TILBAKE I OSLO

Ok, så var det ikke så grusomt å komme tilbake til Oslo som jeg hadde forestilt meg. Jeg bare koste meg så innmari mye hjemme, så tanken på å reise til en tom og mørk leilighet var liksom litt kvalmende. Men nå har jeg pakket ut og satt friske blomster på bordet, så da er det litt koselig likevel :-) 

Kan jeg bare få lov til å komme med en hverdagsfrustrasjon?! Altså, den derre oppvaskmaskinen min. Det lukter som om noen har krabbet inn i den og dødd. Jeg vet ikke hva de som bodde her før meg har drevet med, men det er helt grusomt! Jeg har kjørt maskinrens og lett etter gamle matrester, men nå vet jeg ikke hva mer jeg kan gjøre. Dette lille problemet gjør jo at jeg prøver å ha maskinen åpen så kort tid som mulig, og det fikk jeg svi for i stad. Rev opp maskinen, kastet meg ned for å fiske opp to glass, spratt opp igjen, og fikk kanten på den åpne skapdøra midt i fleisen. Så nå venter jeg som en spent unge på julaften for å se om panna blir blå eller gul. Så, noen kjerringråd for å unngå denne ulykken igjen? Kan jeg kaste en pakke med tyggegummi inn i maskinen, sette på en vask og forvente at stanken forsvinner? Det hadde vært fint. 

Men sånn bortsett fra det er alt strålende. Nå skal løvemanken få seg en hårkur, og så er det NATTA! 

MIN INNBILTE HØSTFERIE

OMG, her har dere realiteten! Haha. Av med sminken, på med pysj, ullsokker og pledd og et gigantisk headset, opp i godstolen og på med en TV-serie. Jeg er litt trist i dag fordi jeg må avbryte "høstferien" jeg ga meg selv tidligere enn planlagt, men ettersom blogging er blitt en jobb (takk og lov), må jeg rett og slett hjem til Oslo i et jobbærend. Så jeg drar hjem på dagen i morgen for å gjøre det som må gjøres - jeg tror ikke mamma og pappa ble like triste som meg. Nå har du vært her helt siden fredag, Ida... JADA. Jeg vil være her i Tønsberg, jeg. Sitte her i godstolen med en TV-serie og slappe av så mye at det dukker opp dobbelthaker jeg ikke ante at jeg hadde. 

I kveld har vi spist sushi og bare kost oss foran TV'en. Jeg har litt lakenskrekk for tiden, så det blir nok et par hundre episoder til før jeg tar kvelden. Har ikke så mye mer å si, ville bare innom og si hei til dere 

SEES ALDRI IGJEN

I dag har jeg vært i leiligheten min for siste gang. Hentet sykkelen, skrudd ned postkassa og sjekket at vaskedamen har gjort en god jobb. Det var egentlig det siste som gjensto, så det betyr vel at jeg aldri skal tilbake. Litt rart, men ikke så trist som jeg hadde trodd at det skulle bli. Nå er det jo over en måned siden jeg flyttet ut, så jeg følte vel at jeg tok farvel da. Er det ikke rart at en leilighet føles mye mindre når den er helt tom for møbler og interiør? I dag skjønte jeg nesten ikke at jeg hadde fått plass til alle tingene mine i den leiligheten. 

Ah, jeg gleder meg allerede til å kjøpe min neste leilighet. Da håper jeg at jeg kan oppgradere til gjesterom, kontor og walk in closet - om de tre så må dele ett rom eller to, hehe. Men for denne gang, hade fine leiligheten min 

KONKURRANSE: TRULY BLOND

Annonse
På tide med en ny konkurranse! I samarbeid med Garnier Nutrisse Truly Blond, får jeg nå lov til å dele ut et gavekort på Nelly til en verdi av 1200 kroner, i tillegg til ett års forbruk av Truly Blond hårfarge :-) 

Først litt info om produktet; Truly Blond er en helt ny serie med hårfarger fra Garnier Nutrisse, som inneholder forskjellige nyanser, alt etter hvilken type blondine du har lyst til å være. Hårfargene skal være pleiende, og det som vekket min oppmerksomhet; den er UTEN gulfarge! Serien inneholder en conditioner som sørger for at håret ikke blir gult, så man kan få den kalde, blonde looken. Ingen tvil om at det har skjedd mye bra med hjemmefarging siden den gangen jeg stod på badet og strevet med å gjøre etterveksten min knallgul. Disse fargene ser bare hel fab ut. 

♥ Her er en video som viser steg for steg hvordan man bruker fargen: 


Det finnes mange typer blond! Garnier Nutrisse opererer med fire kategorier; platinum blonde, soft & natural blonde, classic highlights og beach blonde. Vil du finne ut hvilken du er? Prøv "The blond finder" HER, testen som finner ut hvilken blondfarge som passer til din livsstil og smak. Veldig fornøyd med å bli en "classic highlights", da det faktisk er den jeg er mest lik per dags dato. Har aldri vært så mørk som jeg er nå, men er likevel blond. Kjenner faktisk at jeg gleder meg til å bli helt lys igjen til sommeren... :-) 
INSTAGRAM-KONKURRANSE: 
Som nevnt kan du nå vinne gavekort på Nelly og et års forbruk av Truly Blond! 

SLIK GJØR DU: 
Ta et bilde din favoritt blondfarge (bildet trenger ikke å være av deg), og post det på Instagram. Husk å hashtagge med #GoTrulyBlonde og hashtag også med det som passer best til bildet av disse; #BeachBlond #NaturalBlonde #PlatinumBlond #ClassicHighlights. Hvis du vil se hvordan jeg har gjort det, kan du se på Instagrammen min; @Idawu :-) 

Hvis du vil lese mer om konkurransen, kan du gjøre det her
Hvis du vil kan du like Garnier på Facebook her for å holde deg oppdatert, og ellers gjenstår det vel bare å si; LYKKE TIL i konkurransen! 

HUN SOM NEKTER Å DRA HJEM

Ida: nå bor jeg hos dere igjen. 
Mamma: det gjør du i hvert fall ikke. 

Sånt sårer. Haha! Jeg har tatt en spontan avgjørelse om å ha høstferie, selv om skolen min tydeligvis ikke vet hva det er fornoe. Å kalle det en ferie er vel litt å ta i, men jeg drar altså ikke tilbake til Oslo. Blir her i Tønsberg hos mammaen og pappaen min nesten hele uken - men tro meg, både jobb og eksamensjobbing er to ingredienser jeg skal leke mye med. Jeg bare liker bedre å være her enn å være hjemme akkurat nå. 

Ellers hadde jeg en veldig koselig bursdag i går. Pappa lagde som vanlig fantastisk god mat, mormor og morfar kom på besøk, og jeg fikk veldig fine gaver ♥ 
I dag har jeg ikke gjort mye spennende. Jeg har vært en tur hos legen, og måtte stå gryyytidlig opp. Jeg mistenker at mine kjære foreldre kommer til å kaste meg ut vinduet neste gang jeg har på alarmen på iPhonen. Fikk vite i dag morges at jeg er veldig flink til å sette på alarmer, men ikke like flink til å stå opp. Men som jeg liker å si; man kan ikke være flink til alt! Og er det bare jeg som pleier å slumre i en time? Skal jeg opp klokka 6, står vekkeklokka på 5. Kjipt for de som faktisk hører den, det gjør nemlig ikke jeg før det virkelig gjelder...

Nå har jeg akkurat vært og byttet størrelse på en helt FANTASTISK deilig kosedress jeg fikk til bursdagen min, og skal til å lage hjemmelaget tomatsuppe til slumre-haterne. Resten av de spennende detaljene fra denne dagen får jeg nesten spare til en bok. Haha! :-) Vi snakkes etterpå! 

PS. vinneren av Dr. Hauschka-konkurransen heter Linn! Jeg har sendt deg mail, så hvis du heter Linn og deltok i konkurransen; sjekk mailen din! 

VINNER + NY GIVEAWAY

Annonse
Husker dere at jeg skrev om Startshop for ikke så lenge siden? I innlegget hadde jeg en giveaway hvor en av dere skulle få et gavekort på Nelly til en verdi av 1000,-. Vinneren av konkurransen heter Elise W og hun blir kontaktet. Gratulerer ♥ 

NY GIVEAWAY!
Siden jeg har bursdag i dag passer det vel utmerket at en av dere får en gave, hehe. Nå har jeg fått lov til å gi bort et gavekort på 2.500,-! Og det beste av alt; vinneren bestemmer helt selv hvilken nettbutikk gavekortet skal gjelde for. Du som vinner kan dele det opp også, for eksempel 2000,- hos Nelly og 500,- på Hotels.com eller Room21.

