EN ORDENTLIG FRIHELG

Jeg har tatt meg skikkelig fri fra alt i helgen, jeg. Skole, eksamen, blogging, mails. Alt utenom husarbeid har jeg tatt meg fri fra. På én måte er det veldig deilig, på en annen måte blir jeg veldig rastløs når jeg sitter og "slapper av", fordi det er så mye jeg skulle gjort. Men hva skal man si. Heller en C på eksamen enn en C i livskvalitet. HAHA. Kan det please være vårt nye livsmotto, folkens? 

I går startet jeg helgen med en treningsøkt, og det var så tungt og vondt at jeg holdt på å svime av hvert tiende minutt. Så det kunne ikke passet bedre med en skikkelig jentekveld etterpå. Naddis kom til meg, vi bestilte takeaway fra Dinner, drakk rødvin, spiste godteri og potetgull, så på TV, lekte med Snapchat og snakket om livet. Det er sånne kvelder som er helg ♥
I kveld venter nok en jentekveld, med Thea. Det blir ikke noen vill Halloween-feiring på oss, tenker vi skal kle oss ut som latsabber, med pysjamas og dott i håret. Håper alle har en fin helg :-)

CA VOKSEN: MIN ØKONOMISKE UVANE

Annonse

Husker dere at jeg snakket om at jeg skulle filme til noe greier for noen uker siden? Det var fordi jeg er blitt med i #CaVoksen-kampanjen til Nordea.

Når man har en travel hverdag med studier, jobb og fritid i tillegg, er det ikke alltid så lett å leve økonomisk. Jeg føler meg som et veldig godt eksempel på det, og kan ikke skryte av at jeg er den mest fornuftige med pengebruken. På den ene siden er jeg flink; jeg har orden på økonomien og betaler gjerne regningene mine år og dag før de forfaller. Dessuten er jeg blitt ganske flink til å spare, og jeg setter alltid opp budsjett for hvor pengene skal når de kommer inn. Men på den andre siden gjelder ikke dette forbruket mitt i hverdagen. På det området er jeg nemlig ganske håpløs. I stedet for å tenke at jeg kunne spart mer, sløser jeg det som er til overs med den beste samvittighet. Smoothier. Juicer. Salater. Wraps. Snus. Klær. Sko. Restaurantbesøk. Dyr trening. Dyr husleie. Det går rett og slett mye penger til ting som kunne vært mye billigere, hvis jeg bare hadde giddet å bruke litt mer krefter på det. 

For små endringer i hverdagen kan bidra til noe stort til at man en dag kan kjøpe det man virkelig ønsker seg. Selv har jeg jo lyst til å kjøpe ny leilighet i løpet av de neste 1-2 årene. Jo flinkere jeg er til å spare, desto større og finere blir den leiligheten jeg ender opp i. På #CaVoksen-sidene til Nordea og på Youtube-kanalen deres kan du finne inspirasjon til en hverdag i økonomisk balanse. 

Så, jeg ble altså med på dette prosjektet. Og det gikk ut på at jeg skulle bli cirka voksen, og skjerpe meg litt. Hehe! Jeg skulle velge en av mine økonomiske uvaner, kvitte meg med den, og dokumentere dette med selfiekamera over et par uker. Jeg velger å ikke ha dårlig samvittighet for pengene jeg bruker på å bo og trene for, så derfor valgte jeg ut min MÅ HA-ting, som er juicer og smoothier som jeg ikke lager selv. Jeg pleier å kjøpe juice eller smoothie til sånn cirka hver eneste forelesning, det er blitt en slags "belønning" til meg selv for at jeg er så flink og kommer meg på skolen (ja, riktig....). Èn juice/smoothie koster opp til 80 kroner per stk, så det sier kanskje seg selv at jeg fikk en liten overraskelse da jeg begynte å regne på denne dyre lille uvanen. Sååå, hvis du vil se hvordan det gikk, må du se videoen! Jeg har forresten sluttet å sminke øyenbrynene mine etter at jeg så videoen, så jeg lærte flere ting i løpet av de to ukene... ;-) 
Se videoen min HER hvis du har lyst! :-) 

På #CaVoksen-kanalen til Nordea på Youtube kan du se fem ulike serier, som tar opp ting du kanskje lurer på rundt sparing, lån og økonomi. Her kan du se Martin og Steinars sparetips (kanskje litt mer humor enn sparetips der?). Og her kan du se en serie som heter Spirene, som tar for seg unge gründere som har tatt sjansen og startet sitt eget firma. For å se alle videoene på #CaVoksen-kanalen kan du gå HIT! Kjenner jeg ser veldig fram til å se Kristina sin episode også, hvor hun skal slutte med sin økonomiske uvane, hehe :-) 

Konkurranse♥ 
Å lage kaffe/juice/smoothie hjemme er kjempelurt. Ikke at man aldri skal unne seg noenting, men å kjøpe en kaffe til 45 kroner og en juice til 80 kroner hver dag er jo bare dumt. Så heia det å lage selv! Og i den anledning deler jeg ut 5 termokopper, så du kan ha med deg din egen kaffe eller te på skolebenken i vinter. For å delta må du dele din økonomiske uvane på Instagram, og hashtagge bildet med #CaVoksenKonkurranse. Konkurransen varer i 1 uke :-)
Jeg er kjempenysgjerrig på hva deres økonomiske uvaner er, så delta veldig gjerne i konkurransen. Og fortell meg i kommentarfeltet hvis dere vil :-)

MARERITT OM JUSTIN BIEBER

God morgen! 

Jeg skal straks avgårde på en forelesning i bedriftsøkonomi. I går skjønte jeg noe av det vi gikk gjennom, og gjorde til og med lekser da jeg kom hjem på kvelden. Det er jo helt sykt! Regner med at denne unntakstilstanden har gått over i dag. 

Hallo, jeg hadde et grusomt mareritt i natt. Jeg drømte at hele Tjuvholmen var tatt over av Beliebers med røde øyne og pepperspray-kanoner, det var så mange av dem at det var umulig å komme seg ut av døra. Utover dagen kom den forferdelige nyheten om at Justin Bieber hadde bestemt seg for å flytte inn på The Thief permanent, og nå var det altså han som var "sjef" for bydelen. Hva som ble følgene av det vet jeg ikke, jeg vet bare at det var utrolig skummelt. Haha! Men sånn ellers har jeg ikke noe i mot JB altså, jeg tror bare tanken på tusen høylytte fans rett utenfor døra skremmer meg... 

Kikket faktisk ut av vinduet da jeg våknet i 6-tiden for å forsikre meg om at marerittet ikke var sant. Ingen der! Bare et par måker, og en fyr med et kjipt liv som var ute og jogget. 

Jeg får komme meg avgårde, ha en fin dag så lenge :-) 

JULEFERIEN ER BOOKET


Okey, sååå. Jeg følte meg litt gal i dag. Jeg satt i forelesning og hadde bedriftsøkonomi, og da det nærmet seg pause kjente jeg at jeg virkelig trengte å booke en reise. Jeg har hatt et halvår hvor jeg har gitt meg selv reiseforbud fordi jeg trenger å være på skolen - men nå er det halvåret snart over. Så jeg sendte melding til Kristina, og i løpet av pausen var reisen bestilt. 

Så i slutten av desember reiser vi til Thailand! Nærmere bestemt Phuket. Enda nærmere bestemt Khao Lak. Jeg er så lykkelig over det! Vi bestemte oss for å være storkar (altså, det er et internt uttrykk vi bruker oss mellom) og bare bestille det fineste og beste vi fant, så vi skal boltre oss i luksus i to uker  - og da mener jeg ikke "boltre oss" slik vi gjorde på surfecamp i Sri Lanka. HAHA. Vi passer nok bedre på en solseng med hver vår diet coke balanserende på magen. Men solseng blir nok litt kjedelig to uker i strekk, så det blir selvfølgelig nok av utflukter og spennende opplevelser også. 

Kom nettopp på at jeg har vært i Phuket før - men da var jeg 19 år gammel, dypt ulykkelig - og gjorde ikke så mye annet enn å bestille mat fra room service. 

Har du vært i Khao Lak, og har du noen tips til hva vil burde se/gjøre? 

JEG ER SÅ KJEDELIG AT FOLK SOVNER NÅR DE TENKER PÅ MEG

Akkurat nå er jeg veldig takknemlig for at jeg flyttet til Oslo. For jeg kom nettopp hjem fra skolen, og nå skal jeg legge meg for å rekke en grytidlig forelesning i morgen. Og så er det forelesning og eksamensjobbing resten av dagen, og så hjem og legge seg for å komme seg opp grytidlig dagen etter også. Å pendle i sånne perioder var så kjipt at jeg nesten har fortrengt det. Men! Nå er jeg her, og godt er det. Jeg har sittet på skolen og gjort oppgaver i bedriftsøkonomi i kveld - og for første gang var jeg ikke helt på gråten. Så det er jo en start. Takk Gud for en fantastisk eksamenspartner som tar med seg sjokoladekake og forklarer ting sånn at til og med jeg - treåringen, kan forstå det ♥

Så nå ligger jeg altså her! Elsker å ligge i sengen og kikke ut på alle lysene som speiler seg i vannet, det er noe beroligende over det - selv om en eller annen jævel i nabolaget spiller musikk på en litt for heftig høytaler. Får håpe det gir seg snart, men man kan liksom ikke rope hold kjeft til naboene klokka ni på kvelden ;-) 
En aukustisk versjon av "all of the lights" og et glass rødvin hadde vel vært det riktige å ta seg til nå - men nei. Fornuftigheten råder. Altså, når jeg er ferdig med dette semsteret skal jeg seriøst reise jorden rundt, hoppe i strikk, prøve heroin, tatovere meg på øyeeplet og spille inn en pornofilm. Jeg er så kjedelig for tiden at ingen vil være venn med meg lengre. Tror jeg da, for jeg har ikke rukket å spørre. 

Peace out! 

