MINE BALI-TIPS

 

Tid for mine Bali-tips! :-) Dette er for guds skyld ingen fasit, bare en liste med noen av tingene jeg har opplevd, sett, anbefaler og fraråder. Hver gang jeg skriver tips fra et eller annet reisemål, får jeg rasende mail fra noen som enten er derifra eller har ferieleilighet og tror de eier stedet - for jeg har jo opplevd stedet helt FEIL. Å få reisetips av meg, kan sikkert være like feil for deg som å få reisetips fra en backpacker er for meg. Men her er i hvert fall noen tips og erfaringer og sånt! 

Flyreisen: vi bestilte flybillettene våre ca 3 måneder før avreise, og fikk dem til 5000 kroner tur retur per pers. Jeg tror det er en ganske god pris. Vi brukte søkemotoren Momondo, som er veldig oversiktlig og grei, ettersom du får opp en oversikt over hvilke dager det er billigst å reise. Har du råd til det, anbefaler jeg deg å holde mellomlandinger til et minimum. Vi fløy fra Gardermoen til Doha, og fra Doha til Denpasar på Bali, altså én mellomlanding. Og hvis flyselskapet Qatar er et alternativ; velg dem, det er seriøst verdt en million! Personlig hadde jeg aldri giddet denne reisen på et døgn om den ikke var med Qatar. Luksus, til og med for oss på økonomiklasse. 

Legian: vi ville starte oppholdet vårt på øya Nusa Lembongan, men fordi vi ankom Bali på kveldstid, bestemte vi oss for å sove der en natt og heller ta båten ut morgenen etter. Valget falt på The Akmani Legian, som ligger sentralt og ikke så langt fra flyplassen. Selv om det ligger i en relativt travel handlegate, merker man ikke noe til støyet når man oppholder seg inne på hotellet. Hotellet er kjempefint, og det delikate bassengområdet ligger omkranset av hotellet som en liten oase i midten. I tillegg er det basseng, bar og restaurant på takterrassen, som jeg gjerne skulle hatt tid til å bruke. Frokosten var også digg, og den fikk vi nyte på taket til soloppgangen og lyden av Bali som våknet opp. Èn natt med frokost i et classic room kostet 520 kroner til sammen for to pers, men skulle du ha lyst til å bo her lengre ville jeg sørget for et bedre rom enn vi hadde. Vi hadde nemlig ikke dagslys inn på rommet vårt, og det hadde vært litt deprimerende om vi skulle bodd der i en uke. De ansatte var utrolig hyggelige og ga oss god service (det later til å være en fellesnevner for hele Bali, forresten), og de hjalp oss med å booke båtturen til morgenen etter. 

Nusa Lembongan: morgenen etter natten i Legian, ble vi hentet på hotellet og kjørt til båten som gikk fra Sanur. Det var ca en 20 minutters kjøretur, og som nevnt er det ikke noe problem å drasse med seg en stor koffert. Jeg vil likevel anbfale å pakke i bag eller ryggsekk, hvis du skal være på øya like kort tid som vi var. Vi booket med Rocky Fast Boat, og navnet oppsummerer båtturen ganske greit, haha. Anbefaler å ikke spise frokost før den ca 30 minutter lange båtturen, for det hopper og smeller i ett. Du må ta av deg skoene før du går på båten, så ha på flip flops - og shorts, så du ikke får våte klær når du går ombord i båten. Når du ankommer Lembongan, blir du stående en stund på stranda og vente på baggasjen din og transport videre, så husk å smøre deg med solkrem. Men fortvil ikke, der du står og svetter med sand på beina, kan du nyte synet av det mest turkise vannet du kanskje noensinne har sett. Transporten fra båten videre til hotellet er litt jævlig. De stapper reisende som skal til forskjellige hotell og kofferter så tett som det går an, og du sitter sidelengs og usikret, og må holde fast på alle eiendeler, mens den åpne minibussen råkjører opp og ned bakker, rundt svinger og inn trange sidegater. Pass deg for kvister og grener som har lyst til å piske deg i trynet når du suser forbi! Og kryss fingrene for at ditt hotell er det første stoppet. Vårt var det siste, haha!

I utgangspunktet hadde vi booket oss inn på Laguna Reef Huts for de to nettene på øya. Det kostet oss 760 kroner til sammen, for to personer med frokost. Men jeg syns ikke det så noe ålreit ut med utedo, så jeg booket en strandhytte hos Nusabay Lembongan by WHM til oss fordi jeg ville ha litt mer "luksus" når vi først var i paradis. Det kostet i underkant av 2000 kroner for to personer, to netter + frokost. For å være helt ærlig var det ikke valuta for pengene, ikke særlig mye luksus, haha. Hytta var kjempefin og det samme var Mushroom Bay hvor hytta lå - men aircondition var ganske så lat, anlegget var litt rustent, og det bodde en særdeles høylytt gekko på taket. Så det ble to varme og nervøse netter med lite søvn, men absolutt en opplevelse og en følelse av å være i ett med naturen. Anbefales dog ikke for nyforelskede par, da hele hytta er under samme tak, og det er ikke annet enn en halv vegg som skiller doen og hodeputa. 

Bungalower jeg anbefaler å booke på Nusa Lembongan er Haitide og Dream Beach, de ligger utrolig fint til og anleggene er freshere. Ellers finnes det jo en haug av luksushoteller også, men det er virkelig sjarmerende med disse små hyttene. 

Det man stort sett kan gjøre på Lembongan er å gå turer, sykle, kjøre scooter, snorkle, dykke, surfe, spise, få massasje og sole seg. Du kommer deg lett rundt øya på én dag, så hvis du er en rastløs person holder det med 2-3 dager der. Vi var så skutt etter den lange reisen at vi for det meste slappet av, så jeg vil egentlig ikke anbefale denne utflukten som det første du gjør. Bedre å ta det midt i! Men når du først er der; ta turen til både Sandy Bay og Dream Beach, fantastisk vakre steder! 

Båtturen hjem var forresten mindre voldsom, da vi fikk en større båt. Så man kan jo håpe! :-) 

Gili-øyene: det er veldig mange som har anbefalt Gili-øyene, så ingen tvil om at det er et nydelig sted. Muligens enda mer paradis enn Nusa Lembongan. Vi orket ikke båtturen på to timer, og det var derfor valget falt på Lembongan. Men undersøk litt rundt Gili-øyene også, hvis du skal til Bali! 

Seminyak: tilbake på Bali, ble vi kjørt til Seminyak, nærmere bestemt hotellet Vasanti Seminyak Resort. Det var som å bli født på ny! Herregud, så glade vi var da vi kom dit. Alt var stort, nytt, luktet godt. Vi satte sikkert ekstrra stor pris på det pågrunn av de to våkennettene vi nettopp hadde hatt. Servicen er så god at man nesten blir brydd, rommene har aircondition som justeres automatisk til perfekt temperatur, sengene er gode, bassengområdet og utsikten er upåklagelig, og hotellet ligger veldig bra til. Med gratis shuttle service kommer du deg rundt i Seminyak også. Nei, dette hotellet anbefaler jeg virkelig altså. Det eneste på minussiden er at middagen som finnes på ala carte-menyen er smakløs, og at det kun var ett garderobeskap (ingen skuffer) på rommet. Men! Seminyak kryr av restauranter, og vi fikk plass til alle tingene våre. Så egentlig ingen klager. 

Vi bodde på Vasanti i 10 netter med frokost, noe som kostet oss ca 2000 kroner hver. HALLO, det er sykt billig! Spesielt med tanke på hvor luksus det var, hotellet var finalist i 2015 World Luxury Hotels Awards mens vi var der. Anbefaler å bestille hotellet tidlig for å få det like billig som vi fikk, og å drikke masse av juicen som heter Super Skin fra bassengbaren. Nam nam nam. 

Jeg likte Seminyak veldig godt, tror det var en perfekt match for oss. Det er mye renere enn for eksempel Kuta, og har masse bra shopping og gode restauranter. Dessuten er det ikke så langt til andre steder man ønsker å utforske. 

