FRISTER IKKE Å LAGE MIDDAG SOM IKKE FRISTER

Jeg holder en knapp på at et nytt filter gjør at ingen legger merke til at disse bildene ble tatt forrige uke, da jeg la ut nesten identiske bilder. Det er lov å være lur når man er busy. 

Tenk at det er siste dagen i april i dag! Jeg kjente på sommerfølelsen i dag, da jeg nesten var en time for tidlig ute (hvordan går det an å tro at man bruker 1 time på å gå et sted, og så bruker man 14 minutter?) til vaksinetimen min, og hadde litt tid å slå i hjel på Rema1000. Det var som å gå rundt på en grillfest innpakket i plast. Så fantastisk! Og da jeg endelig hadde vaksinetime, fikk jeg beskjed om at nå er jeg vaksinert for hepatitt A og B for resten av livet, fikk nesten litt lyst til å feire. 

Uansett, nå er det straks mai, og det gjør meg både lykkelig og ulykkelig. Lykkelig fordi det snart er sommer, ulykkelig fordi mai er et mareritt for de fleste studenter, og jeg har en haug med dritt jeg skal gjennom før jeg kan ta sommerferie. Men den kommer, den kommer, og nå er den nærmere enn den var i går. 

I skrivende øyeblikk sitter jeg og prøver å finne ut av hva jeg skal ha til middag. Jeg er 99% bestemt på å takke nei til kveldens festligheter, og heller sitte hjemme som den loneren jeg er. Lese litt. Våkne uthvilt og frisk i morgen. Det må nesten bli sånn. Men middag er jo det store problemet når man blir hjemme. Det er ingenting som frister, og det frister enda mindre å lage middag som ikke frister. Er det greit å spise Meller til middag?

Nå tar jeg meg en "inspirasjonsrunde" på matbutikken og kjøper friske blomster i samme slengen. Kanskje husmorånden kommer over meg igjen. Please. 

FØRERHUNDENS DAG

Skrevet i samarbeid med Norges Blindeforbund

Værsåsnill og les dette innlegget, du vil lære noe viktig. 

Forrige uke nevnte jeg så vidt at jeg hadde vært på Veivisern Hundeskole i regi av Norges Blindeforbund, og i dag har dagen kommet hvor jeg skal fortelle dere om det. I dag er det nemlig førerhundens dag, en dag som markeres over hele verden. 

Vi er en hel gjeng med bloggere som har fått tilbringe en dag med Norges Blindeforbund, og vi håper alle at vi kan bevisstgjøre vårt publikum på hvilke utfordringer førerhunder og deres brukere kan møte på - og ikke minst på hvor fantastiske disse førerhundene er! Først og fremst vil jeg vise dere en video som ble filmet da vi var på hundeskolen, hvor jeg fikk prøve meg som synshemmed med førerhund i en hinderløpe. OM jeg var nervøs?!  

Dette besøket satte i gang mange tanker i hodet mitt. Bare det å kunne se er ikke noe man skal ta for gitt. Det er nemlig ikke alle som kan det. Å være synshemmed byr på flere utfordringer, men det at det finnes førerhunder gjør hverdagen lettere for mange. Det gir rett og slett frihet, til å lettere og tryggere kunne bevege seg rundt. Førerhunder gir virkelig "menneskets beste venn" en helt ny mening for meg, tenk at de kan være så flinke og ikke minst så proffe i jobben sin! Det syns jeg er fascinerende. 

- Si hei til Konge. Dagens helt, som fikk meg uskadet gjennom hinderløypa - 

Vi tilbragte hele dagen sammen med Stine, som har vært bruker av førerhund i mange år. Hun er ung og bor på Majorstua i Oslo sammen med hunden Bella, og sammen møter de mange utfordringer i hverdagen som hun fortalte oss om. 

Visste du at du aldri må forstyrre en førerhund i arbeid? Når en førerhund går sammen med en synshemmed, er den på jobb. Da skal du ikke klappe til den, snakke til den, leke med den eller mate den med noe. Det er forstyrrende for hunden, og du kan i verste fall sette mennesket som er avhengig av den i fare. 

Noe av det vi pratet mest om, og som faktisk sjokkerte meg mest, er hvordan mennesker med førerhund kan oppleve å bli nektet adgang til steder. Visste du at førerhunder har lov til å gå og komme inn over alt, til og med der det ikke er lov med dyr? Førerhunder har lov til å bli med inn i klesbutikker, på restaunter, på matbutikken, på bussen, i taxier... Over alt! Det er det mange som ikke er klar over - eller som ikke bryr seg om. Stine fortalte oss om flere tilfeller hvor taxier har låst dørene eller kjørt forbi når de ser at hun har hund. Da fikk jeg helt vondt i hjertet, og syns bare det er helt uakseptabelt. Med mindre det er en allergivennlig taxi, skal den med glede ta i mot en synshemmed med førerhund. Det er da et serviceyrke på linje med alle andre?! Stine fortalte også om flere tilfeller hvor hun er blitt stoppet på vei inn på restauranter. På Fridays i Oslo har hun måtte diskutere seg fram til å få lov til å være gjest, og forklare de ansatte at det faktisk er lov med førerhund der - for så å måtte stå i tre kvarter og vente på å få bord, mens de løper fra den ene til den andre for å finne ut av at det faktisk stemmer. Tenk deg selv, hadde du ikke følt at det var urettferdig? Jeg tror jeg hadde følt meg til bry og gått derifra - og sånn skal det ikke være. 

Man ber ikke noen om å sette øynene sine igjen utenfor. 

Ofte skyldes slike situasjoner uvitenhet. Og derfor vil jeg nå lære deg at det er lov med førerhund over alt. Norges Blindeforbund har nå gjort det mulig å bestille gratis klistremerker på deres nettside, som du kan henge opp på din arbeidsplass. Kanskje du jobber på kafé? Kanskje du har en venninne som jobber i klesbutikk - eller på en restaurant? Jeg vil oppfordre deg til å bestille klistremerkene HER, og gi klistremerker videre til de du kjenner som jobber i serviceyrket. Norges Blindeforbund ønsker ikke å oppfordre til at du klistrer merkene rundt i hele byen uten å få lov, men håper at butikkeiere, restauranteiere og så videre har lyst til å ha et slikt klistremerke hos seg. 

Jeg elsker denne snutten, den sier det så bra; det kunne vært verre, det er bare en hund vi ønsker å ha med oss. 

Denne dagen lærte meg ikke bare mye om noe jeg ikke visste så mye om, den ga meg mye glede også. Hunder er bare verdens herligste dyr! Et av høydepunktene var da vi besøke kennelen med valper, valper som en vakker dag skal bli førerhunder. Jeg har veldig lyst til å bli fórvert for en førerhund, når jeg er ferdig med å være pendler. Det har seg slik at de fleste førerhunder trenger et sted å bo fram til de skal begynne å jobbe, altså fram til de er cirka 1,5 år gamle. Kan jo tenke meg at det er hjerteskjærende å skulle si farvel til en liten venn etter å ha tilbragt et år sammen, men når man gjør det for en god sak så blir det noe helt annet. Hvis du vil lese mer om førerhundens liv, kan du gjøre det HER


Hvis du vil kan du like Norges Blindeforbund på Facebook HER eller følge dem på Instagram @ Blindeforbundet. Men viktigst av alt, bestill klistremerker HER helt gratis og heng dem opp for å bevisstgjøre; det er lov med førerhund over alt. 

PANCAKES FOR LUNCH

I dag har jeg sovet aaalt for lenge, og vært aaalt for sløv når det gjelder å trykke de falske øyenvippene ned i pensumbøkene. Men men, man kan ikke være verdens flinkeste hver eneste dag, tenkte jeg trøstende for meg selv mens jeg slukte pannekake etter pannekake til lunsj. Det er ikke bananpannekaker. Eller havrepannekaker. Det er Toro, og som blogger bør jeg vel skamme meg litt, men de var dritgode. 

Nå skal jeg straks ta en lesepause (ÅH, hvem er det jeg prøver å lure) og møte Malin for noen minutter i solarium. Solarium! Det ser du meg kanskje gjøre én gang i året. Det kjennes ut som å be om hudkreft, men samtidig vil jeg forberede huden litt før Bali. Skrubbing, betakaroten, en liten dose solarium og en stor dose solkrem; det gjør susen! 