HJEMMESPA MED VEET: EMBRACE WOMANHOOD

Annonse
Som mange av dere vet, er jeg helt avhengig av mine små hjemmespa- stunder her hjemme for å føle meg vel og ha det bra. Det går like mye på alenetid som på å føle seg fin. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt en venninne si ååh, skulle ønske jeg var mann, det er så sykt stress å være kvinne! Da gjerne med voks i barten eller rouge i øyenbrynet, hehe. Jeg kan være enig på visse punkter, at det kanskje hadde vært enklere å være mann på den overfladiske fronten. Men på en annen side - tenk å gå glipp av alle de øyeblikkene vi kvinner føler oss ekstra fine! Alt fra nyvoksede legger, til å ha klart å legge den perfekte makeupen, til følelsen av en ny kjole og høye hæler man er skikkelig fornøyd med. Det bytter man ikke ut for å slippe et par kleskriser, altså! 

I går kveld hadde jeg hjemmespa for å gjøre meg klar for nok en uke. Etter å ha vært hos frisøren (og fått så fin flette) så jeg ingen grunn til å stanse der. Jeg vokset legger (sorry, men armhulene må denne pingla ta seg av på andre måter), skrubbet hele kroppen, skrubbet leppene som lider i kulda om dagen, og smørte meg inn med oljer. 
Noen tips til hjemmespaet ditt:

♥ Hvis du skal skrubbe deg, gjør det først. Kan bli litt for hardt for huden å skrubbe seg etter at man har vokset eller barbert seg. 
♥ Lag din egen skrubb til kropp eller lepper hvis du ikke har råd til å kjøpe en. Det finnes mange gode oppskrifter på nett! 
♥ Ha kur i håret mens du skrubber, smører og ribber kroppen for hår. Så slipper du å stå i dusjen og vente på at den virker. 
♥ Drikk vann, te og tenn duftlys. 
♥ Skift til rent sengetøy, da får du en perfekt avslutning på hjemmespaet.
Ellers kan jeg virkelig anbefale Veet Spawax, for deg som har lyst å gjøre voksingen hjemme. Det er både tid og penger å spare på det. Man må bare ha en liten dose med mot! Er jo ikke akkurat deilig! Men veldig deilig etterpå, med babymyk hud. For å se hvordan man bruker voksen kan du lese et av mine tidligere innlegg her. Og forresten, jeg har blant observert Spawax på Vita, så den kan hvertfall kjøpes der :-) 

Hvis du ønsker mer informasjon om Veet sine produker og skjønnhetstips generelt, kan du følge dem på Facebook HER

Å STÅ OPP ER IKKE FOR NYBEGYNNERE

OKAY, så det er dritt å stå opp. Og for de fleste av oss kommer det til å være dritt i mange år framover. Helt til vi en vakker dag våkner klokka syv og føler en stor trang for å gå en tur og se på fuglelivet - altså sånn i 70-årene. Heldigvis varer denne smertefulle, trøtte, håpløse følelsen kun i et par minutter. I hvert fall hos meg! For når jeg først får satt meg opp og vendt meg til lyset; ja, da er det faktisk ikke så ille likevel. 

Her er mine tips for en litt mer behagelig og lystig morgenstund: 

♥ Stå opp to timer før du skal ut av døra. Det er seriøst nøkkelen til en god morgen. 
♥ Bytt alarmtone. Den du hører hver eneste dag har lært hjernen din at du befinner deg i en grusom situasjon: du skal stå opp. Så hvorfor ikke vekke seg selv med en ny lyd som ikke forbindes med noe grusomt. 
♥ Ha tøflene og en god morgenkåpe ved sengen din, slik at du holder varmen når du smetter ut av sengen. 
♥ Hopp ut på kjøkkenet og sett på en kaffe. Jeg liker å sette fram kaffekoppen og legge kapselen i maskinen kvelden før. Ikke store greiene, men om morgenen føles det som å ha en butler til tjeneste. 
♥ Ta med deg kaffen tilbake til sengen og drikk den der mens du oppdaterer deg på nyheter og eventuelt leser mails.
Sett på en sang som gjør deg glad, og hopp i dusjen. 
Hvis du er som meg og ikke er så glad i mat om morgenen; kos deg med frisk frukt, en hjemmelaget juice eller litt havregrøt med bær. Det går alltid ned!
Skriv en to do-liste for dagen mens du spiser frokost. Jeg har en egen to do-bok i tillegg til kalenderen min, der jeg skriver ned alt fra små til store ting jeg skal gjøre i løpet av en dag. 
Hva gjør du for å få en bedre morgen? :-) 

PIZZA IN BED

Vi feiret jo lillebror hjemme i helgen, men det er i dag han fyller 21 år. Så siden vi er hverandres eneste familemedlem i denne byen, inviterte jeg han hjem til meg da han var ferdig på jobb i dag. Vet ikke om han hadde forventet seg kake med lys, ballonger og sånt - men det fikk han jo hjemme i helgen, så i dag ble det takeaway pizza, Cola og et par episoder av Hundepatruljen på senga. Aaahh, deilig! Men kanskje ikke den ultimate 21 års-feiringen, så som forventet stakk gjesten ut for å treffe venner litt senere på kvelden. 

Hipp hurra og gratulerer med dagen, Lasse! Veldig stolt av at du sier opp alt her hjemme og flytter til en annen verdensdel for å oppleve litt av hva livet har å by på. Jeg vet du ikke liker at jeg kaller deg Jens August Anker Hansen, men jeg håper altså at du ikke er helt villmann når du kommer tilbake 

PS. Jeg kommer på besøk. Men jeg sjekker inn på hotell, og så kan du besøke meg. Nå sitter jeg i pysjen og har nettopp jobbet meg gjennom en bunke med regninger. Det er bedøk nok for meg, ass. Og med det sier jeg god natt, vi snakkes i morgen dere! Og takk for alle søte og fine kommentarer i det siste. Det er til og med flere som har tilbudt seg å hjelpe meg med eksamen - dét er for vilt 

DET ELDSTE TRIKSET I BOKA?

Nå er jeg tilbake i Oslo igjen! Gikk glipp av dagens forelesning for å kunne besøke frisøren min Ida før jeg dro hjem, og det var virkelig verdt det. Forrige forelesning vi hadde i dette faget lærte vi at det er lurt å gifte seg rik, så jeg følte at jeg kunne gå glipp av dagens. Det er blitt en tradisjon å kjøpe påfyll til vasene mine hver gang jeg kommer hjem fra tur, så i dag handlet jeg like greit blomstene mine på Oslo S. Der har de mye bedre utvalg enn mange steder i byen - klart det må være blomster tilgjengelig til businessmenn som skal hjem til familien og døyve den dårlige samvittigheten.

Jeg har et blomstertriks! I følge en venninne, er dette "det eldste trikset i boka". Selv hadde jeg aldri hørt om det før, så jeg deler det med dere i tilfelle dere heller ikke har fått det med dere. Vi har vel alle slengt noen blomster i en vase, og tenkt at det så jævlig stygt ut? Blomstene har det med å legge seg i feil retning og se ut som en skråning med ugress i stedet for en bukett til 200 kroner.... Og det kan vi jo ikke ha noe av! 

1. SÅ, man trenger: blomster, en vase og teip. Husk å ha vann og eventuell næring i vasen før du setter i gang. 
2. Teip først den ene veien. Jo tettere du teiper, desto mer vil blomstene gjøre som du sier. 
3. Teip så den andre veien, gjerne så tett som mulig her også. Bare pass på at det er plass til at stilken kan komme ned i åpningen!
4. Stikk blomstene inn der du vil ha dem, gjerne litt på skrå. Og det trenger ikke å se helt perfekt ut, poenget er bare at det ikke skal se ut som et pubertalt blomsterbedd. 
Tadaaaa, gjort på et par minutter! Dette kommer jeg til å fortsette å gjøre, det ble SÅ mye bedre enn til vanlig, når jeg gir opp etter å ha vrikket litt rundt på stilkene. Blomster er blomster, liksom! 

NÅR DU BLIR SKIKKELIG FORELSKA I EN SANG


Vakre Adele gjør comeback, og jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker denne sangen. Den river til og med i hjertet på en som ikke har noe hjerte for tiden 

Har du hatt en fin helg? Det har jeg. Med masse familie, og det som hører med. Turer i finværet, masse god mat, småkrangling og kaffebesøk. Ingenting er bedre enn familie, men det er heller ingen som kan gjøre deg mer gæren. Når pappa hører på radio for eksempel - jeg blir så kvalm av radioprating at jeg kan brekke meg når enkelte programmer står på. Og så er det jeg som er unormal og vanskelig?! Aldri.... Hehe. 

Jeg blir i Tønsberg til i morgen, og så må jeg vel komme meg ut av dvalen og tilbake til storbyen. Håper du liker sangen og har en fin kveld :-) 

RABATTKODE PÅ FAVORITTSKJERFENE

Annonse
Jeg skriver om disse skjerfene fra BuyHelse år etter år, og de er like populære hver gang. Senest i stad ble jeg spurt om det snart kommer en rabattkode på dem her på bloggen, og nå som de fleste av oss (?) har vært i boden og funnet fram vinterjakker, Uggs og vanter, er det kanskje tid for at denne rabattkoden faktisk kommer :-) 

Noe av det beste med høsten er å pakke seg inn i store, deilige skjerf. På vinteren er det jo en nødvendighet, men enn så lenge koser jeg meg med at det er høst og at skjerf er deilig. Tar gjerne noen uker til med høst, jeg. Den beste årstiden året har å by på! 

