SØNDAG

Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Noe av det koseligste med å være hjemme i Tønsberg er å.... Bo hos frisøren. Hehe, neida. Men jeg elsker å være hos frisøren. Det er ikke så mye som skal til for at jeg skal føle meg hundre ganger freshere. I går kveld var jeg hos Ida Emilie på Rockhair - etter stengetid på en lørdag, hun er jammen verdens snilleste. For ordens skyld er jeg Instagram-ambassadør for denne frisørsalongen 

Jeg la ut et bilde av hvilken shampoo, hårkur og balsam jeg bruker på Snapchat i går, og det var flere hundre som printscreenet det. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne nevne det her på bloggen også. Det skal sies at hårproduktene i dusjen min ofte byttes ut - variasjon er bra for håret. Jeg har brukt produktene til Fudge aaalt for lenge, så for en liten stund siden gikk jeg tilbake til Joico. Og nå i det siste har jeg brukt Blond Life- serien deres. Det var Ida som tipset meg om den, og hun sa jeg burde teste denne i stedet for lillashampooen som jeg dynket håret mitt i en gang i uken. For lillashampoo kan gjøre håret litt matt og grumsete - mens denne serien trenger inn i håret og drar ut forurensning, som gjerne kan gjøre håret litt gult. Jeg har brukt serien i en måneds tid, og elsker den. Blondfargen blir kaldere uten å se grumsete ut. Dette er ikke reklame for Joico, bare et veeldig godt tips. Jeg kjøper den på Rockhair, og regner med at den er å finne i de fleste frisørsalonger som fører Joico. 

Her i Tønsberg fortsetter eksamenslesingen. Jeg har innsett at jeg blir blind hver gang jeg ser en likning, men at det aldri er så vanskelig som det ser ut. En likning som fikk meg til å måpe tidligere i uken, er den mest åpenbare ting i dag. Jeg sitter bare og tenker: dette er min siste graf noensinne. Dette er min siste likning noensinne. Snittet mitt tåler et par C'er. Det gir meg sommerfugler i magen å tenke sånn. 

Selv om det er eksamensperiode, skal jeg ha tidenes kosesøndag. Nå skal vi straks avgårde til mormor og morfar - vi fikk nettopp fellesmelding om at det ventet en "kaloribombe" oppe hos dem. Haha, herregud. I kveld skal jeg gå tur med bestevenninnen min Maria. Vi har sett alt for lite til hverandre det siste året, og jeg gleder meg til å flytte hjem så vi kan bli hverdagsvenner igjen. Kvelden avrundes med pappas hjemmelagde tapas, så denne dagen blir rett og slett en 10'er 

HER ER JEG MEG SELV

Processed with VSCO with m6 preset
Jeg har reist hjem til Tønsberg for å lese til eksamen. Når jeg er her, er jeg den beste versjonen av meg selv - så den mest effektive lesingen og puggingen får jeg gjort her. 

Da jeg kom inn døra i går og kjente lukten av pappa sin hjemmelagde mat, ble jeg nesten helt på gråten. Innså at jeg har vært sulten og spist kjedelig mat i snart en uke, haha. Som jeg elsker å komme hjem til Tønsberg... Jeg er ikke i tvil om at jeg har gjort det riktige valget når det gjelder å flytte tilbake etter studiene. Her kommer arbeidslysten, treningsgleden og matlysten tilbake. Her forsvinner viktigheten av likes på Instagram, å alltid ha på seg sminke, å alltid fikse seg på håret. Nesten som om jeg ser litt klarere - ja, rett og slett er en bedre versjon av meg selv. Jeg vet at det er min egen skyld, men i Oslo liker jeg ikke å gå på matbutikken uten å ha sminket meg. 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
I dag har jeg for det meste lest, og nå har jeg akkurat vært ute med kajakken en tur - som dere kanskje allerede hadde gjettet. Lenge siden jeg har vært utpå nå, men jeg gleder meg til å padle masse i sommer. Jeg tenker jo også litt på å kjøpe meg et stand up paddle board, men vi får sjå. Uansett: deilig dag og lenge leve ro i sjela. 

Nå skal jeg faktisk ha enda en lesepause, for jeg skal til frisøren min Ida og freshe opp sveisen til 17. mai. Jeg har noen hårtupper som mildt sagt trenger en stuss. TTYL 

DAGENS ORD: MORII

I hele dag har jeg gått og tømt snusleppa i posen som står i gangen. Like greit, den skal jo snart ned i søpla uansett. Lite visste jeg om at Canon-kameraet og Chanel-lommeboken var det eneste som lå i den posen fra før av. Eksamenshode level 10. 

Da jeg var ferdig med eksamensskriving i natt, kom jeg over en nettside som heter The Dictionary of Obscure Sorrows. Jeg ble sittende og lese og se på videoer i evigheter. En ordbok som setter navn på følelser som egentlig ikke har et navn. Må bare dele en av videoene med dere - den gjorde meg litt trist, men jeg kjente meg så igjen i den. "Morii" er det behovet du føler for å fange et øyeblikk som er i ferd med å gå fra deg. Jeg måtte sende den til broren min, som en forklaring på hvorfor jeg lever livet med et kamera rundt halsen. Noe han ikke ser mening i - og kanskje er det ikke noen mening i det heller, det bare er sånn. 

Morii: the desire to capture a fleeting experience 
With every click of the shutter,
you're trying to press pause on your life.
If only so you can feel a little more comfortable moving on
living in a world stuck on play.

Nok om det, over til meg. I dag skal jeg lese til eksamen i kvantitativ metode. Det har jeg hatt før, så det blir mer enn heftig oppfriskning - pluss litt nytt som skal tilføyes. Selv om det suger å lese, så har jeg begynt å få sånne små stikk av lykke, hvor jeg plutselig kommer på hvor nær enden er. Ikke snør det i dag heller, så det er jo tipp topp tommel opp nå som det nærmer seg mai. Haha! Hade på badet så lenge 

ET BLOGGETE INNLEGG MED MASSE TIPS

Jeg måtte akkurat kaste meg ned på stuegulvet for å ikke komme i bakgrunnen på en annen toppblogger sitt antrekksbilde. Nei, det er ikke løgn. Skal dog innrømme at jeg overdriver litt. Jeg kastet meg ikke ned på gulvet - men jeg gjemte meg. Skal bli godt å flytte fra Tjuvholmen, si. 

I dag har jeg en ren eksamensdag, så i den anledning tenkte jeg å komme med noen tips til hva du ikke burde finne på å gjøre i eksamensperioden. Får det vel ikke mer bloggete enn det. Lister, tips og bilder av meg som drikker dyr juice. Enjoy. 
Processed with VSCO with a5 preset


Ting du ikke burde gjøre i eksamensperioden: 

 Reise på ferie 

Finne nye serier å se på 

Gå på dates 

Involvere deg i andres personlige drama 

Drikke vin 

Legge deg klokken halv 5 om morningen

Prøve å spise umenneskelig sunt

Være et ja-menneske i arbeidslivet og det sosiale livet 

Gå hele dager på kun godteri og kaffe 

Si til folk at dere må finne på noe ASAP

Shoppe på nettet 


Jeg har foreløpig rukket å gjøre alt dette denne eksamensperioden, og egen forskning viser at det får deg til å føle deg enda mer stressa, enda mer stygg, enda mer ubrukelig og enda mer dritt. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Ellers har jeg hatt besøk av eksamenspartner Siri i dag. Vi er ikke engang eksamenspartnere lengre, men bachelorpartnere. Det er liksom det som gjenstår av samarbeidet vårt. Lurer på hvor mange ord vi har skrevet sammen. Ved kjøkkenbordet, i senga, i Oslo, i Tønsberg, på kaféer rundt omkring, på gulvet, i sofaen, på små ekle grupperom... Det er mange. Men! Nå skal vi fokusere på de få tusen ordene som gjenstår, og på å holde kontakten når det er gjort. Jeg tror jeg er god til det. Tre av jentene jeg tok opp fag med for tre år siden er blitt fast inventar i livet mitt og vi snakker sammen hver eneste dag. Egentlig alt for mye, men sånn er det blitt. Og vi hadde virkelig ingenting til felles når det gjelder det mest åpenbare som kanskje gjør at mennesker blir venner in the first place. Ikke alder, ikke livssituasjon, ikke framtidsplaner. Men så er det vel noe som heter kjemi. 