Shuttle bussen til Vasanti stoppet blant annet på to Beach Clubs; Potato Head og Mozaic Beach Club. Potato Head opplevde jeg litt som... Dagsfylla med unge, vakre mennesker - selv foretrekker jeg tre lag med solkrem framfor concealer og lipgloss når jeg soler meg, men det er sikkert gøy å ta en dag der med jentegjengen. Mozaic Beach Club var helt omvendt - stille og rolig, for det meste par. Begge steder ligger på stranda, og er kjempefine. Kommer bare an på hva man foretrekker, I guess :-) 

Nusa Dua: vi tok en dag i Nusa Dua, hvor vi kjøpte oss en solseng hver hos Ayayoda Resort. Det var veldig fint, og kostet vel 50-60 kroner for en dag. Anbefaler ikke å dra med seg sitt eget strandhåndkle og legge seg på stranda, for det blåser mye og du vil få sand over alt. Den vinden er derimot veldig behagelig når du ligger på en solseng litt lengre opp og ser utover det krystallklare vannet. Kunne gjerne bodd en uke i Nusa Dua, for der var det sykt fint. Men ser for meg at det er litt kjedelig og isolert, så kanskje for en framtidig bryllupsreise? 

Mat: vi levde av Tripadvisor sin toppliste, og det anbefaler jeg alle å gjøre. Greit å kunne se bilder av maten og lese anmeldelser. Setter meg aldri ned på en random restaurant som jeg ikke har lest om på forhånd, det blir sjelden noen suksess. Vi fulgte naturligvis listen for Seminyak, så det er den jeg har linket til her. 

Taxi: det var mange fugler som kvitret oss i øret at vi kun måtte benytte oss av Bluebird Taxi's, for det er de eneste man kan stole på. Alle taxiene på Bali er enten Bluebirds, eller så prøver de å ligne på Bluebirds - altså er alle bilene veldig like. Vi prøvde først og fremst å holde oss til Bluebirds, men hadde heller ikke noen negative opplevelser med kopiene. Men sett deg aldri inn i en taxi uten å spørre om de kan skru på takstameteret først. Finner de på en unnskyldning til å ikke bruke takstameteret; takk nei og vent på neste taxi. Den er mest sannsynlig rett rundt hjørnet. Les om hvordan du gjenkjenner en Bluebird her, det var først da jeg fant denne at jeg skjønte hvor mange fake vi hadde kjørt med, haha :-) 

Ting å finne på: i tillegg til øyer, steder og beach clubs er det selvfølgelig en haug av andre ting å finne på på Bali. Vi fikk ikke gjort alt vi hadde notert oss, men noen av tingene er i hvert fall Bali Zoo, cooking classes (mange hotell og restauranter tilbyr det), Monkey Forrest, besøke en rice terrace i Ubud, se på templer, dra til vulkanen Kintamani osv. Tripadvisor har en liste her over ting som er verdt å få med seg. 


Værmelding: hopp over værmeldingen. Vi reiste nemlig med en klump i magen fordi vi skulle få regn og skyer hver eneste dag. Det eneste vi opplevde var 5 minutter med duskregn ÉN av dagene! Det kan likevel være lurt å oppdatere seg på når det faktisk er regnsesong og ikke på Bali. 

Sånn, det var vel det jeg gjorde meg av erfaringer på Bali. Beklager at det kom sent, men bedre sent enn aldri, eller hva? :-) Håper noen framtidige Bali-reisende kan få bruk for noe av det! 

 

DET BESTE MED Å VÆRE HJEMME

Fy søren, så godt det var å komme hjemme igjen. Det har ikke skjedd mange ganger at jeg virkelig gleder meg til å komme hjem, men etter tre uker på rømmen var det virkelig digg. 

Å kunne gå i en norsk matbutikk og handle sunn mat. Å kunne lage sin egen mat, ikke få en tallerken lesset med fries uansett hva man bestiller. Å ikke måtte spise frokostbuffet, men heller kunne ta seg to knekkebrød eller bake sine egne rundstykker. Himmelsk! Men det er ikke bare maten det handler om, dette med å være glad for å være hjemme igjen; også å sove i sin egen seng. Uten tulledyne, eller laken som det egentlig heter. Å stå opp og presse en kapsel inn i den bråkete kaffemaskinen, å ha alle klærne og eiendelene sine tilgjengelig. Å kunne dra på trening! 

Ingenting kan sies for sikkert, men det kjennes ut som jeg blir i Norge en liten stund nå. Det trenger ikke være så varmt heller for min del, bare sola viser seg en gang per dag 


I dag sov jeg helt til klokken 10, feriereglene mine for å ikke bli en deprimert zombie er å stå opp 9, senest 10. Så foreløbig er jeg i rute! Nå skal jeg komme meg på kjøkkenet og bake frokostrundstykker til resten av uken, og så skal jeg ut og gjøre ærender før en treningsøkt. Ha en fin dag :-) 

THE GOOD STUFF

Annonse 

Husker dere at jeg presenterte nyheten Farris&Juice for dere i starten av året? De er tydligvis blitt en suksess, for nå har det kommet enda en smak i sortimentet. Nemlig ananas og sitron! Og heldig som jeg er, fikk jeg i oppdrag å teste ut den også :-) 

Sist jeg testet pekte jeg ut eple som min favoritt, og jeg syns fortsatt den er kjempegod - men! Ananas og sitron er faktisk eeenda bedre enn de to andre, det er i hvert fall min personlige mening. Jeg elsker ananas og sitron, så skulle nesten tro at denne drikken var laget for meg, hehe. 

- Nytes med god samvittighet ♥ -

 Farris&Juice er en forfriskende drikk av lett boblende mineralvann fra Farriskilden med 50% fruktjuice. Den er ren, naturlig og uten tilsatt sukker eller kunstige tilsetningsstoffer. Kanskje et fint alternativ til brus? Jeg er i hvert fall en smule lei av brus etter noen uker på ferie og restaurant, og syns det er forfriskende å drikke noe annet. Med juicemaskinen som er bestilt og en liten hær med Farris & Juice i kjøleskpapet, skal jeg nok klare å slukke tørsten resten av sommeren uten å drikke noe særlig brus. 

 Perfekt å ha i kjøleskapet til å servere gjester, til å ha med i parken på en varm sommerdag, drikke til grillmaten, til fredagstacoen, til filmen på lørdagskvelden; ja, til det meste. Har du lyst til å smake den nye Farris&Juice med smaken av ananas og sitron? Eller har du smakt den allerede, kanskje? :-) 

- Besøk Farris&Juice på Facebook HER hvis du vil :-) - 

SISTE KVELDEN I KROATIA

Da var den lille ferien i Kroatia kommet til veiens ende, og i går takket vi for oss med en treretters middag i solnedgangen. Tusen takk for restauranttips i Trogir, hvor vi tilbragte den siste natten (for å være nærme flyplassen), men jeg fikk dessverre ikke testet noen av dem. Hotellet vårt lå nemlig ganske langt unna sentrum, og dessuten var det visst en veldig godt besøkt restaurant på hotellet vårt. Så vi tok bare kvelden der, vi! 

Etter å ha lest nyheter i går, var jeg enda mindre gira på å fly enn vanlig. Så jeg booket meg en ny flybillett for å ta samme fly som familien hjem - ikke så populært i et hjem for man er oppdratt til å ikke sløse med penger, men frykten var sterkere enn fornuften. Og det er den beste sløsingen jeg har gjort noen gang. På mirakuløst vis fikk jeg sitte sammen med mammaen og pappaen min, og med en liten champagne innabords gikk flyturen som en drøm. 


Utsikten fra hotellrommet siste natten. Ikke noe å klage på! Ser dere det lille fugleredet oppå utelampen? Altså, jeg smelter! Der satt det tre små fuglebebiser og ventet på mammaen sin, som var ute og hentet mat hvert femte minutt. Selv om jeg egentlig hater fugler (haha), var de så søte og små at jeg måtte styre meg for å ikke stille meg på stolen og holde dem med selskap. De ville vel blitt forlatt av moren sin hvis jeg så mye som rørte en... 

Turen til Kroatia var jo veldig spontan, så jeg har på ingen måte jaktet på gode tips eller notert meg en haug med navn slik jeg vanligvis pleier. Men jeg vil likevel anbefale Hvar på det aller varmeste. Er så utrolig fint der, både i byen, på strendene og ute på de små øyene. Utelivet skal visst også være veldig bra, men det orket jeg ikke å nærme meg en gang. Bare 100% chill med familien! Uansett; vi leide leilighet i Hvar, så jeg har ikke noen hotelltips å komme med. Men av restauranter kan jeg anbefale Dalmatino, Restaurant Park Hvar, Paradies Garden og Alviz. 


