HIMNO DE CANARIAS

I går kveld feiret vi Kanariøyene sin nasjonaldag med sushi. Vi burde kanskje slått til med spansk tapas? Men det var sushi som fristet, så vi dro på Sushimex på Meloneras. Veldig fint å sitte og se utover havet mens man spiser, og sushien var veldig god. Tror aldri jeg har spist så mye sushi som jeg gjorde i går! 

Dere har sett på Costa Del Kongsvik, ikke sant? Vi bor jo på det hotellet de spilte inn serien på, og det kan virke som om Kristina lever seg inn i rollefiguren Birgitte. Det gjør meg til Thorvald, som sitter på sidelinjen og rødmer. I dag hadde vi bestilt en litt spicy forrett, det ble smertefullt for K. Som de fleste kanskje vet, skal man drikke melk når man har spist noe som er for sterkt.

♥ Kristina: Can I have some milk?
♥ Servitør: Why?
♥ Kristina: Cause its so FUCKING strong!!!

Jeg dør, det var et par hoder på restauranten som snudde seg, der selveste "Birgitte" satt og dyppet leppa i melk. Herregud, som vi har ledd på denne turen. Blir alt for mange interne Costa Del Kongsvik-vitser, jeg skal spare dere for alle. Jeg kan godt ta dette på nørsk...To gamle tanter som vi er, ble det tidlig kveld på oss. Vi gjesper som to troll på slutten av dagen, blir så innmari trøtte av å være ute hele dagen. Men det er bra, for da får vi stått tidlig opp og trent om morgenen. Tro det eller ei, jeg syns det er veldig deilig! Når det er over.

Føler at jeg skriver dette på slutten av hver bloggpost, men: nå skal vi ut i solen!

TOPPLØS PÅ JÆVEL-STRANDA

Jeg ligger aldri toppløs på stranda. Eller ved bassenget. Spsielt ikke på Gran Canaria, hvor sannsynligheten er større enn i Norge, for å møte på en nabo, en tidligere kollega, exen til exen, eller en du er venn med på Facebook uten å vite hvorfor. For ikke å snakke om skjønne blogglesere. Jeg elsker dere, men vil ikke vise mine få private kroppsdeler til dere. Dere vil sikkert ikke se dem heller.

Men i dag lå jeg toppløs på stranda, gikk til og med og badet toppløs. Og det er noe av det deiligste jeg har gjort!! Herregud, tenk om jeg blir nudist! Håper ikke det. Den eneste bekymringen jeg hadde var om jeg klarte å "fryse" lenge nok da jeg kom opp av vannet, til at puppene så awesome ut helt til jeg kom meg opp til solsenga. HAHAHA. Lenge leve nakenhet.

Bortsett fra at jeg ble positivt overrasket over det å være toppløs, hadde vi en ganske dritt formiddag på stranda. Vi bestemte oss for å til Anfi-stranden etter trening og frokost, for det var liksom så nærme. Ingenting er nærme med flipflops og gnisselår. Og da vi kom fram, konkluderte vi raskt med at dette var en forjævlig strand. Sanden kan ikke måle seg med Amadores sin, og det er alt for mye folk på så liten plass. Så dit skal vi ikke tilbake.

I dag er det nasjonaldagen til Kanariøyene, så vi skal ut og feire med sushi! ♥

LAG ET MOODBOARD: VINN MAGISK REISE

Annonse

God morgen fra paradis! ♥

I dag skal jeg dele en utrolig morsom konkurranse med dere, ble så hektet på konseptet at jeg har deltatt selv to ganger allerede.

Norges største fargehandel Fargerike, arrangerer en stor design-konkurranse. Du kan vinne en eksklusiv reise til magiske Lofoten, og du deltar ved å lage et moodboard som viser hvordan du ville fargesatt en rorbu. Vinnerens moodboard vil faktisk bli brukt i oppussingen av en rorbu i Lofoten, og du får ta med deg en venn og overnatte i egendesignet rorbu. Hvor gøy er ikke det?! Høres ut som et skikkelig eventyr, spør du meg.

♥ Her er mitt bidrag nr 1. Det heter Hasmark , og jeg har latt meg inspirere av Danmark og sommerhuset til familien i Hasmark. Fargene i paletten heter dus sommerhimmel, mellomblå, isblå, bølgeskvulp, salongblå, skyfri himmel og salongblå. Les mer her.

♥ Her er moodboard nr 2, det heter Girls Only og er inspirert av sommer, pasteller og jentene ting. Fargene jeg har lagt i paletten heter kirsebærblomst, drøm, isbit med lavendel, Stella, stemor og fiol. Les mer her.

Er det en ting som er sikkert, så er det at jeg skal lage flere moodboards, og at jeg skal male noen vegger når jeg kommer hjem. Ble kjempeinspirert av denne moodboard-appen, er veldig oversiktlig og lett å få et bilde av hvilke farger og elementer som passer sammen.

SLIK DELTAR DU:

♥ 1. Gå inn på Eventyrlige Fargerike sin side her

♥ 2. Trykk på "lag moodboard" øverst på siden, og deretter på bibliotek til høyre for å få opp elementene du kan bruke i ditt moodboard. Til venstre finnes det en hjelpemeny hvis du lurer på noe. 

♥ 3. Legg til de fargene og elementene du ønsker i ditt moodboard. Du kan gjerne lage flere moodboards, men husk å trykke på "send inn" når de er ferdig.

♥ 4. Del gjerne moodboardet ditt med venner, slik at de kan stemme på deg. Det vanker ukentlige premier, og de går til dem med flest stemmer. 

Masse lykke til i konkurransen :-) Nå skal jeg komme meg ut i sola, vi blogges senere i dag!