Okey, nå må jeg tilbake til det kjipe eksamenslivet mitt. Hvor mange av tingene på listen har du klart å få til i løpet av denne eksamensperioden?

DIRTY GRANDPA OG HJEMMEEKSAMEN

Da jeg var på Hawaii tidligere i år, ble jeg som tidligere nevnt inspirert til å være litt mer imøtekommende når jeg går rundt ute. Møte noen blikk, smile til noen mennesker. Det er ikke sånn at jeg går rundt med tenna på tørk hele tiden, men du skjønner greia. I formiddag bestemte jeg meg for å ta en pause fra eksamensskriving og gå meg en tur i Frognerparken med musikk på ørene. På vei innover i parken og opp mot den store monolitten som renoveres, ser jeg at det er plantet blomster i beddene - et par tulipaner har til og med sprunget ut. For en lykkefølelse! Jeg smiler og møter blikket til en forbipasserende mann i... Jeg tipper 80-årene. Vi er fem meter unna hverandre, så smiletiden blir litt lang. Tydeligvis ikke etter hans mening, for han rekker å blunke med det ene øyet og slikke seg rundt leppene på en måte som ikke kan misforstås. Altså. Hyggelig med komplimenter, men dette komplimentet hadde vært helt nørd uansett hvilken alder mannen var i. Jaja. Hva man ikke opplever på en rusletur i Frognerparken!
Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset
Akkurat nå sitter jeg hjemme og prøver å bli ferdig med hjemmeeksamen i markedsrett. På gulvet, faktisk! Jeg elsker å sitte/ligge på gulvet av en eller annen grunn. Når man dealer med et fag som man ikke er skapt for, så er det helt supert med hjemmeeksamen. Ubegrenset med hjelpemidler, hjelp fra andre og så videre. Jeg er så heldig at jeg har en bestevenninne som er advokatfullmektig, og hun har utnevnt seg selv som ringehjelp når jeg lurer på noe. Er det mulig å være så heldig! Det blir verre på eksamen på skolen... Hadde det vært mulig å hente litt inspo fra "Vil du bli millionær" og gi oss muligheten til å ringe en venn?! 
Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset
Så ikke før nå at det står "optimism" på forsiden av Vouge-magasinet som ligger og slenger på stuebordet mitt. I skrivende øyeblikk er jeg kjempeoptimistisk, men det kan være følelsen av frisk luft og tre kopper kaffe. 

Ellers har jeg gjort noe jeg lurer på om jeg kommer til å angre på senere i kveld: kjøpt knaskeagurk i stedet for smågodt. Dere vet jeg er den siste som prater om kalorier, slanking og den slags gledesdrepere. Men herregud ass, dette semesteret har presset meg ut av hver eneste bukse jeg eier. Så jeg må rett og slett kutte ned på trøstespisingen, selv om det er midt i eksamensperioden. Måtte høyere makter være med meg, når sidetallene nekter å dukke opp på riktig side, når jeg ikke får til å lagre oppgaven min i PDF-fil og når jeg begynner å veksle mellom å tro at jeg stryker og håpe på en A eller B. UTEN godteri! Det tar på. Enhver student vet det. 

Flere som skal skrive eksamensoppgave i kveld? Jeg sender varme tanker og håper du spiser noe annet enn agurk. 

20% RABATT PÅ NYE BETAKAROTEN GOLD

Annonse 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                    - EN NY OG BEDRE BETAKAROTEN - 

Som dere allerede vet, har jeg i mange år bukt betakaroten - for det meste fra Good For Me. På reisen til Karibien brukte jeg deres vanlige betakaroten, og ble utrolig fornøyd med den gylne fargen jeg fikk. Jeg reiste avgårde med selvbruning, men den var det bare å skrubbe av seg etter to dager. For huden min hadde jo fått naturlig glød, til tross for at jeg ikke hadde ligget i sola og stekt meg. Da jeg kom hjem fra reisen, lå det en pakke fra Good For Me i posten. Den inneholdt Betakaroten GOLD, deres nye type betakaroten. Jeg er kanskje teit, men jeg var solgt allerede da jeg så designet på pakningen, hehe! For et utroolig fint design, gjett om den får stå utstilt på badehyllen. 

Betakaroten Gold er en ny og forbedret utgave av Good For Me sin betakaroten. Den kommer i en vegetabilsk kapsel og er tilsatt ekstra antioksidanter. Den er helt fri for allergener og gelatin - med andre ord egner den seg for alle som har et vegetarisk kosthold også, og som i tillegg ønsker en dyp og varig brunfarge :-) JA TAKK! 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Jeg bruker betakaroten fordi jeg er veldig opptatt av å passe på huden min, samtidig som jeg liker å ha en gylden farge. God solkrem, betakaroten og en stor solhatt er mine tre must haves når jeg reiser avgårde til sol og varme. Da føler jeg meg trygg på at huden min er i de beste hender, at jeg forhindrer soleksem og solbrenthet, og at jeg får en fin farge selv om jeg ikke leker solariumsberte dagen lang. 

Betakaroten fra Good For Me har med hånden på hjertet aldri skuffet meg, og har alltid gitt meg et resultat jeg er skikkelig fornøyd med. Når jeg bruker den slipper jeg også de hvite flekkene jeg pleide å få på skuldrene etter soling tidligere. Huden min er ikke akkurat den enkleste å ha med å gjøre, så jeg er glad for alt som gjør at jeg kan nyte sola med god samvittighet. 
Processed with VSCO with m6 preset
Nå er jeg veldig spent på å reise avgårde med Betakaroten Gold i kroppen, så jeg tar kapslene hver eneste dag - det nærmer seg sommer, så det er virkelig på tide å begynne med betakaroten for fullt nå.

Rabattkoden Ida20 gir deg 20% rabatt på Betakaroten Gold. Den varer i en uke, så ikke vent for lenge hvis du vil ha denne nydelige boksen med sommerglød 

Hos Good For Me kan du forresten velge om du vil gjøre engangskjøp eller bestille abonnement, noe som er veldig kjekt hvis du ønsker å teste om produktet faktisk er noe for deg. 
Processed with VSCO with m6 preset

Betakaroten Gold får du bestilt HER :-)

LUKSUSSTUDENT RØMMER HJEMMET

Processed with VSCO with a5 preset
Se hvem som kom fra Tønsberg på besøk til meg i Oslo på lørdag! Min kjære Malin! Okey da, så skulle hun først og fremst på Karpe Diem sin konsert, men jeg fikk ha henne resten av helgen ♥

Vi sjekket inn på nabohotellet for å kose oss og ha litt jentetid. Noen ganger trenger man bare en miljøforandring, og det skader ikke når den miljøforandringen innebærer spaavdeling og verdens diggeste seng. He hee. Så vi har kost oss masse på hotell, men først og fremst i hverandres selskap. Vi hadde så mye å prate om at vi pratet oss i søvn - tror i hvertfall jeg merket at Malin hadde sovnet da jeg var midt i en setning. Frekt. Neida!
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Denne uken må jeg ta meg selv i nakken, både med eksamenslesning og blogging. Det er ingen god følelse når du våkner om morgenen og tenker: hva i alle dager er det jeg driver med? Hver dag er liksom én dag nærmere eksamener og innleveringer - men samtidig én dag nærmere frihet. Så det er blandede følelser, selv om det akkurat nå føles ut som stress. Jeg skal gjøre mitt beste for å holde meg positiv og skal prøve å smile og ha det gøy selv om jeg er stressa. Skulle akkurat til å si at litt stress aldri har drept noen, men... Det har det jo? :O 

Jaja, det ordner seg. Nå skal jeg lage lunsj AKA noodles fra Mr. Lee. Ingen skal kalle meg for luksusstudent noen gang igjen, haha. 