Takk for meg, Kroatia 

IKKE ET ENESTE SANDKORN


I dag har vi hatt vår siste dag på stranda her i Hvar. I morgen skal vi ta fergen igjen, og tilbringe en dag og en natt i Trogir. Så hvis noen har et helt fantastisk restaurant-tips i Trogir; del gjerne. Ellers blir det vel inn og snoke på topplisten på Tripadvisor for hundrede gang denne sommeren :-) Å si at man er lei av å spise på restaurant føles som det mest utakknemlige i verden, men jeg gleder meg faktisk ganske mye til å lage maten min selv.

Da jeg lå på stranden i dag tenkte jeg forresten på en ting; fy søren så glad jeg er for at engelsk ikke er mitt morsmål! De fleste turistene her er britiske virker det som, og de kan jo ikke ha en eneste samtale eller slenge en kommentar seg i mellom uten at alle andre forstår det. Det er jo en del av friheten på ferie, å kunne si nøyaktig hva man vil, hvor man vil, uten at en sjel forstår! Haha... 

Bilder fra en hyggelig lunsj og litt bybandring med lillebror i går. Tror det er bra vi ikke skal dele soverom stort lengre nå, tante Sofie (meg altså) har nemlig en del husregler som skal følges. Men jeg mener... Hvorfor klarer ikke folk noe så enkelt som å lade telefoner og datamaskiner om dagen, så man slipper å dø i husbrann om natten?!!! Jo mer jeg bor oppå folk, jo sikrere blir jeg på at jeg vil være singel og bo alene reste av livet. Jeg er jo den eneste som gjør som jeg sier....

Nå må jeg hive meg i dusjen og gjøre meg klar til å gå ut for middag! Til min store glede har jeg ikke et eneste sandkorn på kroppen, jeg tror det er det største plusset med Kroatia. Steiner! Ikke sand. 

FAMILY ROADTRIP

Her våknet vi opp til regnvær og torden i dag, så denne dagen har startet ganske tregt. Har brydd meg mer om boka enn om solkremen, for å si det sånn. Men nå begynner det å lysne opp, og himmelen er blå, så jeg får vel snart komme meg ut av leiligheten. Mamma og pappa er på roadtrip til Stari Grad, men jeg gadd rett og slett ikke å være med. Vi var på roadtrip alle fire i går, og jeg ble minnet på hvor pyton jeg syns det er å sitte innestengt i en liten bil med hele familien og kjøre rundt for å jage fine steder og spise is mellom slagene. Jeg fikk kallenavnet "tante Sofie" i går, ettersom jeg lever en evig kamp for fartsgrenser og trafikkregler mens jeg er passasjer. Sykt slitsomt, haha... Så nei takk til roadtrip med familien, jeg er på ferie. 

Vi fikk dog sett noen fine steder i går, men jeg noterte meg ingen navn. Jeg syns uansett at Hvar Town er det fineste området her :-) 

 
Jeg vet ikke helt hva dagen bringer nå, men det er egentlig deilig å ikke ha en plan. Tror jeg skal ta med meg boka og gå for å finne et sted som selger ferskpresset juice. Ble helt hektet på Bali! Jeg henger alltid så langt bak med sånne ting, og har skippet juicemaskin-kjøret helt - nærmest boikottet det de siste årene fordi folk har mast så sykt om de jævla juicemaskinene sine. Men nå! Det er det første jeg skal kjøpe når jeg kommer hjem, haha :-) 

NÅR SOLEN GÅR NED

- Gidder du bare å si i fra når du er klar, så jeg kan åpne øynene og smile.....

All den sola er virkelig et luksusproblem, altså! Haha :-) 


Det var en trøtt og sliten gjeng som forlot leiligheten og dro ut for å spise middag i går. Men vi kom oss gjennom middagsritualene når man er på ferie (forrett, hovedrett og dessert til den som er ekstra utholdende), og gikk deretter for å se litt på byen. Det er så fint her! Er det veldig galt av meg å si at jeg syns det kanskje er finere enn Bali? Det føles som å banne i kirken. Hit tar det tross alt bare en halv dag å komme seg - mens Bali tar et døgn.... Jaja. 

Her er noen bilder fra kvelden i går. Jeg har ikke bedt foreldrene mine om tillatelse til å legge ut bildene, så det er fare for at de blir sure på meg. Så gi dem gjerne et kompliment eller to i kommentarfeltet, så jeg ikke blir drept.... :-) Vil jo bare vise fram det fineste jeg har, det ligger i menneskets natur, det. 


I dag har vi sovet lengre enn vi vanligvis pleier på ferie, og venter nå på frokostbudet aka pappa, som er ute for å handle inn. Etter det skal vi enten på stranda og sløve hele dagen - eller leie bil og kjøre rundt, hvis flertallet stemmer for det. Jeg holder en knapp på stranda. Øyhoppingen i går var litt sånn... Endelig funnet en behagelig liggestilling på klippen hvor ingen spisse steiner stikker opp i rumpa mi, så la oss dure videre til neste øy. I dag kunne jeg tenke meg en solseng sammen med boka mi! 

Håper alle har en fin dag! 

BEST DAY EVER

Jeg har ikke ord for hvor happy jeg er over å være i Kroatia sammen med hele familien min! Vi befinner oss nærmere bestemt i Hvar, og jeg tar meg selv i å lure på hvorfor ingen har fortalt meg om dette stedet før. Altså... Jeg liker det bedre enn Bali - tror jeg! Nå har jeg bare vært her i et døgn, det skal sies, men jeg elsker stedet allerede. 

I dag har vi hatt en dag med så mye latterkramper og frisk luft at alle er gått i seng allerede. Haha! Det står en gigaaaantisk yacht i havnen her som heter "Lucky Me". Vi bet oss merke i navnet, og i dag ville vi også tilbringe dagen på båt. Vi leide verdens minste jolle med motor, og døpte den "Poor Me". Den gikk så sakte at man kunne rukket å ta en hel utdannelse mellom hver øy vi besøkte. Vi besøkte tre øyer i dag - solte oss, badet, lekte med GoPro under vann, leste, spiste lunsj og drakk drinker. Dagen har virkelig vært helt perfekt! Bortsett fra veien hjem med båten ikke ble helt som planlagt. Det ble så SYKT med bølger. Alt for store bølger for lille Poor. Så der satt vi i sjøspruten og lo så tårene trillet, av synet av hverandre. For en gjeng. 

Her er noen bilder fra dagen :-) Haha, det siste bildet der er fra turen hjem. Jeg hadde ikke dukket hodet under vann hele dagen fordi jeg ikke orket å vaske håret på kvelden. Det kunne jeg bare glemme alt om, vi krøp i land som fire våte katter da vi kom tilbake til havnen i Hvar. Hva syns dere om badeskoene mine forresten........ Jeg dør. Sommermote!

Nå blir det en kort lesestund før øynene glir igjen av seg selv. Nattinatt!

VINN SOLO GOODIEBAG

Annonse


Husker dere at jeg fortalte dere om Solo Goodiebag-appen tidligere i år? Den gang hadde jeg på meg Solo-genser, og i går kom det en pakke med litt mer sommervennlig Solo-stæsj. Gøy!

Solo har utviklet en gratis app, hvor alle Solo-fans kan vinne stæsj fra favorittbrusen sin. Gjennom hele året deles det ut ting som Solo-gensere, luer og solbriller - og ettersom vi kun er i juni, er det myyye mer som skal deles ut. For å vinne noe av stæsjet, må du bare laste ned appen (nevnte jeg at det ikke koster noe?) og følge med når du ser en Solo-reklame. Hver Solo-reklame du ser vil nemlig ha en kode i seg, som registreres av appen. Så når du ser reklamefilmen er det bare å fiske fram appen ASAP! Du får beskjed med det samme om du har vunnet eller ikke - og fortvil ikke; hvis du ikke vinner, vil du likevel få Solo-dollar på din konto, og når du har samlet nok kan du hente gratis Solo i buikken. Win! 

Her er noe av Solo-stæsjet for sommersesongen; strandhåndkle, headphones, solbriller, flipflops og regnjakke. Strandhåndkleet blir en keep for min del, sommerlig og fint! 

Alright, så her kommer en forhåpentligvis enkel forklaring på hvordan du går fram: 

♥ Last ned Solo Goodiebag-appen. Her kan du laste ned hvis du har iPhone, og her for android. 
♥ Følg med på Solo-reklamer og finn fram appen din når du finner en! Legg inn koden, og du får beskjed med én gang om du har vunnet eller ikke. 
♥ Vinner du ikke, vil du likevel få Solo-dollar som kan byttes inn i gratis Solo. 
♥ Nytt i juni er at du også kan vinne stæsjet og gratis Solo med koder på Solo-flaskene du kjøper i butikken! 
♥ Et lite tips er å følge med på Facebook-siden og Snapchat'en til Solo (@solosoftdrink) for å få hint om hvor du kan finne koder. 


