hits

august 2017

BUSINESS AND PLEASURE

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetKristina har kommet på besøk til meg for helgen!  Prosjektet vi jobber på har gjort at vi nå sees mye oftere, og det er koselig. Selv om vi har vært bloggkollegaer i mange år, har vi aldri jobbet sammen. Og for å si det sånn: jeg har alltid visst at vi er litt forskjellige, men det kommer virkelig til overflaten i denne "profesjonelle" settingen vi prøver oss på nå. Mens jeg er i overkant kritisk og holder tilbake, er Kristina i overkant positiv og vil bare kjøre på. Jeg velger å se på det som noe positivt. Jeg kan bremse henne, og hun kan pushe litt på meg, hehe.  

I kveld har vi sittet på Ling Ling og hatt planleggingsmøte over en middag. Vi var vel de eneste i lokalet som drakk alkoholfritt, men likevel de to som lo høyest. Hei hvor det går! 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Resten av kvelden blir det pysjamas og mer planlegging fra sofakroken - vi er så mette at det gjør vondt, slik som det alltid blir på Ling. Vi snakkes i morgen, kjære lesere 

GOODBYE AUGUST

Kødder du eller, er august over allerede? Føler jeg sitter i en karusell som stjeler tid, men det er vel det som er livet. Her er min oppsummering av august måned! 
Processed with VSCO with a5 preset♥ STØRSTE OPPTUR: At livet generelt er fint, til tross for at jeg bare har drevet dank. Det er liksom ingen kjipe dager, fordi jeg i kjipe situasjoner automatisk tenker: herregud, jeg har jo verdens beste liv sånn egentlig! Når jeg klager over ting og for eksempel skriver paraplyer her på bloggen, så husk på at det er min humor. Det er ikke sånn at jeg tar meg en fridag og en pust i bakken fordi noen spiste et kokt egg på toget. 

♥ STØRSTE NEDTUR: iPhonen min døde i går. Som den planleggeren jeg er, hadde jeg heldigvis en helt ny liggende i skapet. Og så har jeg har hatt mensen tre ganger i løpet av august. Fyyyttikatta, så urettferdig. Vi har jo snakket masse om p-piller her på bloggen, så jeg kan informere om at det ble med tre måneder uten. Nå har jeg startet på igjen, og kroppen er i krig. Jeg fikk også verdens største kvise under armen, sverger at man kunne se den selv om jeg hadde på genser. Lovin lyfe, som sagt. 

♥ MÅNEDENS MINNER: Hadde tidenes fineste jentetur til Barcelona med Kristina. Og så har jeg selvfølgelig kost meg masse i Oslo med gode venner og sene kvelder. Tidligere i sommer var jeg en alkoholisert kongen av Mallorca - i august er det blitt betraktelig roligere, og jeg har liksom lært meg å ta ett glass vin. Nei, vent. Ikke lært meg. Det har bare ikke fristet å rave rundt. 

♥ MÅNEDENS LÆRDOM: Skal vi ikke bare kalle det livets sjokk og en hyggelig identitetskrise? Wait for it: det er hyggelig å sovne og våkne med noen. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset♥ BESTE SERIE: Mulig jeg må kutte ut dette punktet på månedsoppdateringene mine, jeg klarer ikke å sitte og se på serier lengre. Men, da sier jeg Vendela + Petter, haha! Eneste jeg har sett på, Game of Thrones-debuten min går litt tregt. 

♥ BESTE INNLEGG: Dette føles som et angrep på meg selv, jeg har vært en stor skuffelse for bloggverden i august. Men det virker som om leserne har likt Barcelona-guiden, ting jeg lærte som student og mine første ærlige ord på en god stund. 

♥ BESTE KJØP: Den nye Gucci-vesken og Clarins sin selvbruning til ansiktet. Note to self: hamstre sjæl før jeg anbefaler produkter.

♥ FLAUSE: Nei, du vet. Bare det vanlige: blottet meg for naboene, lagt posen med isbiter i kjøleskapet, sendt snapchats til feil mottaker.. Og så avlyste jeg en date i vill panikk og hysterisk gråt 12 minutter før oppmøte, fordi det stod på det store internettet at jeg hadde fått meg kjæreste. 
Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset♥ MEST SPILTE SANGER: 
Samurai Swords (Acoustic version) - Highasakite
Don´t Kill My Vibe (Acoustic) - Sigrid 
The Night We Met - Lord Huron 
Colour me - Juke Ross 

♥ BESTE MÅLTID: Jeg har sluttet å se på menyen på Olivia. Èn pizza Diavola, add ruccola, takk skal du ha. 

♥ MÅNEDENS CONVO:

Ida: hvis du MÅTTE dø i et terrorangrep, hva hadde du valgt?
Malin: å bli sprengt i fillebiter, hva med deg?
Ida: ja, samme her. Tror jeg. 
Malin: jeg elsker alle de hyggelige samtalene med deg, sist spurte du om jeg ville frosset eller svettet i hjel...
Ida: hjernen min er et mørkt sted, jeg jobber ganske hardt for å være sånn blond og lykkelig. 

♥ MÅNEDENS TANKE: Ja, nei, kanskje, vet ikke. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Vet dere hva! Nå var det nettopp noen her og fikset oppvaskmaskinen, og jeg kjente at de 5% med livsglede som var stjålet fra meg kom tilbake. Så nå skal kaffen bælmes og sminken på, livet her kommer jeg! 

KLEINHET OG GRØNNSÅPEBART

Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with a5 presetHei fra sofaen

Okey, jeg bare graver meg et lite hull og hopper nedi jeg. Dere er verdens søteste! Men kan dere slutte å gratulere meg med kjærligheten. Her skulle jeg gjerne slengt inn en sånn emoji som ler så tårene spruter. Jeg kleinet helt ut av innlegget jeg skrev i går - kommentarfeltet også. Jeg har ikke fått meg kjæreste, jeg bare dater én. Og det som stod mellom linjene var at i akkurat sånne faser hadde det vært sykt digg å ikke leve av å dele tanker og følelser. Greit det, nok om det for i dag, hade! 

Over til noe mindre hyggelig. Jeg kom nettopp hjem etter å ha fikset neglene mine. Hvorfor måtte jeg fikse neglene mine? Fordi jeg ikke har oppvaskmaskin. I løpet av mitt 26 år lange liv har jeg aldri måttet vaske opp for hånd. Med andre ord: jeg er ikke noen proff. I går kveld tenkte jeg at jeg skulle gjøre noe hyggelig ut av oppvasken. Så jeg tente et par lys, skrudde Highasakite på fullt volum og satte i gang med å skylle, skrubbe, skylle igjen og tørke. Kort fortalt endte det med grønnsåpe i øyet, brekte negler og hundregradsforbrenning på alle fingrene. Jeg var så rasende da jeg var ferdig og stod der med grønnsåpebart, at jeg vurderte å skrive en stygg status på Facebook. Men alle vet vel at man ikke skriver statuser på Facebook lengre, de kommer bare tilbake og biter deg i rumpa via "denne dagen"-funksjonen. Minner deg på hva for et kleint og dumt menneske du var for ikke så veldig lenge siden. 

