FRIDAY

FREDAG! Ukas beste dag ♥

Ikke noe knask, knep eller kostyme på meg i dag. Hjemmelaget pizza, kliss ny kosedress og nyvasket sengetøy slår alt på en fredag. I morgen venter en lørdag med boot camp-trening, jobb og eksamen, så jeg skal snart ta magaplask i senga.

Håper alle koser seg i kveld :-) 

MC WULFF

Dette bildet er til de som lot seg provosere av bildet jeg la ut i går:

Dere trenger altså ikke være redde for at jeg blir en sånn som bare trener, drikker grønne juicer, alltid tar trappene og aldri drikker alkohol. Sannheten er at jeg i dag har drukket to halvlitere og spist en dobbel cheeseburger.

Men i morgen skal jeg trene og drikke en grønn juice, så pass opp. Kanskje det kommer enda et bilde hvor det ser ut som om magen min er flat. Hva sier dere forresten til denne looken som halloween-kostyme? 

Peace and love ♥

NOEN GANGER GJØR JEG SOM JEG VIL

Altså, jeg skulle gjerne sagt at jeg har vært så sykt busy, og at jobb og eksamen er det som skyldes mitt fravær. Og egentlig skulle jeg nok gjort unna en hel haug med ting i dag også, men ingenting som ikke kan utsettes til helgen. Så jeg har bare hatt en Ida-dag. 

Startet dagen med å sykle rundt og gjøre noen småærender, laget deilig mat fra bunnen av (jeg har spist en rød og en grønn chili med frø i dag, er blitt helt avhengig av chili) og ligget i sofaen og sett på TV-serie. Ah, det var lenge siden! De siste ukene har jeg ikke kunnet gjøre det uten dårlig samvittighet, men i dag satte jeg bare brusboksen på magen og nøt en rekke episoder av The Blacklist. Ikke årets serie, men hvorfor ikke. 

Ellers har jeg vært på boot camp i dag også. Var så støl i magen i dag at jeg sikkert hørtes ut som et fødende esel da jeg stod i planken, men jeg kom meg da gjennom det. Utrolig hvilke lyder man tillater seg å lage når noe gjør vondt, haha! 

Nattaselfie fra rotehuset. Ikke engang lakenet ligger riktig på senga, jeg kjenner at det skal bli deilig med helg igjen, for da skal det vaskes og ryddes, og til og med Q-tipsene skal stå radig når støve jeg har på hjernen har fått lov til å utolde seg. 

GOD NATT! ♥

PS. Takk for alle kommentarer på forrige innlegg, så hyggelig at dere syns jeg var fin som dalmatiner også. Gleder meg til å høre hva dere syns om sminken, dere som bestemmer dere for å teste det ut :-) 

MAKEUP SOM DEKKER ALT

Annonse

Jeg husker jeg så denne videoen for noen år siden, og fikk helt hakeslepp. Husker dere den? Ser at den har over 9 millioner views, det er jo helt sykt. Men ikke så rart, egentlig.

Da jeg fikk tilbud om å teste ut og skrive om disse produktene, kunne jeg jo ikke si nei! Tenkte på denne fyren med tatoveringer over hele kroppen med en gang jeg fikk henvendelsen, men da var jeg faktisk ikke klar over at det var nettopp Vichy Dermablend som var brukt i videoen. 


Den som leser bloggen min fast, vet at jeg er stor fan av en liten dose retusjering. Jeg "rydder" gjerne opp i fregner, føflekker og solskader før jeg legger ut bilde på bloggen. Jeg var mer nøye på det før, bryr meg liksom litt mindre nå. Men det er fremdeles irriterende, og jeg kunne vært mer komfortabel med å vise meg fram uten sminke. Så gjett om jeg gledet meg til å teste disse produktene, som skal dekke over alt! Første gang jeg har vært litt lei meg for å ikke ha tatoveringer, for da kunne jeg virkelig vist dere forskjellen. 

Her er produktene jeg fikk tilsendt: 

Ettersom jeg ikke har tatoveringer å dekke til, valgte jeg å demonstrere sminken på ansiktet, mitt "problemområde". Jeg foretrekker foundation framfor pudder, så jeg bestemte meg for å utelukke de to produktene til høyre (det ene er jo til kroppen) og bruke disse tre produktene for å blende ansiktet mitt: 

Jeg bruker farge 15 opal, det var den av de tre nyansene som passet huden min best. De andre fargene heter 25 nude og 35 sand. Når jeg har litt mer farge på huden, kan jeg tenke meg at det er fint å blande litt av nude inn i opal. Det gjør litt vondt å legge ut et så nakent bilde av huden min, men slik ser det altså ut: 


På bildet til venstre er jeg helt usminket og uretusjert, obviolsly! På bildet til høyre har jeg brukt de tre produktene jeg skrev at jeg skulle bruke. Det er jo en gigantisk forskjell. Men jeg tipper dere er enig i at bildet til høyre ser litt unaturlig og livløst ut. Men det er jo fordi jeg ikke har hatt på meg solpudder, og den andre sminken jeg bruker til daglig. Her er jeg ferdig sminket: 

Her ligner jeg litt mer på versjonen jeg vanligvis presenterer av meg selv, haha :-) 

Så, hva er den ærlige dommen over produktene? Først må det sies at produktene har varierende dekkevne. Fra minst til mest dekkevne, går det i rekkefølgen foundation til ansikt > pudder til ansikt > corrective stick > foundation til kropp. Foundation til kropp har jeg ikke testet, men jeg har testet alle de andre.

Jeg er i utgangspunktet ikke fan av pudder til ansikt. Pudderet dekker bra, men jeg føler meg uansett ganske blek og tørr når jeg sminker ansiktet mitt med pudder. Derfor velger jeg alltid foundation. Fluid Corrective Foundation likte jeg godt. Den er fuktig, lett å påføre, og den gjør mye for huden i form av at den lysner og dekker ujevnheter. Røde spotter, blåfarge under øynene - og den tar seg av småfregnene også. Men den har ikke så mye dekkevne at den dekker alt av føflekker og sånt. 

Her kommer corrective stick inn. OG DEN HAR JEG LYST TIL Å KÅRE TIL ÅRETS PRODUKT!!! Den utslettet føflekkene mine på et blunk, de ble usynlig. Så usynlig at jeg satt et øyeblikk, og bare; hmm... Helt fantastisk. 

Alle produktene kan man kjøpe på Apotek som fører Vichy. Hvis du går inn på denne nettsiden, kan du lese alt om produktene og finne et apotek i nærheten av deg som selger dem. 

Noen av mine lesere som har erfaringer med produktet? Eller som har lyst til å teste det? 

NÅ ER VI VOKSNE

I dag fylte lillebror tjue år. Jeg syns det er rart at han er så stor. Og at vi plutselig kan være venner. Besøke hverandre, gå ut og spise sammen, fortelle hverandre ting som vi ikke forteller mamma og pappa. Da vi var yngre, hadde vi minst én stor krangel hver eneste dag. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har skreket av fulle lunger at jeg hater den ungen. Den dagen han fortalte guttene i klassen min at "Ida har fått hår under armene", hatet jeg ham virkelig. Han lo rått, jeg planla hevn. Sånn holdt vi på. Våre stakkars foreldre prøvde gang på gang å plassere oss i baksetet og kjøre til Frankrike, Italia og den slags - gjett om det var trøbbel til tider. Mitt beste minne fra disse roadtrip'ene, var da Lasse tok løpefart ut i bassenget, og i luften kom på at han hadde sin aller første og splitter nye Nokia i lommen på badebuksa. Da var det selvfølgelig for sent, og jeg har aldri sett noen svømme så desperat. Jeg lo så hardt at det nesten ble hull i himmelen. Så jeg har ikke alltid vært en snill storesøster heller, men vi tar igjen for all klyping og lugging nå som vi er blitt store ♥

Vi har hatt familieselskap hos mamma og pappa i dag. Først gjester på kake og kaffe, og så middag og vin med bare oss fire senere på kvelden. Pappa disket opp med solo mio al sal, som er min absolutte favorittmat - lillebror sin også. Det var jo tross alt han som hadde bestilt, HEHE. 


Av meg fikk han champagneglass og OBOS-medlemskap, tror dere han sovnet da han åpnet gaven eller? Men sånn er det å bli voksen. 