Favorittskjerfene mine er de samme i år som i fjor. De store ( 60 cm x 180 cm) varme skjerfene i 100% ull. Foreløpig har jeg funnet fram det mørkegrå skjerfet, burgunder skjerfet og det lysegrå skjerfet - i tillegg til det kamelfargede skjerfet er de nok høstfavorittene. Passer til alt jeg har på meg til vanlig! Nytt i år er skjerfene uten frynser. Disse er tynnere og kanskje litt "penere", og passer fint på en litt mildere dag. Målene er 55 cm x 190 cm, og de er laget av cashmere, ull, viscose og polyester. På bildene under er skjerfene uten frynser de to øverste, i fargne grå og og jeansblå. Fargen på det sistnevnte er helt nydelig i virkeligheten - men nå er jeg jo en sucker for alt som er blått...
Ullskjerfene minner veldig mye om Acne-skjerfene jeg pleide å kjøpe tilbake i tiden, bare at de er myye billigere. Kunne aldri funnet på å kjøpe et Acne-skjerf igjen. Èn ting er å bruke mye penger på et skjerf som er litt spesielt, men til å være et ensfarget ullskjerf er prisen på disse skjerfene litt mer passende! I tillegg nupper de seg ikke like fort som Acne-skjerfene. Det er i hvertfall min personlige erfaring! Nå snakker jeg altså om ullskjerfene, de skjerfene med cashmere, ull og viscose har jeg ikke testet lenge nok til å si noe om kvaliteten på. Men jeg håper de er like gode! :-) 
Rabattkoden heter "idaskjerf" og er på 60 kroner. Den kan brukes på alle skjerf hos BuyHelse, så gå inn og ta en kikk for de har mange fine farger som ikke er presentert i dette innlegget også. Happy shopping!

KLAR FOR EN HELG I FRED OG RO

Gir du noen gang deg selv en high five for å ha kommet deg gjennom en hard, trøtt og kjedelig uke? Det gjorde jeg i går. Jeg var så glad for at hverdagen var over at jeg nesten ikke kunne komme meg raskt nok hjem til mamma og pappa i Tønsberg. Klar for fred og ro, hjemmelaget mat, bare kose meg med de som betyr mest. Foreldrene mine har vært på ferie, og jeg har ikke sett dem på nesten en måned. Så akkurat denne helgen, ville jeg valgt Tønsberg over Maldivene altså! 

I det siste har jeg følt at livet mitt er litt halvveis. På den måten at jeg driver med blogg og studier, og at begge deler bare blir gjort 50%. Jeg hater å gjøre ting halvveis, det er bare ikke meg. Begge deler krever egentlig fulltid, så det plager meg en del at jeg ikke gjør noen av delene bra nok. Nå som studiene er kjedelig og gir meg så lite har jeg seriøst lyst til å kaste sekken i søpla og brenne bøkene mine - det føles som en vits å sitte i forelesninger når den som foreleser går så raskt gjennom ting at det kunne vært presentert bedre i en Youtube-snutt på 15 minutter. Og så bare tegner du et dekningsdiagram for en envareproduksjon med VK-kurve, blablablabla, enkelt og greit, vips ferdig, håper alle rakk å finne fram penalet sitt. 

Med andre ord; det er greit å komme hjem og bli minnet på hvor heldig jeg er som kan ta en bachelor samtidig som jeg på en måte jobber fullt. For å sitere en bloggkollega; å blogge er kanskje ikke en jobb, men det er jævlig mye jobb. 

Snart bare ett og et halvt år igjen. Og jeg kødder ikke, da... Da skal det bli alt for fint å være meg. 
Kan jeg legge inn en liten kontaktannonse her? Søker en privatlærer i bedriftsøkonomi! Du må ha gått på CK de siste to-tre årene, og jobben er så klart betalt. Du må være tålmodig, strukturert og ikke en plagsom dritt. Åh, jeg hater matte. 

Men, nå er jeg hjemme og skal ikke tenke på skole før jeg skal lese litt i morgen kveld! I dag kommer hele familien hit, vi skal feire lillebror som fyller 21 år på mandag! Store, lille lillebror. 

HOTLINE BLING


Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har hørt på denne sangen i hele dag og den gjør meg i godt humør. Og så blir jeg litt klein av dansingen til Drake....? Hehe. 

Her sitter jeg med håndkle på hodet og lurer på hvordan jeg skal klare å komme meg opp klokken 6 i morgen tidlig. Jeg har vært på en sen treningsøkt, og jeg blir jo  gira etter trening. Kjennes ut som jeg har drukket både kaffe og redbull, kunne sikkert vasket hele leiligheten og gjort ferdig en eksamen med denne energien. Nei, å trene så sent er tydligvis ikke noe for meg. 

Vi snakkes i morgen, godnatta 

EN LITEN TIME OUT

Billettkontroll i dag og! Føler at jeg tjener penger hver gang. T-tching! Og tror dere ikke det var den samme gjengen som angrep 54 Aker Brygge-bussen. HAHA!

I dag er jeg så glad og takknemlig, fordi jeg verken skal på skolen eller jobbe med eksamen. Rett og slett en no study-dag. Jeg hater å være student nå. Å bekymre seg for om man i det hele tatt kommer til å bestå et semester er ikke en god følelse. 

Jeg har vært rundt i byen og gjort ærender i dag, og nå skal jeg snart sette i gang og jobbe litt. Men enn så lenge sitter jeg her og spiser en crossaint med sjokolade, og drikker en kaffe. SÅ deilig, å bare kunne sitte her og drømme seg bort. Drømmer meg bort til Mexico, Thailand, Hawaii.... Med å drømme meg bort mener jeg selvfølgelig at jeg sitter og teaser "bestill"-knappen, jeg tror jeg må dra på ferie snart. Sånn cirka rett etter jul. Er det trygt å dra til Mexico? Spør for en venn. 
Det som er litt morsomt er at jeg egentlig ikke liker croissant. Croissanter tar meg tilbake til alle roadtripene til Frankrike jeg var med på som liten, og det var alltid croissant til frokost før vi pakket sammen teltet, kastet oss i bilen og kjørte videre i en steikvarm bil. Men da jeg var i Dubai sist og bodde på Fairmont, hadde de bare verdens diggeste croissanter med sjokolade i frokostbuffeten. Det samme hadde de da jeg var på Bali. Så nå craver jeg plutselig det hver gang jeg tenker på å reise på ferie. Nam nam! 

WHAT'S ON MY IPHONE

Det er flere lesere som har ønsket seg et "Whats on my iPhone"-innlegg fra meg, så da lager jeg selvfølgelig det. Selv om jeg ikke har så mye spennende på den, akkurat. Men her er i hvert fall appene jeg bruker mest. alt annet rot har jeg gjemt i mapper på andre sider, fordi jeg sjeldent eller aldri bruker dem. Kalenderen ligger på førstesiden for ingen grunn, jeg er stor motstander av å legge hverdagens orden og struktur i hendene på teknologi. Jeg er helt avhengig av dayplanner-boken min, og skriver opp hver minste ting jeg skal gjøre. Uten den hadde jeg nok bare gått rundt og klødd meg i hodet!
Disse appene bruker jeg mest:
♥ Facebook: no shit sherlock, trenger vel ingen nærmere forklaring. 
♥ Whatsapp: bruker jeg til å gruppechatte med venninnegjengen, vi har egne chatter med forskjellige temaer. Én gang opprettet vi en egen gruppe for syting og kjærlighetssorg, så kan man jo velge om man vil få det med seg, haha! 
♥ Vipps: snylting er det verste jeg vet, og jeg liker ikke at andre betaler for meg heller. Men noen ganger er det bare enklere at én betaler eller bestiller, og det er jo helt fantastisk å kunne sende over pengene på to sekunder. 
♥ Olympus share: dette er selvutløser-appen til kameraet mitt, man kan se seg selv på iPhonen før man trykker på knappen - ganske så praktisk når man ikke har fotograf tilgjengelig!
♥ Snapchat: add meg på "idawulff" hvis du vil! 
♥ Spotify: kunne ikke levd uten! Man kan også bruke iPhonen som fjernkontroll hvis man spiller av Spotify andre steder. Lenge leve latskapen! 
♥ TimeEdit og den som heter "Favoritter": er timeplanen og eksamensplanen min. Liker å ha det lett tilgjengelig, i tilfelle noe skal dobbeltsjekkes... 
♥ Instagram: så klart! Følg meg på "Idawu" hvis du vil. 
♥ ABM/ A Beautiful Mess: appen hvor jeg redigerer størrelsen på Instagram-bildene mine. Vet at man på en måte kan gjøre det i Instagram, men jeg foretrekker likevel ABM. Filterne velger jeg dog inne på Instagram. 
I tillegg liker jeg som du kan se på det øverste bildet å ha nettaviser jeg leser lett tilgjengelig. Det du gjør for å lage en slik mappe, er å gå inn på nettavisen du vil ha på hjem-skjermen, trykke på den lille pilen nederst på siden og velge "legg til på hjem-skjerm". Da kommer den opp på iPhonen som en egen "app" :-) 

Hvilke apper er du helt avhengig av? 

MAN KAN IKKE VÆRE FLINK TIL ALT

Er det noe jeg er skikkelig dårlig på, så er det å være skikkelig dårlig på noe. Jeg elsker å lære nye ting, vri hjernen for å forstå hvordan og hvorfor alt mulig. Men det er det noe jeg verken har interesse eller anlegg for å lære meg hvordan funker, så er det den tekniske avdelingen i en husstand. Tidligere i livet har jeg som regel hatt pappa, en kjæreste eller en annen slave til å fikse slikt for meg. Men denne gangen hadde jeg bare meg selv, da jeg flyttet inn i ny leilighet og skulle fikse TV og Internett. 

Å bestille en TV på nettet var greit nok. Den minste og den fineste, takk. Å bestille nett var også overkommelig. Et skikkelig raskt og bra bredbånd, takk. Nå har jeg bodd her i snart to måneder, og fram til i dag har jeg verken hatt TV-kanaler eller det bra internettet jeg betaler for. Bare sånn drittnett som er inkludert i husleien, og som gjør at det tar tre timer å se en episode Kardashians. 

Jeg har prøvd et par ganger. Tatt meg sammen og tenkt at okei, nå skal jeg bare fikse dette. Lese bruksanvisninger. Ringe kundeservice. Skru av og på. Prøve ledningene i forskjellige hull. Men det har bare ikke funket. Jeg føler at det hele blir et eneste stort kaos av ledninger og forkortelser, og plutselig sitter jeg der på stuegulvet og griner fordi jeg blir så sur på meg selv. 