Jeg bestemte meg for å slutte med takeaway i går, og nå bestilte jeg akkurat pad thai på døra. Jeg bare orker ikke at disse tre kvarter gamle neglene skal knekke, så det blir ikke noe mer oppvask på meg før den dumme maskinen er fikset. Nå lover jeg å slutte å klage over oppvaskmaskinen min! Men vi har alle forskjellige måter å deale med ting som gjør oss sinte! Noen slår i veggen eller skriker i puta. Andre teller til ti eller tenker på Jesus og vender det andre kinnet til. Jeg skriver, og så er jeg ikke sur mer. 
Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with a5 preset
Som dere kan se har snøen allerede lagt seg på Tjuvholmen. Neida - disse bildene er fra i vinter. Jeg er lat og sutrete i dag, så hvem bryr seg :-) 

Glad i dere selv om dere gjorde meg dritflau i går! 

I DET VIRKELIGE LIV

Processed with VSCO with a5 presetImage: strong independent woman who need no man, drikker vin som om det var en kampsport og skifter lyspærene mine sjæl. Sover best alene, trives best alene, tekster med mer enn én for å si det sånn. Takeaway på mandag, spillkveld på tirsdag, konsert på onsdag, overfladisk minglekveld på en torsdag, hjem til familien på en fredag fordi datinglivet egentlig er helt uinteressant og hva skal jeg med det

I det virkelige liv: når kommer du i kveld, for jeg sover visst bedre med deg enn jeg sover alene. Får frokost på sengen, leverer jakken hans hos en skredder, ser ned når jeg er ute og går, og oppdager plutselig at noen holder meg i hånden. Som om jeg ser det utenifra, skvetter til og tenker: dette er ikke meg. Men jeg liker det - og akkurat dét vet jeg ikke om jeg liker. 

Konsekvens: skrivesperren opprettholdes. For jeg blogger jo om hva jeg gjør, tenker og føler til enhver tid - så hva blogger man om når man ikke vet hva faen man driver med, og i hvertfall ikke har lyst til å dele? Min bestevenninne og bloggkollega ringte for en alvorsprat i dag morges. Du må blogge, det er jobben din. Du kan for eksempel bake et brød og legge ut oppskriften. Og så lo vi begge to, for vi visste begge at det ikke kommer til å skje. Min greie er å dele det som skjer i livet mitt, uansett hvor klein og ukomfortabel det gjør meg. Så jeg må bare prøve å ta meg sammen. Komme seg ut av bobla eller finne en balanse og blogge om denne bobla? Altså, hvem pokker går tidlig hjem på en lørdagskveld for å se på The Voice. Ikke jeg hvertfall, men så gjør jeg visst det likevel. 
Processed with VSCO with a5 preset

SØNDAG = HJEMMESPA

Annonse
Processed with VSCO with a5 preset
God søndag, kjære lesere  Har helgen vært fin? Jeg har kost meg såå mye denne helgen. En skikkelig overdose gode venner, vin og vimsing rundt i Oslo by. En veldig positiv overdose altså! I går kveld var jeg på utekino her på Tjuvholmen. Ganske bucketlist-verdig, men i virkeligheten ble jeg våt i rumpa og fikk vondt i ryggen, haha. I dag er jeg veldig klar for litt alenetid, og har store planer om å kjøre i gang hjemmespa på badet. Tenne lys, skrubbe, barbere og bare... Pusse opp det ytre. Så det skal jeg gjøre nå, før det blir film og mat i sofakroken.
Processed with VSCO with a5 preset
Et hjemmespa er mildt sagt på høy tide - jeg har faktisk flydd rundt med stubbete legger hele helgen. Jeg prøver jo å ikke barbere for ofte, og vil helst holde meg til én gang i uka. Resultatet blir helt klart best når hårene har fått vokse litt, så sånn annenhver dag/hastebarbering har jeg nesten sluttet helt med. Som dere allerede vet bruker jeg EFI sin barberhøvel: Intuition Sensitive Care. Og det skal sies! Er det én høvel som faktisk funker til hastebarbering, så er det denne. Den er skånsom og gir så masse fuktighet samtidig som den barberer, at det faktisk lar seg gjøre.
Processed with VSCO with a5 preset

- INTUITION SENSITIVE CARE -

Intuition Sensitive Care er verdens første alt-i-ett barbersystem. Det som skiller den fra andre høvler er at du får barbering og hudpleie på en og samme tid! Barberbladene er omgitt av en hudpleieenhet som skummer i kontakt med vann, og denne inneholder 100% naturlig Aloe Vera og E-vitamin. Hudpleieenheten sitter rundt hele bladet, noe som gjør at du får fuktighet både rett før og rett etter at bladene treffer. Dessuten er den tilpasset sensitiv hud, selv har jeg aldri opplevd å bli nuppete og tørr etter barbering med Intuition. 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetTil intimbarbering har jeg en egen høvel som heter Quattro Bikinki. Jeg har egentlig alltid brukt samme høvel på alle områder, men da jeg fikk prøve Quattro for første gang, oppdaget jeg hvor utrolig liten og enkel den var å bruke. Så den kan jeg virkelig anbefale å ha i tillegg til Intuition. 
Processed with VSCO with a5 presetHvis du ønsker å bestille Intuition Sensitive Care kan du gjøre det gratis HER - du betaler bare portoen på 39,-. 

Vil du klikke hjem en Quattro Bikini så finner du den HER - den koster 99,- og du får med en stor boks barbergel :-) 
 

OSLO NIGHTS

Inneholder spons 
Processed with VSCO with a5 preset

KJOLE HER (SPONSET) 

Asså, hello. Her sitter jeg med skallebank og putesveis, og angrer overhodet ikke på gårsdagen. Arm i arm med min kjære Selma, kjørte jeg YOLO-style på en torsdag - regn i håret, paraply i veska, latterkramper på rullebånd og alt for mange drikkebonger. 

Vi startet kvelden i den hyggelige bakgården til Comfort Hotel Karl Johan, hvor Universal hadde showcase for The Vamps. Nå har jeg sangen "All Night" på hjernen, den er så fiin! Etter konsert, mingling og kos, travet vi videre til en butikkåpning hvor Idabestis var DJ. Mens folk så på klær, så vi på Ida. Stakkars! Men viktig å være fangirls på bestevenninna si, haha. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetÅh, for en fin kveld. Fikk meg bare til å bli enda mer glad i Oslo. Dette trollet var hjemme i seng før klokka 23, likevel er formen bare så sjukt ræva. Meeen, det er bare å dusje av seg alderdommen og fyllesyken, for i kveld skal jeg på standup igjen. Det er standup-festival i Oslo, og å le er jo min favoritthobby.

Ønsker alle en god helg til tross for søndagsfølelsen jeg sitter (ligger) med 

TANKER PÅ EN ONSDAG

Processed with VSCO with a5 preset
Mandlene mine orker ikke å gå i sommertøy lengre. Jeg er tre centimeter unna å bli syk nå, så nå må jeg rulle ned i boden og hente høstklærne mine ASAP. Følte meg malplassert i skjørt og birkenstocks i dag, folk har begynt å gå med skjerf.