ALT MAN EGENTLIG TRENGER...

... er gode mennesker, gode samtaler og god mat. Vi kom nettopp hjem fra El Cenador, en restaurant som jeg har vært mye på med familien. Vi har vært litt misfornøyd der i det siste, men det er en ting som alltid er mer enn godt; solo mio al sal. Saltinnbakt indrefilet som man steker selv, på en type raklett. Og så sangria da, så klart.

En haug av mat og en liter sangria, Kristina og jeg har kost oss gløgg i kveld. Sorry, jeg blir så dårlig når folk bruker ordet "gløgg" om annet enn den drikken man lager rundt juletider, men jeg fant ikke noe bedre ord akkurat nå. Å spise og prate mens timene flyr avgårde, det finnes ikke noe bedre. Bortsett fra snus - snus er bedre enn alt, men jeg har jo sluttet å snuse.
Nå gleder jeg meg helt sykt til å krype opp i den deilige hotellsenga og sove. Og, forresten! Både Kristina og jeg får kommentarer om at vi må merke innleggene våre som reklame, men denne turen er ikke sponset så derfor er innleggene ikke merket :-)

LENKET TIL SOLSENGEN

Skal jeg dele tidenes sjekketriks med dere? Plask hysterisk rundt i vannet og rop at dere har mistet solbrillene deres, og be om hjelp fra forbisvømmende mannfolk. Før vi visste ordet av det hadde vi en hel flokk rundt oss der ute på dypet. Det kjipe var bare at vi faktisk hadde mistet et par solbriller på dypet - og at vi overhodet ikke var interessert i mannfolkene. Men da de ikke så noen briller der nede i det turkise vannet, var de overbevist om at det var en spøk, haha.

Ååååh, dere aner ikke hvor deilig det var på Amadroes i dag! Da klokken ble halv 6 følte vi at vi måtte drasse oss hjemover, men vi var begge enig om at vi kunne ligget der til i morgen. Temperaturen er like behagelig som hodebunnsmassasje.

Lunsj på Amadores er aldri feil etter noen timer i solen. Og jeg fikk mine etterlengtede scampi i hvitløksolje og kanariske poteter! ♥

Nå skal jeg hive meg i dusjen og granske dagens solskader, og så skal vi vel ut og spise.

MELONERAS LOVIN

God morgen fra charter-paradis! Jeg våknet opp til verdens største smil, og det tilhører selvfølgelig Kristina. Hun var redd for at vi ikke skulle rekke å trene, for klokken på dataen hennes var jo tross alt 9.45. Men vi fant ut at her er klokken bare 8.45, så da fikk jeg servert kaffe i morgenkåpen, og nå sitter jeg her og myser utover havet mens jeg våkner.

Vi skal faktisk trene nå, før vi går til frokosten. Gruer meg så jævlig, Kristina er et treningsbeist, og hun sier at vi skal forbrenne 900 kalorier. Jeg har ikke forbrent 900 kalorier tilsammen den siste måneden. Wish me luck?

I går kveld tok vi taxi ut til Meloneras, som er den fineste plassen på hele øya. Vel, deler førsteplass med Mogan, men Mogan er mer romantisk og gammeldags. Meloneras er fresht og nytt. Vi skulle egentlig spise sushi, men da restauranten var stengt, endte vi opp på pappas favorittrestaurant i stedet. Grand Italia! Tror vi skravlet mer enn vi spiste, det tar litt tid å vende seg til disse gigantiske porsjonene med pizza og pasta. Men kjenner jeg meg selv rett, så går de ned på høykant etter et par dager. #Gravidmage

Nei, nå skal jeg ikke snakke meg bort. Kristina sitter ved siden av meg i joggesko og tripper!

GOD KVELD FRA GRAN CANARIA

Hei og hopp, da er vi trygt framme på kanarisk jord. For en slitsom reise, haha. Stod opp klokken fire i natt for å ta toget til Gardermoen, og da vi endelig fikk satt oss på flyet klokken ni, fikk vi plass ved siden av en liten baby som hadde rusk i bleia. Foreldrene gadd ikke å skifte på ungen, så vi ble sittende og holde oss for nesa i flere timer - alt for feige til å si i fra, så klart! Haha. Men sånt får man vel bare regne med når man reiser skikkelig charter...

Men er vi framme, og som vi koser oss. Er veldig glad for at vi oppgraderte rommet vårt da vi bestilte, for nå har vi hver vår sofa, hver vår dusj, stor leilighet og terrasse med fantastisk utsikt. Her skal vi kose oss med champagne og bølgeskvulp! ♥

Ville bare innom og si hei før jeg besvimer av trøtthet, her er noen bilder av vårt fine feriehjem.

JEG ER ALT FOR GLAD

Jeg er ferdig med å ta opp fag, studiekompetansen er i boks!  Og jeg har ikke bare bestått, jeg har fått så gode karakterer som det går an å få. Er veldig stolt av meg selv, selv om det bare var to fag, så var det i utgangspunktet ganske usannsynlig at jeg noen gang kom til å gidde/orke å gjøre det. Men nå er det gjort, og det gikk jo faktisk ganske raskt. Det var smertefullt i starten, da jeg flyttet hjem, sluttet å snuse, la på meg 7 kilo og nesten aldri så vennene mine - men, det gikk! Haha.

Tror ikke det går an å bli mer glad enn jeg er nå! Som om alle bekymringer har tatt løpefart og lettet fra skuldrene mine. Hadde jo matteeksamen i går, som var siste skolegreie, og jeg er ganske sikker på at det gikk bra. Hadde det ikke vært for en sykt bråkete eksamensvakt som ga meg litt konsentrasjonsvansker, hadde det gått strålende. Haha, hva skjer med å bråke som pokker når man er eksamensvakt? Angrer på at jeg ikke reiste meg opp og brølte hold kjeft, men da hadde jeg sikkert blitt vist ut av rommet.