Jeg har ikke forelesning i morgen, TAKK og lov! Så jeg skal være hjemme og ferdigstille en eksamensinnlevering, nevnte jeg forresten at jeg leverte min aller første eksamen før helgen??!!! Er så fornøyd. Så nå skal jeg bare gjøre ferdig den andre i morgen, og så er jeg klar for ny eksamensoppgave som blir utlevert... Ja, i morgen tidlig. Mye på en gang. En ting som er sikkert, er at jeg skal "belønne" meg med en treningsøkt når jeg er ferdig i morgen.

Nattinatt ♥

PS. Tusen takk for alle fine kommentarer, jeg blir så glad for å høre fra dere i kommentarfeltet. Svarer etter beste evne, selv om jeg ikke alltid husker hvor ditt og datt er kjøpt. Love you all. 

THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING


Tut tut. Føler meg så voksen når jeg kjører bil. Syns fortsatt det er helt rart at jeg har lappen. Men er det noe jeg hater, så er det å parkere. Kommer aldri til å bli glad i det heller. Finnes det egne parkeringskurs? 

Jeg ville egentlig bare vise fram de nye støvlettene mine, jeg. Er så fornøyd med dem, det er de fineste støvlettene jeg har hatt. Elsker detaljene, og at glidlåsen er på baksiden. 

Annonselenke: de er fra Primeboots, og kan kjøpes HER

De er helt normale i størrelsen, og romslige i leggen. Hallelujah, jeg har ikke de smaleste leggene i verden, så var lettet da jeg fikk igjen glidlåsen. Haha :-) 

Vel, jeg er fortsatt i bursdag, så jeg får klappe igjen lokket og joine resten :-) 

EN PAUSE FØR DET BRAKER LØS

Jeg kjøpte meg et timeglass i går, er det ikke fint? Sanden renner i 30 minutter, så den er ikke bare fin som pynt, den er også fin som en stoppeklokke når man tar en tidsbegrenset time out på sofaen. Jeg har nemlig ikke mer enn 30 minutter til å kose meg med kaffe og interiørmagasin nå, for min lille lillebror fyller TJUE år i dag! Det skal feires. 

Ønsker alle en fin søndag, vi blogges senere ♥

STØV PÅ HJERNEN OG BLOGGKULISSER

Ida: Det ser virkelig ikke ut hjemme hos meg nå...
Pappa: Uffda, ligger det et sugerør på kjøkkenbenken?

Å ha bodd hos meg i en stund, har tydeligvis satt spor i pappa. Enda det er hans gener som er skyld i at jeg har støv på hjernen. Det er veldig deilig å kunne besøke mamma og pappa igjen. At de ikke bor hos meg lengre. Selv om de nå tar hevn, og roper "ØP-ØP-ØØØØP" hvis jeg tråkker inn med sko, eller setter fingrene på den nye, hvite veggen mens jeg tar av meg skoene. På fredagskvelden ble det plutselig oppdaget at det var sminkeavtrykk etter ansiktet mitt i den nye skinnsofaen. Sofaen som har blitt kjørt helt fra Danmark, selv om det sikkert finnes mange ganske like sofaer i Norge. Da luktet det dårlig stemning. 

Man får som fortjent. 

På dette bildet tror dere kanskje jeg skal forestille et matvrak som står og venter på mat. Men det stemmer ikke helt. Jeg prøvde faktisk å lage litt bloggmateriale på lørdagskvelden, ettersom blogginga har vært så dårlig i det siste. Det skulle vise seg å være vanskelig. 

Ida: Flytt deg, pappa. Ta bilde av at jeg lager mat, mamma. 
Pappa: Men du gjør jo ikke det.  

Så det ble ikke produsert en rekke glansbilder hvor jeg står med huet i stekepannen, men nå vet dere i hvert fall hvordan det kan foregå i en bloggers kulisser. 

Takk for meg. 

PYNTEPUTER OG SÅNT

Jeg angrer skikkelig på at jeg i natt bestemte meg for å sove til jeg våknet i dag. Ikke før klokken var 11, slo jeg øynene opp og oppdaget at det var strålende solskinn ute. Dritt! Da burde jeg jo vært ute og løpt ærender allerede, sugd til meg hver minste solstråle, For det føles som om det har regnet og har vært grått i hundre dager.

Vel, det er jo ikke kvelden enda. Så nå skal jeg bare vente på en klesvask, før jeg slenger på meg kåpe og solbriller, og tar byen fatt. Har en del småærender, så får det bare være at lørdag er den dummeste dagen å gjøre dem på. Det er i dag jeg har tid. 

Her er de fine pynteputene jeg kjøpte i går! ♥ Kjøpte dem på Home & Cottage, og må innrømme at jeg var ganske nær å kjøpe juletrepynt også. Men jeg følte det var litt tidlig, jeg bare gleder meg så innmari til å ha mitt eget første juletre i leiligheten. Det skal selvfølgelig være fake, men ingen fare. Jeg har funnet et duftlys som lukter juletre. 

Ellers er jeg skikkelig sur på sofaen min i dag. De som har hatt en kjæreste, mens de egentlig har gått og vært forelsket i en annen, kan sikkert kjenne seg igjen. Jeg har drømt om den andre sofaen i natt, og jeg vil ha den. Er så lei av min, at uansett hvor lite den gjør ut av seg, så bare irriterer den meg... 

Haha, neida. Men jeg er så lei av den kalde, skandinaviske stilen som jeg sverget til da jeg flyttet inn. Jeg vil ha en varm og koselig stue....

Nå er maskinen ferdig, så da takker jeg for meg så lenge :-) 

REPEAT-LÅT OG OPPRAMSING

Jeg kom over denne helt ukjente (?) sangen ved en tilfeldighet i går og har hørt på den non stop siden i går. Litt sær men veldig fin og beroligende. 

Så hyggelig at dere likte teksten min om Karl Johan, hehe. Noen ganger føler jeg at veldig mange bare blar gjennom bloggen uten å engang skumlese. Som for eksempel når noen spør i kommentarfeltet om noe jeg faktisk har skrevet i innlegget. Så det er veldig koselig å høre at dere faktisk leser, for bildene er ikke min sterkeste side ♥

I dag var jeg hjemme fra Oslo før klokken var fem, det var sykt digg. Den siste tiden har klokken blitt både åtte og ti før jeg har vært hjemme, og selv om jeg koser meg når jeg sitter på skolen på kveldstid med flinke jenter, er det slitsomt å dra hjem kun for å sove. Får håpe det vises på eksamenskarakteren at vi har jobbet mye... 

Da jeg kom hjem fra skolen måtte jeg få med meg mamma som bærehjelp til postkontoret, og da hun foreslo at vi skulle gå ut og spise, klarte jeg ikke å dy meg. Jævlig dårlig idé ettersom jeg hadde en bootcamp-date med Kathrine et par timer senere. Men bootcamp ble det, og vi spydde i munnen vår annenhvert minutt. Kathrine; kom igjen, Ida! Siste runde nå! Meg: Holdt kjeft!!!!!!! Fantastisk med venninner som pusher litt, haha. 

Nå skal jeg føne håret, en aktivitet som ligger på topp 10-listen over ting jeg hater. Håper dere likte sangen, god natt ♥

LA MEG TA DEG MED TIL KARL JOHAN

God morgen! :-) 

Jeg kommer til å slutte å beklage meg for mye skole og lite blogging hver gang det har vært tilfelle. Det er bare kjedelig å lese, og det føles pinlig å skrive når det blir tiende gang på rad. 

Story of my life. Desperat etter kaffe og hoven som en klump som et resultat av den forferdelige kjærlighetssorgen etter dyna. I skrivende øyeblikk sitter jeg på toget og skuler stygt på sidemann, passer på at han ikke ser hva jeg skriver på Mac'en. Så hvis du ser dette, finn på noe annet!! 

Hver eneste dag - hvertfall de dagene hvor jeg har forelesning, har jeg gått via Karl Johan for å komme til skolen. Oslos, kanskje Norges jævligste gate. La meg ta deg med på en tur opp Mister Karl Johan, fra plata til Bik Bok, hvor jeg heldigvis kan svinge inn på en sidegate og slippe unna. 