Og her kommer et hint fra meg! Se videoen HER, og finn koden som du kan bruke i appen din :-) 

 

 

    

REPACKING

God morgen! :-) I skrivende øyeblikk sitter jeg på toget, på vei til Oslo Lufthavn. Jeg skal fly til Split, og ta båt videre til en øy hvor mine tre beste venner allerede befinner seg. Herregud, som jeg har savnet dem ♥♥♥

Det var null problem å stå opp klokken 4 i natt. Jeg er jo fremdeles på Bali-klokka, og der er det vel midt på dagen nå. Men jeg må innrømme at jeg fremdeles føler meg litt skutt etter reisen hjem, haha. Har løpt rundt som en zombie i to dager nå for å gjøre alt jeg skulle rekke, samt vaske alle klærne fra ferien og legge dem tilbake i kofferten. Byttet ut noe, da. Føler meg litt ferdig med det bade taste and no makeup partyet jeg hadde i Bali... 


Shit, nå begynner jeg å lure på om jeg bare har pakket rosa ting. Det håper jeg ikke. Uansett, vi blogges fra Kroatia! 

24 HOURS LATER

Etter 24 timer på reisefot er jeg "endelig" hjemme. Den første flyturen som varte i ti timer humpet og ristet hele veien, så flaks for meg at jeg hadde tatt en gavmild dose flymedisin før avgang. Ikke så flaks for min kjære reisepartner. Da vi rullet inn på Gardemoen i dag morges, kunne hun nemlig meddele at jeg ikke bare hadde brukt mitt eget flysete som seng - men halve hennes også. Og som om ikke det var nok; det samme hadde det fremmede mannfolket på hennes høyre side gjort. Så der satt hun, time etter time, med et hode på hver skulder. STAKKARS! Haha, jeg må le. Hadde det vært meg som satt der som dritten i midten, hadde jeg kriget med kraften av to albuer... 

Det var helt himmelsk å vri om nøkkelen til leiligheten og endelig være hjemme i leiligheten. Og for et alenemenneske som meg, var det også deilig å bare være helt alene. Skulle gjerne hoppet rett til sengs, men siden jeg skal ut og reise igjen var det bare å sette på klesvask og løpe ut for ærender. 


Haha, GoPro ass! Har sikkert en time med filmklipp til sammen, hvor Malin og jeg svømmer, gurgler, står på hender, stuper kråke, lager bobler, synger, poserer, hopper og danser under vann....... Hva man ikke finner på når dagen på solsenga blir litt for lang! 

Kjenner at Bali-savnet kommer krypende allerede, for et paradis på jord ♥ Jeg skal lage et innlegg med linker og tips ut i fra det vi har sett og gjort, men det må nesten bli i morgen. Nå skal jeg legge inn resten av bildene fra turen på Macen og sovne til noen episoder av den nye sesongen av Orange is The New Black :-) 

DEN SISTE SOLNEDGANGEN

Nå nærmer det seg slutten på Bali-oppholdet, og i kveld tok vi turen opp til takterrassen på hotellet. Som jeg kommer til å savne den takterrassen! Perfekt for drinker og kortspill. Solnedgangen er ikke bare vår siste for denne gang, men også vår første. Som vi har sittet og stirret på altså. Vi har vært så busy under alle de andre solnedgange, så har liksom ikke fått den ordentlig med oss. 


For et nydelig sted :-) Overfladisk fun fact, forresten! Nå har jeg ikke brukt sminke på to uker - jeg tror nesten det er personlig rekord. Sykt deilig! Har nesten glemt hvordan jeg ser ut med masken, kommer sikkert til å føle meg som verdens peneste når jeg kommer hjem og pynter på trynet igjen. Haha. 

Vi har en hel dag igjen i Bali i morgen, så vi blogges vel før avreise :-) 

 

BEACH CLUB DAY

Nye steder og fremmed mat kan slite litt på "helsa" (haha), så de to siste dagene har vi tatt det helt med ro og holdt oss i nærheten av hotellrommet vårt. Med andre ord ingen yoga langt inne i skogen eller fjelltur for å se på vulkanen. 

I dag fant vi derimot en liten beach club som passet oss mye bedre enn hva Potato Head så ut til å gjøre, nemlig Mozaic Beach Club. Den ligger bare en kilometer fra hotellet vårt, og der har vi kost oss store deler av dagen i dag. Store og behagelige senger, god service, deilig mat og juicer - og en frisk bris fra havet som det gjerne kunne vært enda mer av. For en varme! Men altså; veldig lite partystemning, mye mer chill enn Potato Head. Og du risikerer ikke å ligge i bakgrunnen på tre hundre Insta-bilder mens du gaper over et sugerør og lar svetten renne nedover ansiktet :-) 


Veldig deilig å ligge og slappe av utenfor hotellet i dag! Det er nemlig DÅRLIG stemning og mye negativ energi ved bassengkanten vår om dagen. For det har sjekket inn en skikkelig bridezilla, sammen med sin kommende ektemann og forlovere. Hun er seriøst så sur og misfornøyd at vannet i bassenget blir rødfarget. Skjønner at det kan være litt sress å skulle gifte seg, men kom igjen a. Du er på Bali, og mannen din gjør absolutt alt du ber om - men neida, du bestiller flaskevann til å helle over kroppen når du er varm, knipser på servitøren fordi skjeen du fikk var for liten, kjefter på mannen fordi han har lyst på Cola og står i fare for å bli feit og reserverer fire solsenger mens du spiser frokost i FIRE timer. Tipper ekteskapet ditt tar slutt fire minutter etter at det har startet! Det var dagens utblåsning, haha. 

Nå ligger Malin og jeg i hver vår seng på hotellrommet med pysj og fire lag aftersun. Det er så deilig å være her, jeg vil virkelig ikke hjem. Heldigvis er neste flybillett allerede i boks, så jeg rekker så vidt å snu i døra. 

God natt, alle sammen! 

ALENETID MED DREAM SORBET

Annonse

Før jeg reiste til Bali, fikk jeg teste to nyheter fra Diplom-Is; Dream Sorbet med mango og Dream Sorbet med bringebær. Jeg er solgt! Begge sorbetene er utrolig friske, og de smaker virkelig av mango og bringebær, ikke noe syntetisk skvip her i gården ♥

Den er det perfekte tilbehøret til en alenekveld med et magasin eller en lettbeint TV-serie. Kan nesten ikke beskrive hvor godt de smaker. Men selv om jeg helst vil spise rett fra boksen, i morgenkåpa, alene i sofaen (hva da singel), ser jeg for meg at den er helt perfekt å servere som dessert, i en smoothie, eller til og med i en frisk sommerdrink når jeg har besøk i sommer. 

- smaken av sommer - 

Hvis jeg skal velge en favoritt, så må det være bringebær. Det kunne jeg nesten gjette bare ved å se på boksen, jeg elsker bringebær. Og den skuffet virkelig ikke. Tror jeg spiste en halv boks bare da jeg skulle teste sorbeten for å skrive om den.... Nam! 

Sorbeten er et litt sunnere alternativ til den vanlige iskremen, og dessuten er den fri for laktose. Så; absolutt et godt tips til deg med laktoseintoleranse også! Jeg har så mange rundt meg med laktoseintoleranse at den er perfekt å ha i fryseren, klar til servering når jeg har besøk. Sammen med noen friske bær og kanskje litt frukt blir det jo den perfekte desserten. 