Og når vi først snakker om Bali! Etter den skrekkelige flyturen hjem fra Dubai (hvis dere husker den, ikke min stolteste øyeblikk......) har jeg vært hos legen og fått hjelp til mitt "lille problem". Så nå har jeg fått beroligende og angstdempende medisin til neste flytur. Fikk i hjemmelekse å teste dem hjemme før avreise, så det gjorde jeg en kveld da jeg hadde besøk. I tilfelle jeg skulle reagere feil på medisinen og forvandles til en vill apekatt, er det jo greit å vite FØR man sitter stuck på et fly, hehe. Så jeg tok en halv pille, og det tok ikke lang tid før jeg ble en sløv banan. Da jeg skulle rydde av bordet gikk til og med skålen med guacamole i gulvet og knuste. Så nå gruer jeg meg ikke så veldig til å fly, jeg kommer sikkert til å sitte i min heeelt egen verden på den turen ♥

FRIKJENT FOR SISTE GANG

I dag har jeg virkelig jobbet på spreng med eksamen. Jeg har fremdeles som mål å skrive et blogginnlegg uten å nevne en eksamen. Men dere som sitter oppi det selv, vet jo hvor altoppslukende det er. I seks-tiden kom jeg meg endelig ut i frisk luft og dro på trening, og etterpå kjente jeg at hjernen var helt full. Så nå blir det ikke noe mer lesing i dag, hjernen må få lov til å bearbeide det som allerede er oppi der.

I skrivende stund sitter jeg og trykker i meg en wok jeg nettopp har laget. Fullkornsnudler, kylling og grønnsaker. Jeg brekker meg nesten for hver bit, har jo så lyst på sjoklade i stedet. Men det blir ikke sjokolade i dag. Jeg har handlet inn jordbær og blåbær (Gud, gi meg styrke og sjokolade), for mamma kommer på Frikjent-date nå straks. Den nest siste episoden går jo på TV2 i kveld (og den er syyyyk, jeg så den på Sumo forrige uke), men sesongavslutningen legges jo ut på Sumo i kveld så vi skal se den allerede i dag. Jeg gleder meg skikkelig, den serien viste seg å bli mye mer spennende enn hva jeg hadde trodd. Når det er sagt, så har jeg gitt opp å se Jordskott som jeg skrøyt sånn av før helgen. Jeg liker ikke å se på serier og filmer som er overnaturlige, og Jordskott gir meg følelsen av at neste episode blir et utdrag fra Ringenes Herre. Som jeg ikke har sett mer enn et kvarter av. 

Water is the new wine! Neida. Mens jeg stod og lagde mat kom jeg på at jeg ikke har drukket vin siden februar. Kan det virkelig stemme?? Så nå som det nærmer seg sommer og bursdager og alt det der, varmer jeg sakte men sikkert opp med vann i vinglass. Nam nam... 

Sjokolade. 

DET ER KALDT MEN SOLA SKINNER

Hola amigos! Er det lov til å si at man er skikkelig fornøyd med håret sitt, og at hårfargen er helt perfekt? HAHA! Jeg sier det, jeg. Er så fornøyd nå. Får mange spørsmål om hvor jeg går og farger håret, og jeg går til Ida Kronen på Rock Hair i Tønsberg. Det skal ganske mye til for at jeg lar en "ny" frisør røre håret mitt med farge, men Ida er faktisk kusinen til min gode venninne Malin. Så da jeg så at hun klarte å farge håret til Malin i alle regnbuens farger, tenkte jeg at hun måtte være flink med farger - og det var hun jammen! Så et godt tips til alle som bor i Tønsberg omegn og trenger den perfekte hårfargen; besøk Ida. 

Akkurat nå sitter jeg hjemme hos mamma og pappa og gjør eksamensoppgaver. Fant ut at jeg ikke orker å sitte alene hjemme i leiligheten i dag, jeg så antydning til støvsuge-og-rydde-i-skuffer-framfor-å-lese-tendenser, så jeg bare pakket med meg sakene og dro. Nå har jeg fått gjort en del, og skal ta en pause med 71 Grader Nord på TV Norge. Og så er det på'n igjen.

Håper alle har en fin søndag i solen :-) 

SOMMERENS MEST EKSKLUSIVE LIP BALM

Annonse

Jeg har forelsket meg helt i noen lip balms som Makestyle sendte til meg forrige uke. De heter Organic Shell Lip Balm, og ut i fra navnet skjønner dere sikkert at de er økologisk. Jeg er ikke helt nazi på at mat og produkter skal være økologisk, men jeg syns det er et stort pluss og velger gjerne økologisk hvis jeg har mulighet til det.

Selve lip balmen er som sagt økologisk, og produseres i Australia med rene og naturlige ingredienser. Den er 100% fri for petrolatum og konserveringsmidler. Leppene blir deilig og myke av den, og fuktigheten varer lenge. 

Lip balmen er bra, men det er likevel etuiet som er det jeg liker aller best ved dem. Skjellene er nemlig håndplukket i Australia - ikke fra havet, men av de som er blitt skylt opp på stranden. De er i sin naturlige form, og er ikke blitt slipt eller noe som helst. De er så vakre! I tillegg har flere av variantene speil i lokket, så da har man både speil, leppepomade og en søt liten suvernir i ett. 


Organic Island Shell Lip Balm kommer i søte små poser. Kan tenke meg at dette er en veldig fin vertinnegave sammen med en blomsterbukett eller en flaske vin. Jeg hadde i hvert fall blitt glad for det ♥

Her ligger alle variantene på rekke og rad, Fra venstre; Tiger Cown, White Pearl, Fan Orange, Balm Mocha og White Frangipani


Se en oversikt over alle shell lip balms hos Makestyle HER. Sommerens mest eksklusive lip balm :-)

BITTER NOT SWEET

Hei, og og lørdagskveld ♥

Jeg skulle egentlig ha vært på to fester i Oslo i kveld, men har nå kommet til et punkt hvor jeg driter i alt og alle. Jeg vil bare gjøre det så bra som mulig på eksamen. Så jeg har nettopp klappet sammen bøkene, og føler meg nesten litt bitter. Blir ikke akkurat i festhumør av engelsk pensum, jeg får lyst å sende en vissen blomst til den/de som har bestemt at dette skal være pensum. Syns det til tider kan være utfordrende å oversette pensum til å passe sammen med forelesningsnotater og forståelse jeg har fått i forelesninger. Men men, det skal nok gå bra til slutt. Jeg må bare være litt bitter og sur innimellom. 

Tenkte forresten jeg skulle spørre dere om et lite råd angående eksamenslesing. Jeg har nemlig to eksamener tett oppå hverandre i starten av mai. Den tredje og den fjerde har jeg litt bedre tid på, så derfor foksuerer jeg på de to siamesiske tvillingene nå. Men hva gjør dere når dere leser til to om gangen? Annenhver dag? Tre-fire timer til hvert fag hver dag? Fagene heter forbrukeratferd og markedskommunikasjon, og jeg er litt usikker på om jeg blander dem sammen eller om de skaper bedre forståelse for hverandre. Hvis dere skjønner. Er også redd det blir for mye informasjon på én gang hvis jeg leser til begge på samme dag. Hører gjerne fra noen med erfaring! Jeg har aldri hatt to så tette, så vet ennå ikke hva som funker best for meg. 

Nå skal jeg blåse støv av fjernkontrollen og tømme oppvaskmaskinen - Maria kommer nemlig til meg og vi skal lage middag. Hun er sånn som syns det er spennende å handle grønnsaker og spiser de merkeligste ting, så det skal bli spennende å se om vi kommer til enighet. For min del kan vi gjerne spise knekkebrød med skinke - men jeg er jo bitter i dag, da. 

BRUCE <3

I dag har jeg lyst til å reise meg og gi Bruce Jenner stående applaus. Jeg syns det er så trist når mennesker ikke tør å være den de er. Når noen føler at de må gjemme sitt virkelige jeg, i frykt for å bli dømt, forlatt, mislikt, latterliggjort og det som verre er. Jeg tror egentlig ikke man kan forestille seg hvordan det er uten å ha vært gjennom det, langt i fra, men jeg føler skikkelig med Bruce som er hva... 65 år? Og ikke har klart å være seg selv på ordentlig før nå. Jeg er så glad for at han har gitt dette intervjuet og er så åpen, jeg er helt sikker på at det kan hjelpe noen ♥

Her er noen klipp fra intervjuet, etter hva jeg har hørt skal hele det to timer lange intervjuet vises på TV2 Bliss førstkommende mandag klokken åtte. Se og lær, mine venner!