Er det noen som kjenner seg igjen, eller er jeg den eneste som er SÅ håpløs?! 

Uansett, i kveld har min kjære lillebror vært på besøk. Han ringte til kundeservice (når jeg ringer får jeg bare beskjed om at jeg er et umulig tilfelle som ikke aner hva jeg prater om, og at jeg må bestille service som kan komme på døra og fikse alt sammen for meg) og det kom fram at det tross alt var leverandøren som hadde gjort en feil. NÅ HAR JEG TV-KANALER OG BRA INTERNETT! Det føles som jul og bursdag, virkelig. 

Da gjenstår det vel bare å si; god jul og gratulerer med dagen til meg!

TJEN PENGER OG VINN GAVEKORT

AnnonseNå har jeg vært medlem at StartShop i litt over en måned, og har allerede klart å tjene over 500 kroner ved å bruke Startshop når jeg shopper på nettet. På Startshop får jeg nemlig en bonus hver gang jeg handler i nettbutikker som de samarbeider med, som for eksempel Nelly, Zalando, Blush, SAS, Get Inspired, Sportamore, Room21 og så videre. 

Det som er så deilig, er at man også får bonus når man handler på salg! Jeg kjøpte en helt nydelig kåpe fra Dagmar på halv pris, hos Nelly og til og med det fikk jeg bonus for hos Startshop! Nelly har jo høstsalg nå, så i tillegg til å gjøre et godt kjøå der, får du 7% bonus hos Startshop. 

Og det stopper ikke der. I tillegg til bonus og bonus på salgskupp, har Startshop ofte egne rabattkoder til nettbutikkene. Nå har de for eksempel en kode som gir deg 10% rabatt hos Zalando. Bruker du rabattkoden, får du både 10% rabatt på det du kjøper og 6% bonus på Startshop-kontoen din. Pengene du sparer opp der kan du enten veksle i gavekort, eller få som penger rett inn på konto. 

Å spare penger på noe man likevel har tenkt å kjøpe, er jo helt supert. Nesten dumt å ikke gjøre det. Det er helt gratis å være medlem på Startshop, og nye medlemmer får dessuten dobbel bonus de 48 første timene etter at de har registrert seg. Det er veldig enkelt å bli medlem også, alt du trenger å gjøre er å skrive inn E-posten din og velge et passord - eller du kan registrere deg med Facebook. Så klikker du på nettbutikken du vil handle i inne hos Startshop, og handler på vanlig måte. Eneste forskjell er at du får noen av pengene tilbake. 
Du kan registrere deg HER! :-) 

Her er en smørbrød-liste over hvordan du kommer i gang: 
♥  1. Registrer deg på Startshop. Det er gratis og tar 10 sekunder.
♥  2. Velg nettbutikk, og handle på vanlig måte. Kjøpet vil automatisk bli registrert på din Startshop-konto. 
♥  3. Etter at kjøpet er bekreftet, vil du motta cashback-poeng i bonus. Disse poengene kan du overføre til din bankkonto når du selv ønsker det. 1 cashback-poeng= 1 krone. 

Enklere kan det nesten ikke bli! I tillegg til å minne dere om at Startshop eksisterer, får jeg lov til å dele ut et gavekort til en av dere! Det var jo så populært forrige gang, så da kjører vi på igjen. Denne tradisjonen liker jeg veldig godt, hehe :-) 

♥  VINN GAVEKORT PÅ 1000 KRONER: 
For å delta i konkurransen må du 1. Registrere deg på Startshop.no. 2. Skrive i kommentarfeltet under dette innlegget om du ønsker gavekort fra Nelly eller Zalando. Jeg trekker ut en heldig vinner neste tirsdag, LYKKE TIL!!  

 

 

NEI, JEG SNIKER IKKE I DAG HELLER

Jeg blir så SYKT fornøyd når jeg blir stoppet i billettkontroll på bussen. For det første har jeg aldri turt å ta en eneste gratis buss, trikk eller T bane-tur, og det er litt hyggelig å av og til kunne vise fram billetten man faktisk har betalt for. For det andre elsker jeg skuffelsen i øynene på kontrolløren som ikke kan gi meg bot og en lærepenge foran resten av passasjerene. 

Da jeg skulle ta bussen hjem fra skolen nå nettopp, stod jeg på holdeplassen og ventet sammen med tre kontrollører. En smågira gjeng som var klare for å angripe fattige studenter, gjerrige rikinger og andre som av andre grunner kunne finne på å snike til seg en gratis tur på bussen. Bussen som heter "54 Aker Brygge" kom, og en av kontrollørene spør; skal vi ta den eller?! Svaret til en av de andre fikk meg til å sprute ut i en lydløs latter; åløøøøø da, JA! På en måte som fikk meg til å tenke at A) enten er det en haug med rike, gjerrige jævler som bor på Aker Brygge og sniker på bussen så ofte de makter, eller B) så er det så dyrt å spise på brygga at folk sparer inn på bussbilletten på veien dit. Jeg var uansett veldig fornøyd da jeg kunne vise fram både billett og studentbevis. Hah, ta den du, din...Billettkontrollør! 
Og her ligger jeg nå. Jeg kan ikke beskrive med ord hvor sliten jeg er, både beina mine og hjernen min har løpt rundt siden syv i dag morges. Jeg vurderte å ringe til mamma og sutre, men så bestemte jeg meg for å være en normal voksen og droppet det. Jeg gleder meg som en lykkelig gris til denne uka er over, jeg har rett og slett tatt på meg for mye på alle kanter. Eller egentlig ikke, men studiene får meg til å føle det. Det var en liten trøst å få høre at semesteret jeg har nå er det verste i løpet av hele studiet - så herifra kan det bare gå én vei. Og den veien er da så klart: et enklere liv. 

Hilsen en livsnyter som opplever hodebry. 

NÅR BRANNALARMEN GÅR ETTER LEGGETID

I går kveld la jeg meg før klokka åtte. Følte meg skikkelig smart som hadde avlyst planene for kvelden, slik at jeg skulle få meg en god natts søvn. Jeg hadde renset ansiktet, pusset tenner, flettet sovefletta, og tatt på meg en ufyselig pysjamas hvor overdel og underdel ikke matchet for en dollar. Men hvem bryr seg liksom, jeg skulle jo bare sove. Alene. Og lenge. Fantastisk. 

I det jeg la meg under dyna og vurderte om jeg skulle orke å se Jakten på kjærligheten, begynte det å ule. Altså ULE. Først lurte jeg på om det var blitt krig, men jeg skjønte fort at det var en moderne og veldig effektiv brannalarm. Skulle jeg skrevet en anbefaling av den på bloggen, ville jeg kanskje skrevet at den var litt vel høy, jeg klarte jo ikke engang høre mine egne tanker. Og hvis det brenner og man skal komme seg ut, er det kanskje en smule viktig å kunne tenke og holde hodet kaldt. Jeg tar brannalarmer veldig seriøst. I de fleste tilfeller er det jo en øvelse eller en nabo som har tatt seg vann over hodet og stekt pizzaen litt for lenge. Men man vet aldri! Så jeg spratt opp fra senga i rekordfart, tok bare på meg mobilen, shippet på meg joggeskoene og løp ned alle trappene. Skjønte ikke hvorfor jeg var den eneste. 

Så stod jeg der ute da, i pysjen, så fæl og ustelt som noen aldri har sett meg. Så nok ut som en krysning mellom en backpacker og Pippi Langstrømpe. Og så kom naboene, én etter én. Det var tydelig at jeg var den eneste som hadde tatt kvelden før klokka åtte, og resten av folket hadde holdt hodet kaldt og kledd på seg både jakker og skjerf. Nå skal det sies at folk på Tjuvholmen som regel er så freshe at jeg har problemer med å gå usminket til Joker. Så å møte naboene på denne måten var langt i fra noen drømmesituasjon. HEHE.... 

Det var heldigvis ikke noen brann. Og ingen mobbet meg for antrekket. En nabo kom bort og ga meg et pledd til å ha rundt skuldrene - sliten som jeg var, ble jeg nesten litt rørt. Haha! Brannalarmer ass. Neste gang kler jeg på meg før jeg ruller ned trappene, falsk alarm eller ei. 
Så, det var jo et hyggelig lite eventyr! Nå ligger i sengen og drikker morgenkaffe. Skulle egentlig vært på en forelesning i bedriftsøkonomi for fem minutter siden, men har bestemt meg for å dra på en som går litt senere. Tror ikke mennesker generelt er skapt for å lære nye ting tidlig på morgenen, så det er jo fint at man har andre muligheter. Og så rekker jeg jo å si hei til dere! I dag er det nemlig skole til langt på natt, som jeg liker å kalle det når jeg skal sitte på skolen til klokka 9 på kvelden. Kanskje vi snakkes litt innimellom likevel! Ha en fin dag så lenge :-) 

TO FAVORITTER PÅ HØSTLISTA


Tenkte jeg skulle dele to av favorittene på høst-spillelista mi med dere. De er perfekte til å ha på ørene når man går eller tur eller tar bussen. Rart hvordan ting som vanligvis irriterer en på sin vei kan bli vakkert bare man har fin musikk på ørene. En gammel sur mann på trikken blir plutselig en nostalgisk statist i min lille musikkvideo på vei til skolen, haha ♥

Jeg har nettopp kommet hjem fra skolen, og skal lage tomatsuppe (fra pose, faktisk...) før jeg buser videre. Har man det travelt, så har man det travelt! Beklager at det ikke var så mye å klikke seg inn her for i dag, men håper hvert fall du liker sangene :-) 

MORGENTRENING

Når du har helt gale venner som drar deg opp klokken 6 om morgenen for å dra på trening. Og så elsker du det, men fornekter det litt, for det er jo ikke deg i det hele tatt. Men så er det mandag, klokka er åtte, du er ferdig trent, og du står foran slottet og ser sola stige opp over Karl Johan som egentlig er en drittgate, men til og med den er unaturlig vakker akkurat der og da. Man kan jo ikke gjøre annet enn å legge seg ned og hvile litt. Men bare litt, for man vil helst ikke geleides bort av en 18-åring i uniform. 