Jeg går skrått nedover plata. Hvis plata er det stedet jeg tror, den store trappa utenfor Oslo S. Innbiller meg at jeg sparer flere minutter på å gå på skrå. Løper over gangfeltet på rødt. Et par følger etter meg, innser at det er håpløst å stå der og henge, når den nådeløse trikken ikke engang er å se. Utenfor Peppes står det noen i et telt og selger ringeminutter til utlandet. Kunne de truffet målgruppen sin bedre? Å begi seg ut på Karl Johan er som å være i utlandet - bare ikke på den positive måten. Man skal ikke særlig langt opp i gata før DUEMANNEN lager et fyrverkei av en bakteriebombe ved å rulle seg i brødsmuler og rope på alle fuglene i hele verden. Duene kommer flyvende fra alle kanter, og jeg holder pusten for å ikke bli smittet av en duesykdom. Jeg sender duemannen et mindre hyggelig blikk også, mens jeg tenker at det gjør meg til et utrolig dårlig menneske. 

Å gå fort i Karl Johan er en utfordring. Men jeg vil jo gjerne komme fram til forelesningssalen så fort som mulig, sånn at jeg kan få en ålreit plass blant de to hundre andre som også vil ha en ålreit plass. Takk og lov for at folk har forskjellig oppfatning av hva som er en ålreit plass, for i Karl Johan går det sakte. Mange rusler. Sakker ned når du går rett bak dem. Mange går på kryss. Tvers. Rundt. Tilbake. Tanken på en ropert har slått meg noen ganger. Unna vei, her kommer jeg. 

Har dere sett TV-programmet Karl Johan? Jeg har bare zappet forbi, for jeg ser for sjeldent på TV til å se på sånt. Men dette TV-teamet hører jo til i Karl Johan, og det hender ofte at jeg må gå omveier for å ikke havne i bakgrunnen på det dumme programmet. Der står de og tuller med parykker og grimaser, som om det er alt. Akkurat nå er "alt" å komme seg levende ut av Karl Johan. Uten duesykdommer og uten å ha blitt ufrivllig statist i et TV-program som gjør narr av folk i Karl Johan. 

Nesten framme nå. Munketiggeren med det gigantiske trekorset rundt halsen kikker som vanlig dømmende på de som går forbi. Jeg skjønner ham godt, han må se utrolig mye rart. Jeg hører en kvinne rope "ALLE sier nei til meg". Hun er =Oslo-selger, og jeg har kjøpt blader av henne flere ganger. Jeg tror ikke noe på at alle sier nei, og jeg føler ikke at det er min plikt å kjøpe det samme magasinet to ganger. En ung sigøyner rister koppen sin opp i ansiktet mitt og sier "beautiful". Jeg vet at jeg ikke ser ut, og jeg vet at jeg aldri kommer til å legge noe i koppen hennes. Jeg stenger dem ute alle sammen, og det skremmer meg hvor lett det er. Når jeg svinger inn til venstre ved Bik Bok, har jeg allerede glemt de triste skjebnene som møtte meg på veien opp, de som står der ute og fryser mens jeg sitter på en forelesning som koster 264 kroner. Jeg skammer meg ikke heller. Blir ikke trist. Men det er vel bare det Karl Johan gjør med meg. 

Toget er framme, nå skal jeg ut på Karl Johan. Mens jeg går der skal jeg pønske ut en annen vei, som jeg kan gå fra nå av.

Dette var altså ikke ment som et klageinnlegg, bare noen enkle observasjoner. Ha en fin dag, alle sammen! :-) 

NY KONKURRANSE MED NORDEA

Skrevet i samarbeid med Nordea 

 

Hei! :-)

Så gøy at innlegg om studentøkonomi og den slags har slått an. Ingen tvil om at mange av mine lesere er hardtarbeidende studenter! For flere gode råd kan dere sjekke ut Facebook-siden til Marie, som er 23 år gammel og jobber som personlig rådgiver i Nordea. 

Nå har Nordea kommet med enda en konkurranse for studenter, eller rettere sagt for dere som bor i kollektiv. For å være med i konkurransen, må dere ta et bilde av kjøleskapet deres, legge det ut på Instagram og skrive noen få ord som beskriver kjøleskapets tilstand. Hashtaggen må være #studentøkonomi. I tillegg må de som bor i kollektivet tagges i bildet. 

Premien er at studentkollektivet som vinner får besøk av en kokk fra Gastronomisk Institutt som lager et sunt, godt og enkelt fest-måltid på lavbudsjett sammen med studentene. Det for å vise at det går an å lage skikkelig god mat på studentbudsjett. Og det beste ved premien syns nå jeg, er at Nordea fyller opp kjøleskapet til kollektivet med sunn og god mat :-) 

Mer om konkurransen HER

Konkurransen starter I DAG, og varer fram til 2. november. Så knips i vei! Jeg gleder meg til å se bilder av kollektiv-kjøleskap, for jeg lurer på om det er vanlig å skrive navnet sitt på alt i kjøleskapet? En gang lot jeg en venninne flytte inn til meg i Oslo, og hun hadde så vidt kommet over dørstokken før hun hadde sprittusjet navn på alt i kjøleskapet. For å si det sånn, så satte jeg ikke særlig stor pris på at det stod "Ida" på hamburgerdressingen, men nå er jeg kanskje typen som hadde gjort det dårlig i et kollektiv. 
Nå har noen glade vinnere har fått Nordea-koppen sin i posten,så jeg håper dere koser dere med gratis kaffe (og kaffe på halv pris) i høstkulda. Det gjør hvertfall jeg!

Jeg har veldig lyst å fortelle dere om en tjeneste Nordea tilbyr, og den heter MikroSpar. Veldig enkelt: du kan gjøre slik at hver gang du bruker bankkortet ditt på noe, trekkes det et lite beløp fra kontoen din. Dette beløpet blir satt inn på en SPAREKONTO! Med andre ord, så sparer du penger hele tiden, nesten uten å merke det. Perfekt for studenter som syns det kan være litt mye å sette av 500 kroner hver måned, når det faktisk er en stor del av det man har. Man kan velge beløp, det kan være for eksempel 5, 10 eller 20 kroner. 

Selv tror jeg at jeg skal spare 10 kroner hver gang jeg trekker kortet, så blir det spennende å se hvor mye jeg sparer i løpet av et par måneder. Les mer om MikroSpar her

Er det noen av mine lesere som har erfaring med MikroSpar? Fikk dere spart mye? Det må jo bare være den morsomste måten å spare på, for en gledelig overraskelse å sjekke sparekontoen etter en stund! 

Ønsker alle mine lesere lykke til i konkurransen :-) 

NYTT BARNDOMSHJEM

I dag kjøpte jeg med meg lunsj og dro på besøk i mitt nye BARNDOMSHJEM! ♥

Går det forresten an å kalle det barndomshjem, når man ikke har bodd der i barndommen? Haha, ikke vet jeg, men for meg er det hvertfall mitt nye barndomshjem. Endelig står den nye leiligheten til mamma og pappa klar, og jeg er så lykkelig for det at man skulle tro det er jeg som har fått ny leilighet. Ikke bare fordi de har flyttet ut fra meg, altså! Men det er så fint og nytt, og havutsikt på alle kanter. Det er noe jeg ønsker meg neste gang jeg skal kjøpe nytt hjem. 

Pappa er på businessreise, så det var bare mamma og meg i dag. Derfor måtte jeg bruke tiden godt, og prøve å lure henne til å fylle leiligheten med Missoni og andre ting jeg syns er fint. Også veldig viktig å hindre at """kunst""" som har plaget en hele barndommen ikke blir hengt opp på nytt. NEIDA, jeg bare tuller. Neida. 

Uansett, gøy med nytt hjem, jeg gleder meg sånn til å pakke baggen og dra hjem på juleferie. Selv om det bare tar meg fire og et halvt minutt å sykle hjem. 

Etter at vi hadde kost oss med sushi og hentet et flyttelass, dro vi til tante og onkel og spiste bacalao med resten av fammen. Jeg hadde helt glemt hvor godt det var, det skal jeg jammen lage selv i nærmeste framtid. 

Spørs om ikke noen hadde drysset litt sovemedisin på bacalaoen min, for nå er jeg så trøtt at jeg holder på å sovne med tenna i tastaturet. Over og ut! 

KISS KISS

God søndag ♥

Jeg hadde en kjempekoselig tacokveld med Malin og Kathrine i går. Vi lo og skravet til det ble midnatt. All mimringen vår gjorde at jeg fikk lyst til å dra på meg styltene og gå på byen, men det er jeg veldig glad for at jeg ikke gjorde. Å våkne opp i fin form på søndager er verdt så utrolig mye. 