 Takk for alle tilbakemeldinger på spørsmålet i forrige innlegg. Morsomt at flere av dere har opplevd lignende - fant litt trøst i at en ble hentet i likbil av daten sin. HAHA, menn er sjuke. En gang ditchet jeg en fyr som sendte meg en blomsterkurv AKA begravelsesdekorasjon på døra, med mose og det hele. Men det var etter én date, så jeg føler det var innafor fra min side. Gravlyset skal jeg klare å se forbi - hva har skjedd med meg. 

 Oppvaskmaskinen min har tatt kvelden. Jeg har ikke levd en dag uten oppvaskmaskin i mitt liv, men fra nå av skal jeg aldri ta det for gitt igjen. 
Processed with VSCO with a5 preset Altså, se på denne nydelige benken som står i Vika i Oslo. Hadde året vært 2009, hadde jeg slept den med meg hjem etter byen, koste hva det koste vil av krefter, blod, svette og tårer. For så å våkne med den i stua og lure på hvor jeg skal gjøre av den dagen derpå. 

 Jeg koser meg fortsatt så innmari i Oslo. Og jeg har helt glemt å nevne det, men jeg har utsatt flyttingen enda en gang, til 1. oktober. Bare orker ikke noen forandringer akkurat nå. Og kan folk slutte å spørre hva jeg skal gjøre med livet mitt, det blir en overraskelse. Både for meg selv og alle andre. 

 På en skala fra 1 til 10, hvor farlig kan thaimassasje være? Jeg ble nemlig massert i helgen, og er ikke langt unna å klikke hjem en rullator. Føler meg som en 90-åring! Blir godt etterpå, sa massøren. Hvis dette er godt så har jeg misforstått alt i livet. 
Processed with VSCO with a5 preset I dag har jeg fått besøk fra Tønsberg, av verdens beste Malin! Endelig litt kvalitetstid med min partner in crime igjen. Vi har gjennomført de faste rutinene vi har når Malin kommer til Oslo: pizza på Olivia, is på Paradis, pratet hull i hodet på hverandre ute på min lille balkong, og selvfølgelig taco og film til slutt. Vi må vel egentlig legge oss snart, fordi vi alltid prater i evigheter når vi først har lagt oss - sleepovers med venninner er så koselig og jeg burde ha det oftere.

 Nå skal jeg vaske opp etter tacoen for hånd. Får ikke sagt det nok: vær takknemlig for oppvaskmaskinen din. Vi snakkes i morgen, nattinatt! 

EN RYSTENDE OPPDAGELSE OG NY BESTEVENN

Først et lite spørsmål: hvis man besøker en fyr man liker for første gang, og han har et gravlys i stuen fordi det har bedre brenntid enn vanlig kubbelys... Er det dumpegrunnlag? Takk for svar. 

Nok om den rystende oppdagelsen jeg gjorde i går. Jeg har hatt noen fine dager i Kristiansand sammen med Kristina og Milo. Eller. Slitsomme dager, egentlig, til tross for at vi har bodd i matchende pysj. Vi satte i gang med å jobbe med det nye prosjektet vårt, og det viste seg å være en større utfordring enn jeg hadde trodd. I hvertfall i mitt hode, fordi jeg er en pirkete perfeksjonist som er alt for kritisk til meg selv. Men at vi skal komme i mål og få til dette er jeg nesten helt sikker på. For gøy var det! Kristina kommer til meg allerede til helgen, så da fortsetter vi. Et stort pluss er jo at vi får sett så mye til hverandre :-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

- TREKLØVEREN -

Lille Milo som egentlig ikke er så glad i mennesker har lagt sin elsk på meg, så vi ble bestevenner denne helgen. Gal som jeg er tok jeg det som et stort kompliment, og sugde til meg all kjærlighet jeg kunne få fra det lille dyret. Om natten krøp han rundt under dyna mi for å finne den beste spotten å legge seg - herregud så koselig! Venner med hund er helt supert når man selv har innsett at man ikke skal ha hund før om mange år. Anbefales. Annonse! Og unnskyld meg for sovesveisen. 

Nå skal jeg dypdykke inn i det forsømte kommentarfeltet og lese/svare på alt dere har skrevet til meg de siste dagene. Dere er fine! Håper forresten skolestart har gått bra for alle dere som er i gang med det, og at ikke fadderuken tok heelt knekken på dere ;-) 

YDMYK OG NYDELIG

Nå sitter jeg på toget til Kristiansand, prøver å være ydmyk og nydelig, men er som vanlig ganske irritert på opptil fem medpassasjerer. Spesielt han foran meg som tror han eier verden og dermed har rett til å sitte og stinke med en hel kneip og en pakke skivet ost. Ost av typen som... Ja, stinker rett og slett. Hvem oppdro deg, hvem fortalte deg at du er sjefen i situasjoner hvor det er helt irrelevant hvem som er sjef, hvem fikk deg til å hate mennesker. Selv har jeg ikke spist noe som helst i løpet av denne togturen. Det vil si: jeg prøvde. Prøvde å være et normalt menneske og kjøpe en baguett på vei til Nationaltheateret. Jeg ble raskt minnet på hvorfor jeg aldri kjøper satans verk innenfor kategorien mat: ferdigsmurte baguetter. For en helt vanlig baguett med serranoskinke og ruccola skulle vise seg å inneholde mitt verste mareritt. Igjen: innenfor kategorien mat. MAJONES, dere! Jeg satte tennene i baguetten, og skjønte det ikke før det var for sent. Så der satt jeg, i en fullstappet togvogn, i ti minutter og vurderte om jeg skulle svelge eller spytte ut. Smertefullt. Godt jeg hadde en halv flaske vann, så denne togturen ikke blir helt ørkensafari... 

Der har du meg på tog da. Ellers er alt helt topp, haha. Jeg gleder meg bare til å komme fram, klemme på bestevennen min og sette i gang med å jobbe på vårt nye prosjekt. Etter denne togturen så  det jo bare funke. 