Prøv Dream Sorbet neste gang du skal unne deg noe godt nå i sommer, du vil ikke bli skuffet. Og les mer om Diplom-Is sitt sortiment her hvis du ønsker :-) 

VI ENDTE OPP I NUSA DUA

I dag morges hastet vi litt avgårde, for vi hadde lest at hvis man skal på Potato Head, burde man være der når det åpner for å få solseng. Men vi visste ikke at det var så populært at man måtte være der før det åpnet, for da vi kom to minutter før åpningstid, var det 50 meter med kø. Det ble ikke noen solseng på oss hos Potato Head Beach Club, å være nummer 6 på en venteliste kan være en evighet når det gjelder en solseng. Dessuten var det jo ikke dagsfylla vi var ute etter i dag heller, og fikk litt den viben av stedet. Men absolutt et perfekt sted hvis man er en jentegjeng som vil drikke frozen margaritas mens solen gjør sin jobb - kan jeg tenke meg! :-) 

Vi hoppet i en taxi utenfor, og ba sjåføren om å kjøre oss til Dreamland Beach. Det nektet han, for der var det skittent. Han mente at vi heller burde dra ut til en øy, fiske vår egen middag og sove på stranda under stjernene. Nå vel, han kjenner oss dårlig, tenkte luksusdyrene i baksetet. Han ramset opp en haug av strender, og skravlet i vei. Plutselig hadde vi kjørt i en time (det skal sies at trafikken er veldig ille her på fredager), og vi begynte å bli ganske oppgitt baki der. Så vi ba ham sette av oss på nærmeste strand, som ble paradiset Nusa Dua Beach. Hvem vet hvor langt vi hadde kjørt hvis han fikk bestemme! Men vi var veldig fornøyd med stedet vi endte opp på. Kjøpte oss hver vår solseng, og lå hele dagen og slappet av i den mest behagelige vinden man kan tenke seg. Det vi så av Nusa Dua var nydelig! 
Det er like deilig som det ser ut som! Jeg vil ikke hjem til Norge!!! Faktisk, så har vi lekt oss med tanken på å ta en svipptur til Australia, siden det bare er noen timer med fly fra Bali. Noen Bali-kjennere som kan fortelle oss om det er et stress uten like å ta et døgn i Perth? Blir sikkert ikke til at vi gjør det, men hadde det hadde vært veeeldig gøy - når vi først har drasset oss rundt halve kloden. 

Nå er det kveld her i Bali. Vi har spist middag på et sted som heter Taco Casa, og er så mette at det virker som om eneste utvei her i livet er å pakke seg inn i dyna. Nattinatt :-) 

 

EN DAG I BALI ZOO

Her om dagne var vi som nevnt i Bali Zoo, og det var et fantastisk fint sted. Jeg ble helt forelsket i mange av dyrene, spesielt de søte apekattene. Om jeg bare kunne ha en apekatt som kjæledyr... ♥ Kvelden før vi skulle dit hadde Malin fortalt meg om en dame som fikk revet av ansiktet og armen sin av en chimpanse som ble holdt som husdyr, så jeg tror nok ikke det ville vært en god idé uansett. Men dagen etter stod jeg med apen Paris på skulderen, og fikk nærkontakt med en søtnos likevel. 

Fuglene og slangene holdt jeg meg for det meste unna - for å komme videre i parken måtte man gå gjennom en liten tunell med slanger (riktignok bak glass), men da lagde jeg bare skylapper med hendene og hastet gjennom med vettet i behold. Det man ikke ser har man litt mindre vondt av! 

På slutten av oppholdet spiste vi lunsj i restauranten, de hadde en kjempegod buffet som fulgte med i pakken vi hadde kjøpt. Og utsikten var nesten det beste! Forbi oss trampet elefant etter elefant - ikke hverdagskost til måltidet. Tok flere hundre bilder i zoo'en, men her er noen av favorittene: 

I dag har vi ligget ved bassenget og lest ferdig hver vår bok, og nå har vi akkurat dusjet og skal gjøre oss klare til shopping. Vi hadde egentlig ikke store shopping-planer for turen, men det er jo  mange fine butikker her i Seminyak-området! Hva kan man gjøre...  

INGEN SOMMER UTEN BETAKAROTEN

Annonse

Nå er vi tilbake fra spa, og det var sååå deilig! De har en snodig form for hodebunnsmassasje her, men det er absolutt favorittområde å få massasje. Ah, velvære ♥

Før vi skal kle på oss og gå ut og spise, vil jeg gjerne minne dere om tilbudet på Betakaroten fra Good For Me.

Bestill her, og få første levering til kun 99,-. Vanligvis koster det 249,- for en levering, så det er et kjempetilbud :-) Du kan også huke av for "engangskjøp", da vil du kun få levering én gang og ikke bli abonnement.   

Både Malin og jeg har med oss hver vår Good For Me Betakaroten hit til Bali, og vi har begge holdt huden vår frisk og fornøyd. Ingen solbrenthet eller soleksem her i gården - og det er først og fremst grunnen til at jeg tar betakaroten. I tillegg er det jo et pluss at man får fortere farge og at brunfargen holder lengre, men å passe på huden er prioritet nummer én! 

Solen er jo så sterk her i Bali, så det er virkelig viktig å smøre seg med høy nok faktor og ikke ligge for lenge. I Norge har sommeren kanskje latt vente på seg litt? Jeg leste i stad at nå er den på vei for fullt, så da blir det vel behov for både solkrem og betakaroten hjemme også. Please hold på sola til jeg kommer hjem, får aldri nok! ♥


PS. Når jeg har skrevet om denne betakarotenen tidligere har jeg fått spørsmål om hvordan den er å svelge. Min erfaring er at den er lett å svelge - den er ikke for stor, og er glatt så den glir rett ned. Nå skal det sies at jeg er vant til å svelge store algekapsler og andre typer vitaminer, så det er nok individuelt. Men jeg tror de fleste skal klare å få ned denne, altså :-) 

Nå er det på med tøyet og ut og spise. Malin har valgt en spansk tapasrestaurant for kvelden. Jeg furter ikke, for å si det sånn! 

FRIES BEFORE GUYS

God dag! Mens dere mest sannsynlig har ligget og sovet hjemme i Norge, har jeg ligget ved bassenget og solt meg med den daglige dosen bok, diet coke og fries med chilidip. Nam! Vi orket rett og slett ikke å ha noen planer i dag, vi fikk nok av trafikken gjennom Denpasar i går. Veldig glad for at vi ikke bosatte oss der! Snakker om trafikk.. Vi tenker muligens å ta en "heldags" for å se de obligatoriske tingene som rismarkedet, vulkanen og et tempel osv. Men vi orker ikke sitte i bil i 12 timer, så vurderer å begrense oss til å stoppe 3-4 steder. Hva syns dere som har vært her er heeelt must see? Vulkanen og rismarkedet er vel allerede bankers - monkey forrest og en eller annen foss er vi ikke interessert i. Misforstå meg rett; aper er mitt yndlingsdyr, men vi har hørt rykter om at apene der er noen frekkaser! :-) 

Det eneste vi ikke er superfornøyd med på hotellet er maten. Frokosten er bra, men å spise i restauranten er ganske smakløst. De prøver nok å ha litt av alt, i stedet for å være skikkelig gode på noe. Så derfor har vi som regel endt opp med hver vår pomfri ved bassenget, bare for å få i oss noe i løpet av dagen. På kveldene har vi tenkt å prøve ut nye restauranter fra topplisten på Tripadvisor. I går bestemte jeg, i dag er det Malin så tur - så det blir spennende å se hva hun har plukket ut.

Nå skal vi på spa igjen, har booket massasje for rygg, skuldre og nakke. Jeg gleder meg! Ha en fin dag, alle sammen ♥

HOT DOGS OR LEGS

Hot dogs or legs? Førstemann som svarer riktig vinner en flybillett til Bali og kan sove mellom Malin og meg. Neida. Men hei fra Seminyak! Her koser vi oss såååå mye, og vi er overlykkelige over både hotell og location. Vi var ganske skitne og slitne da vi kom hit, men det gjorde bare at vi ble ekstra takknemlige for hotellet. Nytt og fresht hotell, hver vår deilige seng, aircondition som alltid holder perfekt temperatur, en stor terrasse i øverste etasje på hotellet med utsikt over hav og basseng. Nei, det kunne ikke blitt bedre ♥

Etter at vi kom hit har vi solt oss, shoppet litt, spist, fått massasje og pedikyr, og i dag startet vi dagen med å dra til Bali Zoo. Kommer eget innlegg med bilder fra det. Tenkte å vise noen bilder jeg har tatt rundt på hotellet, det er så deilig her! 

Etter at vi følte oss forsynt i solen i går, tok vi taxi til flea market som ligger 5-6 minutter unna hotellet. Det er et ganske lite marked, men de har noen fine strandklær, vesker og souvernirer - mellom alt juggelet og falske Chanel- og Jimmy Choo-vesker. Vi trengte begge en beach bag, og fikk tak i hver vår hjemmesnekrede. Det ble ikke noen Chanel beach bag denne gangen, gitt... :-) 

Vi bestemte oss for å spasere på veien hjem, for vi hadde sett så mange fine butikker på veien. Jeg har ikke knipset noe særlig med bilder inne i butikkene, men dere skulle sett. Jeg får lyst til å kjøpe en villa her på Bali kun for å innrede den, det er så mye vakkert interiør at det svir et eller annet sted i nærheten av hjertet når jeg må forlate butikkene uten å kjøpe noe. Jeg er svak for buddhaer, badekar hogget i stein, puter av skjell, gigantisk "stygg" popkunst - og you name it. De har så mye som jeg burde hatt i hjemmet mitt her! Kanskje jeg kan få shippet noe hjem? Det vurderer jeg virkelig. 

