hits

oktober 2013

SECOND HOME

Da var jeg godt plassert i hotellsenga på Royal Christiania. Nøyaktig samme rom som sist, snakk om second home! Har hatt kosekveld med Idabestis og Selmabestis. Alt for jentete å si, men; det har vært superkoselig. Vi har ligget i senga alle tre, spist sushi og sett på The Bling Ring. Faktisk en ganske underholdende film. For jenter. Som liker fine vesker. 


Var nede på Fridays i første etasje og tok en kaffe også, men jeg tror det var noe galt med lyset der. Vi ser ut som tre feite kattekvinner med alt for mye botox. Men det er vi altså ikke. Nå er det nattatid! Gleder meg maks til hotellfrokost i morgen, Royal Christiania har verdens beste frokost. Natta :-)

OFF WE GO

I dag har jeg hatt "planleggingsmøte" med han jeg skal reise til New York med. Dere blogglesere kommer kanskje til å bli litt overrasket over mitt valg av reisefølge, hehe. Uansett, vi har booket bord på både Tao og Hakkasan - LYKKERUS! Og så har vi bestemt oss for musikal, hvilke dager vi skal få tid til shopping og hvilke turistattraksjoner vi skal få med oss. Når man har så liten tid gjelder det å planlegge godt. 

Kofferten er nå ferdig pakket. I morgen drar jeg til Oslo, og der får jeg tilbragt litt tid med venninner, ettersom flyet først går fredag morgen. Iiiiik, nå gleder jeg meg til å komme avgårde! New York, New York Marathon og Head & Shoulders New York Edition: HERE I COME!

Shit, reisefeber... Jeg som reiser så ofte burde jo være verdensvant som Pippi Langstrømpe, men jeg har alltid en sånn ekstrem frykt for å aldri komme hjem igjen. Men man kan jo ikke sitte hjemme resten av livet fordi verden er farlig heller, så off we go :-) 

VIL DU LESE STELLA GRATIS?

Detektiv Downs skuffet litt, hadde så høye forventninger til den. Men det var en fin film, altså. Og han som spiller hovedrollen er jo bare herlig. Men jeg skjønner ikke helt... Skal det ikke være en barnefilm? Fordi det var jo en barnefilm. Men plutselig var det sexscener og griseprat ut av en annen verden, jeg fikk lyst til å reise meg i setet og skygge for slik at barnebursdagen bakerst i salen ikke fikk det med seg. Haha. 

Nå er jeg så trøtt. Ligger i senga og leser i den nyeste utgaven av Stella. Har fått tilsendt bladet i posten, og vil nå gi dere muligheten til å få hele 2 utgaver av bladet gratis i posten. Sign up for det HERMat, kosthold, mote, trening, samliv, karriere... I Stella finner du alltids noe interessant. Tror jeg må innføre lese-blad-på-senga-kvelder i stedet for se-dumme-serier-på-senga-kveldene mine. 

Det er ingen kjøpesforpliktelser, men hvis dere ikke ønsker å motta flere blader enn de to som er gratis, må dere melde i fra om det. 

//Reklame

PAKKER TIL NEW YORK

Jeg sluttet tidlig på skolen i dag, så nå har jeg sittet i 4 timer og lest på papirene om New York Marathon. Det er ikke så mange ark, men jeg leser dem om og om igjen. Bare for å være sikker på at jeg har lest og forstått alt. Litt stressa, sa du? Jeg har i hvertfall fått med meg når og hvor jeg skal løpe. Og at bussen til start går fra hotellet kl 6 om morgenen. Montro om jeg ikke kommer til å løpe i søvne. 

Jeg reiser til Oslo allerede på torsdag, og overnatter til fredag - for så å komme meg videre til Gardermoen. Det gikk nettopp opp for meg at når denne dagen er over har jeg kun èn dag til rådighet før jeg reiser, og den dagen skal jeg både på skolen og i et møte. Med andre ord: jeg pakker i kveld. Kjenner at jeg blir reisesyk hver gang jeg tryner inn i den håpløse boden hvor hele familien oppbevarer kofferter. Tror vi har 5 kofferter hver, og selv om min alltid står ytterst, havner jeg av en eller annen grunn på hodet helt innerst i boden. Blåveis. 

Pakkingen går forhåpentligvis greit, for jeg har planer i kveld. Skal se Detektiv Downs på kino, den ser jo så morsom ut! Noen som har sett den? 

Jeg er sterkt i mot webcam-bilder og det å ha skittentøy i bakgrunnen på bilder, men det var det jeg klarte å diske opp nå. Vi får fokusere på det positive: det er jo et ålreit webcam-bilde og skittentøyskurven min er ikke halvfull en gang. 

Men nå: pakkepakkepakke og kino!

VINN HAIRTALK EXTENSIONS

Siden mandag ofte er en drittdag for mange, tenkte jeg at det er en perfekt dag å ha faste give aways på Facebook-siden min. 

For å starte det hele med et brak, har jeg en helt fantastisk premie å gi bort i dag! Nemlig en tur til min flinke frisør, hvor vinneren får påsatt et fullt sett med Hairtalk Extensions. Wræææ, vinneren er virkelig heldig. Dette er en premie til en verdi av 7.000-10.000 kroner. 

Gå inn på Facebook-siden min HER og del bildet, så har du en stor sjanse for å vinne :-) Foreløpig er det nemlig ikke allverdens mennesker innom siden min! 

Premien er sponset av Hairtalk. Mer info på Hairtalk.no og Facebook her

SUPERSØNDAG

Jeg var en liten tur på byen i går kveld. Men jeg hadde det ikke noe gøy, så jeg tok det relativt rolig. Og det fikk jeg belønning for i dag, for jeg har hatt den mest produktive søndagen jeg kan huske. Først stod jeg opp klokken 10 og dro på trening med mamma. Mamma og pappa har kommet hjem etter to uker i Spania, og det er fantastisk å ha dem hjemme!!! Jeg har hatt sykt mye hjemlengsel på deres vegne. På trening løp jeg på mølla helt til kroppen var tom for vann. Da vi kom hjem rakk vi akkurat en dusj før vi skulle på kino med mormor. Vi så "Tusen ganger god natt" - en film jeg anbefaler på det varmeste. Den var fæl og fin på samme tid, jeg satt med klump i halsen nesten hele filmen gjennom. Etter kinoen dro vi hjem, og jeg fikk med meg pappa ut på... *trommevirvel*.... ØVELSESKJØRING!! Jeg har ikke kjørt bil siden jeg var 16 år, men nå har jeg bestemt meg for å ta opp kjøringen igjen. Det er jo tross alt det dette året hjemme er til for; gjøre alt jeg var for sløv til å gjøre før. Og jeg nekter å ta buss med barnevogn når den tid kommer, så den kjøringen  jeg bare naile. Håper pappa og jeg fortsatt er på talefot når jeg er ferdig med å øvelseskjøre med han... 

Resten av kvelden har vi brukt foran TV'en med god middag, og nå kommer det film med Angelina Jolie. Som jeg både vil se ut som og gifte meg med, men siden det ville blitt litt weird så velger jeg... Å se ut som. 


Bare en liten ting helt til slutt: jeg syns ikke noe om at folk sitter i en kinosal og leker Tyrannosaurus Rex med bacon crisp, potetgull og knitreposer. Er det mulig å bli villere.... Hva med å sutte på et par pastiller eller noe, og så kan du leke hyene og dinosaur når du kommer hjem?

Bare èn ting til, jeg lover: beklager hvis denne bloggposten ble veldig sånn "herlig søndag, og i morgen er det heldigvis mandag, deilig med ny uke og ny start". For det mener jeg absolutt ikke. 

HOLDER VARMEN

De store, deilige Acne-skjerfene er jo virkelig i vinden om dagen. Selv kjøpte jeg et mørkeblått i fjor, og et mintgrønt i år. Men... Alle de andre jentene med blondt hår har også mintgrønt Acne-skjerf, så det er nesten så jeg blir litt flau når jeg møter på en "soulmate" på gaten, hehe. 

Hvis dere ikke er så opptatt av den lille Acne-lappen på skjerfet som koster mellom 900 og 1200 kroner, kan dere gjøre et kupp hos Buyhelse. De har nemlig skjerf som ligner veldig mye på Acne-skjerfene i kjempefine farger. Og ja; de koster langt i fra like mye. 

Det grå jeg har på meg på bildene kan kjøpes her. Det lyseblå og burgunderrøde er også veldig fine. Alt skjerf og tilbehør hos BuyHelse finner dere her


//Sponset produkter

KOKK SOM DANSER BALLETT

Ida: pappa, ta noen bilder av meg mens jeg står og lager mat.
Pappa: men det er jo jeg som lager maten...
Ida: bare gjør det.
Ida: *Poserer etter alle bloggens regler* 
Pappa: jeg har aldri sett en kokk som danser ballett. Det er ingen som står sånn når de lager mat. 