Edit: for de som vil se intervjuet allerede nå, så ligger det HER. Takk til Marit i kommentarfeltet for link :-) 

BLOG BUSINESS

Jeg kom meg opp på trening i dag morges! Hurra. På veien hjem løp jeg innom Narvesen med solbriller på, og kjøpte Dagens Næringsliv med mitt eget tryne på forsiden. Jeg ble ikke oppdaget. Da jeg kom hjem satte jeg i gang med å bake frokostrundstykker, og følte meg som rene wonder woman der jeg stod i treningstightsen og rørte i bollen så tidlig på dagen. Men så måtte jeg selvfølgelig ødelegge idyllen med å bli treningskvalm, og ligge i fosterstilling på badet i tre kvarter før jeg kunne være flink pike igjen. Nå har jeg spist en deilig og mektig frokost, så nå er jeg i tipp topp form og gleder meg til resten av dagen. Har bestemt meg for at det blir lite eksamen og mye annet i dag. Det er nesten bedre å gjøre unna mange ærend på én dag, enn å skulle gjøre masse småting hver dag som forstyrrer lesingen. Tror jeg :-) 

Og bortsett fra å vise dere noe så interssant som en frokosttallerken, tenkte jeg å dele noen tanker rundt denne blog businessen som alle snakker om for tiden. 

Det er to ting jeg ikke liker når det kommer til blogg. Det ene er å snakke om hva jeg tjener. Det andre er at andre snakker om hva jeg tjener. De siste ukene syns jeg at det har vært i overkant mye pengesnakk og blogg-meg-hit og blogg-meg-dit i media. Den nye bloggplatformen United Bloggers har flagget ivrig med bloggerne de har "stjålet" fra blant annet Nettavisen, og ikke minst hvor mye mer penger det er å tjene på å flytte over til dem. Fram til i går var siste nytt at en haug med bloggere stod i kø for å få lov til å blogge hos dem. Hvorvidt United Bloggers skryter på seg eller bare har vært ekstremt dyktige og plantet begge beina i bransjen på rekordtid har jeg ikke noe grunnlag for å uttale meg om. Jeg mener bare at man bør ha sammenlignbare tall og fakta på plass før man går ut i media og nærmest setter seg på konkurrentene sine. 

Som mange av dere vet, har jeg vært bloggpartner hos Nettavisen i mange år. Jeg var 18 år gammel da jeg slentret inn hos dem for et møte, fyllesyk som et falleferdig juletre og litt i sjokk over at det faktisk var et møte-møte. Der satt det mennesker på rekke og rad i et møterom, og sa at de tok min blogg seriøst. Nå har jeg samarbeidet tett med Nettavisen i snart seks år, og på den tiden har blogg utviklet seg til å bli noe større. Noe det er mer penger i. Når du spoler over reklamen på TV'en din, er det klart at markedsførere heller vil putte pengene sine et annet sted. 

Jeg snakker ikke med media lengre. Det stresser meg og blir alltid feil, så det skal mye til for at jeg gidder. Men etter oppslagene om bloggportaler de siste ukene, følte jeg for å slå et lite slag for Nettavisen. Vi som er partnerbloggere der er veldig fornøyde, og vi står ikke i kø for å få blogge hos United Bloggers. Vi har takket nei. Nettavisen gjorde noe helt nytt, da de inviterte meg på et møte for seks år siden, den type samarbeid hadde aldri blitt gjort i Norge. De har tråkket opp en sti, og er størst og best på blogg i Norge. Likevel hopper de ikke rundt i media og tar på seg æren for at bloggerne deres tjener ditt og datt. Jeg oppfatter det som litt corny når andre aktører gjør nettopp det. Som jeg har uttalt i Dagens Næringsliv, er trygghet og stabilitet viktig for meg i dette yrket. Det føler jeg at jeg har der jeg er i dag. Ja, nå fjernet jeg gåsetegnene rundt "yrke", for det er blitt et yrke. For enkelte tar det sikkert lengre tid å akseptere enn at folk velger å bytte kjønn, men det får stå for deres regning. 

Det virker som om det største fokuset rundt blogg om dagen ligger på pengene. På en måte kan jeg skjønne det - det er kjempeinteressant. Men jeg prøver å ta litt avstand fra det. Vi snakker ikke om hva du tjener, la oss ikke snakke om hva jeg tjener. Du har jobb, jeg har jobb - det er flott. Jeg er så takknemlig hver eneste dag for at jeg har denne jobben og kan leve av å skrive og dele. Noen ganger kjenner jeg på dårlig samvittighet fordi folk jeg er glad i jobber så svetten renner uten å tjene i nærheten av det samme. Men for det meste er jeg overlykkelig, og har tenkt til å nyte det så lenge det varer. 

Vel, det var noen tanker rundt dagen bloggbusiness. Det er kanskje kjedelig for dere å lese om hva som foregår bak i kulissene, men for de som vil lese litt mer om bakgrunnen for dette innlegget så kan dere lese Dagens Næringsliv i dag :-) 

MENNESKETS BESTE VENN


Jeg klarer ikke slutte å tenke på dagen jeg har hatt i dag. Den har gitt meg så mye glede og gode følelser at det nesten bobler over! Min kjære bloggkollega Kristin hentet meg på Oslo S i dag, og sammen kjørte vi ut til Veiviseren Hundeskole hvor hunder trenes opp til å bli førerhunder. Der fikk vi blant annet prøve oss i hinderløype med førerhund og stokk, og ikke minst kose med valpene på kennelen der. Vi fikk høre om utfordringene brukere av førerhund kan ha, og det engasjerte meg virkelig. Tenk at en hund kan fungere som en persons øyne, da snakker vi tillit til tusen. At hunder er menneskets beste venn fikk plutselig en helt ny mening for meg.

I tillegg til å høre om arbeidet Blindeforbundet gjør og være rundt så koselige mennesker hele dagen, ble jeg i utrolig godt humør av å være rundt dyr. Det er noe jeg virkelig savner, nå som jeg ikke har min egen pelsdott lengre ♥

Skal fortelle alt om dagens utflukt til uken, måtte bare dele noen bilder av de alt for søte valpene!

Ellers har jeg faktisk rukket å være litt sosial i kveld også! Malin har vært hos meg og sett på Paradise Hotel. Vi er helt hekta, men det er selvfølgelig bare fordi vi er opptatt av gruppepsykologi, og PH er et fascinerende eksperiment.... Eller noe. Nå har jeg fulgt Malin hjem, og det innbærer å henge ut av vinduet og vinke helt til hun er ute av syne, for da er hun nesten trygt hjemme. Sååå, nå skal jeg egentlig legge meg men jeg har litt lakenskrekk fordi jeg føler at jeg må trene i morgen. Så. Jeg finner vel et eller annet å slå i hjel tiden med før jeg blir alt for trøtt. God natt til deg! 

GIRLS NIGHT

I perioder hvor jeg har mye både i hjernen og i kalenderen, syns jeg alltid at tanken på å være sosial er helt grusom. Jeg er rett og slett veldig vanskelig å få tak i. Men, når jeg først er sosial, koser jeg meg så mye at gjestene mine nesten ikke får lov til å dra igjen. Sånn følte jeg det i går, da Kalle var på sleepover. Først dro vi på Kverneriet og spiste burger, og så dro vi hjem til meg og koste oss i sofakroken med den nye TV2-serien Jordskott på skjermen. Er ikke den litt skummel???!! Vi satt i hvert fall snudd mot hverandre og så hverandre i øynene mens vi holdt hendene som beskyttende skjold opp foran TV'en. Noen ganger rakk vi ikke det, og skrek til begge to. Det falt ikke i særlig god jord hos Kalle at jeg skremte livet av henne da vi skulle legge oss - så jeg ble liggende våken en stund fordi jeg var bekymret for at hun skulle ta hevn. For noen pyser! ♥

Tønsberg er så fint for tiden, jeg blir helt nyforelsket i byen når det blir vår ♥

MITT ENESTE TRENINGSTIPS...

... Er å aldri slutte å trene når du først er i gang, for det gjør så forp*lt vondt å begynne igjen. Jeg har mange late unnskyldninger for å ha falt utenfor min gode treningsrutine. Først sykdom. Så ferie. Så påske. Så eksamensperiode. Plutselig har det gått en måned, og all Meller-sjokoladen jeg har spist har lagt seg rundt magen. I ansiktet. Og i lungene kjennes det ut som. Jeg var på trening i dag, og måtte gjøre alt halvveis for å ikke spy. Hva skjedde?! Går formen virkelig tilbake til null etter en måned med latskap?! 

Disse tauene kaller jeg horetau i all hemmelighet. De fikk meg nesten til å spy i dag, så nå ligger jeg i sofaen og skriver en liste over grunner til å aldri trene igjen. Har ikke kommet opp med så mange enda. 