Shout out til hunden Skar fra Løvenes Konge, forresten. Han fulgte etter oss et lite stykke på veien hjem, der vi gikk med hjertet i halsen. Problemet var nemlig at Skar ikke lignet på Skar, men på en av de jævlige hyenene. Sliten kar! Ellers er det veldig mange søte dyr her - blant annet Kat Moss, som bor på hotellet vårt ♥

Nå er det vel midt på dagen hjemme hos dere, her er det kveld og jeg skal legge meg under dyna med feriens andre bok; En fortelling om Norge. Stalker var dritbra, jeg skulle ønske jeg ikke hadde slukt den så fort, for nå savner jeg den. Nattinatt!

NUSA LEMBONGAN

I går, etter å ha sovet ut til formiddagen etter en natt i tidenes dyrehage, dro vi som sagt på en liten oppagelsesferd på Nusa Lembongan. Vi bestemte oss for å gå til fots, ettersom jeg ikke har noe erfaring med scooter, og dessuten er det en veldig liten øy og det går helt fint å gå over alt. Etter en liten kikk på kartet, bestemte vi oss for å gå langs kysten og besøke to strender.

Vi startet selvfølgelig i Mushroom Bay ettersom det var der vi bodde, og gikk først til Sandy Bay. Der sjekket vi inn på Sandy Bay Beach Club for å spise lunsj, et utrolig fint sted med både restaurant, spa og basseng. Vi fikk litt av en utsikt til lunsjen - det var så mye vind og bølger at man ble frarådet på svømme i havet. Ikke så rart. De bølgene vi var vitner til, kunne sikkert knust både hus og biler mot klippene. Men vakkert var det!

Table for two! ♥ Satt man her på første rad, fikk man riktignok en liten dusj i fleisen nå og da, men det kan sikkert være veldig deilig hvis man trenger litt nedkjøling. Etter lunsjen hoppet vi ned på stranda nedenfor beach cluben, og kjente litt på bølgene. 

Vi fulgte stranda bortover, og gikk oppover en ganske kronglete sti på et berg av spisse tagger som sikkert var formet av bølgene - her var det helt nødvendig med sko, men det finnes selvfølgelig bedre veier dit. Vi var bare litt in the moment, og lekte fjellaper eller noe. Etter noen nesten-fall og knall kom vi opp på en grønn slette hvor vi møtte ekstreme bølger som slo inn i berget og lagde regnbuer i lufta. Sykt deilig og så der og kjenne små dråper av sjøen, og ikke minst nyte utsikten. 

Siste stopp for oss ble Dream Beach, der var det så deilig at vi dro de alt for tynne og alt for smale "I <3 Bali"-håndklærne våre fram, og la oss ned med hver vår bok. En idyllisk liten strand med tilhørende beach club, basseng og restaurant - og det går an å leie små strandhytter her også. Vi ble dessverre statister på bryllupsbildene til et nygift par, men de bildene havner mest sannsynlig på en kommode i Japan, så det får gå greit. Haha :-) Vi lå helt til klokka var så mye at vi måtte gå for å rekke hjem før mørket senket seg, og gikk samme vei tilbake så vi ikke skulle rote oss bort. 

Selv om det ikke ble den lengste utflukten, er jeg veldig glad for at vi fikk sett noe av den vakre naturen på øya. Det er vel først og fremst den man kommer for! På veien hjem sa vi hei til monsterbølgene igjen. Kanskje like greit at vi ikke la ut på en lengre svømmetur... 

Er jeg alene om å alltid ta sånn cirka 40.000 naturbilder, og etterpå sitte og lure på hva i alle dager jeg skal med dem? De blir sjeldent lagt ut eller sett på igjen, det er jo egentlig dritkjedelig for alle parter, hehe. Men akkurat på Nusa Lembongan er det helt innafor med noen naturbilder syns jeg. Fargen på vannet sørger for det :-) 

Etter utflukten vår dro vi ut og spiste, det ble øl (Bintang så klart) og pizza.  Og så var det tilbake på hytta, da. Vi bestemte oss for å kaste pysjen med lange armer og lange bein, og bare sove oppå dyna i truse og topp. SÅ. VARMT. Uten å overdrive brukte vi opp over en halv flaske Mygga hver - men til gjengjeld slapp vi unna et eneste nytt medlem i myggstikk-familien. Kanskje det var gekkoen på taket som beskyttet oss? Den skrek i hvert fall noe j**lig i natt også. 

I dag sjekket vi ut av den lille hytta vår. Jeg nikket ivrig da han som drev stedet sa at jeg var nød til å skrive noe pent på Tripadvisor, men var egentlig mer opptatt av å få vite hvor stor gekkoen som bodde på taket vårt er. Det ville han ikke svare ordentlig på, så jeg regner med at det er en svær skapning av en øgle. Jeg er glad vi aldri så den! 

Ok, så Nusa Lembongan... Anbefales på det varmeste til alle som er interessert i å dykke og/eller surfe. Det er nemlig ikke så mye annet enn det og strandliv som skjer ute på øya. Den dagen vi hadde lyst til å snorkle var jo havet alt for vilt, så det ble lite vannaktivitet på oss, det får vi heller ta igjen på Bali selv om det kanskje ikke er like idyllisk. Vi er begge glad for at vi besøkte øya, men både transporten og nettene var litt sånn... Lite komfortabelt. Men nå er vi i hvert fall litt mer villmenn enn da vi ankom, og jeg har ikke sett meg i speilet eller fikset meg på snart tre døgn. Det har vært deilig, det! 

Nå er vi tilbake på Bali. Sjekket inn på luksushotell, fått hver vår seng, slengt klærne i en kasse så de blir vasket i morgen tidlig, og booket spa. HERREGUD, jeg er meg selv igjen ♥

KRYPDYR VS LUKSUSDYR

Akkurat nå befinner vi oss på øya Nua Lembongan, en fantastisk vakker øy. Vi fikk noen i hotellresepsjonen til å ordne transporten kvelden i forveien, og ble hentet i bil og kjørt ut til båten. Båtturen ut hit tok rundt en halvtime, og var... Ikke noe for de sjøsyke. Tror båten var i lufta mer enn den var i vannet, og det smalt som bare det der vi suste avgårde i noe som kjentes ut som 150 km/t. Haha! Men det gikk veldig bra, og synet som møtte oss da vi kom fram gjorde at det var verdt det:

No filter! Vi var ganske svette etter båtturen, så det fristet å bare løpe ut i vannet med alle klærne på og bli der. Men vi ble stående en stund og vente på baggasjen vår (hvis noen skulle lure så var det ikke noe problem å ha med seg koffert og bag - du slipper å bære noe selv), og transport videre til hytta vår. 

Velkomstkomiteen som holdt oss med selskap mens vi ventet på transporten. Ligger i skyggen og koser seg med en sigg ♥ 

Jeg var ganske spent på strandhytta jeg hadde booket oss inn på - den ligger i Mushroom Bay, som skal være et av de tryggere stedene på øya å snorkle og bade. Hytta var fin den - å se på, altså. 

