don't come knocking on my door

Årets mest uhøflige dag har kommet, dagen hvor en haug av shitkids løper rundt og spyr i postkasser, kaster egg på hus og banker hverandre for å stjele hverandres godteriposer. Og verst av alt: forstyrrer kvelden min ved å ringe på døra så jeg må reise meg for å gå til døråpningen, stirre inn i åtte budsjettmasker fra Nille, og forklare at det eneste godteriet jeg har er det jeg lå og grafset i den kvelden jeg fikk svineinfluensa - men vil de ha det, så værsågod. Det er tross alt en halvkilo.

Jeg skal seriøst spørre alle som ringer på om legitimasjon. Søte, små gresskarbarn er morsomme å få besøk av, men hva skjer med barn over tolv år? Dere får unnskylde meg fordommene, men etter å ha vært storesøster i en god del år, kan jeg bare ikke fordra barn på den alderen. I fjor spurte de om å få penger da vi ikke hadde mer candy. Hva blir det neste? Vil dere pantsette huset eller bilen?

Tror bare jeg får gjøre som jeg gjorde i fjor altså: finne fram høytrykkspyleren. Synd jeg ikke stod klar med den da en gjeng blogglesere ringte på døra og skremte vettet ut av mormor med rusbrusånde og et årsforbruk mascara i trynet.

Blir det ikke litt vanskelig å skremme folk med refleksvest?

åh gud, jeg fant en gammel videoblogg

Hahaha, jeg dør. Lagde denne videobloggen for et år siden og kjenner nesten ikke igjen måten jeg snakker og oppfører meg på. Rart hvordan man alltid tror at man er på toppunktet i livet og at "slik man er nå skal man være for alltid", og tre måneder etterpå er man en komplett forandret person. Jaja, får håpe jeg vet hvem jeg er i en alder av 40 da! Nå skal jeg snoke videre etter flere gamle videoer, gøy hva?

jeg er IKKE kokken din!

Å ta bussen til butikken og handle var et mareritt. Haha, jeg følte meg som en drittunge som hang over vogna og ropte "bliii feeerdiiiig daa!", men jeg kunne virkelig ikke noe for det.

Det endte med at vi (jeg så på) lagde elgebiff, ris, berne (orker ikke google stavemåten at the moment) og grønnsakswok. Ordentlig mat gjorde susen! Thank God for at jeg har en egen kokk!

"Jeg er IKKE kokken din"

Bare et lite bevis på at vi ikke stekte grændis.

ny blogg, nye muligheter

Velkommen til idawulff.com, som nå etter tre år har rullet inn på en selvstendig platform. Det ble som det ble fordi jeg er avhengig av å kunne bestemme selv hvordan jeg kjører showet, og  ikke minst bestemme hvem jeg skal samarbeide med uten at voksne mennesker skal sitte og sabotere på samme måte som jeg gjorde da jeg var sjalu på kjæresten min i 6. klasse.

Jeg skal ikke gå i detaljer om hvordan ting har vært akkurat nå, men hvis noen av de som har prøvd å lage storm i mitt lille bloggparadis klør mer i halsen min nå, har jeg en haug av gode historier og avsløringer å komme med. For fy faen, når noen voksne mennesker ser muligheten til å tjene penger, er de plutselig ikke voksne mennesker lenger.

Menmen, nå har jeg heldigvis et supert samarbeid med Nettavisen, der helt fantastiske mennesker hjelper meg og står på for at bloggen min og blogginntektene skal funke fett.

Som dere ser har jeg tatt med meg alle de gamle innleggene for at dere skal føle dere litt som hjemme. Alle kommentarene som jeg har satt så stor pris på er dessverre borte, men jeg håper i hvert fall at alle leserne mine finner tilbake til meg etter hvert.

Nå som jeg starter på scratch og er ferdig med blogg.no, føler jeg at inspirasjonen kommer tilbake til meg, og jeg har LYST til å gjøre en bra jobb med bloggen igjen. For la oss bare innrømme det. Blogginga mi har vært som lokal TV - det skjer egentlig ingenting der, men av all kjedsomhet blir man sittende og glo bare fordi "man pleier". Ikke at jeg pleier å se på lokal- TV, men dere tar poenget.

Ok. Ny blogg, nye muligheter. Ready go! Wish me luck på egenhånd  : )

idawulff.com går videre, hva skal caffelatte brukes til?