FOR Å VINNE 
For å være med i konkurransen, må du:
1. Bli medlem eller allerede være medlem på Startshop. Er du ikke medlem, bli det her.
2.Når du er logget inn på Startshop, gå inn på oversikten over nettbutikker de samarbeider med, og finn ut hvilke du vil shoppe hos.
3. Når du har funnet ut hvor du helst vil shoppe, legger du igjen en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget, og i den kommentaren må du skrive hvilken/hvilke nettbutikker du vil bruke gavekortet ditt i. For eksempel: jeg vil bruke 2.500,- på Nelly, eller: jeg vil bruke 1.500,- på Hotels.com og 1.000,- på Zalando. 
Startshop samarbeider blant annet med Nelly, Hotels.com, Zalando, Room21, Blush, Bangerhead, Ellos, Urban Outfitters, Asos og mange mange flere. Ingen tvil om at alle kan ha glede av dette gavekortet :-) 

Så gå inn og finn ut hvor du vil bruke pengene, og legg igjen en kommentar. Husk å fylle inn mail-feltet når du deltar i konkurransen, så jeg kan kontakte deg hvis du vinner. 

For de som ikke har fått med seg hva Startshop er, så er det kort fortalt en nettside hvor du kan registrere deg, og tjene cashback når du handler på nettet. Denne cashbacken kan du veksle ut i penger eller i gavekort etterhvert. Hvis du vil lese mer detaljert om hvordan det fungerer, kan du sjekke ut det forrige innlegget jeg skrev om Startshop. 

Lykke til i konkurransen :-) 

JEG HAR BURSDAG

ÆÆÆÆÆ! Jeg har bursdag! Tenk at jeg fyller 25 år i dag. Det er jo helt vanvittig, jeg syns ikke det er så lenge siden jeg fylte 18. Jeg husker fremdeles prinsessebursdagen min som om den var i går. Jeg hadde på meg en alt for trang, rosa silkekjole, krone på hodet, og arrangerte min aller første hjemme alene-fest. Jeg visste ikke at pappa satt borte hos naboen og spionerte, men det ble fort avslørt da lillebror på 14 og hans kompiser troppet opp for å delta på festen, med bæreposer fulle av øl. Nå er det altså syv år siden jeg fylte atten. Fem år siden jeg fylte tjue! Tjuefem år siden jeg ble født. 

Det føles ikke så ille å være tjuefem, altså. Jeg har jo sagt siden jeg var femten at jeg gleder meg til å fylle 30, og det gjør jeg fortsatt. Men inntil videre, får jeg nøye meg med å være 25. Snart voksen, hihi. 

I dag skal jeg bare kose meg hjemme med familien, og i kveld skal vi ha et lite selskap. Jeg er ikke helt i form, så det passer fint å ta det helt med ro. Håper alle har en fin søndag 

10 TIPS FOR EN ANNERLEDES GIRLS NIGHT

En typisk jentekveld: hastekjøper en billig kjole på Bik Bok som aldri skal brukes igjen, stapper en prosecco ned i veska, tar bussen til en venninne, sitter i sofakroken med beina i kors og deler sladder fra fortiden, bekymringer fra hverdagen og planer for framtiden, hører de samme sangene på repeat, bestiller taxi, drar på byen, spiser junk, tar taxi hjem, hater livet dagen etter. Noen ganger er det verd det, andre ganger ikke. 

Jeg elsker jentekvelder hvor man gjør noe ekstra ut av det. Det kan være noe stort, noe lite, bare et eller annet som gjør at man har det litt ekstra gøy. Jeg har mange fine jentekvelder bak meg, og i tillegg har jeg så mange kreative venninner som liker å gjøre det lille ekstra. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle dele noen tips for å få en litt annerledes jentekveld. Mine favoritter, for sure!
♥ Drinkkonkurranse: verten handler inn sprit (er dere studenter, er det nok på sin plass å spleise, eller Vippse som vi kaller det nå for tiden), og hver gjest tar med blandevann og det som ellers trengs for å lage sin drink. Så er det hver sin tur til å gå på kjøkkenet og blande spennende drinker, og alle har hver sin lapp hvor de skriver notater og gir drinkene poeng. Premie til vinneren! Denne konkurransen kan fint gjøres alkoholfritt, og er man under 20 kan utfordringen for eksempel være å lage en god drink basert på prosecco/champagne. Har man ikke råd til å kjøpe flere typer sprit, kan oppgaven for eksempel være å lage en drink med gin eller vodka. 

♥ Ligretto: mitt nye favorittspill! Passer like godt på en edru hjemmekveld hos familien som på høylytt vorspiel med venninner. Dette er et stress-spill, så det kan bli både høylytt og en smule fiendtlig, haha. Og for å ha sagt det; den som ikke drikker/drikker minst har mye lettere for å holde tunga rett i munnen og vinne. Ligretto selges på de fleste bokhandler, og kan spilles med alt fra 2 til 12 personer. For hver "pakke" man kjøper, kan man være 4.

♥ Joggis: da jeg var på jentekveld med noen jenter fra klassen på torsdag, var det en som sa at hun og venninnene pleide å stelle seg ferdig med hår og sminke, pakke pentøyet i veska og ankomme i kosedress. Hva er vel mer komfortabelt enn å sitte i joggisen og kose seg hele kvelden? Hopp i pentøyet fem minutter før taxien kommer! Det gjør jeg neste gang, om de andre så ikke gidder...
♥ Mobilforbud: samle alle telefoner i en eske, og vær sammen i stedet. Le av pinlige øyeblikk i stedet for å filme dem til Snapchat, prat med dem du er sammen med i stedet for å tekste folk du kanskje skal møte på byen. 

♥ Adjektivhistorie: åh, den gode gamle adjektivhistorien! Den var kanskje litt kjedelig i barnebursdager, men kan gjøres veldig spennende nå i senere tid. Vi hadde en på torsdag, og den ble juicy!

♥ Melkekartongen: en veldig morsom lek når man har sittet stille for lenge. Alt man trenger er en tom melkekartong og en saks. Klipp av toppen på melkekartongen, og stå i en ring rundt den. Så skal én og én plukke opp melkekartongen med munnen, og den eneste kroppsdelen som skal berøre bakken er føttene dine. Ikke knær, hender eller albue. Kun føtter. Når alle i ringen har klart det, klippes det noen cm av melkekartongen, og alle som klarte seg gjennom første runde får prøve seg igjen. Og sånn fortsetter det.Til slutt blir melkekartongen så liten at kun den beste av de beste klarer å få den opp uten å falle sammen på gulvet. Bør prøves!
♥ Quiz: lag quiz på Kahoot, det er SÅ gøy! På torsdag hadde jeg laget en ganske personlig quiz, kall det gjerne en "bli enda bedre kjent"-quiz, hehe. Spør alle gjestene om ting på forhånd, gjerne like mange spørsmål hver, slik at de stiller likt i konkurransen. Et godt tips til spørsmål i quizen er å bla seg ned til år 2009 på Facebook-tidslinjen til deltakerne. Hvem er skyldig i denne statusen?!  Ellers er det også veldig morsom å blande to av gjestene på makemebabies.com, og spørre hvem som er foreldrene til barnet. Vinneren får goodiebag, taperen må lage quiz neste gang! PS. Skal man bruke Kahoot til quizen, bør alle ha smarttelefon, og i tillegg må man kunne bruke internett på TV'en. 

♥ Foto booth: lag en morsom foto booth eller et bakteppe som dere kan ta morsomme gruppebilder foran. Veldig gøy, og veldig hyggelig å ha i ettertid! Man kan kjøpe masse morsomt stæsj på Ebay eller Amazon. 

♥ Hemmelig oppdrag: gi gjestene en liten lapp med et hemmelig oppdrag for kvelden når de kommer. Det kan for eksempel være; smil overdrevent mye til Lisa i kveld, eller ta en selfie hver gang noen snakker om jobb/skole. På slutten av kvelden kan man gjette på de andre sine oppdrag! Eeh, nei, mitt oppdrag var ikke å ta på lip gloss hvert tiende minutt, det skjedde bare av seg selv... 

♥ Beer party: i sommer var jeg i øl-bursdag, og før det ante jeg ikke at det fantes så mange morsomme øl-leker! Her er tips til noen leker. 

Håper du og jentegjengen din kan få bruk for noen av tipsene, ønsker alle en fin lørdag :-) 

50 ÅR SENERE

Nå er det 50 år siden jeg blogget sist, så tenkte kanskje det var på tide. 

Neida, men det føles litt sånn. Nå er jeg hjemme i Tønsberg for helgen, og godt er det. Det er her jeg føler meg hjemme, det kommer jeg ikke unna uansett hvor hardt jeg prøver. 

I dag har vi feiret mormor og morfar sitt GULLBRYLLUP! 50 års ekteskap. Det gjør meg så glad, ingenting i denne verden er viktigere enn familie - og jeg er så takknemlig for den flaksen jeg hadde, og som sørget for at jeg ble født inn i en familie hvor alle holder sammen og er glad i hverandre. Jeg kommer sikkert til å bli den første i slekta til å skille meg. Hehe, NEIDA. 