De som jobber her var også veldig hyggelige, men dessverre så var ikke anlegget - altså basseng, solsenger og restaurant så veldig tiltalende her, så vi gikk til "naboen" for å spise lunsj etter å ha innstallert oss i hytta. Vi fikk i oss en Bintang Beer og en heftig burgrer, og plumpet rett ut i vannet etterpå :-) 

Mushroom Bay

Etter lunsj tok vi noen timer på solsengen, med bok, søvn og krypdyr, før vi dro ut og spiste på kvelden. Og kveldene her. Fy søren. Paradis på dagtid, mareritt på kveldstid. Jeg kan godt være den første til å si det; jeg er et luksusdyr. Jeg trives best på et nytt hotell med tette dører og aircondition som funker. Og uten en dyrehage på taket. Natta her var et mareritt. Vi har begge ligget våkne store deler av den, fordi en hel familie med gekkoer står på taket og uler. Det er så åpent her at det høres ut som de står i fotenden av senga. Selv om gekkoer ikke er farlige, og selv om de spiser andre irriterende krypdyr, er de i øglefamilien og de er dritekle. Jeg lå våken fra 4-ish, og i 6-tiden begynte hunder å gjø, haner å gale og gresshopper å tikke - sammen med gekkoenes svært spesielle lyd, var det litt av et orkester. I tillegg var det SÅ varmt, så det var helt umulig å sove. Vi sovnet av utmattelse utpå morgenkvisten, og våknet ikke før i 11-tiden. Midt på dagen her, ettersom det blir mørkt allerede i 6-tiden. Haha, jeg må bare le. Vi klarer én natt til, nå vet vi i hvert fall hva vi kan forvente. Og så gleder vi oss veldig til å dra tilbake til Bali i morgen, det neste hotellet kommer til å føles som luksus uansett hvordan det ser ut. 

I dag har vi gått på oppdagelsesferd her på øya. Det var helt fantastisk vakkert, men mer om det i neste innlegg. Nå skal vi kle på oss og gå ut i mørket for å finne en restaurant. Er så mørkt her at man nesten burde hatt på seg hodelykt!

Hei så lenge :-) 

ONE NIGHT ONLY

Hei fra Bali! 

Nå har vi reist i over et døgn til sammen, men jeg har ikke et eneste klageord å komme med. Reisen har gått over all forventning. Det er faktisk en av de mest komfortable reisene jeg har hatt - kanskje fordi jeg hadde så lave forventninger? Skal innrømme at jeg felte noen tårer da flyet fra Oslo lettet, men en som får TRE SETER FOR SEG SELV og fri tilgang på champagne gråter ikke lenge. Malin og jeg var faktisk så heldige at vi fikk en treseter hver, så vi lå og slappet av hele turen til Doha. Så det var seks-syv veldig behagelige timer. 

Da vi kom til Doha ble vi sjekket opp - hold deg fast - tre ganger. En av gangene av en guttegjeng som ville ha oss med til Casablanca. Vi takket pent nei - vi trodde at Casablanca var en restaurant på flyplassen, og hadde jo nettopp vært på Burger King... Haha. Etter en tannpuss på toalettet, gikk vi til gaten vår, og bortskjemte som vi var etter første flytur, utvekslet vi misfornøyde strofer da vi fant ut at det var stappfull flight. Men det ble ikke noe problem i det hele tatt. Turen tok ni timer og tre kvarter, og vi sov i sikkert seks av dem. Ikke en dypeste og mest behagelige søvnen på denne jord, men vi var begge enig om at denne turen har gått smertefritt. Halleluja, sier jeg bare! 

Jeg er sikker på at vi hadde det mer komfortabelt enn de på first class! Haha. Nå ligger vi i hotellsengen på et hotell vi sjekket inn på for noen timer siden. Her i Legian skal vi bare bo i en natt, for i morgen tidlig skal vi ut på en øy og være der i noen dager. Jeg lager et eget innlegg med hotellene vi bor på etterhvert, når jeg har noe å si om dem. 

Vi er ganske trøtte og svimle nå, så vi skal straks lukke øynene. Men må si jeg er imponert, vi har både vært ute og spist og rukket å shoppe litt etter at vi sjekket inn på hotellet. Men den gratis massasjen som fulgte med rommet har vi stått over - vi hadde sikkert sovnet og blitt liggende der i morgen. 
Jeg håper jeg har internett ute på øya, men har virkelig ikke peiling på hvordan standarden i strandhytta vår er. Så kanskje snakkes vi i morgen, og kanskje snakkes vi om et par dager. Håper aller har det bra ♥

REISEN TIL BALI HAR BEGYNT

Sponset koffert 

Hei fra Gardermoen! :-) 

Malin og jeg har innstallert oss på kafé, og har akkurat fått i oss litt mat. Jeg er selvfølgelig nervøs som bare det, men prøver å tenke på andre ting enn at jeg skal sitte på et fly i over 17 timer, og reise i et døgn til sammen... Skal snart ta en liten dose "balium" som jeg velger å kalle det, og da blir jeg forhåpentligvis så chill at til og med fallskjermhopping lyder fristende. 

Her om dagen fikk jeg en helt perfekt gave fra Delsey Paris, nemlig ny koffert og håndbaggasje. Den svarte kofferten min stod dessverre på terrassen da jeg sprayet gullhylla, så jeg var litt irritert over at jeg måtte reise til Bali med en koffert full av gullglitter. Men så kom disse to herlighetene på døra, og det er de beste koffertene jeg noen gang har hatt. Nå har jeg riktignok ikke reist med dem enda, men de virker i hvert fall veldig solide - og hjulene ruller som en drøm. Fine å se på er de også! Det er bare den store kofferten som blir med på tur denne gangen, som håndbaggasje må jeg ha bag denne gangen. Vi skal jo på litt utflukter og sånt, så da er det greit å ha en stor bag i stedet. Det var flere som mente at vi burde reise med sekk i stedet for koffert - det kan folk se lenge etter at jeg gidder, haha. 

Her kan du se hvor Delsey Paris selges, det finnes garantert en butikk i nærheten av deg hvis du er keen på en fantastisk koffert :-) 

Her er mine must haves i håndbaggasjen for denne lange reisen! I tillegg har jeg med sovemaske, lip balm, caps, tannbørste og rent undertøy. 

Har noen prøvd denne type ørepropper før? Jeg er ikke så fan av å bruke ørepropper, så tenkte jeg skulle prøve noe nytt denne gangen. 

To reiseklare jenter i joggedress! Haha. Jeg er egentlig ikke så fan av å kjøre dassestilen når jeg er ute og reiser, men siden vi skal fly så lenge så tenkte vi at joggis og joggesko var helt innafor. Vi kjøpte matchende på Bik Bok i går, bare for å være ekstra turister... 

Nå skal vi gå til gaten, for å være sikre på at vi får ha håndbaggasjen rett over plassene våre! Gud, så glad jeg er for at vi skal fly med Qatar, det er et lite lyspunkt opp i alt dette. Sånn i tillegg til at vi snart skal kose oss på Bali i to uker... :-) 

Og hvis noe skulle gå til helvete, så var jeg lykkelig da det skjedde - og jeg elsker mammaen min, pappaen min og lillebroren min over alt i hele verden ♥♥♥

DIY: HYLLE I GULL


Okey, så her er mitt nyeste DIY-prosjekt. I likhet med forrige runde med marmorbordet, grunnet dette i at jeg forelsket meg i et svindyrt møbel som det er fort gjort å gå lei av. En hylle i gull. For alt jeg vet kan jeg forvandles fra gullmennekse til sølvmenneske på et par måneder, så da bruker jeg helst ikke dyre dommer på møbler som kanskje må byttes ut. 

Så, ja. Jeg kjøpte en billig IKEA-hylle og en haug av spraymaling, og satte i gang med å spraye. Slik ble resultatet: 

Ikke så alt for verst, eller hva? 15.000 kroner spart! Haha, nå skal det sies at jeg aldri har tatt i spraymaling før, og det var klønete herifra til månen. Jeg har holdt på ute på terrassen, og det er en del gullstøv der ute nå, så den må skrubbes. Det går jo an for nybegynnere, men skulle jeg gjort det igjen hadde jeg sikkert tvunget en med litt mer peiling til å gjøre sprayejobben for meg. Hyllen ser ikke akkurat perfekt ut hvis man studerer den nøye. Men, alt i alt veldig fornøyd! Og den gjør seg så fint med den nye, hvite sofaen min og de andre gulldetaljene i leiligheten. Gleder meg til å pynte opp hyllen med grønne planter, flere coffee table books og nye magasiner når jeg kommer hjem fra ferie ♥

♥ Du trenger:
- Denne hyllen fra IKEA.
- Mellom 7 og 10 av denne matte gullsprayen.
- Et sted å spraye, og gjerne en rull med gråpapir du kan bruke som underlag.
- En klut.

♥ Slik gjør du:
- Legg delene utover underlaget.
- Rist spraymalingen i noen minutter.
- Spray med sikksakkbevegelser, la tørke i to minutter, spray igjen. Fortsett til du syns det er dekkende nok.
- Når alt er sprayet, la tørke i et døgn til malingen er helt herdet.
- Tørk over med en klut for å bli kvitt støv og overflødig spraymaling.
- Skru sammen hylla!  

WOW

Ida: wtf, sitter du og leser kommentarene mine?
Mamma: de er ikke dine.  