Vel vel, nå er det over. Og i tillegg pakker jeg kofferten min, for i natt reiser jeg til Gran Canaria for å nyte livet litt ekstra. Skal snart ned på brygga og spise med mor og far, så nå gjelder det å få kastet dette white partyet av et klesskap ned i Svarten. Svarten er navnet på kofferten min.

Overse den rotehylla der, den hører egentlig til ute på terrassen...

Pakke pakke pakke, vi blogges!

MUSIKKTIPS OG SCHIZOFREN PLAYLIST

 Denne ukens musikktips inneholder overraskende nok en annen blogger. Hørte Sophie sin Lionheart tidligere i dag, og likte den utrolig godt. Helt perfekt å synge til i dusjen, da høres ikke de høye tonene så ille ut, hahaha. Hva syns dere om sangen?

Får mange spørsmål om å legge ut mer musikk, men jeg føler at det fyller så mye hvis jeg skal gjøre det hele tiden. Dere kan jo få Spotify-listen min. Som dere sikkert husker har jeg laget mange lister tidligere, men i 2014 har jeg vært så lat og bare laget meg én liste. Det er derfor den er litt schizofren også, for den brukes både til hverdags, fest, trening, avslapping, matlaging, dusjing... Ja, dere skjønner greia.

HER er listen i hvertfall, jeg oppdaterer den hele tiden :-) 

Nå skal jeg legge meg, eksamen starter allerede 8.30. Jeg fungerer bedre om kvelden enn om morgenen, så dere kan jo tenke dere hva jeg føler om det. Nattinatt!

MED STRINGTRUSE I HÅRET

Du vet når du er drittrøtt på morgenen, og skal gå i dusjen men ikke vil bli våt i håret, så du leter desperat etter en hårstrikk mens du banner over at du egentlig eier 500 hårstrikker men at de aldri er der når du trenger dem?

I dag fant jeg ikke én jævla hårstrikk. Og jeg eier ikke 500, jeg eier 1500 hårstrikker. Jeg har svarte, beige, hvite, gjennomsiktige, store, små, tykke, tynne... Men i dag hadde jeg ingen. Tålmodigheten min rant ut på et tidspunkt, og jeg hektet en stringtruse av tørkesnoren og brukte den som hårstrikk. Lagde en dott på toppen og gikk i dusjen, det funket fett.

Problemet er bare at jeg glemte det da jeg var ferdig i dusjen. Og det var ikke noe problem i de tre timene hvor jeg satt ved kjøkkenbordet og leste til eksamen. Men det ble et problem da jeg først gikk på stamkaféen min og kjøpte kaffe. Da jeg videre gikk meg en tur i byen, drakk kaffe og koste meg i solen. For så å gå på matbutikken og handle. Men at det var et problem, fikk jeg selvfølgelig ikke vite før jeg kom hjem igjen og så mitt eget speilbilde. En jævlig dum person, med rosa stringtruse på hodet. Ntåå, det var sikkert ingen som så at det var en truse, tenker du. Man at det var en truse. For sikkerhets skyld, stod "Victoria Secret, One Size"-lappen rett i været.

Man kan jo begynne å lure.

Bortsett fra det, så har dagen vært super. Jeg har hatt mamma og pappa på tapaskveld, tror de var veldig fornøyd med å ha en sofa å ligge i, for engangs skyld. Gleder meg så til de flytter nå, orker ikke komme hjem til tomt hus lengre.

Nå satte jeg meg nettopp på den skarpe hårbørsten min som hadde gjemt seg under dyna, så la oss krysse fingrene for at jeg ikke klarer å klomse mer i dag. Nattinatt ♥

HELLIG FREDAG

Det er FREDAG! For de som ikke har innsett det enda. Fredager er en liten smule hellig for meg, jeg pleier egentlig alltid å holde dem av til hjemmekos hos mor og far. Men siden huset deres er tomt for møbler, skal jeg heller ha fredagskos med Maria hjemme hos meg selv. Husker en god del fredager fra da vi bodde sammen, vi trente så kroppen nesten falt fra hverandre på Elixia, handlet taco på veien hjem og rakk ikke engang å dusje før vi måtte spise taco og se på TV. Haha. Så taco it is!

Siden fredager er hellig, har jeg vist fingeren til skolebøkene i dag. Har vasket hele leiligheten, ligget på terrassen og drukket iste, og hørt på musikk og lest blader. Akkurat sånn en fredag skal være, selv om det er to dager til eksamen.

Mamma var nettopp innom meg etter jobb. Haha, stakkars. Kan du ikke ta noen bilder av meg til bloggen, hvor jeg bare sitter her og liksom koser meg på en helt vanlig fredag.

Lekkert! Nå gleder jeg meg til å få M på besøk, håper alle får en fin fredagskveld ♥

CRAZY CATLADY

Hvis det stemmer at katter har ni liv, så er jeg sikker på at Bella har, eller kommer til å få et fetere liv enn det hun har nå om dagen. Hun kjeder seg skikkelig, og jeg får dårlig samvittighet. Men når jeg er hjemme, må jeg lese eller sove. Vi koser av og til, men mesteparten av tiden bare kjeder hun seg.

Så i kveld tok vi en pause fra lesingen, og dro på sykkeltur. Jeg ler meg i hjel av Bella i den kurven. Hun ser så utrolig misfornøyd ut, men hun hadde sett misfornøyd ut om hun vant en billion i kattelotto også. Jeg som kjenner henne ser når hun koser seg, og som hun koste seg i den kurven med vind i pelsen, og fugler og blomster og dufter på alle kanter.