Uansett, vi startet kvelden på restaurant hvor vi spiste helt nyydelig mat, og dro hjem til mormor og morfar på kaffe og kaker etterpå. En sykt koselig kveld, og nå er jeg så trøtt og mett at jeg må passe på å ikke sovne stående, for da triller jeg nok ut døra og ned i sjøen. Tror ikke jeg trenger mer næring denne uken, for å si det sånn! 
Verdens søteste mormor og morfar! Takk for en kjempefin kveld :-) 

Nå skal jeg skynde meg å sovne før lillebror kommer krypende opp i senga. Jeg blir alltid gal som en orangutang når han kommer og legger seg, fordi han skrur på alt lys og herjer rundt som om det var konkurranse i å lage bråk på rommet. Da er det ikke helt utenkelig at jeg i halvsøvne reiser meg opp i senga og roper noen stygge ord. Uff... Jeg skynder meg! Zzzz....

HVER ENESTE KVELD

Du vet når man er så trøtt, at det gjør vondt i øynene og i beina? I dag sov jeg middagslur. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har gått og lagt meg for å sove en middagslur med vilje. Jeg mistenker at det er fordi jeg fyller 25 år på søndag, kanskje alderen virkelig begynner å sette seg i kroppen. 

Jeg har prøvd å blogge mange ganger i dag. Prøv å skrive noe interessant, når alt du har gjort er drit kjedelig. Jeg har tenkt på å ha et sånt "time for time"-innlegg, fra en typisk dag i mitt liv. Sjukt dårlig timing. I dag har jeg stått opp. Gått i så mye regn at jeg kastet inn paraplyen og gikk for å kjøpe meg et månedskort. Vært på forelesning. Jobbet med eksamen. Sovet denne fantastiske middagsluren. Og, jo! Jeg har gjort én morsom ting i dag; jeg har vært på quiz. Men jeg har ingen morsomme eller provoserende observasjoner derifra heller. Bortsett fra at jeg var på laget "Jesus Quiztus" og at vi kom på sisteplass. 

Ikke har jeg tatt et eneste brukbart bilde de siste dagene heller. Prøv å ha verdens beste jobb, og ikke klare å gjøre den bra! Dét føles dritt. Men når helgen kommer, får jeg heldigvis litt tid igjen. Og er det noe jeg har bestemt meg for, så er det at jeg framover skal prioritere bloggen min foran skole. Å gå på skole skulle jo bare være et lite sideprosjekt, hvem skulle tro at det ble et altoppslukende, kaotisk mas. HEHE. 


Har forelsket meg helt i denne sangen i dag. Nåå er jeg nettopp kommet hjem fra quiz, og må faktisk skynde meg å sove for å overleve morgendagen 

ENDA ET SEREIETIPS

Når jeg gir dere tips, kommer flere gjerne med tips tilbake. Og det elsker jeg! Vet ikke hvor mange restauranter jeg har spist på, hotell jeg har bodd på og sanger jeg har hørt på "fordi leserne mine sier det". 

Og forrige gang jeg tipset om serier, fikk jeg et tips i kommentarfeltet om å sjekke ut serien "The Fosters". Det er en serie jeg har scrollet forbi i flere år, fordi jeg tenkte at det var en dårlig komedie. Har sikkert blandet den med "The Fockers", også kjent som "Sviger er aller verst". Men jeg så tre episoder av The Fosters i går kveld, og syns bare det var en fantastisk fin serie. Og ikke at det er helt normalt eller noe, men jeg avsluttet hver episode med å gråte en skvett. Haha 
Kort fortalt handler serien om paret Stef og Lena, to kvinner med store hjerter, som åpner hjemmet sitt for to nye fosterbarn. De har en sønn fra før, i tillegg til at de har adoptert to tidligere fosterbarn. Da er det vel ingen overraskelse at det kan være litt av et styr å holde orden og ikke minst passe på at alle barna tar de riktige valgene. Overhodet ikke en serie med en stor, kaotisk og komisk familie - den er virkelig rørende syns jeg. Og så mistenker jeg at det er soundtracket til serien som sender meg rett i sippeland... 

Man trenger ikke mer enn The Fosters på en høstkveld hvor det er kaldt ute og kjedelig inne :-) Dessuten er den ikke så vanvittig spennende, så det er faktisk mulig å nøye seg med én episode før leggetid. Man kan se serien på Viaplay, på Popcorn-Time hvis man ikke har noe i mot ulovligheter, og sikkert på en del andre streamingsider. 

Så, over til meg! Jeg kom nettopp hjem fra skolen og skal nå hive meg over husarbeidet. De som bodde i leiligheten før meg må ha laget middag inne i oppvaskmaskinen eller noe, for den lukter HELT forferdelig. Så nå står maskinrens, klesvask, støvsuging og matlaging på planen før jeg skal hoppe til sengs med litt pensum. Det blir så mye skole framover at jeg nesten ikke tør å tenke tanken - men som alltid godt å bruke hjernen litt. I følge en som mailet meg i stad, er jeg "dom å har styge klær", så den "dom"-delen må jeg vel bare begynne å jobbe med ASAP.

Ha en fin kveld, dere! :-) 

ASKEPOTT PÅ NYE EVENTYR

Når hadde du med deg kompaktkamera på byen sist? Jeg syns det er så trist at alle bilder forsvinner ut i intet, etter at Snapchat kom til verden har det liksom blitt sånn. Man er heldig hvis man våkner med noen bilder på kamerarullen, som man husket å lagre før de ble til 5-sekunders minner på en app. 

I går hadde jeg med meg kompaktkamera ut, og det føles såå 2006. Men skikkelig hyggelig! Vi feiret Maria sin bursdag i går, bestevennen min som jeg har hatt helt siden jeg kranglet med henne over en gutt på barneskolen. Føler meg gammel når jeg tenker tilbake på det, det er jo evigheter siden. Men veldig glad for å ha en så god venn, som jeg har kjent siden den tiden hvor man spilte inn egne radioprogram på kasettspiller 
Kompaktkamera og collager, ass. Det går liksom hånd i hånd. 

Uansett! Etter middag og vorspiel, bestemte jeg meg for å kaste inn håndkleet. Ikke bli med i taxien til andre siden av byen for å danse og mest sannsynlig shotte tequila, og våkne opp i dag som Charlize Theron i filmen Monster. Så jeg hinket hjem i de vonde hælene, takket gud da jeg endelig kunne kaste dem av meg, og begynte å dra av meg masken på badet. Men så følte jeg meg plutselig som verdens kjipeste person, hvem er det som drikker fem Vodka Cranberry for så å gå hjem og legge seg... SÅ, jeg inviterte rett og slett en fremmed på date (ja, dere vet disse dateappene som aldri burde vært laget), tok på meg de vonde hælene igjen, og valset ut for å treffe mitt nye bekjentskap. 

Sånn cirka 30 sekunder etter at vi møttes, satte den ene høye hælen min seg fast i en brostein og jeg gikk videre uten skoen min. Måtte selvfølgelig tilbake og hente den, så det var jo ekstremt stas. Men det er ingen tvil, jeg må jo være askepott. 

Nok tull og fjas for nå, resten av uken (ja, det er søndag) skal jeg sitte med nesen i pensum og gjøre meg klar for en skikkelig kjedelig uke. Ha en fin søndag, og god bedring med fyllesyken til deg og. 

 

GÅR IKKE MENN TIL GYNEKOLOG?

Forrige uke en gang, ringte en kamerat meg på kvelden, og vi pratet gjennom klesvask, tannpuss, hårpille-knasking og resten av kveldens rutiner. Jeg hadde en bekymring som måtte luftes, og temaet gjorde at jeg lærte noe nytt. 

Ida: uff, jeg må komme meg til en gynekolog, jeg. Alle på Instagram driver og maser om at alle skal sjekke seg for livmorhalskreft, så jeg må vel ta en sånn celleprøve snart. Jeg har sikkert en uke igjen å leve. 
kompis: ja, det kan sikkert være lurt å sjekke seg da!
Ida: gynekolog er så kleint, når var du sist?
Kompis: ......
Ida: hva er det?
Kompis: menn går ikke til gynekolog, Ida. 

Jeg nektet å tro det! For det første: menn går vel til gynekolog?! For det andre: så utrolig urettferdig at det er så mye styr vi kvinner må gjennom i forhold til menn. For det tredje: det er tydeligvis ikke alle erfaringer man kan diskutere med guttevennene sine, haha. 

Så da lærte jeg i hvert fall noe nytt! Greit å vite, så jeg ikke booker dobbel gynekolog-time til meg og min framtidige ektemann. 