I STEDET FOR Å LESE TIL EKSAMEN

I dag har jeg skrevet noen merkelige blogginnlegg, altså. Jeg har prøvd tre ganger, lest gjennom dem og bare: Ida, du må seriøst slutte å gå hele dagen på bare kaffe og godteri. Eksamenslesning altså! Ikke bra for kostholdet i det hele tatt. Men som mamma sa, og som fikk meg til å føle meg mye bedre: i denne perioden skal det ikke mangle noe. Vet ikke om hun mente at jeg skulle leve på smågodt, men hun mente i hvertfall at det ikke gjør noe at jeg går opp ti kilo mens jeg er student. Tror jeg. Passe på kroppen og helsa kan jeg gjøre når jeg er ferdig studert - kan ikke sitte og sulte over dødens bøker fra helvete heller.

Siden det er helg og mange av oss sitter hjemme og "leser til eksamen", tenkte jeg å komme med noen serietips. Bedre enn å stirre i veggen, så here we go: 

The arrangement: Først og fremst: jeg har hørt rykter om at den er basert på ekteskapet mellom Tom Cruise og Katie Holmes! Det gjør så klart at den er hakket mer interessant å se på. Serien handler om en ung jente som prøver å slå gjennom som skuespiller i Hollywood. På en av sine mange auditions prøveleser hun sammen med "selveste" Kyle West, som er den O' store verdenskjente stjernen i serien. Dagen ender med at han inviterer henne på date til Mexico (privatfly vettu), og etter to dager ligger det en ekteskapskontrakt på bordet. Ugler i mosen lang vei! Du kan se serien på HBO Nordic, foreløpig ligger det 7 episoder av første sesong der. 

Best før: åh, Linn Skåber! Mitt favorittmenneske i dette landet. Jeg sparte denne serien lenge fordi jeg egentlig skulle se den sammen med Idabestis. Men så var hun "utro" en kveld etter byen og så noen episoder uten meg, så nå har jeg sett hele driten på egenhånd. Sorry Ida, men da vet du det! Haha. Best Før er en herlig klein serie, jeg måtte sette på pause flere ganger fordi jeg ble så ukomfortabel. Tusen poeng! Du kan se hele serien på TV2 Sumo, og gode nyheter: de er i gang med innspilling av sesong 2!

Fra gata til Nordkapp: en spin off av Petter Uteligger. Som jeg liker veldig godt. Han har en helt egen evne til å skli inn i miljøer og prate med mennesker, og ikke minst til å oppnå gjensidig respekt. Han behandler alle som likeverdige mennesker, noe vi alle burde klare til enhver tid. Fra gata til Nordkapp rørte meg skikkelig etterhvert som jeg "ble kjent med" detlakerne på reisen. Hele sesongen ligger på TV2 Sumo. 

13 Reasons Why: denne har jeg nettopp begynt å se på, og den virker medium spennende. Ikke mitt førstevalg, men du vet. Når man har gått tom for serier og må lese til eksamen! Da ser man på serier som denne. Handler om en jente som begår selvmord, og etterlater seg 13 kasetter som forklarer hvorfor hun gjorde det. Foreløpig har jeg ikke skjønt hvorfor hun gjorde det, og syns grunnene virker litt vage. Men serien er faktisk blitt kritisert for å ikke ta opp jentas psykiske helse, og bare skylde alt på andre. Så hvem vet, jeg ser nå i hvertfall videre! Det ligger en hel sesong på Netflix. 

Noen som skal noe gøy i helgen? Jeg skal skrive hjemmeeksamen og "lese" i dag og i morgen, før jeg får besøk av Malin som skal på konsert her i Oslo - og søndag er det duket for fotoshoot! 

ÉN JÆVLA MÅNED

Det går ikke en dag uten at jeg blir spurt om jeg kan poste flere studietips. Hallo! Jeg sitter i en synkende båt her, nesten så jeg lurer på om folk spør bare for å plage meg. Men det gjør de nok ikke, for det er jo ingen som vet at jeg så vidt har åpnet en eneste bok dette semesteret. 

På under en måned skal jeg levere bacheloroppgave. I tillegg til en annen oppgave. Pluss to eksamener. Jeg begynte å lese i dag, jeg. Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: tenk at jeg har nailet hele studiet mitt, og så orker jeg bare ikke når det er én måned igjen. Èn jævla måned, og så kan jeg gjøre hva jeg vil med livet mitt! Det er egentlig veldig motiverende, så jeg skal prøve å la meg motivere. 

Over til noe positivt: jeg klarte å fikse jetlaggen min! Etter å ha døgnet sovnet jeg i 20-tiden på kvelden, våknet kun én gang i løpet av natten og stod opp til 7-alarmen i dag morges. High five og bra jobba til meg selv. Jeg gidder dog verken å stelle meg eller ta bilder i dag, så her er et lite utvalg av bildene jeg har postet på Snapchat den siste uken. Følg meg gjerne på Snapchat (idawulff) hvis du vil! 

                                                               - FOLLOW ME ON SNAPCHAT: IDAWULFF - 

Det siste bildet i rekken viser vel hvilken tilstand jeg var i da jeg fløy hjem, haha. Ikke helt ved mine fulle fem, nei! Det var en slitsom tur sånn flyskrekkmessig, verken vinos eller flymedisin fikk meg til å slappe av. Neste gang jeg skal ut og fly vurderer jeg å bare ha med meg en stor hammer så jeg kan slå meg selv i hodet og være i svime hele flyturen. Det hadde vært fint! 

Resten av dagen skal det bare leses. Lesing innebærer jo også litt støvsuging, serietitting og rydding i skap - hva man ikke finner på når man skal lese. Jeg har akkurat begynt å se på en ny serie (LOL, Ida....) så vi får se om den er noe å anbefale :D 

Å DØGNE PLEIDE Å VÆRE GØY

Jeg husker da jeg var liten og hadde overnattingsbesøk, og vi ble enige om å døgne. Ikke for noen spesiell grunn, annet enn at det føltes kult og ulovlig. På den tiden fantes det jo innetider, leggetider, forbud mot å se på Hotel Cæsar og what not. Tenk at jeg døgnet frivillig som barn! Det er grusomt. I natt ga jeg opp å få sove, og bestemte meg for å døgne for å ta knekken på jetlaggen. Trodde egentlig jeg klarte meg ganske greit, helt til i syvtiden da jeg bestemte meg for å gå en morgentur og handle. Jeg sjanglet som en full sjømann bortover fortauene i Oslo by, og holdt på å kjøpe tannbørste for barn på butikken. På vei hjem, i et tappert forsøk på å hoppe over et komlokk jeg hadde klart å overse, hørte jeg plutselig meg selv snorke drithøyt. Først trodde jeg kanskje jeg gikk i søvne, men konkluderte med at jeg nok bare slappet litt for mye av i drøvelpartiet. Herregud. 
Processed with VSCO with a5 preset
I skrivende stund sitter jeg her og blomstrer i morgenkåpen min mens jeg spiser en smoothiebowl. Blir helt nervøs av å tenke på at jeg har avtaler utenfor døra i dag. For jeg er definitivt ikke like flink til å døgne nå, som da jeg var liten og hadde sleepovers med godteripose, Disney-filmer og Barbie-lek. 