Som noen av dere trofaste lesere kanskje vet, er idawulff.com et domene som jeg har lagt over bloggen min, caffelatte.blogg.no. Så når dere taster inn idawulff.com i søkefeltet, kommer dere direkte til caffelatte- bloggen. Hvordan jeg kunne kalle bloggen min noe så teit? Jo, jeg var 16 år gammel og tenkte at " teit er det vel lov til å være".

Anyroad! Jeg trenger litt hjelp av dere. For nå er det nemlig slik at dagboken om mitt liv, idawulff.com må gå videre. Blogg.no tillater nemlig ikke at jeg samarbeider med andre partnere når det gjelder annonsering og telling av trafikk, og da må jeg flytte meg til en selvstendig platform. Dette betyr at caffelatte.blogg.no, nr 2 på blogg.no blir ledig, og jeg tenker at i stedet for å legge ned bloggen, kan jeg vel bruke den til noe viktig?

Jeg håper selvfølgelig at alle mine lesere vil fortsette å følge meg på idawulff.com selv om jeg ikke ligger på blogg.no lenger, men også at dere vil fortsette å følge med på caffelatte.blogg.no hvis jeg kan bruke siden til noe.

Noen som har noen forslag til hva caffelatte.blogg.no kan brukes til? Nå er det på tide at gode idèer slippes løs, her er det snakk om at 90.000 forskjellige mennesker kan få med seg innholdet!Her er noen av mine forslag:

- En spørsmål/svar- blogg hvor jeg tar meg god tid til å svare på spørsmål fra leserne, en slags "kundeservice" for idawulff.com, haha!
- En blogg som informerer om forskjellige veldedighetsprosjekter.
- Et slags jenteforum hvor jenter kan diskutere fritt om alle slags mulige tabulagte emner.
- Idawulff.com i bilder, altså at caffelatte.blogg.no blir en ren bildeblogg for de som ikke orker å lese alt jeg driver med. Av og til kan det være gøy med litt mer bilder og litt mindre tekst!
- GOSSIP BLOGG! Det har vært mange tullete gossipblogger gjennom tidene, men jeg har faktisk det beste gossipet om de kjente bloggerne - kanskje fordi noen av dem er mine beste venner. Så kanskje en dårlig idè?


Let me know! Xoxo gossip girl (hoho, neida)

ingen proffsnuser akkurat

Jeg snuser ikke. Men i likhet med resten av verdens befolkning, hender det jeg gjør merkelige ting som faller meg inn sånn plutselig, og i dag var det å stappe en snus i kjeften rett før jeg skulle frakte min egen kropp fra A til B ved hjelp av Oslofenomenet: TRIKK. På vei til trikken ble jeg egentlig bare småkvalm, og det var ikke før jeg satt på trikken og presset fram et smil til en random mann som smilte overanstrengt til meg at jeg kjente at snuseriet hadde gått for langt. Hvorfor står det ikke på snusboksen at: overdreven smiling vil føre til at snusen begynner å renne?

I ti lange minutter satt jeg i hvert fall med et innsjø av snus i kjeften, og jeg visste ikke om jeg skulle la snusen bli i leppa eller om jeg skulle reise meg opp på trikken, beklage at jeg var ufyselig på aller høyeste nivå og bli kvitt giften jeg hadde i kjeften. Jeg bestemte meg for å la snusen bli liggende, men den brune lille posen var ikke spesielt enig. Før jeg visste ordet av det, svømte den rundt på tunga mi sammen med "alt det andre", og tanken slo meg: hvorfor i helvete snuser folk? Det lukter vondt, det smaker dritt, det ser jævlig ut og man kommer garantert opp i en del kvalmende situasjoner - i likhet med meg.

Jeg løp av trikken èn holdeplass før jeg egentlig skulle av for å slippe å kaste opp, og tenkte " yes, nå kan jeg endelig spytte ut, brøle at snus er no dritt og komme meg hjem for å skylle brødsaksa". Men neida. Oslo i et nøtteskall: mennesker over alt.

Så det var ikke før jeg hadde låst opp døra, brekt meg foran speilet i heisen og buret meg inne i leiligheten at jeg fikk utløp for snushatet mitt. Æsj. Hvordan klarer folk å snuse fast?!

Snuser DU? Og i såfall, hva i alle dager fikk deg på ville veier?


Foto: TV2.no. Dette er altså ikke trynet mitt.

jenta leker med ilden i kveld

I kveld skal jeg som nevnt på kino! Jeg digger Stieg Larssons bøker, og føler nesten at jeg er nødt til å få med meg Jenta som lekte med ilden mens den fortsatt går på kino.

Har dere sett den? Hva syns dere? Er det bare jeg som ble skikkelig skuffet over film nr 1, sånn i forhold til boka?