Jeg har vært hjemme hos mamma og pappa i to dager nå, vært så trøtt og sliten at jeg bare ville være hjemme og slappe av. Jeg er fremdeles helt zombie etter å ha blitt kjørt hjem til Oslo klokken 6 i dag morges, så to do-listen min føler seg nok litt oversett. Det betyr bare at den er dobbelt så lang i morgen, så det er flaks at jeg ikke har forelesninger! Dere kan jo gjette hva ett av punktene er; booke time hos gynekolog! Som alle sier på Instagram: SJEKK DEG!!!!!!!! ELLERS DØR DU!!!!!!!!!!Her blir jeg i kveld! Det er så mye gøy å se på TV i kveld, og dagsformen gidder ikke noe annet. Og ja, Macen er TV'en min. Jeg nektet å ha med meg 50-tommeren i den nye leiligheten. LITEN TV står også på to do-listen... 

TJEN EKTE PENGER NÅR DU NETTSHOPPER

Annonse

I dag har jeg registrert meg på Startshop, en helt genial nettside hvor du kan tjene penger når du shopper på nett. 

Jeg shopper mye på nett. Veldig mye. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg var på en ordentlig shoppingrunde i byen, for det er så mye enklere på nett. Det at man kan klikke ting hjem, prøve det - og så enten sende det tilbake eller betale fakturaen er helt himmelsk for meg som fort blir svett og grinete på på shopping. Jeg kjøper også møbler og store ting på nett - ikke alltid en fordel at det går an, for den enkle prosessen gjør at det har blitt en del impulskjøp. Men fornøyd blir jeg alltid! Var en smule nervøs da jeg innså at jeg hadde klikket hjem et spisebord som jeg aldri hadde sett i virkeligheten. Men det kunne ikke passet bedre inn! I skrivende øyeblikk sitter jeg og skal bestille meg et nytt stuebord også, som passer bedre inn i den lille skokassen jeg har flyttet til.

Startshop samarbeider med over 200 kjente nettbutikker, blant annet Nelly, Zalando, Get Inspired, Hotels.com, Bangerhead, Ellos, Blush, Urban Outfitters, Room21 og Eleven. Dette er bare noen av favorittene, tror faktisk de har alle mine favoritter i stallen sin. 

♥ Slik fungerer Startshop
- Du begynner med å registrere deg HER. Kan gjøres på et halvt sekund ved å logge seg inn med Facebook eller ved å oppgi E-post og lage et passord. 
- Når du er logget inn på Startshop, går du på "Finn Butikker" og velger den nettbutikken du skal handle i. 
- Du blir videresendt til nettbutikken via Startshop, og når du har handlet får du automatisk "cashback" på din Startshop-konto.
- Når transaksjonen er bekreftet kan du bruke din cashback ved å gå inn på "bruk din cashback". Du kan velge om du vil ha pengene på konto, eller om du vil ta dem ut som gavekort i valgfri nettbutikk. 1 cashbackpoeng = 1 krone. 
- Husk å sjekke fanen som heter "rabattkoder" før du handler, noen ganger har Startshop rabattkoder på flere av nettbutikkene de samarbeider med!

La oss si at jeg nå skal kjøpe et stuebord som koster 5000,-. Hvis jeg kjøper det på Room21 som har 7% cashback, får jeg 350 kroner tilbake. Kjøper jeg en kjole på Nelly til 1500,-, får jeg 105 kroner tilbake. 

Og dette er verdt å få med seg; akkurat NÅ, har Startshop dobbel bonus i 48 timer. Det vil si at hvis jeg kjøper dette spisebordet nå, så får jeg hele 700 kroner tilbake. Det er jo helt fantastisk! Da koster bordet plutselig 4300,- i stedet. Så enten du er nytt eller gammelt medlem, noter deg dette og gjør et skikkelig kupp :-) 

Det er forresten HELT gratis å være medlem, så her er det kun penger å spare/tjene!

Nå kan alle som registrerer seg på Startshop via meg være med i trekningen av et gavekort på Nelly hvis de vil. Registrer deg HER, skriv en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget (husk mailen din så jeg kan kontakte deg om du vinner), og så er du med i trekningen :-) 

MIN NYE FAVORITTSUPPE

Jeg er blitt helt hektet på en suppe, som jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på. Supper er sunt, godt, enkelt å lage - og ikke minst deilig og varmende på høsten. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, men endret noe på den. Jeg ser ikke noen grunn til å tilsette sukker, og har i stedet kjørt på med chili. Jeg ELSKER at det brenner i munnen og svir i halsen når jeg spiser, haha. Dessuten har jeg kjøpt ferdiggrillet kylling i varmdisken, noe som gjør jobben 100 ganger lettere. Hvis du gjør absolutt alt i en og samme wok-gryte, slipper du mye oppvask også.

Hvis du bor alene slik som meg, holder denne oppskriften til to dager med middag og to dager med lunsj. Med andre ord også ganske økonomisk, når du først har "tørrvarene" på plass i skapet.
♥ Du trenger:
- 1 hel grillet kylling
- 1 kyllingbuljong
- 5 dl vann
- Olje (jeg bruker soyaolje)
- 2 sjalottløk
- 1 hel chili med frø
- 2-3 hvitløksfedd
- 2 røde paprika
- En neve sukkererter
- 1 glass thai red curry
- 2 bokser kokosmelk
- Et par cm med ingefær
- 2 ts fish sauce 
- 3 ts thai soyasaus
- thainudler

♥ Slik gjør du: 
- Med litt orden på kjøkkenet går dette lekende lett og skikkelig fort, så begynn med å gjøre klart alt du skal bruke. Det vil si: plukk kyllingen i passende biter og legg disse klare på et fat. Kok opp 5 dl vann, som du slipper kyllingbuljongen oppi. Så kutter du sjalottløken i tynne ringer, paprikaen i tynne strimler, sukkerertene i to, chilien i ringer og legger alt dette på én tallerken. Finhakk hvitløken og kutt ingefæren i den størrelsen som passer deg, selv har jeg ikke noe i mot litt størrelse. Hvitløk og ingefær skal oppi suppen på egne tidspunkter, så du kan godt ha dem på et eget fat. Finn også fram olje, kokosmelk, curry paste, fish sauce, soyasaus og nudler, så er alt klart. 

- Ha olje i pannen og wok sjalottløken, paprikaen, sukkerertene og chilien. Når det har vært i pannen en liten stund, slenger jeg oppi hvitløken også. Når løken er blank og myk, heller du alle grønnsakene tilbake på fatet. 

- Så tar du ca 1 teskje olje i pannen, og tømmer glasset med red curry paste i pannen. La det frese i 10-20 sekunder, før du heller oppi det oppkokte vannet som nå har blandet seg med kyllingbuljongen. Så kan du helle oppi de to boksene med kokosmelk. Kast oppi ingefæren og resten av grønnsakene som ligger og venter på fatet. 

- Gi alt sammen et oppkok, og la det deretter putre på middels varme i 10 minutter. Når det er 4 minutter igjen kan du slenge oppi nudlene (jeg bruker kun ett av nuddelbrettene i pakken så det ikke skal bli en grøtete nuddelrett) og kyllingen. Det forutsetter at nudlene du kjøper også krever 4 minutter koketid, så klart. 

Håper du liker suppen! :-) 

ANGRER IKKE ET ORD

Nå er jeg ferdig med å grine etter alle de fæle kommentarene jeg fikk på "veskehore"-innlegget mitt. 

Neida. 

Men jeg må si at jeg fikk litt bakoversveis da jeg våknet opp til at det var noe som het "veskehore-debatten" dagen etterpå. Hadde jeg visst at halve verden skulle lese det, hadde jeg vel dratt på med ei litta fotoshoot. Ikke et kornete mobilbilde tatt dagen derpå, mens jeg ventet på at det snusdynka sengetøyet mitt var i trommelen. 

Se for deg å våkne opp på en blåmandag, med alle toppkommentatorene/nettrollene som finnes i Norge i senga di. Det var litt sånn det føltes. Litt sånn; eeeh, alle med helsetrøye, svettelukt, scenebetennelse og DB.no-tatovering; UT AV SOVEROMMET MITT! NÅ! Men de får jo bare holde på. 

Jeg angrer ikke på et eneste ord jeg har skrevet. Jeg syns virkelig at jenter bør ha nok selvrespekt til å ikke selge kroppen sin for en veske. Det eneste jeg kunne gjort annerledes i dette innlegget som ble til en såkalt debatt, var å strø like mye skam over mannfolkene i slike "forhold". Så her kommer det; dette temaet er ikke noe jeg tenker særlig mye over eller bruker spesielt mye energi på - jeg bare reagerte på det da jeg så det så tydelig med egne øyne ute på byen. Og jeg syns det er like stakkarslig av menn som er så lite menn, at de må lokke med vesker og champagne for å få seg noe. 

Det har vært en endeløs rekke av kommentarer om at det er like mye prostitusjon å drive med blogg som å selge seg for en veske. Å svare på det blir litt som å krangle med en 5-åring - man gidder liksom ikke. Men her er en definisjon av prostitusjon, for dere behøver den: Prostitusjon, sexsalg, sexarbeid, er salg av seksuelle ytelser av et eller annet slag, ikke nødvendigvis samleie, i bytte for penger eller tilsvarende kjøpemidler. 

