15% RABATT PÅ ALT HOS BANGERHEAD.NO

Annonse 

Noen pakker er bare så fantastisk å få i posten, og denne pakken fra Bangerhead jublet jeg over da jeg fikk den rett før helgen! Den inneholder ikke bare masse som passer perfekt til sommersesongen, men også flere av mine gamle favoritter som jeg alltid har på badehylla. 

Bangerhead sin egen dry shampoo og self tan fra Madame LA LA Tan er nye for meg begge to. Tørrshampoen er kjempebra, og jeg gleder meg til å teste selvbruningen! Gjør alltid research før jeg prøver ny selvbruning, og etter litt googling tipper jeg at denne blir en av favorittene. 

Jeg elsker makeup fra The Balm og Glo Minerals!! Betty-Lou Manizer er det perfekte solpudderet for sommeren, det gir en glødende og solbrun finish. Den var like god som Mary-Lou Manizer, som jeg bruker som highlighter i øyenkroken og under brynene hver eneste dag. Lipglossen fra Glo er i fargen Flirt! ♥ Jeg har den i fargen Romance fra før, og den er også dødsfin. 

Dette radarparet har jeg vært stor fan av lenge; lavendel body oil og body sleek hydrating lotion fra Ole Henriksen. Spesielt førstnevnte er jeg helt avhengig av, tror jeg har tømt tre slike flasker til sammen. Først og fremst smører jeg meg alltid med den på kvelden når jeg er på ferie, for å være helt sikker på at huden ikke blir tørr og begynner å flasse. Våkner med silkemyk hud dagen etter. Men i tillegg til å holde huden fuktig og myk, er lavendel kjent for å være en søvndyssende effekt (hvis jeg ikke tar helt feil?), så det hender også jeg smører meg med den hjemme om kveldene. Minuset er jo at man får kroppsolje i sengetøyet - OG, det er viktig å påpeke at hvis du skal ha den med deg på tur, så må du pakke den inn i minst fem poser eller helle litt over på en annen flaske. Det er nemlig ikke så god kvalitet på flasken, og den har lekt seg rundt i både kofferter og bagger hos meg. Ikke gøy! Men jeg tilgir den alltid, for den er bare best. 

Det siste produktet jeg skal vise dere er årets sommerduft fra Escada! Jeg kjøper vanligvis parfyme fra Escada hver eneste sommer. Men i år har jeg ikke gjort det fordi jeg har noen rester fra de tidligere årene. Så jeg ble veldig glad for å få denne likevel, for flasken er jo så utrolig fin! Og duften... Alle vet vel hvor fantastisk den er :-) 

Hvis du skulle unne deg ett av disse produktene (vanskelig å velge ett), this is it. Lavendel oljen, mmmmm ♥

Og så har jeg fått en rabattkode å gi til mine lesere, så nå kan du få 15% hos alt i nettbutikken til Bangerhead. De har alle merker mellom himmel og jord, så hvis du trenger hva som helst til sminkepungen eller badehylla, kan du kanskje finne noe der og få rabatt på dine favoritter. 

Rabattkoden er IDAW, og varer fram til 7. juni. Og så gjelder den ikke kampanjevarer, som allerede er på tilbud :-) Enjoy, og ha en fin søndagskveld! 

TOTALLY TROPIC

Jeg er egentlig ikke en person kjøper småting og masse dilldall, men her om dagen var jeg innom H&M for 17. gang for å finne påfyll til kofferten min. Og da fant jeg noen veldig søte ting som jeg ikke klarte å gå forbi, haha. 

Sandalene er akkurat de samme som jeg kjøpte i sort. De er super comfy, og koster bare 199,-. Og så minner de jo ganske mye om Birkenstocks! Og hvor søt er ikke den lille gull-ananasen som er en nøkkelring? Følte også at jeg trengte en ny passholder, da den jeg har brukt fram til nå ble kjøpt i LA for mange år siden og er full av bling og "diamanter".... Liker å bli tatt seriøst i passkontrollen. Neida, men fortsatt :-) 

Totally tropic! ♥

Forhåndspostet dette innlegget, jeg. Når du leser dette, sitter jeg sikkert med et fargerikt sugerør i munnen og forteller fremmede mennesker hemmeligheter om meg selv med alt for høy stemme. Bah.... 

ÅRETS SKUMLESTE BURSDAG

I dag er det duket for det jeg gjerne vil kalle årets skumleste bursdag! Haha. Naddis fyller 26, og hver gang hun inviterer til seg blir det... Hold deg fast; drinkkonkurranse. Verten stiller med et spritsortiment som matcher hele taxfree-sjappa, og gjestene tar med seg blandevann og konkurrerer i å lage den beste drinken til de andre. Glemmer aldri den gangen jeg lagde Sure Sivert, og alle satt og brakk seg, men Naddis likte drinken så jeg vant et par øredobber fra Malene Birger.... HAHA! 

I år lager jeg drink sammen med Naddis så jeg skal slippe å drasse med meg seks liter blandevann på toget, så i år er det nok noen andre som stikker av med seieren. Like greit - jeg er ikke akkurat noen drinkekspert. 

Sååå, nå er det snart avgang, og jeg forlater til min store skrekk en kaotisk leilighet full av pappkasser. Jeg har jo kjøpt nytt spisebord, og alle kan jo tenke seg hvordan det ser ut med to spisebord på 45 kvadratmeter. Heldigvis kommer mamma og pappa på "dugnad" på søndag, da skal alt snus på hodet her og leiligheten skal få seg en liten makeover. Det blir så deilig å komme hjem fra Bali til "ny" leilighet! 

Nå gjenstår det bare å slenge kofferten i baggen, og så reiser jeg. Legg meg forresten til på Snapchat, kanskje jeg deler noen øyeblikk fra kvelden som egentlig ikke skulle vært delt... Idawulff heter jeg der! 

XOXO

BLOGGVENNLIG TACO?

Jeg kan lage middag til deg i dag, siden du har vært på jobb hele dagen. Det blir taco. Det eneste jeg gidder å kutte er agurk og løk, så det blir veldig enkel taco. Med vennlig hilsen årets vert. 

Haha! Er det bare jeg som liker å gjøre tacoen så enkel som mulig? Det er jo kosemat, ikke nå skal vi stå på kjøkkenet og gutte grønnsaker i tre kvarter-mat. Jaja. Det ble både taco og Paradise Hotel-finale på Malin og meg til slutt. Deilig at sesongen er slutt nå, jeg er lei av å se på 20-åringer som drikker og baksnakker hverandre. Så ikke se på, da. Jeg liker å fullføre ting jeg har begynt på. 

Hvilken av disse tacoene er mest bloggvennlig? Min er den med ost på toppen, men Malin mente at hennes så mest delikat ut og var mest egnet for blogg. Er det ut med ost? 

Nå skal jeg rydde opp tacofesten og krabbe i seng. Skulle egentlig vært på klassefest i Oslo i kveld, hadde booket hotell og full pakke - men så bare; nei. Ferie er ferie, og da drar jeg ikke til Oslo to ganger på en uke for å feste. På lørdag skal jeg nemlig inn til Oslo og feire bursdagen til en av mine bedre venninner, så det får holde for denne partypooperen. 

Nattinatt! ♥

CANDY QUEEN

Etter en hel måned med smågodt, Mc Donalds og enkle løsninger i matveien, har jeg ikke helt klart å begynne å spise normalt igjen. Og for å være helt ærlig, så velter jeg ut av buksene mine og føler at jeg ser skikkelig dritt ut om dagen. Så jeg bestemte meg for å begynne på periodisk faste igjen i dag, for det har fått meg til å føle meg så vel tidligere. Men så kom jeg nettopp på at jeg har smågodt i skapet, så nå har jeg spist smågodt. Åååå, jeg er håpløs. Skjønner ikke når jeg begynte å spise smågodt en gang, jeg liker det egentlig ikke så godt. Jeg krysser fingrene for at Bali kan bli redningen - på sånne steder pleier de jo ikke å ha godteri som smaker godt. Haha... 

Ellers har jeg vært hos frisøren min Ida i dag! Hun drepte etterveksten min med noen lyse striper, hurra! Ble ikke noen mørke striper i dag, ettersom de mest sannsynlig kommer til å gli ut i sola, så det får jeg heller ta når jeg kommer hjem. 

Det passer egentlig fint at fastingen gikk rett vest, for det er finale på Paradise Hotel i dag. Hadde vært sykt kjipt å sitte og suge på en agurk mens man venter på at kula skal slippes. Nå blir det taco! Jeg blir litt dårlig av meg selv.... Denne matvrakingen må slutte snart. Har noen en oppskrift på hvordan man kan komme seg ut av eksamenskostholdet? Fint hvis viljestyrke ikke er en av ingrediensene :-) 

ENDELIG ER DET SOMMERFERIE

JEG HAR SOMMERFERIE! Eller skal man si; jeg har fått livet mitt tilbake. I hvert fall så har jeg det når jeg har fått tatt igjen de 142 punktene på to do-listen, over utsatte gjøremål som måtte vike for det vi ikke snakker om lengre. Jeg har flydd rundt som en durasell-kanin, og i dag fikk jeg endelig tid til å begynne på den store vårrengjøringen. Eller. Det er ikke rent enda. Men jeg har gitt bort to stappfulle søppelsekker med klær, pakket ned skjerf, luer og votter, og funnet fram sommerklærne som fremdeles kan presses på kroppen etter mai aka null hjemmelaget mat og masse godteri-epoken. Før leiligheten skrubbes fullstendig, skal det skiftes trekk på sofaen, et nytt spisebord skal leveres og et håpløst DIY-prosjekt skal ferdigstiles. Spraymaling kan du få gratis av meg, for å si det sånn. 