Traileren til filmen! Ser jo spennende ut : )

jeg tør virkelig ikke å se meg selv på tv

I går ble Studio 5- programmet hvor jeg var gjest sendt, og jeg ba til Gud om at kjæresten (som jeg tilfeldigvis befant meg hos) ikke hadde Kanal FEM. Det hadde han ikke, selv om han prøvde for harde livet å skaffe den. Fjoh. Så måtte jeg selvfølgelig essemesse vennene mine for å høre hvor på drite-seg-ut-skalaen jeg befant meg, men som de gode vennene de er, fikk jeg bare tilbakemeldinger om at jeg var vakker, reflektert og gjorde det veldig bra. Det tror jeg veldig lite på - og det er absolutt ikke meningen å fiske etter komplimenter, for det er ingenting jeg er dårligere på å ta i mot.

Var det noen av dere lesere som så showet? Jeg sitter og venter på at de skal legge det ut på nettsiden sin, da skal jeg sitte bak en pute og dø av meg selv - selv om det sikkert ikke er så veldig ille. Det er bare noe med det å se seg selv utenifra og høre sin egen stemme jeg ikke er så stor fan av. Legger så klart ut direktelink når showet er lagt ut på nett!

I kveld, kl. 22.25 kan dere følge med på TV2 Zebra hvis dere vil se meg gjeste Showman med Håvard Lilleheie! Jeg derimot, tenkte meg en tur på kino. Av og til kan det være bra å få dårlige nyheter av andre, i stedet for å erfare dem selv.

pensjonisttilværelse?

Jeg står opp når jeg føler for det, uten at verken klokka, sjefen eller andre bjeller ringer og gir meg en dårlig start på dagen. Frokost og lunsj er som oftest slått sammen, og verken spises eller lages hjemme hos meg selv. Jeg tenker ofte "fader, hva skal jeg ta meg til nå?" og tenker med gåsehud tilbake på de tøffe årene med matteprøver og iskalde storefri med skolebrød og donuts som med årene gjorde meg en smule rund i kantene.

Har jeg startet pensjonisttilværelsen min allerede? Hva blir det neste? Snart finner jeg vel meg selv på en eller annen hjørnerestaurant i drammen hvor jeg sitter og slurper fiskesuppe og nyter synet av duer, grantrær og mennesker med skolesekk på ryggen.

Ah, livet som pensjonist er faktisk ikke så verst. Men all cred til dere som står opp klokka sju hver morgen, for så å hakke tenner hele veien til skolen hvor definisjonen på faenskap venter på dere.

Jeg vurderer forresten å få meg et normalt liv før det klikker fullstendig for meg.

hallo, det er jeg som er på side 43!!

Det begynner å gå meg på nervene at jeg alltid våkner opp med mørbanka rumpe på søndager. Det er jammen flaks jeg har heis her hjemme, for jeg er langt i fra i stand til å løpe opp og ned trapper. Ikke at det var planen heller, men dere vet...

Jeg har i hvert fall hatt en fantastisk natt både på godt og vondt. Spontane lørdagskvelder er noe av det beste jeg vet. Alltid spennende å se hvor vinden fører mitt oversminkede ansikt. I går startet vi som planlagt opp hos min kjære Thea. Thea har drømmekåken og er superkokk i tillegg, så der fikk vi deilig mat og drakk en del vin, før Ida Helene og jeg reiste videre til byen.

I byen kræsjet vi vorset til Linnèa, der det var en masse hyggelige mennesker. Vi dro med oss noen av folkene, og satte kursen mot et par av byens 18 årssteder.

Festingen vil jeg ikke gå inn på i detaljer, jeg var en skikkelig tulling i natt. Nachet vil jeg heller ikke gå inn på i detaljer, ettersom det var flukten derifra som gjorde meg både gul, blå og et par hjerneceller fattigere. Trapper, vet dere...

Nattmatrunde nr 2 fant sted på 7Eleven. Der fant jeg plutselig ut at jeg var i et par av bladene, og bestemte meg for å skryte meg selv opp i skyene foran personalet. Jaja, nå glemmer de meg i hvert fall ikke på 7Eleven! Det er da alltids noe...


Løp og kjøp årets beste ELLE! : )
Ble tipset om at jeg var i TOPP. Nice! Mamma er i hvert fall stolt.