Sist Kristina og jeg så hverandre var vi på ferie i vår nye favorittby, Barcelona. En by hvor helvete brøt løs i går. Jeg prøver å ha litt terrorfri sone her, for jeg blir gal av å lese og snakke for mye om det - men det føltes bare rart å ikke skulle nevne det. Tankene mine går til alle som er berørt av terrorangrepet i Las Ramblas i går, så utrolig meningsløst og fælt. Jeg har ikke ord engang :-( 

MINE FAVORITTER TIL HÅRET

Annonse 
Processed with VSCO with a5 presetI dag morges så håret mitt slik ut. Har gått rundt og følt meg som menneskeutgaven av E18 i en ukes tid nå, en skikkelig motorvei tvers over skallen. Nydelig! Neida. Jeg skal være takknemlig for at håret mitt gror fort, det har det jo ikke alltid gjort. Spesielt etter de siste månedene hvor jeg har mistet ekstremt mye hår. Tror tanken på at hele livssituasjonen min skulle forandre seg gjorde at jeg ble stresset, og dermed begynte å røyte som en innekatt. Dere skulle sett hårbørsten min. Og sluket i dusjen. Ikke at fint hår er det viktigste i denne verden, men det er faktisk litt frustrerende å miste hår. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetHeldigvis har håret mitt vært på bedringens vei en stund! Jeg var litt spent på om det kom til å fortsette å vokse fort da jeg byttet til Good For Me sine hårvitaminer, men det var ingen grunn til å bekymre seg. Hair Luxious har virkelig stått til forventningene 

I dag fikk jeg endelig vært hos frisør og stripet ettervekst og klippet tuppene. Jeg lånte faktisk Pilotfrue sin frisør, ettersom jeg ikke orket å dra hjem til Tønsberg for å besøke min egen. Så takk for lånet, Julianne :D Deilig å føle seg fin og fresh på håret igjen. 
Processed with VSCO with a5 presetJeg blir ofte spurt om hvilke hårprodukter jeg bruker ettersom jeg er født med frizzy og krøllete hår. Så jeg tenkte å vise dere alle produktene jeg bruker akkurat nå. Det hender selvfølgelig at jeg bytter ut noe, men dette er det jeg har brukt fast de siste månedene. 

Å bytte hårprodukter av og til kan være veldig bra for håret, hvis du ikke visste det. Selv om jeg er et vanedyr som legger min elsk på noen få produkter, prøver jeg i hvertfall å bytte ut shampoo, balsam og hårkur når det blir tomt - slik at ikke håret skal bli mettet på produktene jeg bruker. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetHvis du sliter med tørt, livløst og skadet hår - eller røyter mye som jeg begynte å gjøre: bestill Hair Luxious hårvitaminer HER 

SÅ HVA SKJER

Processed with VSCO with a5 preset
Hei alle sammen! La oss snakke litt, det er lenge siden. Eller: lenge siden jeg bare har bablet i vei om løst og fast, er vel det jeg egentlig mener. Hehe. I dag har jeg vært på joggetur med Idabestis. Det var vondt, men  verdt det da min fine, lange bestevenn snublet og trynet flatt ut midt på operataket. Jeg sjekket selvfølgelig om hun hadde vondt før jeg la meg ned ved siden av henne og lo meg selv i stykker. Operataket er ikke det mest folketomme stedet i Oslo - hvis noen hjelpsomme turister fikk det i bakgrunnen på bilde eller video: PLEASE send meg en mail. Ok, nok ondskap fra meg i dag. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetOg ja, her er den nye vesken min som jeg kjøpte i Barcelona! Er den ikke fiiin? Er helt besatt av blå velour, så mens jeg venter på å kunne kjøpe møbler... 

Ellers lever jeg bare i min egen boble om dagen. Jeg gjør så lite nyttig at det nærmest føles som et angrep hvis noen spør hva jeg har brukt dagen på. Hva har du gjort i dag, Ida? Hold kjeft, la meg være i fred! Jeg går/løper turer, spiser, shopper, tenker, runder internett, hører på musikk og podcaster, går på kafé... Du vet. Nå begynner jeg heldigvis å merke at mailboksen våkner til live igjen, folk er tilbake fra sommerferie og det blir nok mer jobb med bloggen fremover. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetDessuten skal jeg prøve meg på et nytt prosjekt. Jeg skal ikke holde det hemmelig så lenge, men det kan jo hende det ikke funker. Har egentlig stor tro på det og gleder meg skikkelig til å sette i gang, men det er noe helt nytt for meg og jeg må bare... Se først. Om det blir noe brukbart finner vi ut allerede til helgen! Da skal jeg nemlig til Kristiansand for å ha en jobbhelg med Kristina. Dette er noe vi skal gjøre sammen, og det gjør det bare ekstra gøy! Hun skulle egentlig komme til Oslo, men siden hunden hennes er blitt syk, blir det workshop på sørlandet i stedet. Det blir tog på meg for å si det sånn. Valget mellom 5 timer på tog og 50 minutter på fly er veldig lett... Har egentlig ikke lyst å forlate Oslo i det hele tatt jeg, koser meg sånn om dagen selv om livet er litt lite innholdsrikt. Men! Jeg gleder meg som sagt bare veldig til å komme i gang med dette prosjektet, og så håper jeg vi kan presentere det for dere så fort som mulig :-) 

Nå skal jeg lage middag før jeg rigger meg til med hjemmekontor resten av kvelden. Det har jeg ikke gjort sånn skikkelig på flere uker, så det blir fint. Snakkes snart igjen 

12 TING JEG LÆRTE SOM STUDENT

Å studere var tøft til tider, men jeg savner det likevel. I hvertfall noe av det. Jeg savner å lære nye ting, kjenne at hodet jobber. Og så savner jeg holdepunktet - å møte opp til faste tider, møte faste mennesker og jobbe målrettet med all driten som ble slengt på oss, haha. 6-8 eksamener hvert semester var ingen spøk, men det gikk. 

Side2 har studiestart-uke i forbindelse med at det nærmer seg studiestart for mange, og i den anledning har jeg skrevet en liste med lærdommer jeg gjorde meg i løpet av tiden som student. Hvis du vil lese mer konkrete studietips jeg har skrevet i løpet av studietiden, kan du gå til kategorien min "studier" her
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 presetOkey, så hva har jeg lært. Bortsett fra det faglige så klart ;-) Disse erfaringene er mine personlige, jeg påstår på ingen måte at de er en fasit. 

Det er lurt å møte opp på fadderuken. Du trenger ikke være med på alt, men møt opp, smil til og snakk med mennesker. De menneskene jeg møtte første dag i fadderuken, er de jeg har holdt sammen med gjennom alle tre årene. Jeg tror det er vanlig at en som skal begynne å studere er bekymret for det sosiale - men det er fantastisk hvor fort man knytter bånd når en gruppe mennesker er nervøse, alene, spente og lider felles skjebne de tre/fire/fem neste årene. 

Notater is king. Altså, virkelig. Hvis jeg bare kunne gi deg ett tips, så er det å komme forberedt til hver eneste forelesning og notere som en crazy person. Min strategi var å legge alle forelesninger inn i et Word-dokument kvelden i forveien, og skrive mine egne notater med rød farge når jeg satt i selve forelesningen. Og de dagene du hater livet, er jævlig trøtt, eller ikke klarer å tenke på annet enn en eller annen dustefyr: bryt loven og bruk iPhonen til å ta et taleopptak av forelesningen så du kan skrive den inn senere. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetIkke la deg stresse av de irriterende medstudentene som alltid rekker opp hånden, snakker høyt og lenge, og høres ut som om de har skapt hele pensum. De skjønner ikke en dritt de heller, og repeterer som regel bare ting de har hørt rundt middagsbordet hjemme. Et sted de forøvrig har fått alt for mange klapp på skulderen gjennom oppveksten. 

