hits

september 2014

ØNSKELISTEN SOM PLUTSELIG BLE LANG

Skrevet i samarbeid med Elkjøp 


Som jeg så vidt nevnte, var jeg på en messe etter forelesning i går. Ikke hvilken som helst messe heller! Elkjøp hadde invitert meg med på Elbit, en gigantisk elektronikkmesse i Lillestrøm, på hele 3600 kvm. Messen har flere tusen deltakere, masse kule utstillere, og den er lukket fra allmennheten. Så jeg var heldig som fikk komme inn og få en omvisning av Elkjøp. 

For å si det sånn... Ønskelistene mine er alltid veldig korte, både ved bursdag- og juletider. Mine nærmeste er heldig hvis de klarer å lirke ut av meg at jeg "kanskje ønsker meg et duftlys", jeg syns virkelig det er verdens vanskeligste ting å ønske seg noe. Her om dagen var jeg på en moro/kostyme-butikk. På veggen hang det en tom emballasje, med skriften "til den som har alt". Jeg tenkte at; den får jeg vel ønske meg til jul... 

Men, etter en omvisning på Elbit, er ønskelisten lengre enn noen gang. Noen av tingene er kanskje litt for dyre til å ønske seg av andre, men hvem har sagt at man ikke kan kjøpe gave til seg selv?

Her er noen av de fine tingene jeg fant: 

iPhone 6 var det første jeg støtte på. Jeg er et Apple-menneske, men ikke en Apple-fanatiker. Så om jeg skal ha den nye iPhonen, hadde jeg så vidt rukket å ta stilling til. På bilder jeg har sett på nettet syns jeg den så stor og rar ut, men da jeg møtte den på Elbit, ble jeg litt forelsket. Fikk et veldig godt grep rundt den, og da mener jeg selvfølgelig iPhone 6, og ikke iPhone 6 Plus som minnet mer om et lite nettbrett. Eller en STOR iPhone, da. 

Juice Mini Radio er en bærbar FM/DAB+ radio, og har 20 forhåndsinnstilte stasjoner. Selv hører jeg ikke så mye på radio, men den har AUX-inngang, så den er jo også perfekt til å spille av musikk på til enhver anledning. Jeg har alltid med meg min Music Angel på reise, stranden eller når jeg skal bo på hotell, denne er kanskje en oppgradering? Syns prisen er veldig fin også, med tanke på den gode lyden man får. 

Hva da, redd?! Haha! Virtual reality-headsetet fra Samsung er den sykeste duppedingsen (er det greit å kalle det det når man er jente?) jeg noen gang har prøvd. OG den står øverst på min ønskeliste, jeg skal  kjøpe den når den kommer i butikk. Det går nesten ikke an å forklare hvordan det var å ha på seg,  prøves. Disse brillene skulle jeg veldig gjerne sett en bra action film med. Min gode venn Kjetil var med, og som han så fint sa; nå trenger jeg ikke fly i helikopter over Manhattan, for det gjorde jeg nettopp med disse brillene... 

GoPro Actionkamera står faktisk på handlelisten min, det  jeg ha før jeg drar til Sri Lanka for å surfe. Dere har kanskje sett folk som lager filmer av seg selv enten på surfebrett eller snowboard? Da er det mest sannsynlig et GoPro de har brukt. Man kan kjøpe masse ekstrautstyr for å feste det på diverse saker og ting, og det tåler selvfølgelig inn. Hero4 som dere ser på bildet, blir sluppet hos Elkjøp 5. oktober! Noen som har peiling og vet om man bør kjøpe det aller nyeste, eller om man kan nøye seg med en av de tidligere modellene? Tar i mot tips med stor takk! 

Noe som imponerte meg skikkelig, var armbåndene fra Jawbone. Det er et livsstilsbånd, hvor du legger inn all mulig informasjon om deg selv - den er koblet opp mot en app på iPhonen din. Så gir armbåndet deg en god oversikt over daglig aktivitet, du kan for eksempel legge inn et mål om hvor mange skritt du skal gå per dag - og så kan du se om du har nådd målet ditt på slutten av dagen. Armbåndet får med seg all aktivitet og teller kalorier du bruker per dag, i tillegg er det lett å scanne matvarer for å telle hvor mange kalorier du tar inn også. Armbåndet kan analysere søvnen din, og du kan se hvor lang tid du brukte på å sovne, hvor mange timer lett søvn og hvor mange timer tung søvn du har hatt. Jeg tror armbåndet er en fin motivator til å være mer i fysisk aktivitet, og ikke minst til å få nok søvn. Men spørs om jeg ikke hadde blitt litt sprø/avhengig om jeg hadde begynt å gå rundt med et slikt...?

Jeg kunne fortsatt i evigheter jeg altså, som dere kanskje skjønner har ønskelisten gått fra å være veldig kort, til å ikke være så veldig kort lengre. Nå nærmer det seg jo jul også, og jeg fikk faktisk øye på en ting eller to som jeg kunne tenke meg å kjøpe til mine kjære til jul. En hard pakke fra Elkjøp har aldri ført med seg nedover-munn, det erfarte jeg jo selv da jeg hadde bursdag forrige uke ♥

Anbefaler dere å ta en titt på såkalte wearables som bare tar mer og mer av om dagen. 

Ser du noe i dette innlegget du ønsker deg? 

FAVORITTSALATEN

Haha. I dag meldte jeg meg inn på treningsstudio igjen. Er flere måneder siden jeg har trent på et, og ettersom jeg går rundt og føler meg så jævlig ekkel om dagen, tenkte jeg at det var lurt. Jeg orker ikke engang å skrive noe komisk om hvor fælt det var å gå på et treningsstudio igjen, det er bare det verste i hele verden. 

I dag har jeg laget favorittsalaten min til lunsj og middag, jeg er stor fan av å lage mat til hele dagen på én gang. Dessuten lagde jeg så mye at jeg har skolelunsj i morgen også. Hei, økonomisk?!

Du trenger:

♥ Isbergsalat
♥ Agurk
♥ Paprika
♥ Mais
♥ Cherrytomat
♥ Grov pasta
♥ Fetaost
♥ Strandaskinke/serranoskinke

Jeg valgte å steke serranoskinken på høy varme så den ble litt mer bacon-ish, men syns egentlig det smaker bedre når den ikke er stekt. Smak og behag! 