Og sånn ellers er jeg fullstendig klar over at bloggingen min går i et dalende tempo om dagen. Å ha 90.000 forskjellige lesere er som å ha 90.000 mødre. Alltid noen som skal påpeke ting, oppdra meg og lære meg "folkeskikk". Jo mer alvorsprat jeg får jo mer rebelsk blir jeg - noe som henger igjen fra ungdomsskolen kanskje? Haha, uansett. Jeg er glad i den ordentlige mammaen min, og kun hun skal få lov til å oppdra meg på nytt og påpeke at jeg har drukket tre ganger denne uka.

gjestebloggeren Ida Helene

God kveld alle sammen! Ida Wulff, min søte bestevenn, har nå lagt seg. Vi har vært en tur hos Thea på jentekveld,og etter det dro vi ut en tur, Vi har hatt verdens BESTE kveld, med mange kjente- og mange nye søte fjes. Ida sovnet med en gang vi kom hjem til leiligheten, og derfor tok jeg meg friheten til å oppdatere litt til dere som er interessert! Håper dere har hatt en like fin kveld som oss, med spy, alkohol og løfter om en hel ny fremtid sammen. Jeg og Ida fant nemlig ut ikveld at vi skal bo sammen i New York til høsten, tro det eller ei. Det kommer til å bli så sykt bra, men før det skal vi til Gran Canaria for å slappe av litt- og slokne alle mulige sorger. Er det noe vi er gode på, så er det nemlig å slukne gamle sorger- og starte på en ny fresh. Whitney og Lauren- watch out!
Det var en kjempehyggelig kveld hos Thea, men vi fant veien til Linnea ikveld, og veien videre derifra til Bogstadveien. Akkurat nå spilles Jessica Simpsons "im in love with u"mens jeg hører på Ida snorker fredfullt på rommet sitt, og 7-eleven godteriet mitt er dessverre tømt for lengst. Jeg sitter å memorisererer dagens hendelser, og forstår og at deler av kvelden ikke er så minneverdig som ønskelig . Jeg håper dere alle får en flott søndag!Nå sovner jeg, så jeg klarer ikke skrive noe mer.
¨

jeg klarte ikke lagre bilder eller finne frem noen andre bilder enn dette, såå...enjoy! Fritt for å boikotte mac i fremtiden!
-Ida Helene¨

ps: for å være ordentlig blogger bør jeg vel stille et eller annet spørsmål! Sååå, syntes dere at at jeg og Ida bør dra til NY sammen til høsten?

oh happy day

Sola stråler kanskje ikke utenfor, men den stråler i hodet mitt og det er det viktigste. Etter to dager på flaska, og en natt med en haug av snodige mareritt er det egentlig helt loco at jeg danser rundt og vasker og rydder med et smil rundt munnen.

Gleder meg i hvert fall til en hel dag med familie og kjæreste. En del av den danske familien min er i Oslo i dag, så nå skal jeg straks ned til byen og lunsje med dem. Hurra!! : ) Etterpå kommer mamma på besøk, det blir sikkert koselig det også selv om hun garantert har med seg en maseliste.

Later!de spiste meg ikke opp

Oi oi oi, trodde dere damene i Studio 5 hadde spist meg opp, nå? Damene var ekstremt snille med meg faktisk, og jeg hadde det fantastisk gøy som gjest hos dem. Prikken over i'en var selvfølgelig vin på bakrommet og en superflink sminkør. Så nei, det er ikke det som er grunnen til bloggfraværet. Jeg har rett og slett ikke hatt et internett som har tillatt meg å gjøre noe særlig annet enn å sitte og banne til Macen.

Nuvel, jeg er tilbake. De siste dagene har bestått av venner, vin, mat og kjæreste, og jeg har kost meg masemasse! Nå krysser jeg fingrene for at nettet holder seg på plass!

Når det gjelder Studio 5, så vet jeg ikke helt når det sendes på tv. Men det blir uansett lagt gatis ut på nett, så jeg legger ut linken når det kommer der : )

Nå må jeg ture videre på et av disse "hemmelige møtene" mine. Vet hvor mange lesere som irriterer seg grønne over at enkelte blogger ikke kan fortelle noe om hva disse møtene går ut på, men husk at det kan koste bloggerne dyrt ettersom det er noe som heter taushetsplikt!


Skål! Før sminken.


I trygge hender. Ser dere Ida Helene i bakgrunnen? hihi.


En frisk og glad gjeng! åå, det var så koselig : )


Gjesten før meg, Martin Pedersen. Ranet 19 banker på 70- tallet, nå blir det til film!