Forelesere er også mennesker. Gi dem en sjanse og gi dem feedback. Jeg har opptil flere ganger gått ned og takket en foreleser for en sjukt bra forelesning - i håp om å få mer av akkurat det. Jeg har også vært misfornøyd med flere, for så å ombestemme meg når jeg er blitt bedre kjent med - eller begynt å forstå vedkommedes metoder/tankegang/humor. En av foreleserne jeg var litt misfornøyd med i mitt første semester, har jeg fremdeles kontakt med nå etter at jeg er ferdig å studere. Så ting kan snu!  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with f2 presetIkke føl at du må møte opp på alt det sosiale. Å skulle være med på alt gir deg bare ekstra stress. De fleste har jo et liv utenom studiene også, det er ikke barebare å plutselig skulle få en helt ny vennegjeng og en ny "fulltidsjobb". Det går bra, og du får deg venner selv om du ikke er med på klassevors torsdag, fredag og lørdag. 

Finn deg en god partner og hold sammen. Da snakker jeg selvfølgelig om gruppeeksamener, kollokvie og den slags. Jeg var heldig og fant Siri på et fadder-vorspiel, og studietiden min hadde ikke vært det samme uten. Ikke bare har vi skrevet sammen alle tre årene, vi har blitt gode venninner. Holdt av plass til hverandre i forelesninger, blitt med hverandre på do, drukket vin, fortalt hverandre hemmeligheter, danset oss inn i de sene nattetimer, laget mat sammen, slept hverandre på trening for å få hodet til å fungere bedre, byttet på å motivere hverandre - altså, Siri har sittet og hørt på meg kaste opp som følge av stress. Finn en du tør å si fra til, og en som tør å si fra til deg. For tro meg, dere vil bli godt kjent. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetTenk fugleperspektiv hele veien når det kommer til det faglige. Jeg husker ganske tidlig at jeg satt og klødde meg i hodet, og tenkte: at det går an å lage en tjukk bok og 37 innviklede modeller for å fortelle at kunder ikke liker å føle at de blir solgt til! Trekk deg tilbake, svev over pensum og tenk etter: hva er egentlig budskapet her. Det kan gjøre mye for forståelsen. 

Begynn å tenke på bacheloroppgaven så tidlig som mulig. Er det et fag du liker ekstra godt? En foreleser du kunne tenke deg som veileder? Send foreleseren en Pokémon-inspirert mail og si at jeg velger deg! Hehe, neida. Men joda. Jeg gjorde det i god tid, og var heldig og få det som jeg ville. 

Spis og drikk hele tiden. Drit i at du går opp noen kilo, det er umulig å studere på tom mage og bimbodiett. Men! Husk å trene, om ikke annet så for psyken sin skyld. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetIkke vær redd for å spørre om hjelp. Jeg er av typen som ikke vil være til bry, og å spørre om hjelp er noe av det vanskeligste jeg vet om. Men jeg har aldri vært flink med tall, og var helt fucked i starten da jeg begynte med økonomifag. Hadde det ikke vært for tålmodige Hedda og Siri som gadd å sitte sammen med meg og gjøre oppgaver, hadde jeg sikkert strøket herifra til månen. Men jeg endte opp med en C i bedriftsøkonomi og en B i samfunnsøkonomi. For ikke å snakke om at jeg plutselig fikk en forståelse for de stygge grafene jeg satt og tegnet! For et mirakel, hehe. Og det går andre veien også. Ikke se på dine medstudenter som konkurrenter - strekk ut en hånd hvis du ser at noen sliter. Svar på spørsmål, vis frem ditt eget arbeid, prøv å forklare. Det koster ingenting :-)

♥ Finn ut hvordan det passer deg best å jobbe/skrive/lese. I starten av studiene tenkte jeg at man måtte sitte på skolens bibliotek for å være en flink student. Folk satt jo der fra lunsj til midnatt. Flinkiser altså! Meeeen. Sannheten er vel at det gikk mye i prat, Snapchat, serietitting, felles måltider og tull. Siri og jeg fant fort ut at kjøkkenbordet mitt var det beste kontoret vi kunne ha. Fred og ro, eget kjøkken, eget toalett. Så fikk folk bare skryte så mye de ville på Snapchat av at de satt på biblioteket til de ble kastet ut. 

Det er gøy med gode karakterer, men det føles enda bedre å ha det bra. Så hvis karakterjaget går utover livskvaliteten din: gi litt faen, fokuser på å bestå - så ender du nok opp med å gjøre det mye bedre enn bare det. Det står ikke om liv og død med disse karakterene, selv om det kan kjennes litt sånn ut når man befinner seg inne i boblen. 
Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset Processed with VSCO with a5 presetØnsker alle nye studenter masse lykke til! Dere har noen morsomme, lærerike og frustrerende år foran dere. Hvis noen skal studere det samme som meg (markedsføring og merkevareledelse) og river seg i håret og har lyst til å dø utover høsten, så er det bare å sende meg en mail med dumme spørsmål. Føler med dere og heier på dere 

TIL DEG SOM IKKE SOLER ANSIKTET

Goood lørdag  Da jeg kom hjem fra Barcelona, slo jeg i hjel litt tid på taxfreen. Jeg er en av de som blir rasende av andres oppførsel rundt bagasjebåndet, så det er best å bare holde seg unna. Hehe. Orker ikke røyk ut av ørene og flammer ut av nesen etter en flytur. La oss komme til poenget! På taxfree fant jeg THE selvbruning til ansiktet. 

Jeg tør nesten aldri å sole meg i ansiktet, for jeg er en dalmatiner av natur og det popper opp fregner og følflekker som ugress hvis jeg gjør det. Dem har jeg nok av fra før, for å si det sånn. Dessuten er jeg ikke med i fanklubben til framtidens rynker heller, så det går som regel i solfaktor 50 og en stor divahatt når jeg er på stranden. Men det er kjipt å være blek i ansiktet - enda kjipere når man er full av flekker, prikker og what not. 
Processed with VSCO with a5 preset
Clarins Self Tanning Instant Gel er herved den beste selvbruningen til ansiktet jeg noen gang har prøvd! Fin og naturlig farge, den skjolder ikke av og jeg ser ikke noe behov for å skrubbe den vekk. Den forsvinner liksom bare gradvis i løpet av en uke og så påfører man mer når man føler det trengs. Jeg smører ansikt og hals på kvelden (to ganger, men la tørke i mellom påføringene), og så vasker jeg ansiktet morgenen etter. 

Minus er at den er liten og dyr, men hvis man bare skal bruke den til ansiktet så holder den uansett lenge. Og så kjennes det ut som den bruker lang tid på å tørke, men jeg tåler å føle meg litt fuktig i ansiktet når jeg legger meg. Den er ikke klissete, så det er deilig. Lukten er ikke vond heller, selv om den ikke er helt luktfri. 
Processed with VSCO with a5 preset
Løp og kjøp på ditt nærmeste parfymeri! Neida. Joda - den er dritbra. 