I kveld har jeg vært ute og kjørt en times tid, bare for å ikke glemme hvordan man gjør det. Q/A-innlegget om lappen kommer veldig snart :-) Nå er det Svenske Hollywoodfruer, så jeg skal sitte med puten foran ansiktet og se på Gunilla ødelegge livet sitt enda mer! 

DRITSEINT PÅ TOGET

God kveld fra toget. Jeg har nettopp sendt ut en sutrete snap så alle vennene mine skulle få med seg at jeg er på vei hjem fra Oslo, og mest sannsynlig ikke er hjemme før nærmere halv ti. Sånn er det å være pendler, si! *Nedtrykt emojo med svetteperle i panna* Jeg elsker å klage når jeg er sliten, tror et av nyttårsforsettene mine må være å holde kjeft - bare lide i stillhet, liksom. Ingen bryr seg om at andre er slitne, trøtte eller sure. 

I dag har jeg altså vært på skolen, og på en kjempespennende messe etterpå. Det skal jeg fortelle dere mer om i morgen. Nå skal jeg sitte på toget og suge inn andres hostebakterier og sutte på smoothien min mens Highasakite skriker meg i øret. Jeg skal hjem og varme opp middagsrester fra i går og ettersom det mest sannsynlig ikke er nok til å mette dragan i magan, skal jeg spise meg mett på Bueno og se på DRITSEINT MED EDEL på TV2 etterpå. Ah, som jeg gleder meg til det programmet. Flere med meg? 

Skal ikke bare klage og sutre. I stad da jeg stod på et offentlig toalett og følte meg stygg, jævlig og svett, kom det en jente bort til meg og sa at hun digget bloggen min og at jeg er MYE finere i virkeligheten. Tenk at jeg har så snille lesere ♥

EN KONKURRANSE FOR STUDENTER

I samarbeid med Nordea


Som dere kanskje skjønte etter forrige innlegg, har jeg for tiden et samarbeid med Nordea. Blant annet for å spre ordet om deres fokus på studenter og studentøkonomi. Å bli kunde av Nordea var ikke et kriterie for å være med på denne kampanjen, men etter at vi satte i gang fikk jeg veldig lyst til å bli kunde i Nordea. 1. Jeg har hørt rykter om at mobilbanken deres er awesome. 2. Jeg leste på en nettavis at nettbanken deres på data snart blir javafri. 3. Gratis for studenter med studentkonto.

Så jeg avtalte et møte i Nordea-filialen her i Tønsberg, og syklet ned med vind i håret og sminkefritt ansikt. Mitt banktips nummer én; aldri dra sminkefri for å bli kunde i en bank. Man må jo ta bilde til bankkortet!

Uansett, jeg kom til Nordea og ble møtt av en svært hyggelig fyr. Det er fint å kunne stille spørsmål man føler er litt dumme og få ting enkelt forklart. Og kanskje til og med få bedre betingelser enn i banken du har i utgangspunktet? Jeg har akkurat sendt inn informarsjon om boliglånet mitt, så jeg flytter det nok over hvis betingelsene mine blir bedre. Ellers har jeg akkurat fått det nye bankkortet mitt hvor jeg ser ut som en serial killer, men hvem gjør ikke det? :-)


Husker dere at jeg fortalte dere om konkurransen til Nordea, hvor dere kan vinne en ekstra måned med studiestøtte? Så morsomt at så mange av dere har deltatt, og ikke minst at dere liker konkurransen. Det er jo en helt super premie, men ikke nok med det; man kan få mange gode tips av bidragene som er sendt inn.

Dere finner mer om konkurransen på kampanjesiden her, grav fram ditt beste studentøkonomi-tips, så kanskje du stikker av med seieren?

Jeg har vært inne på konkurransesiden og lest gjennom mange av bidragene, her er noen av mine favoritter:

♥ Spis mindre kjøtt. Bra for lommeboken, miljøet og kroppen
♥ Bruk mobilen mindre og koble deg alltid på gratis WiFi
♥ Hvis du skal ha Sumo, Viaplay, Netflix og den slags; spleis med en venn
♥ Storhandle en gang i uka, og skriv middagsplan
♥ Kjøpe/få brukte møbler fra Finn
♥ Få en deltidsjobb hvor det serveres mat
♥ Gå på 10 kronersmarked på matbutikker som har det, men bestem deg på forhånd for hva du skal kjøpe!
♥ Løp ute i stedet for å bruke 200-500 kroner i måneden på treningsstudio
♥ Åpne regninger med en gang og betal dem i tide, så slipper du purregebyr

Ikke glem å delta, det verste som kan skje ser at du ikke vinner! Du går som sagt inn her, og finner den grønne boksen hvor det står "DELTA" :-) Lykke til!


KONKURRANSE

Etter at jeg hadde blitt kunde i Nordea, fikk jeg en kjempefin KeepCup. Og det er ikke hvilken som helst kaffekopp, skal jeg si dere. Nordea har nemlig gjort en deal med Wayne's Coffee, så med denne koppen følger det med en studentavtale. Så har du koppen, får du først tre kaffe gratis. Når du har brukt opp disse, får du HALV PRIS på kaffe resten av studieåret ditt. Er ikke det fantastisk?

Nordea har delt ut mengder med disse koppene gratis, men nå er lageret tomt. Jeg har fått tilsendt hele 10 kopper, og dem skal jeg så klart dele med dere lesere. Noen studenter her som ønsker seg kaffedeal?

Alt du må gjøre for å være med i trekningen, er å skrive i kommentarfeltet hvilken by du studerer i. Husk å fylle inn e-post adressen din i feltet som er men for det, slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner :-) 

Så, i hvilken by studerer du? 