Jeg har også rukket en liten shoppingrunde i dag. Trengte så mye til Bali. Kom hjem med to bæreposer - ingenting jeg vil ha med til Bali. Men jeg prøver igjen i morgen! 

Jeg ser ut som et troll om dagen, og har visst slått opp med alt som heter sminke og oppegående påkledning. Men i morgen skal jeg til frisøren, og vippene har fått seg en påfyll, så nå kan jeg vel snart føle meg som en normal person igjen... 

Vi blogges i morgen da, dere :-)

GOD NATT FRA HOTELLSENGEN

 
God kveld, alle fine! 

Nå er jeg innstallert i sengen på Royal Christiania - tenkte jeg måtte spandere på meg det og unne meg litt luksus kvelden før siste eksamen. Natten i kollektiv hos min lillebror var jo ikke akkurat noen suksessoppskrift på å stresse ned. Når det er sagt, fikk jeg i dag beskjed om at jeg ikke er velkommen tilbake dit, etter å ha skrevet det jeg skrev på bloggen. Haha! Får håpe han flytter i en leilighet for seg selv snart, så blir alt i sin skjønneste orden igjen. 

Jeg kan nesten ikke TRO at jeg har min siste eksamen i morgen tidlig, før tre måneder med sommerferie. Det føles nesten for godt til å være sant, og jeg har vel egentlig aldri satt så stor pris på og gledet meg så mye til å ha fri. Først skal jeg ha en uke hjemme hvor det skal feires bursdager, drikkes vin og pakkes koffert. Så stikker jeg til Bali og nyter friheten i et par uker, og så kommer jeg hjem til... Ja, hvem vet hva jeg skal bruke resten av sommeren til. Kanskje jeg booker en flybillett og reiser til et stille sted alene, kanskje jeg kjøper en ny leilighet, kanskje jeg pusser opp i leiligheten jeg allerede har.... Jeg skal i hvert fall gjøre akkurat hva jeg vil, og ikke tenke på at noe skal leses eller leveres; dét er verdt mer enn... Ganske mye. 

Her ligger jeg og boltrer meg! Har lagt fra meg pensum for lengst, for denne gangen er jeg virkelig fornøyd bare jeg står. Skal aldri ha noe faglig forhold til semotisk analyse igjen uansett. God natt, sov godt! ♥

PICTURE PERFECT?

Et i utgangspunktet ganske idyllisk øyeblikk hjemme på kjøkkenet hos mamma og pappa. Lillebror er hjemme på besøk fra Oslo, pappa står og lager alle sammen sin yndlingsmat, sola smiler mykt til oss på vei ned - og så lager pappa grimasen fra helvete, som gjør at dette bildet aldri kan henges opp eller limes inn noe sted som helst. Haha! Men med en heftlig sensurering fikk jeg lov å legge det ut likevel. Fine familien min ♥

Jeg fikk ikke lurt med meg hele familien ut på botsja i går kveld, men mamma og jeg tok en kjapp runde - den ble kjapp, da jeg innså at jeg virkelig var dårlig. Da jeg hadde ett poeng, og hun hadde ti, gikk vi inn og så på God Kveld Norge og Grand Prix i stedet... 

Bortsett fra det går det mye i narratologi, hermeneutikk og semiotikk her hjemme - en del ting jeg aldri skal røre igjen, ikke engang med spade. Peace and love! 

PEACE OF MIND

YOLO. Her sitter jeg, hos mamma og pappa, og stapper i meg Troika og ostepop. Til tross for at tre kviser meldte sin ankomst i løpet av natten, som et resultat av gårsdagens trøstespising. Det hjelper mye på motet å sitte og se utover havet, og ikke minst at sola skinner i dag. Og for å være helt ærlig har jeg fått litt ro i sjelen; jeg kommer ikke til å gjøre det bra på den siste eksamenen uansett, så nå leser jeg bare for å stå - og det klarer jeg jo. Må innrømme at jeg er litt misunnelig på alle som fyker forbi i båt, og skal ut på en øy og grille og kose seg. Nesten så jeg hopper i vannet og svømmer etter. Vent på meg!

Men jeg skal kose meg i dag også. I kveld kommer lillebror på besøk, så da blir hele firer'n samlet. Vi skal spise god mat, og jeg har store planer om å få dem med ut på botsjabanen for å spille botsja. Det har vi ikke gjort siden vi var på telttur i Italia for sikkert femten år siden, så det kan bli spennende! ♥

SELGER DERE BOTOX HER?

Etter eksamen i går, løp jeg ærender og hadde flere venninnedates i Oslo. Skikkelig utypisk meg, men jeg prøver å bli litt mer sosial og spontan og blablabla, alt det man må være om dagen for å være en normal person. Det var veldig hyggelig, altså! 

På et tidspunkt satt jeg ute i solen og nippet to glass hvitvin med en i klassen, for å feire at vi snart får tilbake livet vårt. To glass hvitvin er ikke barnemat for en som ikke har drukket to glass hvitvin på evigheter. Så hodepinen tok meg som et uvær da jeg reiste meg for å gå derifra, og det var litt krise ettersom jeg fremdeles hadde avtaler på plakaten. Så jeg famlet meg bort til Narvesen, og krysset fingrene for at de hadde det jeg trengte. Med en kjølig hånd i pannen og solbrillene på, hører jeg meg selv si;

Hei! Ehm.. Selger dere botox her?

Hva da fjern. Jeg fikk nå tak i Ibux til slutt - men står på mitt, og mener fremeles at det er veldig lett å forveksle "Ibux" og "botox". To glass hvitvin eller ei! 

Nå er jeg hjemme i Tønsberg igjen, og jeg "leser" til min aller siste eksamen. Blir så sykt lei av meg selv hver gang jeg nevner eksamen, og skjønner godt hvis dere også får lyst til å spy snart. Som jeg sa til min kjære mor på lunsj i stad; jeg er så lei av å klage! Nå er jeg til og med blitt en som klager på at jeg klager, flott. Jeg prøver virkelig å være positiv og tenke at det snart er ferie, men det bare kjennes ut som denne eksamensperioden kveler meg. Eksamenen jeg hadde i går overrasket positivt - bare for å være litt positiv. Men den neste (og siste) jeg har, kjennes ut som spikeren i kista. Jeg er sikker på at det er mange tusen studenter som føler det på nøyaktig samme måte, og jeg føler virkelig med dere. Bildet over er virkelig et genialt life tip - jeg har lagt meg i sengen og bestemt meg for å avslutte dagen tidlig. Prøver igjen i morgen! 

EN NATT I KOLLEKTIV

De siste dagene har jeg vært skikkelig lei av meg selv. Så lei at jeg verken har orket å skrive, snakke eller se meg i speilet. Jeg er lei av å høre meg selv sutre over at jeg er sliten, sutre over eksamen, sutre over ting jeg ikke får gjort noe med. Jeg har rett og slett bare satt meg selv på mute fordi jeg ikke orker det stressede, slitne, sure trynet jeg har vært. Så det er grunnen til min lille bloggpause! Det er ikke barebare å skulle skrive side opp og side ned om en person man er skikkelig lei av, når den personen er seg selv. Haha. 

Kameraet er tomt, jeg har ingen interessante eller morsomme erfaringer å dele, jeg har ikke notert ned ting jeg vil dele med dere på iPhonen. Jeg har som vanlig bare lest til eksamen, og vært i robotmodus fram til jeg ble ferdig med nok en eksamen i dag. 

Når jeg tenker meg om, så er jeg blitt en erfaring rikere - og selv om den ikke kvalifiserer som morsom, så vil jeg gjerne dele den med dere. Det har seg slik at jeg i går kveld reiste innover til Oslo, for å være i nærheten og rekke dagens eksamen. Ettersom hotell blir dyrt i lengden, bestemte jeg meg for å sjekke inn på hybelen til lillebror som bor i kollektiv. To fluer i en smekk; penger spart og kvalitetstid med en lillebror jeg ser alt for sjeldent. 

At ting er på stell og i orden er alfa omega for meg året rundt - men spesielt kvelden før eksamen. Da foretrekker jeg duftlys og fruktfat og nyvasket sengetøy, og at det ikke ligger sko slengt i gangen. Ryddig rundt hodet = ryddig i hodet. Så å sjekke inn i et kollektiv i Oslo hvor det bor alt fra kids på 20 til mannfolk på 40 var en innmari dårlig idé. Hybelen til min lille arving var ikke ryddet for anledningen - men jeg er så glad i broren min, at det kunne jeg overleve. Jeg satte meg nå i sofakroken med notatene mine og prøvde å rydde oppe i hodet mitt. Problemene startet da det begynte å bli sent, og jeg ville legge på sengetøy. 