Nok jåleri. Denne lørdagen har jeg løpt ærender, vasket tøy til den store gullmedaljen og ellers bare tryllet tiden bort. I kveld skal jeg på stand-up, så deeet blir i hvertfall hyggelig. Hyggeligere enn tidligere i uken da jeg var på stand-up håper jeg. Med Norges mest forhatte yrke er det aldri smart å sette seg på første rad, la oss bare si det sånn ;-) 

Ønsker alle en fin lørdag!

MIN LILLE BARCELONA-GUIDE

Det er på tide å dele noen Barcelona-tips! Jeg forelsket meg helt i byen jeg. Den perfekte mixen av strand og storby, i tillegg til at det tar under tre timer å fly. Deilig å komme frem "levende", uten å være jetlagged og utslitt. Som selvutnevnt flypyse, var det fint å slippe å grue seg til hjemturen før jeg hadde kommet fram. Når jeg er på andre siden av kloden, kan jeg fint grue meg til returreisen hele ferien. 

Som dere vet booket vi alt via momondo, siden det var meningen at jeg skulle være ambassadør for dem. Men samarbeidet er avsluttet og reisen har jeg betalt selv, så derfor er ikke innlegget merket som reklame. Vi fløy direkte med Norwegian begge veier og endte opp med å bo på Hotel Catalonia Barcelona Plaza. Der betalte vi cirka 10.000 NOK for 8 netter - jeg vil tro det går an å få finere priser når det ikke er midt i fellesferien. Men dette var faktisk et av de rimeligere alternativene vi fant. Vi fant fort ut at hotellet ikke ligger supersentralt. Beliggenheten er ikke helt krise, men det ble mye taxi både til stranden, shopping og restauranter. Rommene er helt ok, ikke noe fancy - takterrassen på hotellet er et stort pluss. Deilige solsenger, basseng, matservering, musikk og fin utsikt. Hvis takterrassen ikke er viktig for deg, ville jeg valgt å bo nærmere enten stranden eller shoppingen. Det virker som man ikke kan få i pose og sekk i Barcelona, litt reisevei blir det liksom uansett.
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
STEDER Å SPISE: Jeg er en Tripadvisor-slave uten like, og setter meg (nesten) aldri ned på en random restaurant uten å ha lest om den, sett bilder av maten og så videre. På denne turen ble det likevel mest til at vi fulgte tips fra dere lesere, og fyy søren så glad jeg er for det! Det ga oss noen veldig gode matopplevelser, så tusen takk for hjelpen der. Jeg deler favorittene videre: 

Cervecerìa Catalana: tapasrestauranten som ble en av våre absolutte favoritter, her var vi to ganger i løpet av uken vår i Barcelona. En leser skrev at de hadde byens beste sangria, så vi trosset taxistreiken og gikk jævlig langt i høye hæler for å komme oss dit. Og vi angret ikke! Det er ikke mulig å bestille bord, så man må regne med å stå litt i kø. Eventuelt sitte i kø og spise forretter og drikke sangria - er det noen sak? ;-) Egen erfaring tilsier at køen går fort for de som er to - vi ventet toppen et kvarter. Sangrian gikk rett i hodet, og tapasen var rett og slett dritgod. Litt slitsomt for to bloggere at ikke all maten kommer på bordet samtidig, men det er vel eneste minus. 

Tapas24enda en tapasrestaurant, og her endte vi egentlig tilfeldig opp fordi den ligger midt i shoppingstrøket, og jeg fikk mental breakdown av tom mage og solstikk light på Zara. Jeg må ha potet! Vi fikk dog tips om den i etterkant, så der hadde vi litt flaks for en gangs skyld, hehe. Bitteliten restaurant med kun et par bord ute, men fantastisk mat og service. Husk å bestille patatas bravas og en eller annen bikini (toast med serranoskinke og mozarella tror jeg). 

La Pepita: altså, hallo! Mulig dette ble favoritt nr. 1 av alle tipsene vi fikk! En liten, trang restaurant/bar med sjukt hyggelig atmosfære. Vi ankom ti minutter etter at kjøkkenet hadde åpnet, og fikk så vidt most oss inn på to barkrakker. Her er det ikke mulig å bestille bord, så vær tidlig ute. Først var vi litt skeptiske til å sitte og balansere ved baren, men det glemte vi fort da sangriaen og maten kom på bordet. For et FANTASTISK sted! Da vi begynte å spise stoppet skravla vår, jeg husker bare jeg sa "snakkes etterpå" til Kristina, og hun var enig. Haha! Vi ble sittende på de vonde barkrakkene i timesvis og nippe sangria og snakke om livet, hit må jeg tilbake!
 Processed with VSCO with a5 preset
 Processed with VSCO with a5 presetCarpe Diem: et utrolig kult sted, som jeg ser for meg er perfekt for dinner&drinks hvis man skal ut. Jeg har skrevet om restauranten i et eget blogginnlegg tidligere, så jeg skal holde det kort. Men her vil jeg mot alle kunstens regler anbefale å booke et bord innendørs. Og spise sushi, for jeg var så dum at jeg valgte noe annet. Angret sånn da jeg så sushien som landet på nabobordet, hehe. Det går forresten folk rundt og masserer gjestene som sitter og spiser. Merkelig sted, sa du? Jeg liker det!

Buenos Aires: en liten funfact. Ordet "biff" gjør meg ukomfortabel, og jeg vil helst ikke skrive det på bloggen. Meeen, here we go. Hvis du blir lei av tapas og vil ha et helt fantastisk måltid som består av.... Biff, fries, grillede grønnsaker, maiskolbe, bernaise og den regla der, så må du dra til Buenos Aires. Her er det forresten mulig å booke bord, så sørg for å gjøre det. Vi spiste oss inn i koma her, og måtte rett og slett hjem og legge oss etterpå. Haha! Sangriaen er også veldig god - er det i det hele tatt mulig å få en dårlig sangria? 

Makamaka: et nyydelig lunsjsted rett ved Barceloneta-stranden! Og mens jeg husker det: styr unna stedet som heter Beach Garden, her hadde vi vårt verste måltid på hele turen. Men Makamaka føltes som å være tilbake på Hawaii. Nydelige burgere, fries og ikke minst interiør. For det er jo litt viktig, hehe.

Brunch & Cake: det perfekte frokoststedet til deg som vil ta fine bilder til Instagram ;-) Det finnes to Brunch & Cake i Barcelona, så stikk innom for enten frokost, lunsj eller kake. Du kommer ikke til å angre. 

Café Federal: et veldig koselig frokoststed - ikke helt på høyde med Brunch & Cake, men man orker jo ikke å stå i kø der hver dag. Bestill noe med egg, styr unna kjøttet og husk den grønne juicen her, så blir du nok fornøyd :-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
 Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetTING Å GJØRE: det er begrenset hva man rekker å oppleve på en uke når man først og fremst er ute etter en avslappende badeferie. Men det er umulig å bare ligge rett ut på et håndkle i Barcelona, det er vanskelig å overse at byen er mer enn... Sol og sand. Her er noen av tingene vi rakk å se, og som jeg gjerne vil anbefale videre: 

Sightseeing: å hive seg på en sightseeingbuss er en helt super måte å se "hele" byen på. Vi brukte hele 8 timer på å busse, hoppe av, hoppe på og vandre rundt - det var varmt og slitsomt, men veldig gøy. Vi benyttet oss av Barcelona Bus Turistic, og kunne kjøre så mye vi ville i løpet av en dag for 29 euro. Les innlegget mitt om sightseeingen her

Matmarked: rett ved Las Ramblas ligger det et stort, kjent matmarked du ikke kan gå glipp av. Hadde jeg bodd i nærheten, hadde jeg gått innom hver eneste dag og kjøpt frisk frukt, smoothies - eller hvorfor ikke en sangria on the go?! 