Kan ikke husket å ha ligget med så mange for den selvbruningen jeg fikk i posten forrige uke. Når jeg nå har fått sagt/skrevet det jeg ville si/skrive, vil jeg gjerne vise dere hvordan jeg har pyntet en av veskene mine. Bare for å være helt sikker på at ingen skal tro at jeg har hora meg til gull og grønne skoger. Her, og takk for meg. 

SUNDAY SLEEPOVER

Det er helt utrolig hvor klein og deprimert man kan bli av en flaske vin når man drikker så sjeldent. Det evige dilemmaet: slutte helt å drikke eller drikke mer for å tåle det? Haha. 

I går fikk jeg lillebror på besøk, og vi hadde kosesøndag. Det har vært Matstreif-festival på Tjuvholmen i helgen, så vi gikk til en bod og kjøpte burger som vi spiste ute i frisk luft. Det var sykt godt, og jeg tror det funket litt på formen. Så gikk vi på butikken og hamstret Cola, potetgull og sjokolade, for så å rulle opp i senga med serier og film resten av kvelden. Vi så blant annet noen episoder av "Dag" - unnskyld meg, men er jeg den eneste som ikke syns at Atle Antonsen finnes morsom?! Jeg syns jo selv at jeg jeg har en humor som er rasende festlig, men noen ganger ser jeg på komikere som hylles av resten av landet, og sitter der som et spørsmålstegn. Atle Antonsen, Raske menn, Ylvis... Hva er det jeg misser?! Nei, gi meg Skåber, Cess og Ramm, så ler jeg høyt, mandig og lenge :-) 
Flinke lillebror var oppe og nikket i 7-tiden for å tjene til livets opphold. Jeg har fri fra skolen i dag, men serverte tidenes løgn før vi sovnet i går. Jeg står opp samtidig som deg jeg, så får jeg unnagjort litt trappeløp. Jeg våknet siklende på puta klokken 11, og kjenner at trappeløp kan bli veldig vanskelig i dag. Det kan vel kalles for en blåmandag...

SOM SKAPT FOR MEG

Sponset
Jeg har fått noen nye deksler til iPhonen som jeg er helt BESATT av, de er så fine! De er fra merket Richmond & Finch, og jeg har vært så heldig og få dem sponset av Buyhelse.

Vi har jo iPhonen i rekkevidde hele døgnet, og når den ikke ligger i vesken ligger den gjerne på bordet eller på nattbordet. Så hvorfor skal ikke den være en del av interiøret? Vel, det blir den definitivt med disse dekslene. Min absolutte favoritt kommer vel ikke som noen overraskelse. Hvit marmor går jeg aldri lei av, og gull i tillegg?! Dette dekselet er jo som skapt for meg. 
Fint, ikke sant? Forresten, viktig å merke seg at dekslene fra Richmond & Finch kun passer til iPhone 6. Ikke 6 pluss eller andre modeller. 

Det finnes to modeller til i marmor, i fargene grønn og brun. Grønn marmor faller bare mer og mer i smak hos meg, har til og med vurdert å kjøpe et stuebord med en plate i grønn marmor. Men enn så lenge får jeg nøye meg med dekselet, hehe. 
Hvilken av fargene liker du best? Jeg står litt mellom grønn og hvit, men er jo egentlig enig med meg selv om at ingenting slår hvit marmor... 

Dekslene er i plast. Jeg har ikke hatt dem lenge nok til å si så mye om kvaliteten, men jeg syns de virker solide og satser på at de er av god kvalitet. Buyhelse tar ikke inn hva som helst, etter min erfaring går det i kvalitetsprodukter :-) 

Richmond & Finch har ikke bare marmordeksler, de har mange andre også. Se hele utvalget her. Jeg craver litt på det helt hvite og det lyserosa, så spørs om ikke iPhonen min snart har større garderobe enn hva jeg har! Håper dere likte tipset! Nå skal resten av søndagen tilbringes slik kleine søndager skal tilbringes :-)

PS. Hører rykter om at disse dekslene ryker fort fra flere butikker, så kan lønne seg å ikke vente for lenge! 

NOEN KJØPER VESKE SELV, ANDRE LIGGER SEG TIL DEM

I går var jeg på byen. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ville på et laidback sted uten folk som vasker den ene champagneflasken med den andre, og tok derfor på meg joggesko da jeg hastet avgårde til vors. Tenkte at med joggesko kan ingen lure meg med på et slikt sted, og hvis det skulle gå, så kommer jeg uansett ikke forbi dørvakten. Men planen slo helt feil, og plutselig stod jeg der, omringet av dresser og vinflasker og ikke minst grunnen til at jeg skriver dette; VESKEHORENE. 

Denne "trenden" har jeg aldri lagt merke til før, men det var så tydelig i går. Disse jentene kjøper ikke Chanel-veskene sine selv. Ikke Herve Ledger-kjolene heller. De spankulerer rundt på utestedene med antennene ute og dollartegn i øynene, og leter etter sitt neste offer. Det neste offeret som kan skjemme dem bort med drinker, dyre vesker og restylane. Fy søren, jeg blir så flau over dere jenter. Håper det gjør litt vondt i sjelen når dere våkner opp i en penthouse med løsvippene på snei, må ta trikken hjem til kollektivet på St. Hanshaugen og skrubbe av dere syndene. 

Haha, uff. Jeg kjenner det våkner en feminist inne i meg når jeg oppholder meg i slike miljøer. Jeg har ingenting i mot fine vesker og store lepper, tvert i mot! Men; betale sjæl. Ikke ligge seg til det. 
Selv om jeg ikke er noe veskehore, kan jeg ikke skryte på meg å være den mest classy i byen akkurat nå. Jeg dro tidlig hjem fra byen, lagde pizza og satte på en serie. Følte meg sykt flink, og så med optimisme på det å våkne morgenen etter. Men så sovnet jeg visst plutselig, og i dag våknet jeg opp i en seng som det så ut som noen hadde bæsjet i. Sovnet med snus...... Det skjer en gang i skuddåret, men er like kjipt hver gang det skjer. 

Så nå er hele senga i vaskemaskinen, og jeg sitter egentlig bare og venter på at alt skal bli rent så jeg kan stupe til sengs igjen. Jeg får snart besøk, og sengen blir location for film og middag. 

Ser dere forresten hvor mørk jeg er i håret nå?! Skvatt da jeg våknet opp som nesten-brunette i dag. Skal vise dere senere :-) 

RABATTKODE PÅ VITA LIBERATA

Annonse
På tide med en post om de fantastiske self tan-produktene fra Vita Liberata! Det sies at Kim Kardashian bruker disse produktene. Om det stemmer vet jeg ikke - men jeg må innrømme at det var derfor jeg ble nysgjerrig på dem. Hvem vil vel ikke ha hennes glød?

Jeg testet Vita Liberata for første gang julen 2014, og etter det har jeg ikke brukt noe annen selvbruning fast. 

♥ Grunnen til at jeg liker disse produktene så godt: 
- De gir masse fuktighet.
- Fargen og gløden er fantastisk. 
- De er lette å smøre på huden, selv for en nybegynner.
- Lukten er bedre enn andre selvbruninger, og etter en dusj syns jeg ikke den er merkbar. 
- De typiske "skjoldene" du våkner opp med morgenen etter å ha tatt selvbruning forsvinner i løse luften etter én dusj. 
- Når du legger deg med ny selvbruning vil det alltid bli brune flekker i senga. Vita Liberata har alltid forsvunnet etter én tur i vaskemaskinen. Ingen ødelagte putetrekk!
- Den holder seg fin på huden lenge. 

På bildene i dette innlegget har jeg brukt disse fire produktene, altså ikke Phenomenal Mousse Medium som er med på det øverste bildet. Jeg elsker moussen og har kun brukt denne tidligere, men jeg valgte å teste lotion framfor moussen for første gang og ble ikke skuffet. 

♥Her er en noe grundig gjennomgang av hvordan jeg gjør dette, steg for steg: 
- Jeg starter med å barbere legger og armhule så alt er fritt for hår. 
- Deretter skrubber jeg meg med Super Fine Skin Polish, for å bli kvitt døde hudceller, gi huden fukt og klargjøre den for selvbruningen. Dette punktet er avgjørende for at du skal få et fint resultat. Skrubben gjør huden supermyk, og er virkelig en deilig sak å ha i dusjen. Det skal sies at hvis du har fire gamle lag med selvbruning på deg, tror jeg du trenger en noe grovere skrubb for å få all "skiten" av. 
- Når huden er skrubbet, dusjer jeg et minutt i kaldt vann for å roe ned huden etter barbering og skrubbing.
- Ta et håndkle rundt deg, men ikke tørk deg. Lufttørk eller klapp på huden med håndkleet. 
- Start med å smøre ansiktet. Jeg tar ansiktet først fordi jeg gjør det uten hanske, og da kan jeg virkelig vaske hendene rene uten at de blir skjoldete. Her har jeg brukt Rich Face Light som jeg alltid bruker. Jeg bruker hele 5-6 punkt, og jobber meg nedover mot halsen og blender den ut der. 
- Når ansiktet er ferdig og hendene er vasket, tar du på deg en selvbruningshanske. Det er også helt avgjørende for at dette skal bli bra!
- Pump ønsket mengde i hansken, og jobb i sirkler - ikke opp og ned. Da vil du få det beste resultatet. 
- Jeg smører meg alltid på kvelden en times tid før jeg går i seng, og dusjer morgenen etter. 