 


 

Annonse

Da jeg la ut rabattkoden til Makestyle på fredag i dette innlegget, glemte jeg helt å linke til og skrive om leppestiften og lip glossen i innlegget. Krise!!! Det er jo noen av mine favorittprodukter om dagen. Faktisk så har jeg tre av glossene og tre av leppestiftene fra Nilens Jord. Så da viser jeg dem heller i et eget innlegg i stedet, siden jeg surret sånn på fredag :-) 

Disse to leppestiftene er helt fantastisk. Bortsett fra når jeg skal ha på meg rød leppestift, er det kun disse to jeg bruker. Jeg er overrasket over hvor glad jeg er blitt i den beige, men den er jo bare så Kim K ♥ Fun fact: visste dere at to av mine beste venner tror at de er Kim? Bra de ikke kjenner hverandre, for da hadde det vel blitt cat fight. Hahaha. Vel, jeg vet at jeg ikke ligner på Kim, men leppestiften er veldig Kim. Så. Ja. 

Den nude kan kjøpes her, og den rosa her

Dette er en lipshine, fra Nilens Jord den også. Må bare være helt ærlig og si at jeg foretrekker de to leppestiftene over i stedet for denne. Denne har litt mindre farge, men er mer ute etter å gi leppene shine. Den sitter hvertfall veldig godt og holder leppene fuktig :-) Kan kjøpes her


Her er de tre glossene. Farge nummer 748 og 749 er ganske like, mens NUDE er favoritten her også, så klart. Jeg liker å bruke glossene over leppestiftene, men det er muligens litt smør på flesk... 

På disse bildene har jeg på meg de to leppestiftene øverst i innlegget, fargene nude og soft rose ♥ Takk for at dere holder ut med de kleine trutmunnene mine, de ble i utgangspunktet utført med en ironisk distanse - men det kom ikke helt fram her. 

Rabattkoden på HELE Makestyle gjelder fortsatt, så dere får 10% rabatt på alt i nettbutikken. Og koden er fremdeles WULFF43. 

Kos dykk! Jeg skal slenge meg på sykkelen, mamma venter på meg i den nye leiligheten :-) 

TING TAR TID PÅ LØRDAGER

God formiddag, kjære lesere. 

Siden det er lørdag og to do-listen er lang før jeg skal ha tacokveld med venninner, satte jeg vekkeklokken på 9. Planen var å dra ut og jogge. Åpnet ett øye, skimtet regnet som strømmet ned utenfor, kjente på kulda utenfor dyna - og ble liggende. Vips, så er klokken over ett, og jeg har ikke kommet lengre enn til spisebordet med kaffekoppen min. Men jeg har i det minste fått gjort unna en haug av jobb! 

Nå skal jeg straks skifte til treningstøy og komme meg ut. Har bestemt meg for å jogge ute i regnet i dag. Jeg syns det er ganske deilig, og ettersom jeg var på treningsstudio i går, er jeg fremdeles ganske psykisk nedbrutt etter det (hehe, neida). 

Brødet jeg bakte går unna her hjemme, og jeg skulle gjerne delt oppskriften med dere - men den må endres på først. Bloggeren jeg lånte den av er ikke særlig flink til å fortelle hvordan ting skal gjøres, så jeg har nok gjort masse feil. Brødet smaker godt, men det faller jo fra hverandre bare jeg ser på det. Så jeg får prøve meg litt fram først... 

Fritt for å aldri forlate Juicy-dressen og Uggs-tøflene! Regnet kaller. 

VELKOMMEN TIL PAKKESENTRALEN

Velkommen til Idas pakkesentral! Denne fredagskvelden startet jeg med å gå gjennom og sortere i helgens post. En god blanding av selvstendig nettshopping og sponsede pakker. Puh, kan se ut til at jeg trenger en større leilighet snart? 

Neida, men jeg blir spurt veldig ofte om hva jeg gjør med sponsede pakker, om jeg skatter av alt jeg får og så videre. Så tenkte å svare på det en gang for alle. En blogger må skatte av alle gaver han/hun mottar - hvis gaven beholdes. 

Så det jeg gjør, er at jeg beholder det jeg har lyst på. Jeg noterer det på en liste, og holder av skatt som tilsvarer 50% av prisen varen koster i butikk. La oss si at jeg får en genser som koster 1000 kroner i butikk. Jeg har lyst til å beholde den, så jeg setter av 500 kroner ekstra til skatt. Og det jeg ikke har lyst til å beholde, enten kaster jeg eller gir bort til veldedighet. Det skatter jeg ikke av, men jeg skriver det opp på en liste som jeg også leverer inn til regnskap. 

Da sier det seg selv at jeg ikke kan beholde alt folk sender til meg, det koster meg jo masse penger til slutt. Greit nok at det blir halv pris, men halv pris på en haug av ting jeg ikke trenger/hadde lyst på i utgangspunktet er unødvendig. SÅ, da har dere fått svar på det :-) 

Resten av kvelden har jeg tilbragt med en italiensk take away pizza og TV'en min. Har spist så mye at jeg har vondt i magen, og jeg syns alt som går på TV er kjedelig, så noen fredagsidyll skal jeg ikke skryte på meg. Haha :-) Men det er veldig deilig å ligge rett ut og ikke føle på at jeg må gjøre skolearbeid, for en gangs skyld. 

Jeg har jo fått Apple TV, så jeg tror jeg skal finne fram en film i stedet! Night night ♥

PS. Jeg var ikke seriøs da jeg skrev at jeg skulle legge ut en liste over de som har søkt på meg på skattelistene. Herregud. Men hvis dere følte dere dumme for å ha snoket så er jeg glad for det. 

IN MY BAG

Annonse

Først og fremst: jeg har fått en rabattkode av Makestyle som gir min lesere 10% på HELE nettbutikken. Så hvis dere har siklet på noe fra Makestyle har dere muligheten til å få en fin rabatt på det nå ♥

Rabattkoden er WULFF43 :-) 

Tenkte jeg skulle vise dere noen favoritter som jeg har i veska. Det er ingen hemmelighet at det alltid er dårlig plass i vesker, enten den er stor eller liten. Jeg som pendler så mye, er helt avhengig av å ha med meg masse stæsj. Hvis jeg ikke har pungen med "velvære" i veska, klikker det for meg. Å være langt hjemmefra uten mulighet til å gå hjem og freshe seg opp mellom forelesning og møte er dritkjipt. 

Også når jeg er på byen drasser jeg med meg halve livet mitt i en liten veske. Så da er det jo greit at det finnes kompakte produkter og små størrelser, da? 

 

Her er produktene: 

Hello munnspray kommer i tre forskjellige smaker; supermint, pink grapefruit mint og mojito mint. Jeg kan se for meg mange situasjoner hvor denne er kjekk å ha! Etter lunsjen som inneholdt litt for mye løk, på byen når du etter en halv pakke Marlboro light endelig tror du har funnet den rette (hahaha) - and the list goes on...  De små sprayene er så søte, og de både lukter og smaker godt.

Parfymeflakong fra Travalo er som sendt fra HIMMELEN til meg! Jeg har jo sett dette produktet på flyplasser i mange år, men aldri tenkt at det er noe jeg trenger. Nå kan jeg aldri leve uten. I stedet for å drasse med meg en svær jævel full av Escada, har jeg sprayet parfymen min inn på denne lille flasken på størrelse med en lillefinger. Og så koster den bare 99,-! 

Travel Brush Set fra Da Vinci er gull på byen. Selv har jeg et par vesker som bærer preg av at sminkekostene jeg bruker til hverdags har levd sitt eget liv der nede. Så fra nå av er det dette settet som blir med. Tar liten plass, og det kjennes ut som om børstene er av veldig god kvalitet. Perfekt som gave også?! 

Maya Water Facial Mist har jeg jo skrevet om før, veldig kjekt at den finnes i så liten størrelse også. Tar ingen plass, og det er så deilig og forfriskende å ta seg en liten "dusj" her og der. 

Eyedews har jeg alltid i kjøleskapet - og i veska. De hører vel egentlig ikke hjemme i kjøleskapet, men jeg elsker når de er ekstra kalde. Hvis det er veldig få mennesker på toget hender det at jeg unner meg en liten runde med eyedews - noen ganger trengs det virkelig. Uunnværlig når man er sliten, trøtt, har vondt i hodet, er fyllesyk etc. Nå for tiden bruker jeg den med kokosnøtt, elsker den!

Styling Soft Spray fra GB har jeg hjemme på badet også, men denne størrelsen er perfekt for veska både på skolen og på byen. 