FAMILIEBURSDAG

Herregud, så deilig det var å komme hjem til mor og far etter feiringen i Oslo. En varm dusj, på med tøfler, og så krype opp i sofaen til kaffe, kake og gaver. Jeg fikk MAC av mamma og pappa! Hadde jeg ikke vært så fyllesyk skulle jeg tatt en skikkelig gledesdans, det er ingenting i denne verden jeg trengte mer enn en Mac akkurat nå. Noen ganger kan jeg begynne å gråte når jeg sitter med Mac'en min, fordi jeg blir så frustrert og sint over hvor lang tid den kan bruke på å reagere på et enkelt tastetrkyk. Så HURRA, endelig ny Mac! Nå blir det 100 ganger bedre å blogge. Og dessuten er det en Macbook Air, så det blir 100 ganger lettere å drasse den med seg på skolen også. Lei av å ha blodutredning på skuldrene på grunn av for tung veske, haha. Hurra! ♥

All slekten min i Tønsberg er bortreist, det er jo høstferie nå. Så det ble bare mamma, pappa og meg, men på kvelden kom lillebror på besøk fra Oslo også. Pappa lagde god mat, og vi trillet rundt på gulvet her alle sammen. Det er vel en grunn til at jeg drømte at jeg var gravid i natt. Haha, snodig drøm i grunn. Drømte at jeg snart skulle føde dette stakkars barnet, men det falt ikke i like god jord hos alle at jeg var gravid. Drømmen endte med at Idabestis sa "fuck det barnet i magen din", og jeg sa til henne at jeg aldri ville se henne igjen. *Knust hjerte-emoji* 

Nå er bursdagshelgen over, og selv om jeg har kost meg ekstremt mye, er det litt deilig. Jeg er så mett på både mat, søtsaker og oppmerksomhet, haha.

Det er leggetid for dette sovedyret nå, i morgen skal jeg på skolen og så skal jeg på et jobboppdrag etterpå :-) Nattinatt!

BURSDAGSGAVEN SOM FIKK MEG TIL Å GRÅTE

Jeg hadde seriøst verdens morsomste bursdagsfeiring med mine beste venner. Og jeg var så heldig at så mange av dem kunne komme. Det ble ikke så mange brukbare bilder, men den ene bursdagsgaven jeg fikk av Idabestis slår alle bilder i hele verden.

En helt spesiell bursdagsvideo, med hilsen fra bestevennene mine, mamma og pappa - og LINN SKÅBER ♥ Den er egentlig litt privat og kanskje ikke så interessant for de som ikke er spesielt interesserte, men jeg er så stolt av alle de fine vennene mine at jeg bare må vise dere dem. Midt i bursdagsfesten fikk jeg beskjed om å ta på meg sko og bli med ut av hotellrommet. Ida hadde leid et konferanserom på Royal Christiania, og der var det rigget til med storskjerm, langbord og hjemmelagde champagneglass med alle sine navn på. 

Jeg gråt og lo om hverandre, for å være helt ærlig ble jeg skikkelig brydd av å høre folk si pene ting om meg i et helt kvarter, MEN fy søren så rørende også.

Er de ikke verdens skjønneste? Jeg vet hvor forbanna mye det kostet noen av dem å spille inn en sånn snutt, det er ikke alle som er like glad i å være foran kamera, haha. Men tusen takk til verdens beste venner, jeg er så glad i dere ♥

Som nevnt sitter jeg ikke igjen med så mange brukbare bilder fra bursdagsvorset, men her er noen forsøk på å forevige en veldig morsom kveld:

Det finnes aldri gruppebilder hvor alle ser bra ut. Så hva kan man gjøre, annet enn å velge ut de hvor man selv ser best ut.

Fikk mange fine materielle gaver også, blant annet Apple TV og herligheter fra Voluspa. Så nå dufter det godt her hjemme!

Takk fine vennene mine for gaver, latter og mange fine ord, rett og slett den beste bursdagen jeg kunne hatt :-)

MY BIRTHDAY CRIB

Sponset opphold

I dag har jeg BURSDAG! Jeg fyller 24 år, og jeg skjønner ikke helt hvor tiden ble av. Om 24 år til er jeg 48 år, så nå håper jeg at tiden sakker ned litt. Men noe sier meg at klokka bare går fortere jo eldre man blir, haha.

I går skulle jeg feire bursdag med mine beste venner, så jeg sjekket inn på denne fantastiske suiten på Clarion Hotel Royal Christiania. Rommet heter Posh, og det lever opp til navnet. Kunne ikke ha feiret bursdag i bedre omgivelser. På toppen av Oslo ♥Fint, eller hva? Her kan dere tro vi koste oss. Skrivebordet ble DJ-bås, og det ble drukket mer vin enn jeg har vært vitne til på en stund. Så herlig å tulle, tøyse, danse og le med mine aller beste venner en hel kveld, men mer om det senere :-)

Beklager lite blogging de siste dagene, har bare hatt det så utrolig travelt. Fin lørdagskveld til alle!

JEG ER SÅ STOLT AV MEG SELV

Alt blir kleint på en overskrift. Og som den kleine overskriften tilsier, er jeg stolt over meg selv akkurat nå.

I dag tok jeg nemlig lappen. Obligatorisk bildebevis:Ja, jeg tok lappen i tøfler. Betennelse i foten, vondt i magen av antibiotikaen, feber, forkjølelse, tette ører fulle av dotter... Jeg tenkte at hvis jeg står, så er det et mirakel.

Og så stod jeg, da. Og siden jeg var forberedt på det motsatte, ble jeg så lettet at jeg begynte å hylgråte før sensor var ferdig med pep talken om at jeg hadde kjørt litt for fort noen steder. Med tårer nedover kinnene og snørr i munnviken lovte jeg at jeg aldri skulle kjøre for fort igjen. Et løfte er et løfte, vel?

Haha, jeg ler meg i hjel når jeg ser tilbake på den nervepirrende timen i bilen. Sensoren må ha trodd jeg var klin gal, men det betydde bare så mye for meg. Lappen var det siste jeg måtte krysse av på lista mi, lista over tingene alle gjorde da de var 18 og 19, men som jeg ikke kunne gitt mer blaffen i den gangen. På sånn cirka et år har jeg fullført videregående, kjøpt leilighet, begynt å studere - og nå tatt lappen. ALT på listen er krysset av, og for det er jeg så lykkelig at jeg føler at det var innafor å gråte foran en helt fremmed mann i dag. Haha ♥

Nå skal denne ødelagte skrotten pares med dyna, jeg lover at det er slutt på selvmedlidenheten i morgen. Da skal jeg tilbake på SKOLEN! Om jeg så har mistet et øye.

PS. Si i fra hvis du har spørsmål angående det å ta lappen, intensivkurs, automatlappen, oppkjøring, teori eller Sande Trafikkskole. Jeg kommer til å ha et QA-innlegg som handler om lappen, da det viser seg at veldig mange av mine lesere holder på å ta lappen eller har lyst til å ta lappen. Er det noe jeg har hatt nytte av så er det å lese om andre sine erfaringer, så bare still spørsmål i kommentarfeltet hvis du lurer på noe :-)

KONKURRANSE: VINN EKSTRA STUDIESTØTTE

I samarbeid med Nordea

I forrige uke hadde jeg et møte. Et møte med Elin Reitan - forbrukerøkonom i Nordea.  Dere har kanskje sett henne gi gode råd på "God Morgen Norge", eller bladd gjennom bloggen hennes etter et økonomisk tips eller to?