Ida: hvor finner jeg rent sengetøy hen?
Lillebror: har ikke.
Ida: !!!!!!!!

Jeg vil ikke være en kravstor og nægete storesøster, så jeg bestemte meg for å gjøre det beste ut av situasjonen og gå med på å sove i dyne uten dynetrekk. Selv om det satt ganske langt inne.

Ida: ok, da får jeg bare sove i dyne da.
Lillebror: har ikke det heller.
Ida: !!!!????
Lillebror: du kan sove med det ullpleddet her.  

Kjente jeg fikk en klump i halsen. Lillebror så panikken i øynene mine da jeg så for meg en natt under et stikkete ullpledd på partysofaen, og forsikret meg om at det kom til å ordne seg. 

Lillebror: det ordner seg. 
Ida: når da?
Lillebror: etterpå.  

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg også kunne ha en slik innstilling. Bare chill, det ordner seg alltid til slutt. Det endte nå opp med at vi måtte spoone under samme dyne, og at jeg måtte klø broren min på ryggen som i gamle dager. Jeg klødde litt ekstra hardt som straff for den manglende gjestedyna som nesten fikk min verden til å rase sammen. 

Neste gang tror jeg at jeg sjekker inn på hotell. Ikke fordi jeg måtte dele dyne med min lillebror, men fordi kollektivet ikke hadde dasspapir...... 

ARE YOU READY FOR THE SUMMER?

Annonse 

Som dere vet, er jeg veldig stolt over å være Veet Ambassadør i 2015. Jeg har tidligere fortalt dere om konkurransen Miss Veet 2015, og vil gjerne minne dere på den. Har nå fått vite at vinnerne skal kåres i starten av august, så du har fremdeles litt tid på deg hvis du vil delta. 

Som tittelen på konkurransen tilsier; Miss Veet 2015 skal kåres! Her kan man både vinne tittelen - og masse fine produkter fra Veet. For å delta i konkurransen må du legge ut en videosnutt på Instagram, og bruke hashtaggene #MissVeet2015NO og #whatbeautyfeelsliketome

I denne konkurransen har du muligheten til å vise fram noe som er vakkert i dine øyne. Det kan være friske blomster, et nyvasket hjem, en person du er glad i, god mat, en følelse du har etter en treningsøkt, kjæledyret ditt... Hva som helst! Selv hadde jeg nok filmet et bredt smil hvis jeg kunne delta i konkurransen. Eller kanskje en strand :-) Det er overhodet ikke vanskelig å delta, så jeg gleder meg masse til å se bidragene deres! 


Sommeren er rett rundt hjørnet, og det kan jeg finne på å feire når som helst, på mange rare måter. I dag feiret jeg med å vokse leggene mine, er tross alt en måned siden sist nå! Spawaxen fra Veet kan dra bort hår som er så korte som 2 mm - til dere som har lurt på det :-) 

Anbefaler absolutt Spawax fra Veet til dere som bruker mye penger på å vokse dere i salong. Det kan nemlig gjøres enkelt hjemme! Med litt trening er jeg sikker på at det også blir like bra. Spawax er en stripless wax som varmes opp i en beholder, og den kan brukes om og om igjen. Man kan definitivt spare penger på å ha en Spawax hjemme. Hva med å ha jentekvelder med voksing og et glass sprudlevin? 

Hvis noen skulle trenge en oppfriskning på hvordan Spawax brukes, så foregår det slik: 

♥ Legg det antall voksskiver du trenger for området som skal vokses i beholderen. Du trenger for eksempel 4 voksskiver for å vokse begge leggene, men all info om dette står på pakningen. 

♥ Sett på lokket og sett i ledningen, la deretter voksen stå og varme seg i 20-30 minutter. 

♥ Bruk smørepinnen til å smøre varm voks på området du skal vokse. 

♥ La voksen virke på huden i 30-60 sekunder, helt til den er tør. 

♥ Hold huden stram, ta tak i enden av voksen og fjern voksen mot hårenes retning. For eksempel fra ankel til kne. 

♥ Tadaaa, du er klar for sommeren!

 

Et annet spørsmål jeg har fått om Spawax, er om det blir mye gris. Jeg sitter alltid på et håndkle når jeg vokser leggene i tilfelle jeg skulle være uheldig. Men voksen tørker så fort at jeg foreløpig aldri har opplevd noe gris. Fordelen er at voksen oppi beholderen også stivner, så når jeg er ferdig med å vokse meg, setter jeg bare på lokket og lar den resterende voksen ligge der fram til neste gang jeg skal vokse. Da varmer jeg bare opp det fra forrige gang, og legger oppi flere voksskiver hvis det trengs. Genialt! 

Hvis du vil ha mer info om konkurransen Miss Veet 2015, eller vite mer om produktene til Veet, kan du gå inn HER

NOEN GANGER ER JEG MER DANSK ENN NORSK

For en deilig lørdagskveld jeg har hatt hos mamma og pappa ♥ Er alltid så avslappende å være der. I kveld fikk jeg til og med overtalt dem til å gi meg nøklene når de reiser på ferie i sommer, sånn at jeg kan reise på ferie hjem til dem. Så lenge jeg ikke har høylytte venner på terrassen som plager naboene. Fikk meg til å innse at alle mine venninner (meg selv inkludert) ler som en flokk hyener. Den tid den sorg! Uansett. Pappa disket opp med middag, mamma med dessert - jeg klager ikke. 

Ellers har jeg lært noe nytt i kveld, som jeg faktisk aldri har tenkt over. Jeg lurte veldig på hvordan danskene feirer nasjonaldagen sin, til å være halvt dansk visste jeg utrolig lite om akkurat det. Vet dere hvordan de "feirer"? De har fri.......... Så chill. I Norge blir man vekket av korps klokken 7, og må pynte seg og gratulere folk som ikke har bursdag med dagen. Kanoner smeller, det løpes i sekker, billige pølser spises og det er mye folk over alt. Er det én dag i året jeg kjenner på å ikke være helt norsk, så er det på 17. mai. Jeg har liksom aldri vært like entusiastisk som alle andre på denne dagen. Kanskje er det bare fordi jeg forbinder det med å være himla trøtt og måtte gå i barnetog, haha! 

Nå kom jeg nettopp hjem, og selv om det frister mest med sengen, er jeg nødt til å ta en skikkelig rydderunde. Ettersom det er meldt dårlig vær i morgen, har jeg fått æren av å huse flere folk, som vil se på barnetoget fra vinduet mitt. ASSÅ, hva gir du meg. Neida, det blir hyggelig :-) Men jeg krysser fingrene for sol, for alle dere som elsker nasjonaldagen og bunad og sekkeløp! 

17. MAI = AVLYST

Ja, du leste riktig. Jeg har avlyst 17. mai! For meg selv, vel å merke. Den årlige tradisjonen med jentene i Oslo og champagnefrokost går dessverre tapt for meg i år. Men jeg har det ikke gøy når jeg er stressa, og akkurat nå er det faktisk viktigere for meg å naile de to siste eksamenene mine enn å ha det gøy. Tidligere år har jeg vært sliten i to dager etter 17. mai - dét har jeg ikke tid til i år! Og å vase edru undt i Oslos kaotiske bargater på 17. mai, er ikke aktuelt. Jeg har ikke vært på Ayia Napa før, men jeg er sikker på at stemningen er ganske lik der om sommeren som når fine frøkner ligger gatelangs i bunaden sin. Du vil ikke se det edru.

Og så er det ikke akkurat et minus å få sett familien min! Og da mener jeg ikke mamma og pappa som jeg ser nesten hver dag, men mormor og morfar, tante, onkel og kusiner. Jeg får bruke dagen på lesing, og kvelden med familien - jeg "bor" jo midt i barnetoget, så skulle jeg få behov for litt nasjonalstemning, er det bare å åpne vinduene og kikke ut, og veive litt med flagget før jeg vender tilbake til "kontorplassen". Hvilket minner meg på at jeg virkelig trenger et kontor. 

Nok om meg, hva med deg; hva skal du gjøre på 17. mai? :-) 

Nå skal jeg pakke sammen sakene, og dra bort til foreldrene mine og spise middag. De har besøk av venner fra Danmark, så det blir koselig ♥

SELVFAVORISERENDE ATTRIBUSJON

 
God morgen! :-) 

Jeg har akkurat vært på trening, og er full av energi denne lørdagsmorgenen. Nesten litt synd å bruke den energien på å sitte ved spisebordet og lese til eksamen, men når det er sagt; jeg begynner å like organisasjonspsykologi litt. Ikke sånn veldig, men litt.