Noen som klarer å gjette hva jeg gjør her? Hoho, en ting jeg ikke er særlig flink til!


gjester studio 5 i dag

Dagen er i gang, og det har den forsåvidt vært en god stund. Jeg må virkelig lære meg å ikke sove med mobilen under puta, for det er et eller annet folk ikke har skjønt med at man ikke ringer og sender folk meldinger når som helst på døgnet. Av og til får jeg lyst til å troppe opp på døra til folk og fortelle dem hvor frekke de er, og gi dem en hevn for at hodet mitt har hoppet og vibrert på hodeputa mesteparten av natta. I halvsøvne mister jeg liksom evnen til å forflytte mobilen fra senga til nattbordet. Gurimalla, verdensproblemer...

Nå skal jeg snart ta en taxi til Nydalen, der jeg skal være gjest i sofaen til Studio 5. Etter å ha vært stotrende gjest i et ellers ganske så morsomt talkshow i går, kan ting egentlig ikke gå verre - så derfor er det ingen gruing på gang i dag.

I går kom søte Benjamin til meg etter jobb, og vi koste oss ute på balkongen med potetgull, godteri, brus og levende lys. For your information, det var kun Benjamin som proppet i seg.... Jeg hadde jo tross alt akkurat spist en hel pizza fra Peppes, så sunn som jeg er. Klokken nærmet seg vel halv tre før vi klemte farvel, og i halv fem- tiden sluknet jeg som et utbrent kubbelys. Så ja. Pamelas fordeler er på plass i trynet mitt i dag også.


Latsabb!


The real qtie.


Bø!

i dag har jeg skrevet tre autografer

Hadde jeg visst at jeg en dag kom til å skrive autografer, hadde jeg da for pokker meg øvd meg på å lage ville kruseduller. Det har dessverre aldri falt meg inn å øve på noe sånt, så da jeg i dag ble spurt tre ganger om å skrive autograf, ble det til blokkbokstav- lignende bokstaver og en smiley. Flaut. But hello, jeg ble i hvert fall rørt herifra og til Jupiter.

Søte Kristine og Sølvi med autografene sine, hehe.

Å være gjest i showet var kjempemorsomt! At jeg gjorde det så bra vil jeg absolutt ikke påstå, men det viktigste er jo at man har det moro?! Fantastiske mennesker som jobber med showet, og Håvard Lilleheie (programleder) og Christian Ringnes som jeg var gjest sammen med er begge herlige mennesker som fikk meg til å le, slappe av og ha det gøy. Akk, hvorfor inviterte jeg dem ikke hjem på Peppes, godis og filmkveld?! Jeg har i hvert fall invitert Benjamin, han er et bra mannfolk han også.


Håvard Lilleheie, fadderbarnet hans og Christian Ringnes.Jeg spurte forresten om jobb i Showman, og det fikk jeg! Som oppvarmer. Dere vet, den gjøken som skal få publikum til å le og klappe - selv når ting ikke er morsomt. Jeg trakk meg selvfølgelig med en gang jeg fikk vite at ja, hvis du vil være det så. Jeg er ikke spesielt morsom. Åh, jeg vil egentlig bare ha mitt eget tv show jeg. Da kunne jeg vært komfortabel på skjermen. Mine regler, min humor, mitt show. Girlshow?! Ja?

Se på TV2 Zebra neste tirsdag!


showgirl?

I dag skal jeg være gjest i Håvard Lilleheies talkshow, Showman. Vi vet jo alle hva jeg syns om å være på tv, så det får gå som det går. Sier så klart i fra når jeg vet når det skal sendes på tv : )

Sitter og spiser frokost akkurat nå, litt sen frokost for å si det sånn! Var såå koselig å se kjæresten min igjen, 16 dager fra hverandre er loooong time. Se hva han hadde med til meg!


Innholdet blir nesten litt for privat, hehe.


Trenger en ekstrem oppussing!


ps. har problemer med mailen min, takk for tålmodigheten.

wuuuups

Man skal tydligvis ikke føle seg alt for trygg på bruken av ironi i bloggposter. VG snappet opp noe jeg hadde skrevet, og som jeg selvfølgeig ikke mener.Blir ikke så mye mer blogging fra meg i dag! Kjæresten min har nemlig kommet hjem fra USA etter 16 dager, så da sier det seg selv at jeg er busy.


Har fått et par nye armbånd fra Bijoux. Love it!

benjamin spyri bøtton

Siden sist har jeg hatt the best time of my life, haha! Min kjære Thea og jeg hadde handlet kinamat, masse godis og satt oss ned for å se film og være snille piker på lørdagskvelden, men så var det vel et eller annet som klikket i topplokket og fristet oss til å dra på byen. Så klin edrue tok vi på oss høye hæler, ringte vår fantastiske Benjamin og tok en taxi ned til Gabler. Der gikk Benjamin amok med Visa- kortet, og en champagne ble til to, to ble til tre, tre ble til fire og du vet. Før vi visste ordet av det hadde vi det boblende fantastisk. Gabler burde forresten ansette flere dørvakter som Knut! Vi digger Knut.