Hils på Elin!

Er det en som kanskje burde ha begynt å lese bloggen til Elin før, så er det meg. Jeg troppet opp på en hyggelig kafé på det nyoppussede Paléet etter skolen en dag i forrige uke, og møtte en smilende Elin. Kvelden i forveien hadde jeg sendt henne oversikt over mitt forbruk for de seks siste månedene. Etter smilet hennes å dømme, tenkte jeg at det ikke var så verst. Der tok jeg grundig feil. Da jeg fikk vite hvor mye penger jeg bruker i gjennomsnitt hver måned, fikk jeg lyst til å løpe bak disken og hente en skje så jeg kunne begynne å grave et hull i bakken. Jeg ble skikkelig flau, og tankene begynte å spinne. Går jeg rundt i svime og kaster penger rundt meg? Hva har jeg brukt alle disse pengene på? Det går jo ikke an!

For å være helt ærlig, var møtet med Elin en wake up call for meg. Å se hvor mye penger jeg bruker i året bare på vann er jo helt latterlig. For ikke å snakke om smoothier og salater jeg er for lat til å lage selv.

Nå som jeg er blitt student og har kjøpt meg leilighet, har jeg veldig lyst til å være mer bevisst og fornuftig når det kommer til pengebruk. Det betyr ikke at jeg skal ha et kjedelig liv, og jeg vil fortsette å gjøre de tingene som gir meg glede. Bruke penger på ferier, kjøpe sushi av og til når jeg vil kose meg og spare til en dyr veske som jeg ønsker meg. Det jeg ikke vil ha noe mer av, er disse "strøutgiftene". Vannflaske her og vannflaske der, smoothie hver dag på vei til skolen, taxi når jeg egentlig kunne tatt buss og så videre. Alle de små unødvendige tingene som plutselig utgjør det veldig mye penger enn man tror.Her er noen av tipsene Elin ga meg personlig, kanskje noen av dere kan få bruk for dem også?

♥ Ta opp fullt studielån selv om du ikke trenger pengene. Lånet er rentefritt mens du studerer. Hvis du ikke trenger pengene, kan du sette dem inn på en høyrentekonto og få rente (skikkelig fornøyd med at jeg allerede gjort dette på forhånd, hehe. Jeg søkte om fullt stipend og lån, og betaler ekstra ned på boliglånet mitt hver gang det kommer inn penger fra Lånekassen).
♥ Som student kan du tjene inntil 4000 kroner per arbeidsgiver per år, på såkalte skattefrie småjobber som for eksempel å vaske huset til noen eller sitte barnevakt. Forutsetningen er at oppgavene du får betalt for utføres innenfor hjemmet, sjekk for eksempel ut småjobber på Finn.no hvis du ikke kjenner noen som trenger hjelp (hadde jeg ikke kunnet leve på bloggen hadde jeg definitivt sett nærmere på dette, skattefrie kroner er jo gull for en student!)
♥ Tenk over hvilken bosituasjon som lønner seg for deg. Kanskje du kan spare et par tusen på å bosette deg utenfor bykjernen? Eller er du av typen som ofte drar ut og aldri rekker siste bussen hjem? Da lønner det seg kanskje plutselig å bo litt mer sentralt. Det kan også være smart å bytte bolig i studieåret, da leieprisene oftest er høyest ved studiestart.
♥ Overvinn budsjettskrekken! Det er umulig å ha orden på privatøkonomien uten å ha en oversikt over hva som går inn og ut av kontoen. (Jeg får nå hjelp av Elin til å lage et budsjett, veldig spent på hvordan det kommer til å se ut. Og ikke minst om jeg klarer å følge det)
♥ Matpakke. Høres kjipt ut, men du kan spare 20.000-30.000 kroner i året, hvis du er en smoothie- og salatbar-nyter slik som meg. (Mitt beste matpakketips er å steke kyllingstrimler i pesto, kutte opp deilig og frisk salat, og koke litt grov pasta til. Og gjør det kvelden før, så klart. Såå deilig å ha med seg på skolen!)
♥ Lag felles middag med medstudenter/venner/familie/roomies. Økonomisk og veldig koselig!
♥ Spar BSU!! 

Hvis dere ønsker å lese flere økonomitips som kan hjelpe dere som er studenter, gå inn her.


Har dere hørt om Nordea Student? Nordea har flere fordeler for bankkunder som er student, blant annet er det ingen årspris eller gebyr på å ha bankkort og konto. Det er heller ingen kostnader for å bruke mobilbank og SMS-tjenester. Les mer om Nordea Student her hvis du er interessert :-) 

Å være student i Norge, er ikke spesielt luksus for tiden. I hvertfall hvis man ikke har en ekstrajobb ved siden av, noe som kanskje går utover studiene i tillegg. Mindre støtte, høyere priser. Se grafen over, hvor mye for eksempel kaffe- og leiepriser har steget siden 2004. Men studielånet - nei, det har ikke steget nevneverdig.

Det syns ikke Nordea noe om, og nå har de en konkurranse gående hvor du som student kan vinne en ekstra måned med studiestøtte. Hvor fantastisk er ikke det? Å rett og slett 7 338 kroner ekstra rett inn på konto. Jeg håper virkelig det er noen skikkelig hardtarbeidende nudler-og-knekkebrød-studenter som vinner studiestøtte, for det fortjener dere.

SLIK DELTAR DU:

1. Gå inn på denne linken, og bla deg litt ned til du ser boksen hvor det står "Vinn 7 338,-". Trykk på "delta".
2. Da kommer du til et bilde Nordea har lagt ut på FB.
3. Lik bildet.
4. Del ditt beste tips for en bedre studentøkonomi i kommentarfeltet.