Mandag, bring it on. Det er snart fredag uansett! 

EN QUICK FIX JEG KAN HA MED OVER ALT

Annonse
Define har lansert et produkt som er både hårspray og tørrshampoo - det KUNNE jeg bare ikke si nei til å teste! Jeg er alltid veldig forsiktig med å spraye håret mitt med for mye, fordi det gjerne gjør håret stivt og kan slite en del. En runde med tørrshampoo og deretter en runde med hårspray... Det lukter stivt og tørt hår lang vei. Men hårspray er vel noe vi alle har på badet, slitasje eller ei. Man er liksom litt avhengig av det, for at håret skal holde seg på plass! Tørrshampoo derimot har jeg vært litt forsiktig med, til tross for at jeg prøver å vaske håret så sjeldent som mulig. Løsningen er gjerne en stram hestehale, for å prøve å skjule smørsveisen, som jeg liker å kalle det når det begynner å bli blankt på toppen. 

SÅ! Et produkt som har kombinert hårspray og tørrshampoo høres genialt ut i mine ører. Spørsmålet er jo så om det funker. 
Førsteinntrykket av Define Refreshing Styling Spray er at flasken har et veldig fint design, og at den er så liten at den passer perfekt i vesken på fest og skole. Den passer til og med i den lille mappen hvor jeg har lipgloss og håndkrem, og det er et stort pluss. Ingen flyr vel rundt med en stor hårspray i veska? Og på reise er det  deilig med små størrelser. Og så lukter den helt himmelsk, syns jeg. Den lukter ikke "kjemisk", hvis man kan si det sånn? Rett og slett bare friskt og rent. 
Så, over til effekten av produktet og min ærlige mening om det. Håret mitt på bildene er ikke vasket på to og en halv dag. Selv syns jeg det ser ganske fresht og nyvasket ut. Det er i hvert fall ikke fett i det hele tatt! 

Jeg var litt bekymret for om etterveksten min kanskje var for mørk, og at det ville synes at jeg hadde tørrshampooen i håret. Har tross alt ikke brukt tørrshampoo siden jeg ble mørkere i håret. Men det ble ikke noe problem, og så lenge man ikke bruker for mye, synes det ikke. Jeg syns resultatet blir best hvis man sprayer fra litt avstand, slik jeg gjør på bildet over. Sprayer man mye nærmere, kan man oppleve at det legger seg noe synlig pulver på håret. 

Jeg har ikke testet produktet ute i "uvær", men syns det gir en god hold gjennom dagen. Dessuten liker jeg veldig godt volumet det gir når man sprayer i underhåret, det er nok kombinasjonen av hårspray og tørrshampoo som gjør det. Et supert tips er å henge ned med hodet, spraye med Define Refreshing Styling Spray, slenge håret opp igjen og så spraye fort over. Da får du kjempebra volum, og freshet opp håret i samme sleng. 
Nå som dette nye produktet lanseres, har Define en konkurranse gående på Instagram, hvor du kan vinne produktet! De har lagt ut et bilde (@definehaircare) som du må reposte, i tillegg til at du må svare på spørsmålet "hvor går din neste reise?" med hashtag #DefineQuickFix. Så sjekk det ut på Instagram, om du har lyst til det :-)

ALDRI FRED Å FÅ

Jeg er så fornøyd med denne søndagen, har virkelig fått gjort unna mye jobb - og da er tanken på å starte en ny uke litt mer vennlig. Min kjære assistent foreslo plutselig Mc Donalds, og jeg var som vanlig ikke vanskelig å be. Så det ble lunsj fra Mc D i dag. 

Vi tenkte det skulle være idyllisk å sitte ute og spise i sola, og fant oss en benk i en park. Det var idyllisk i cirka to minutter, for i det øyeblikket vi satte fortennene i den flatklemte burgeren, kom måkene og kråkene flyvende. Fugleskrekken min blir jo bare verre for hver dag som går, så jeg skrek av fulle lunger og løp min vei. Sikker på at hele byen hørte meg. Ååååh, fugler ass. Og slanger. Fugler og slanger er definitivt like ekle. 
Her om dagen ble jeg tagget i en video på Facebook - og når man blir tagget i en video, tenker man jo alltid at det er noe morsomt som man kan kjenne seg igjen i, for eksempel en som går på snørra på en tredemølle eller noe. Men neida, det var en film hvor noen klinte med en slange. Jeg satt på bussen da jeg så det, og begynte å gråte. Sykt dårlig gjort! 

Slangefobien er én ting, men den fuglegreia må jeg legge fra meg ASAP. De er liksom.... Over alt. 

JUICY MORNING

God søndagsmorgen! ♥

Hadde jeg ikke vært støl som en lyktestolpe akkurat nå, tror jeg dette hadde vært tidenes morgen. Sola skinner, jeg har spist god frokost, og har til og med presset fersk juice. Juicemaskinen min har stått og støvet lenge. Føler kanskje at juicemaskin er litt i samme gate som å kjøpe boblebad. Du ønsker deg det over alt i verden, lover deg selv å bruke det hver dag - og plutselig har det gått tre måneder, og du bare; neimen hei, har jeg en sånn en? 

Men nå er det altså juice på gang her, og det blir godt! Jeg er med på et prosjekt hvor jeg skal skjerpe en av mine økonomiske uvaner nemlig, men mer om det senere... Nå skal jeg straks hoppe ut av morgenkåpa og sette i gang. I dag skal jeg gjøre unna masse jobb, så jeg kan være en flink student i uken som kommer :-) 

Ønsker alle en fin søndag :-) 

SATURDAY STROLL

Jeg får SÅ dårlig samvittighet av å sove lenge, føler nesten jeg har gjort noe galt. Men i dag sov jeg gjennom alle vekkealarmer, faktisk helt til klokken 12, så det var tydelig at jeg trengte litt ekstra søvn. Da jeg først kom meg på beina, var jeg helt panisk etter å komme meg ut i solen. En så fin dag kan jo ikke sløses bort! 

Formiddagen har jeg tilbragt med min kjære Thea. Tror resten av vennene mine blir litt fornærmet når jeg snakker om Thea, for jeg omtaler henne alltid som det snilleste mennesket jeg kjenner. Men - det er hun faktisk! Og endelig bor vi i samme by. Vi har vært bestevenner så lenge jeg kan huske, men nesten aldri fått til å bo i samme by. Nå er hun endelig ferdig med studier og tilbake i Oslo, så det er i hvert fall én positiv ting med denne byen ♥Vi har vært på Vestkanttorget, handlet alt fra grønnsaker til klær, og spist oss kvalme på kafé. I kveld hadde jeg egentlig tenkt å jobbe med skole, men vi fant ut at det ville være mye hyggeligere å spise middag sammen og se på film. Så om et par timer kommer Thea til meg, og det blir lørdagsmodus til tusen. En, to, joggis :-) 

RABATT PÅ MIN FASTE MAKEUP

Annonse 
Jeg er fortsatt i lykkerus over at det er HELG, herregud så deilig. Og en annen hyggelig ting, er at Makestyle nå gir deg 15% rabatt på ALLE produktene i dette innlegget. Eller som jeg liker å kalle dem; mine faste from beast to beauty-produkter. Neida, joda. 

Produktene er stort sett de samme som sist jeg skrev om mine faste sminkeprodukter. Det innlegget kan du lese her hvis du vil. Forskjellen er at jeg har byttet ut blant annet solpudder, sminkekoster og lagt til en eyeliner. Foundationen jeg skrev om sist passer ikke huden min lengre nå som det er vinter, så den er heller ikke med denne gangen. Jeg er på evig jakt etter en foundation jeg liker nå, føler at etter det ble kalt ute, så legger alt seg bare som en maske på huden. Så hvis du har et tips til meg, blir jeg veldig veldig glad :-) 
Jeg bruker stort sett den samme sminken til hverdag og fest - bare at til "fest" så bruker jeg eyeliner også. Et lite tips! Hvis du har vippeextensions, ikke bruk våt eyeliner før det nærmer seg på fyll av falske vipper igjen. Jeg bruker aldri liner på nye vipper. Vipper er dyrt, og jeg opplever i hvert fall at det sliter en del på vippene når man skal fjerne eyelineren.

Her er mine faste favoritter: 

Concealer under Eye fra Glo Minerals i fargen "Natural". Fjerner blåfargen under øynene - et råd er å ikke ta på for mye, da samler det seg bare i linjer. Man trenger ikke spesielt mye av den før den dekker godt. 
Camouflage Oil Free fra Glo Minerals i fargen "Natural". Denne bruker jeg til å dekke andre ujevnheter, som føflekker og fregner. 
Mary-Lou Manizer fra The Balm. Denne kommer jeg til å bruke til jeg dør. Si i fra hvis den skal ut av produksjon, så jeg kan kjøpe til resten av livet! Jeg bruker Mary-Lou i øyenkroken, i kinnene, under øyenbrynene og noen ganger på neseryggen. Den skinner utrolig fint i solen!
Brow Collection Kit fra Glo Minerals. Jeg kommer aldri til å bli noen pro på øyenbryn, så jeg nøyer meg med å fylle inn litt farge. Jeg elsker denne, spesielt påføringsbørsten som følger med i kitet. 
Liquid Lips fra Glo Minerals i fargen "Romance". Jeg sier det samme om denne som jeg sier om Mary-Lou. Kommer til å bruke den til jeg dør, og har brukt den siden jeg
ble født. Nesten. 
Så, over til nykommerne i sminkepungen min. Eller, jeg har egentlig testet dem i flere måneder nå. Vil jo gjerne være sikker på at jeg virkelig elsker dem før jeg eventuelt anbefaler dem til dere. Og Kide-produktene har bare blåst meg helt av banen. Faktisk så jeg at Janne som driver Makestyle hadde postet bilde av dem på Facebook, og så sendte jeg henne en melding og sa at jeg måtte teste dem! De er økologiske, og fargene er så fantastiske at jeg visste ut i fra det ene bildet at jeg kom til å elske dem, haha. Tok heldigvis ikke feil!