Jaaaa jaaaa. Noe måtte jeg ha å slenge inn på bloggen denne lørdagskvelden. Lillebror Lasse fyller 19 år i dag, så vi har allerede hatt et kaffeselskap etter at jeg kom hjem fra Oslo. Resten av kvelden skal vi ha familiekos og middag. God mat og TV, mmmm.... Blir ikke bedre lørdag enn det. 

Er ikke gravid, toppen bare er sånn. PEACE.

HÅRET MITT ER HELDIG

Du vet at du er keen på å dra til frisøren når du står opp klokken syv på en fridag for å komme deg dit. Trengte virkelig å freshe opp litt nå, så nå sitter jeg hos Ruhs og får nytt Hairtalk og farger etterveksten. Og så koser jeg meg med salat fra Bit og smoothie fra SmoothiexChange - det er de to første stedene jeg løper til når jeg kommer til Oslo. Trenger dem i Tønsberg, så hvis noen gidder å åpne der er det flott. Jeg lover å komme hver eneste dag :-) 

Skal vise dere bilder av håret senere! Nå skal jeg på overnatting til Idabestis, (haha, angrer på at jeg begynte å kalle henne det her på bloggen, kan jo ikke slutte med det nå) så det blir superkos. Må jo utnytte tiden når jeg først er i byen. Jeg tenkte forresten å få litt fart på Facebook-siden min. Hallo, alle bloggere må jo ha en Facebook-side, og der har jeg ligget litt på latsiden. Så nå tenkte jeg å ha konkurranser der hver uke. Første superpremie er å sette på Hairtalk extensions - er ikke det en fantastisk premie så vet ikke jeg. Konkurransene kommer til å være på mandag. Jeg blir veldig glad om dere vil like siden min HER, ellers kan dere jo bare stikke innom og kikke etter konkurranser av og til. 

Behandlingen er sponset. 

NEDTELLING TIL MARATHON

I dag tok jeg meg en løpetur i skogen. Det er nøyaktig 6 dager til jeg drar til New Yok i samarbeid med Head and Shoulderes og deres New York Edition. For å løpe marathon!!! Jeg burde vel egentlig holde meg i ro slik at bena er i tipp topp stand når jeg skal prøve meg på den lengste strekningen jeg noen gang kommer til å løpe. Men jeg klarer ikke helt å la være. Føler at jeg hele tiden må "forsikre" meg om at systemet funker, haha. 

Etter en mil var jeg ganske sliten, og bena ville ikke mer. Så 4,2 mil virker jo som døden akkurat nå. Så jeg er spent på om New York-vibber, heiarop og gatemusikanter (det skal visst være et svært underholdende løp) får meg enda lengre den 3. november. 

Det var i hvertfall veldig deilig å løpe i skogen igjen, til en forandring fra mølla. Må utnytte det når sola skinner! 

Treningstøyet mitt er sponset av Kari Traa :-) 

VINN EN REISE TIL NEW YORK

Jeg er jo helt i New York-modus om dagen, går bare og tripper mens jeg venter på 1. november. Så hva passer vel bedre enn å dele enda en New York-konkurranse med dere? Nå kan dere nemlig vinne en drømmereise til New York for to personer, inkludert 3 netter på hotell og 10.000 kroner til shopping! Sistnevnte skader jo ikke akkurat i et shoppingmekka som NYC. 

Det er Stylista.no som arrangerer konkurransen, og for å vinne må du lage deg en profil HER innen 3. november. Stylista er et nytt motenettsted hvor man kan lese moteblogger, shoppe, se på lookboks og plukke opp masse inspo. Jeg har selv laget en profil, så vi får se om ikke jeg snoker litt rundt der når jeg som vanlig ikke aner hva jeg skal ha på meg.

Husk at konkurransen er over 3. november, så tiden er knapp :-) Lykke til!

//Reklame

LETS GET UNDRESSED

Kim Cesarion sin Undressed har vært min favoritt i hele sommer. Da jeg ble lei gikk jeg over til live-versjonen. Nå er jeg lei av den også, så derfor ble jeg så glad da jeg fant denne cover-versjonen av Astrid og Julie. Helt nydelig 

 

Nå skulle jeg vært i seng for lenge siden, men jeg gikk meg bort på internett. God natt! 

WELCOME TO THE CANDYSHOP

I dag har jeg vært på bodypump igjen. Da jeg satte meg inn i bilen til lillebror etter trening, klappet jeg meg selv på skulderen fordi jeg har vært så flink til å trene de siste ukene. Og så spurte jeg om han kunne kjøre innom butikken på vei hjem. Det skulle jeg aldri gjort.

Jeg startet ved salatbaren. Tenkte jeg skulle ta med meg en fornuftig liten salatmiddag hjem. Men før jeg visste ordet av det, stod jeg og så på broren min ved smågodthylla - og han var ikke beskjeden akkurat. For første gang i mitt liv syns jeg at smågodt luktet vidunderlig. Vanligvis velger jeg alt annet enn smågodt hvis jeg skal ha kaloriparty, men nå fristet det bare så ustanselig mye.

Ida: åååh... Er det lov å kjøpe godteri når man kommer rett fra trening?
Tynne lillebror: klart det!
Ida: men... Da må vi ha filmkveld, ellers er det ikke greit.

Så. Nå skal vi ha filmkveld, da. For at det i følge loven skal være greit at jeg spiser en stor pose med smågodt. På en onsdag. Etter trening. Jeg er håpløs. Vi skal se på Supermann, og jeg føler meg helt ærlig ikke som noen Superwoman. MIDDAGSTIPS: EN MINDRE USUNN PIZZA

Haha, den sære hjernehalvdelen min blir skikkelig oppgitt når folk spiser mørk sjokolade i stedet for vanlig sjokolade, og påstår at det er så sunt at man kan spise så mye man vil av det. Svært lite her i verden er så sunt at vi kan spise ubegrenset av det. Så derfor liker jeg å kalle ting for mindre usunne i stedet. 

Nok om det! Et lite middagstips fra denne kanten igjen. Ikke akkurat et revolusjonerende gourmet-måltid, men et veldig kjapt, godt, enkelt og mindre usunt alternaltiv til noe vi alle elsker: PIZZA! Alle pizzaer blir mindre usunne med en grov tortillalefse (speltlomper kan også brukes) i stedet for pizzabunn. Denne gangen har jeg valgt å lage tacopizza :-)

Du trenger 

♥ Grove tortillalefser
♥ Karbonadedeig (ikke kjøttdeig)
♥ Tomatpurè
♥ Tacokrydder
♥ Mais
♥ Ost

Topping/valgfritt

♥ Crème Fraiche Lett
♥ Jalapenos
♥ Tacosaus/salsa

Slik gjør du

♥ Sett ovnen på 200 grader
♥ Bland tomatpurè med litt vann
♥ Stek karbonadedeigen og ha oppi tacokrydder. Ikke vann, da blir lefsene bløte!
♥ Smør lefsene med tomatpurè, fordel karbonadedeigen utover, og deretter mais og ost 
♥ Sett i ovnen og la stå til osten er smeltet of lefsen er sprø i kantene. Ca. 10 min.

Når pizzaen er ferdig; server med Crème Fraiche Lett, tacosaus og jalapenos - eller hva du enn måtte ønske. Beregn èn pizza per pers, det er så absolutt mer enn nok. Regner med at jeg ikke er den eneste som får lyst på pizza når regnet høljer ned og vinden lager hentesveis med det samme man går ut døra?

Stygge lille pizzaen, haha! Men jeg lover at den smaker godt. Bon hepatit :-) 

STAKKARS LILLE

Nå kommer jeg rett fra en gruppetime med bodypump. Jeg tror jeg dør. Har fokusert så mye på løping den siste tiden, at det ikke er blitt så mye styrketrening. Men jeg kjenner jo nå at jeg trenger det. Vedder en million kroner på at det kommer til å gjøre vondt å gå i morgen! Kjente allerede i dusjen at det var vanskelig å løfte armene for å ta shampo i håret. 

Stakkars lille Bella er blitt skamklipt som alltid. Dyrlegen minner meg på at de ikke er frisører hver gang jeg henter henne etter barbering, haha. Det vokser seg heldigvis litt til etterhvert. Bella er verdens mest happy katt uten all den pelsen. Og jeg blir en mye lykkeligere katteeier når jeg slipper å ha hår på tunga. 


 

Hun ble plutselig halvert i størrelsen - jeg hadde begynt å tro at hun fikk for mye mat. Men, neida. Under all pelsen gjemte det seg en tynn liten kropp som vanlig. 

Og, dere! Tusen takk for alle hyggelige kommentarer de siste par dagene. Kjenner jeg virkelig får tilbake gleden ved å blogge når dere er så søte og engasjerte! 