- Jada, jeg lover å sitte stille.

- Begynner å kjede meg...

- Wohooo, time of my life!

Etter det lille pubertetsutbruddet i buskaset, var det bare å tråkke hjemover igjen. Og det er altså det mest spennende som har skjedd i livet mitt i dag, gratulerer med det.

DE TRE GENERASJONAN

Jeg føler meg så heldig som har en mamma og en mormor som jeg elsker å henge med. Hadde valgt å henge med dem over jevnaldrende venninner any day ♥

I kveld dro vi først ut for å spise. Hadde egentlig gledet meg til å sjekke ut Kolonihagen som har åpnet i Tønsberg, men de stengte kjøkkenet sitt allerede klokken 16. Så da bar det ned på brygga, hvor jeg smakte noe av det ekleste jeg noen gang har smakt. Pulled pork på Conradis. Aldri spis det der. De har god mat ellers, men det smakte virkelig dårlig. Bare et lite #Tønsbergtips, haha :-)

Etterpå ruslet vi litt rundt i byen, og så dro vi på kino for å se Gjenforeningen. En tankevekkende film om mobbing, anbefaler alle å se den. Litt bilder fra den fine kvelden: 

Se på de to, da! ♥


Nå skal jeg legge meg med et par episoder av Scandal. Skal tidlig opp i morgen for å gjøre det beste jeg vet, er det noen som kan gjette. Blæh. Tenke positivt, snart slenger jeg ræva på et fly og stikker til et sted hvor alt er rødt (turister), hvitt (turister) og blått (havet).

PAUSE FRA LESINGEN

Speil, speil på veggen der, kanskje du skulle vært vasket før jeg gjorde noe som allerede er forbudt. Å ta bloggbilder av seg selv i speilet. Et skittent speil.

Nå skal jeg ta meg en veldig lite fortjent pause fra lesingen. Jeg har eksamen i matte på mandag, og føler at det er helt umulig akkurat nå. Jeg har klart meg veldig bra hele året, men nå som skolen er over føler jeg meg som en ballong med informasjon som det er stukket hull på. Alt er borte. Så nå har jeg noen få dager på å prøve å få lappet sammen ballongen, sånn at jeg klarer eksamen også.

Men, ja. Pause. Mamma, mormor og jeg har avtalt å gå ut og spise og så gå på kino. Det er så deilig og fint vær ute, så nå gleder jeg meg til å komme ut i frisk luft! ♥

LETT OG GODT FROKOSTTIPS

//Skrevet i samarbeid med Fjordland


Er det noe som endrer seg helt for meg nå som det er sommer, så er det frokostvaner. På en dårlig, mørk vintermorgen kan jeg finne på å koke et stusselig egg, og spise det mens jeg går til bussen. Når jeg vekkes av sol og fuglekvitter, er frokost plutselig noe som frister.

Jeg har fått i oppdrag å teste Fjordland sin havregrøt, og jeg må innrømme at jeg ble ganske glad da jeg først hørte om den. I løpet av mitt 23 år lange liv, har jeg ennå til gode å lage en vellykket havregrøt. Ikke har jeg prøvd så mange ganger heller, det er bare et eller annet med det å skulle måle opp og røre om under koking som ikke lar seg gjøre om morgenen hvor man har travelt. Røre røre, joda, jeg rekker nok å gå og gre håret mens den koker opp... Svidd.

Fjordland sin havregrøt trenger man bare ta ut av emballasjen og sette i mikrobølgovnen i 1,5 minutt. Eller man kan varme den i en kjele i 5 minutter. En pakke inneholder 400 kalorier og koster rundt 20 kroner. Jeg syns en pakke holder til to personer eller eventuelt til to frokoster, så da blir det 200 kalorier for en 10'er. Når man er mett helt til lunsjtider syns jeg det er helt greit :-) 
Havregrøt er så godt og sunt, så nå ser jeg fram til å begynne å spise det oftere. Fort gjort, sparer oppvask og blir skikkelig mett. Jeg ble også ganske overrasket over smaken, den smaker nemlig litt annerledes enn vanlig havregrøt. Vet ikke hvordan jeg skal foreklare det, men den er kanskje litt søtere og rundere i smaken. Googlet meg fram til at det skyldes at den er laget på kuttet, og ikke valset havre. Så null problem å spise den uten sukker og kanel, hvis man syns det er kjedelig kan man jo pynte med litt bær eller frukt. Nam nam!

Er det noen av dere som har prøvd den? Anbefales på det varmeste!

17. MAI ER VI SÅ GLAD I, MORRO VI HAR FRA FROKOST TIL LUNSJ

Overskriften sier alt om hvordan min 17. mai pleier å være. Grytidlig opp, kaste på seg trynet og haste videre til champagnefrokost med bunadskledde piker, hvor man drikker champagnen sin så fort man kan, fordi man må rekke fram til stedet man har reservert plasser. Puh! Men gøy er det. I år var vi så heldige å ha taket på Lektern på Aker Brygge etter frokosten. Der var det fantastisk deilig å være! Hav, sol, sprudlevann og masse glade mennesker ♥

Klokken halv ti på kvelden var jeg på vei hjem til hotellsengen, haha. Helt ubrukelig. Hadde dere en fin 17. mai?


Hahahahahaha. Jeg lurer på hvor mange bunader som blir ødelagt hver 17. mai. Dagen da vi virkelig slapper av! Jeg ler. Takk for i år, gleder meg allerede til neste nasjonaldag :-)

PAKKET OG KLAR

Da var jeg pakket og klar, og som vanlig er kofferten fylt til randen selv om jeg bare skal være borte i tre netter. Nå skal jeg først på skolen og ha matteprøve, i dag er faktisk min siste undervisningsdag. Tror ikke helt jeg har forstått det, men det er fantastisk. Etter i dag har jeg kun en matteeksamen igjen, og den er i slutten av mai. Hello freedom!