Kos dere, og husk at dere kan bruke rabttkoden på hva dere vil inne på Makestyle :-) 

ARE YOU F SERIOUS

Jeg klappet og tenkte "yes" da det ble kjent at det skulle strammes inn hva angår skattelistene som underholdningskanal. Jeg har vokst opp med at venner og bekjente nærmest har gnidd seg i hendene hver gang det er den tiden på året. Den tiden på året hvor vi kan se hva alle tjener. Hvem tjener mye, hvem tjener lite? Hvem har utgitt seg for å tjene mer enn hva som faktisk er sant? Hvem har fattige foreldre? Tjener jeg mer enn naboen? Hvem er rikest i landet her? Hvor mye tjener egentlig han jeg var på date med, er han verdt å satse videre på?

Selv kunne jeg ikke gitt mer blaffen i hva folk tjener. Jeg har aldri giddet å snoke på skattelistene. Det er ikke hva du har som spiller noen rolle, men hvem du er og bla bla bla. 

Men nok svada, jeg er bare utrolig forbanna over at min inntekt skulle havne på forsiden av alle landets nettaviser i dag. Eller, alle vet jeg ikke, for jeg orker ikke engang lese artikler hvor folk mener ditt og datt om bloggere og vår inntekt. Poenget mitt er at fra i år skulle det være mulig å se hvem som har søkt på deg i skattelistene. Det skulle ikke være fritt villt. og mine opplysninger ligger ikke bare offentlig, de ligger på noen av landets mest leste aviser, trykkes opp i trynet på folk som kanskje ikke ville snoket på meg i utgangspunktet. Jeg håper det blir forbudt... 

PS. Følg med på bloggen senere, da offentliggjør jeg listen over navn som har søkt på meg på skattelistene.


Det var dagens sure oppstøt fra meg. ENDELIG er det helg ♥ 

Det betyr at jeg endelig får tid til å gjøre litt annet enn å stå opp, pendle, jobbe med eksamen, pendle igjen og sove. I dag hadde jeg på vekkeklokken ganske tidlig, helt utrolig at jeg har begynt å se på tid som luksus. Så bar det på trening, før jeg hentet pakker på posten og sykkel på verksted. HAHA. Nå driver jeg med sånn oppramsing som er grunnen til at jeg nesten aldri orker å lese andre blogger. MEN. I dag er en STOR dag, for jeg får nytt barndomshjem. Mamma og pappa sin leilighet står ferdig bygget i dag, og de flytter rett inn. Jeg er så spent på å se den!! 

Tenkte jeg kunne dele "treningsprogrammet" mitt med dere. Etter at jeg var i New York og løp marathon, fikk jeg helt avsmak fra alt som hadde med løping og gjøre. Kanskje fordi jeg nesten ødela bena mine, og fikk beinhinnebetennelse bare av å se på et par joggesko, haha. 

Så nå for tre uker siden begynte jeg på et nybegynner-program som jeg fant på nett. Det er utviklet av Løplabbet, så det har jeg full tillit til. Det beste er at det er  enkelt, det frister nesten litt å hoppe over de første ukene fordi det er så lett. Men det er altså veldig viktig at man ikke hopper over noe. Programmet går over 12 uker, og når man er ferdig skal man være i ganske god løpeform. Programmet ligger her hvis dere er keen. 

Ha en fin dag, vi blogges senere :-)

FROKOST MED HÅR PÅ

God morgen!Rett etter at jeg tok dette webcam-bildet, sklei den nybakte brødskiva mi ned i sofaen som ikke har vært støvsugd på et par uker, og surret seg inn i lange, lyse hår på rekordtid. Den 5-sekunders regelen kan dere ha for dere selv, dagens frokostklubb er avlyst. 

I går satt jeg på skolen til klokken nesten var ni på kvelden, og klokka var godt på vei til å bli elleve før jeg var hjemme og ute av dusjen. Så stod jeg der da, og tenkte, hva skal jeg blogge om nå? Ikke et eneste bilde tatt, ikke en eneste interessant observasjon gjort ? sånn bortsett fra det faglige på forelesningene, da.

Jeg innser at jeg må bli enda mer strukturert om jeg skal få denne bloggreia til å funke ved siden av fulltidsstudier. Jeg gidder ikke å studere bare litt. Skal jeg studere, skal jeg gå all in. Men hvis jeg måtte velge mellom bloggen og studiene? Enhver arbeidsgiver ville snudd seg i graven.

Ville bare innom og si hei før dagen starter og aldri slutter, håper alle får en fin dag :-) 

Jeg sitter på toget og skjønner jo nå at jeg ikke får postet dette innlegget herifra. NSB stod visst ikke først i køen da behovet for raskt internett ble delt ut. Skrevet tidlig, postet sent ? hvis dere skjønner.

NATTASANG OG HØSTPRAT

God kveld fra sengen ♥

Først og fremst; her er en liten nattasang til de som måtte trenge det, jeg har hørt på denne non stop den siste uken, etter at en venninne tipset om den. 

Jeg har ikke gjort så mye annet enn å jobbe med eksamen og vaske leilighet i dag, så det tror jeg ikke at jeg gidder å skvise ut tre lamme avsnitt om. 

Kjenner at kreativiteten har nådd bunnen nå, i forhold til bloggen. Selv om jeg er veldig forelsket i høsten, så er det visst en del av hjernen min som ikke er så glad i den. Helt siden jeg var liten har jeg blitt vinterdeprimert på denne tiden av året, det er akkurat som en knapp som skrur seg på fra den ene dagen til den andre, og hjernen bare;  skal alt bli litt kjipere og mørkere. Det er rart hvordan man egentlig kan ha det bra og være glad, og så får man den tomme, triste følelsen som legger seg som et slør over alt. For bortsett fra stress og at tiden ikke helt strekker til, så har jeg det virkelig bra. Bare den mørke høsten som gir meg skylapper, og gjør meg litt tregere i toppen enn vanlig. Men det går vel snart over, håper jeg. Bare en måned igjen til Sri Lanka nå, så jeg får suge til meg all solen jeg klarer der :-) 

Nattinatt! 

DRAMAQUEEN MED KJØREANGST

Nå kom jeg nettopp inn fra en løpetur, men drit i det, poenget med dette innlegget er ikke at jeg skal skryte av at jeg nok en gang er blitt midlertidig sporty. Saken er at jeg nesten ikke turte å gå ut døra, pågrunn av en parkering jeg gjorde i går. Jeg har egen parkeringsplass, skjønner dere. Og det hadde jo vært fint, om jeg bare hadde greid å bruke den. 

Forrige uke hadde jeg en skikkelig dålig kjøretur. Mamma, pappa og jeg skulle på kino for å se Gone Girl, og jeg holdt på å drepe tre fjerdedeler av familien min - og enda verre; kræsje pappa sin bil. Det var dårlig stemning i tre dager, og jeg fikk selvfølgelig kjøreangst.

Det finnes så mange drittfolk som mener at man må møte sin frykt og kurere angsten på det viset. Selv liker jeg å unngå det jeg er redd for, men okei. Jeg skjønner jo at jeg må kjøre bil igjen. Jeg holdt ikke på å drepe familien min sånn bokstavelig talt, jeg bare klomset litt rundt i trafikken. Det føles bare så innmari mye verre enn det er når man har eksperten over alle eksperter (pappa) ved siden av seg, og han sitter med damp ut av ørene fordi han blir så sinna. 

Hvertfall, da, så har jeg vært så "heldig" og få låne bil av en venninne hele helgen. Så nå skal det kjøres og kjøres og kjøres til jeg blir varm i trøya igjen. Problemet er bare at jeg ikke tør å gå ut og sette meg i bilen, for hvis jeg skrur den på nå så kommer den til å humpe inn i naboens bil. Det er jeg helt sikker på. Jeg har nesten parkert på tvers over luka mi. 

Til og med for den ræva parkeringen der, trengte jeg veiledning. Så nå har mor og far et lite album, Idas parkering steg for steg. Herregud, noen ganger frister det å gi opp. 
TGIF

Lagde meg en liten fredagssmoothie etter trening i dag, og fy så god den ble. Sluttet helt å lage smoothie etter at jeg snublet over en artikkel som het "feit av frukt", men jeg begynner å komme over den nå. Haha.

Oppskriften er enklere enn enkel:

♥ 50/50 med frosne bringebær og blåbær
♥ Goji Berry juice fra The Berry Company

"Krydre" gjerne med litt acai-pulver hvis du har, yum yum. Denne smoothien reddet livet mitt da jeg pladasket ned i sofaen etter lidelsen på treningssenteret. Fysj. Haha, læreren min i markedsføring sier "fysj" hver gang noen rekker opp hånda og sier et eller annet om blogg. Han føler tydeligvis det samme for blogging som jeg føler for treningssentere.