Bortsett fra tidenes comeback på trening (not) har jeg sittet inne og lest i dag. En kan jo lure på hvorfor jeg ikke har tatt med meg bøkene og et teppe ut i parken - kom faktisk ikke på at jeg kunne gjort det før nå. 

Nå skal jeg spise et eller annet, og rydde leiligheten. Verdens beste KALLE kommer til meg i kveld!!! ♥ Hun dro til Marokko da jeg kom hjem fra Dubai, så vi har ikke sett hverandre på evigheter. Gleder meg SÅÅÅ mye!

VISNING, EKSAMEN OG PULVERKAFFE

Gooood morgen! ♥

I dag har jeg vært tidlig oppe for å få tid til å våkne skikkelig. Det er viktig at hodet er med meg i dag, for i dag skal blant annet eksamen leveres. Før jeg skal ta toget til Oslo skal jeg faktisk på en visning nedi gaten, har sett en fin leilighet som vekket interessen min. Det blir spennende! Jeg er ikke akkurat på leilighetsjakt, men jeg holder øynene åpne og følger med. Som jeg har nevnt tidligere hadde det vært såå deilig med litt ekstra plass, gjerne et kontor/gjesterom og et walk in closet. Det hadde overhodet ikke skadet, når jeg både jobber, studerer og tilbringer veldig mye tid hjemme ellers. Dessuten er jeg lei av å slå hodet hver gang jeg prøve å bevege meg på badet mitt. Klaustrofobi! Jeg har visst et ambivalent forhold til leiligheten min, for jeg er veldig glad i den også. Nei, nå skal jeg ikke mase mer om leilighet. Bortsett fra én ting; det er sykt irriterende at alle par får leilighet på halv pris fordi de er to. Kan dere slutte å dra på samme visninger som meg? 

Skal jeg si dere noe annet fælt? Jeg savner pulvekaffe. Har hatt noen fine måneder siden desember med den fine Nespresso-maskinen jeg fikk til jul, men nå savner jeg å helle brunt, billig pulver i en kopp og koke opp vann. Det er noe med den smaken som bare passer så bra sammen med eksamensperiode. Spørs om ikke kaffemaskinen skal få ta seg en liten ferie. Fram med vannkokeren! Er jeg den eneste som er veldig glad i pulverkaffe om morgenen? Mmmmmm! 

Nå buser jeg avgårde, ha en fin dag! 

TIL DEG SOM HATER Å BAKE

Jeg har lenge lekt med tanken om å bake noen sunne rundstykker, men kaster som regel ett blikk på en oppskrift og blir utslitt bare av det. Jeg liker ikke å bake. Jeg syns det tar for lang tid, og jeg syns det blir for mye rot. Dessuten har jeg ikke masse fancy kjøkkenmaskiner, og ikke så mye fancy tålmodighet heller. 

Men her om dagen var det noen som delte en veldig enkel oppskrift på Facebook, og sunn var den også! Så i går "bakte" jeg ferske og sunne rundstykker til frokost på 5 minutter. Pluss de 15 minuttene de stod i ovnen, da. 

♥ For å lage 2 rundstykker trenger du: 
- 2 dl lettkokt havregryn (kan også bruke glutenfri)
- 2 spiseskjeer kesam
- 2 eggehviter
- 1 ts bakepulver (fikk ikke være med på bildet siden boksen var rød, hehe)

♥ Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader
- Bland sammen ingrediensene i en bolle og rør rundt
- Legg i to klatter på et bakepapir
- Stek i ovnen i 15 minutter

De ble kjempegode, så jeg skal definitivt lage dem igjen. Ser dog at jeg manglet noe kunstnerisk å legge på toppen, men det får jeg heller huske neste gang. Lånte oppskriften herifra! :-) 

Jeg sitter i min nye sofakrok (har jo ommøblert) og leser til en eksamen jeg skal ha i mai. Den jeg skal levere i morgen kveld, har jeg nesten gitt opp nå. Orker den simpelthen ikke mer. Det er jo så mye annet snadder man kan lese til, så hvorfor ikke variere litt! Haha. Må komme meg på den søndagsåpne butikken og handle middag nå, ser at klokka plutselig er blitt mye. Ser fram til å gå i kø på butikken mens ilden står ut av nesen på meg. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg ikke var snill, og at jeg bare dyttet folk som stod i veien og somlet. Det får bli i mitt neste liv, hei så lenge!

DEL DITT NØDFRESHINGS-ØYEBLIKK OG VINN BILLETTER TIL ØYAFESTIVALEN

Annonse

Er det noe jeg er ekspert på (selvutnevnt ekspert riktignok), så er det nødfreshingssituasjoner. Altså å havne i en situasjon hvor man virkelig trenger å freshe seg opp - og det fort. Jeg tror det har noe å gjøre med at jeg er en ekstrem planlegger. Jeg planlegger ikke bare ut i fra hva jeg skal, men også ut i fra kriser og situasjoner som kan oppstå på veien. I vesken har jeg alltid med meg et emergency kit. Så hvis jeg plutselig må kysse noen etter å ha spist hvitløk, har jeg munnspray og tyggis. Hvis jeg oppdager at jeg har fett hår på vei i et møte, stopper jeg rundt hjørnet og tar en dusj med tørrshampooen. Har jeg et plutselig behov for parfyme, har jeg en mini parfymeflakong - den tar jeg faktisk alltid med meg på offentlige toaletter i tilfelle noen har vært der før meg og gjort ugang. Vil jo ikke at noen skal tro at det er meg. Gnagsårplaster, intimservietter, ansiktsspray sminkefjerner, solpudder, eyepads, tamponger. Ja, det er ikke grenser for hva det er plass til i den lille pungen tydeligvis.

- Deler av mitt emergency kit, kjekt å ha! - 

Men det er ikke alltid man kan være forberedt. Ikke engang jeg, haha. Jeg husker spesielt første gang jeg var i Dubai, og vi jentene var bedt på pool party i det fineste huset jeg noen gang har sett. Det var mot slutten av oppholdet vårt, og i en periode klimaet begynte å bli alt for hett. Vi tre jentene fra Norge var i motsetning til resten av gjestene på festen ikke vant til å ha det så varmt, så svetten rant som om vi nettopp hadde kommet ut av dusjen. Å ta av seg klærne var egentlig ikke noe alternativ, for resten av gjestene så ut som om de var flydd dit rett fra en fotoshoot med Sports Illustrated. Vii gjorde vårt beste for å se ut som vi stortrivdes, men etterhvert begynte folk å legge merke til svettetoktene. Går det bra med deg, eller? Husker jeg at verten spurte. Jeg nikket ivrig mens jeg tørket en innsjø av svette fra overleppen. Tenkte at nå blir jeg snart kastet ut, for jeg står her og ødelegger glansbildet av en modellfest. Så jeg bestemte meg for å ta tidenes nødfresh, tok løpefart, og slang meg ut i bassenget med klær på. Jeg vet ikke om det kvalifiserer til nødfreshingssituasjon sånn egentlig, men det føltes i hvert fall slik der og da, for resten av festen ble veldig vellykket - de var jo tross alt en grunn til at jeg var klissvåt. Asan har lansert noen nyheter i en serie som heter Fresh. Asan Fresh dusjkrem og intimvask gjør at du holder deg fresh hele dagen, og forhåpentligvis slipper å ty til visse nødfreshingsløsninger. 

KONKURRANSE

I anledning disse nyhetene, har Asan nå en konkurranse gående, hvor du kan vinne festivalpass eller lørdagspass til Øya-festivalen. Det er mange billetter som skal deles ut, og det er en fantastisk premie å vinne ettersom det allerede er utsolgt. 

For å være med i konkurransen, må du dele din nødfreshing på Facebook eller Instagram, enten i form av bilde eller video. Bruk hashtag #nødfreshing, og du er med! :-) 

Besøk Asan på Facebook her for mer inspirasjon til ditt bidrag, eller søk opp hashtaggen på Instagram. 

Jeg gleder meg til å se alle bidragene, det skader jo ikke med et par tips til hva jeg kan oppgradere emergency kitet mitt med. Og kanskje noen tips til kriser som ikke engang det kitet kan løse? Lurer på om det finnes noen der ute som har vært så smarte og gått til en stand hvor de selger krølltenger og latet som de skal kjøpe, kun for å få fikset håret sitt i en nødsituasjon - det er hva jeg kaller nødfreshing, haha! Lykke til i konkurransen!! Vinnerne blir kåret 10. mai på Asan sin Facebook-side. 