I kveld sjekker jeg inn på hotell med Kjetil. Vi skal drikke vin og kose oss, før vi skal på Styleconnection Launch Party. Noen av dere som skal dit?

Nå må jeg skynde meg på skolen, vi blogges senere men mest sannsynlig i morgen ♥

VITAMINOVERDOSE OG KATT MED IQ

Altså, er det skada å bli litt rørt av alle de fine kommentarene dere skriver til meg? Tusen takk for alle fine ord på mitt forrige innlegg, det varmer virkelig. Tenk at så mange av dere har fulgt meg i flere år. Når jeg i tillegg får beskjed om at all bagasjen jeg har lempet over på bloggen har hjulpet noen gjennom en tøff ungdomstid... Daaa blir jeg litt sutrete. På den gode måten. Så takk, takk og takk igjen - dere er best. Det syns mamma også, forresten, haha ♥

Jeg våknet opp syk i dag, med feber og vondt i halsen. Ikke så rart, egentlig. Jeg har vært sløv med algene den siste uken, og i tillegg har jeg vandret rundt i tynn jakke og snust på regnværet. Min egen feil! Men det betyr jo ikke at man ikke kan prøve å gjøre noe med saken. Så etter at jeg kom hjem fra skolen i dag, ble det overdose av både det ene og det andre. Jeg har trykket i meg så mye alger og vitaminer, at hvis ikke kroppen min går i frisk-modus i løpet av natten, skjønner jeg ingenting. Regner med at en god natts søvn hjelper også. I morgen reiser jeg til Oslo igjen, så jeg krysser fingrene.

Da jeg kom på skolen i dag var det seriøst tre stykker som spurte om det gikk bra med meg, så med andre ord: ingen bilder av meg i dag.


Haha, den katten altså. Jeg så en episode av Lindsay (dokuserien til Lindsay Lohan) tidligere i dag, og satte på pause da jeg skulle ut på terrassen og henge opp klær. Da jeg kom inn igjen, hadde Bella klart å trykke på play, og lå og fulgte med på skjermen. Liker å tro at hun gjorde det bevisst...

Nam nam! Ble nok vitaminer på meg i dag i hvertfall...

DEL MED MÅTE

Jeg har vært litt i tvil om jeg skal skrive dette innlegget, for det er fort gjort at det framstår som et sutreinnlegg, noe det ikke er ment som. Og jeg vet heller ikke helt hvor jeg vil med det, det er bare noen tanker jeg trenger å tømme meg for. Dessuten kan det kanskje være en liten advarsel til andre bloggere, som tømmer seg for hjertesukk og livserfaringer.

Alle sier jeg er så heldig. Som om du har vunnet i lotto... Jeg er egentlig enig. Med denne bloggen har jeg fått et liv utenom det vanlige. Jeg tjener penger på å blogge. På å skrive om livet mitt. Jeg har frihet til å gjøre hva jeg vil, jeg får reist masse og sett hele verden - det er et drømmeliv, om jeg kan kalle det noe så cheesy.

Men enkelte dager syns jeg det er så innmari tungt. Jeg føler at jeg går med en plakat på ryggen, hvor det står masse dritt som jeg helst ikke vil at noen skal lese. Fra jeg var 16 til jeg var 20 skrev jeg utrolig mye rart og dumt på bloggen. Jeg var en sucker for oppmerksomhet, og langet ut mot alt fra truende taxisjåfører til dumme folk i kassa på butikken, fra kjæreste som var slem mot meg til venninner som var backstabbere. Ingen filter. Bare skriv det ned, få det ut, gå videre.

Men man kan ikke gå videre. Jeg ler av bestemødrene mine som tror at internett kommer og tar dem hvis de legger ut et bilde på Facebook, men heller det. For internett kommer og tar deg hvis du deler for mye. Psykisk. Jeg kan stå i kø på butikken og merke at noen glor på meg. Selv om det muligens bare er fordi de vet hvem jeg er,  lurer jeg på om de tenker at jeg er hun gale som blogget om at han jeg var sammen med var en voldelig, utro drittsekk. Jeg lurer på om de tenker at jeg er hun gale som blogget om en jentetur til London, hvor vi snyltet champagne av gamle griser og ble så fulle at vi måtte krabbe til Mc Donalds på morgenkvisten. Store ting og små ting, som har fått meg til å se ut som en person jeg ikke er. Jeg ligger ofte og vrir meg i sengen om kvelden når jeg tenker på det, det gir meg en rastløs og ubehagelig følelse.

Jeg har aldri skrevet noe som ikke var sant. Men jeg har skrevet mye som jeg burde holdt offline. Jeg burde gått til en psykolog eller snakket med noen jeg kjenner, i stedet for å blogge og finne trøst i kommentarfeltet. Jeg har mange "venner" blant dere, som vil meg vel og som bryr seg om meg etter mange år som leser. Men for majoriteten av lesere er jeg en underholdningskanal, og opp gjennom årene har jeg underholdt til en grad som gir meg angst.

Selv om mye av tullet jeg har skrevet sikkert er glemt, kan jeg fortsatt føle at folk dømmer meg og ikke liker meg på grunnlag av ting jeg skrev som 16- og 20-åring. Jeg fyller snart 24, og jeg håper virkelig den "angsten" gir slipp snart. Jeg sier nei til 90% av intervjuer, eventer og den slags, fordi jeg ikke vil bli sett utenfor bloggen. Vil ikke minne folk på meg. Men samtidig elsker jeg å blogge, og har overhodet ikke lyst til å slutte. Jeg kjenner ikke noe liv utenom dette, det har bare blitt en del av meg.