Fredag er som regel family night for min del. Så nå er jeg hos mormor og morfar med mamma og pappa, og pappa står på kjøkkenet og lager noe som lukter dritgodt. Så her ligger jeg, med tøfler og pledd og sulter i hjel

Ha en fin fredagskveld!

MAX FACTOR 100 ÅR: 1940-TALLET

Skrevet i samarbeid med Max Factor 

Som dere sikkert husker, har jeg tatt i mot en utfordring fra Max Factor. De har 100 års jubileum i år, og det feires ved å hylle ikoniske looks opp gjennom tidene. Nå i oktober er det 1940-tallet som står på menyen, og det med Marilyn Monroe i spissen. 

Her er mitt forsøk på å skape looken. Make up looken vel å merke, håret måtte jeg bare gi opp for jeg har jo hår ned til korsryggen nå, haha! 

Jeg elsker jo å gå med røde lepper når jeg skal ut, så det var egentlig ikke så fremmed for meg. Kremøyenskyggene som hører til looken var overraskende enkle å påføre, det var noe helt nytt for meg. Ellers tror jeg favorittene mine for dette innlegget må være denne foundationen og denne maskaraen. Førstnevnte har rikelig med fuktighet, er lett å påføre og sitter hele dagen, mens sistnevnte har en børste som sørger for at man ikke får klumper. Jeg våget meg på litt maskara selv om jeg har vippeextensions, det må være lov en sjelden gang. Alle produktene som er brukt finnes her hvis noen er interessert :-) 

Nå er jo dette en konkurranse mellom to andre bloggere og meg, og det er meningen at vi skal få leserne våre til å stemme på oss. Det har seg sånn at de to andre jentene har mye bedre bilder enn meg, men den bloggeren som vinner får som premie å dele ut masse makeup til sine lesere. Så hvis dere vil at jeg skal dele ut fine premier til dere, stem på meg HER ♥ 

Ps. Du trenger ikke fylle inn noe som helst, bare trykk på "stem" knappen under mitt bilde!

ER DETTE SKJULT KAMERA?

Ok, jeg ble nettopp straffet heftig for innlegget mitt om andre togpassasjerer. Tenkte seriøst tanken; er dette skjult kamera? Og tanken på et skjult kamera var det eneste som hindret meg i å reise meg og gå min vei.

 

Lang historie kort: gigantisk, ILLELUKTENDE mann setter seg ved siden av meg. Han fyller halve setet mitt også, og plasserer spissen på gåstaven sin på skoen min med et smil. Jeg kan ikke beskrive stanken hans, men se for deg en blanding av gammelt piss, promp og råtten fisk. Jeg kjente at brekningsrefleksene begynte å jobbe med en gang, men jeg rakk ikke å tenke mer på det, for dette mennesket ville selvfølgelig HÅNDHILSE og skravle med en ånde du ikke har kjent maken til. Da ha krevde å få vite hvilken skole jeg går på, klarte jeg heldigvis å legge lokk på snille-Ida og si at nå kom jeg til å sette musikk på ørene. Resten av togturen satt han og gjespet høylytt, du vet, sånn; gjeeeesp, og så blåser han så kraftig ut at håret mitt beveger på seg. Nå gikk han heldigvis av toget, og jeg skal løpe og kjøpe meg en antibac før forelesning.

 

Shit, jeg må ha dårlig karma. Ønsker alle en fin dag, puss puss!

Q&A - BILLAPPEN

For ordens skyld: jeg har hatt et samarbeid med bidragsyter i dette innlegget

Det har ikke sunket helt inn at jeg har fått lappen enda. Nå og da spør mamma og pappa om ikke jeg vil låne bilen og kjøre meg en tur, og da blir jeg helt stiv av skrekk og bare; HÆ, men jeg kan jo ikke kjøre bil??!! Ikke alene??? Men jeg kan jo det. Det er faktisk lite som er mer befriende enn å sette seg i bilen og bare kjøre, med fin musikk og synge av full hals helt alene. 

Som dere garantert har fått det med dere, fikk jeg sponset intensivkurs av Sande Trafikkskole som hadde lest på bloggen at jeg hadde så lyst å ta automatlappen. Jeg sendte alle spørsmålene deres videre til dem, og de har hjulpet meg med en del av svarene. For jeg har jo bare tatt lappen én gang og er ikke noen ekspert. Håper svarene kan være til hjelp for noen ♥

Hvordan kommer man egentlig i gang med kjøretimer? Jeg har ekstrem telefonangst, og bare tanken på å skulle ringe en kjøreskole for å bestille time gjør meg gæærn, haha! Hva skal man liksom si?? "Hei, kan jeg starte med kjøretimer"? Er det virkelig så enkelt?
Svar fra Ida: Ja, så enkelt er det virkelig :-) Telefonskrekk er ingen spøk, det er ubehagelig når den melder seg. For å gjøre det enda enklere, så kan du kanskje starte med å sende en mail eller SMS?
Svar fra Siv hos Sande Trafikkskole: Vi er tilgjengelig på Facebook, mail og SMS i tillegg til telefon. Hvis du syns det er skummelt å ringe velger du bare et av de andre alternativene. Det aller viktigste er å bestemme seg for at NÅ setter jeg i gang. Det er mange som er usikre på hva de skal si og spørre om når de tar kontakt første gang, men det er akkurat derfor jeg sitter på kontoret. Jeg kan veilede, hjelpe og tipse :-) 

Hva mente du egentlig med at du tok lappen på en uke?
Svar fra Ida: med det mente jeg at jeg gjorde alt det obligatoriske på en uke, i tillegg til å ha kjøretimer den uken. Utenom den uken har jeg selvfølgelig øvelseskjørt, og hatt et par kjøretimer, men etter den uken er du på papiret klar for å ta lappen.
Svar fra Siv hos Sande Trafikkskole:  Intensivkurs er én måte å ta lappen på. Et slikt kurs passer best for de som har kjørt en del fra før, slik at de har godt grunnlag når de starter. Kurset er lagt opp med 10 kjøretimer, og all den obligatoriske opplæringen. Man starter på en mandag og er ferdig kjørt på fredag. Oppkjøringen kommer normalt uken etter. 


Kjørte du opp i Tønsberg? Hva het sensoren din? Jeg skal kjøre opp i Tønsberg snart og lurer sånn på hvordan sensorene er!!
Svar fra Ida: ja, jeg kjørte opp i Tønsberg. Sensoren min het Jarle. Han er en trønder i 50-årene, så har du noe å kjenne han igjen på hvis du får samme. Han spurte meg verken om jeg vllle ha på radio eller prate, noe man alltid hører at man blir spurt om. Han skravet i vei fra første sekund, for å få meg til å glemme at jeg hadde oppkjøring. Veldig snill mann, var heldig med han. 

Hvor mye kostet det i alt å ta lappen? 
Svar fra Ida: intensivkurset koster 19.990,-, teoriprøven koster 540, selve oppkjøringen koster 950 og utstedelse av førerkort koster 250. Så totalpris blir 21.730 kroner. Hvis du trenger flere kjøretimer, kommer jo det også i tillegg. For ordens skyld: jeg hadde jo et samarbeid med Sande Trafikkskole, så jeg fikk intensivkurset gratis av dem hvilket betyr at jeg betaler 10.000 kroner i skatt for det.  

Hvordan var første kjøretur helt alene? 
Svar fra Ida: Fantastisk! Bestemte meg for å invitere meg selv på en kopp te hos Maria, og kjørte opp til henne sent på kvelden. Storkoste meg både på turen til og fra, kanskje fordi det var få andre trafikanter ute! Haha.  

Kan du fortelle grundig litt om kartkjøring? Hva må du gjøre, kjørte du alene, var det vanskelig? Og gjerne om sikkerhetskurs på vei og bane også :)
Svar fra Ida: vet ikke om det gjøres likt på alle kjøreskoler, men vi var to elever i bilen under kartkjøring og sikkerhetskurs. Syns kartkjøring var enklere enn forventet, eleven som satt i baksetet skulle lese kart og gi instrukser. Vi rotet oss bort en del, men det gjør jo ingenting. Vi prøvde også å kjøre selvstendig etter GPS i bilen, det likte jeg bedre. Sikkerhetskurs på bane var kjempegøy, og ingenting å grue seg for. Vi hadde litt teori, før vi kjørte på en oljet veibane, hvor vi fikk inntrykk av bremselengde samt at vi måtte styre unna "elger" og "mennesker". Tror jeg drepte et par pappfigurer den dagen! Har skrevet et eget innlegg om det her


Skal du kjøpe deg egen bil forresten?
Svar fra Ida: hadde egentlig ikke planer om det, men dagen etter at jeg bestod fikk jeg VELDIG lyst på bil. Men jeg må roe meg litt ned og finne ut hva jeg skal først. Hvis jeg blir boende i Tønsberg kjøper jeg nok en bil, men hvis jeg flytter inn til Oslo etter jul for å bo nærmere skolen, så kjøper jeg ikke bil.