Enklere blir det ikke! Ønsker alle flinke studenter lykke til i konkurransen :-)

 

PLACEBO-EFFEKT OG IPHONE-SPØKELSET

Vet dere hva jeg mistenker? At det er NRK sin skyld at jeg er syk. Jeg hadde ikke vært syk på over et år, og jeg var ganske sikker på at jeg hadde den gigantiske algesamlingen min å takke for det. Etter at de nærmest gjorde narr av supermat i et teit program som heter Folkeopplysningen, har jeg vært syk store deler av tiden... SÅ, gjorde programmet at jeg mistet troen på algene, noe som igjen førte til at Placebo-effekten jeg fikk av dem (altså å alltid være frisk og rask) forsvant? HAHA, neida. Men samtidig.... Joda.

Her er det fremdeles tøfler, te og antibiotika som står på menyen, jeg vrir meg i min framtidige grav over å ikke være på forelesning i dag heller. Men sånn er livet, etter denne uken skrur jeg på superstudenten i meg igjen. Men det er nesten ingen nytte i å stresse når man er syk, for da blir man aldri frisk. Men ååååå, så frustrerende. I går gråt jeg fordi jeg ikke har tid eller lyst til å ligge under et teppe og lage surklelyder med nesa. Jeg har jo SÅ mye annet jeg heller har lyst til å gjøre.


Forresten... Da jeg våknet i dag, spilte iPhonen min en eller annen U2-sang, jeg skjønte ikke en dritt. Jeg har aldri lastet ned en eneste U2-sang, spøker det på iPhonen min?

LENGE LEVE KJÆRLIGHETEN

I dag har mamma og pappa vært gift i 23 år. Hipp hurra ♥

Derfor var vi i Oslo i går, for å feire litt sammen - firkløveren vår. Etter at lillebror flyttet til Oslo, må vi nesten dit for å henge alle sammen. Jeg får egentlig nok Oslo-pendling i hverdagen, men i går fikk jeg kjøre hele veien, så da fikk jeg en ordentlig kjøretime ut av det.

Da vi kom til Oslo startet vi opp i den alt for travle Mathallen. Men gud, for et fantastisk sted for oss som liker gode råvarer og ordentlig mat. Vi satte oss ned i det spanske hjørnet og spiste litt tapas, og det smakte kjempegodt. Dog er aliolien ikke i nærheten av den jeg lager selv - etter pappas oppskrift. Vi kjøpte oss makroner også, etter tips fra en bloggleser. Den med salt karamell gjorde at jeg fikk lyst til å gi opp livet mitt, bare flytte inn på et lite rom og sitte der og spise makroner med salt karamell til jeg dør.

Etter besøket i Mathallen, ruslet vi litt rundt i Oslos gater før det var på tide med middag og show på Wallmanns Salonger. Det ligger bare en liten spasertur fra Mathallen så de to var en perfekt lørdagskombo.

På Wallmanns ble vi plassert i en koselig liten bås, og fikk servert popcorn mens vi ventet på at showet skulle starte. Er det noe som kan gjøre meg skikkelig klein, så er det musikaler og situasjoner hvor noen står og opptrer mens de ser deg rett i øynene. På Wallmanns er det servitørene som underholder hele kvelden, så jeg ble klein ved flere anledninger. Men herregud, for noen flinke folk. Og god mat. Og god stemning.Vi fikk servert 4 eller 5 retter, jeg mistet tellingen etterhvert.


Etter en sjokoladedessert som smeltet på tungen, trillet vi hele veien hjem til Tønsberg igjen. Med meg bak rattet! Pappa snorket i baksetet, mamma satt ved siden av meg som kjørelærer, og jeg sang som vanlig av full hals selv om jeg ikke kan synge. Men bryllupsdagen til mamma og pappa måtte jo hylles, så da Aerosmith sin "I don't wanna miss a thing" klinget gjennom radioen, klarte jeg ikke å dy meg. Flaks for pappa at han sov ♥


Gjett hva, jeg er blitt syk igjen. Det er andre gangen på kort tid, og jeg skjønner ikke hva som skjer. Jeg hadde jo helt sluttet å være syk, og nå banker forkjølelse og feber på døra mi oftere enn vanlige gjester. Jeg orker det ikke, og jeg har ikke tid - men kanskje det er akkurat derfor det blir sånn.

Nå må jeg løpe, skal snyte meg stygt.

GUTTEKVELD OG JENTETING

God kveld, darlings ♥

Mamma er ute, så jeg har guttekveld med pappa. Her har bordet vært fylt med skruer, bruksanvisninger, øl og burritos - jeg var så dum at jeg kjøpe et skoskap på Jysk. Billig møbel = masse jobb. Dessuten er det tydeligvis en tilbakestående hest som har tegnet bruksanvisningen, for den var ikke til å forstå. Men, nå er det vinglete skoskapet oppe og står, og papsen og jeg ligger i hver vår krok med Mac'en på magen og Idol på TV-skjermen. Tror vi følger sendingen med et kvart øye hver.

Ellers har jeg øvelseskjørt masse i dag, noe som igjen har resultert i at jeg har fått gjort masse ærender. Klarte å innbille pappa at vi måtte ha realistiske kjøreturer med virkelige gjøremål (haha), så da ble det jo skoskap, knagger, rammer og det hele i dag.

 


AnnonselenkeForrige gang jeg var hos frisøren min og satte på Hairtalk extensions, anbefalte hun meg en ny glattetang fra GHD. Jeg har kjøpt GHD av Merethe før, og tar alt hun sier om den slags for god fisk. Merethe er bare best ♥

Vel, glattetangen er ganske ny, og den heter GHD Eclipse. Det er seriøst det SYYYYKESTE stylingverktøyet jeg har eid noen gang.

♥ Den glatter store mengder hår på en gang, jeg kan dele inn håret mitt i 4 deler og glatte alt på TO minutter!!! ♥ Den er mindre varm og dermed mindre skadelig for håret, likevel glatter den bedre enn alle tidligere GHD-tenger (ja, jeg har/har hatt alle) ♥ Den kan glatte, kreppe, bølge og krølle - i likhet med de fleste glattetenger ♥ Krøllene man lager med den blir sykt fine ♥ Den blir varm på 10 sekunder 

Er ikke krøllene fine? Jeg elsker dem, og jeg elsker GHD Eclipse så innmari høyt. Skikkelig fin er den også.


Hvis du vil kjøpe GHD Eclipse, så finnes den her.

Må nevne at GHD Max (den store) er en veldig god nummer to. Den har jeg brukt slavisk i to år nå, og det er den jeg bruker for å få den store bøyen nederst på håret i hverdagen.

Så, det var årets tips fra meg!