Da klokka nærmet seg stengetid bestemte Benjamin seg, classy som han er, for å kaste opp i en champagnebøtte. Morsom som jeg er har jeg gitt han kallenavnet "Benjamin spyri Bøtton". Tog du an?

Klokka ble vel 6 på morgenen før Thea og jeg kavet oss på plass under dyna, og allerede klokken halv ti våknet jeg med noe som kunne tilsvare en Alexander Rybak- konsert i hodet. PAIN! Jeg kastet meg mot colaen i kjøleskapet, og løpet var kjørt. Ikke mer søvn på denne jenta!

Hyggelig å hilse på bloggleserne i går, altså! : ) Kjempesøte alle sammen. Tror ikke følget mitt var helt enig, men sånn er livet.


Benjamin darling og meg! Ny jakke fra Modekungen, fet sant? : )Firkløvern!


Brukte bare tre timer på å rusle hjem...


Han til venstre der kjenner i hvert fall ikke jeg. Linseluuus!

litt planprat

Husker dere for en liten stund siden at jeg annonserte på bloggen at dere kunne blogge dere ti Afrika? Det var en av mine lesere som vant konkurransen, noe som er kjempestas! Nå gir Plan Norge enda en blogger muligheten til å reise ut i verden, denne gangen til Asia - sammen med Plan selvfølgelig, ikke helt på egenhånd. Tenkte bare jeg måtte tipse dere! Vet at jeg har mange talentfulle bloggelesere, og det hadde jo vært gøy om enda en av dere også kunne fått oppleve noe av det samme som jeg.

Konkurransen hvor dere kan blogge dere til Asia, finner dere HER! Gratis å delta, gull verdt å vinne. Selv om det kanskje ikke lyser gjennom på bloggen som en eller annen glorie, så forandret turen meg som menneske, i hvert fall litt av måten jeg tenker på. ALLE har godt av en slik tur, selv om det kanskje gjør vondt å se den virkelige verden.

Nå som det nærmer seg jul, vil jeg også be alle tenke over om de ikke kan bidra litt ved å gi gaver som dette. Man betaler 175 kroner for en symbolsk liten gjenstand og gir et barn i Senegal muligheten til å bli 5 år gammel - noen steder i verden er det nemlig ikke en selvfølge!

På vei fra Nairobi til Mombasa.


Ikke glem at dere kan se alle filmene fra turen her : ) skal prøve å få lagt dem ut på bloggen etterhvert.

hæ? koster det så mye å leve?

For å være helt ærlig var jeg langt i fra forberedt på å flytte for meg selv. Jeg var forberedt på å ha en leilighet helt for meg selv, hvor jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil, og i tillegg i Oslos beste strøk. Jeg var forberedt på å lage min egen mat, vaske mine egne klær, ha mine egne regler, rydde når det passer meg og snike meg ut på shopping eller fest uten at stemmer fra stua spør nysgjerrig; hvor skal du da, unge frøken?

Men det jeg ikke var forberedt på, var alle utgiftene. Mange bekker små blir til en stor å, og det skal sant sies når jeg slår sammen utgifter for husleie, strøm, trening, transport, telefonregninger, internett, mat, drikke, vaskepulver, tøymykner, dopapir og resten av sløseriet jeg bruker penger på.

Bakgrunnen for at jeg skriver dette innlegget, er rett og slett at jeg akkurat brukte 11.463,70 kroner på under to minutter. Uten å bevege lillefingern! Jess da. Min kjære nettbank og jeg sitter og bedriver bedritent arbeid, fy faen som det svir. Og det er fortsatt mer som skal betales!

Bor du for deg selv? Er du overrasket over hvor dyrt det er? Det er i hvert fall jeg. Nå er det jo nesten ikke penger igjen til  å ha det moro! Kanskje sunt, det?Jaja. Det er vel verdt det, I guess.

jeg leser bloggen din fordi du driter deg ut

Hva kan jeg gjøre for å få en populær blogg? Hvordan får jeg folk til å lese bloggen min? Disse spørsmålene får jeg daglig, uten å overdrive et eneste gram. Jeg har egentlig aldri hatt noe godt svar på det, så i dag klikket jeg meg innom mesteparten av de "populære" bloggene.