Lærte du å kjøre bil først eller gikk du rett på kjøretimer?
Svar fra Ida: jeg tok trafikalt grunnkurs og begynte å øvelseskjøre da jeg var 16. Men jeg var ikke spesielt flink og syns det var pyton å skulle øvelseskjøre, så det dabbet helt av og jeg begynte ikke å øvelseskjøre før jeg fikk mail av Sande Trafikkskole, takk og lov for at de sparket meg i rumpa. For å ta et intensivkurs skal man ha kjørt en god del, men jeg var nesten helt blank. Husker godt den dagen kjørelærer Eirik kom og hentet meg for første gang, og vi skulle kjøre en tur for å kartlegge hvordan jeg lå an. Tror ikke han ble så veldig imponert, jeg kjørte dritsakte og kastet meg nærmest ut i veikanten hver gang det kom en trailer eller buss i motsatt kjøreretning. Gangen etter lurte han på hvor det hadde blitt av Ida han hadde kjørt med forrige gang, for da hadde jeg virkelig forberedt meg mentalt og bestemt meg for å bare være trygg. Så! Svaret er vel at jeg neeesten gikk rett på kjøretimer. 

Kan man bytte lærer hvis man ikke liker sin kjørelærer?
Svar fra Siv hos Sande Trafikkskole: Ja, selvfølgelig. Er man ikke fornøyd; si i fra. Syns man det er flaut å si det til trafikklæreren, så si det heller til kontorpersonalet. Dette ordnes smidig slik at det ikke blir kleint for eleven. 
Svar fra Ida:
Jeg må bare få lov å skryte av Eirik her. Jeg har jo ingen kjørelærer å sammenligne med, men jeg er sikker på at han er Norges triveligste kjørelærer. Vi hadde det så gøy i bilen, og timene fløy så fort. Følte meg alltid trygg, og var ikke redd for å gjøre feil. Etter kommentarfeltet å dømme så er det flere av dere som har vært fornøyd med Eirik også, så han må jeg bare anbefale videre til absolutt alle. 


Hvorfor tok du automatlappen i stedet for manuell?
Svar fra Ida: for å være helt ærlig, fordi det er enklere og jeg gadd ikke lære meg manuell. Jeg kommer aldri til å gidde å kjøre med manuelt gir uansett, og jeg tror ikke det kommer til å bli noen hindring heller. Kan ikke huske sist jeg satt i en bil med manuelt gir.. 

Har du noen motivasjonstips for oss som er redd for å begynne? Selv avventer jeg å begynne og øvelseskjøre fordi jeg er så redd for at noe skal skje, at jeg skader bilen eller andre mennesker. Det er jo et så stort kjøretøy, jeg er så redd for å ikke ha kontroll nok!
Svar fra Siv hos Sande Trafikkskole: Er man redd og synes det er vanskelig å komme i gang, kan det være lurt å bestille en time på en kjøreskole, gjerne med mor/far i baksetet. En super måte for ledsager å se hvordan man kan legge opp øvelseskjøringen på og en fin måte å få en positiv førstegangsopplevelse for eleven på. Et samarbeid mellom hjemmet og trafikkskolen gir billigere førerkort og trygge elever.  
Svar fra Ida: som sagt så var jeg livredd første gangen jeg kjørte, men jeg merket fort at det er jeg som har kontroll. Bilen gjør det du sier at den skal gjøre. Og ellers syns jeg tipset til Siv var bra :-)  

Hvis du skulle få lyst på lappen med manuelt gir senere, hva må du gjennom på nytt da?
Svar fra Siv hos Sande Trafikkskole: Ny oppkjøring, enkelt og greit. Ingen ny opplæring eller kjøretimer, kun en oppkjøring :-)  

Kan du forklare steg for steg hva du må gjennom for å få lappen?
Svar fra Siv hos Sande Trafikkskole: All opplæring starter med et trafikalt grunnkurs. Når du har gjennomført og fått beviset ditt har du lov til å øvelseskjøre privat og på trafikkskole. Så starter man opp med kjøretimer og øvelseskjøring hjemme. Av det obligatoriske du må gjennom er det 2 stk veiledningstimer, sikkerhetskurs på bane, sikkerhetskurs på vei og til slutt kommer oppkjøring. Teorien kan man ta tidligst 6 mnd før man fyller 18 år.


Hvilket kontrollspørsmål fikk du på oppkjøringen?
Svar fra Ida: huff, da var jeg stresset! Jeg fikk kontrollspørsmålet FØR kjøreturen, så jeg var jo et vrak. Men jeg fikk heldigvis to veldig enkle spørsmål. Først måtte jeg kontrollere at nødsignallyset virket, og så måtte jeg forklare i hvilke tilfeller jeg ville brukt det. Alle kontrollspørsmål som er mulig å få på oppkjøringen, finnes her. Det er ikke helt krise om du ikke klarer å svare, men jeg ville pugget litt på alle de spørsmålene. 

Jeg lurer på hvor mange kjøretimer man MÅ ha?
Svar fra Siv hos Sande Trafikkskole: Ingen :-) Det er ingen krav til antall kjøretimer. Men det er samtidig viktig å si at en kjøreskole ikke kan kjøre deg rett på det obligatoriske uten å ha sjekket at du ligger på riktig ferdighetsnivå.  

Hva følte du var viktigst å passe på på oppkjøringen? Hva legger sensor mest vekt på liksom? 
Svar fra Ida: Sensor legger vekt på helheten. Man kan gjøre noen dumme feil uten at du stryker av den grunn, hvis sensor ser at du egentlig kan.  

Kan du dele dine aller beste tips for selve oppkjøringen:
Svar fra Ida: JA! Vis tydelig at du tar hensyn til myke trafikanter. Alt er viktig, men det er VIRKELIG det viktigste. Se i blindsonen når du svinger inn på en vei og når du kjører ut av rundkjøringer, du vet aldri når det kommer en tulling på sykkel eller moped i kjempegøy fart. Jeg valgte også å bemerke mine egne feil underveis. Jeg gjorde noen ganske dumme feil, og ville være sikker på at sensor fikk med seg at jeg vanligvis ikke gjør så dumme ting. Men ikke bli hysterisk og skrik ut, forklar på en rolig måte at "jeg vet at jeg glemte å blinke meg ut der". Hvis du ikke vil kommentere dine egne feil underveis, gjør det for guds skyld når sensor etter kjøreturen spør deg hvordan du syns det gikk. Jeg har hørt om tilfeller hvor det har vippet fra stryk til bestått. 

Hvor mye kostet lappen for deg? 
Svar fra Ida: nå betaler jeg jo ikke alt selv, men alt i alt har jeg betalt 11.700,-.  

Har du noen tips til å lese til teoriprøven?
Svar fra Ida: Det har jeg skrevet et eget innelgg om her

Daaaa tror jeg at Siv og jeg har fått svart på nesten alle spørsmålene dere hadde! Virker som det er veldig mange av mine lesere som snart skal ta lappen, så da er det jo gøy å skrive litt om det. Jeg var i hverfall helt desperat etter å lese om andres erfaringer, selv om det ikke var så lurt å sitte i forumer og lese om oppkjøringer gone bad, kvelden før jeg skulle kjøre opp! 

Jeg er så utrolig takknemlig for at Sande Trafikkskole huket tak i meg og ga meg det sparket i rumpa jeg trengte for å få tatt lappen. Maken til flinke og snille mennesker skal du lete lenge etter, tenk at de har lært meg å kjøre bil. Fått meg til å ta lappen. Sande Trafikkskole har avdeling både i Sande og Holdemstrand med egne kontorer, og kjører opplæring  Sande, Hof, Holmestrand, Horte, Re og Revetal. Så hvis du bor noen av disse stedene,  du velge Sand Trafikkskole. Og det mener jeg med hele mitt hjerte, selv om jeg hadde et samarbeid med dem. 