SALGET HAR ÅPNET

NLY-salget har endelig åpnet, og det er nå opp til 85% på masse varer! Dere finner hele salget her

Herregud, jeg har nettopp sittet og bladd meg gjennom 52 sider med salg. Kjoler, jakker, gensere, sko, smykker og annet tilbehør - og det beste er jo at mye av det koster typ 100 og 200 kroner. Kos dere med salget! Jeg skal dra avgårde og hente Bella hos dyrlegen nå. Haha, håper hun har fått en fin sveis!

Q/A

God morgen! Grytidlig oppe for å levere Bella hos dyrlegen før jeg skal på skolen. Så her kommer svarene på spørsmålsrunden. Takk for spørsmål, dere får si i fra nesten gang det er behov for en spørsmålsrunde :-) 

Hvor er de mest spennende stedene du har vært i verden? 
Takk for at du ikke spør om èn destinasjon, for det ville vært umulig! De fineste og mest spennende stedene jeg har vært er Kenya, Brasil, New York og Dubai. tilbake til alle! Drar til New York om 10 dager, juhuu!

Hva er det kuleste du har opplevd gjennom bloggen din? 
Det er sikkert helt sykt nørd, men det jeg syns har vært mest stas, er å bli norskpensum i den norske skolen. Altså at det står om meg i norske skolebøker. Det er jeg veldig stolt over.  

Hva studerer du nå?
Akkurat nå tar jeg opp fag - for å kunne begynne å studere. Jeg trodde aldri jeg skulle få lyst, så jeg har ikke engang vurdert det tidligere. Men man blir jo eldre og "klokere", og nå har jeg fått lyst til å studere. Jeg har lenge helt mot å studere jus, men nå vurderer jeg også noe mer kreativt. Vi får se, jeg skal garantert oppdatere dere på den fronten! 

Hvordan har du det?
Takk som spør! Jeg har det veldig bra. Livet mitt er veldig ukomplisert, så jeg er bare glad :-) 

Prater du noe med han kjendisen du møtte i USA?
Haha! Det var Jason Wahler fra The Hills og Laguna Beach som ba meg ut på date da jeg var i LA, men nå ser jeg at han er nygift på Instagram. Nei, vi har ikke noen som helst kontakt.  


Er du singel?
Ja.

Trives du som singel?
Det er ikke så lenge siden jeg ble vant til det, og jeg trives faktisk veldig godt nå. Det er uvant å være alene, og å ikke ha noen man kan ringe til for å fortelle alle morsomme og teite småting som skjer i løpet av en dag - blant annet. Men jeg har jo vært i forhold hele livet, og jeg tror det er viktig å prøve å være bare seg selv, og bli kjent med seg selv når man ikke har noen å lene seg på.  

Hva liker du best å drikke av alkohol?
Til mat liker jeg å drikke litt rødvin, på fest drikker jeg helst mousserende eller Gin Tonic. Men verdens beste drikke er vann!  

Hvor kjøpte du katten din? 
Bella, som har vært min lille hårball siden 2010, fant jeg på Finn.no. Riktignok gjennom en perser-oppdretter, jeg har ikke navnet på oppdretteren i hodet. Men hun het Tingeling da jeg fikk henne, og jeg lovte egentlig å beholde navnet. Men i ekstase som jeg var, hadde jeg allerede kjøpt halsbånd som det stod Bella på. Så da ble det Bella...  

Når det kommer til kvaliteter du ser etter hos det motsatte kjønn, hvordan har dette forandret seg fra da du var 20 år gammel?
Sikkert på samme måte som hos alle andre. I 20-årene jakter vi bad boys som drikker for mye og snubler inn i feil vagina på vei hjem fra byen, mens noen år etterpå er vi på jakt etter han snille, stabile med humor, og som man kan se for seg en framtid med. Am I right? Det er i hvertfall tilfellet her. Er det vondt å ta Restylane? Hvor gjør du det hen?
Det er ikke vondt, kun ubehagelig. Man får jo bedøvelse. Jeg går kun til Petra på Face it (Majorstuen). Har fått tilbud om sponset Restylane i øst og vest, men jeg tør ikke å gå til andre enn Petra, så da betaler jeg heller for å gå et sted jeg vet at det blir bra. Hos Petra finner du ikke en gjeng med ducklips på venterommet, hun ser på kundene sine som sin CV, og slipper deg ikke ut før hun er 100% med hvordan leppene dine ser ut, og da er det et resultat som ser naturlig ut. Det skal være en forbedring av utseendet, ikke en forandring av utseendet. 

Hvor kjøpte du Chanel-vesken din? Hva kostet den?
Jeg kjøpte den på Vintage som lå i Bogstadveien 30, men tror ikke den butikken ligger der lengre. Ønsker ikke å kommentere pris. 

Hvordan går det med snus-stansen?
Strålende. 91 dager, 2 timer og 23 minutter i skrivende øyeblikk. Haha, har fremdeles den "slutta"-appen. Men må innrømme at jeg pleier å lukte i andres snusbokser, og det er f.eks en plage når alle i klasserommet har en snusboks på pulten. Spesielt på skolen savner jeg å snuse. 

Hvem var blomstene fra, de som du fikk i bursdagen din som du ikke ville si hvem var fra?
Haha! De var fra en jeg møtte i Dubai.

Hvilken storby i Norge kunne du minst tenke deg å bo i? Hvorfor?
Bodø? Eller Alta? Det er alt for langt nord, alt for langt hjemmefra. Og er det ikke slik at det er mørkt nesten hele døgnet om vinteren, og lyst nesten hele døgnet om sommeren? Jeg hadde klikka.  
 

Hvilket redigeringsprogram bruker du?
Jeg bruker Photoshop og Picmonkey.com. Photoshop er ganske dyrt med mindre du laster det ned ulovlig, mens Picmonkey koster noen dollar i måneden. Du kan bruke det gratis også, men da er det litt begrenset. 

Hva er yndlingsserien din?
Jeg nekter å bare svare èn! Californication, Entourage, Homeland, Klovn, Solsidan, Keeping up with the Kardashians, SATC, Weeds, Modern Family.... Sikkert mange fler, men jeg kommer ikke på dem nå. Har jo sett ferdig de fleste. Akkurat nå småkikker jeg litt på New Girl når jeg ikke har noe bedre å gjøre. 

Kan du ha mer outfit-bilder?
Hmmm... Jeg er ingen moteblogger, og jeg kler meg aldri for å bli tatt bilde av. Men hvis dere takler at hvert eneste outfit-bilde er en skinntights og en stor ullgenser - så, joda! 

Yndlingsbutikk?
I Oslo liker jeg faktisk å gå på Byporten, ettersom de har en veldig fin Høyer-butikk og en butikk som heter Fine Ting. Der finner jeg alltid noe fint! Her i Tønsberg liker jeg Seven, Neoz og Bossanova. Når jeg er i utlandet, besøker jeg i likhet med de fleste Topshop, VS og Forever21.  

Hva syns du om foreldre som har barna sine i bånd, eller såkalt "sele"?
Haha, jeg er nok ikke rette person til å uttale meg om foreldre og barn, men akkurat det der syns jeg ser groteskt ut.

Vil du ha barn?
Ja, det vil jeg. Gleder meg til det! Når jeg skal ut på byen med venninner er jeg så misunnelig på de som sitter hjemme med barn, hahaha.Hvor ofte er du i Oslo?
Et par ganger i måneden. Da jeg flyttet fra Oslo regnet jeg med at jeg kom til å være der hver helg, men jeg savner ikke Oslo i det hele tatt. Jeg drar dit hvis jeg har møter, ærender eller hvis jeg skal finne på noe gøy med venner. 

Hvordan går det med treningen til New York Marathon?
Akkurat nå ligger det som en byrde på skuldrene mine, selv om jeg egentlig bare burde glede meg. Men selv om det ble litt bedre etter at jeg fikk nye løpesko, får jeg utrolig vondt i knærne og i leggene når jeg løper lange distanser. Er redd for å ødelegge beina mine fullstendig, så vi får se hvor langt jeg kommer i dette marathonet. Uansett så syns jeg det er sykt stort å få lov til å prøve, det er jo et punkt på Bucket listen min!

Kan du please skrive mer om NY? Kanskje en guide etter at du har vært der igjen i november?
Ja, det kan jeg selvfølgelig gjøre.

Hvor er det beste området å bo i Oslo etter din mening? Beste spisested i Oslo? Beste utested?
Jeg har kun bodd på Frogner (først i Frognerveien, så i Bygdøy Allè og til slutt på Briskeby) så jeg kjenner ikke til så mye annet. Men skulle jeg flyttet til Oslo igjen nå, tror jeg at jeg ville prøvd å bo på St. Hanshaugen eller Grunerløkka. Beste spisested... Kanskje Lilleasia eller Nodee? Av utesteder så liker jeg ikke nattklubber så godt, liker det mer chill. BAR er hyggelig (finnes på Tjuvholmen, Bygdøy Allè og Vulkan) og så liker jeg Stratos om sommeren. Og taket på Grand! Og drinkene på F6 i Frognerveien. Og er man først på F6, kan man like gjerne ta en tur innom Champagneria som ligger rett ved siden av.