Men nå har jeg store forhåpninger om å sovne tidlig i kveld, og hoppe opp som en solstråle og være normal torsdag morgen. Det må jo bare gå! Og tusen takk for alle Mexico-tipsene deres. Det ser ut som det blir hele tre uker i Mexico til høsten/vinteren, så det blir braaa. 

Nå må kaffemaskinen min føde raskt og høylytt før jeg stuper, sneiks!

ALL GOOD THINGS COME TO AN END

i samarbeid med rccl
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                                     - BACK IN MIAMI - 

Da har dette eventyret av en fantastisk tur kommet til en ende. Som dere kanskje har skjønt, blogger jeg et par dager på etterskudd. Jeg har rukket å være hjemme i to dager allerede, men det har seriøst tatt meg tre kvarter å laste opp ett bilde på turen, så jeg måtte bare passe på å ikke la det ødelegge det gode humøret mitt. Haha! Kan bli ganske hissig når nettet ikke samarbeider, for å si det sånn. Men ja, like greit å være litt på etterskudd. Da har jeg hatt innlegg å poste mens jeg styrer med den verste jetlaggen jeg noen gang har hatt. For jeg elsker jo egentlig jetlag, og gledet meg til den når jeg kom hjem. Våkne av seg selv gryyytidlig på morgenen, sovne som en baby om kveldene. Men neida. Til nå har jeg ikke klart å sove før 8 om morgenen, og i dag våknet jeg seriøst klokken 16. Føler meg som en arbeidsledig, illeluktende, mislykket hjemløs person - som at nå går alt til helvete. Ta meg med en klype salt, det er tydeligvis følelsen man får når man våkner midt på dagen. Jeg har aldri i mitt liv sovet så lenge før?! Galskap. Men hvis det er sånn det blir når man har vært i Karibien, så er det verdt det altså. Får håpe det ordner seg raskt. 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Ellers er Kristina og jeg godt i gang med planlegging av en tur til Mexico. Vi har jo vært på samme stopp med cruiset, og tror begge vi kan trives godt på ferie der. Er det noen av dere som kan fortelle oss om vi bør ha base i Playa Del Carmen eller Cancun? Vi tenker å være der en god stund, så kanskje det er fint å fordele tiden sin mellom de to stedene? Vi ønsker feriefølelsen og er ikke redde for amerikanisering (tvert i mot, hehe). Og så lurer jeg også på om noen har flydd fra Miami til Cancun med Blue Jet eller Spirit? Sånne små, ukjente flyselskap er det skumleste i verden... Setter stor pris på alle svar! ♥

Jeg kommer til å lage et Q/A-innlegg fra cruiset, med alle spørsmål jeg har fått fra dere og venner underveis. Det kommer om noen dager, så bare å skyte løs hvis du ikke har fått stilt ditt spørsmål enda. Og husk at du får 10% rabatt på alle cruisereiser med Royal Caribben og Celebrity Cruises, hvis du bruker rabattkoden Ida Wulff når du ringer og bestiller på tlf 815 00 185. Koden er gyldig fram til 20. mai!
Processed with VSCO with m6 preset
Ettersom hele dagen er sovet bort, har jeg ingen store planer for kvelden. Annet enn å tvinge meg selv til å sovne tidlig. Jeg begynner å få noia for eksamenslesing og oppgaver, det ligger i magen som en vond klump akkurat nå. Så jeg trenger virkelig å komme meg inn i rutiner raskt.

Jaja, godt å være hjemme igjen! Neida. 

FJERDE STOPP: LABADEE PÅ HAITI

i samarbeid med rccl
Processed with VSCO with c3 preset
Fjerde og siste stopp med cruiset var Labadee på Haiti, en privat øy som drives av Royal Caribbean. Da vi la til land fikk jeg helt sommerfugler i magen. For fra balkongen på lugaren kunne vi se strender, krystallklart vann, og crew-medlemmer som suste forbi på vannscootere og i båt og ropte "welcome to Haiti"! Det virket som om dette stoppet var ekstra stas for mange av de ansatte på skipet også, for en del av dem fikk komme i land og jobbe der. På dette stoppet er all mat inkludert som på skipet, og det samme gjelder drikke hvis du har drikkepakke.

Labadee maler nok ikke et ekte bilde av Haiti, men for et paradis det er! Gled deg hvis du skal på cruise og legge til havn her, for da kan du virkelig være barn for en dag! På øya kan du kjøre vannscooter, padle kajakk, suse over øya i zip-line, låne flytemadrasser, snorkle, gå turer i den frodige naturen, kjøre berg og dalbane, leke i en gigantisk vannpark, stå på paddleboard, få flettet håret, spise grillmat, se haitisk musikk live og ligge i solen med en deilig drink servert i ananas eller kokosnøtt. Det går også an å få massasje, og ikke minst å booke fine cabanas på stranda. Som dere sikkert allerede har skjønt: min familie ville ikke leie cabana. Haha! Stakkars pappaen min har vært inn og ut hos legen hele ferien og fått intravenøs antibiotika. Så han fikk ikke vært med, men ønsket at vi tre andre skulle komme oss ut og ha det gøy. Det er vanskelig å ikke ha det gøy på Labadee - men dagen ble nå likevel litt kortere enn tenkt for vår del, jeg var så bekymret for papsen at jeg egentlig ikke kunne komme meg tilbake på båten raskt nok. Heldigvis var han i gode hender hos legen på skipet! 
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Processed with VSCO with c3 preset
Selv om Labadee er isolert fra resten av Haiti, må jeg bare si at jeg syns det er helt fantastisk at Royal Caribbean kan bidra med flere hundre arbeidsplasser til de innfødte. I tillegg til å leie øya betaler de også et gebyr til myndighetene per turist som besøker Labadee. Så man kan mene hva man vil om Labadee, men jeg snakket med flere av de ansatte som var overlykkelige og takknemlige for å få jobbe der. I tillegg til arbeidsplasser, er det også en gjeng mennesker som får lov til å selge varene sine der - tipp topp tommel opp 

Trist å melde, men neste og siste stopp er Miami. Og vi vet alle hva som skjer i Miami.... Der står flyet hjem til Oslo og venter! 

TREDJE STOPP: FALMOUTH PÅ JAMAICA

i samarbeid med rccl
Processed with VSCO with a5 preset
Tredje stopp på reiseruten vår med Celebrity Reflection var byen Falmouth i Jamaica. Jeg har drømt om å besøke Jamaica lenge, så jeg gledet meg innmari mye til det! For de som er redd for turistifiserte steder: i Falmouth får du uten tvil se det ekte Jamaica. Royal Caribbean har bygget en havn der, hvor du får kjøpt strandkjoler og Bob Marley T-shirts, flettet håret, kjøpt utflukter og så videre - men med det samme du går ut av porten til havnen, er du en del av hverdagslivet til de som bor i Falmouth. På godt og vondt!