Når vi først snakker om hår.... Er det noen som kjenner til en helt ekstremt dyktig fargespesialist? Jeg ønsker meg så innmari å få tilbake min egen hårfarge, som er kommunegrå/brun, men frisøren min vil ikke prøve. Så jeg trenger en som bobmesikkert klarer det, uten å gi meg en rød, grønn eller grumsete hårfarge. For daaaa blir jeg ikke særlig blid.... Haha, er det noen som kjenner Norges flinkeste hårfarge-ekspert? Jeg svømmer dit om jeg må. Er så lei av ettervekst.

Nå skal jeg spise hvit sjokolade og se videre på Senkveld. I morgen skal jeg til Oslo med familien, hvor vi skal feire mamma og pappa sin bryllupsdag. Gleder meg ♥

LUFTETUR OG HØSTENS SPILLELISTE

Jeg har egentlig aldri noe problem med å sitte stille. Sikker på at jeg kunne sittet på ett og samme sted helt til rumpa mi ble flat som en pannekake, hvis jeg bare hadde tid. Men når jeg går bevisst inn for å faktisk holde meg i ro, nei, da skal det mosjoneres!

Mamma og jeg hadde en fin tur opp til Slottsfjellet, vannet var blekkstille og solen var varm. Ble litt skuffet over at sauene var borte, for de er så morsomme å prate med. Men det er vel fårikål-sesong nå...

Har laget meg en spilleliste for høsten, tenkte å dele den med dere som har Spotify. Den heter "Min kopp te", og dere finner den her

Ønsker alle en fin kveld :-)

FÅ 2 STELLA GRATIS

Annonse

God dag, alle sammen ♥

I dag dro jeg ikke på skolen, noe som er skikkelig kjipt. Men jeg skal holde meg i ro til i morgen, og satse på at formen og foten er helt tipp topp da. Kjenner at det gnager helt sykt på samvittigheten å være borte fra skolen, så ettermiddagen skal nok brukes på skolearbeid.


Men akkurat skal jeg blåse i den dårlige samvittigheten min, og nyte en kopp te sammen med et rykende ferskt Stella. Er det noe det blir lite av i min studiehverdag, så er det å lese andre ting enn pensum. Men nå skal jeg kose meg i Stella-universet, med artikler om mote (okei, mote bryr jeg meg egentlig ikke om), skjønnhet og selvutvikling. Stella er ikke et kleint kjerringblad som forteller deg hvem du skal være og hva du skal kjøpe, det føles mer som å få tips og inspirasjon fra en god venninne. Glemte jeg å nevne de digge matoppskriftene? Kjipt for meg at jeg prøver å faste i dag...

 

I samarbeid med Stella, gir jeg dere nå muligheten til å få to utgaver av Stella helt gratis. For å benytte deg av tilbudet, gå inn HER og fyll inn din info

Hvis du ikke ønsker å fortsette å abonnere på Stella etter de to gratis utgavene, må du huske å si opp abonnementet ditt. Det er ingen kjøpsforpliktelse, og du kan si opp abonnementet når som helst.


Nyt Stella-tilbudet, nå gir jeg meg selv en time med avslapping før jeg skal tygge løs på kalender og to do-liste. Det er ikke bare skolearbeid gnager på meg, jeg har så utrolig mye som skal gjøres. Noe sier meg at det egentlig er oppkjøringen som plager meg, for den nærmer seg med stormskritt. Kanskje det er den som ligger og ulmer, og får det til å føles som om alt snart raser ned i hodet på meg? Det skal bli godt å få den overstått, enten om det blir stryk eller bestått. Jeg gruer meg så mye at jeg mest sannsynlig kommer til å ha på meg bleie den dagen.

Blogges senere, jeg har tross alt lovet dere noen London-tips! ♥

TEKOPP OG SUTREKOPP

Er det bare jeg som benytter enhver anledning til å sutre litt når jeg er sliten? Haha. I dag har jeg vært på legevakten og fått antibiotika fordi jeg har fått betennelse i foten, og det var nesten så jeg gjorde en mystisk innsjekking på "Tønsberg Legevakt" på Facebook, for så å la være å svare hvis folk hadde skrevet "hva har skjedd???" i kommentarfeltet. Neida. Død over dere som gjør sånt. Slutt med det.

Jeg krysser fingrene for at foten min blir bra fort, og for at jeg ikke blir dårlig av antibiotikaen. Kjipt hvis jeg får heftig diaré midt i en forelesning. HAHA. Nesten enda kjipere å gå glipp av forelesninger.

Føler dere også at dere blir syke av venteværelser på legevakt, legekontor og sykehus? Jeg føler at jeg puster inn sykdommer, og at immunforsvaret mitt bøyer seg for alle slags ekle bassilusker. Vasket til og med iPhonen grundig da jeg kom hjem derfira i dag.

Nok tull og tøys, nå skal jeg legge meg og sove. Er stuptrøtt, etter å ha sett "The Killing" med mamma i flere timer ♥

LONDON BUYS

God kveld ♥

Tenkte jeg skulle vise dere mine innkjøp fra London. Har aldri shoppet så lite (i volum) før, men er veldig fornøyd med det jeg har kjøpt :-) Hva syns dere forresten om mitt nye kunstverk? Det er en nummerert plakat som jeg har fått tilsendt helt fra Roma, den finnes kun i 200 utgaver i hele verden. Jeg syns det er superfint, er bare litt usikker på hvor det skal henges hen. Rammen er fra IKEA, og plakaten kan kjøpes her. //Annonselenke

Arte Limited har veldig mye fint, så ta en kikk der om du mangler veggpryd. Vel, over til innkjøpene fra London:

Pumps fra Topshop og Chanel Classig Flap Bag i størrelsen jumbo, kaviarskinn og silver chain

Skjørt fra Zara og sko fra Topshop

Hudpleie fra Ole Henriksen og foundation fra Dior

Det var det, det var med andre ord ikke noe problem å lukke kofferten denne gangen.

I kveld har jeg vært ute og øvelseskjørt, det endte med at jeg kalte pappa for jævla *et-eller-annet*, så det sier vel seg selv at det ikke gikk helt strålende. Haha, blir så irritert når det ikke går helt etter planen og når det sitter noen ved siden av og kommenterer at jeg gjør ting feil når jeg VET at det er feil.

Nå skal jeg spise sjokolade og se på "Født i feil kropp", yoooloooo!