Du har så fine og naturlige krøller i håret ditt, hvordan krøller du det? Jeg føler mine krøller blir litt "too much" når jeg bruker vanlig krølltang.
Når jeg krøller håret bruker jeg MAST fra Makestyle. Her er link, ser at den er på salg nå :-) For ordens skyld: jeg har fått min sponset.  Det var det for denne gang. Håper alle får en strålende mandag.  Selv kommer jeg nok til å sovne under pulten. 

SPØRSMÅLSRUNDE

Da kjører vi i gang en etterspurt spørsmålsrunde! Hva lurer du på? Spør om hva du vil i kommentarfelt et, så svarer jeg i morgen 

Halleluja for spørsmålsrunder når jeg ikke har så mye som et spennende ord å si om helgen. Har jo kost meg veldig, men det mest interessante som har skjedd, er at jeg har vært på en 45 minutters yoga-time hvor jeg var eneste deltaker. Kleint dot com. 

MY NAILS ARE HAVING FUN

De siste par ukene har jeg testet Ciatè-neglelakker for Makestyle. Ciatè er det hotteste innenfor negler nå, og er spesielt kjent for sine kit med caviar- manicure. Jeg har aldri vært spesielt opptatt av neglelakk, men da jeg oppdaget disse. Herregud, så gøy jeg har hatt med negler. Og plutselig er det blitt like viktig for meg å fikse negler som å legge sminke før jeg skal på fest. 

Emarald Collection ble en av mine favoritter, med hele fire elementer å pryde neglene med. Ditch The Heels nail polish, caviar pearls, sequins og crushed velvet samarbeider om å lage de fineste neglene. Jeg ser for meg at dette kit'et er perfekt for julekjolen. Jeg skal glitre om kapp med juletreet! Hehe. Kit'et kan kjøpes her

Caviar Luxe Smoulder i sølv, er en mer luksuriøs vri på caviar-manikyr. Herregud, så fine de er! Blås i hvor kjedelig antrekket ditt er, har du disse neglene, er du klar. Fåes kjøpt her. Finnes også i gull her og rose gold her

Sukkersøte negler med Caviar Lemon Fizz kit. Lemon Fizz har gul underlakk, og kan kjøpes her. I Cotton Candy kit'et får man turkis bunnlakk, mens man kan få rosa bunnlakk ved å bruke Tutti Frutti kit. Finnes her og her

Caviar Mother of Pearls minner meg egentlig mest om fin snø, så det passet jo perfekt å ta på seg den i dag. Første dag med snø. Hjelp! Liker ikke snø på bakken, men på neglene er det vakkert. Kan kjøpes her for kun 199,- (Ikke glem at det ligger en rabattkode nederst i innlegget, så blir det enda billigere!)

En caviar-manikyr har forventet levetid på cirka 2 døgn. Det er jo ikke "hverdagslakk", mer til fest. Men Ciatè har mange fine neglelakker uten Caviar også, kvaliteten på disse er helt rå. Jeg vil også anbefale Speed Coat - Top coat på det sterkeste. Også selv om du ikke bruker Ciatè-neglelakk. Ett strøk med den over lakken, og du har tørre negler på 60 sekunder. Koster kun 129,- og kan kjøpes her

Å legge caviar-manikyr ser kanskje litt komplisert ut, men det er enklere enn man skulle tro. Her ser dere hvordan man gjør det: 

♥ Legg et passe tykt lag med bunnlakken - kun på èn negl, vi jobber med en av gangen. Tenk på at perlene skal kunne feste seg i det, men det skal ikke være så tykt at det renner utover. 
♥ Hold neglen du nettopp har lakket over plast-emballasjen som følger med, og hell perler rett fra flasken.
♥ Press forsiktig på perlene med fingeren. Så gjentar du dette på alle negler.
♥ Når alle neglene er ferdig, setter du den lille trakten ned i flasken med perler, og heller rett fra emballasjen, der hvor alle perlene har samlet seg opp.
♥ La neglene tørke i 15-20 min. Jeg sitter gjerne i en halvtime for å være helt sikker på at perlene sitter!  

Ciatè har virkelg de perfekte julegavene - for ikke å snakke om venninnegaver. Prisene er såpass lave også, så jeg spår mange Ciatè-kit under juletrær i år. 

ALLE MINE LESERE FÅR NÅ 15% RABATT HOS MAKESTYLE, PÅ ALLE PRODUKTER FRA CIATÈ. RABATTKODEN ER WULFF43 OG VARER I EN UKE :-) 

//Sponset innlegg

LØRDAG MED PELSDOTTEN

Dette har vært en veldig lat lørdag. Bella og jeg lå i senga til langt utpå dagen, og nå har vi dratt til mormor og morfar på overnatting. Har spist så mye at jeg bare sitter og lytter etter om sofaen snart knekker under meg. I morgen blir det trening, det er helt sikkert. 

Bella skal få en litt annerledes trim, rettere sagt en klipp. Pelsen hennes er så tjukk og stor nå at jeg nesten ikke fikk dytta henne inn i buret i stad. Stakkars lille pelsdotten, hun trives ikke med all den ulla! 

Nå skal vi ta rekord i å få med oss alt som går på TV! Håper alle har en super lørdag! Neida. 

TIDENES DRIKKELEK

Det er helg, og mange av dere skal sikkert på vorspiel eller fest. Jeg planlegger en rolig lørdag, ettersom jeg delte en flaske rødvin med noen venninner i går. Og så dro vi ut på byen etterpå, men på brygga i Tønsberg var det bare fire mennesker... Og oss. Så vi dro hjem før det stengte til en forandring. 

Uansett. Drikkeleker kommer alltid godt med på vors, men man blir jo lei av de samme gamle. "Jeg har aldri" og "busstur" er vel ganske oppbrukt? 

Derfor tenkte jeg å lære dere en ny! Den heter Insta-rulett, og jeg fant den på som et resultat av at jeg var med på SMS-rulett på VGTV. Noe som var ganske kleint... Det endte vel med at Petter Pilgaard sendte en melding til min mormor fra min telefon om at jeg hadde hatt så sykt mye analsex i helgen... 

Advarsel: denne drikkeleken kan medføre ekstrem fylleangst. Men slik foregår den:

♥ Alle rundt bordet loader 10 sidere eller mer på Instagrammen sin. Altså slik at man kan bla nedover lenge uten at den stanser.
♥ Skriv mange lapper med kleine Instagram-kommentarer, brett dem sammen og legg dem i en bolle. Med kleine kommentarer mener jeg ting som "du føler ikke at du hermet litt vel mye etter meg på det bildet der?" eller "fint bilde, men hvorfor tar du aldri kontakt? Er du sur på meg? Ring". Hvor kleint det blir avhenger jo ganske mye av hvem sitt bilde man må kommentere på. Hvis brukeren er engelsk, må man skrive på engelsk.
♥ Velg hvem som skal begynne. Er det ikke frivillig, kan dere ta stein-saks-papir eller snurre en flaske.
Den uheldige må trekke en lapp fra bollen, lese kommentaren høyt, lukke øynene og begynne å bla opp og ned på Instagram. 
♥ Den som sitter til venstre for den uheldige må på et tidspunkt si "stopp", og bildet fingeren havner på er heldig vinner av den kleine kommentaren.
♥ Neste mann/dame ut er den som sitter til venstre. 
♥ Det er ikke lov til å skrive at det var en spøk før dagen etterpå. 

 

Haha, dere får si i fra hvis det blir en suksess! Jeg har flere drikkeleker på lager, så hvis det ønskes kan det jo bli en aldri så liten lørdagstradisjon. 

 

HVEM ER RIKEST I LANDET HER?

Vil du vite hva naboen tjener? Hvem som er rikest i Norge? Vil du finne ut om han som bestandig kjører rundt i fin bil med taket nede og musikken på fullt egentlig tjener så mye som han vil ha det til? Og tjener kollegaene dine mer enn deg? Mindre, kanskje?

Personlig har man sikkert mange "gode grunner" til å snoke rundt i skattelistene. Selv syns jeg det er helt usmakelig. Som profilert blogger har jeg i flere år vært en del av "Dette tjente bloggerne"-saker på diverse Nettaviser. Jeg har en god inntenkt, så det er ikke det at jeg syns det er pinlig eller noe. Jeg syns bare ikke at noen har noe med det. Eller. Jeg ser til en viss grad at det kan være av allmenn interesse hva profilerte mennesker i form av politikere, næringstopper og kjente i underholdningsbransjen tjener - og jeg kan forstå at det er interessant hva bloggere tjener, for hvordan i helvete kan de tjene det samme som en lege?! 