Det var bare det jeg hadde på hjertet, håper det kan være en heads up for unge bloggere som gjør alt for å bli sett og hørt. Del deg selv med måte :-)

DRUKNET I OSLO

I dag tok jeg meg en dagstur til Oslo, for å spise lunsj og shoppe med Selma. Vi spiste libanesisk mat på The Kasbah (hummus, nam!) og var på et par vareprøvesalg og handlet. Hadde virkelig håpet å finne noe å ha på meg på 17. mai, men det gikk dårlig. Dro på House of Oslo og kjøpte en ny Missoni-pute, så spørs om jeg ikke må dra på meg den i stedet. Er jo meldt sol og nogenlunde fint vær i Oslo, så.

Nå har jeg kommet meg hjem, sitter som en druknet katt og varmer meg under et pledd. Bøttet jo ned fra himmelen i dag, så nå må jeg kaste i meg C-vitaminer og alger så jeg ikke blir syk. Denne uken har jeg virkelig ikke tid til det.

KAN IKKE VÆRE GOD I ALT

Fun fact om meg: de 6 siste årene har jeg spist ekstremt mye sushi. Likevel er jeg sykt ræva på å spise med pinner. Jeg tror det har noe å gjøre med at jeg har en grad av ambidekstri, som betyr å være både venstrehendt og høyrehendt.

Fun fact nr 2: på forrige date vi var på, endte vi opp med å gå ut og spise sushi. Jeg døde litt inni meg da jeg kom på at jeg ikke kunne spise med pinner foran daten min, men han sa ikke noe da jeg begynte å trykke i meg med hendene. Neida. Jeg spiste med bestikk, og han snakker fortsatt til meg den dag i dag. 

Det var dagens sushi-historie. Jeg kom nettopp hjem fra Kino med Maria, vi så Bad Neighbours. Egentlig litt guttefilm, men vi lo så vi brakk oss et par ganger. Anbefales på en regnfull aften hvor du ikke har noe bedre å bruke tiden på :-)

Der ser dere altså hva jeg kan bruke pinnene til. Eller... Jeg kan i nød spise med pinner, men jeg holder pinnene feil, og sushibiten plumper som regel oppi soyaen og blir liggende der. Kan vi ikke starte en ny trend som går ut på å spidde sushien med en pinne, og så spise den? Jeg prøver det på neste date jeg skal på.

TACOTID

Først og fremst: nå er jeg ferdig med naturfag for resten av mitt liv. Aldri mer en eneste pluripotent stamcelle eller antikodon i mitt liv igjen. Jeg er så lykkelig over det! Nå mangler jeg bare en matteprøve og en matteeksamen før jeg er HELT ferdig. Kjenner veldig på at det nærmer seg slutten, det kjennes ut som sommerfugler i magen.

Etter at jeg var ferdig på skolen i dag, dro jeg ut og spiste på brygga med noen søte jenter i klassen. Malin i klassen har bursdag, så det måtte feires. Så spiste vi is i sola og lo masse, før vi dro hjem og lagde taco hos meg. Nå er jeg mett og glad, og veldig sliten i hodet. Så jeg gleder meg maks til å pakke meg inn i dyne og drømmer.

FLY BILLIGERE MED UNGDOMSBILLETTJeg har fått i oppdrag av SAS å informere dere om SAS ungdomsbillett. Og nå lurer jeg på... Hvorfor har ingen tipset meg om ungdomsbilletten før?! Jeg som reiser så mye, å spare penger på flybilletter føles jo som å vinne i lotto! Rimeligere flybillett = mer penger til mat, shopping og moro.

Det kan være mye penger å spare på å kjøpe SAS ungdomsbillett, som gjelder for Skandinavia og Europa. Billetten inkluderer håndbaggasje på 8 kilo og baggasje på 23 kilo. Jo tidligere man bestiller, desto større er sjansen for å få billett til best mulig pris. Alle som er under 26 år kan benytte seg av ungdomsbillett!

Jeg digger dette konseptet. For deg som studerer i en by langt borte fra familie og venner, og som vil hjem og besøke dem i helgene. For deg som har en kjæreste du gjerne vil fly og besøke litt oftere enn en gang i halvåret. For deg som er reiselysten, men som egentlig har alt for mange fornuftige ting å bruke penger på. Det er ikke alltid lett å reise når man er ung, og pengene ikke strekker til. Men med SAS ungdomsbillett får kanskje flere muligheten :-)

Dere kan booke SAS ungdomsbillett her, det er altså en egen knapp for det på forsiden av SAS sin hjemmeside.

Så, husk å sjekke hos SAS neste gang du skal ut og reise. Du kan mest sannsynlig spare noe. God tur når den tid kommer ♥

//Skrevet i samarbeid med SAS

CHARTERTUR, CHECK

 

Da jeg våknet i dag, var det så kaldt på soverommet mitt at det ikke fantes annet å gjøre enn å bestille seg en tur til det folk kaller syden. Kristina og jeg har snakket lenge om å ta en tur sammen, og egentlig har vi sittet og sett på reiser til LA... Men hvis man vil reise til LA må man nok planlegge det i litt bedre tid, for de eneste ok hotellene vi kom over kostet sånn cirka 40.000 kroner. Jeg nekter å bo på et sånt motell som man ser i skrekkfilmer, med sennepsgule blomstergardiner og burgunderrød fløyelsofa. Grøss!