Strand: klart man må på stranda! Barcelona har milevis med strand - vi fant ut at vi likte oss best på Barceloneta Beach. Strendene i Barcelona er ikke noe å rope høyt hurra over, men det funker. Vi rakk dessverre ikke å reise til noen av strendene utenfor, men fikk anbefalt Badalona Beach på det varmeste av en leser. Så dit må vi neste gang!

Shopping: shopping er ikke noe hokus pokus i Barcelona. Du finner alt du trenger og mye mer i handlegaten Passeig de Gracia. Husk å be om tax refund-papirer hvis du kjøper noe dyrt! Ellers fant vi masse morsomme butikker i smågatene rundt Las Ramblas - jeg er på evig jakt etter fine strandkjoler som ingen andre har, og det fant jeg her. 

Erotisk museum: kanskje et sært tips å komme med. Men jeg elsker å gå på museum, og dette museumet var noe for seg selv. Erotic Museum of Barcelona finner du midt i Las Ramblas - husk å takke ja til proseccoen du blir tilbudt når du går inn ;-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetDet var det jeg kunne komme på! Nok en gang: tusen takk for alle de fine tipsene dere har kommet med i kommentarfeltet. Det gjorde virkelig turen vår 

SKRIVESPERRE DELUXE

Processed with VSCO with a5 presetFor et par timer siden kastet jeg ut besøket mitt fordi jeg fikk bloggangst. Nå må jeg blogge. Besøket veddet alt i hele verden på at jeg ikke kom til å blogge uansett, men tok på seg regnjakka og lot meg være i fred. Og jeg blogger jo ikke under press. Så jeg la meg ned i sengen, rundet internett, spiste pizza, så en halv episde av Game of Thrones, satte på en klesvask, kom meg ajour på den eviglange Instagram-feeden og gikk en kveldstur.

Men klart jeg skal blogge. Jeg er jo liksom fulltidsblogger. 

Jeg begynner å lure på om det plager meg. Det er to måneder siden jeg ble ferdig på skolen. Etter fire år med eksamener, forelesninger, lesedager, skrivedates og vekkeklokke, ble alt brått opp til meg. Jeg kan legge meg når jeg vil, stå opp når jeg vil, og gjøre hva pokker jeg vil til enhver tid. Så denne bloggen burde jo egentlig være et forbanna sirkus av alt jeg gjør og opplever - så mye tid som jeg har. Men jeg er ikke noe flink med for mye tid. Det kjennes ut som jeg blir litt forvirret av å ikke ha noen holdepunkter i hverdagen. Ingenting å møte opp til, ingen som setter krav til meg. Og dere leserne er jo så snille mot meg uansett - det er ingen som går batshit crazy med mentale breakdowns på kvinneguiden hvis det er stille på bloggen i to dager. Takk og lov for det, egentlig. 
Processed with VSCO with a5 presetJeg elsker å blogge. Men kanskje ikke når det er det eneste jeg har å gjøre?

For jeg baker jo ikke kaker for å ha noe å blogge om. Det kunne ikke falt meg inn å planlegge aktiviteter og sette meg i situasjoner kun for å ha noe å skrive om. Når livet skjer, så skjer bloggen. Men da må jeg kanskje ha et liv ved siden av også? 

Jeg er nødt til å begynne å finne ut hva livet mitt skal inneholde, hva hverdagene mine skal bestå av. Og jeg kjenner at det gjør meg litt sprø. Misforstå meg rett, dette er overhodet ikke ment som syting. Jeg er så takknemlig for livet mitt, og det er sjukehus at problemstillingen i det hele tatt eksisterer: skal jeg fortsette å drive dank (noe jeg egentlig kan) eller skal jeg gjøre noe mer meningsfullt med livet mitt. Selvfølgelig skal jeg gjøre sistnevnte, jeg må bare finne ut hva det skal være. 
Processed with VSCO with a5 presetDon't stress, do your best - hilsen hun som kleiner ut av slike quotes. Meeen, absolutt noen ord å leve etter ;-) 

Nå skal jeg legge meg i sengen og sovne til lyden av regnet. Dere har vel fått med dere at jeg elsker regn, så det har vært en fin dag for meg i dag... Hehe. Natta alle fine, i morgen kommer min lille guide til Barcelona! 

TILBAKE I OSLO

Processed with VSCO with a5 presetI tilfelle du ikke fikk med deg overskriften: nå er jeg tilbake i Oslo. Hjemme fra ferie, og det føles alltid likt. Deilig fordi jeg er en psycho som helst vil ha alle tingene mine rundt meg hele tiden, i tillegg til å være veldig avhengig av den ene hodeputen min. Dritt fordi jeg elsker å være på ferie - så klart. 

Jeg bestemte meg akkurat for å si opp ambassadør-avtalen min med momondo. Det ble ikke helt slik jeg hadde sett for meg, og jeg har fått en greie for å klippe alle snorer som kveler meg. Du vet de småtingene som gjør at du helt unødvendig ligger og vrir deg en halvtime ekstra om kveldene når du skal sove? Bare å bli kvitt dem, én etter én. For meg ble denne amassadør-avtalen en sånn ting, og derfor sa jeg den rett og slett opp. Jeg vil heller betale for mine egne reiser, og kunne dele reisetips, reisegleder og minner på min måte. Uten at jeg må merke med "annonse" og linke hit og dit. Å reise er noe av det beste jeg vet, og å få reise gratis høres sikkert ut som julaften og bursdag på en og samme tid. Men for å være helt ærlig så kan det være ganske stressende, i hvertfall når en sponsor har en annen visjon enn deg. Når det er sagt - jeg digger fremdeles momondo, og de vil nok alltid være mitt førstevalg når jeg skal lete etter flybilletter :-) 
Processed with VSCO with a5 presetEtter at jeg kom hjem fra fantastiske Barcelona har jeg egentlig bare kjedet meg. Alle vennene mine har vært bortreist eller opptatt, så jeg har virkelig fått alenetiden min. Vasket klær, gått turer, ryddet i skuffer, begynt å se på Game of Thrones, savnet Barcelona... Tror det er en av mine favorittbyer nå! 

Og snakker om Game of Thrones: er det flere enn meg som nærmest har unngått denne serien? Jeg blir litt sånn når ALLE er helt hekta på noe - nei, da skal i hvertfall ikke jeg. Alt dette regnet satte meg i seriemodus, så da tenkte jeg å prøve likevel. Jeg har sett tre episoder, og har ennå ikke bestemt meg for hva jeg syns. Litt spennende? Ja. Men også litt grotesk for min smak. Jeg må jo pause/se vekk hver gang noen slåss og kapper hodet av hverandre. Det er ikke sjeldent i denne serien! 