Vi tok en guidet tur rundt i Falmouth, av en eller annen grunn følte jeg ikke for å trave rundt der alene. Tror vi gjorde lurt i det, for vi kom på en onsdag - og på onsdager samles alle hjemløse og fattige i sentrum for å få gratis mat og pleie. Ikke at det å være hjemløs er det samme som å være farlig, men man vet jo aldri. Det var utrolig spennende å se seg rundt i en såpass urørt by. Vi besøkte en kirke, en helt folketom strand, lærte om nasjonalretten deres (som først ble brukt som såpe av slavene) og fikk et lynkurs i "dialekten" de har på Jamaica. Likte også tankegangen: det oppstår ikke problemer. Det oppstår situasjoner, og det finnes alltid en løsning 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset

Etter rundturen vår i byen skaffet vi oss en sjåfør og dro til noe som heter Blue Waters Beach Club. Det er egentlig bare en vanlig strand med inngangspenger, men valget falt på den fordi det var nærme skipet. Bortsett fra mye vind: for et nydelig sted. Vi fikk oss mat og drikke, lærte litt jamaican dance (haha) og slappet av i en hengekøye resten av dagen. Vi ble også kjent med en veldig hyggelig fyr som jobbet med å koste på stranda. Han kunne fortelle oss at vi befant oss i Usain Bolt sin hjemby, og at de gledet seg stort til han skulle flytte hjem igjen ;-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Til tross for en veldig fin dag på Jamaica, satt jeg igjen med følelsen av at jeg ikke trenger en to ukers ferie her. Sånn sett er et cruise gull verdt! For min del har Jamaica rykket ned på listen, mens Mexico har klatret helt til topps hva angår reiser i nærmeste framtid. Rart det der, for jeg storkoste meg begge steder - det er vel bare en følelse man får.

Noen av dere som har vært feriert på Jamaica før? Gjør jeg feil i å nedprioritere det på reiselista mi? 

EN LITEN TOUR PÅ SKIPET + RABATTKODE

i samarbeid med rccl

I dag tenkte jeg å vise dere noen bilder av skipet jeg er på, nemlig Celebrity Reflection. Jeg valgte dette skipet og denne reiseruten etter å ha snakket med en som jobber i Royal Caribbean, da hun nevnte at dette er hennes favorittskip. Og jeg kan skjønne hvorfor! I forhold til andre skip jeg har sett, opplever jeg Celebrity Reflection litt som et "voksenskip". Ingen vannsklier, og ingen full size bamsefigurer som går rundt for å rekruttere barn til bamseklubben. Hehe. Dessuten er skipet relativt nytt, så alt av interiør er moderne og fresht. 
Processed with VSCO with a5 preset
Her ser dere skipet fra havnen i Mexico. Det ble sjøsatt i 2012, og rommer 3048 passasjerer. Celebrity Reflection har 15 dekk, i tillegg til et soldekk helt på toppen. Og heisann, det er akkurat der jeg sitter og skriver dette innlegget! Her er det litt mer vind enn ellers, så det er blitt familiens lille base. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
På dekk 15 er det masse grøntareal, solsenger og steder å slappe av, i tillegg til barer, grillbar og ofte levende musikk. På dette dekket er det helt gull å ha drikkepakke, for man kan gå og hente seg drinker og kald drikke når som helst, det meste er inkludert. Og drikkepakke eller ei: spis så mange burgere du vil fra grillrestauranten.
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Slik ser bassengområdet utendørs ut. Som dere ser, ingen vannsklier eller badedyr ;-) Men til tross for det så har jeg ikke kastet meg uti her, det blir ganske fullt midt på dagen og da frister det lite. Går heller og gleder meg til vi kommer i land, så jeg kan sette dykkermasken på hodet og hive meg i den deilige sjøen. Det finnes et stort innendørs bassengområde også, hvor man kan ligge og slappe av hvis været er dårlig eller hvis man vil unngå solen. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Skipet har et stort treningssenter med alt utstyr du trenger for en skikkelig morgenøkt. Når man først er på et treningsstudio, er det ingenting som slår det å løpe med havutsikt så langt øyet kan se. Jeg har kun vært på gymmen én gang, for jeg ble helt forelsket da jeg oppdaget et joggetrack oppe på dekk 15. Soloppgang, vind i håret og noen runder på morgenkvisten: yes please!
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Det finnes nok av ting å finne på om kveldene, og de dagene man har på sjøen. Hver kveld klokken syv møter jeg familien i teateret og ser på show før middagen. Jeg er positivt overrasket over underholdningen ombord - det er mye humor og stand up på scenen. Ikke bare fjås og musikaler :-) Ellers har jeg kost meg i casinoet også! Haha, jeg er litt svak for enarmede banditter. Vinner gjerne en del, og spiller alt bort igjen. Gøy er det! 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Det kryr av restauranter, kaféer og drinkbarer på båten. Kommer kanskje ikke som noen overraskelse at jeg ikke har kjent på verken sult eller tørste den siste uken, haha. Et par av restaurantene er ikke inkludert i reisen, man må for eksempel betale ekstra i sushirestauranten. Men man lever mer enn godt på de restaurantene som er inkludert, både til frokost, lunsj, middag.... Og de 17 mellommåltidene. Flere av dere har spurt om det lønner seg med drikkepakke, og jeg er i gang med researchen. 

Fint skip, ikke sant? Jeg kunne lett vært her i to uker til. Har jo alt jeg trenger her, og mye mer. I dag har jeg vært i spaet og hatt 50 minutters hot stone massage, såå deilig!

Som lovet har jeg nå en rabattkode til dere. Den fungerer på alle reiseruter og skip med både Royal Caribbean og Celebrity Cruises. Royal Caribbean seiler til mer enn 270 destinasjoner i over 70 land, og har mange spennende skip med mye gøy å finne på. Selv har jeg reist med Royal Caribbean i Middelhavet, og det var en uforglemmelig ferie. Celebrity Cruises har nye og moderne cruiseskip som rangeres blant de aller beste i verden. Deres fem beste skip seiler i Middelhavet i 2017 - dét drømmer jeg om, da!

Rabattkoden er enkelt og greit: Ida Wulff. 

Den er gyldig frem til 20. mai 2017, og gir 10% rabatt på alle cruisereiser hos Royal og Celebrity. For å bruke rabatten må kundeservice kontaktes på telefon: 815 00 185 :-) 

ANDRE STOPP: GRAND CAYMAN

i samarbeid med rccl

                                                                     - WELCOME TO GRAND CAYMAN - 

Andre stopp med Celebrity Reflection viste seg som sagt å være George Town på Grand Cayman. Øya ligger sør for Cuba og nordvest for Jamaica, og er det eneste stoppet på denne reiseruten som krever små båter for å frakte passasjerene fra skip til land. Det gikk overraskende greit - lite ventetid og sitteplasser til alle. Da er det ingen sak! Båtturen tok ikke mer enn 15 minutter og alle fikk en flaske vann på vei ombord, så da holdt vi ut varmen også :-) 

En populær ting å gjøre på Grand Cayman er å besøke Stingray Beach, hvor man kan svømme og leke med rokker. Det var ikke noe for denne frøkna. Hvis en rokke ble døden for Steve Irwin, kan du banne på at det blir døden for meg også. Haha! Det virket som om man kan gjøre alle de typiske turistgreiene på Grand Cayman: kajakk, delfinsvømming, parasailing og så videre. Vi valgte en ren stranddag, og det kan jeg virkelig anbefale for dette stoppet. Du finner ikke finere sand og du finner ikke renere vann. Husk å lade kameraet, for det rykker greit i fotofingeren når man befinner seg i slike omgivelser. Men gjør deg selv en tjeneste og lei deg en solseng. Vi lå jo som nevnt på sanden, og jeg har fortsatt sand i ørene. 

Her kommer et lite bildedryss fra paradiset Grand Cayman: 
En fantastisk dag, til tross for all sanden, hehe. Hvis jeg noen gang skal tilbake, så blir det nok litt mer farting rundt og opplevelser.