Kanskje det er fordi pensum endelig er på norsk. Kanskje det er fordi jeg lærer mye om mennesker, både meg selv og andre. Vet du for eksempel hva den fundamentale attribusjonsfeilen er? At vi mennesker som regel tror at ting som skjer skyldes indre egenskaper i oss selv eller andre. Hadde vi visst hvor mye som skyldtes ytre omstedigheter og tilfeldigheter hadde vi blitt overrasket. Og noe annet som er ganske interessant - eller komisk, da; selvfavoriserende attribusjon. Noe som betyr at vi som regel tror at suksess skyldes indre faktorer og fiasko skyldes ytre. Gjør jeg det bra på eksamen, er jeg et geni. Gjør jeg det dårlig på eksamen, så er det nok fordi jeg hadde en jævlig dårlig foreleser.... Noen som kjenner seg igjen? Haha. Men altså. Det skal sies at fiasko kan skyldes ytre faktorer.... 

Meller-sjokoladen er byttet ut - for nå... Er det ikke 17. mai på søndag?

KONKURRANSE: VINN FLETTEMASKIN

Annonse

Å flette er ikke min sterkeste side. Jeg kan lage vanlig flette og fiskebeinflette, men noe mer fancy enn det får jeg ikke til. Synd, for jeg syns "rotete" flettefrisyrer er noe av det fineste som er. Dessuten en skånsom frisyre for håret, og man burde egentlig ha håret i flette både dag og natt. 

For litt siden fikk jeg en Twist Secret flettemaskin av Elkjøp, og selv om jeg ikke er blitt noen mester i å bruke den enda, er jeg allerede stor fan. Den gjør det så mye lettere å lage fine flettefrisyrer. Dette er noe alle burde løpe og kjøpe før 17. mai! Jeg har slitt så lenge for å få til å lage fransk flette, altså der hvor man starter på toppen og fletter inn mer og mer hår, men bruker så lang tid at jeg blir sliten i armene og gir opp hver gang. Men med Twist Secret flettemaskin går det! Det blir ikke en "teknisk riktig" fransk flette, men det går i hvert fall an å lage noe som ligner. Man kan lage mye annet gøy også, det er egentlig bare å leke og prøve seg fram :-) 

Jeg syns det er et stort pluss at maskinen ikke bruker varme, og dermed ikke sliter på håret. Dessuten er den trådløs (går på batterier), så det blir enklere å holde på bak på hodet. Men det skal sies at det nok er ti ganger enklere å bruke den på andre, i forhold til å bruke den på seg selv. Men det går! Eneste minuset jeg egentlig kan komme opp med er at man trenger en liten stjerneskrutrekker første gang man bruker den, for å få åpnet lokket hvor man skal sette inn batterier. Så det er greit å ha tilgjengelig, hvis man skal kjøpe denne og ha den klar til 17. mai! 


Flettemaskinen fåes kjøpt hos Elkjøp, og du kan lese mer om den og se hvordan man bruker den HER. Hvis du ønsker å kjøpe flettemaskinen, kan du gjøre det både i butikk og på nett. På nett kan den kjøpes HER

Hvis ikke dette er sommerens must have for håret, så vet ikke jeg! ♥


KONKURRANSE 

Vil du vinne en Twist Secret flettemaskin? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget, så er du med i trekningen :-) Jeg kommer til å ha én konkurranse her på bloggen og én på Instagram, kanskje det kan lønne seg å delta begge steder?! Jeg heter Idawu på Instagram. 

RYKTET GÅR

Ok, så Alias har fått en stor konkurrent. Jeg var på spillekveld i går, og ble introdusert for spillet Ryktet Går. Har dere prøvd det? Morsomste spillet jeg har prøvd hittil, selv om jeg er skikkelig dårlig til å tegne. For så si det sånn; jeg tegnet en flette, og hun som skulle gjette tegningen trodde det var Aladdin...... Men uansett, det spillet må jeg kjøpe ASAP! 

Ellers var jeg en liten tur innom mamma og pappa i går, og med munnen full av Meller-sjokolade kunne jeg meddele at jeg har tenkt til å få tilbake mine gamle mat- og treningsvaner så snart eksamensperioden er over. Jeg hørte med en gang hvor dumt det hørtes ut, hvorfor vente? Jeg har ikke handlet inn til kjøleskapet eller lagd en ordentlig middag på ukesvis. De siste ukene har jeg vært på Mc Donalds sikkert tre ganger i uken, bare fordi jeg har vært lat og sliten og lei. Vet dere hva som skjer når man spiser på Mc Donalds tre ganger i uken og kaster i seg Meller når man er lat og sliten og lei? Man blir enda latere, enda mer sliten og enda mer lei. Så jeg bestemte meg for å begynne i dag. Ikke noe store greier, bare med å handle inn vanlig mat til kjøleskapet, lage mat hjemme og starte dagen med trening. Og jeg føler meg bedre allerede ♥

 

I tillegg til basics til kjøleskapet, ble det litt til badehylla også. For dere som lurer på hvilken foundation jeg bruker, så har jeg mange forskjellige, men den som alltid går igjen er Dior Forever i fargen 20. Om sommeren blander jeg den gjerne litt med Dior Forever i fargen 30 også, eller en liquid Foundation fra Sensai som jeg også er blitt veldig glad i. Fikk også litt påfyll til hudpleien min - og ja, jeg kjøper Dr. Hauschka på eget initiativ selv om første runde var sponset. Så vet dere det :-) Og, en ting til! Hvis dere skal kjøpe solkrem til ferie eller til sommeren generelt, så er Cliniderm den beste solkremen jeg har prøvd så langt i mitt liv. Men den er veldig dyr og blir fort brukt opp (kanskje jeg bare smører meg for mye), så hvis dere vil gjøre et kupp så har Vitus Apotek 30% på serien nå. 

De greske yoghurtene jeg er blitt så glad i er forresten veldig gode med en neve mandler oppi. Både til frokost og til mellommåltid, nam nam! 

Nå har det kommet blomster i vasen igjen, og det står ferske rundstykker til resten av uken i ovnen. Begynner nesten å føle meg som en blogger igjen! Haha. Nå skal jeg lage et hår-innlegg til dere før jeg begynner på dagens leseøkt, jeg har nemlig fått et redskap som gjør det såå mye enklere å flette. Blogges snart! 

GIVE ME THE D

Husker dere jeg klagde over at fag som var så sykt urelevant for studiet mitt, og en hjemmeeksamen som gikk rett vest? I går fikk jeg tilbake karakteren på en deleksamen, og ble sittende lenge og stirre på bokstaven "D". Jeg er en A. Ved sjeldne tilfeller er jeg en B. Når jeg har følt tidligere at ting har gått rett vest, har jeg fremdeles fått en A eller en B. Men nå stod det en D der, klar til å klappe meg i trynet. Jeg tenkte først at det måtte være en feil, haha. Men så måtte jeg innrømme for meg selv at jeg faktisk ikke prøvde hardt nok. Noe som nå betyr at jeg må jobbe drithardt for en A på 3-timers eksamen, sånn at jeg kan få en B eller en C i standpunktkarakter. Gratulerer til meg selv! 

Men før jeg kan hive meg over det urelevante faget, må jeg forberede meg til en eksamen i organisasjonspsykologi. En eksamen som teller 100%, så her er det ikke tid til å tulle. Når jeg pirker borti psykologifag, er jeg veldig glad jeg forkastet idéen om å faktisk studere psykologi. Igjen; snakk om å lage storm i et vannglass. Du trenger ikke 9 teorier for å forklare at noen lærer ved repetisjon. Og den slags. 

Selv om jeg egentlig ikke mener det jeg skal til å si nå, så er mitt beste tips for et lykkelig liv å aldri starte på studier. Så, til dere som ennå ikke har begynt... 

Nok eksamensdepresjon for i dag! Nå skal jeg lese i et par timer, før jeg skal på middag til mor og far, og deretter på spillkveld hos en venninne. Det blir en bra dag etterhvert ♥

KONKURRANSE: VINN MIN SKIN-CARE ROUTINE

Annonse

God morgen, alle sammen ♥

Akkurat nå sitter jeg på toget, på vei til min aller siste forelesning dette semesteret. For den deilig følelse! 

I dag tenkte jeg å kjøre en konkurranse for dere, mine snille og trofaste lesere som krever så lite av meg. Har hatt så dårlig samvittighet ovenfor dere de siste ukene fordi jeg har vært opptatt med alt annet og bare servert dere fjas. Og når det da viser seg at dere liker det meningsløse fjaset mitt, blir jeg helt glad i dere! Og veldig letta, for at jeg slipper å jåle meg til og bruke tid på å få det til å se ut som om livet er en dans på friske blomster og fruktfat. 

Dagens konkurranse er i samarbeid med Dr. Hauschka, som er hudpleiemerket jeg bruker.