Men. Jeg ser ingen grunn til at mannen i gata, som aldri har bedt om snoking i sitt privatliv, skal ligge ute på en offentlig skatteliste med fullt navn, inntekt, hvor mye han/hun har betalt i skatt og hvordan det står til med formuen. Det må da skape et helt sykt sosialt press. Kan tenke meg at for noen er disse tider med offentliggjøring av skattelister svært ubehagelig. Det er alt for mye fokus på hvem som tjener hva, hvem som har det meste og det beste. Kanskje ikke så rart, i et samfunn hvor vi blant annet bruker sosiale medier til å "show off" ved hver mulighet vi får. 

Haha, ta collagen med en klype salt, følte bare for å sprite litt opp her.

Så, hvorfor har vi offentlige skattelister? 

"Informasjon om inntekts- og skatteforhold er et sentralt og helt avgjørende premiss for samfunnsdebatten. Åpenhet gir oss en helt nødvendig mulighet til å diskutere hvordan vårt økonomiske system fungerer, hvordan inntekts- og skatteutviklingen er. Det gir innblikk i fordelingspolitikk, verdien på fellesgode og sosiale og geopolitiske forhold."

Med vennlig hilsen sjefsredaktør i Dagbladet, tidenes mest kamuflerte Se&Hør. I hvilken grad bruker de informasjonen i skattelistene til å ta "helt nødvendige diskusjoner om vordan vårt økonomiske system fungerer"? Eneste overskrifter jeg har lest så langt, er "Prinsessa og Behn mistet hele formue" og "Se, en 20-åring som er milliardær"! Andre nettaviser fokuserer gjerne litt mer på hva Tone Damli og andre som har vært på TV tjener. Det er gossip. Har ingenting med fordelingspolitikk og geopolitiske forhold å gjøre. 

Høyre-Frp regjeringen varsler om innstramming med henhold til de offentlige skattelistene, og det klapper jeg i hendene for. De blir sikkert ikke fjernet, men om man kan se hvem som har søkt på nettopp deg, er nok mye av "gleden" ved det som en gang var snoking, borte. 

Nok prat fra meg. Hva syns du om at vi har offentlige skattelister som hvem som helst kan snoke anonymt i? 

IN MY SHOE BOX

Jeg går aldri lei av "de små sorte", og nå i høst har jeg utvidet fra bare svarte, til svarte med gulldetaljer, svarte med sølvdetaljer, sorte med gap i hælene, sort matt, sort lakk... Jeg som vanligvis ikke bryr meg noe særlig, jubler over høstens skomote. Den passer meg så fint fordi den er enkel. Og sort - med beskjedne, men tøffe detaljer. 

Her er mine favoritter 


1. Høye støvletter fra River Island med 2,5 cm hel. Elsker disse! Spesielt fordi de har strikk i sidene, kan tenke meg at de er verdens mest komfortable. Så yes, det var disse som ble klikket hjem til meg i kveld, ser fram til å bruke dem. Kan kjøpes her for kun 599,-.
2. Audry Boot fra Notion1.3 er sykt fete. Elsker detaljene med metallplater. Kan kjøpes her.   
3. Boots i ekte skinn fra River Island. Elsker River Island, kan vi please få en butikk i Norge snart? Skoene kan kjøpes her. 
4. Disse skolettene fra Sixtyseven har jeg, de er supergode å gå i. Litt enkle, men fine. Fåes kjøpt her
5. Enda et par skinnboots fra Sixtyseven, litt kraftigere og med lav hel. Finnes her

Kan folk være så snille og slutte å gå i de skyhøye Jeffrey Campbell-styltene nå? Jeg syns det er så himla stygt. Og så føler jeg meg så innmari lav ved siden av dere. Neida, men... Jeg er sikker på at det er en av de tingene vi kommer til å le oss i hjel av om 10 år. Det ser jo helt spaca ut. 

Adlinks

MIN VERSJON AV PARIS

Jeg lovte dere å komme med mine Paris-tips, og det viser seg at flere av mine lesere straks skal til Paris. Så da er det jo ekstra gøy å komme med noen gode tips. Hvis dere har andre tips; del dem gjerne i kommentarfeltet, så vet jeg at det er flere lesere som vil sette pris på det også :-) 

Typiske turistattraksjoner: 

Å gå rundt i Paris er som å gå i et evetyrland, det er så vakkert. Og det er mye å se på, hvis man vil være en typisk turist. Her er min liste over ting jeg ville krysse av "lista". 

Eiffeltårnet. Selvfølgelig. Men jeg vil ikke anbefale å gå opp i Eiffeltårnet, da bruker du kanskje en halv dag - hvis ikke mer.  
Triumfbuen. Hvis du likevel vil opp i høyden og ta en kikk på Paris, gå heller opp i Triumfbuen.
Louvre. Verdens mest besøkte kunstmuseum. Kanskje ikke så rart når selveste Mona Lisa henger der og "smiler" til alle besøkende.
Notre-Dame. En helt fantastisk katedral. Men det er lang kø, så hvis man ikke er hodestups interessert, holder det å sitte på benkene utenfor og nyte synet av bygningen og folkemengden.
Pont de l'Archevêchè. Eller kjærlighetsbroen som jeg liker å kalle den. En gigantisk bro hvor tusenvis av forelskede par har hengt opp en hengelås med sine navn og kjærlighetserklæringer. Et overveldende syn. Og ja, det er mulig å henge opp sin egen - hvis du finner en ledig plass, da.
Båttur på Seinen. En lang elv som strekker seg gjennom hele Paris. Du kan ta en enkel tur, eller kose deg med middag og vin ombord på båten.  
Pompidou-senteret. For deg som vil se mere kunst, og ikke minst en fascinerende bygning.  

Shopping: 

Vi var hovedsaklig i to store shoppinggater, og ellers på vintage- og second hand shopping. 

Boulevard Haussman. Her finner du Galeries Lafayette (kvinner, menn og interiør har hvert sitt varehus), frittstående kjedebutikker som Zara, Monki, H&M - selv om jeg vil fraråde å oppsøke disse butikkene. Det er så kaos med mennesker at man går rundt i kø. Det er også et senter til i denne gaten som jeg ikke helt husker hva heter, men der finner du de store merkene som Chanel, LV, Gucci etc. 

Champs Elysees. Her finner du alt. Tror dette er det største shoppingområdet i Paris! Butikker, cafeer, restauranter, kjøpesentere, varehus, kinoer - tett i tett. Her betalte vi også 16 kroner hver for å gå på "verdens kuleste toalett". Det var svært så service-innstilt også, de ville gjerne komme inn og skylle ned for deg... 

Vintagebutikker. Først var vi innom alle butikkene til Reciproque. De har flere butikker i samme gate, en for menn, en for kvinner og en for tilbehør. De har alt fra vintage Chanel til second hand LV - og vil du ha en brukt Parajumper (...) eller Burberry-kåpe til en billigere penge, så har de det også. Etterpå dro vi til Kiliwatch, og her ble vi helt i ekstase! Butikken er en blanding av second hand og nytt, men second hand-delen regjerer. Hjemmelagde Levis-shorts i lange baner, slitte skinnvesker, skinnjakker, skinnvester, pelskåper, pelsvester, frynsejakker... Ja, alt. Og til svært lave priser. Store pelskåper får du fra 500 kroner og oppover. På Kiliwatch ble vi tipset opp Hippiemarket som ligger rett borti veien. Kiliwatch er bedre, men Hippiemarket er verdt et besøk når man først er i nærheten. Her hadde de litt paljetter, noe vi savnet på de andre. Eller. På Reciproque hadde de litt paljetter, men til mangfoldige tusen...

Mat: 

Vi hadde jo bare to kvelder, og rakk derfor bare to ordentlige middager. Av dem, så er det bare en jeg vil skryte av. Restauranten heter Astier, og skal være en "gjemt perle" med god mat og fransk stemning. Det innfridde. Hyggelige omgivelser og veldig god mat! Kjedelig at vi var så trøtte, ellers kunne vi sittet der hele kvelden og drukket rødvin og sett ut av vinduet. Når man er i Paris er det også olbigatorisk å sette seg på en fortauskafè, og bestille vin og et fat med oster og skinker. Litt sånn tapas-aktig. Og så må dere smake på Crepes! Jeg likte det selv om jeg egentlig ikke liker sjokoladepålegg. Èn ting til; det er også obligatorisk å smake på makaroner fra Laudree! 

Hotell/belligenhet:

Dette med beliggenhet syns vi var det vanskeligste da vi skulle booke hotell. Vi hadde jo ikke peiling. Etter vårt opphold, lærte vi at høyre side av kartet var litt ghetto, mens midten og venstre side var finere og mer sentralt. Når det er sagt, har det ikke så mye å si hvor du bor, så lenge du bor nær en metro. Vi tok metro hele tiden, og kom oss raskt fra A til B. Hotellet vi bodde på heter Provinces Opèra - Vacances Bleues, og var helt OK. Rommene var store og fine, minus for fucked up aircondition og lite service innstilt personale i resepsjonen. Når det er sagt, så betalte vi bare 400 kroner per pers per natt.  