Kide Foundation i fargen medium er egentlig litt overflødig for meg som liker å bruke en dekkende foundation. Men jeg syns den gir så fin glød, at jeg bruker den som et pudder over foundation. 
Kide Bronzer i fargen sunshine elsker jeg! Fargen den gir i kinnene er helt perfekt syns jeg. Til og med på en blek hud. 
♥ Det skulle en del til for å få meg til å glemme rougen fra Glo Minerals som jeg har brukt så lenge. Men Kide Blush i fargen kissed gjorde det for meg! Kjærleik. 
Arched Powder og Tapered Blush fra Bold Metals er mine nye sminkekoster til solpudder og rouge. De gir meg lyst til å bli en sånn person som passer skikkelig godt på kostene mine. For de føles bare skikkelig luksus! 
♥ Siste nykommer er våt- eyelineren Iceliner fra Wintermark. Den er NORSK! Sånt liker jeg. Den tørker fort inn, tåler vann og sitter seriøst gjennom en hel kveld på byen, gåturen hjem i regnet og hele natta gjennom hvis du er for lat til å fjerne sminken. Eller ikke vil fjerne den, av andre mystiske grunner. 
Og det var vel det! Jeg fortsetter jakten på en primer og en foundation som gjør meg lykkelig... Tips gjerne! Og fortell meg gjerne hvis du bruker/har prøvd noen av produktene i dette innlegget, og hva du eventuelt syns :-) 
Rabattkoden gir 15% rabatt på alle produktene i dette innlegget. Nyt rabatten, og bare spør hvis du har spørsmål om noen av produktene :-) 

NOEN ORD OM DET Å VÆRE STØL

Du vet når folk klager over at de er støle, og du bare faen hold kjeft da, jeg driter vel i om du har trent? Jeg er en sånn som klager når jeg er støl. Høylytt og mye. Jeg syns at stølhet er så grusomt at man burde få sponset gåstol av staten til støle dager. Og i og med at jeg klager så mye når jeg er støl, respekterer jeg også andres stølhet. Når noen sier oh my god, jeg er så støl så svarer jeg noe sånt som uff stakkars, hva har du trent? Det hjelper faktisk litt på stølheten å klage på den til andre. 

I dag har jeg hatt litt av en gange. Folk har nok tenkt at enten så har hun der A) driti på seg B) nysgjerrig string C) hatt hovedrollen i "there's a black man in my wife's ass" Eller D) gått alt for mye med saggebukse i sine yngre dager.

Jeg må bare beklage alternativ C, jeg googlet litt og fant listen over "The 15 most sexually unappealing porn titles". 

Uansett. Noe av det kjipeste med å være støl, er å gå på do. Det gjør vondt å sette seg ned, og det gjør vondt å reise seg opp. Selv det minste gjøremål på do kan ta tjue minutter. Jeg har dog funnet en teknikk som funker ganske greit når jeg skal sette meg. Sett håndflatene på toalettsetet, og heis deg sakte ned så du lander på hendene dine. Når du er på plass, dra hendene forsiktig vekk. Dagens bloggtips fra meg. 

Ja, gårsdagens treningsøkt drepte meg virkelig. Jeg trengte så innmari en god natts søvn ettersom jeg skulle opp klokken 6 i dag, og la meg grytidlig for å få så mange timer som mulig. Men jeg fikk ikke sove. For restauranten rett utenfor soverommet mitt hadde full fest. Tjue, dresskledde mannfolk som stod ute og lo stygg mannelatter. Da klokken var ett om natten hadde jeg rukket å bli så irritert, at noe måtte gjøres. Ringe inn en naboklage? Gå ut på balkongen og brøle hold kjeft? Jeg turte ingen av delene. Så jeg drasset overmadrassen min ut på gangen, så langt unna restauranten som mulig, og sovnet til slutt. 
Akkurat hva min støle, utslitte kropp trengte; en natt på gulvet i gangen :-)

Det var et under at jeg kom meg opp i dag morges, bare en liten halvtime etter skjema. En deilig morgenøkt med SPSS ventet meg i et klasserom hvor temperaturen seriøst målte 35 varmegrader og luktet kloakk.... 

MEN JEG ER SÅ GLAD! For nå er det helg. Det var nesten så jeg ble rørt og følte at noen prøvde å være snill mot meg da det var halvpris på alt Taco-tilbehør på Meny. Peace. 

DAGENS OSLO-TIPS

Tusen takk for tips til spisesteder i Oslo. Man ender så fort opp med å gå de samme stedene når man først har funnet noe bra! Men deres tips stoler jeg virkelig på, så nå har jeg laget en egen to do-liste på restauranter, hehe. MAT♥

Jeg har et lite Oslo-tips til dere også, og det er blomstermarkedet på Stortorvet nede ved domkirken! Jeg er helt avhengig av å ha blomster hjemme, men går ofte innom blomsterbutikker og kjøper noe jeg egentlig ikke har lyst på, fordi utvalget er så lite. På Stortorvet finner du seriøst alle typer blomster, i alle regnbuens farger og til veldig snille priser. Så det er verdt en tur, hvis du trenger noe å sette i vasen din! :-) Jeg har fått forbi der tusen ganger, men aldri tenkt over det helt til en venninne sa at hun kjøpte hortensiaene sine der. Eneste jeg ikke finner noe sted er hvit hortensia, så jeg vurderer å stjele fra Slottsparken snart. NEIDA ;-) 

Jeg sitter ved kjøkkenbordet og rister. Nettopp vært på en skikkelig hard treningsøkt, og selv om jeg følte for å gråte en skvett da jeg var der, blir jeg jo så lykkelig at det nesten flyter over etterpå. Hater å trene - elsker følelsen av å ha trent. Betyr det at jeg elsker å trene?

EN ANNEN FORM FOR RUS

Haha, altså... I går kveld etter skolen, klarte jeg nesten ikke å se noen ende i tunellen av ting som skulle gjøres, læres, skrives, mailes, sendes, hentes. Så jeg gikk til butikken og angrep smågodt-hylla med begge armer. Jeg er jo ikke så glad i smågodt (gi meg heller en cheeseburger), men har hørt at sukker og godteri kan fungere som narkotika på hjernen. Så busset jeg hjemover med handleposen full av godteri - og tror du ikke godteriet ga meg all den livsgleden, energien og effektiviteten jeg hadde håpet på. I hvert fall i et par timer! Så leiligheten ble ren, mailboksen nesten tom, jeg begynte å jobbe på en ny eksamen, og regninger ble betalt. Jeg er alt for pysete til å prøve sånne ADHD-piller som folk spiser for å bli effektive, eller verre ting for den saks skyld. Så at smågodt kan funke i korte perioder er jo bare fantastisk! Hehe. Og til alle dere tapere som må ha kokain for å få en morsom kveld på byen; prøv smågodthylla på Rema1000 i stedet ;-) 
I dag venter nok en travel dag, men sola skinner og jeg er i godt humør. Selv om eksamen i bedriftsøkonomi skal levers på mandag, tenk det! Og tenk at jeg ikke skjønner bæret. Det løsner vel etterhvert! 

Vi blogges senere, fine folk :-) 

DINNER AT DINNER

Altså, nam! I går hadde Naddis og jeg middagsplaner, og siden K-dawg var i byen, dro vi med henne og. Jeg gledet meg skikkelig til å teste ut Dinner ettersom jeg har hørt så mye positivt om stedet. Vi koste oss med rødvin, og jeg lo så mye at mannelatteren kom fram fra skyggen. Eller som søte Naddis kalte den; en latter rett fra hjertet. Det fikk meg til å tenke over hvor mye jeg ler for å være høflig. Når jeg virkelig virkelig ler, så høres det. Haha! 

Jeg spiste dumplings til forrett og en eller annen fancy skalldyrrett til hovedrett. Hadde egentlig lyst på Crispy Duck, men jeg våkner til lyden av en søt liten and hver morgen, og følte ikke helt for å spise and. Det smakte godt, men det var vanskelig å se hva som var spiselig i mørket, så jeg tror egentlig bare jeg spiste halvparten av det som spises kunne. Neste gang blir det crispy duck altså, jeg må bare jobbe litt med følelsene for den lille vekkeklokken min. 
Har du noen tips til hvor det er koselig å gå ut og spise med venninner i Oslo? Jeg er alltid på jakt etter nye restauranter å besøke. Er spesielt glad i steder med spicy mat og deilige drinker ♥

Men i dag er det min Dolmio-dag (hahahaha), man kan ikke kose seg hver dag!

LURER PÅ HVA NABOENE TENKER

Seee hvem jeg har hatt besøk av i dag! Fineste Kristina. Vi er jo ikke bare venninner, vi er kollegaer også, og i dag har vi vært i møte hos Nettavisen sammen med de andre samarbeidsbloggerne. Etter møtet var vi i møter på hver vår kant, og etterpå hadde vi litt kvalitetstid med hver vår skolebolle i senga mi. HAHA. To slitne bloggere med lavt blodsukker er ikke bra. Jeg truet K med å drepe henne da hun tok stygge bilder av meg, så det var ikke annet å gjøre enn å gå på et bakeri og hamstre noe med sukker i. 

I dag har vært en laaaaang men veldig hyggelig dag. Utrolig deilig å lande i sengen nå - selv om det er litt kakesmuler her. Kremt kremt. Kamerastativ og selvutløser er livet! Noen ganger lurer jeg på hva naboene tenker om at jeg har et kamerastativ stående på soverommet.... 

