. Mangler bare litt bilder på veggene og å kjøpe et par småbord, så er stua i boks. Er veldig fornøyd, har blitt ganske så koselig her nå.

Evig takknemlig for all hjelpen jeg har fått av familen. Mamma, pappa, mormor og morfar har kjørt inn til Oslo sikkert 20 ganger, med stiger, ledninger, verktøy og rester av flyttelasset. Mormor har sydd lange gardiner til meg, og morfar har kjempet som en helt for å få "prosjekt lysekrone" i boks. Tusen takk, dere er best! Jeg lover å ikke flytte på en veldig lang stund.

Alle møbler: IKEA. Det lille, hvite bordet skal byttes ut med et finere som tilhørte oldemoren min. Men først må det males hvitt! Puter: IKEA og H&M Home. Pledd: Frogner House og Skeidar. Lysekrone: Skeidar. Dilldall i vinduskarmen: IKEA. Lykt: IKEA. Gulvteppe: IKEA. Nei. Jeg er ikke sponset av IKEA.

halvveis ut døren

God dag, alle solstråler! I går startet jeg helgen med rødvin og lasagne, og i dag skal jeg fortsette den med å feire mormors bursdag. Tenkt å ha bursdag 1. april?! Dere kan tro hun har fått en del tullepresanger opp gjennom årene. Etter mormors bursdag, skal jeg til drammen av alle steder i hele verden. Men gleder meg til musikk og moro, det blir sikkert bra.

Åh, jeg har dårlig tid. Må rekke toget hjem - med Bella i bur!