Nå kommer det forresten snart en rabattkode til dere, som fungerer på både Celebrity Cruises og Royal Caribbean sine reiser. Så følg med hvis du planlegger å reise på cruise! :-) 

FAMILIE PÅ TUR

i samarbeid med rccl
Processed with VSCO with m6 preset
                                                             Toppen er en gave fra Line of Oslo, kan kjøpes her 

Nok en dag i Karibien har passert, og jeg er glad, trøtt, mett og takknemlig. I dag våknet vi på Grand Cayman, et paradis jeg så vidt har hørt om før. Jeg skal så klart vise dere bilder, men jeg har liitt av et bildegalleri å bla meg gjennom først. Det er ikke ofte jeg har den utfordringen: alt for mange fine bilder, hvilke skal jeg legge ut? Men i Karibien er det altså slik det blir. Hehe. 
Processed with VSCO with m6 preset
Ellers er det jo alltid interessant å være på familieferie! Lillebror og jeg deler lugar på skipet, og det har gått overraskende bra. Jada, jeg vet at vi (nesten) er blitt voksne. Men vi kan alltids finne noe å krangle om, og irritere hverandre både grønne og blå. Denne turen har vi klart å være "runde i kantene", som er blitt et populært begrep i denne lille familien på fire. Rund i kantene fra min side betyr for eksempel at jeg ikke kjefter når jeg snubler over et par joggesko som av en eller annen grunn ligger og slenger midt i rommet. Jeg bare plukker dem opp og setter dem i skapet. Rund i kantene fra lillebror sin side kan for eksempel bety at han tar bloggbilder med et smil, eller at han bruker headset når han skal ta pushups på lugaren så jeg slipper den bråkete musikken. Sånne små ting som bare gjør at det blir litt mindre røyk ut av ørene. Rart hvordan ting kan irritere når det kommer fra søsken - hvis en venn hadde gjort det samme hadde jeg sikkert ikke hevet et øyenbryn. 
Processed with VSCO with m6 preset
Rund i kantene er derimot ikke noe populært begrep i denne familien når det kommer til å leve luksuslivet! Hahaha. Foreldrene mine er gavmilde og snille mennesker, ikke gjerrige på noen måte. Men de er vel det jeg vil kalle fornuftige, og dere skal se trynene deres når jeg foreslår ting som å leie beach cabanaer, bungalower, overprisede solsenger og den slags. De ser på meg som om jeg var en fremmed, og bruker ord som fjåsete og spare. Så sier jeg som regel noen ord om at jeg bare burde reist med Kristina, for sånne ting gjør jo vi. Og så ender det med at vi legger oss i sanden i stedet for på dyre solsenger. Tipper hele familien angret i dag, da den første sandblesten traff oss i fleisen, og sanden la seg både i munn og øreinnganger. Men det var det selvfølgelig ingen som ville innrømme. 

Jeg er oppvokst med leilighet på Gran Canaria, medbragte solstoler og kjølebag med hjemmesmurte baguetter. Hvordan jeg er blitt et beach club-monster og et luksusdyr på ferie, er det ingen i familien som forstår. Eller har lyst til å være med på. Så jeg får vel bare fortsette å være rund i kantene, og heller spare "sløsingen" til venninneturer ;-) 
Processed with VSCO with m6 preset
Nå har jeg nettopp kommet tilbake på lugaren etter middag med mamma og pappa. Lillebror har sovet hele kvelden, så jeg fikk være enebarn i noen timer. Jeg brukte tiden godt, og maste om en hund på deling. Jaja. Vi snakkes i morgen da, dere! Eller når jeg står opp. Hos dere er det morgen nå, mens jeg skal krype under dynen. God natt fra havet 

TIL FROKOST OG PÅ FARTEN

Annonse
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                        - KÉFI FRA SYNNØVE FINDEN - 

God morgen hjemme i Norge!  Før jeg reiste på ferie fikk jeg spørsmål om jeg hadde lyst til å teste en nyhet fra Synnøve Finden som heter Kéfi. Og det var klart jeg hadde! Jeg elsker jo å teste nyheter i dagligvarehandelen. Noen ganger blir det bomkjøp, andre ganger finner jeg varige favoritter. Kéfi har jeg definitivt ikke drukket for siste gang. Det er derimot blitt en ny frokostfavoritt hos meg. 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                            - MANGO OG BLÅBÆR  - 

Kéfi er en ny type mild og drikkeklar kefir. Hvis du ikke er kjent med Kefir fra før av, så kalles det for "meieriproduktenes champagne". Ordet Kefir er av tyrkisk opprinnelse og betyr "behagelig" og "velsmakende". Det kan jo gi en pekepinn! 

I Kéfi har Synnøve Finden tatt med alt det gode fra kefir, og blandet det med frukt og bær. Den inneholder masse proteiner, lite fett og er en god kilde til både kalsium, vitamin B12 og B2. Drikken lanseres i to smaker: mango og blåbær. Jeg syns begge er gode, men er ikke i tvil om hvilken som er min favoritt. Blåbær! Nam nam nam. Jeg har en blåbær-periode, så det kan ha noe med saken å gjøre. Dessuten ble jeg så glad for at den inneholdt B12-vitamin, for det trenger denne kroppen!
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Ærlighet varer lengst: jeg skulle virkelig ønske at frokostbordet mitt så slik ut hver eneste morgen, men det gjør det altså ikke. Det er ikke ofte jeg har tid til å lage pannekakerøre og kutte opp frukt, det må være raskt og enkelt. Så her passer Kéfi perfekt inn i min hverdag. For meg som ikke har den største apetitten på morgenkvisten funker den utmerket som frokost alene, og jeg ser også for meg at det er den perfekte matpakken å ha med på forelesninger. Kéfi passer like godt på frokostbordet som på farten 
Processed with VSCO with m6 preset
Noen som har smakt på Kéfi allerede? Hvis du ikke har, så burde du prøve den! Smaken er mild, men samtidig frisk.

Kéfi kan kjøpes hos Rema1000, Coop Mega, Coop Extra, Coop Obs og Meny. I tillegg kan du finne den i de største Kiwi-butikkene, noen Joker, Spar og Bunnpris, og i mange Coop Prix-butikker :-) 

FØRSTE STOPP: COZUMEL I MEXICO

i samarbeid med rccl

                                                                                       - IS THIS REAL? - 

I dag har skipet vårt, Celebrity Reflection, hatt sitt første stopp. Vi våknet opp til at vi allerede lå i havnen her i Cozumel i Mexico, og jeg gledet meg så mye til å komme i land at det nesten var vanskelig å konsentrere seg om frokost og morgentrening. 

Da vi endelig kom i land, tok vi en ti minutters taxitur til et sted som heter Chank Anaab. Taxitur for 4 personer kostet 12 dollar, og inngang til området kostet 21 dollar per person. Chank Anaab er en slags park med et stort strandområde, restaurant, kajakk-utleie, spa, fantastiske snorklemuligheter, svømming med delfiner, tequila tasting - og til og med en jungel hvor du kan lære litt om mayakulturen. Vi brukte dagen på å snorkle, sole oss, spise guacamole og vandre rundt i jungelen og se på ruiner. Å snorkle var definitivt dagens høydepunkt. Det var fullt av store, nysgjerrige fisker - og til og med store statuer under vann. Jeg hadde full panikk i starten så klart, var vel ikke langt i fra å hyperventilere snorkelen min i starten. Men etter noen minutter ble jeg varm i trøya, og ble god venn med de fine fiskene. En ting jeg ble skikkelig positivt overrasket over var hvor god plass vi hadde og hvor lite folksomt det var. Jeg så for meg at det kom til å være stappfullt og trangt, men det var det altså ikke. Stranden ble selvfølgelig fullere utover dagen, men vi hadde både én solseng og én solstol med parasoll hver hele dagen. 