XX

BEACH DAY

Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with a5 preset

- BARCELONETA BEACH - 

Noen snapshots fra en nydelig dag på stranda her i Barcelona. Etter litt prøving og feiling fant vi ut at det var Barceloneta-området vi likte best, så der har vi tilbragt noen timer. Eneste problemet er at det var så sjukt store bølger de dagene vi var der, at det nærmest var umulig å bade. Vi badet selvfølgelig likevel, og ble kastet rundt i bølgene som to sokker i en tørketrommel. Truser som forsvant, pupper på avveie, skrubbsår på knær og armer... Og selvfølgelig mye latter. Finnes det noe morsommere enn å sitte på håndkleet sitt og se bestevenninna bli kastet rundt i sjøen som actionman himself, med tidenes mest fortvilte ansiktsuttrykk? Hahaha! 

Strandpromenaden kryr forresten av dårlige og overprisede lunsjsteder, men etter tips fra en leser, tok vi en lunsj på Makamaka. Et veldig hyggelig sted som ga oss Hawaii-viben - og både burger og fries var dritgodt. Hva skulle vi gjort på denne ferien uten tips fra dere lesere! Vi har spist så mye god mat at vi har mistet matlysten fullstendig ;-) 

I skrivende stund sitter vi og svetter på flyplassen. Jeg har ikke spesielt lyst å reise hjem, men gleder meg til norsk luft, norsk vann og regnvær. Så det er alltids noe. Jeg har såå mange bilder og Barcelona-tips jeg ikke har rukket å dele med dere, men det får vi ta i oppsummeringen. Åh, jeg gleder meg allerede til å reise tilbake til denne byen. Tar jo ikke lengre tid enn Oslo-Tønsberg tur retur. 

Safe flight til meg sjæl, måtte jeg overleve og bank i bordet 

VENNSKAPSRÅD OG VESKEKJØP

Processed with VSCO with a5 presetEr det noe jeg har lært om vennskap opp gjennom årene, så er det å si i fra om ting. Ikke la noe bygge seg opp. Hvorfor gå rundt og irritere seg, når det er vennen din som er irriterende. Bare å sende plagen i retur, og gjøre det til deres problem i stedet. Stort eller smått, put it out there. I dag måtte jeg ta steget, og si i fra til Kristina om noe. Så da vi satt i taxien på vei hjem fra stranda, med sauehår, sand mellom rumpeballene og solstikk light, sa jeg: nå må du ikke bli sur, men jeg må si i fra om noe... Du har begynt å rope navnet mitt igjen, hver gang du skal si meg noe. Hahaha, jeg hørte ilandsproblemet i øyeblikket jeg sa det høyt - noen tåler mindre enn andre, si. Men vi har hatt en runde på dette for et par år siden, hvor jeg fikk mark av å høre Idaaaa?!!! hver gang hun skulle spørre meg om noe. Ga meg samme følelsen som på barneskolen, da mamma klikket fordi jeg aldri stod opp tidsnok. Stod i trappa og freste som en sint drage. Blir ikke noen god start på dagen av sånt, vettu. 

Det hele endte bare i nok en latterkrampe. Satser på at sixpacken er på plass før jeg lander på Gardermoen. Ikke at jeg har lyst på sixpack, men du skjønner greia. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetOg hallooo, det ble veskekjøp i går! Barcelona er bare helt fantastisk på shopping, så det måtte vi utnytte når vi først hadde en gråværsdag. Jeg hadde egentlig ingen planer om å kjøpe veske her, men det hadde Kristina. En liten fun fact om oss to på shopping: den ene prøver alltid å dra den andre ned i dragsuget når det kommer til shopping - sånn for å føle seg bedre selv. Så i går ga jeg etter, men selvfølgelig mest fordi jeg fant en helt fantastisk fin veske, hehe 

Jeg har aldri kastet så mye som et blikk i Gucci sin retning, men noe har skjedd. Var som å gå inn i en godteributikk. Og for første gang har jeg kjøpt en veske som ikke er svart eller beige, woop! Skal selvfølgelig vise dere min nye venn senere. 

Nå skal håret fønes og kroppen dyppes i aftersun, og deretter regner jeg med at det blir en helaften med tapas. Eller halvaften. For andre halvdel går nok med til vårt nye kveldsrituale: sitte på Youtube og se gamle episoder av Kjetil & Kjartan Show. Noe så gøy! 

SUPERTURISTENE

God morgen fra Barcelona  Her våknet vi til grå og overskyet himmel i dag - fy søren så deilig! Det har vært veldig veldig varmt her de siste dagene, og jeg kjenner at det blir deilig med en pause nå. 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetSnakker om varme: i går hadde jeg den varmeste dagen i mitt liv, som superturist på turistbuss. I over åtte timer var vi rundt i byen på sightseeing, og det føltes som om vi rundet hele Barcelona. Sightseeing buss er en helt super aktivitet hvis du vil se mest mulig av byen. Barcelona er jo så stort at å være gående/taxikjørende turist kan bli både utmattende og dyrt. Vi kjøpte en dagsbillett med selskapet Barcelona Bus Turistic for 29 euro. Da kan du hoppe av og på når og hvor du vil hele dagen, og de har seriøst stopp over alt. Umulig å ikke få øye på disse bussene! Selskapet kjører tre forskjellige ruter, og du kan selv bytte rute når du ønsker. Vi fullførte to av tre runder før vi var helt utslitt, det ble en del stopp på oss for å si det mildt. 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

- SIGHTSEEING I BARCELONA - 

Noen av stoppene vi gjorde var World Trade Center, Port Vell, bydelen Barri Gotic, Sagrada Familia, Park Guell, Sarria og Tibidabo. Min favoritt var Barri Gotic, der følte jeg at vi havnet i Italia, og ruslet bare rundt i koselige gater. Shoppet litt, spiste litt, kikket mest på bygninger. Ellers er jo kirken Sagrada Familia et must å få med seg - kirken som aldri blir ferdig, den er virkelig et syn for seg selv. Tibidabo er en fornøyelsespark hvor du får den beste utsikten over hele Barcelona. Kanskje ikke så rart, med tanke på at vi måtte ta buss, trikk og bane for å komme oss helt på toppen. Veldig fin fornøyelsespark med karuseller og alt, selv om den nok mest er ment for barn. 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Da dagen gikk mot slutten, var vi sultne og bestemte oss for å forville oss inn i noen små gater langt vekke fra sentrum. Det skulle vi fort angre på: ikke én åpen restaurant, og ikke én eneste taxi. Var nesten så vi satte oss ned på fortauet og ga opp, da vi var så heldige og få haike med to spanske jenter. De skulle egentlig en annen retning, men kjørte oss helt frem til turist-smørøyet. For en lettelse! Vi feiret med sangria og tapas, så klart ;-) 

Nå skal dagens gråvær utnyttes - vi skal på matmarked, og så skal det shoppes!