Det er umulig å svare på om jeg foretrekker tan lotion eller mousse, jeg syns resultatet blir like bra med begge. Kanskje det kan være lettere å påføre lotion? Og ellers har jeg fargen dark i lotion, og medium i mousse. Ut i fra bildene ser dere kanskje at dark ikke er veldig mørk, men det har å gjøre med at produktene tilpasser seg dine pigmenter.  

For at fargen skal holde seg enda lengre, kan man fint smøre seg tre ganger i uken. Da skal man altså ikke skrubbe seg mellom disse tre gangene, kun før første påføring. Og vent minst 8 timer med å dusje, hvis du velger å smøre deg på dagen. 
Den lille flasken til høyre på bildene, er en illuminating skin finish som heter Capture The Light, og jeg syns det er et meget fascinerende produkt. Hehe. Jeg bruker ikke dette produktet i hverdagen, men til på fest eller hvis jeg skal ut. Da smører jeg det gjerne på leggene, på armer og på brystet (alt etter hva som vises i kjolen) cirka en time før jeg kler på meg finstasen. Det gir en veldig fin glød, har litt dekkende effekt og ser i tillegg fantastisk ut på bilder. Du kan fint bruke denne selv om du ikke bruker selvbruning, jeg anbefaler virkelig å ha en på badehylla. 
♥ Og sånn bortsett fra å tipse om disse produktene, vil jeg gi dere noen generelle self tan-tips:
- Hvis du noen ganger skikkelig uheldig med påføringen din og tenker "shit, dette må av"; smør deg inn i barberskum, la det virke i 30 sekunder og skyll av. Det har i hvert fall funket strålende på all mousser og lotions jeg har prøvd. Og det samme gjelder hvis man må kvitte seg med selvbruning på hendene, og det kvikt. 
- Det med hendene bringer oss til dette punktet. Bruk ALLTID hanske! Jeg er ganske ny med hanske, men kommer aaaaldri til å smøre meg uten igjen. 
- Smør deg helst kvelden før, så det kan virke på natten og dusj morgenen etter. 
- Av praktiske årsaker, begynn med ansiktet, deretter bena og til slutt overkroppen. Bena først fordi man gjerne lener overkroppen mot lårene når man smører legger, og da er det uheldig hvis man akkurat har smurt seg der. 
- Ikke smør deg med fuktighetskrem på hele kroppen før selvbruning, da er det fare for ujevnt resultat. Derimot kan du gjerne smøre tørre partier på føtter, knær og albuer, så det ikke samler seg og blir stygt der. 
- Og til slutt; sol deg mindre, smør deg mer :-) 

Makestyle er så snille og gir oss en rabattkode på 15% på ALLE Vita Liberata-produkter i deres nettbutikk. Rabattkoden er Wulff15. 
Jeg vet i hvert fall om én som skal bruke den rabattkoden, og det er meg. Og ja, jeg kjøper disse produktene selv hver gang det går tomt, for det er de virkelig verdt :-) Happy shopping! 

ET LITE SERIETIPS

Å ha en serie å følge med på, syns jeg er den perfekte avkoblingen i hverdagen. Å ikke bruke hjernen i tre kvarter - hvis man er så flink at man klarer å holde seg til én episode. Jeg føler at jeg har sett alt som er verdt å se av serier, så var nesten litt desperat etter å finne noe nå. Men så fant jeg unREAL ved en tilfeldighet i går, og ga det en sjanse. Jeg er ikke så kravstor, det trenger ikke å være et mesterverk som Breaking Bad eller Entourage for at det skal fenge meg. unREAL fikk meg definitivt til å glemme at jeg skulle tømme oppvaskmaskinen før jeg la meg, så plusspoeng for det. Serien handler om et crew som produserer et TV-program som heter Everlasting, egentlig nøyaktig det samme som The Bachelor. Fokuset er hele veien hvor iscenesatt og falskt alt er, når man ser serien tror man nesten ikke på hva folk kan finne på for å lage bra TV. Men jeg tviler faktisk ikke på at reality-bransjen fungerer slik i noen deler av verden. Så det var et lite serietips til deg som trenger en ny serie, og som tar til takke med litt enkel underholdning. Hva passer vel bedre nå som alle blir syke fordi det er dritkaldt om morningen og dritvarmt midt på dagen? ♥

Det finnes sikkert mange streamingsider man kan se serien på. Selv har jeg sett starten på Sumo, og jeg vet også om noen som ser det på Popcorn-Time for de som driver med den slags ulovligheter! 

Shit, så trøtt jeg er i dag. For ingen grunn! Men nå skal jeg ut og gjøre ærender, så rekker jeg vel å sove litt i køen på apotekt. Ønsker alle en strålende dag! 

PREMIEREKVELD OG LEAMUS

OMG, jeg tror jeg har klart å lure kroppen min til å ikke være syk likevel! Oppskriften jeg fulgte var følgende: et halvt døgn under dyna, to ginger shots og en skikkelig spicy hjemmelaget thai-suppe. Det er godt mulig at det er psyken som har gjort meg frisk, men hvis det hjelper å tro på ingefær og chili, så holder det for meg. 

Jeg ligger i senga og spiser sjokolade. Fikk goodiebag på skolen i dag, proppfull av godteri. Og bind. Vet ikke hva jeg skal gjøre med bindet enda, men godteriet spiser jeg. Ellers har Kjetil og jeg vært på kinopremiere av Wendy-effekten i dag! 
Koselig med en kinokveld midt i uken, så kan man kjøpe brus og popcorn og late som om det er litt helg. Og jeg kunne jo ikke la være å dra og se en film med Linn Skåber på filmplakaten! Jeg elsker jo alt hun er med i. Men det var ikke nok Skåber i denne filmen syns jeg. Min personlige mening om filmen er at den var underholdende nok, lett underholdning hvis man vil humre litt på en regnværsdag i høst. Langt i fra like morsom som Trainwreck, men noen morsomheter er man garantert når Linn Skåber og Morten Ramm har to av hovedrollene ♥

Jeg har skolefri i morgen, så nå gidder jeg ikke å haste meg i søvn. Har hatt konstant leamus på øyet de to siste ukene fordi jeg har latt alt stresse meg. Alt fra viktige ting som salg av leilighet, til små ting som å sovne fort nok. Høyre øye har gått helt i rumperister-modus, og har kun korte opphold når jeg glemmer alt jeg har å gjøre. Haha! Så i kveld skjer alt i sneglemodus, og så satser jeg på en leamus-fri dag i morgen. Nattinatt, søte dere!

NÅR BUSSEN HAR HALV PRIS PÅ CHANEL

Oh, shitty day, altså. Etter at vi snakket sammen sist, drasset jeg det stakkars kadaveret mitt ut av døra for å dra på forelesning. Jeg kjente at jeg egentlig var litt dårligere enn jeg trodde, og løp tilbake for å kle på meg ullgenser, ullkåpe og ullskjerf. Og så kom jeg ut i frisk luft, hvor folk gikk kledd i minikjoler og snakket om deilig sol. Nei. Det er ikke deilig sol. Den sola kunne vært her i juli - nå kan den drite og dra. Jeg kan ikke forholde meg til dager hvor man kler på seg tolv sauer fordi det er kaldt om morgenen, og et kvarter etterpå har man bare lyst til å legge seg på trikkeskinnene og rope etter vann. Det har jeg faktisk gjort en gang, men da var jeg 18, klokka var tre på natta og jeg har fremdeles arr på haka etter det. Avsporing deluxe. Mens jeg gikk der og svettet ut av både barten og ryggen, bestemte jeg meg for å kjøpe noe grønt. Grønt blir man frisk av, er vi oppdratt til å tro. Så jeg kjøpte den grønneste juicen jeg fant, og satte kursen mot skolen. Så. Jævlig. Varmt. Plutselig så jeg en velkjent buss i det fjerne, og jeg bestemte meg for å løpe etter den. Når jeg sier "i det fjerne", så var den 50 meter bortenfor, men jeg har et prinsipp om å aldri løpe etter bussen. Det er så flaut hvis man akkurat når fram til den, trykker på knappen som om det var halv pris på Chanel der inne, og så kjører bussen fra deg... Da må man snu seg, gå litt likegyldig bortover og ha det samme ansiktsuttrykket som man har når man ikke treffer noen kjegler på bowlingen, og snur seg rundt mot de man spiller med for å smile. Men siden jeg holdt på å renne bort og i tillegg hadde dårlig tid bestemte jeg meg for å faktisk LØPE til bussen. Jeg kjente at selvtilliten sank for hvert trinn. Ikke bare var jeg kledd som Lars Monsen, jeg løp med ryggsekk i et terreng hvor folk flest går i dress og andre BI-lignene uniformer. Jeg må bare rekke det. Må. Og så er jeg framme ved bussen, hopper inn døra som en ekte helt, med den grønne juicen strakt ut foran meg. Og ******* av en bussjåfør lukker selvfølgelig døra på meg. Og på den grønne juicen. Ikke foran oss eller bak oss, men på oss. Grønn juice over hele meg. God morgen til deg og! 