EN HELT PERFEKT DAG I LONDON


Nå er jeg jo hjemme, men jeg sitter igjen med en haug av bilder fra London som jeg ikke rakk å legge ut. Disse er fra lørdagen, som jeg syns var en helt perfekt dag. Det er ingen hemmelighet at jeg aldri har hatt sansen for London, men denne gangen, på mitt femte besøk, fikk jeg endelig litt varmere følelser for byen.

Vi startet dagen med å ta en taxi til Chelsea hvor vi spiste en kjempegod frokost på en veldig hyggelig plass som heter Pattiserie Valerie. Etter frokosten handlet vi litt på Londons beste Zara som lå vegg i vegg, før jeg gikk og kjøpte drømmevesken min. Takket være tips fra en leser, fant jeg en veske som var kjøpt i august 2013 og nesten ikke brukt, og det sparte jeg litt på. Så da kjøpte jeg veske med litt bedre samvittighet, selv om det fortsatt svir i pungen (haha). Tusen takk til Maren, for London-tipset som egentlig er for bra til at man deler det med andre. Men det skal selvfølgelig deles her på bloggen! ♥


Etter veskekjøpet dro vi videre til Harrods, hvor det var fler enn meg som måtte sykemelde Visa-kortet sitt. Harrods er bare helt fantastisk, det gjør vondt å gå gjennom avdelingene der uten å kjøpe noe. Vi kjøpte med oss makroner som vi planla å spise oppe i London Eye, og på veien dit tok vi en timeout på en fortauskafé med hvert vårt glass hvitvin.


Da vi kom fram til London Eye etter et par turer med min verste fiende (tuben), ble vi helt paffe av køen. Så vi bestemte oss for å sitte og nyte synet i stedet, mens vi trykket i oss makroner og cupcakes til det gjorde vondt i kjeven. Som om kvalmen ikke var ekstrem nok etter sukkersjokket, bestemte vi oss for å gå på tivoli og sitte på med en jævlig høy huskekarusell. Jeg trodde jeg skulle dø da jeg hang der oppe i himmelen, sikret av to tynne kjettinger. Jeg liker Kristina altså, men det er ikke arm-i-arm med henne jeg vil dø.

Det må ha vært adrenalinkicket fra den skumle karusellen som gjorde at vi hadde energi til å drasse med oss de tunge posene hjem til Hyde Park mansions og legge på ny sminke. Hakkasan var som vanlig overbooket, så vi hadde tatt til takke med et bord klokken 23.

Jeg elsker maten på Hakkasan, og drinkene er også supergode. Har vært kjempefornøyd med Hakkasan hver gang jeg har vært i London og New York, eneste minuset denne gangen var at servitøren nesten ga meg tinnitus. Og at vi var en trøtt gjeng etter en veldig fin dag, så det ble med middag og én drink. Skulle gjerne ha jobbet oss gjennom hele drinkmenyen, men K og jeg hadde et morgenfly å rekke, så kanskje like greit at det ikke ble slik :-)

Oi oi, det ble et veldig langt innlegg med mange bilder. Men jeg regner med at dere syns det er like greit, i stedet for at jeg deler opp i mange små. Det er tross alt ikke interessant for dere hva jeg har spist og kjøpt denne helgen :-)

Har i hvertfall hatt en veldig fin helg med noen søte jenter, og det var koselig å få besøkt Naddis før hun flytter fra London og videre i denne store vide verden. Jeg har så mange veninner spredt utover land og strand, og jeg prøver virkelig å bli flinkere til å besøke dem ♥

Nå skal jeg jobbe med eksamen, men jeg legger ut et innlegg med noen gode London-tips senere.

MAX FACTOR: 100 ÅR MED GLAMOUR

Annonse

Hei igjen ♥

Jeg har fått en morsom challenge av Max Factor. De fyller nemlig 100 år i år, og 100 år med glamour må feires med et brak. Derfor har de gjenskapt ikoniske looks fra 50-, 60-, 70- og 80-tallet, og har lansert en stor kampanje med Gwyneth Paltrow i spissen. Hun ser virkelig helt fantastisk ut med alle lookene, og utfordringen går ut på at jeg og to andre bloggere skal leke oss med sminke fra Max Factor og gjenskape lookene vi også.

Først ut er 60-tallet, og det er Brigitte Bardot som hylles. Her ser dere Gwyneth med looken, sminket av make up artister i Max Factor:

Og så var det min tur, da. Jeg hadde ikke make up artister fra Max Factor stående på badet, men jeg gjorde mitt beste med både øyenskygge og eyeliner, hihi.

Jeg syns jeg ser helt merkelig ut med så mye sminke på øynene, tror aldri jeg har hatt så mye før. Hehe, men gøy å prøve noe nytt da. Brukte ganske mange produkter til denne looken, men jeg fikk meg to storfavoritter. De heter Whipped Cream Foundation og Creamy Blush, sistnevnte er en rouge. Konsistensen var helt fantastisk på begge produktene, for ikke å snakke om fargene. Alle produkter fra Max Factor kan kjøpes her.

I månedene fram til jul kommer jeg til å prøve meg på en ny look hver måned. Alle blir lagt ut på Max Factor sin Facebook side her, og du som leser kan stemme på hvilken look som er best. Den bloggeren som får flest stemmer får lov til å dele ut haugevis av sminke til sine lesere, sååå dere må selvfølgelig stemme på meg ♥

Nå skal resten av London-kvelden nytes, god helg til alle :-)

PS. Nå har stemmefunksjonen kommet, så stem på meg her om dere vil.

BREAKFAST WITH GILBERT

Vi har hatt en fantastisk dag i London, og i dag som i går startet vi med en heftig frokost. Tenk om alle frokoster var slik, da hadde jeg kanskje vært fan av frokost ♥ I tillegg hadde jeg nok vært jævlig feit. 

Lille Gilbert på seks måneder kom og joinet oss ved frokostbordet, jeg smeltet så klart, og ble sittende og kline med han.

MY CHANEL IS AT HOMEHei fra London! ♥

Kristina og jeg var framme i London allerede i dag tidlig, så her ligger vi i sengen til Naddis og gjesper i kor med trøtte bein. Vi startet med å spise lunsj, før vi tok fatt på Oxford Street. Det er ganske turist, men det må jo gjøres.