For meg som alltid syns det er et slit å fjerne sminke og rense huden, er det viktig å ha en enkel hudpleierutine med færrest mulig produkter. Dessuten er det viktig for meg at den får meg til å føle meg fresh, så jeg i allefall får belønning for å gå som en zombie på badet og rense huden når jeg egentlig helst vil stupe rett i seng. Nå har jeg brukt hudpleie fra Dr. Hauschka siden slutten av februar, og er veldig fornøyd. Jeg har jo aldri hatt problemhud, men har opplevd mange ganger at huden begynner å krangle når jeg begynner å bruke hudpleieprodukter. Men med Dr. Hauschka har huden bare opprettholdt sin naturlige balanse. 
Hele hudpleie-serien er enten BDIH-merket, hvilket betyr at de er kontrollert og godkjent av organisasjonen for naturkosmetikk BDIH) og/eller merket med det internasjonale kvalitetsstempelet for naturlige og økologiske hudpleieprodukter NATRUE. Som jeg har fortalt dere før, er produktene uten syntetiske fargestoffer, parabener og andre kjemikalier, og det er deilig å vite nøyaktig hva man påfører huden :-) 
Gå inn HER hvis du vil finne ut hvor du kan kjøpe hudpleieprodukter fra Dr. Hauschka, og HER hvis du vil kjøpe makeup fra Dr. Hauschka. 
Her er mitt nyeste tilskudd til hudpleieserien; Night Serum. Jeg elsker den! Den gir en følelse av å stramme opp ansiktet, og den gir fuktighet uten at du føler deg seig og klissete når du går til sengs. 

KONKURRANSE 
Nå kan 3 av dere vinne hudpleieprodukter til en verdi av 1000,- hver. Alt du må gjøre for å delta i konkurransen er å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget. Jeg trekker vinnerne om 1 uke! :-) 

Lykke til! ♥

EKSAMEN VS. SOVE VIDERE

I dag morges våknet av mitt eget skrik. NEEEEEEEEEEEEEEI skrek jeg av fulle lunger, da jeg innså at jeg hadde skrudd av alarmen og lagt meg oppå mobilen for å få sove videre. Hvem kan blame meg, jeg skulle tross alt stå opp klokken 5. Og jeg hadde ligget våken hele natten og tenkt på eksamen. Såååå, ja. En time for sent tok jeg løpefart opp av senga og løp rundt i leiligheten som en halshugget høne fram til toget mitt gikk. Det er siste gang jeg sover hjemme natten før eksamen, det er uaktuelt å stå opp så tidlig når man ligger hele natten og grubler... 

Men jeg rakk det! Dagens eksamen overrasket meg positivt, i forhold til at jeg følte at det var fare for stryk. Jeg har hørt at 40% av studentene støk i faget i fjor, så det var absolutt en mulighet. MEN! Jeg tror jeg klarte å svare nok til en akseptabel karakter, krysser fingrene. Og nå er det hele 8 dager til neste eksamen, det føles nesten som luksus.

Etter endt eksamen tok jeg bussen til Thorsov, for å besøke Idabestis ♥ Jeg har ikke besøkt en eneste sjel etter skolen fordi jeg alltid er så besatt på å komme meg hjem og legge meg før jeg skal opp på skolen neste dag. Men i dag var det høyst nødvendig med litt bestistid syns jeg. Må jo begynne å smiske med mine forsømte vennskap, sånn at jeg ikke er venneløs i hele sommer når jeg faktisk har fri.... Haha. Neida, men det var koselig å se min navnsøster igjen, det er lenge siden jeg har brukt snakketøyet mitt så lang tid i strekk. 

Nå skal jeg sove som en baby. Skal faktisk på en utsatt forelesning i morgen av alle ting. Kjenner jeg spyr litt av skole nå, men er veldig glad for at denne dagen er over. Den har jeg gruet meg sånn til. 

Natta, dere! Håper alle deres eksamener har gått bra i dag :-) 

NÅR DE TRE MODELLENE INNEHOLDER TRE MODELLER HVER

Luksusen med å ha blogg i forhold til å skrive for et magasin eller en nettavis, er at man ikke alltid trenger å ha noe spesielt å komme med. Man kan ta en selfie i det skitne speilet i gangen, hvor det ligger et par tilfeldig slengte sko, og thats it. For det er vel et misforstått konsept, det med at blogger skal være utelukkende inspirerende og kun inneholder bilder som kunne vært publisert i et magasin for kvinner i alderen 18 til 35 år. Nypussede speil, friske blomster, nyinnkjøpte klær, rykende fersk kaffe, et omfattende fat med frukt så pent dandert at man tenker at wow, det fruktfatet der er penere enn meg når jeg har pynta meg. Bloggere får ikke lengre skrivesperre, vi får bloggsperre, fordi de/vi føler at vi må ha noe visuelt inspirerende å komme med hele tiden.

For meg er det i hvert fall umulig. For her er det skitne speil, et gulv som helst skulle vært støvsugd for to dager siden, en blomsterbukett som henger med hodet, og en kurv med jordbær som jeg ikke har rukket å kutte opp enda. Hele landets bloggere står i skogen og balanerer på pumps, mens resten av oss prøver å balansere øynene i en bok og håper på å overleve dagen før dagen, hvor eksamen finner sted og det skal kjennes ut som om hele fremtiden avgjøres av om man husker en latterlig modell eller ikke. 

Og vi snakker ikke modell for H&M eller Nelly. Vi snakker om modeller som bruker vanskelige begrep for å forklare noe som egentlig er så enkelt. Jeg sitter og river meg i håret, som dere kanskje skjønner. Eksamen i morgen. Og når noe så enkelt som holdning skal beskrives ut i fra tre forskjellige modeller, som igjen har tre forskjellige modeller hver, da kjenner jeg at jeg har lyst å gi opp. 

Hold on be strong, alle flinke eksamensslaver. 

BURSDAGSAVBREKK

Alt for lang bloggpause. Angst! Jeg river meg i håret og biter meg i leppa, for jeg kommer _nesten_ til å stryke på eksamen nå på tirsdag. I yndlingsfaget mitt, som viste seg å kun være yndlingsfaget mitt i forelesninger, og verdens verste fag når man sitter med pensum foran seg og skal se sammenhenger mellom modeller og teorier. Nok om det, jeg orker ikke tenke mer på det i kveld.

I går kveld fikk jeg meg i hvert fall et skikkelig avbrekk, for Malin hadde bursdag! Hun hadde med god hjelp fra en venninne laget en tapasbuffet og en dessertbuffet så innholdsrik og fantastisk at den kunne mettet en kresen gjeng på 50 pers. Vi var ikke 50 pers. Vi var kanskje 10 - så det sier seg selv at vi alle trillet hjem derfira, etter å ha spist for fem hver. Jeg koste meg sååå mye, både med gode venninner og helt nye fjes. Deilig med et avbrekk fra lesingen, og selv om jeg ikke tillot meg verken vin eller en sen natt, så var det akkurat det jeg trengte denne lørdagen! 

Malin er jo min kjære reisepartner når jeg skal til Bali om under en måned, og selv om vi har booket alle hotellene, var jeg så lur at jeg booket en strandbungalow i bursdagsgave. De to nettene vi skal være på øya Nusa Lembongan, skulle vi egentlig bo på et skikkelig shitty hotell med bad under åpen himmel!  Så siden det var bursdag så jeg anledningen til å gi en gave som kunne glede oss begge to.... Ehe. Skjønte ikke før nå hvor egoistisk det egentlig var. MEN, nå slipper vi å grue oss til utedass og det som verre er! 

Hipp hurra for deg ♥

KONKURRANSE: LA OSS SNAKKE SELVTILLIT

Annonse 

Kjenner dere til SB12? Mange av dere har sikkert munnskyllen deres på baderomshylla, eller tyggisen deres i vesken. Produkter som gir frisk og digg pust. God ånde = bedre selvtillit. SB12 har nå en konkurranse gående, dere har sikkert sett den på andre blogger også? Temaet i denne konkurransen er SELVTILLIT. 

I forbindelse med denne konkurransen, har SB12 bedt meg om å dele 3 av mine tips for å få bedre selvtillit. Og det gjør jeg med glede! Selvtilliten vår er noe vi alle bør jobbe med for å få det bedre med oss selv, og ingenting er bedre enn å faktisk like seg selv, være komfortabel med seg selv og ikke minst stolt av seg selv. Jge føler ofte at jeg har alt for mye selvinnsikt, og litt for lite selvtillit, at jeg dømmer meg selv for mye og er alt for kritisk til alt jeg gjør, hva jeg sier og hvordan jeg ser ut. Det kan fort gå utover selvtilliten, og er noe jeg hele tiden må jobbe med. 

Mine 3 tips for å få bedre selvtillit 

♥ Lær noe. Lær deg gjerne noe hver dag. Les bøker, reis, ta en utdannelse, se dokumentarer, hold deg oppdatert på hva som skjer i samfunnet, se nyhetene hver dag. Det sies at kunnskap er makt. Jeg tenker at kunnskap styrker selvtilliten, det er i hvertfall min erfaring. Mestringsfølelsen når man har nailet en eksamen, og det å kunne bidra med noe nyttig i en samtale rundt et middagsbord eller i en sosial forsamling er gull verdt. Det kan lønne seg å vite mer enn hvilken selvbruning som lukter minst dritt. 