Da jeg var ferdig hadde den ellers så ganske kreative hjernen min notert ned èn setning; fy faen, så tragisk.

Det er nemlig ikke bloggerne det er noe galt med. Det er leserne! Leserne vil ikke ha god norsk, gode historier og generelt godt lesestoff, de vil ha to ting:

1. Tilsynelatende vellykkede mennesker som utad har et perfekt liv, bruker mer penger enn junkiene på danskebåten og sliter ut krakkene på Kaffebrenneriet. Problemfrie liv som leserne kan drømme seg bort i.

2. Skandaler. Leserne elsker rett og slett andre folks miserable liv, spesielt når menneskene med miserable liv ikke engang innser hvordan de framstår eller hvordan de er i det hele tatt. Leserne elsker å le av. Og da mener jeg le av tolvåringer som kommer ut av skapet og stuper rett opp i en balje med mørkebrun foundation, alt for unge mødre, mennesker som tydligvis har hatt en vond barndom og tror at livet er reddet når fjortisspasmene gjør dem til webkjendiser.


Jeg sier ikke at alle lesere er sånn, men vi ser jo hva som dominerer når det gjelder populære blogger. Jeg mener heller ikke at det er miserabelt å komme ut av skapet som tolvåring eller være ung mor, men det er skandalene i disse livene leserne sitter og håper på! Og det er visst dèt som gjør en blogg interessant.

Så, ja. Mitt tips til deg hvis du vil ha en populær blogg i år 2009: gi langt faen i rettskrivning og kvalitet. Her er det kvantitet, utseendet og ditt eventuelle perfekte/ miserable liv som gjelder.

Så er mitt spørsmål til dere.. Leser du enkelte blogger bare fordi du regner med at bloggen vil gi deg noe å le av? Leser du bloggere som du ser opp til? Eller leser du blogger fordi forfatteren skriver godt og kommer noe som gir deg noe? Jeg lurer bare sånn på lesermotivet noen ganger!

ren negativitet

Drittdag så langt. Blir jeg påvirket av været, montro? Regnet pøser ned som om det ikke har noe bedre å gjøre, og leiligheten min blir mer rotete jo mer jeg rydder. Det er jo ikke sånn det skal være! Jeg er sliten av å tenke, sliten av å savne, sliten av å elske, sliten av å hate. Kanskje på tide å gjøre noe annet enn å sitte og tenke? Nå trenger dere ikke slå av en dårlig spøk om at dere ikke trodde jeg kunne tenke, for jeg orker ikke å le.

MEN nå skal jeg likevel oppsøke latter, sosial omgang og vennlige mennesker. Først skal jeg gå tur nummer 343663.

Det er fuskepels, altså! peace!


Armbånd, miks av Gina Tricot og Modekungen!

oh my god

For en grusom natt. Det har vært minst tjue minusgrader på soverommet mitt, hunden har marsjert rundt i senga i hele natt, og jeg drømte at jeg var med i et eller annet salami- maraton. Altså om å gjøre å spise mest saltpølse. Nå vet jeg i hvert fall hva jeg aldri skal spise igjen.

Jeg ser på klokka og innser at det er en og en halv time siden jeg skulle gått i tog for Rosa Sløyfe- organisasjonen, og lurer på hvem som har ringt meg non stop i hele natt, og sørget for at jeg har øresus ettersom jeg pleier å sove med mobilen inni øret. Ikke særlig smart, I know.

Wellwell, gotta go. Bikkja skal luftes, leiligheten skal shines og så skal trynet mitt og palmesveisen repareres før jeg begir meg ut på nye eventyr.

hvem er det som går og går, og aldri kommer til døra? jeg.

Etter tre måneder i en nyere versjon av Christiania, skulle en jo tro at jeg finner fram til mitt eget hjem. Men, neida! For noen timer siden bestemte jeg meg for å ta med voffsen på en liten kveldstur i solnedgangen, så vi startet med å gå til Frognerparken. Det tar cirka et kvarter å gå dit fra hvor jeg bor, så hvorfor jeg ikke er hjemme før tre og en halv time siden er et mysterium. Da jeg snudde for å gå hjem følte jeg at jeg bare gikk og gikk og gikk og gikk, og da jeg til slutt mannet meg opp og spurte en fremmed om veien, fikk jeg vite at hvis jeg bare gikk 40 minutter i motsatt retning, ville jeg finne stedet jeg spurte etter. FLOTTERS!