Kommer sterkere tilbake i morgen, jeg ville bare innom og si hei og god natt ♥

VINN GAVEKORT PÅ NELLY OG ETT ÅRS FORBRUK AV HÅRFARGE

Annonse
Det som er både fint og kjipt med å blogge, er at alle minner og skamløse selfies ligger på rekke og rad i arkivet. Jeg har tatt en liten kikk på min egen hair story i dag, og må jo innrømme at jeg blir litt flau. Ikke over håret, men av bildene generelt. Håret har stort sett vært blondt i alle år - riktig nok forskjellig grader av blondt. Jeg trives veldig godt med den naturlige blondfargen jeg har i dag, med litt spill av min egen hårfarge. Men jeg kjenner også at jeg kan savne lysere tider slik som på bildet øverst til venstre. Hun berta på det nederste bildet i midten er forresten meg, ikke Maria Montazami... :-) 

♥ KONKURRANSE:
Grunnen til at jeg blar opp alle disse blonde minnene, er fordi jeg vil minne dere på konkurransen som Garnier har gående på Instagram nå. I anledning at de har lansert hjemmefargen Garnier Nutrisse Truly Blonde, deler de nå ut fine premier til heldige vinnere! Du kan vinne gavekort på Nelly + ett års forbruk av hårfarge.

For å delta må du enkelt og greit poste et bilde av din favoritt hårfarge på Instagram. Husk å hashtagge bildet med #GoTrulyBlonde, i tillegg til den nyansen av Garnier Nutrisse Truly Blonde som passer bildet ditt best. Det kan være #BeachBlond, #NaturalBlond, #PlatinumBlond eller #ClassicHighLights ♥

Du kan lese mer om konkurransen HER hvis du vil. 
Ellers har Garnier Nutrisse også laget en test du kan ta for å finne ut hvilken av deres blonde looks du passer best til. Testen "The Blonde Finder" kan du ta HER. Du svarer enkelt og greit på noen spørsmål om deg selv, og får vite hvilken av nyansene som passer til deg.

Hvis du ønsker flere skjønnhetstips fra Garnier Nutrisse, kan du like dem på Facebook Her :-) 

SVAR PÅ SPØRSMÅL: DEL 1

Hvor gammel er du?
Jeg fylte nettopp 25 år! Skulle egentlig ha stor feiring med alle vennene mine i helgen som var, men for en måned siden satt jeg i en forelesning og var så sliten og lei at jeg trykket "avlys arrangement". Var for så vidt veldig glad for det, da helgen faktisk kom og jeg ikke var ferdig med en eksamensinnlevering... 

Hva betaler du i husleie og hvorfor er det så viktig for deg å bo på Tjuvholmen?
Jeg har aldri påstått at det er "så viktig for meg" å bo på Tjuvholmen. Det som skjedde da jeg med tidspress skulle finne meg et krypinn i Oslo, var at det var ville tilstander på boligmarkedet. Så for å slippe å gå på 50 visninger og by over andre på husleie, gikk jeg etter en leilighet som studenter flest ikke kan betale for, og fikk den på dagen. 

Er du på jakt etter kjærleiken?
Nei, det vil jeg ikke si at jeg er. Men jeg er jo innom Happn av og til, så jeg boikotter ikke helt heller. 

Hvor lang tid bruker du fra du står opp til du går ut døra i hverdagen?
Uansett hva jeg skal og når jeg skal noe, står jeg opp minst to timer før. Jeg liker å ha god tid til å drikke kaffe, stelle meg, svare på mail og forberede meg på dagen. Er du flink til å spare? 
Jeg kunne nok vært flinkere. Men jeg setter litt inn på hver av sparekontoene mine hver gang jeg får penger inn på konto. Sparekontoene mine heter så mye som "boligsparing", "ferie", "skolepenger" og "husleie" - sistnevnte er kanskje ikke en sparekonto, men pytt. Det viktigste for meg økonomisk er å ligge 2-3 måneder foran med husleien og alltid ha penger på konto til neste semester på skolen. Da har jeg ro i sjelen, og kan fóre boligsparing og feirekonto littegrann :-) 

Hvor vil du bo i fremtiden?
Jeg ANER ikke! Og for en som trenger å planlegge alt er det ganske smertefullt, haha. Nå blir jeg nok i Oslo til jeg er ferdig å studere, og etter det må jeg jo se om og hvor jeg eventuelt skal jobbe. 

Hvis du skulle bosatt deg i Vestfold, hvor ville du kjøpt deg hus/leilighet da? I byen eller utenfor?
Enten i sentrum eller rett over på Nøtterøy-siden hvor all familien min bor og flytter til nå. Det er gangavstand til sentrum, og jeg stortrives der. 

Trives du godt i ditt eget selskap? Jeg føler ofte at jeg er unormal fordi jeg ikke er ute hver eneste helg, eller hver eneste ukedag for den slags skyld. Jeg liker å ta meg en fest og er glad i å være sosial, men jeg trenger også tid for meg selv. Føler du av og til det samme?
Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap, faktisk så er jeg avhengig av alenetid. Det virker ikke som så mange på min alder forstår det, men jeg syns nå heller det høres slitsomt ut å hele tiden skulle være sosial og finne på noe. Ingen grunn til å føle seg unormal! 

Hvilke klesbutikker handler du i for tiden? 
Jeg er nesten aldri ute og shopper lengre, så ble sittende og klø meg i hodet nå. Men jeg liker Ganni, Zara (de har utrolig mye stygt for tiden, hva skjer med det?), Bik Bok (alltid safe hvis det haster og budsjettet er lavt, hehe), Seven (butikk i Tønsberg), Tatler (Bogstadveien), COS (akkurat oppdaget denne kjeden, den er luksusversjonen av H&M hvis jeg har forstått det riktig) og Mark + Brandy (butikk på Aker Brygge som jeg nettopp har oppdaget). Det er de jeg kan komme på i farten. Men ellers handler jeg mest på nett. 
Hvordan går det med kjærlighetslivet?
Kjærlighetslivet føler jeg at jeg ikke har tid til. Det skal være noe sjukt bra greier for at jeg skal gidde/orke/prioritere det. For å være helt ærlig er jeg bekymret for hva som ville skjedd med alenetiden min hvis jeg skulle få meg en kjæreste. For jeg kan jo ikke akkurat prioritere det over skolen. Eller bloggen. Mitt verste mareritt er å være sammen med en annen person hvert minutt av min ledige tid. Hvilket yrke har flest reisedager i året, egentlig? Haha. 

Hva ser du etter i en gutt? 
Jeg har ikke en spesiell type eller noe jeg ser etter. Men hvis jeg skulle falle for en person nå, så er vel det viktigste at vi ler masse sammen, at han er selvstendig på det viset at han ikke må forsørges, at han ikke prøver å slå gjennom som rapper eller TV-stjerne og at han ikke snorker. Dessuten måtte han kunne tilføre noe positivt til mitt liv for at det skulle være verdt det, for jeg har det så innmari bra alene. Man hva det skulle være, vet jeg ikke. Men jeg snakker ikke om en yacht der, altså. 

Hva kunne du aldri gjort? 
Reist til Kina. Ehm, det var det første som falt inn i hodet mitt. Jeg har ekstremt lite lyst til å oppleve Kina, av en eller annen grunn. 

Yndlingsfag på skolen? 
I løpet av de tre semestrene jeg har hatt så langt, har favorittfagene vært forbrukeratferd, salg og relasjonsbygging, organisasjon og ledelse + forhandling og påvirkning (påvirkningsdelen). Det går nok mye på forelesere og mestring, men det er altså disse fagene jeg har kost meg mest med. De verste har vært markedsføring, metodefag + medier, kultur og samfunn. Det handler igjen om forelesere, noen funker det bare ikke med. 

Hvor i Tønsberg har de best sushi? 
På Sunfish! Jeg liker My Cafe også, men nykommeren Sunfish liker jeg best. 
Hvordan er det å bo på Tjuvholmen vs Frogner? 
Frogner er stille og kjedelig - noe som egentlig passer meg midt i blinken. Tjuvholmen kan føles litt travelt, alltid masse turister blandet med folk i dress. Begge steder er kjempefine, mens Frogner er sjarmerende med gamle bygårder, er Tjuvholmen nytt, moderne og velstelt. 

Hvis du hadde vært 20 år igjen, og skulle begynne å studere i Oslo. Hvor ville du helst bodd med tanke på plassering av studier, uteliv osvosv?
Tror jeg må si Grünerløkka, selv om jeg aldri har bodd der selv. Men hvis jeg skal bli boende i Oslo, kunne jeg godt finne på å kjøpe der. 

Jeg lurer bare på om det er noe mellom deg Kristina og Marthe Borge? siden du og kristina er så gode venner hvorfor er ikke du og marthe det? kanskje jeg ser litt feil for jeg vet jo ingenting, men har lurt litt på det der en stund.
Ingenting mellom oss, har aldri møtt Marthe :-) 

Hei Ida! Så Sophie Elise nevener at din blogg er en av hennes favoritter. Hva syntes du om bloggen til Sophie, og om henne generelt, slik hun fremstår seg selv som?
Sophie minner meg litt om meg selv da jeg var yngre, bare at jeg verken var sexy eller lettkledd så vidt jeg kan huske. Kan kjenne et snev av irritasjon når folk snakker negativt om henne, kanskje det er grunnen. Men hyggelig at hun liker bloggen min :-) 

Du og kompisen din (en av de som har vært på bloggen i det siste...ikke han høye altså) har fin kjemi. Virker som dere liker hverandre godt. Litt sånn hemmelig forelska i en god kompis eller? Fin match er dere uansett da. Det må jeg få si :-)
Stian? Vi har en fin kjemi, men han forelsker seg dessverre ikke i jenter. Han er samboer med "han høye", og de er to av mine favorittmennesker på denne jord! Kanskje vi starter et kollektiv og adopterer et barn sammen en vakker dag... Hehe. Favoritt-pålegg og knekkebrød?
Veldig lite fancy der altså! Husman-knekkebrød med skinkeost på tube, haha. 