Jeg hadde store planer om å kjøpe en ny Chanel til samlingen i dag, men da jeg så prislappen på 34.000, beit jeg hull i leppa mi og fikk kalde føtter. Jeg liker fine vesker, men jeg kan jo kjøpe tre fine vesker til den prisen. Minner meg om et bilde jeg så av en bag hvor det stod "My Chanel is at home". Kanskje jeg må kjøpe den i stedet.....

I kveld skal vi ut og spise og kose oss. Heldig for oss at Naddis er lommekjent i London, så slipper vi å sitte på en turistfelle som har bildemeny og toast med chips som sin spesialitet.

Blogges senere :-)

MOBILBLOGG

Ok, jeg gir meg selv nøyaktig 45 sekunder å blogge på nå. Jeg er skikkelig misfornøyd, for jeg må stå opp om 4 timer for å rekke morgendagens forelesning. Ja, det stemmer. Stå opp halv 5. Haha, så jeg er morgengretten på forskudd.

Men morgengretten eller ei, ville jo innom og si hei til dere! Etter skolen i dag dro jeg i et spennende møte med en ny samarbeidspartner, og der fikk jeg i forbifarten høre at jeg har rundt 60.000 unike lesere på bloggen min per uke. Wow! Er dere virkelig så mange? Jeg (som ikke er så flink på å lese statistikk) trodde dere var mellom 10 og 20 tusen, men alle er jo ikke innom hver eneste dag. Jeg dør av at så mange leser bloggen min. Det er skummelt, men veldig hyggelig på samme tid.

Etter møtet kom mamma og pappa til oslo, så vi møtte lillebror og dro ut og spiste. Kjempekoselig å være hele firkløveren igjen <3

Nei, nå blogger jeg på overtid og er enda mer morgengretten, god natt!

HAPPY HOME

Jeg elsker denne søndagen. Mamma sitter i en krok på terrassen og hekler, pappa ligger på senga og ser film. Tidligere i dag hadde vi onkel, tante og kusiner på kaffebesøk, og jeg fikk nydelige roser som står og blomstrer i vinduskarmen. Bortsett fra lyden av en hardtarbeidende oppvaskmaskin er det helt, helt stille. Stille før stormen, og jeg skal virkelig nyte resten av denne søndagen før uken som kommer. Den blir en storm, jeg kjenner allerede lukten av svette når jeg tenker på den. Så derfor skal jeg ikke tenke på den, jeg skal tenke på hva slags take away-mat jeg skal bestille når jeg er ferdig med dette blogginnlegget.

Dere vet den følelsen man har når kleinheten begynner å slippe taket? Åh, den er så god. Jeg har den akkurat nå. I går feiret jeg bursdagen til bestevenninnen min MK, hun hadde laget punsj (som varte hele kvelden), pulled pork burgers og raw food-kaker. De kakene må jeg få oppskrift på, for de var helt sinnsykt gode - og sunne.

Og jaaa, en liten ting til før jeg avslutter; den puppeteipen jeg skrev om her, er helt RÅ. Den løfter puppene skikkelig, og de blir sittende/stående der hele kvelden. Det er jo ikke så rart at dere som kjøper teip på Ebay for 8 kroner ikke er fornøyd, man får ofte hva man betaler for... Jeg har på meg puppeteipen på det øverste bildet i innlegget.

Nå blir det thainudler og tempura maki på meg, moms moms...

BLOGGANGST OG SLEEPOVER

HERREGUD, hva skjer med denne bloggingen. Jeg fikk kalde føtter og varmt hode da det nesten var 50.000 mennesker inne på bloggen min på én dag. Syns ikke noe om det i det hele tatt, det blir alt for vanskelig å blogge da.


I dag begynte jeg grytidlig på skolen, så i natt var jeg på sleepover i Oslo, hos min fine Kristina, som var i byen på jobboppdrag. Flaks for meg! Ikke bare kunne jeg sove lengre, jeg fikk også ligge i en hotellseng og skravle og le til tårene spratt i går. Er det noen som får meg i godt humør, så er det "hvidhaien" fra Sørlandet.

Det er ikke sunt å begynne på skolen klokken 8, hvem er det som får med seg noe på den tiden av døgnet? Flaks jeg er så flink til å ta notater, så jeg kan gå tilbake og se hva vi hadde om. HEHE.

Jeg er hjemme i Tønsberg igjen, og jeg har lyst å kysse og slikke på gulv, vegger, lamper, dørhåndtak. SÅ glad er jeg for å være hjemme, vil aldri forlate denne leiligheten igjen. Ever! I dag ble det taco her i heimen. Torsdagstaco er mye bedre enn helgetaco, for taco når man er skikkelig sliten kan bare ikke beskrives.

Ah, satser på at bloggmotivasjonen kommer krypende tilbake ganske snart.

Å BLOGGE PÅ FULLTID VAR EN BADEFERIE

Det høres sikkert rart ut, men ingenting er så ork og lite fristende som å spise etter en fastedag. Akkurat som om jeg blir oversulten, på samme måte som jeg blir overtrøtt. Ikke sulten i det hele tatt. Og det er ikke bra, for man skal jo spise etter en fastedag når man faster periodisk.

Så jeg har vært og kjøpt inn 3. plass på livrett-lista; sushi ♥


 Det er bare å lage et Harry Potter-arr gjennom det hjertet der, for det var ikke godt. Ikke noe galt med sushien, bare med matlysten.

I dag prøver jeg å få lest så mye som mulig, ettersom jeg ikke har noen forelesninger. Det er bare å rope halleluja over alle dagene hvor jeg slipper å pendle! Jeg har det veldig bra om dagen, men jeg begynner å kjenne på et indre stress. Døgnet har så få timer når man bruker 3 på å pendle og 7-8 på å sove. Å skulle lese, jobbe med eksamen, trene, lage mat, forberede meg til oppkjøring, pønske ut noe middels interessant stoff til bloggen, dra i møter og være sosial, krever at jeg jobber med rutinene mine. I tillegg har jeg fått to midlertidige samboere, noe som gjør meg ekstra stresset - at andres ting ligger og flyter i min leilighet, kan påvirke meg på måter som "vanlige mennesker" ikke kan forstå, haha. For meg er rotete omgivelser et ekstremt rotete hode.

Å jobbe med blogg på fulltid var en badeferie, jeg ser jo det nå. Neida, jeg har egentlig sett det hele tiden. Men det skal vel gå rundt, jeg må bare venne meg til det :-)