IKKE ALLE INNLEGG FORTJENER OVERSKRIFT

God lørdag, alle sammen ♥

Jeg blir nesten svimmel av hvor mye jeg har å gjøre i dag - føler nesten litt ekstra press på å være effektiv, siden jeg har ditchet bursdagen til en god venninne i Oslo. Hva jeg skulle gjort for å sitte på en champagne brunch nå, i stedet for å sitte her i joggisen og hamre på tastaturet! Det virker som om alle syns det er så sosialt og hyggelig å være student. Er jeg den eneste som føler at jeg har forsømt alle vennene mine og kommer til å være venneløs når eksamensperioden er over? Det er verste er at jeg tenker at det nesten hadde vært deilig å være venneløs, for det knyter seg i magen hver gang noen vil møte meg, trenger meg, eller et eller annet. For hver gang jeg unnskylder meg med at jeg ikke har tid, føler jeg at det er én færre som kommer i begravelsen min. Jeg vet jo at det bare er innbilning, men ååh. 

Får vel fortsette med mitt, ville bare innom og si hei. Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på bordet, hyggelig å kunne gi dere noen interiørtips som ikke koster to Chanel-veska. Vi må slutte å si "koster skjorta", for de fleste skjorter er faktisk ikke så veldig dyre. 

Ha en fin lørdag med sola og den blå himmelen! 

DIY: BORD I MARMOR

- DIY: spisebord i marmor - 


I en periode har jeg vært helt hektet på marmor, og for litt siden fant jeg et spisebord jeg fikk veldig lyst til å kjøpe. Prisen på bordet var 16.500,-, ganske dyrt når man egentlig kjøpte spisebord for et års tid siden. 

Jeg googlet etter et rimeligere bord, og kom over en video som ga meg inspirasjon til en mye billigere løsning. Og når jeg sier billigere, mener jeg 16.280 kroner billigere. Det kostet meg 220 kroner å kjøpe inn utstyret jeg trengte til dette lille prosjektet, så jeg måtte jo nesten prøve! Fikk med meg min kjære Malin, og marmorbordet var klart på null komma niks. Nesten, da! 

♥ Dette trenger du: 
- Kontaktplast i marmor fra Panduro, jeg kjøpte i butikk men de har på nett også. De har sort marmor også! 
- Hobbykniv, også kjøpt hos Panduro men jeg syns den var løs og vanskelig å håndtere. Malin mente det ville være bedre med en tapetkniv - det var hun som skjærte jevnt langs kantene, jeg er alt for utålmodig... 
- Vanlig kjøkkensaks.

♥ Slik gjør du:  
- Vask bordet (eller overflaten du skal dekke) helt rent. 
- Planlegg om du vil dekke kantene eller bare overflaten, og plasser kontaktplasten nøye før du begynner å dra av mer av papiret som dekker klisteret.
- Det er lurt å være to personer! En kan dra av papiret litt og litt, mens den andre går etter og stryker på plasten slik at den blir glatt og får så lite luftbobler som mulig.
- Klipp av det overflødige og bruk hobbykniv/tapetkniv helt innerst slik at plasten blir jevn med kantene på bordet.
- Når dere er ferdig kan dere bruke en liten nål til å stikke hull på luftboblene og klemme ut luften med tommelen.
- Denne videoen viser ganske greit hvordan det gjøres, spol til 3:08.  

Slik ble mitt resultat, jeg er suuuperfornøyd! Er litt usikker på om jeg skulle ønske at jeg dekket kantene også, og ikke bare overflaten, men det er ikke verre enn å gjøre det på nytt hvis jeg skulle få lyst.  

Hva syns dere? :-) 

EN UPDATE PÅ HÅRPROSJEKTET

Annonse

Nå skal jeg straks til frisøren, og i den anledning tenkte jeg å gi dere en update på hvordan det går med Hair Care-tilskuddet jeg tar. Må jo nesten gjøre det før etterveksten forsvinner, så dere kan se hvor mye håret har vokst! 

Så først og fremst, her er etterveksten jeg har fått på 45 dager:

Det er ingen tvil på denne jord om at håret mitt vokser fortere nå enn det gjorde før jeg begynte å ta tilskudd for det. 

Den eneste "ulempen" med å bruke produktet er jo at når håret vokser fortere, så må man oftere til frisøren, men nå har jo jeg heldigvis ikke noe i mot en "ørliten" ettervekst av og til. Jeg prøver jo så inderlig å få mitt gamle hår tilbake, og ønsker egentlig bare tykkelsen jeg hadde på håret før, samt min egen hårfarge med lyse striper i. Jeg er godt på vei, har snart kommet helt ned til ørene som dere sikkert ser! 

For de som ikke fikk med seg mitt forrige innlegg om Hair Care, så kan jeg jo fortelle at det er et kosttilskudd som har som hensikt å få det beste ut av ditt eget hår. Produktet består av ølgjær, hirse, biotin, selen, sink og kobber, og disse ingrediensene sørger for at det nye håret som kommer ut på hodet ditt er sunt og sterkt. Man tar to tabletter om dagen, og selv merket jeg endringer etter en måneds tid. Jeg har også tvunget produktet på en venninne som mistet mye hår etter å ha fått barn, så jeg er spent på å høre om hun har merket noen forskjell :-) 

Nå får mine lesere tilbud på Hair Care, og dere får hele 40% rabatt. Da vil prisen være 149,- i stedet for 249,-. Kan bestilles HER :-) 

Her kan du like Hair Care på Facebook hvis du vil! 

Nå skal jeg komme meg avgårde til frisøren for å legge litt striper i etterveksten. Det gjelder jeg meg til! Føler meg som en grå mus om dagen, og har så vidt hatt tid til å stelle meg. Blogges senere, da! 

EN NATT MED BRUCE JENNER

Etter å ha tilbragt hele natten med Bruce Jenner og pratet om hans indre kamper og hormoner, var jeg så utslitt at jeg forsov meg heftig. Er det noe jeg ikke setter pris på, så er det å måtte drikke kaffen min mens jeg pusser tenner. Sminke meg mens jeg kler på meg. Dusje mens jeg sjekker mail. Pakke veska mens jeg sitter på do. God tid om morgenen er oppskriften på et bedre liv - tror nå jeg. Men jeg har i hvert fall kommet meg på toget. Jeg måtte bare rekke det. Sitter her som et fugleskremsel, og eneste grunn til det er at det er oppsummeringsuke på skolen. Foreleserne hinter vagt om eksamen og oppsummerer på en måte halvåret som har gått. Og det er viktig det, for jeg har ikke akkurat fulgt min egen A-oppskrift i år. Jeg ga alt jeg hadde i fjor, og var på så mange forelesninger jeg kunne fordi jeg virkelig tror at det gir bedre resultater. Og det viste seg jo å stemme, og jeg fikk de karakterene jeg trengte for å kunne komme inn på utveksling og ble til og med spurt om å være studentveileder for nye studenter. Men nå har jeg bestemt meg for at jeg verken vil studere på Berkeley eller Queensland, jeg vil være hjemme. Så da har jeg roet ned litt. Vært hjemme fra forelesninger, dratt på ferie.. Vel, utfordring til meg selv: få en haug med A'er igjen selv om jeg ikke har vært like aktiv student. Med andre ord blir det noen intense leseuker framover, hadde vært gøy å gjøre det like bra igjen. 

Som dere sikkert skjønner, så sitter jeg på toget - mitt tredje hjem for tiden. Og jeg har verken med meg kamera eller fotostativ. Så har dere noe i mot at jeg bare legger ut en random bilde av noen blomster jeg hadde i leiligheten for noen uker siden? Jeg bare gjør det, jeg. 

STUDENTLIVET


Hei og hopp fra under teppet i sofaen med blå ringer rundt øynene. Jeg er så trøtt og lei av eksamen nå, men prøver å se positivt på det hele. Bare to dager til i et lite glassbur som stinker Subway sammen med bøker jeg aldri vil se på igjen. Jeg gleder meg så inderlig mye til gruppeeksamen er over, og jeg kan kaste meg over den virkelige eksamenslesingen og bare forberede meg til de fire 3-timers eksamnene som gjenstår. Og så fant jeg nettopp ut at jeg bare har fire forelesninger igjen av mitt første år som student! Da snakker vi sommerferie fra 26. mai til 17. august, hva er det egentlig å klage over? Aaaah, for en motivasjon ♥

Har ikke så mye å dele med dere om dagen. Tar toget til Oslo, er på forelesning, sitter i glassbur og river meg i håret i en del timer, tar toget hjem, ser Paradise Hotel og spiser en dødskjedelig middag nesten uten næring, legger meg, står opp og gjør det samme. Dere studenter som finner tiden til å drikke øl og være sosiale i tillegg fortjener en medalje. 