Jeg er alt for trøtt til å bla gjennom hele iPhoto for å finne et passende bilde til dette innlegget, så jeg sier bare god natt svart på hvitt. Håper på en mer trivelig skolevei i morgen, haha. God natt ♥

VINN REGNTØY FRA HELLY HANSEN

AnnonseJeg elsker regntøyet fra Helly Hansen. Og nå har jeg jammen vært så heldig at jeg har fått enda en jakke til samlingen! Regnværsdagene kan bare fortsette å komme. For det første er jeg jo veldig glad i regn. Jeg KOSER meg når det regner. Og for det andre, så er jeg veldig godt rustet, haha. Jeg har alltid "investert" i fine paraplyer og gummistøvler - og så har jeg jo fått disse fine jakkene i tillegg! 

Jakken jeg har fått denne gangen heter W Lyness Insulated Coat. På mange områder er den ganske lik som den stripete jeg viste dere for en stund siden, bare at dette er vinterutgaven. Den er isolert med PrimaLoft og vantett og pustende Helly Tech Protection-materiale. Høres komplisert ut, men i praksis så betyr det at den holder meg varm og tørr på regnværsdager utover høsten :-) 
Jeg kan ikke få skrytt nok av hvor komfortabel denne jakken er å ha på seg. Den er overhodet ikke stiv slik mye regntøy er, den er myk og lett som en fjær. Rett og slett skikkelig deilig å gå i! 

Fargen jeg har heter Princess Purple, men den finnes i flere farger, også i det blå- og hvitstripete designet som jeg har på den andre jakken.

Hvis du har lyst til å kjøpe jakken, så har G-Sport tilbud på den i nettbutikken nå. Kan kjøpes HER 
KONKURRANSE 

Nå kan du som leser bloggen min være så heldig og vinne ditt eget regntøy fra Helly Hansen! Alt du må gjøre er å knipse et bilde av deg selv i ditt gamle regntøy, og legge det ut på Instagram. Husk å hashtagge bildet med #WeLoveRain, #gsportnorge og @gsportnorge. Det trekkes hele to vinnere hver uke, og du kan lese mer om konkurransen HER

Masse lykke til i konkurransen! Måtte det bli en haug av regndanser og plaskepytter på Instagram :-)                                                                            - We love rain - 

 

FRIENDS NEXT DOOR

Bortsett fra å slippe å pendle, er det beste med å ha flyttet til Oslo at flesteparten av vennene mine befinner seg et lite steinkast unna. Mens jeg har bodd i Tønsberg, har det krevd så mye planlegging og i noen tilfeller bursdagsfeiringer for å få sett hverandre. Så nå setter jeg så innmari stor pris på å kunne gå ut døra på en mandag, og ta en kaffe eller en øl, uten så forbanna mye styr og kikking i kalenderen. 

Etter skolen i går fikk jeg besøk av favorittene Kjetil og Stian - du vet at folk er gode venner når de i full offentlighet stiller opp på selvutløser-bilde, HAHA. Senere på kvelden dro jeg på stand up med den hel gjeng, blant annet Ida og Ida (ja, vi er tre Idaer som er bestevenninner, det er litt sært). Jeg ELSKER stand up! Og jeg ler drithøyt til og med når det ikke er morsomt fordi jeg blir så ukomfortabel. Så jeg er vel det beste publikummet du kan ha hvis du er en dårlig stand up-komiker... 
I dag var jeg oppe klokken 6 for å dra på en forelesning i bedriftsøkonomi. Men jeg kjente fort at formen var helt i dass... Du vet den dagen etter sommeren hvor du våkner opp i et sengetøy som nærmest må vris opp, og kjenner at dritt, nå blir jeg skikkelig syk om et par dager...? Den dagen har jeg i dag. Jeg håper det kan hjelpe å bælme nedpå med C-vitaminer og en flu fighter smoothie, for jeg orker så absolutt ikke å bli syk nå. Heldigvis går det flere forelesninger, så jeg skal straks dra avgårde! Bedriftsøkonomi vil jeg virkelig ikke gå glipp av - og vet dere hva? Veldig sjokkerende for meg, men det er et av yndlingsfagene mine så langt. 

Vi blogges senere :-) 

SAMMEN OM Å HJELPE

Du kan si mye om oss som lever av å blogge, og som svever på en rosa sky av hårspray, barberhøvler og selvbruning. Men at vi ikke bryr oss om våre medmennesker, det kan du ikke si. 

Sammen med Pappahjerte, Styleconnection, CasaKaos, Kristina Andersen, Marthe Borge og Speiltvillingene, har jeg startet en egen innsamling til inntekt for Flyktninghjelpen

Etter alle de grusomme historiene vi har hørt, og etter alle de grusomme bildene vi har sett, var det ingen tvil om at vi måtte bruke stemmene våre til å gjøre noe. Vi har donert penger selv, og håper at du har lyst til å bidra du også. Om det er 10 kroner, 100 kroner eller 1000 kroner; alt hjelper virkelig. 


Du finner innsamlingen vår HER

Er så imponert over at det har kommet inn 16.500 kroner allerede, etter bare en halv dag. Det finnes virkelig mange gode mennesker der ute, tusen takk til alle som har bidratt så langt. 

Så bidra hvis du kan, og hvis du ikke har mulighet; spre gjerne ordet sammen med oss. Du kan også starte din egen innsamling på siden. Og! Du trenger ikke nettbankbrikken din for å notere, så lenge du har bankkortet ditt med deg :-) 

TUSEN TAKK! 

EN LIVSFARLIG TUR I DUSJEN

Nå skal du høre. Da jeg våknet i dag, fikk jeg en helt brilliant idé til et blogginnlegg. Så jeg startet dagen med et strålende humør, det har tross alt vært langt mellom de virkelig gode innleggene mine i det siste. Jeg hoppet lett på tå inn i dusjen, dro med meg skrubb og barberskum, bestemte meg for å freshe opp og til og med smøre på litt brunfarge. 

Badet i den nye leiligheten har sensorstyrt belysning. Så etter tre-fire minutter uten mennesklig aktivitet der inne, blir det svart som natta. Av en eller annen grunn oppfatter ikke denne sensoren den mennesklige aktiviteten som foregår i dusjen. Så mens jeg stod og skrubbet meg som en villmann der inne, ble det bekmørkt. Det hadde jeg jo opplevd før, så jeg ble ikke redd denne gangen. Jeg har allerede opparbeidet meg en rutine, der jeg åpner dusjdøra, slenger ut en kroppsdel, og vipps så er lyset skrudd på igjen. 

Jeg gjorde det samme i dag. Bare at i dag slang jeg ikke ut armene som jeg vanligvis pleier, for de var fulle av skrubb. Orket ikke å søle til hele badet. Så jeg bestemte meg for å prøve noe nytt, og slang hodet ut i en rasende fart. Noe annet nytt jeg prøvde i dag, var at jeg ikke åpnet dusjdøra før jeg slang meg framover. Så hodet fikk seg en god smell, og et øyeblikk lurte jeg på om det faktisk var i hodet mitt det var mørkt.... 

Uansett, da! Etter denne turen i dusjen, var ideen min til det gode blogginnlegget forsvunnet i løse luften. Jeg lette og lette, men det var som om det ble dunket ut i det hodet mitt traff glasset i dusjen. Jeg ble kanskje to hakk dummere av denne morgenen på badet, men jeg ble veldig brun og fin også. Har testet VERDENS beste selvbruning, wiiii! Føler at det er lov å skrive "wiiii" når man legger ut en selfie. Det er jo tross alt ikke så ofte jeg gjør det.

Peace out!

KONKURRANSE: VINN HUDPLEIE FRA DR. HAUSCHKA

Annonse
Litt morsomt å tenke på... Da jeg var tenåring, hadde jeg ingenting i mot å gå i seng med all sminke på. Var jeg trøtt, så var jeg trøtt. Da fikk jeg sove uansett hvor mye brunt jeg hadde klint i ansiktet, og led absolutt ikke da jeg våknet opp på en pute med print av gårsdagens tryne. Nå i "voksen alder" får jeg ikke sove før jeg vet at ansiktet er rent. Jeg tenker på hvor dårlig det er for huden min å gå en hel natt uten å få puste, for ikke å snake om all usynlig skit jeg sikkert er i kontakt med i løpet av en dag. Nei, ansiktet må være rent før forenes med puta.