Haha! Mamma får med seg alt dere skriver i kommenterfaltet, bare så dere vet det. Og i dag var jo ikke akkurat den verste dagen å ha en kommentarfelt-lesende mamma, for å si det sånn. Jeg blir nesten helt rørt over alle de fine tilbakemeldingene jeg har fått på forrige blogginnlegg. Får en helt genuin lykkefølelse når jeg føler at jeg har skrevet noe brukbart, og er veldig glad for at flere har lyst å gi seg selv den samme utfordringen. Så tusen takk for alle kommentarer! 

I kveld har jeg hatt en helt perfekt kveld. Mamma og pappa syns jeg er litt koko, men jeg har en regel om at vi må sees sykt mye før noen av oss skulle reise i tilfelle noe skulle skje. Og ja, jeg skal oppsøke hjelp for dødsangsten jeg har på både mine egne og andres vegne. Men - jo. Jeg har vært hos mamma og pappa og fått servert hjemmelaget pizza sendt fra himmelen, og etterpå kom mormor og morfar på kaffe og kake. Så der satt vi i solnedgangen og pratet til det begynte å bli kaldt på tærne.

Jeg har ikke nevnt noe om det på bloggen, men jeg har begynt å gå på visninger i Oslo, fordi jeg har tenkt at jeg kanskje skal kjøpe leilighet der for å være nær skolen de to siste årene av studiene. Men sånne kvelder som i kveld gjør den tanken ganske lite fristende, å være nær familien slår alt ♥

Nå skal jeg knipse noen bilder av mitt siste DIY-prosjekt til dere. Et DIY-prosjekt som ikke var så morsomt som jeg hadde trodd, haha... 

TIL ALLE SOM FØLER SEG FOR TJUKK OG FOR TYNN

Jeg skriver dette innlegget på iPhonen mens jeg går hjem fra butikken med en handlepose tredd over hver arm, så hold ut med meg hvis det blir rotete. Jeg fikk bare et plutselig behov for å skrive ned disse ordene. 

Hver gang noen skriver noe om "kroppspress", blir jeg helt mett. Jeg har nesten sluttet å lese. Mange skriver med gode intensjoner, men jeg har lenge tenkt at det virker mot sin hensikt. Jo mer vi skriver om kroppspress og viser fram de "vanlige" kroppene, desto mer fokus blir det på kropp. For den vanlige kroppen finnes jo ikke, alle kropper er forskjellige. 

Forrige sommer veide jeg over 70 kilo. Det er mye for min høyde og kroppsbygning. Jeg følte meg selvfølgelig skikkelig dritt. Det ble tid for årets Slottsfjellfestival, og jeg hadde to venninner på besøk hele helgen. To veldig slanke venninner, som følte at de hadde lagt på seg. At de var tjukke. Så jeg følte at det ikke var plass til meg på festivalen, og den ene dagen gråt jeg for å slippe å være med. Sa det som det var, jeg er alt for feit.

Dere skjønner sikkert hvor jeg vil hen. Bloggere får mye av skylden for at kroppspresset er så sterkt om dagen. Jeg tror det henger sammen med at mange bloggere er "venninner" med sine lesere. For å ta meg selv som eksempel; mange av mine lesere har fulgt meg i 7-8 år. Jeg kjenner igjen navnene deres i kommentarfeltet, dere får råd av meg, og jeg får råd av dere. Man får gjerne et personlig forhold til blogger man leser, og dermed blir man kanskje påvirket også når denne bloggeren føler seg feit, skal slanke seg, går på juice-kur, kutter ut karbohydrater, prøver ekstreme dietter, trener hver dag, løper to mil - og så videre. 

Så når vi nå er "enige" om at bloggere er en type venninner, blir jeg kanskje ikke beskyldt for å snike meg unna ansvaret når jeg sier at: jeg tror at venninner, kollegaer og andre du omgås ofte med er den største kilden til kroppspress og usikkerhet. Jeg har mange venninner. Noen er tynne, noen er lubne, kanskje er noen overvektige også. De er alle vakre på hver sin måte, og det mener jeg av hele mitt hjerte. Vet dere hva alle har til felles? De syns de har lagt på seg. At de er for tjukke, at de er for tynne, at de er for lange, for breie, for uproposjonerte, har for små pupper, har for store pupper. 

Den onde sirkelen starter når noen for eksempel forteller hvor tjukke de føler seg på jentekveld, og sier at nå er det tid for streng diett. Hva tenker de to ved siden av deg i sofaen som er dobbelt så store som deg? Eller når noen banker i bordet og sier at endelig er det ut å være tynn, Kim K-rumpe er det eneste som gjelder. Hva med hun som spiser og spiser, men alltid er rett som en strek og aldri finner en BH som hun klarer å fylle ut?

Jeg tror ikke jenter snakker ned om sin egen kropp for å gjøre andre usikre. Jeg tror vi gjør det fordi vi vil påpeke at vi vet at vi er sånn og sånn ut, før noen tenker tanken om oss. Klart jeg vet at jeg er litt lubben, work in progress over here! 

Når jeg skriver innlegg som dette setter jeg ting på spissen for å fram et poeng - det er ikke slik at alle mine venninner sitter og snakker om kropp og hvor misfornøyde de er hele tiden, men jeg tror dere skjønner poenget mitt. Så jeg har gitt meg selv en utfordring. Og det er å melde meg ut. Prøve å ikke bidra til denne onde sirkelen som ofte skjer når venninner er samlet. Med andre ord blir det lite respons fra meg når venninner vil snakke om hvor fæle de ser ut og hvor mye de har lagt på seg. Jeg skal ikke si "ååå, samme her" som jeg vanligvis ville sagt. Og jeg skal prøve å ikke klage over min egen kropp i sommer. Man må drepe den samtalen som foregår mellom tusenvis av venninner hver eneste dag, slutte å spille hverandre opp. Slank deg i hemmelighet hvis du absolutt må, og gjør venninna di en tjeneste. 

Det kan godt hende at du syns du er for tjukk. For tynn. For bred, for lang. Men jeg syns ikke du skal si det til meg, for du får meg til å tenke stygge tanker om meg selv. 

Når det er sagt, så syns jeg at bloggere og redaksjoner har et enormt forbedringspotensiale også, når det kommer til å unnskylde kroppene sine. For eksempel var det veldig flott at en blogger for litt siden la ut et bilde hvor hun satt på stranda, og den såkalte "rullekaka" på magen var dokumentert. Jeg syns hun var vakker. Men det irriterte meg så sinnsykt at det var nok et innlegg om kroppspress. Kunne hun ikke bare lagt ut bildet og ikke skrevet noe mer?! Da hadde det hatt effekt. Jeg er ikke noe bedre sjæl - men jeg skal jobbe med det. 

DRINKS AND GIRLS

Naddis sin bursdag var kjempekoselig; tapas på bordet, gode venninner, fine nye fjes, og drinker på rekke og rad. Det ble ikke seier i drinkkonkurransen denne gangen, noe som egentlig var ganske ventet da jeg smakte drinken som Naddis og jeg lagde. Stort minus for alle bringebærklumpene som gjorde det umulig å få drinken ut gjennom sugerøret, haha ♥ Men alle de andre jentene hadde kjempegode drinker, og det var den som la inn mest innsats og gravde ut en hel vannmelon som gikk av med seieren. Tror vi døpte den "watermellah" :-) 

Jeg måtte raide Snapchat dagen etter for å finne noen hyggelige bilder fra kvelden. Er det noen som husker livet før Snap? Noe sier meg at vi satt mye mindre på telefonene våre da, og at vi kanskje hadde noen flere hyggelige bilder på kompaktkameraet da vi våknet dagen etter?! 

Morgenen etter bursdagen våknet jeg klokken 8, og var så tørr i munnen at jeg mistenkte at jeg hadde slikket asfalten på vei hjem fra byen. Måtte bare komme meg hjem, for hjemme hadde jeg jo avtale med mor og far om dugnad. Og så på en sånn søndag... Tenkte at det kom ikke til å bli hyggelig i det hele tatt, for mamma og pappa mener at den som er fyllesyk ikke har rett til å klage. Det går ikke an å ikke klage når man har det så vondt! Men "dugnaden" ble svært vellykket, og vi fikk gjort en haug av ting i leiligheten. Nå mangler det bare at jeg setter på plass ting i hyller, og rydder bort småting og sånt, og det skal jeg gjøre med en gang. Vi blogges senere ♥