Øvrig: 

Metro. Det er svært lite bruk for taxi i Paris, det er mye trafikk - metroen tar deg mye raskere og billigere fram. Vi kjøpte et to-dagers pass og fikk valuta for pengene. Tror det kostet 17 euro. Det koster ca. 10 euro å komme seg til/fra flyplassen. Husk å sjekke at det ligger en metro i nærheten av hotellet før du booker!
Falske billetter. Det kryr av mennesker ved metroen som vil selge deg falske billetter. Du kan få bot for å kjøpe disse. 
Tiggere. Rundt de største turistattraksjonene, står det damer med skjemaer, de ber deg skrive under et eller annet for handicappede. Så skal de ha penger, og pengene går så absolutt ikke til å hjelpe handicappede. Ikke ta i pennen deres engang, da får dere Aids. 
 

Det var mine Paris-tips! Ikke all verden ettersom jeg kun var der i to hele dager. Men jeg føler at vi opplevde mye til å være der i så kort tid, i hvert fall. Enjoy :-) 

FORANDRING FRYDER

Ny blogg, ny header. Forandring fryder, eller hva? Vet at det var mange som begynte å bli lei av å se på det samme ihjel-photoshop'a headerbildet på den andre bloggen. Det var jo bare en halvhjertet, midlertidig løsning - men så ble den der i et år. Jeg lover at det aldri skjer igjen. Så - jeg håper dere trives med den nye headeren! 

Og ja, jeg er jo tilbake på Blogg.no - ettersom Nettavisen flytter sine bloggere over hit. Long time no see, men det blir nok bra. Større bilder, ny header. Vi trengte litt forandring. 

Resten av bloggen kommer snart flyttende den også, det tar bare litt tid å få migrert den. 

WAFFLES

Jeg har en stor matteprøve rett rundt hjørnet, så i dag har jeg sittet og øvd meg i tre år. Er helt firkantet i øynene og trekantet i hjernen. Hater tall. Men jeg skal klare å gjøre det bra.

Nå er jeg på overnattings hor mormor og morfar. Mormor var så søt og kjøpte seg et forkle fra Rosa Sløyfe-aksjonen, så da måtte jeg jo komme og innvie det. Så jeg har laget glutenfrie vafler - som var overraskende gode. Riktignok ferdig fra Toro, men hva annet kan man forvente av en som har firkantede øyne og trekantet hjerne?

Så nå er vi klare for vaffel og TV-kos...

SNAPS FROM PARIS

Jeg har hatt den beste turen det går an å ha på to og en halv dag i Paris. Jeg har sikkert tatt 45 turer med metroen. Følt meg lommekjent i Paris, for så å gå meg så bort at jeg var nær ved å sette meg ned og gi opp. Prøvd å kommunisere med franskmenn som nekter å lære seg engelsk. Myst opp mot Eiffeltårnet. Smilt usikkert til Mona Lisa. Studert hengelåsene på kjærlighetsbroen. Smakt Crepes. Kjørt sykkeltaxi. Spist mat som var så god at jeg kommer til å tenke på den i flere måneder. Spist mat som var så vond at jeg angrer på at jeg ikke løp fra regningen. Sittet på fortauskafèer og studert mennesker. Drukket vin. Sett meg blind på kartet og lurt på hvorfor noen kart er laget opp ned. Spist makroner i alle regnbuens farger. Banet meg i vei mellom hyller av second hand Givenchy, Dior, Jimmy Choo, Manolo Blahnik og Chanel. Drukket kaffe i solen og en drink under nattehimmelen. Og så spist og drukket enda litt mer.

Gjett hvem som nesten forsov seg til skolen i dag! Men det er jo ikke så rart, etter en helg med  mye farting. Blir tidlig kveld i kveld :-)

SØNDAGSTIPS

Søndagens tips fra meg, blir en treningstights som er spesielt god å løpe i. Jeg har testet den ut fordi jeg skal løpe marathon, og foreløpig ligger den på en førsteplass med to andre rett bak. Men det som skiller seg ut med denne, er at den har svært få sømmer, og det gjør den ekstra behagelig å ha på. Rundt lår, legger og knær føler man seg ganske "naken" med den, og det er deilig å ha noe som ikke strammer når man skal yte.

Samtidig er det litt hold in i den, men det syns jeg ikke gjør noe. Rumpa mi skulle jo hatt et navn, i likhet med Pluto og Mars - så litt stramming der er bare betryggende. Liker også at den er helsvart, så den passer til alt.

Anti-shake tightsen jeg snakker om kan kjøpes HER.

I tillegg vi jeg gjerne tipse dere om to plagg fra merket Stay In Place. Det sier vel seg selv hva de sørger for. BH'en er i og for seg en ganske vanlig trenings BH, bare litt hardere. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg er fan eller ikke enda. Men trusa! Trusa den holder inn og løfter rumpa såpass mye at jeg brukte den under kjolen min da jeg feiret bursdag. Men det har jeg ikke sagt til noen enda, så hysj hysj... Alt treningsundertøy finner dere her.

Alt annet treningstøy hos BuyHelse kan kjøpes HER.

//Reklame

COMME IL FAUT

Fontaine Saint Michel

Notre-Dame

The River Seine

Louvre

I dag har vi løpt "hele" Paris rundt. Det vil si at vi har sett en liten brøkdel. Men vi har i hvertfall fått med oss mye av det obligatoriske turistopplegget. Jeg har besøkt det meste før, men da var jeg så ung at jeg ikke helt så poenget med å gå på museum.

Ser 10 år eldre ut på bildene, men jeg håper og tror at det er pga lite søvn og 24 timers gammel sminke....

Vi har så liten tid her i Paris, så jeg vil heller bruke tid på å skrive et innlegg med Paris-tips og linker etc. når jeg kommer hjem :-)

I morgen skal vi besøke Eiffel-tårnet, dra på second hand shopping og spise på flere gode restauranter. Men  har jeg vel snart vært våken i 48 timer, så hotellsenga frister mer enn noe annet. God natt!

FRAMME I PARIS

Maria og jeg sto opp klokka to i natt for å rekke et morgenfly fra Gardermoen. Vi var så trøtte at vi bare satt og glodde ut i løse luften på flyplassen - vi mistet nesten flyet vårt fordi vi ikke fulgte med.

Men nå er vi altså i Paris! Og her er det nydelig. De første timene har vi brukt på å pakke ut kofferten og bli kjent med nabolaget vårt. Har enda ikke skjønt hvor vi holder til, Paris er jo så himla svært. Men det finner vi vel ut etterhvert.

Sitte på kafè og se på menneskene som går forbi utenfor - kunne gjort det i dagevis.

Fantastisk blomsterbutikk ved hotellet. Kunne vel ikke gjøre noe annet enn å kjøpe med en liten pryd til nattbordet...

Nå er det på tide med litt skikkelig sightseeing!

EN KJAPPIS TIL PARIS

Deilig å være seg selv igjen. Booket nettopp hotell, og skal sove i nøyaktig tre timer før jeg drar til flyplassen og reiser til Paris! Det ble litt vel spontant, men jeg trenger en weekendtur med museum, god mat, vin, sigaretter og shopping.

Å pakke er ikke særlig lett med så kort planlegging - så vi får se hvordan det går :-) Nå gleder jeg meg!

VINN ACNE-SKJERF OG GRATIS TØYVASK

Her i familien har jeg innført et nytt klesvasksystem, nemlig; Dizolve.

Dizolve er et tøyvaskemiddel i form av ferdige remser som man legger inn i maskinen sammen med tøyet. Høres kanskje litt rart ut, men jeg har testet her hjemme og kan ikke si annet enn tommel opp.

Fordeler ved å bruke Dizolve er at...

♥ Du slipper å styre med å måle opp vaskepulver og slipper dermed mye søl rundt omkring på badet.

♥ Mindre embalasje, svært så miljøvennlig.

♥ Plassbesparende. 24 vask fyller cirka like mye som et ark...

♥ Mindre allergifremallende

♥ Bra for sensitiv hud

♥ Passer til både hvitt og farge tøy, så du slipper å kjøpe to forskjellige.

Dizolve kommer i posten, du slipper å bære tunge pappkasser hjem fra butikken. 

Det blir ikke stort mye enklere enn dette. Må jo være en drøm for en fattig student eller en travel småbarnsfamilie! Jeg elsker sånne oppfinnelser :-)

Har du lyst til å teste Dizolve? Da kan du få 12 vask helt gratis hjem i morgen, men jeg gjør oppmerksom på at du må betale porto på 19 kroner. Hvis du ønsker å benytte deg av tilbudet, trykker du deg HIT.

Dere som ønsker kan fortsette å abonnere på Dizolve, da kommer det nye poser i posten hver 3. måned, men det kan man justere som man vil med kundeservice. Noen trenger på fyll oftere, noen trenger sjeldnere.