KONKURRANSE: MISS VEET 2015

Annonse

For meg handler skjønnhet om de små tingene som får en selv til å føle seg vel. Jeg har gitt opp å prøve å se ut som et glansbilde, eller noe man kan klippe ut fra et glossy magasin. Baksiden av lårene mine vil alltid ha celulitter, jeg vil aldri bli høyere enn akkurat litt for lav, og jeg vil alltid ha fregner og et ti-talls andre småting som heller burde vært litt sånn og sånn. Jeg er veldig stolt av å bli spurt om å være ambassadør for Veet i 2015. Slagordet deres "what beauty feels like to me" handler jo nettopp om det. Hva man kan gjøre for å føle seg vel, i den kroppen og med det utgangspunktet man har. Og så vet dere jo at jeg er en sucker for hjemmespa! 

Hjemmespaet mitt ble komplett da jeg fikk tilsendt Veet sitt nyeste produkt, Spawax. Med det kan jeg rett og slett vokse meg hjemme på nøyaktig samme måte som det gjøres på spa. Det kan nesten ikke bli enklere heller. 

Spawax er en stripless varmvoks, noe som vil si at du kun trenger å smøre voksen på, for så å rive den av. I dag har jeg testet den under armene, og for å være helt ærlig.... Dét var vondt, det! Leggene er null problem, men jeg bannet sikkert fem ganger per armhule. 

Slik gjøres det: 

♥ Sett kontakten i veggen, og legg oppi så mange voksskiver som trengs for området du skal vokse. For armhulene trengs det 1. La voksen smelte i 15-20 minutter.
♥ Smør voks på området du skal vokse, og la den stivne. Riv i vei, og lykke til!
♥ Hvor mye voks du trenger osv står nøyere forklart på esken til produktet :-)  

KONKURRANSE: 

Da jeg var i Dubai fortalte jeg dere om konkurransen Miss Veet 2015. Som ambassadør er en av mine oppgaver å kåre vinnerne av denne konkurransen i Norge. Jeg gleder meg! Vinneren får masse fine og nyttige produkter fra Veet, i tillegg til tittelen som Miss Veet 2015.

Konkurransen går ut på å vise fram "what beauty feels like to me". Dette skal gjøres i en video på Instagram, og allerede der stopper kanskje fantasien hos mange. Så jeg tenkte å gi dere litt inspirasjon til hva dere kan legge ut video av. Beauty, eller skjønnhet som det heter på norsk, er jo så mangt. Hvis jeg skulle deltatt selv, ville jeg tenkt i disse baner; en soloppgang, en solnedgang, nylakkede negler, et nyvasket hår, et ekte smil, en gledesdans, friske blomster på bordet, en blå himmel med sol, svaner på sjøen, en treningsøkt, en løpetur om morgenen, et sminkefritt ansikt, et fint antrekk du gleder deg til å bruke, hvordan du har pyntet deg til fest, mat du spiser for å føle deg vel... Kun fantasien setter grenser, det viktigste er at tanken bak er "what beauty feels like to me". 

Husk å hashtagge videoen din med #Missveet2015NO og #Whatbeautyfeelsliketome

Lykke til i konkurransen! Og lik Veet på Facebook HER hvis du vil ♥

SUN(DAY)

Her er noen av innkjøpene jeg gjorde på gårsdagens shoppingrunde. Da vi hadde booket ferdig hoteller, dro vi på bikinishopping. Tenkte i grunn at det kom til å bli et helvete, men det er  mye fint nå. Spesielt på H&M. Der fant jeg hele tre bikinier + et par sandaler som minner om Birkenstockene mine. Sikkert ikke like god kvalitet, men fine og komfortable er de likevel. Den sorte bikinien på bildet er favoritten av de jeg kjøpte i går, den er sykt deilig å ha på seg og ikke minst veldig fin på. Det nytter virkelig ikke å bikinishoppe i juni, det må man gjøre nå. Så vet dere det :-) 

En treg søndagsmorgen som denne kan jeg like, men nå skal jeg snart kaste meg rundt, få i meg en forsinket frokost og gjøre noe jobbgreier. Vi blogges senere! 

VIDEOBLOGG FRA DUBAI

Her er en liten video jeg har klippet sammen fra Dubai. Syns det er sååå koselig å ha film fra ferier og sånt, kanskje enda bedre enn å ha en haug med bilder til og med. Man blir liksom minnet på stemningen som var der og da, ikke bare hvordan ting så ut ♥

Nå skulle jeg egentlig tilbringe resten av lørdagskvelden hos mamma og pappa, men jeg må bli hjemme.... Helt ærlig, fordi jeg er så støl at jeg ikke orker å reise meg opp av sofaen en gang. Blir helt kvalm hver gang jeg beveger meg,  støl er jeg. Haha! Har jo ikke trent styrke på en måned fordi jeg først var syk og så på ferie. Så jeg kjenner gårsdagens økt litt for godt. Au au au. Veldig synd at jeg mangler dopapir egentlig, for det betyr jo at jeg ikke kan bli liggende uansett. Mat kunne jeg i verste fall ofret for å slippe å gå ut. Men jeg  på butikken. Wish me luck! 

BALI UPDATE

Dette er Malin. Og meg, men meg har dere jo sett et par ganger før. Malin står som regel bak bloggkameraet, men i dag ble hun tvunget til å være med på bilde. Vi skal nemlig til Bali sammen i starten av juni! Og i den anledning vil vi takke dere for en haug av gode Bali-tips, da jeg spurte om det her på bloggen ♥

I dag har vi endelig booket ferdig hotell, noe som har tatt sin tid. Vi var jo så usikre på hvor vi ville bo, så flybillettene våre har vært ensomme i noen uker nå. Men nå er altså alt i boks, etter mange gode tips både fra både her og der. Vi starter med én natt i Legian, bare fordi det er i nærheten av flyplassen. Etter hva vi har hørt vil vi helst ikke tilbringe noe særlig tid i Legian/Kuta-området, vi reiser jo som sagt ikke for å feste og ta tribal-tatoveringer på overarmen. Morgenen etter tar vi båt ut til Nusa Lembongan, hvor vi skal bo på et litt bungalow-aktig hotell i to netter og bare snorkle og kose oss i vakre omgivelser. Vi dropper Gili-øyene fordi vi tror at det vi ville ut der etter, kan vi få på Nusa Lembongan også. Dessuten frister det mer med tjue minutter på båt enn to timer, haha. Etter to dager tar vi båten tilbake og sjekker inn på et nyyydelig hotell i Seminyak. Der har vi hørt at det er veldig fint, så da har vi basen vår der og utforsker Bali litt som vi vil dag for dag. Vi er helt åpen for å ta noen overnattinger andre steder underveis (hotell er jo så latterlig billig) men det er kjekt å ha en base for de ti siste nettene. Så får vi feriefølelsen! 

Tror vi har spikret oppholdet ganske greit nå, så nå er det bare å researche alt vi vil finne på og glede seg til turen :-) 

TACO OG SKJULT KAMERA

God helg da, dere! 

I kveld koser jeg hos mamma og pappa, mine aller beste venner ♥ Dere som følger meg på Snapchat har sikkert fått med dere det allerede? Haha. Jeg elsker å lage skjult kamera, selv om foreldrene mine overhodet ikke vil legges ut noe som helst sted. Det der skal ikke ut på internett, Ida! Snapchat er vel ikke internett, sånn direkte? Jeg heter Idawulff på Snapchat, forresten! 

Vi har spist taco - selv om mamma egentlig ikke liker tacosmaken, og pappa ikke liker sånn "ferdigkrydder". Men jeg kan ikke huske sist vi spiste taco sammen, så i dag ble det bare sånn. Tror det falt i smak, altså! Har nemlig byttet ut lomper og skjell med MINITUBS! Alle liker taco med minitubs, det er virkelig det beste alternativet, så det dere ha neste gang dere skal ha taco. 