♥ Vær snill mot deg selv, og vær din egen bestevenn. Til syvene og sist er det deg selv du sitter igjen med, og for å trives med andre er det viktig å trives i sitt eget selskap. Ikke fortell deg selv slemme ting som du ikke ville sagt til din beste venninne. I dag så du jammen stygg ut. Hvem tror du egentlig at du er? Alle på festen kommer til å tenke at du har lagt på deg. Ville du sagt det til venninnen din? Forhåpentligvis ikke, så ikke si det til deg selv heller. 

♥ Beveg deg. Om du trener styrke, går turer, løper eller danser. Bare gjør noe som utløser de herlige endorfinene i kroppen din. Går jeg en uke uten å trene, føler jeg meg helt forferdelig. Og da skal det bare én treningsøkt til, før jeg føler meg ti ganger bedre med meg selv. Ikke fordi at magen blir flat eller fordi det synes på noen måte, men jeg blir gladere og mye sikrere på meg selv. Når du føler deg bra, ser du bra ut. Det ER sant. 


KONKURRANSE 

For å være med i konkurransen, klikker du deg inn HER, og lager ditt eget profilbilde. Bildet blir da i sort-hvitt med blå øyne, slik som det dere ser av meg over her. 

Premien er en skikkelig selvtillitsboost av en fotoshoot, hvor AKAM13K er fotografen din, og du vil få en egen makeup-artist som styler deg. 

LYKKE TIL!!! 

GOD NATT FRA OSLO


Nå har jeg akkurat tatt et svalestup ned i noe som kjennes ut som den mykeste, deiligste og snilleste sengen i hele verden. Hotellsenger ass! Jeg er så redd for å ikke rekke eksamen hvis jeg sover hjemme i Tønsberg, så jeg har sjekket inn på Clarion for å være i nærheten av skolen. Det skal ikke mer til enn et "lite signalfeil" eller noe annet tull fra NSB, før jeg står der med skjegget i postkassa og tenker at jeg burde dratt hjemme fra kl 5 om morningen i stedet. Så hotellseng og en fin og rolig morgen er helt ypperlig før man skal sprenge hjernen sin på eksamen! :-) 

I kveld har jeg vært ute og spist med to fine folk i klassen min, og ellers bare kost meg og slappet av. Neida. Jeg har krampelest i smug, og det er dumt. Men jeg klarte ikke la være. Men  er alt lukket og slukket for godt, og jeg skal koble helt av med Paradise Hotel og Bloggerne. Haha! 

God natt fra Oslo ♥

I LOVE THIS SONG

Blir mange musikktips når dagene mine er så ensformige... Meeen, har fått inntrykk av at mange av dere liker å få tips til sanger å ha i spillelisten, så jeg bare kjører på når ørene mine forelsker seg :-) 

Jeg er veldig glad i Highasakite, og akkurat nå er denne sangen favoritten. Har hørt på den mye i disse stressende dager, og den gir meg så mye ro ♥ Ellers gleder jeg meg veldig til Highasakite slipper sangen som er intro på Frikjent-serien. Jeg tror det er den fineste sangen jeg noen gang har hørt, og jeg trenger den virkelig i playlisten min! 

LUKSUSFELLEN NESTE?


I dag våknet jeg med en lykkefølelse av alle ting, noe som er veldig merkelig fordi jeg har min første eksamen i morgen tidlig. Så i dag er siste dag jeg kan slikke arkene mine desperat for å proppe mest mulig inn i hjernen. Men jeg er vel bare glad for at jeg i morgen er ett steg nærmere frihet, og fordi jeg gleder meg til følelsen av å ikke kunne gjøre mer. For når man sitter der og får utlevert oppgavene, kan man jo ikke gjøre noe annet enn å bare spy ut med det man kan. Får ikke gjort mer. Gud, så deilig det skal bli! 

Gårsdagens sushidate med mamma, da hun skulle høre meg i eksamen etter jobb.

Ida:
 ikke rør sushien, den er det eneste som har skjedd i livet mitt i dag og jeg må ta bilde av den! 
Mamma: ops, jeg drakk av brusen.
Ida: lærer du aldri?  

Ellers, så har jeg lagt til meg en dårlig vane i denne eksamensperioden. Det skremmer meg helt hvor mye jeg shopper på nettet. Shopping er vanligvis noe av det kjedeligste jeg vet, men når jeg leser til eksamen, er det shopping jeg gjør i mange av de små pausene mine. Midt i en atferdsanalyse kan jeg komme på noe jeg har fryktelig lyst på, og før jeg rekker å tenke over om jeg virkelig trenger det, så ligger det en ordrebekreftelse i innboksen min. Black out! I går klikket jeg hjem fire par nye sko og en svær jævel av en Missoni-pute. Dagen før der, ble det et nytt objektiv til kameraet og en vanntett bag av alle ting. Bare sånne rare ting jeg plutselig får lyst på. Hvor skal dette ende.... I dag kommer jeg sikkert til å få lyst på et eller annet HELT ubrukelig. Krysser fingrene for at det ikke blir en ny sofa eller en ponny eller noe. Luksusfellen neste, i såfall. 

KONKURRANSE: WE LOVE RAIN

Annonse 

- W Lynnes Coat fra Helly Hansen - 

Å skulle skrive dette innlegget passer meg midt i blinken, for jeg ELSKER virkelig regn. I går kveld, etter at jeg hadde pakket sammen Mac'en og alle de ubrukelige notatene, tok jeg på meg gummistøvler, den nye regnjakka fra Helly Hansen, headphones - og så gikk jeg ut i regnet med Highasakite sin Heavenly Father på ørene. Bare gikk og gikk, og stoppet av og til for å se opp mot himmelen og la regnet piske meg i ansiktet. Utroolig deilig. Og så fikk jeg jo testet regnjakka skikkelig også! Det har for det meste vært fint vær i det siste, så det var ikke før i går den fikk gjennomgå testen - og bestod med glans. Jeg er så glad i min nye regnjakke :-)

Regnjakken heter W Lynnes Coat, og er både vanntett, ventilerende og vindtett. Med andre ord; du holder deg tørr uten å bli klam, og med mindre det er minusgrader ute, holder du varmen også. I tillegg skader det jo ikke at den er så fin å se på, jeg elsker blå og hvite striper, og snøringen i livet sørger for at regnjakken ser feminin ut. 

Hvis du ønsker å kjøpe regnjakken, så kan du gjøre det HER :-) 


KONKURRANSE

Nå har du også mulighet for å vinne denne fine regnjakka. Det kan du gjøre ved å poste et bilde av deg selv i regnet på Instagram med disse to hashtaggene: #weloverain og #gsport

Konkurranseregler, oversikt over bidrag med mer, kan du se her

Lykke til! 

Og til slutt; et par snaps fra gårsdagens tur i plaskregnet. Jeg kan jo ikke delta i konkurransen, så jeg håper at dere vil! ♥

TJUKK OG SMART


Tusen takk for alle kommentarer på mitt lille sinna-innlegg tidligere i dag. Det føltes godt å få ut den frustrasjonen - og enda bedre at så mange var enig med meg, hehe.

Akkurat nå har jeg en sånn... Ubehagelig uro i kroppen, som kommer av at jeg sitter med to store bunker foran meg, to forskjellige fag, og alle teorier og modeller bare flyter inn i hverandre som i et mareritt. GAH! Prøver å fortelle meg selv at det ikke er verdens undergang om det ikke går så jævla bra, men jeg har vanskelig for å tro på meg selv når jeg sier det. Hva er det med eksamen som får oss til å føle det som om hele verden raser? Jeg må virkelig jobbe med å ha et mer chill forhold til det, hvis ikke blir de to neste årene noe dritt. Nå skal jeg tro på meg selv, klappe Mac'en så hardt igjen at naboene hører det, og.... BAKE EN KAKE eller noe. Og så skal jeg se på Paradise Hotel. Og spise kake. 

Fortsetter det slik, er det fare for at jeg blir veldig tjukk og veldig smart. Takk for meg. 

NEPAL TRENGER VÅR HJELP

I forbindelse med jordskjelvet i Nepal, har røde kors ønsket å gå live med en TV-kampanje som dessverre ble avvist. All TV-tid er reservert og fullbooket fram til slutten av juni, og Nepal trenger hjelpen vår nå. 

Derfor vil jeg på vegne av Røde Kors be mine lesere sende en SMS med kodeord "Nepal" til 2272.

Nå er over 7000 mennesker funnet omkommet. Mange av de rammede er barn, og i følge FN trenger nærmere 1 million barn akutt hjelp etter katastrofen. De mangler mat, vann og strøm, i tillegg til at etterskjelv gjør det utrygt for mange å oppholde seg i hjemmene sine. 

Jeg har i hvertfall 250 kroner til overs til de som ikke har det like trygt og godt som meg, har du? 