Nå ligger vi her som to slakt, Rita og jeg. Lillebror har dratt hjem til Tønsberg, og dagen har jeg tilbragt med min kjære Thea. Sittet på restaurant, shoppet litt, tuslet rundt og feiret bursdagen til Ghandi foran stortinget. Kjeder man seg en dag i Oslo er det bare å troppe opp foran stortinget, så finnes det et eller annet å støtte, synge for, engasjere seg i og tenne fakler for. Engasjert ungdom!

Den klumsete kvelden min avsluttet jeg selvfølgelig med et "ikke godkjent" på ICA. Jeg telte til ti, pustet med magen, klarte å ikke rødme og forklarte at jeg bare måtte løpe over veien og hente cash. En av mine største frykter er faktisk at kortet mitt skal bli avvist på butikken. Snakk om å ha vært ute en vinternatt før!

NÅ blir det kosekveld alene. Sykt deilig.


Thea min og jeg!

lille dåååg

Ettersom jeg er barnevakt for lille Rita for tiden, har jeg selvfølgelig tatt på meg mammarollen. Det er blitt iskaldt i luften ute, og voffen skjelver som en gal når vi går tur. Derfor var jeg i kjelleren og fant fram klærne som en gang tilhørte min lille Ludde, så nå har klærne gått i arv!

Den rosa genseren passet kanskje bedre til Rita enn til Ludde, han stod stiv som en stokk da han fikk på seg de rosa hjertene, haha!

Hva syns dere, søtt eller hva? : )


Ble kanskje litt mye med jakke OG genser?

har du husket å kjøpe en rosa sløyfe?

I oktober er det stort fokus på Rosa sløyfe- kampanjen! Rosa Sløyfe er et samarbeid mellom kreftforeningen og foreningen for brystkreftopererte, og går ut på å øke kunnskapen rundt brystkreft og på å samle inn penger til brystkreftforskning. Dette er en utrolig viktig sak og jeg ser det som nødvendig at folk støtter det fordi:

* 1 av 10 kvinner i Norge utvikler brystkreft i løpet av livet.
* Antall kvinner som overlever brystkreft er økende.  Ifølge kreftregisteret lever 87,5% av alle som får brystkreft fem år etter at de fikk diagnosen.
* Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen blant kvinner med om lag 2800 nye tilfeller årlig.  Det betyr at brystkreft utgjør 25 prosent av alle krefttilfellene hos kvinner.

Har du støttet Rosa Sløyfe- aksjonen? Vil du gjøre det? Tenkte i hvert fall å informere dere om noen måter dere kan gjøre det på! Å støtte aksjonen kan være en winwin- situasjon på flere måter, organisasjonen har nemlig vært superflink, og klart å gjøre merkevaren som ganske hipp.

* Kjøp en rosa sløyfe! Sløyfene er kjempesøte, koster 30 kroner og du får tak i dem mange steder. F. eks hos Scandic Hotels, Vitusapotek og hos Lindex.


* Rosa armbånd, 30 kroner! Armbåndet kan bestilles på hjemmesiden til kreftforeningen, direkte link er her.


* Rosa refleks. Mange er for kule for refleks har jeg fått med meg, men denne lille rosa er vel helt ufarlig? 40 kr!

* By me- smykke. Utrolig fint smykke, koster 1000 kroner. Direktelink her.

* Til og med GHD, mitt favorittmerke innenfor hårredskaper har involvert seg i organisasjonen! De har en egen rosa edition, og for hver pakke som blir solgt går en viss sum til Rosa Sløyfe! Pakken koster 2500,- og kan kjøpes hos Makestyle her. Jeg har glattetang fra GHD fra før, og har allerede en ny en på vei i posten, og det er det BESTE man kan få tak i. Så hvis du likevel skal kjøpe en glattetang, please kjøp denne for å støtte Rosa Sløyfe!


Eller så kan dere gjøre som meg og spre budskapet ved å kle dere i Nora Farah- topp : ) Utrolig søt t- shirt, den koser 480 kroner og kan kjøpes her. Tenk på framtiden, jenter! Det kan være nøyaktig du som blir rammet av brystkreft, og jo mer penger som er kommet inn til forskning, jo tryggere hender er du i. (Mange spør om str på t- skjortene. De er VELDIG små i størrelsen, den jeg har på meg er str 42 og jeg er 38 til vanlig)lillebror bruker lengst tid på badet

Jeg kødder ikke, broren min har brukt tre timer på å våkne og se ut som et menneske, og vi har enda ikke spist frokost. Hva er greia med det? Jeg er jente i min "verste" alder, og jeg trenger ikke en time en gang!

Jeg satte vekkeklokka på magen hans til og med, men vekkeklokka gjorde ikke jobben sin.