Nå skal vi se på Nytt på Nytt og spise sjokolade, mmmm. Håper dere har en fin fredagskveld :-) 

SOLBRILLER INNE

Å kunne gå hjemmefra om morgenen i strålende solskinn. Å kunne komme hjem klokken halv ni på kvelden og se at det fremdeles ikke er helt mørkt ute. Dere ANER ikke hvor glad det gjør meg. Eller kanskje aner dere, for jeg regner med at jeg ikke er den eneste som følte at en stor stein falt ned fra skuldrene mine den dagen det skjedde. Den årlige vintertristheten (vinterdepresjon føles som et sterkt ord å bruke, for jeg har ikke hatt det så ille denne vinteren) har endelig sluppet taket, og det kan nesten sammenlignes med følelsen jeg hadde da jeg var liten og gikk på rulleskøyter på gammel, dårlig asfalt, for så å rulle ut på helt ny, myk asfalt. Bare mentalt. Eller var det verdens teiteste metafor? Uansett. Alt blir enklere, til og med å gå ut om morgenen og tenke at man har en litt slitsom dag foran seg ♥

Tok kanskje solen og den blå himmelen litt for seriøst da jeg kom hjem fra skolen i stad. Jeg hadde selvfølgelig solbriller på meg, og etter å ha balansert handleposer og pakker fra posten inn i leiligheten, var det siste jeg tenkte på å ta av meg solbrillene. Så jeg ryddet ut av handleposene, fant meg noe å drikke, brettet klærne som hang på tørkestativet og satte meg ned for å betale regninger på Mac'en. Det var et eller annet som irriterte meg hele tiden, som om det var litt mørkt. Tenkte at jeg sikkert kom til å få vondt i hodet - men neida, speilbildet som møter meg på Mac'en er to store brilleglass. Gira på sommer, much? 

I kveld skal jeg bare ha kosekveld med meg selv, lage pitas og slappe av foran TV'en. Eksamenen jeg har nå er ikke en dans på roser, så det er deilig å ta toget hjem og bare glemme alt om den i noen timer. Men kjenner jeg boken min rett, ligger den vel på sengen min og kliner med den gule tusjen samtidig som jeg skal legge meg i kveld. Og da blir klokka fort to om natten før jeg pælmer narrative analyser, semiotikk og hermeneutikk i veggen og takker for meg. 

Ha en fin kveld, dere :-) 

SOMMERGLØD PÅ BOKS

Annonse 

Husker dere at jeg skrev om Betakaroten fra Good For Me før jeg reiste til Dubai? Vel, jeg har vært "flink" og tatt kapslene hver eneste dag, og jeg er kjempefornøyd med den gylne brunfargen jeg har fått. Jeg har aldri vært en som blir helt sjokoladebrun, men når jeg tar betakaroten får jeg mye mer farge enn hvis jeg ikke gjør det. 

Nå er jo ikke brunfargen det aller viktigste med Betakaroten da, men jeg kan jo ikke nekte for at jeg føler meg mye mer fresh med litt farge. Jeg er veldig forsiktig med solen fordi jeg er redd for å bli solbrent, få flere føflekker og til slutt ende opp med hudkreft. Så jeg soler blant annet ikke ansiktet mitt, men merker at det også har fått litt farge selv om det for det meste har vært i skyggen. Den største fordelen med betakaroten er at man er mye mindre utsatt for soleksem og solbrenthet, og det er en forskjell jeg virkelig har merket. En av dagene sovnet jeg på solsengen med nesen i en bok, og da jeg våknet varm som en kokeplate, slapp jeg unna med litt rødfarge på brystet som var borte dagen etter.

Som leser av min blogg, får du nå tilbud på Betakaroten fra Good For Me. I stedet for å betale 249 kroner, får du nå første levering for kun 99 kroner. 

Tilbudet får du HER :-) 

Når jeg har skrevet om dette produktet tidligere, har jeg fått spørsmål om bindingstid og abonnement osv, så tenkte å svare på det her til alle som lurer. Det er ikke bindingstid på levering av Betakaroten fra Good For Me. Hvis du ikke ønsker å motta mer etter at du har fått den første pakken, er det bare å si i fra til kundeservice. 

Og når vi først er inne på det å sole seg og ta vare på huden; husk at du ikke kan poppe en Betakaroten, legge deg på solsengen og tro at alt er i sin skjønneste orden. Du må selvfølgelig smøre deg med solkrem, men det skjønner vel de fleste. Ha solvett, og bruk høy faktor - spesielt i ansiktet :-) 

HEADLIGHTS

Det er så kjedelig å knipse et bilde hjemme hos seg selv, og oppdage at det ser ut som om bildet er hentet ut fra en interiørblogg man overhodet ikke liker. Jeg har herved bestemt meg for å pusse opp hjemme. Male. Kjøpe noen nye møbler. Ommøblere litt. 

Uansett, da. Bildet tok jeg fordi jeg har kjøpt ny busk igjen, og grønne busker gjør meg glad. Når jeg har gitt leiligheten min en makeover skal jeg ha så mange grønne busker at folk lurer på om de har gått feil når de kommer på besøk. 

I skrivende øyeblikk sitter jeg på toget, på vei til skolen. Først jobbe med gruppeeksamen, så forelesning, så jobbe med gruppeeksamen igjen. Kjenner jeg er bitter over denne eksamenen, altså. For det første har jeg fremdeles ikke skjønt faget, det er et tullete fag. For det andre, så skal skolen kutte ut faget når vi er ferdig med det . fordi det er et tullete fag. Hva gir du meg! Trodde jeg var sent ute med å starte studiene, men jeg kunne fint ventet et år til. 

Vel vel. Jeg har prøvd å skru på optimisten i meg, og startet som vanlig dagen med kaffe og musikk. Fant en ny sang som jeg tenkte jeg skulle dele med dere! Ha en fin dag, da :-) 

THE PICTURES THAT NEVER MADE THE BLOG

Overskriften taler vel for seg selv. Når man er på tur går det gjerne litt i ett, så det er jo ikke alt man får vist og fortalt om på bloggen. Kjenner at jeg savner stranden utenfor hotellet allerede, å bare ligge der og slappe av og le.

For de som har spurt, så bodde vi på Fairmont The Palm. Det er ikke sponset og vi har ikke fått rabatt, for de som har spurt om det også. Med tanke på stranden og omgivelsene vil jeg absolutt anbefale hotellet videre. Men med tanke på prisene ville jeg nok ikke anbefalt det med mindre du har planer om å la Frøken Visa svi en smule. Èn ting er jo at det er dyrt å booke rom på hotellet, men å leve der er også veldig dyrt. For å gi noen eksempler, så kostet en Cola-boks på stranden 47 kroner, og internett kostet 200 norske kroner per døgn. I Dubai er det ikke sånn at man bare går seg en tur til butikken, så spesielt når man bor ute på palmen blir man litt stuck og kjøper kanskje mer på hotellet enn man ville gjort ellers. Men feriefølelse får man absolutt ute på The Palm! ♥

I dag har jeg droppet første skoledag. Ikke verdens beste start etter ferien, men jeg føler meg så utmattet, noe jeg overhodet ikke har grunn til å gjøre. Har vel å gjøre med at jeg ikke får i meg noe særlig mat, men jeg satser på at jeg ikke er syk og bare er matlei og sofagris etter ferien. I morgen er det på'n for fullt. EKSAMENSPERIODE, GO!!

RABATT PÅ MAST-FAVORITTENE

Annonse

Det beste med at jeg begynner å få ganske langt og tykt hår igjen, syns jeg er å ordne meg fin på håret. Ikke bare dra det opp i en hestehale for å få det ut av veien. Nå har jeg eksperimentert litt med MAST-krølltengene, som jeg faktisk har hatt i flere år nå. Å få krøllene/bølgene til å se naturlig ut er det aller viktigste når man krøller håret, for hvem vil vel se ut som en prom queen med nykrøllet parykk? 

I dag har jeg først krøllet håret med MAST vol 1, deretter glattet det ut og krøllet det igjen med MAST vol 2 for å demonstrere forskjellen for dere. Etter å ha surret håret rundt krølltangen, holdt jeg det i nøyaktig 5 sekunder. Jo kortere man holder, desto naturlig føler jeg looken blir. Her er resultatet :-) 

♥ På de to øverste bildene har jeg brukt MAST vol 1

Vol 1 anbefaler jeg virkelig til alle dere med langt og tykt hår som aldri lystrer på krølltenger. Krøll håret med denne, og krøllene vil sitte helt til du enten vasker håret eller til du glatter det ut med glattetang. Jeg har jo ikke dette problemet selv, håret mitt står rett til værs bare man ser på det. Men syns den kan være veldig fin på min hårtype også, så lenge man rufser det litt til eller grer i det. Jeg valgte å ikke gre det ut i dag, men det gir i hvertfall noe som ligner på "englehår", masse volum! 

♥ På disse to bildene har jeg brukt MAST vol 2, og den må jeg si er favoritten til mitt hår. 