Alle mine lesere som benytter seg av tilbudet om å teste Dizolve gratis, er med i trekningen om et nydelig Acne-skjerf. Derfor er det viktig at du legger igjen en kommentar under dette innlegget når du har bestilt din prøvepakke. En av de som gjør det vinner et skjerf, juhuu!

OKTOBERTILBUD PÅ NEGLER OG VIPPER

På tide å freshe opp litt! Neglhuset har tilbud på vippeextensions i hele oktober. Det koster nå 1500,- i stedet for 2.000,- som er vanlig pris.

For de av dere som syns det er i dyreste laget, har Neglhuset nå en lærling som gjør det for 750 kroner. Jeg har sendt flere av venninnene mine til henne, og de er kjempefornøyde. Mens mange vippelærlinger bruker 3-4 timer, bruker hun kun 2 timer. Hun tilbyr også gelenegler for 450 kroner.

For å se alle priser, besøk Neglhuset på Facebook eller på hjemmesiden deres. Direktenummer for å bestille time er 458 33 166.

Timene forsvinner raskt nå, så ikke utsett å booke hvis du har planer om å gjøre det :-)

//Reklame

OPPSKRIFT: THEAS SJOKOLADEKAKE

Hold dere fast..... Denne sjokoladekaken er glutenfri og laktosefri!! Og den er verken tør eller med sånn rar-glutenfri-smak. Den er rett og slett saftig og smaker som den beste sjokoladekaken jeg har smakt.

*Hyller min beste venninne Thea for at hun har skapt denne kaken*

Til kaken trenger du

200 g smør

2 dl vann

4 ss bakekakao

1/2 beger laktosefri rømme

4 dl Glutenfri fin kakemiks fra Toro (ikke bry dere om at det står to poser på bildet)

4,5 dl sukker (neste gang skal jeg prøve å bruke sukrin i stedet, spent på hvordan det blir)

1/2 ts salt

1 ts natron

2 egg (pisk disse for seg selv først)

 

Til glasuren trenger du

50 g smør

2 ss bakekakao

3 ss laktosefri melk

1/2 ts vaniljesukker

100 g melis

 

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader.

Kok opp vann, smør og kakao i en kjele.

Når det har kokt opp, skru av platen men la kjelen stå på plata.

Rør sukkeret godt inn.

Hell rømmen, de piskede eggene og alt det tørre i kjelen.

Bland alt godt sammen, og hell det i en smurt kakeform. Jeg anbefaler å ha bakepapir i bunnen og smøre sidene.

Sett kaken i midten av ovnen i ca. 60 minutter. Varierer fra ovn til ovn, så se til kaken når det har gått 40 minutter. 

Når kaken er ferdig og ikke lengre er varm, kan du begynne på glasuren.

Smelt smøret, og bland det med bakekakao, laktosefri melk, vaniljesukker og melis.

Smør glasuren på kaka, og dryss på pynt med det samme hvis du ønsker det. 

 

Denne oppskriften gjelder jo for en 24 cm springform, men hvis du ønsker å lage en langpanne er det bare å doble oppskriften. Både Thea og jeg er enig om at den smaker best når den har stått i kjøleskapet en natt, da blir den ekstra saftig og god!

Denne  dere bare prøve å lage, lover at den er god. Selv om bildet av ferdig resultat ble litt slurvete og udelikat :-)

 

NOEN LØPETIPS PÅ VEIEN

The greatest pleasure in life, is doing the things people say we cannot do.

-Walter Bagehot

Og med de motiverende ordene, vil jeg gjerne dele mine beste løpetips. Jeg er ingen proff løper, eller jogger om du vil - men, jeg er en av alle de som virkelig kan hate å løpe, og som kan ha det sykt vanskelig med å komme meg opp og inn i løpeskoene. Likevel løper jeg nå flere ganger i uka, og jeg skal snart til New York og løpe marathon. Så mine tips må vel være verdt mer for mannen i gata og jenta i sofaen, enn tips fra et beinrangel av en marathon-løper.

Før du løper

Skaff deg gode løpesko som passer til dine føtter. Jeg dro på Løpelabbet for å få hjelp, men vet at de gjør slike tester på flere store sportsbutikker. Jeg har uansett mer tillit til Løpelabbet, de vet hva de driver med. Da jeg kom dit ble jeg stilt på et fotspeil, der føttene mine ble analysert. Etterpå måtte jeg løpe i typ 20 sekunder på et løpebånd, hvor beina mine ble filmet bakfra. Da jeg var ferdig med testen, fikk jeg prøve et par-tre par sko som passet føttene mine, og endte opp med et par fra Adidas Boost. Men alle føtter er forskjellige, og det er jo ikke sikkert at dette er riktig sko for deg.

Invester i komfortabelt, fint og praktisk treningstøy! Jeg føler meg hvertfall mye mer i form når jeg løper avgårde i en tights som gir meg fin rumpe, og en løpejakke i en sprek farge. Dessuten legger jeg stor vekt på lommer og sømmer. Akkurat nå er jeg i en fase hvor jeg tester ut hvilke av treningsplaggene mine jeg trives å løpe langt i, aner jo ikke hva jeg skal ha med til New York. Det må i hvertfall bli noe fargerikt og fint!

Lag en bra spilleliste, og oppdater den gjerne litt før du går ut. Man blir fort lei, og en ny sang eller to kan tilføre joggeturen mer glede enn man skulle tro. Jeg kan jo dele noen av mine spillelister med dere. Selv om jeg er lei, så kan det være at det gjemmer seg en skatt eller to for dere. Denne listen har jeg trent etter helt siden 2011, det hender at jeg legger til nye sanger der. Denne listen er ganske ny, jeg driver og eksprimenterer med å løpe til litt mer rolig og stabil musikk.

 Mens du løper

Start alltid med rolig jogg. Hvis du starter med å fylle musklene med melkesyre, blir det vanskelig å gjennomføre turen du hadde planlagt.

Ha med deg et bra headset på joggeturen. Bare glem de små, hvite idiotene som fulgte med iPhone'en. Det finnes ikke bra lyd i dem, og det er svært lite motiverende. Hvis jeg skal speede på opp en lang slakk bakke, trenger jeg lyd som høres ut som den kommer fra himmelen. Da får jeg det til, selv om jeg egentlig ikke orker.

Ha en plan. Jeg har googlet mye, og i starten fulgte jeg en plan jeg fant på nettet. Men siden jeg hadde sykt dårlig tid til å forberede meg til marathonet, ble jeg stressa, dreit i hele greia, og kjørte heller på som om jeg var en dreven løper. Det var dumt, for slikt kan føre til både skader og mindre løpeglede. Her finner dere f.eks et treningsprogram for nybegynnere som vil mestre å løpe 5 km. Her er et for deg som vil løpe 10 km.

Etter at du har løpt

Vær stolt av deg selv, om du så løp 3 eller 15 kilometer. En liten løpetur er ti ganger bedre enn ingen løpetur!

Drikk masse vann så du ikke blir dehydrert etter å ha svettet masse.

Lek med tanken på å melde deg på et løp? Det trenger jo ikke være et helmarathon på 4,2 mil, men hva med KK-mila eller sentrumsløpet i Oslo? Da har du hvertfall en grunn til å ta på deg løpeskoene så ofte som mulig.

Jeg skal løpe New York Marathon i samarbeid med Head & Shoulders og deres New York Edition!

PREMIERE PÅ TV3 I KVELD

For et par dager siden var jeg jo i Oslo for å delta på premierefesten til Kjærlighetsredet som begynner på TV3. Programmet har premiere i kveld kl 22:30, så da får dere selv muligheten til å se programmet som alle snakker om for tiden.

Premierefesten var prydet av vin, hjertegodteri, kondomer og romantisk stemning - og så fikk vi selvfølgelig se litt av serien. Gleder meg til å se en hel episode i kveld!

Her er noen bilder fra festen:

Her kan dere se en liten teaser på hva dere kan forvente i kveld:

Er det drittsekk-TV folk kaller det? Jeg kaller det kjempegøy-TV, elsker å se på slikt.

//Reklamebasert innlegg

KJEDELIG OG BARNSLIG

Denne helgen har jeg feiret familiebursdag og gått tur i skogen. Å feire familiebursdag var selvfølgelig kjempekoselig, men turen i skogen hjalp ikke akkurat på reisesuget mitt. Å gå i den norske skogen og kikke på oransje trær blir jo så kjedelig når man fantaserer om de fargerike husene i Rio og alle de spennende butikkvinduene i New York... Jeg ga uttrykk for dette, og mamma sa at jeg var barnslig. Jeg er litt enig.

Når vi først er i det barnslige hjørnet; i dag snakket jeg med ender. Vi gikk egentlig tur for å bli kjent med mamma og pappas nye nabolag, og der er det ender. Søndagens høydepunkt, selv om jeg er livredd for fugler som er større enn undulater.