Å fjerne sminke og rense hud ER det kjedeligste på denne jord, det skal jeg være den første til å innrømme. Men jeg har snudd det til noe positivt. Fem minutter på badet hver kveld, med duftlys, dempet belysning, musikk og ansiktspleie. Jeg er jo en sucker for hjemmespa, så når jeg klarer å lure meg selv til å tro at kveldsstellet er spa; da går det unna i en fart. Bare et lite tips til deg som er like utålmodig som meg, hehe :-) 
Jeg bruker fremdeles produktene fra Dr. Hauschka, og er fortsatt veldig fornøyd med dem. Huden min holder seg fri for kviser og nupper, og det er det viktigste. Produktene du ser på bildet er de jeg bruker fast hver dag. Dette er altså både dag- og kveldsstell. Cleansing Milk og Facial Toner bruker jeg hver morgen og kveld. Er det morgen, avslutter jeg med Rose Day Cream Light. Er det kveld, avslutter jeg med Night Serum. Veldig enkelt og greit!

Som jeg har fortalt tidligere, er Dr. Hauschka et økologisk merke som fører både hudpleie, kroppspleie og makeup. Alle produktene er godkjent av organisasjonen for naturkosmetikk BDIH og/eller merket med det internasjonale kvalitetsstempelet for naturlige og økologiske hudpleieprodukter NATRUE. Produktene inneholder ingen syntetiske fargestoffer, parabener eller andre kjemikalier. Deilig å legge seg om kvelden og vite at ansiktet er fritt for den slags!  

KONKURRANSE 
Konkurranse i regi av Dr. Hauschka pleier å være ekstremt populært her på bloggen, så nå er det på tide med enda en! :-) For å være med denne gangen, må du skrive en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget - den kan gjerne inneholde et argument for at du skal vinne. 

PREMIE
Premien inneholder de fire produktene jeg selv bruker morgen og kveld.
- Soothing Cleansing Milk 
- Facial Toner 
- Rose Day Cream Light
- Night Serum 

Lykke til! ♥
For å finne ut hvor du kan kjøpe Dr. Hauschka i butikk, se denne linken! På nett kan de blant annet kjøpes på Vita.no, Life.no og Sunkost.no :-) 

LUNSJ PÅ MIN NYE BALKONG

Tønsberg, Oslo, Tønsberg, Oslo, Tønsberg, Oslo. Jeg pendler så mye om dagen at jeg ikke er helt sikker på hvor jeg er hen når jeg våkner om morgenen. Men i dag våknet jeg altså i Oslo, etter å ha kjørt inn et lite flyttelass i går kveld. Nå har jeg SENG OG SOFA! Aner dere hvor takknemlig jeg er for å sove i en ordentlig seng?! Sofaen min er jo hvit, så den sitter jeg aldri i uansett. Men det er likevel hyggelig å ha den her, haha :-) 

Jeg reiser tilbake til Tønsberg i kveld allerede, så jeg kan kjøre et nytt flyttelass i løpet av lørdagen. Men akkurat nå må jeg være i Oslo, for jeg venter på bud. Er det noe jeg ønsker meg i denne verden, så er det en budtjeneste som tar litt hensyn. Altså! Det er nesten komisk hvordan de sier; du kan velge om vi skal komme mellom kl 8 og 16 eller kl 17 og 21! Jamen du, da bare avlyser jeg alt jeg har på planen i dag for å sitte og vente på deg, jeg... No stress. Heldigvis har jeg en haug med mails, en haug med regninger og en haug med flyttekasser som skal pakkes ut. Så akkurat i dag går det bra å vente på bud - men sånn ellers?! Send med posten! Det får bli dagens visdomsord... 

Prøvde å nyte dagens lunsj og grønne juice på den nye balkongen min. Men det viser seg at den trenger en rengjøring før jeg tar den i bruk. Ble helt svart i rumpa etter å ha satt meg ned!Noen ganger retusjerer jeg bort støv og skit fra bilder jeg tar hjemme. Veldig irriterende hvis det for eksempel har lurt seg med en linselus-knekkebrødsmule på et bilde. Men her tror jeg jobben blir for omfattende. Det må rett og slett vaskes! Jaja, nok å henge fingrene i. 

HJERTET MITT BLØR

I går kveld lå jeg og leste nyheter, og stanset ved disse bildene av en tre år gammel gutt. En tre år gammel gutt som aldri kommer til å fylle fire. 

Bildene viser lille Aylan, som flyktet fra Syria med familien sin, fra et område hvor IS herjet og gjorde det umulig å leve. Så de flyktet for å komme i trygghet, men både Aylan og hans 5 år gamle bror mistet livet på veien. 

Det er ofte lettest å dra ned gardinene og ignorere mye av det som skjer der ute i verden. For det skjer mye ondt og trist på denne planeten, og man ville vel ikke kunne klare å fungere i hverdagen hvis man skulle ta inn alle inntrykk og føle med alle som lider i verden. Jeg velger å ignorere mye. Kanskje ikke ignorere, men jeg er flink til å leve i min lille boble og beskytte meg fra all elendigheten som foregår. Da jeg kom hjem fra Kenya etter å ha besøkt fadderbarnet mitt, hadde jeg dårlig samvttighet for å gå og kjøpe dopapir. Det sier seg selv at jeg ikke skal slutte å kjøpe dopapir fordi andre ikke har den samme muligheten. Men det sier også seg selv at man må bidra med noe, når man ser elendigheten.

Disse bildene traff meg som en stein i hodet, et smekk i ansiktet. Det er umulig å ikke bli helt forbanna trist av dette. Hva man mener om innvandringspolitikken og håndtering av flyktninger, er tanker og meninger som blekner og glemmes i en slik tid. Det kommer til et punkt hvor man ikke kan gjøre annet enn å tenke på enkeltmenneskene. 

Jeg vil gjerne oppfordre alle mine lesere til å donere noen kroner til Kirkens Nødhjelp, Røde Kors eller andre som engasjerer seg i dagens situasjon med flyktninger. Det spiller ingen rolle hvem man gir til, så lenge pengene går til det samme. Selv støtter jeg Kirkens Nødhjelp hver måned, og også med ekstra bidrag på SMS i situasjoner som denne. Jeg føler meg trygg på at deres penger kommer dit de skal, etter å ha vært med dem på reise og sett mye av arbeidet deres. 

Hvis du sender AKUTT til 2468 gir du 200 kroner til Kirkens Nødhjelp. Det går også an å bruke kontonummer 1602.40.26535. Hvis du bare har 20 kroner å bidra med, så er det også et pledd til et barn som sitter i en flyktningleir og fryser, og som kanskje ikke vet hvor mammaen og pappaen sin er.

SOLGT

Det eneste som er mer nervepirrende enn å være med i en budrunde med et mål om å kjøpe leilighet, er å være med i en budrunde hvor man er den som skal selge leilighet. Herregud, så grusomt! 

I dag har jeg altså hatt budrunde på min elskede, lille leilighet i Tønsberg. Dagen startet med stillhet, og jeg ble så lei meg at jeg pakket meg inn i dyna og prøvde å glemme hele driten med noen episoder av Suits. Haha! Men så begynte telefonen å plinge, og det holdt på i timesvis. Det gikk virkelig over all forventning, jeg er sååå fornøyd og lykkelig akkurat nå! Selv om det er leit å ikke skulle bo der mer, og selv om sengegavlen røk med i budrunden (har noen tips til en ny jeg kan kjøpe?), så er jeg glad for at det gikk som det gikk. 

Her hjemme vil de feire med champagne. Jeg er sliten og vil feire med taco og joggebukse. Så det blir vel taco og champagne, I guess? Litt av en kombo. Jeg har i hvert fall vært og handlet inn til taco allerede, så ingen har mulighet til å lage noe indrefilet og rødvinssaus. Ingen tvil om at jeg er sliten i hodet etter alle disse voksen-bekymringene. Nå er det heldigvis over! Og det nesten aller beste, er at jeg nå kan ta med meg møblene mine til Oslo ♥Ida: ser jeg glad ut? 
Mamma: ja, altså.. Det ser kanskje ikke helt ekte ut. 

Men det er ekte, altså. 

LITT LÅPSLEY PÅ SENGEKANTEN


Fant en ny sang av Låpsley i dag, og jeg elsker denne like mye som de andre, så måtte bare dele ♥ Er hun kjent, forresten? Jeg fant henne bare helt random på Spotify, og ble helt fanget.

Flere har uttrykt sin misnøye over bloggen om dagen, og jeg kan ikke gjøre annet enn å legge meg flat. Jeg vet at det er litt kjedelig for tiden! Men jeg bor i pappkasser i en ellers tom leilighet, selger en annen leilighet, har akkurat begynt på skolen igjen og har så mye å sette meg inn i. Men jeg tenker på dere hele tiden, og lover å komme sterkere tilbake! :-) 

Nyt sangen og sov godt ♥