 

BARE SÅ DET ER SAGT

Det er svært sjelden jeg lar meg irritere over mennesker som kommenterer bittert og anonymt i kommentarfeltet mitt. Men etter paraply-innlegget hvor jeg skrev at jeg irriterer meg over folk som snylter på staten, fikk jeg kommentarer som får meg til å lure på om enkelte folk vaser rundt i søvne og ikke får med seg hva som skjer. Jeg fikk kjeft for at jeg beskylder folk for å snylte. Kjeft for at jeg prater om ting jeg ikke vet noe om. Kjeft fordi jeg bør betale den skatten med glede, for jeg løfter ikke en finger for pengene mine. 

Jeg skal ikke skrive side opp og ned om hva jeg mener om velferdsstaten Norge, men dette skal jeg si. 1. Jeg syns vi lever i eventyrland, og systemet generelt baserer seg alt for mye på tillit. 2. I 2014 ble NAV svindlet av 1244 personer, for til sammen 271 millioner kroner. 3. Det er ikke en gang snylting, det er stjeling. 4. Jeg betaler skatten min med glede den dagen jeg vet at pengene brukes utelukkende til det de er ment for. 5. Denne irritasjonen har ikke noe å gjøre med hvor mye man tjener, det burde irritere en som tjener 200.000 i året like mye som det irriterer en som tjener 5 millioner i året å betale ferdigpizzaen og fredagspilsen til en slask som ikke gidder. 6. Jeg peker ikke ut hvem som snylter/stjeler, jeg understreker bare det faktum at mange gjør det og de burde skamme seg. Det er ikke meg de stjeler fra, for skattepengene er ikke mine. Men for å sette det på spissen, så stjeler de fra de eldre, de syke, de fattige og Norges fremtid generelt. 

Og før du rekker å skrive en kommentar om det; ja, nå går jeg tilbake til å være rosablogger, for det er sikkert best for alle. Denne type ting gidder jeg sjeldent å skrive om, men nå var jeg bare så irritert at jeg måtte ha det ut. 

HERE WE GO AGAIN

Annonse

Om NØYAKTIG en måned, ankommer jeg et paradis på denne jord; Bali. Èn måned! Derfor (og egentlig også fordi at det straks er sommertid) har jeg i dag begynt på Betakaroten igjen. 

Så dette er en påminnelse til deg som enten skal på ferie veldig snart, eller som bare vil ha ekstra beskyttelse og brunfarge i sommer. Begynn på Betakaroten ASAP! Det er mange som spør når man bør begynne på Betakaroten, men jeg har ikke noe fasitsvar på det, annet enn at jeg selv begynner alt fra to uker til én måned før jeg skal være i solen. Jeg går ikke på kosttilskuddet året rundt - for det første er det jo dyrt å skulle bruke det hele året, for det andre har vi ikke så mye sol midt på mørkeste vinteren at jeg føler det er vits. Men nå, sommer og sol, Betakaroten for president! 

Betakaroten både beskytter huden din mot solbrenthet og soleksem, samtidig som du får en finere brunfarge som varer lengre ♥

Som dere vet har jeg et samarbeid med Good For Me, og nå får dere et helt supert tilbud på Betakaroten hos dem. Dere får altså første levering til 99,- i stedet for 249,-.

Bestill HER :-) 

Selv om Betakaroten er fantastisk, holder ikke det på egenhånd hvis du virkelig vil ta vare på huden din i sola. Her er mine beste tips for en fin brunfarge samtidig som du passer på huden: 

♥ Skrubb huden din godt før sommeren, eller før du reiser på ferie. Jeg liker å skrubbe huden 2-3 ganger i måneden til vanlig også, for å få vekk døde hudceller og holde huden ren på hele kroppen. Egen skrubb til ansiktet anbefales! 

♥ Ikke ta solarium for å gjøre deg "klar" for sola. Jeg fikk noen kommentarer på det da jeg gjorde dette forrige uke, og har lest en del om det siden. Mye tyder på at de kunstige strålene i solarium faktisk ikke forbereder huden din på solen, men at den kun gir farge til det øverste hudlaget ditt - og i tillegg øker faren for hudkreft. Da er det bedre å jukse med litt selvbruning, og ja, man kan sole seg med selvbruning på huden. 

♥ Smør deg godt med solkrem. Anbefaler å aldri ha lavere faktor enn 25, og å smøre deg hver gang du har badet med mindre du er sikker på at solkremen din er vannfast. Kjøp solkrem på apoteket her hjemme, solkrem som du kjøper på et stativ i en strandkiosk kan ha stått lenge i varmen og beskytter kanskje ikke huden like godt. 

♥ Ikke ligg og sol deg i 6 timer i strekk! Det er ingenting galt med å ligge under en parasoll og lese en bok. Tro det eller ei, men du får farge da også. Og så slipper du kanskje  å bli helt kokt. 

♥ Når du har vært ute i solen en hel dag; ta en lunken dusj for å kjøle ned huden og smør deg med aftersun og/eller aloevera. 

♥ Hvis du begynner å flasse; skrubb med bodyscrub, du kan ikke redde det uansett! Når du har skrubbet, smør deg inn med et bodybutter så du får masse fuktighet på området som flasser. 

♥ Og ja, ta Betakaroten som kosttilskudd så klart! 

Ps. Det går også an å gjøre engangskjøp hos Good For Me, slik at du kun mottar 2 bokser som varer i 4 måneder. Da vil du ikke få tilsendt Betakaroten automatisk. Hvis du likevel velger å bestille på vanlig måte slik at du får tilsendt automatisk, er det ikke bindingstid. Man sender bare en mail til kundeservice@goodforme.no og sier at man ikke ønsker å motta lengre. 

DAGENS SOUNDTRACK

I går kveld var jeg på kino og så The Duff. Ikke en film jeg ville brukt penger på å se hvis jeg ikke kjedet meg veldig, men vi kjedet oss veldig så da var det innafor. Uansett, denne sangen var en del av soundtracket på filmen så jeg gjenoppdaget den og den har gått på repeat i hele dag. 

Nå skal jeg ta meg en lang pause fra bordet som flyter over av ark og mediestrategier, for ellers kommer jeg til å hive Mac'en og fargetusjer og alt som er i veggen snart. Jeg blir GAL. 

PINK MONDAY


Det ble en bloggfri avslutning på helgen. Jeg pakket Mac, pysj og en bunke med ark, og flyttet inn hos mamma og pappa fra lørdag til søndag. Herregud, så deilig! Til tider får jeg lyst å flytte hjem igjen. Nå har de innredet terrassen ut mot sjøen for sommeren, og jeg liker å tro at det er min beach club to be. Jeg har fortsatt ikke skjønt hvorfor jeg ikke har bosatt meg ved vannet, det er jo terapi å kunne se vannet hva enn man gjør. Men det finnes også tider hvor jeg er veldig glad jeg ikke bor hjemme. Som når "tøflene" til pappa lager knirkelyder for hvert skritt han tar, og jeg gjemmer dem på et hemmelig sted, og så får jeg ikke middag før jeg har funnet fram tøflene igjen, og så får stabeistet i meg en skikkelig knekk fordi det taper ovenfor matvraket.... Ja, det er litt deilig å ha blitt voksen og bo for seg selv. Haha. 

Skoene fåes kjøpt HER // Annonselenke 

I dag skal jeg gjøre det vi ikke snakker om lengre (lese), vaske leiligheten - og så har jeg et lite DIY-prosjekt gående på terrassen. Jeg begynte i går, men gikk tom for det jeg trengte, og dessverre for dette prosjektet, så pøsregner det i dag. Jeg elsker jo egentlig regn, men nå håper jeg bare det gir seg, så jeg kan gå ut på terrassen og gjøre ferdig kunstverket mitt uten alt for mye styr... Blir det vellykket så viser jeg dere så klart! :-)

EN LITEN DOSE PARAPLYER

Jeg har notert flittig på iPhone-notater hver gang noe har rykket ved irritasjonsnerven min, her er noen ferske paraplyer: 

♦ Sterk vind som treffer deg midt i bakhodet så du får måne baki der, og løvetannsveis foran. HVA faen, hvis det er lov å si. 

♦ Når du er på vei bort til en fotgjengerovergang, og ser at det står en person der og venter fra før. Så tenker du yes, jackpot, da slipper jeg å stå og vente dritlenge. Og så rekker du bort dit før det blir grønn mann, og tenker enda mer yes. Men så blir dere stående der i evigheter, før du skjønner at det dumme mennesket ikke har trykket på knappen. Så du må trykke på knappen selv, og vente enda lengre... 

♦ Folk som inviterer deg til helt usannsynlige "kampsak"-grupper på Facebook. For eksempel: vi som vil ha Victoria's Secret i Lillehammer! Nå var det bare et eksempel altså, men dere skjønner greia. 

♦ Folk som reker gatelangs og røyker. Etter at jeg begynte å snuse igjen, får jeg helt brekninger av røyklukt. Og det hender ganske ofte at jeg går bak noen som røyker på et fortau. Altså. Hva kan man gjøre, annet enn å gå kappgang forbi dem, gi dem et blikk og lage et par brekningslyder før man strener videre. 

♦ Å være i dårlig form. En måned uten trening, og kroppen min funker dårligere enn en 90-åring sin. Jeg syns det er så vondt å trene for tiden at jeg vurderer å gå på do og grine hele treningsøkten. 