Sjekk den deilige genseren som verdens beste mormor har strikket til meg! Den er så god og varm at den er alt for varm, men tipper den kommer til å bli min beste venn når snøen kommer 

KAOS I HODET MITT

I dag har jeg null kontroll. Jeg savner livet mitt så mye at det kjennes ut som om hodeskallen holder på å trille av nakken. Hjernen romsterer rundt oppi der, og klarer ikke engang å tenke en tanke av gangen. Trangen til å oppleve, ja, i det hele tatt leve er så sterk akkurat nå. I det ene øyeblikket ser jeg på studier i New York - i det andre er jeg i full gang med å booke en eksotisk juleferie. Så stuper jeg plutselig inn i Finn.no's håpløse utvalg av leiligheter. Skal jeg bo her, skal jeg bo der. Skal jeg bare bli her. I to sekunder slår jeg meg til ro med at jeg er her jeg er nå, før jeg får et innfall og begynner å planlegge nyttårsaften i London - eller skal jeg vurdere varmere strøk? Før jeg vet ordet av det, befinner jeg meg i Momondos jungel, hvor flybilletter til både LA og Hawaii studeres med stor entusiasme. For hva skal jeg gjøre i sommer egentlig? Plutselig får jeg ekstremt lyst til å prøve en ny treningsform. Jeg vil på crossfit - og på Bikram Yoga. Og så vil jeg prøve soul cycling, men det må jeg vel til The Big Apple for å være med på. Hvor mye koster det egentlig å bo fast i New York? Jeg undersøker. Så forresten et TV-program om tarmskylling her om dagen, får man gjort det i Tønsberg? Må prøve det og. Kanskje jeg skulle skaffe meg en hund. Nei, jeg skal ikke det før jeg har slått meg til ro - men jeg ser likevel nøye på hver eneste hund på Finn. Jeg vil ha en Basset Hound. Eller en French Bulldog. Turen fra "Dyr og Utstyr" til "Pakkereiser" er kort, I'm back. Jeg vil tilbake til Brasil og Thailand - og LA og New York. Og så vil jeg oppleve Burma. Og Mexico. Og Japan.

Men på mandag begynner skolen igjen. Dit skal jeg. Sykt flaks at jeg snart får meg en liten New York-pause. Det som er så digg med ekstremt storbyliv, er at jeg setter så sykt pris på å komme hjem til skog og skråvegger igjen.

Jeg vet jo at jeg er kjempeheldig som har opplevd "halve jorda" - jeg ble bare truffet av "eventyrlyst"-lynet i kveld. RASTLØS!!

ROSA SLØYFE

Oktober er rosa måned, og den måneden hvor vi har ekstra stort fokus på kampen mot brystkreft. Rosa Sløyfe-aksjonen lyder vel kjent for de fleste?

Mange bærer den rosa sløyfen for å vise omtanke med dem som er rammet av brystkreft. Pengene går nemlig til brystkreftforskning og andre brystkreftrelaterte prosjekter.

I Norge rammes èn av tolv kvinner av brystkreft, så dette er noe vi må ta på alvor. Vil anbefale dere å lese alt om brystkreft på Rosa Sløyfe sine nettsider HER.

I tillegg til de rosa, små sløyfene man har på jakken, har Rosa Sløyfe en rekke produkter man kan kjøpe for å støtte aksjonen. Alle produktene kan dere se og kjøpe HER

Selv har jeg tre favoritter! I tillegg til å støtte en god sak, har man god bruk for dem i hverdagen;

Kjøkkenforkleet er så søtt, jeg føler meg som en ekte husmor når jeg valser rundt på kjøkkenet i det. Dessuten er det mammaen til bestevenninnen min som har designet det, så det syns jeg alle burde kjøpe HER!

Kortmappen og kulepennen er også på topp 3. Verdens fineste kulepenn!

Tusen takk til alle som er med og støtter! :-)

GOD MORGEN

I dag er en sånn dag hvor jeg kjenner at jeg må bruke all min energi på å prøve å være positiv. Men jeg skal så absolutt prøve, for i bunn og grunn har jeg ingenting å klage på. Trodde bare virkelig at jeg hadde kapret drømmeleiligheten i dag morges, med sjøutsikt og det hele... Men den ble ikke min!

Noe som derimot er min, er naturfagsboka. Og jeg skal ha prøve i noe jeg ikke skjønner meg på rett etter høstferien, så jeg får vel bruke store deler av dagen på å lese.

I kveld skal jeg en liten tur til Oslo, for å dra på premierefesten til Kjærlighetsredet/TV3. Det blir i hvertfall et fint avbrekk å få hilst på litt venner og gjort noe annet enn å sitte her og tenke at jeg snart må begynne å pugge.

Bella hilser...

SWEATING BEAUTY

I dag er det nøyaktig en måned til jeg reiser til New York, for å løpe marathon i samarbeid med Head & Shoulders og deres New York Edition.

Det måtte jeg selvfølgelig feire med en aldri så liten løpetur! Det går heldigvis bedre å løpe med de nye skoene mine, men jeg er fast bestemt på å ikke ødelegge beina mine for resten av livet på grunn av et marathon. Det viktigste er å delta, og jeg klarer forhåpentligvis å delta et par mil. Herregud, det blir stort. Og jævlig skummelt!

Musikk er det som motiverer meg aller mest når jeg er ute og løper, men nå begynner jeg å bli så SYKT lei av all treningsmusikken min. Har dere tips til noen sanger som er deilig å løpe til? Del gjerne i kommentarfeltet, så smelter jeg av takknemlighet. 

FROKOSTTIPS: HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD

Her i huset har vi begynt å lage våre egne knekkebrød. Det er det flere grunner til! 1. Man har full kontroll over alle ingredienser. 2. Knekkebrødene er kjempesunne og gode for fordøyelsen. 3. De smaker godt.

Her er oppskriften jeg følger :-)

Dette trenger du (for å lage rundt 40 knekkebrød)

♥ 1 dl kruskakli

♥ 2 dl solsikkefrø

♥ 1 dl sesamfrø

♥ 3 dl grov sammalt rug

♥ 1 dl linfrø

 3 1/2 dl havregryn

♥ 7 dl vann

♥ 1 ts salt  

Slik ser alle ingrediensene ut. Det er fort gjort å tenke at det er billigere å kjøpe en vanlig pakke knekkebrød, men husk at når du har disse ingrediensene i skapet, kan du lage knekkebrød mange ganger. 

Dette gjør du

♥ Sett ovnen på 170 grader.

♥ Hell absolutt alle ingrediensene i en stor bolle, og rør til det er en jevn røre.

♥ Dekk to stekeplater med bakepapir og hell røren utover platene.

♥ Bruk en slikkepott eller stor skje til å smøre røren utover, det skal nemlig være et veldig tynt lag.

♥ Bruk deretter en slikkepott eller pizzaskjærer til å lage ruter på platene, slik at knekkebrødene er lette å dele opp når de er ferdig stekt.

♥  Sett begge platene i ovnen, og stek på 170 grader i 35 minutter.

♥ Åpne ovnsdøra innimellom for å slippe ut damp, slik at knekkebrødene blir sprøe og gode.

♥ Når de 35 minuttene har gått, sett temperaturen på ovnen ned til 100 grader.

♥ Ta knekkebrødene ut, del dem opp og legg dem på en rist uten pizzapapir. 

♥ Sett knekkebrødene inn igjen, og la dem stå på 100 grader i 45-60 minutter.

♥ La dem avkjøles på en rist når de er ferdig, og oppbevar dem i en åpen boks. Altså ikke en boks med lokk, for da er det fort gjort at de blir myke.  

Knekkebrødene er perfekte til frokost, lunsj eller bare å ha med seg til et lite mellommåltid. De er jo ikke akkurat stappfulle av kalorier... Hvis jeg ikke tar helt feil, får du i deg mellom 70-100 kalorier hvis du spiser to slike knekkebrød med magert pålegg.

VINN BILLETTER TIL PREMIEREFEST

3. oktober, altså førstkommende torsdag, går en eksklusiv premierefest av stabelen på BAR Bygdøy Allè i Oslo. Nemlig premierefesten for Kjærlighetsredet, som har premiere på TV3 den 7. oktober.

Jeg tenkte Paradise Hotel med en gang jeg så dette, og det er jo ingen hemmelighet at jeg elsker den type TV - av nysgjerrighet, fordi det er så langt unna mitt eget univers. Og det er aldri feil med underholdning, hvor ekte mennesker blottlegger ekte følelser. Og hvor deltakerne skal velge mellom penger og kjærlighet...

Vel, den gode nyheten er at jeg nå skal dele ut billetter til premierefesten som jeg selv skal på, på torsdag!

For å vinne billetter til deg og en venn, må du svare på følgende spørsmål i kommentarfeltet:

HVILKEN DATO HAR KJÆRLIGHETSREDET PREMIERE PÅ TV 3? 

//Reklame