På det øverste bildet har jeg akkurat bølget håret med Vol 2, mens på det nederste har jeg børstet det og rufset det sånn jeg ville gått ut døra. Syns den gir et så utrolig fint og naturlig resultat. Jeg har ikke brukt noen annen krølltang etter at jeg fikk denne for noe som kjennes som evigheter siden ♥

For å gjøre krøllingen av håret skånsomt, raskt og enkelt har jeg noen faste produkter jeg bruker. Det er selvfølgelig ikke et must å ha akkurat disse produktene, men jeg vil uansett anbefale å ha en varmebeskyttende spray og klyper til å sette opp håret som er ferdig krøllet. Her er produktene jeg bruker: 

♥1. Varmebeskyttende spray som lukter syyykt godt ♥2. Hårklyper fra MAST som gjør det lett å holde orden mens man krøller (eller glatter) ♥3. Den prisvinnende hårbørsten fra MAST, laget med naturhår og skader ikke håret ♥4. Krølltangen MAST vol 1 som lager krøller og gir håret masse volum ♥5. Krølltangen MAST vol 2 som lager naturlige, glamorøse bølger i håret. ♥6. Hårspray fra GB som gir godt hold uten å gjøre håret stivt. Finnes også i strong for de som trenger enda mer hold. 

Hvis det er noen av dere som fremdeles ikke har krølltang fra MAST, får dere nå 20% på dem hos Makestyle. Bruk rabattkoden wulff20, og 20% blir trukket fra i kassen. Rabattkoden varer i en uke! :-) 

IN BED

Du vet du har vært en sløv blogger når du får mail av en leser som lurer på om du fremdeles lever. Unnskyld så mye for denne latskapen! Det er faktisk ikke det at jeg ikke har hatt tid. Tiden står jo nærmest stille nå i påsken. Jeg har bare havnet i en boble de siste par dagene hvor jeg nesten ikke har sovet (eller i hvert fall sovet på helt feil tidspunkt av døgnet, i går våknet jeg halv ti på kvelden) og nesten ikke har spist, så har jeg liksom bare glemt bort bloggen litt. Men jeg har det bra, altså! Skal komme meg opp av sengen nå, drikke en stor kopp kaffe, spise frokost og jobbe meg gjennom den forsømte mailboksen min. Og så skal jeg redigere video fra Dubai, gleder meg til å vise dere! ♥

PSYCHOEN PÅ SETE 24F

Som jeg har nevnt et par ganger, blir jeg bare mindre og mindre glad i å fly. Hadde aldri noe problem med det før, men nå skriver jeg et halvseriøst testamente hver gang en ny destinasjon står for tur. 

I natt skulle vi fly hjem fra Dubai. Vi var nervøse begge to, og ble ikke høyere i hatten av å surre rundt på den kjipe flyplassen hvor det lå folk på bønnetepper og glodde stygt på oss. Til min store glede, fant jeg en sovepille i håndbagasjen min. En blå liten pille som må ha ligget der en stund, for sovepille-krukka jeg tok med meg hjem fra New York en gang i tiden, har jeg kvittet meg med.

Jeg stod i passkontrollen og kjente at ryggen begynte å bli klam. Vurderte å bli igjen i Dubai noen dager til, bare for å slippe å fly akkurat da. Så jeg gravde fram den blå kapselen, og slukte den uten vann. 

Allerede da vi satt på Mc Donalds og ventet, duppet jeg av i cheeseburgeren. Så. Himla. Trøtt. Deretter sovnet jeg mens vi ventet ved gaten vår, og fikk noe som kjentes ut som en lang og deilig lur. Helt til jeg hørte stemmen til Kristina langt, langt borte, og skjønte at det var på tide å sove videre på flyet. Jeg husker egentlig ikke at jeg satte meg i setet, må ha sovnet med det samme. 

Etter en liten stund våknet jeg av at det føltes som om flyet stupte 100 meter rett ned. Og opp igjen. Og ned igjen. Det så ut som det lynte utenfor, og jeg var sikker på at vi enten var blitt skutt ned eller truffet av et lyn. I mitt hode var det 100% sikkert at mine siste sekunder var kommet. Gjett hvem som begynte å skrike og vri seg som en villape. Jeg ropte etter Kristina som satt på raden foran meg, klemte sikkert hånden hennes flat og gråt som en som faktisk skal dø. Uværet, eller hva det nå enn var gikk heldigvis over, men da hadde jeg over seks timer foran meg hvor jeg skulle sitte og gråte og holde meg fast. Sykt slitsomt. Og så så innmari pinlig. I følge Kristina som var ved sine fulle fem, var det visst mange som var nervøse, men ingen som ble like psycho som meg. Tror jeg har tatt min siste sovepille ever, for det virket virkelig mot sin hensikt. Og så et fly fullt av nordmenn, da. Kan jo ikke bli mer stas. Var så flau at jeg ringte til mamma og gråt enda mer da jeg landet på Gardermoen. 

Tusen millioner takk til han fyren på flyet som kjøpte vann til meg og tilbød meg å bruke iPad'en hans. Det er det snilleste jeg har opplevd på evigheter ♥


Nå er jeg ENDELIG hjemme i leiligheten min, og det er utrolig deilig. Jeg la meg egentlig for å sove da jeg kom hjem, men var så stresset etter den dramatiske natten at jeg bestemte meg for å gjøre det eneste som hjelper mot den slags: rydde, støvsuge, vaske, kaste. Nå har jeg det mye bedre, er bare voldsomt trøtt og støl etter å ha holdt meg fast i ingenting hele natten. 

Det kommer flere bilder og film fra Dubai selv om jeg er hjemme, altså :-) 

PS. Tar nok buss til Bali, så si i fra hvis noen trenger flybilletter dit i juni... 

NÅR DU SIER NOE DUMT SÅ SKRIVER JEG DET NED

Når Wulff og Andersen er på tur oppstår det mange samtaler som er så syke i hodet at vi bør være takknemlig for at vi ikke bærer mikrofon. Noen ganger når vi ler ekstra lenge av oss selv og hverandre resulterer det i et lite notat på iPhonen, så nå har vi samlet sammen noen såkalte "gullkorn" fra turen. Enjoy, og please si at dere er like dumme sammen med bestevennene deres.

*Ligger på solsengen og glor på folk rundt oss*
Kristina: Ser du øynene mine gjennom brillene?
Ida: Nei.
Kristina: Så jeg kan stirre, liksom?

*Ligger og snakker om menn og framtiden og sånt*
Ida: Jeg vil være i et forhold hvor jeg har det sånn som jeg har det med deg.
Kristina: Vet. Jeg vil være sammen med den mannlige versjonen av deg. 

* Vi begynner å bli nysgjerrige på vakten som står utenfor naborommet tjuefire timer i døgnet*
Kristina: Are you a celebrity guard?
Vakt: Yes.
Ida: We are celebrities too!
Vakt: I will stand outside your door as well.
*Står utenfor døren vår de to neste dagene*

*Samtale etter å ha spist åtte vårruller på solsengen*
Ida: Hmm.. I min familie blir man visst sykt tynn rett etter at man har fått barn.
Kristina: Jeg håper jeg får en sulten jævel av en baby.

*På ørkensafari*
Mann i ørkenen: Which car do you drive?
Kristina: The lobster.


*Ida lærer seg å like croissant*
Ida:Tror du jeg kan ta med meg en croissant i hånda?
Kristina:Frokosten koster 600 kroner per dag, fyll en pose med croissants om du vil.

*Prøver å unngå en krangel lik vår første krangel i Sri Lanka*
Kristina: Jeg orker ikke å dra på ørkensafari hvis det er kameler der. Da begynnner jeg bare å klage og så vil du garantert ikke høre på meg.
Ida: Jeg hører jo på deg, bare du ikke bruker resten av turen på et kamel-barnehjem.

* Fotoshoot på kafé*
Kristina: Jeg poserte litt feil der. Trodde jeg så tynn ut når jeg satt med halebeinet ut sånn.
Ida: Kragebeinet, ja?

* Klar for nye eventyr*
Kristina: Jeg blir med, selv om jeg har feber.
Ida: Du er en skikkelig kamphund.  

Kristina: Faen, så mye dumt jeg sier. Ønsker meg munnkurv til jul. 

I dag har vi vår siste dag her i Dubai, og jeg må si jeg gleder meg sykt mye til å komme hjem til egen leilighet og egen seng. Jeg er så hjemmekjær at det er litt skremmende, for hvem vil egentlig bytte ut luksusstrand og luksushotell med grå asfalt og en leilighet som er mindre enn hotellrommet? Jaja, det vil hvert fall jeg. 

Har kost meg masse, selv om turen vår ikke ble helt som planlagt. Var så leit og uheldig at Kristina ble så syk som hun ble, men hva kan man gjøre med det. Og her slenger jeg inn min mest brukte emoji - hun damen i rosa genser som holder ut den ene armen og ser spørrende ut. Vi blogges, om det blir fra Dubai eller fra Norge vet jeg ikke ♥