Tror det sier sitt at de låner ut sin nye Audi A1 gratis i 2-4 dager til elever som har bestått førerprøven sin, samme dag som de har bestått. Flinke lærere = flinke elever, tillit begge veier. De 5 trafikklærerne hos Sande Trafikkskole er håndplukket, og de aller aller beste lærerne. 

ÅÅÅÅÅÅÅ, jeg har lappen ♥ Masse masse masse lykke til, til alle dere som skal ta lappen! 

Det obligatoriske "bestått"-bildet. Til mitt forsvar hadde jeg nettopp grått enorme mengder med snørr og tårer - og ja, så var det tøflene da....

ENDA EN BURSDAGSFEIRING

I går hadde jeg enda en feiring av 24-års dagen min, denne gangen med noen venninner fra klassen jeg gikk i i fjor. De betyr noe helt spesielt for meg, da de gjorde et år som kunne blitt verdens kjipeste til et ganske ålreit et. De er bare de morsomste, snilleste og galeste på denne jord, og vi hadde det så gøy i går. Vi spiste kjempegod tapas, drakk mengder med vin og øl, og skravet hull i både tak og vegger.

Eneste minus ved kvelden er at jeg som vanlig var helt Snapchat obsessed, og våknet opp til fem SMS i dag om at "haha, snap storyen din fra i går var sykt morsom". Alltid festlig å ha lagt ut over 300 sekunder med video! Men herregud, man er bare ung én gang. Puppes Pizza (det er klubben vår) skal definitivt lufte seg igjen snart ♥

PS. Har lagt merke til at  det er en del småbarnsmødre som er hissig på meg etter gårsdagens innlegg om hensynsløse mennesker på tog. To av jentene som var her i går er småbarnsmødre, og guess what. Jeg skal få lov til å LÅNE et barn, være småbarnsmor for en dag. Spennende eksperiment dot com, skal holde dere oppdatert :-) 

DRIT I STILLHET OG KOMFORT

Åh, enda et klageinnlegg på sosiale medier fra en pendler som er sinna på tog, tenker du. Neida. Dette er ikke et klageinnlegg. Jeg innrømmer at jeg har bannet høyt over er par innstilte tog. Fått isbart og stive ledd mens jeg har stått ute i vinterkulda og ventet håpefullt. Fått en urettferdig bot eller to. Blitt hostet på av mang en småbarnsmor som har så fulle hender at det å holde seg for munnen er langt i fra førstepri.

Men det er ikke et klageinnlegg. Jeg bare tenkte på en ting; NSB flotter seg jo med både stillevogn og komfort-vogn. Stillevognen for de som vil ha det stille, bortsett fra at det aldri er stille. Om det ikke er en på 70+ som skriker skranglete inn i en forstørra mobiltelefon, så er det en jævel med tett hue som ligger med hodet bakover og snorker om kapp med verdens mest høylytte snorker. Komfort-vogna har jeg ikke helt skjønt vitsen med. Internett, stikkontakt og ålreite seter er det jo over alt på de nye togene, så å betale 90 kroner ekstra for en avis og en kaffe, ser jeg ikke helt vitsen med. Tipper det finnes mange steder som har bedre kaffe enn NSB, og hvor den heller ikke koster 90 kroner. Avisene leser jeg jo på iPhonen uansett.

Så, ettersom stille- og komfortavdelingen ikke er spesielt imponerende, har jeg kommet opp med forslag til nye vogner som NSB bør vurdere. Vi bare kjører i gang. Eller toger, da:

Spisevogna. Vogna for de som vil spise. Ingenting er som å komme litt uggen, trøtt og gretten på toget klokken 6 om morgenen, og uheldigvis havne ved siden av et frokostmonster. Frokostmonsteret har slått på stortromma, og spandert på seg baguett med egg, reker, majones og en eller annen fremmed lukt. Men det er ikke bare det som suger. Det suger også når man selv vil spise, men ikke tør. Fordi man vet hvor irritert man selv blir når andre gjør det.

Telefonvogna. SERR, hørte du hva han sa til henne? Det er bare HELT SYY -Hæ? ... Hvaaa, du er ikke seriøs nå? Er det muulig, det er det sykeste jeg har HØRT! Når jeg blir tvunget til å sitte og høre på en slik samtale. Tror dere da at jeg klarer å konsentrere meg om artikkelen jeg prøver å oversette, eller tror dere jeg lurer noe inni helvete på hva som er det sykeste hun jenta har hørt. Gutter/menn som skylder penger og krangler i telefonen er også en slager. 


Mammavogna. Det er noe urovekkende med småbarnsmødre, spesielt de som har med seg flere av dem på toget mens barnefaren er på jobb. Det er som om de har så mange bekymringer at det ser ut som de ikke har en eneste en. Oi, der kjørte jeg inni siden på noen med barnevogna, samma det vel! Smerten den personen kjente kan ikke ha vært i nærheten av det jeg kjente under fødselen for et par år siden! Må hoste, jeg! Orker ikke å holde meg for munnen, folk har vel hørt noen hoste før! Kanskje jeg skulle tatt åsså skifta en bleie her i midtgangen? Eller kanskje jeg ikke skal skifte den bleia i det hele tatt, lukter jo ikke SÅ dritt.

Snorkevogna. Siden de som snorker i stillevogna ødelegger for alle andre, syns jeg det bør være en egen vogn for de som snorker. Ikke noe hokus pokus.

Glovogna. Mange kjeder seg på tog. Jeg skjønner det, noen ganger kjeder jeg meg også. Problemet er bare at mange som kjeder seg på tog bruker andre mennesker som underholdning. Og det er faktisk innmari vanskelig å sitte og slappe av når det sitter en person ovenfor deg i 4-seteren og analyserer deg, lurer på hvem du er, hvor du kommer fra, hvor du skal ta toget hen. Hva med en egen vogn hvor de som vil kan sitte og glo på hverandre?

Psyckovogna. Altså, her er det bare å utstyre vogna med tvangstrøyer, beroligende midler og munnkurv. I dag morges stod det en jævel av en tulling med verdens lengste tånegler og skrek om "homofile, innvandrere og søsken som likte å knulle hverandre i ræva". Orker ikke engang utdype. 


Neglelakkvogna. De siste to månedene har jeg tenkt at toget egentlig er et perfekt sted å lakke neglene på. Men grunnet lukten, kan jeg selvfølgelig ikke det. Det ville bare vært toppen av frekkhet. Egen lakkevogn, anyone?

Fremmedvogna. Det finnes to type mennesker her i verden. De som elsker å prate med fremmede, og de som ikke gjør det. Med få unntak, så liker ikke jeg at fremmede på toget begynner å prate med meg. Det koster meg alt for mye. Og jeg SER dem med en gang. De går gjennom ild og vann for å møte blikket ditt, og når de har fanget deg, sier de et eller annet jovialt som tvinger deg til å le, smile og svare noe jovialt tilbake. Stemmer for en egen vogn til de som vil bli kjent med fremmede!

Alenevogna. Jeg skal ærlig innrømme at jeg på slitne dager setter veska i setet ved siden av meg, og ber en stille bønn for at nye passasjerer skal spare seg for en "er det ledig her?" og gå videre. Hvis de spør, så smiler jeg selvfølgelig overdrevent og oppfører meg som om veska havnet i setet i et utilregnelig øyeblikk. Men... Noen dager vil man bare være alene, til og med på offentlig transport. Hva med en vogn hvor alle setene står alene? Ett og ett sete? 

Ønsker du deg en av disse vognene? Eller har du forslag til andre vogner som NSB burde ta stilling til? 

SOFAKROKEN KALLER

Jeg har ikke støvsugd på over en uke, i dag drakk jeg av vannflasken til hun som satt ved siden av meg i forelesningen, for så å sovne både på toget hjem og i middagsselskap. Bra det endelig er helg, med andre ord! Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å gå på butikken og kjøpe sjokolade, drasse dyna opp i sofaen og gjøre meg klar for TV-kveld. Så nå glor jeg på Masterchef som egentlig bryr meg midt bak, mens jeg venter på Torsdag Kveld fra Nydalen. Skal støvsuge i morgen, altså! Men akkurat nå er det bare TV, sjokolade og tente lys som gjelder. 

Før jeg sovnet på toget hjem i dag, skrev jeg et aldri så lite pendler-innlegg til dere, haha. Skal bare lese gjennom det en gang og se om det var så festlig som jeg syns i halvsøvne, så poster jeg det sikkert senere. Ønsker alle en fin torsdagskveld ♥