Så englenes by får vi ta på et senere tidspunkt, for i denne omgang blir det Gran Canaria på oss! Haha. Kom vel egentlig akkurat hjem derifra, men jeg gleder meg utrolig mye likevel. Det som er viktig for meg er å være med Kristina + ha det varmt, så det blir bra. Og siden vi "sparte" så mye på å ikke dra til LA, kan vi jo unne oss en del luksus på turen. Syns ikke dere? Bare 20 dager til avreise, can't wait ♥

Regnet ute kan bare legge seg. Jeg har varm kaffe + reiseplaner, så ingenting får meg i dårlig humør i dag. Nå sitter jeg på biblioteket og venter på Malin i klassen, vi skal kose oss litt med naturfagsboka før vi tar kvelden.

LESEPAUSE

Dagens ironiske øyeblikk. Jeg sitter og trykker i meg pizza mens Kristina står på forsiden av Shape Up og smiler til meg i badedrakt. Som om hun sier; Ida, nå må du ikke spise så mye. Det er snart sommer og du skal vel stå ved siden av meg i badedrakt på et eller annet tidspunkt!

Neida. Men løp og kjøp Shape Up, Kristina ser helt fantastisk ut og gir masse treningsinspirasjon. Jeg har lesepause akkurat nå, og for å være helt ærlig har den lesepausen vært ganske lang. Jeg har laget speltlompepizza (tidenes kjappeste study middag) og nå ser det ut til at jeg kommer til å vaske både krik og krok før jeg fortsetter med lesingen. Håpløs student, håper det blir bedre når jeg skal studere noe jeg faktisk interesserer meg for.

Jeg gleder meg helt sinnsykt til denne uken er over. Neste uke har jeg nemlig siste undervisningsdag på skolen (ÆÆÆÆÆÆ!!!), og så skal jeg være masse i Oslo med mine fine venner. Det er jo 17. mai! Gleder meg vanligvis ikke til 17. mai, men det gjør jeg nå.

Får sette i gang og tørke litt støv av hjernen, slik at jeg kan lese videre senere. Hei så lenge!

DAGENS BUDSKAP

Så denne på Facebook nå nettopp, og den satte virkelig ord på noe jeg tenker mye på. Var det en liten tankevekker for flere enn meg?

SVAR: DEL 1

Hvilken skole skal du gå på til høsten?
Jeg skal gå på Markedshøyskolen i Oslo. Mange har spurt om jeg kommer til å flytte når jeg skal studere, og i første omgang er svaret nei. Jeg har jo akkurat kjøpt leilighet, stortrives her og er skikkelig lei av å flytte. Jeg prøver meg på pendling i første omgang, og hvis det ikke går får jeg leie ut leiligheten min. Har jeg noen lesere som skal begynne på Markedshøyskolen, eller som går der kanskje?

Hvilken skole går du på nå, og hvilke fag tar du opp? Hadde du ikke fullført videregående?
Jeg går på en privatskole som heter Kompetansebyggeren, hvor man kan ta opp fag. Jeg tar opp matte og naturfag, av dumme grunner egentlig. Husker dere f.eks da jeg var i Portugal og spilte poker? Da skulle jeg egentlig hatt matteeksamen her hjemme. Men jeg kan ikke akkurat være sur på 18 år gamle Ida, for hun hadde så mye annet gøy å gjøre på den tiden, haha. Jeg fullførte, men bestod ikke de to fagene. Er det noe jeg har lært, så er det at jeg skal gjøre alt i min makt for at mine framtidige barn skal gjøre sitt beste når de går på videregående, det er ikke akkurat sykt stas å ta opp VGS flere år senere. Men - jeg er veldig glad for at det snart er over! HALLO. Er ikke jeg egentlig russ i år?

Hva vil du bli når du blir stor?
Det vet jeg ikke enda, men nå skal jeg jo ta en bachelor i markedsføring og merkevareledelse i første omgang, så får vi bare se hvilke tanker og dører som åpner seg på veien.

Skal du virkelig pendle til Oslo fra Tønsberg? Det hørtes kjedelig ut.
Ja, jeg skal gjøre det i første omgang og se hvordan det går. Jeg har virkelig ikke lyst til å bo i Oslo, så håper jeg klarer det. Jeg bor rett ved toget, og når man først er på toget syns jeg det er deilig å sitte og sove/høre på musikk/lese. Og så er det jo ikke forelesninger hver dag heller, tror jeg :-)Har du kjæreste?
Nei. Jeg er singel, og ikke på leting akkurat nå. Jeg er redd jeg er blitt litt for komfortabel som singel, men det er kanskje ikke rart etter mange år i forhold. Jeg er egentlig forholdsmenneske, men har bare trengt å være for meg selv fordi jeg syns det er viktig å vite hvem man er som en selvstendig person. Og så er jo friheten veldig deilig! Det aller beste er faktisk å sove alene, noe jeg har utviklet en stor kjærlighet for. Ingen som snorker, brummer, dulter, puster og på mystisk vis ender opp med to dyner for seg selv. Haha :-)

Har du noen reiseplaner til sommeren?
Ingenting er booket enda, men jeg har store planer om å reise i hele sommer. Jeg har lyst til å oppleve New York når det er varmt og lyst der for en gangs skyld, jeg har lyst til å besøke en venninne som bor i London, jeg har lyst til å dra på jentetur til Ibiza/LA og jeg har lyst til å dra på en litt lengre tur helt alene, med penn, papir og solkrem. Om det blir en chartertur eller et mer eksotisk reisemål har jeg ikke bestemt meg for, men jeg tror jeg har lyst å gjøre noe alene.