Jeg må nesten la bildene tale for seg selv, jeg har nesten ikke ord for å beskrive hvor fin denne dagen har vært. Her er et bildedryss fra Cozumel i Mexico: Hvor nydelig ser ikke dette ut?! Selv om jeg koser meg på båten, var det faktisk litt trist å gå ombord igjen. Men vi fikk i hvertfall en fantastisk dag her, og nå er jeg helt sikker på at jeg MÅ tilbake til Mexico. Gjerne til Cozumel! Fargen på havet, den gode maten, de hyggelige menneskene (og fiskene, hehe) overtalte meg. Og så er det selvfølgelig en stor bonus for en blogger når omgivelsene har så fine farger og så fint lys at man gir blaffen i hele filter-greia. No filter for life! 

Nå er vi tilbake på skipet, og har satt kursen mot... Oi, jeg vet faktisk ikke hvor jeg våkner opp i morgen! Men det skal jeg finne ut av, og så skal jeg gjøre meg klar for middag. Vi spiser i hovedrestauranten hver kveld. Den er inkludert for alle på cruiset, men er som en skikkelig luksusrestaurant. Menyen har noe nytt hver kveld, i tillegg til noen faste retter. Så vi koser oss med forrett, hovedrett og dessert. Hvordan skal jeg noen gang klare å reise hjem fra dette... 

EN KONGELIG MORGEN

i samarbeid med rccl
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                         - BREAKFAST WITH A VIEW - 

Noe av det jeg husker best fra da jeg var på cruise med Royal Caribbean for ti år siden, var at jeg syns det var så stas med frokost. Hver kveld kan man nemlig krysse av på et skjema hva man ønsker å spise til frokost, og henge lappen utenfor døra. Man krysser av hva man vil på en stor meny, klokkeslett - og så er det bare å glede seg til det banker på døra om morgenen. Det koster ikke noe ekstra heller - man får rett og slett bare mulighet til å velge om man vil gå i en av restaurantene eller om man vil nyte frokosten på balkongen eller i sengen. Så her ombord er vi kongelige alle sammen ;-) 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Vi valgte sen frokost i dag, så vi kunne sove ut og rekke å trene før maten kom. En helt perfekt morgen, spør du meg. Til frokost ble det kaffe, appelsinjuice, bagels, scrambled eggs, bacon og frukt. Å sitte og spise på balkongen er bare helt nydelig, blått hav så langt øyet kan se. 

I dag har vi hele dagen på sjøen, så vi har solt oss på toppen av Celebrity Reflection, og vandret litt rundt og gjort oss kjent. Vi er på vei mot Cozumel i Mexico, og våkner opp der i morgen. Gleeeder meg! 

WELCOME TO MIAMI

i samarbeid med rccl

Hei fra Miami! Fy søren så deilig det er å være på reisefot igjen, det har jeg savnet helt siden jeg landet på norsk jord i midten av januar. Vi kom til Miami i går kveld, etter en flytur som gikk over all forventning. Jeg klarte meg uten flymedisin, og var egentlig ikke noe særlig redd. Bortsett fra da flyet vårt var sekunder unna å lande, og piloten satte gassen i bånn og dundret opp i skyene igjen. Jeg begynte å lure på om noen hadde "tatt over" for den faktiske piloten, men det viste seg at det bare hadde ligget noe på rullebanen. Pjuh! 

Da vi endelig kom frem til Miami, sjekket vi inn på hotellet vårt i downtown. Det heter The Ivy, og var ikke spesielt flott. Men det funket som bare det for en natt (eller to) hvis man Miami bare er et stopp på turen. Og det var det jo for oss! For i dag skal vi seile avgårde med Celebrity Reflection - et skip jeg har hørt mye bra om både fra foreldrene mine og fra eksamenspartner Siri. Så gjett om jeg gleder meg! Skal så klart vise dere skipet også, jeg må bare komme meg på plass. 


Akkurat nå holder vi på å pakke ut koffertene våre - utrolig hvor mye lagringsplass det kan være på en relativt liten lugar. Jeg har hengt på plass alle kjolene mine og det er hengere til overs! Bare det gir jeg 100 poeng i boka. 

Skipet begynte akkurat å bevege seg, så vi får ta en pause i pakkingen og gå opp på dekk og nye en drink mens vi forlater Miami 

NÅ ER DET SLUTT PÅ VONDE FØTTER

Annonse
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                                 - READY TO GO - 

Hei fra Gardermoen som vanlig! Nå setter jeg meg straks på flyet til Miami, og i den anledning vil jeg tipse deg om et helt genialt produkt! ♥ For litt siden mottok jeg nemlig en Footner CoolActive Massager, og jeg følte meg med ett litt dum fordi jeg aldri har prøvd noe sånt.
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                   - FOOTNER COOL ACTIVE MASSAGER - 

Det har seg slik at mine egentlig ganske fine, normale føtter, har det med å gå fra skjønnheten til udyret i en god del tilfeller. Når jeg sitter på fly, får jeg så hovne føtter at jeg må kjempe for å få på meg skoene igjen før landing. Føttene mine hovner litt når det er varmt ute eller hvis jeg har vært på trening også, men flyturer er noe for seg selv. Hvis jeg er aktiv en hel dag i lukkede sko, får jeg direkte vondt i fotsålene - om jeg går i støvler eller joggesko har liksom ikke noe å si. Det føles bokstavelig talt ut som om huden under føttene sprekker, selv om det ikke er tilfelle. Alt jeg vil etter en lang dag på farten er å hive av meg skoene, gå barbeint hjem og ta et fotbad, hehe. Høye hæler er jo et kapittel for seg selv. Det er over en måned til 17. mai, og jeg har allerede rukket å grue meg til en hel dag på stylter. Men så fikk jeg pakken fra Footner, og akkurat nå ser jeg litt lysere på saken. Det samme gjelder flyturen jeg straks setter i gang med :-) 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Footner CoolActive Massage er en del av Footner sin fotpleie-serie, og er altså en roll on du kan bruke på føttene. Den kjøler ned og gir umiddelbar lindring for slitne, verkende eller brennende føtter. Den lille metallballen som kommer i kontakt med foten under påføring skal fungere som punktmassasje og etterlate føttene avslappet. I tillegg er væsken fuktighetsgivende og lukter godt. Jeg så for meg at jeg kanskje kom til å bli klissete på føttene ved å bruke produktet, men etter å ha testet kan jeg skrive under på at det ikke er tilfelle. 

Produktet er lite og passer perfekt i vesken - dog holder den til omkring 90 påføringer. Den er heldigvis liten nok til at jeg kan få den med meg inn på flyet, og gjett om jeg skal ta den i bruk! 
Processed with VSCO with m6 preset
Her er noen av de andre produktene i Footner sin fotpleie-serie. Jeg elsker fotmasker og gleder meg veldig til å teste masken både for hælene og hele foten. Exfoliating socks er med meg i kofferten, det er jo ingen hemmelighet at huden blir tørr på fly :-) 

Du får kjøpt Footner CoolActive Massager og de andre produktene på Boots og Apotek1 ♥
Processed with VSCO with m6 preset
Okey, da skal både føttene mine og jeg gjøre oss klare for reisen. Vi blogges fra Miami! 

NÅ HAR JEG FERIE

Processed with VSCO with m6 preset
Akkurat  tar jeg påskeferie. Etter å ha flydd rundt som en gal måke de siste dagene, kan jeg endelig senke skuldrene og se fram til å reise. Snakker om måker. I dag ble jeg nok en gang vitne til at en måke angrep et lunsjspisende menneske på Aker Brygge. Jeg så det komme, tok meg sammen og ropte etter damen som gikk og spiste baguetten sin. Men det var for sent, og måken stupte ned i den halvspiste baguetten. Agurk, salat og brødsmuler i luften. Det er ikke et uvanlig syn, men så skjedde det noe uventet. Damen gikk videre og fortsatte å spise av baguetten sin. Baguett med måke på! Altså. Det hadde jeg ikke gjort om jeg ble lovet en gratis leilighet. Jeg tror jeg ble stående i ti sekunder og måpe, og det er akkurat litt for lenge hvis man vil se ut som en oppegående person på Aker Brygge. Jaja! 