♦ Å sove i samme seng som noen andre. Det skremmer meg at jeg ikke kan fordra det. Er det innafor å ha eget soverom man kan rømme til når man eventuelt får en samboer?

♦ Å gå gjennom saker og ting på grunn av selvangivelsen, bli gjort klar over hvor sykt mye skatt jeg betaler - og samtidig vite om snylter på staten. Får lyst til å ringe dem og si at de er nødt til å si takk og kjøpe noe fint til meg, for det er faktisk jeg som forsørger dem. Jeg hater dem. 

♦ DETTE PUNKTET ER VIKTIG: folk som har mobilen sin på vibrering generelt. Jeg hater dere og. Og enda mer når dere har denne vibrerende dritten liggende på pulten under forelesning, og lar den ligge der og dure mens 16 meldinger renner inn. 

♦ Når foreleserne på skolen snakker om blogg, og folk bare "eeeey" til meg. Som om det var faren min det var bilde av på sliden. Og tro meg, det er mye blogg på skolen. Mye Fotballfrue-slides. Noen ganger lurer jeg på hva foreleserne skulle snakket om hvis ikke Caroline Berg Eriksen hadde tatt et par spanske, og hvis ikke Andreas Lubitz hadde kræsjet det Germanwings-flyet. 

♦ Å IKKE KUNNE GÅ I TRANGE KJOLER UTEN Å SE UT SOM JEG ER GRAVID I 5. MÅNED!!! 

Meg som mammablogger. Takk for meg! 

ET LITE FROKOSTTIPS

Hola! Ville bare gi dere verdens enkleste frokosttips; gresk yoghurt fra Tine, med mango og pasjonsfrukt. Den er sååå god! Til og med jeg som ikke liker klumper i yoghurt syns denne smaker som godteri, den er veldig frisk og lett. Vet ikke om 90 kalorier egentlig er så lite i en yoghurt (ettersom det reklameres stort for at den inneholder 90 kalorier), men god er den uansett. Jeg har funnet den på Meny - og det virker ikke som den finnes på Rema 1000. Bare et lite tips til alle i klubben frokost-hatere :-) 

Og ellers er jordbærene blitt så gode nå også! Jeg har spist jordbær i flere måneder, men de har luktet vondt og smakt litt lite... Men nåå, er alt som det skal være ♥ 

Jeg har lovt mammaen min (hilsen Ida, 10 år) å bruke hvert minutt av dagen på å lese til eksamen, slik at hun kan høre meg i kveld. Så jeg får vel bare hive meg rundt igjen, ingenting er som å få hjelp av mammaen sin når man føler at man sitter i en båt som synker! Haha. 

KONKURRANSE: HAIR CARE

Annonse


Nå har jeg oppdatert dere på håret mitt og kosttilskuddet Hair Care et par ganger, og vist dere en ettervekst som vokser som ugress. Haha! Hvis noen ikke har fått det med seg, er innleggene å finne her og her

I dag tenkte jeg å feire etterveksten (ja, ettervekst er noe å feire når man har savnet sitt lange, tykke hår i årevis) med en Hair Care-konkurranse!


 KONKURRANSE

Denne konkurransen er for alle dere som bestiller Hair Care, eller som har bestilt tidligere. Alt du må gjøre for å bli med i trekningen, er å skrive en kommentar i kommentarfeltet når du har bestilt - eller at du har best tidligere. Det sjekkes selvfølgelig at vinneren har bestilt :-)

Hair Care kan bestilles HER

PREMIER

Premien i denne konkurransen er den deilige goodiebagen det er bilde av her. Den inneholder produkter til en verdi av 3000 kroner. 

 


 

I tillegg til konkurransen, tenkte jeg å dele noen tips som bidrar til at håret vokser og blir sunt. 

Mine 10 beste tips for å spare ut håret og holde håret friskt

♥ Det kommer vel ikke som noe sjokk at å ta Hair Care er tips nummer én. Jeg har aldri opplevd at håret mitt vokser så fort. Vi snakker ikke 10 cm i måneden altså (haha, la oss være realistiske), men har opplevd 2,5 cm på en måned. Hair Care kan ikke redde håret du allerede har, men sørger for at det nye håret som kommer ut er friskt og sterkt.

♥ Ikke vask håret hver dag. Selv prøver jeg å holde meg til 2 eller 3 ganger i uken. 

♥ Unngå å bruke føner, glattetang og annen varmebehandling på håret alt for ofte. Glattetang har definitivt vært en uting for håret mitt gjennom mange år, nå glatter jeg håret kun de dagene jeg vasker det, og hvis det trengs mer, setter jeg det heller opp i en hestehale og/eller flette. 

♥ Bruk en snill hårstrikk. Enten en Invisibobble, eller en tøystrikk uten metall på. Blax har jeg ikke så veldig troen på at ikke er skadelig for håret, så det bruker jeg kun i tuppene hvis jeg har flette. Tuppene er som regel døden nær uansett! 

♥ Mange har ikke fått med seg dette, men når du vakser håret; først shampoo, så hårkur, så balsam. Yes, hårkur i midten. Men ikke kur håret hver gang du vasker det, da! 

♥ Ha gjerne 2 eller 3 forskjellige shampooer, håret kan nemlig bli "mettet" på den type pleie en shampoo gir. Har hørt flere frisører si at man bør bytte på innimellom. 

♥ Sov med flette, det er skånsomt for håret, og du våkner ikke opp med 40 floker. Dette gjelder spesielt for dere med extensions. 

♥ Snakker om extensions. Ikke ha for mye extensions. Uansett hvor skånsomt for eksempel tape extensions er; hvis du har alt for mange pakker kan det bli for tungt for hodebunnen, og da kan du miste hår og få enda tynnere hårmanke. 

♥ Stuss håret når du ser at tuppene begynner å flise seg. De kan ikke reddes, derimot så kan de spise seg oppover i håret. 

♥ Bruk varmebeskyttende spray eller lotion!

EN FREDAG SOM FØLES SOM SØNDAG

Hei og hopp! ♥

Håper alle har hatt en fin 1. mai. Jeg har gått rundt med søndagsfølelse i dag, jeg. Sikkert fordi alt er stengt, og fordi det har vært så folksomt over alt. Og fordi jeg har vært på Mc Donalds med Malin. Er det en dag man kan gå på Mc Donalds uten å skamme seg, så er det dagen hvor alle er fyllesyke! 

Akkurat nå sitter jeg med gåsehud fordi Linn Skåber og de andre Nytt på Nytt-damene synger avskjedssang til Knut Nærum. Så utrolig trist! Først Linn, så Knut. Nå tror jeg faktisk ikke at jeg gidder å se på det programmet lengre, selv om det har vært fast inventar på fredagskvelden i mange år...

Ellers har jeg skrevet et nytt paraply-innlegg til dere! Det ble så hissig at jeg måtte ta meg selv i nakken og fjerne to punkter, haha. Men det kommer så snart jeg får lagt det inn på bloggen :-) 

Fin fredagskveld til deg! 

1. MAI OG VILLE TILSTANDER I INNBOKSEN


I dag våknet jeg med et smil, og det er ganske sjeldent. For som regel, uansett hvor lykkelig jeg er, syns jeg det er en pain in the ass akkurat å våkne. Men i dag spratt øynene opp uten å kjempe mot superlimet, og hodet ramset ikke opp en liste med unnskyldninger til å avlyse dagen. Det må være fordi det er 1. mai! Sommer i mine øyne - selv om det fortsatt er litt kjølig ute. 

For å feire "sommeren" klarte jeg omsider å kapre en sommerlig og fargerik blomsterbukett i går. Jeg blir så glad av nye blomster! Er de ikke fine? 


Nok om blomster. Har dere noen gang lagt ut oppdrag på "Mitt Anbud"? Jeg har fått for meg at jeg vil male leiligheten min, og tenkte at jeg kanskje skulle få noen til å gjøre det for meg. Så jeg la ut en liten annonse på Mitt Anbud, med beskrivelse av jobben og leiligheten. Håpet at jeg kanskje ville få mail fra et par, med forslag om pris. Jeg vet jo ikke om en slik jobb koster 5.000 eller 30.000, har virkelig ikke peiling. Så våkner jeg i dag da, på en fridag, og forventer at innboksen skal være tom og fornøyd. Pling pling pling pling pling. 300 mail (dere skjønner at det er en overdrivelse, sant?) fra menn som vil komme og se på leiligheten min og diskutere oppdraget!! Kjente at stresset bare krøp oppover ørene mine. Å holde "auditions" hvor jeg må forklare hva som skal males og sparkles på engelsk er liksom ikke det jeg har mest lyst til akkurat nå. Så kanskje jeg bare må male selv, da?! Har tross alt en hel sommerferie til den slags gjøre mål. 

Hadde dere en fin natt til 1. i går da? Jeg er så glad jeg ikke var ute. Men kan tenke meg det er et par nybakte kjønnssykdommer og andre gode minner som ble skapt i går! God bedring med fyllesyken, vi blogges senere :-)