Kan du gi noen tips til hvordan å takle kjærlighetssorgen?
Det beste tipset jeg kan gi - er sikkert litt kjedelig, men det er det som funker: tillat deg selv å være skikkelig lei og trist. Gråt til du brekker deg, la maskaraen flyte, bit i puta, slå i madrassen, hør på triste sanger og se på gamle bilder av dere sammen som gjør at det stikker ekstra hardt i magen. Du blir nødt å kjenne på de følelsene før eller siden, så å fortrenge dem er bare dumt. Når du har det helt bånn i bøtta og føler at du ikke kunne vært mer lei deg - så er det jo bare en vei det kan gå videre? Ønsker deg lykke til, kjærlighetssorg er vondt. Til og med når man er den som gjør det slutt, noe jeg ble veldig overrasket over å oppdage.Ser du på Paradise Hotel? Hva syns du om deltakerne?
Haha, ja! Paradise er en av mine guilty pleasures. Dog føler jeg at deler av casten er litt svak i år, produksjonene til TV3 er jo vanligvis helt rå på den biten. I skrivende øyeblikk husker jeg nesten ikke navn på deltakerne, det sier vel sitt. Men jeg har heiet på Ann Marielle hele veien, i utgangspunktet fordi de andre var så slemme mot henne. Da sier det seg selv at jeg ikke likte Mats, og dessuten syns jeg det er veldig vanskelig å sitte og høre på Christer prate. Han høres og ser ut som han er sykt rusa, og det irriterer meg. Jeg tipper Jeanett og Joakim vinner, sånn som ting ser ut akkurat nå.

Savner du noe fra caffelattetiden?
For de som ikke vet det, så het bloggen min caffelatte.blogg.no da jeg begynte å blogge i 2006. Først og fremst: HAHA. Men svar på spørsmålet: jeg savner den enorme skrivegleden, og hvordan "bloggkulturen" i Norge var på den tiden. Jeg kunne skrive side opp og side ned uten å ta et eneste bilde. Hva jeg veide, hvilken farge jeg hadde på håret og hvilke klær jeg gikk i kunne ikke vært mindre relevant. Folk ville lese om hva som foregikk inni hodet mitt. Og kanskje vil de fortsatt det, men jeg vet ikke... Det føltes bare mer ekte før. Dessuten kunne jeg navnet på nesten alle leserne mine - de som kommenterte i hvertfall!

Har du noen komplekser for utseendet ditt?
En del, men det er ikke alle jeg tar like tungt på. Det kan også variere litt fra dag til dag. Men hver eneste dag forbanner jeg at jeg har så mange føflekker, og da spesielt i ansiktet. Jeg får lett arr, så jeg vet ikke hvordan jeg skal få fjernet dem, jeg vet bare at det skje snart. Dessuten syns jeg i likhet med 80% av alle jenter i verden, at jeg er litt for chubby. Men jeg har et sunt forhold til mat og trening, og så lenge jeg har det, gidder jeg ikke å gi meg selv for mye juling pga det.Mener du selv at du er opptatt av merkeklær?
Nei. Jeg kjøper det jeg syns er fint. Noen ganger er det billig, andre ganger er det dyrt. Det bryr jeg meg lite om.

Har du lappen?
Baaah, tror jeg får dette spørsmålet hver gang jeg har spørsmålsrunde! Hehe. Nei, jeg har ikke lappen. Men jeg har store planer om å ta AUTOMATLAPPEN innen et år. Alt det andre styret har jeg ikke troen på.

Huset ditt brenner, og du kan ta med deg 5 ting- hva ville du tatt med?
Katten min, Mac, iPhone, ekstern harddisk med bilder og en kasse med bilder og scrap books. 

Hva er det beste og det verste med å bo i Tønsberg?
Det beste er at det er en koselig by, og at jeg er i nærheten av familien min. Og selvfølgelig at man går i lave sko og ikke trenger å pynte seg når man skal på byen her, hahaha. Det verste... Det er ikke akkurat noe som er dårlig med å bo i Tønsberg, det eneste jeg savner her fra Oslo er et par salatbarer, Smoothie Xchange og så er kollektivtrafikken her ganske begrenset.

Har du fortsatt Restylane i leppene? Jeg tenkte å ta det i sommer, og trenger noen tips til hvilken klinikk jeg bør velge. Du ser smasing ut forresten.
Jeg har nesten ikke Restylane i leppene nå, begynner å bli veldig lenge siden jeg tok det sist. Men jeg er veldig fan! Og jeg har aldri gått noe annet sted enn til Petra Eckmann, der føler jeg meg trygg og har vært fornøyd siden jeg tok restylane for første gang i 2010. Hun har akkurat begynt å jobbe hos Klinikk Bunæs, men har ikke fått besøkt henne der enna :-) Tusen takk!


Håper dere fikk svar på noe dere lurte på. Bare å stille flere spørsmål, for det kommer minst en del til :-) Jeg vurderer å ta neste runde med svar på videoblogg siden flere har ønsket seg det, men vi får se om jeg tør. Begynner vel å bli noen år siden forrige videoblogg, haha ♥

SUMMER

Jeg er i gang med å svare på spørsmålsrunden, takk for mange gode spørsmål. Måtte bare legge ut denne sangen, den går på repeat hos meg om dagen ♥

SPØRSMÅLSRUNDE

Det er typ to lesere som har etterlyst spørsmålsrunde, men jeg sier som bloggere flest: en del av dere har etterlyst en ny spørsmålsrunde, så da kjører vi i gang en. Haha. Neida, men siden kreativiteten er på bånn om dagen, kan vi jo like gjerne ha en spørsmålsrunde så kan dere få lese om nøyaktig det dere vil. Jeg skal selvfølgelig gjøre mitt beste for å svare ærlig og brutalt...

Noe du lurer på?