I skrivende stund hører jeg på høy musikk og pakker koffert. Tror aldri jeg har vært så sent ute med å pakke. Alltid interessant med ny koffert også, man vet liksom aldri om den duger før man er ferdig pakket. Når jeg er ferdigpakket skal jeg gå løs på kommentarfeltet mitt. Jeg har ikke lest, godkjent og svart en eneste kommentar de siste dagene. Alt for dårlig! 
Processed with VSCO with m6 preset
I kveld kommer faktisk familien kjørende til Oslo for å døgne sammen med meg. Flyet vårt går så tidlig fra Gardermoen at det er tullete å legge seg. Så da kan vi heller sitte her og holde hverandre med selskap. Det blir koselig :-) Lover at vi blogges snart igjen! Nå er det jo tross alt ferie, og all tid i verden 

ET SERIETIPS OG LITT UFLAKS

For å starte med noe positivt: her om dagen så jeg ferdig serien Big Little Lies på HBO, og selv om jeg nevnte den i forbifarten her om dagen så må jeg bare anbefale den på ordentlig. Serien tar opp et par viktige temaer samtidig som den er underholdende og spennende - og det beste er at den bare blir bedre og bedre for hver episode. Uten å avsløre noe, så satt jeg med gåsehud og tårer i øynene da jeg så siste episode. Dessuten har serien et soundtrack som røsker litt et eller annet sted inne i hjertet, og det er jo alltids et pluss. 

Kort fortalt handler serien om disse tre kvinnene sitt liv i en liten by, med barn og ektemenn som byr på utfordringer. Den tar opp temaer som vold og utroskap i hjemmet, voldtekt, hevn og ikke minst mobbing blant barn. Jeg trodde først det skulle være en litt fjåsete og komisk serie, men der tok jeg feil gitt. Har du sett Big Little Lies? Hva syns du? 

Sååå, over til meg! Meg, meg, meg. I går ble jeg kastet ut av Facebook for å utgi meg for å være meg selv. Hallo, liksom.  superstjerne er jeg da ikke. Men det skjer minst en gang i uken at jeg får beskjed om at noen har opprettet profil med mine bilder. Så da forvekslet de meg vel med en av de galningene der. Å være stengt ute fra Facebook var mer utfordrende enn jeg hadde trodd. Det viser seg at det er der jeg kommuniserer mest. De eneste som sender meg SMS er jo firmaer som vil spre det glade budskap om et eller annet dårlig tilbud. Eller mobilabonnementet som minner meg på at jeg har en ubetalt regning på 389 kroner. Jaja, da har jeg prøvd et døgn uten Facebook også! Og tror dere ikke at jeg i løpet av dette døgnet klarte å sette meg på toalettet med iPhonen i bukselommen. Den plasket ned i toalettet i saktefilm, og fikk seg en ordentlig svømmetur i det deilige vannet. Jeg fisket den raskt opp, men ikke overraskende var den helt forstyrret. Dekningen kom tilbake etterhvert, men det fungerer ikke å ringe. Er det slik at den plutselig kommer til å dø fra meg? Jeg håper i hvertfall ikke det skjer på ferie. Den skal få lov til å ligge på badegulvet og varme seg litt i natt, så krysser jeg fingrene for det beste. Jeg ble overrasket over at den i det hele tatt lever. 

Nå hadde det vært fint om det er slutt på uflaksen, for jeg trenger virkelig at de siste dagene før ferie går smooth. Tror faktisk jeg skal være lur og legge meg , så jeg er uthvilt til morgendagens forelesning og ærender. Dagene mine er så lange og kjedelige nå at ikke engang jeg ser bloggpotensiale i dem. Nattinatt 

OM FIRE DAGER


                                                                                      - MIAMI, FLORIDA - 


                                                                                  - COZUMEL, MEXICO - 


                                                                                - FALMOUTH, JAMAICA - 


                                                                     - GEORGE TOWN, GRAND CAYMAN - 


                                                                                    - LABADEE, HAITI - 

Om bare FIRE dager er det tid for familiens påskeferie! Hvor blir det av tiden? Nå har jeg tidenes travleste dager foran meg, men det er liksom greit når man vet at man skal avgårde til USA og Karibien veldig snart. Vi flyr til Miami torsdag natt, og får en halv dag og en natt der. Jeg hadde lyst til at vi skulle tilbringe noen dager der, men vi fant ut at ingen av oss har tid til det, dessverre. Deretter skal vi tilbringe 7 netter på et cruiseskip, som tar oss med til Mexico, Jamaica, Grand Cayman og Haiti. Noen av dagene tilbringes også til sjøs, så da skal vi bare slappe av og kose oss. Min del av cruiset er sponset, så jeg kommer så klart til å merke det som skal merkes - og forhåpentligvis dele ut en rabattkode til dere etterhvert. Fy søren, som jeg gleder meg til denne ferien. Det er snart ti år siden familien var på cruise sammen, mamma og pappa har det med å ta disse fantastiske feriene alene, til min store fortvilelse. HEHE. 

Nå skal jeg skynde meg å lese ferdig et kapittel i faget kvantitativ metode, før jeg skal starte dagen på ordentlig. Det er vanskelig å lese i dødens bok når tankene stadig vekk vandrer avgårde til turkist hav, hvite strender, snorkling og massasje 

Vi har gjort oss opp noen tanker om hva vi skal gjøre på de forskjellige stoppene med cruiset, men ingenting er fast bestemt. Så hvis du har vært på noen av de samme destinasjonene med cruise, så kom gjerne med tips til hva vi bør finne på? :-) Eneste vi (jeg) er helt sikre på, er at vi ikke skal bruke flere timer på å sitte i taxi for å komme oss til steder.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Denne helgen er jeg hjemme i Tønsberg fordi verdens snilleste, søteste mormor fyller 70 år  Kom faktisk akkurat hjem fra selskapet - så mett at jeg triller, og så trøtt at jeg nesten stuper. Men for en hyggelig kveld det har vært. Vi har spist god mat, dessert, kaker, og vi har hatt de gode samtalene. Noe av det beste jeg vet er å sitte rundt bordet i mange timer og prate med familien, og i dag kjente jeg at jeg bare gledet meg enda mer til å flytte tilbake til Tønsberg. Å tilbringe tid med "folka mine" gir meg så uendelig mye mer enn å fly rundt fra utested til utested på en lørdag kveld. Misforstå meg rett: ja takk begge deler. Men helst familietid! 

Til dagens selskap hadde mamma og jeg gått til innkjøp av partyhatter, tiara (til bursdagsbarnet), falske barter og ballonger. De har masse brukbart partyutstyr til en billig penge på TGR nå - bare et lite tips :-) Quiz hadde vi også laget. Hvem kjenner mormor best?! Vi var vel fire som vant, hehe. 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Gratulerer med dagen din, mormor! Hvis jeg er like sprek, frisk og flott når jeg er 70, så skal jeg si meg fornøyd. Herregud, så gale vi egentlig ser ut når vi sitter og spiser med de partyhattene. Glemte jo nærmest at vi hadde dem på hodet etterhvert. 

Jaja, nå skal dette trøtte trynet vaske av seg sminken og hoppe til køys. Håper alle har hatt en fin lørdagskveld! :-)