Jeg lurer på hva den eller de største endringene er for deg nå vs. deg når bloggen tok helt av. Om du skjønner:)
Jeg kan nesten ikke huske hvordan hverdagen var uten en blogg, jeg har jo blogget siden jeg var 16 år gammel. Men det hender at jeg tenker på hvordan ting ville vært hvis jeg aldri hadde begynt å blogge, og jeg er veldig glad for at ting ble som de ble. Den største forskjellen på et liv med og uten blogg, er vel friheten det å blogge gir. Ikke akkurat nå som jeg studerer, for da blir man jo litt stuck. 

Det var første del av svarene på spørsmålsrunden! Tenkte jeg skulle ha en egen del med svar om studier og den biten der, siden det var så mange som lurte på det. Håper du fikk svar på noe av det du lurte på! ♥

KUWT OG TRØSTESPISING

Jeg kom nettopp hjem fra skolen. I dag er en sånn dag hvor jeg ikke kan forstå hvorfor jeg begynte å studere, og nesten vurderer å slutte. Jeg har oppdaget at jeg ikke takler bedriftsøkonomi så bra likevel, skjønner dere. Teoridelen var jo så gøy! Men nå skal vi leke med formler og sånt. Formler kan gjøre selv den enkleste ting veldig forvirrende. Nei, skulle man bare sluttet på skolen da montro, og tatt et par måneder på Barbados? Vi kjempet oss fram til å få levert eksamen i går kveld, og nå har vi jammen meg en uke til neste skal leveres. Og når den er levert er det bare 6 eksamener igjen, og så får vi jo se da, om jeg lever lenge nok til å oppleve jul. 

Og ellers er kveldens to do liste 150 måneder lang. Og hva gjør man når man kommer hjem og har alt for mye å gjøre? Tar en time out, tenner levende lys, finner fram restene fra gårsdagens middag og ser en epiosde av Keeping Up With The Kardashians, så klart :-) 
Nok sutring. Nå skal jeg trykke i meg tacoen min, og så skal jeg danse rundt i leiligheten til litt blid musikk og gjøre unna alt jeg skal gjøre - og så overlever jeg sikkert til jul, mot alle odds.

VINTERHUDEN MIN ER REDDET

Annonse
Som dere kanskje har fått med dere, er jeg helt avhengig av kroppsolje. Jeg har i lang tid brukt en lavendelolje fra Ole Henriksen, men nå har jeg fått noen nye herligheter fra Dr. Hauschka, så Mr. Henriksen er pensjonert på ubestemt tid. Alle produkter fra Dr. Hauschka er jo økologiske, og i tillegg er disse flaskene litt mer solide enn OH-oljen. Malin og jeg smørte oss inn med begge oljene da vi la oss i går kveld, og Malin sin reaksjon var som følger; NÅ vet jeg hva jeg ønsker meg til jul! Haha, så skjønn. 
♥ Oljen til venstre heter Moor Lavender Calming Body Oil. Jeg har jo tidligere anbefalt dere å spraye lavendel på puta for å sove bedre, men må si det funker like bra å smøre seg selv med noe som dufter lavendel. Skikkelig beroligende og deilig. Jeg har denne stående på nattbordet fra nå av, slik at jeg kan smøre meg inn rett før jeg går til sengs. 

♥ Den andre oljen heter Lemon Lemongrass Vitalising Body Oil. Dette er da også en kroppsolje, og jeg vil si at den er mye friskere enn den med lavendel. Den dufter av ingefærrøtter, sitron og sitrongress, og må jo bare være den perfekte oljen hvis man liker å smøre seg om morgenen. 

Lavender Calming Body Oil er min soleklare favoritt. Jeg smører meg med olje hele håret, men selv for de som ikke orker det, er det spesielt viktig å gi huden fuktighet nå som det begynner å bli kaldt og surt ute. Det er kanskje flere som har merket at både hud og hår tørker ut av å fly rundt om dagen? Det finnes ingen mirakelkur mot det, men man får gjøre så godt man kan :-) 
I tillegg til de to oljene har jeg fått to andre nye produkter. De heter Lavender Sandalwood Calming Body Cream og Lemon Lemongrass Vitalising Body Milk.Begge lukter helt himmelsk! Linkene er forresten bare til nettsiden til Dr. Hauschka hvor dere kan få mer informasjon om produktene, hvor de kan kjøpes skriver jeg nederst i innlegget.
Så, dette blir ny kveldsrutine nå; Lemongrass-produktene på morgenkvisten og lavendel-produktene på kveldstid. Denne vinteren skal jeg kjempe som en kriger mot tørr og flassete hud - det er jo så ufresht. Så krysser jeg bare fingrene for at det ikke blir så kaldt at jeg får sånn rød kuldeeksem under nesa, så det ser ut som jeg har mørkerød bart... 

Hvis du vil finne ut hvor du kan kjøpe Dr. Hauschka-produkter i en butikk nær deg, kan du finne ut det HER. Om du ønsker å kjøpe produktene på nett, kan det gjøres i følgende nettbutikker; Life.no, Sunkost.no, Bodyglow.no, Vita.no og Arnika.no :-)

LOOKING TOO CLOSELY


Jeg må bare dele denne sangen med dere. Noen ganger kommer jeg over sånne sanger som jeg kan høre på døgnet rundt i flere uker. Denne sangen har fått sin egen oppgave, og det er å fylle ørene mine med lyd når jeg går til skolen eller tar bussen et eller annet sted. Syns den er så fin 

Ellers sitter jeg fortsatt og jobber med eksamen, så dette innlegget er forhåndspostet. Det blir en heldags i dag, for vi skal levere eksamen i forhandling og påvirkning senest i morgen tidlig. Og når den er levert, har vi nøyaktig én uke på å gjøre ferdig eksamen i bedriftsøkonomi. Jeg liker forresten ikke bedriftsøkonomi likevel, foreløpig har jeg fortrengt det og ikke gjort en eneste oppgave hjemme. Så der har dere skolelyset deres! Hva skjedde... 

Vel, lykke til Ida. 

GIRLS NIGHT OUT

Ah, så deilig å kunne poste et bilde av en Cola etter overskriften "girls night out". Jeg er så glad for at jeg ikke var ute og tømte vinflasker i går, for det er ingenting som er som å være i fin form på en søndag. Spesielt når det blir en skikkelig travel søndag. Jeg sendte akkurat Malin hjem med bussen, og snart får jeg besøk av eksamensgruppa - som egentlig bare består av meg og én til. 

Men i går var vi altså ute og spiste på Yayas. Malin og jeg vurderer å reise litt sammen til sommeren, og hva passer vel bedre enn å sitte i Thailand mens man studerer verdenskartet og zoomer inn på de små øyene i Karibien. Yayas er såå koselig - eneste minus er at vårrullene er kjedelige og at det blir bekmørkt én gang i timen fordi det er "storm". Sistnevnte er jo egentlig veldig gøy, bortsett fra når man skal pakke sammen tingene sine og forlate restauranten, haha :-) 
Etter den deilige maten, bar det avgårde på kino hvor vi skulle se KLOVN! Som den dansken jeg er, har jeg blitt fóret med Klovn lenge før det begynte å gå på norsk TV, og jeg er  fan. Serien/filmene treffer humoren min midt i blinken, samtidig som det gjør litt vondt å se på noen ganger. Jeg likte så klart filmen, men den kunne gjerne vært fem timer lengre. Please, si meg at det kommer flere sesonger i serien... 

Noe jeg ikke er så fan av, er mange av menneskene som går på kino. Haha! Etter å ha bodd i Tønsberg i et par år er jeg så vant til å ha kinosalen for meg selv, at jeg ble helt forbløffet i går da salen begynte å fylle seg opp. Hei hei, folkens, det er jeg som har denne salen nå i kveld. Men det ble fullt, det luktet øl og det ble høylytt. Toppen av isfjellet var da et par i 40-årene kom løpende inn rett før filmen startet, satte seg rett foran oss og begynte å råkline. Mørket hadde senket seg, men det forhindret dem ikke i å ta en selfie med blits. Resten av filmen vekslet de mellom å kline, gni hodene mot hverandre som katter, og hviske til hverandre. ALTSÅ. Dere skulle ikke bare blitt hjemme og leid noe mykporno på TV'en?! Haha. Men for all del, hyggelig at dere er lykkelige!

Har du sett den nyeste Klovn-filmen? For meg er det aldri noe som kommer til å slå den episoden hvor Frank skal holde surprise party for Mia, og hun står med bind foran øynene og promper uten å vite at alle gjestene står rett foran henne. 

Nå er det frokost og kaffe på meg, blogges senere! :-) 

IKKE VÆR HUN SOM SNAKKER OM KALORIER

Jeg har begynt å svare på spørsmålene dere sendte meg under spørsmålsrunden. Gøy at det er så mye dere lurer på! Det som går igjen mest er kjærlighetsliv, skolerelaterte ting - og det jeg har lyst til å skrive litt om nå. Kropp. For jeg kommer ikke til å svare på spørsmål om slanking, slankekurer og fasting i spørsmålsrunden. Jeg har lagt opp til å få den type spørsmål en haug av ganger, fordi jeg blant annet har skrevet om 5:2-dietten og vekt ved flere anledninger. Først og fremst: jeg spiser ikke 5:2 lengre. For de som ikke vet hva 5:2 er, så går det ut på å spise normalt/sunt fem dager i uken, og faste to dager i uken. Grunnen til at jeg ikke gjør det lengre, er fordi jeg liker mat, og fordi jeg liker meg selv.

Etter at jeg skrev dette innlegget, har jeg sluttet å klage over hvor tjukk jeg syns at jeg er. Og svært få av pinnedyrene jeg kjenner tør å klage over de usynlige valkene sine når de står foran meg og trykker seg inn i en hold in fra Pierre Robert. Og det har hjulpet skikkelig. Å ikke høre på hvor tynn hun er, hvor tjukk hun er, hvor feilproposjonert en tredje er. Å ikke snakke om kropp er nærmest befriende. Jeg tar faktisk meg selv i å kjede meg i selskap av jenter som snakker om slanking, mirakel-grønnsaker, kalorier og kropp generelt. Det finnes så mye annet å snakke om. Ikke vær den kjedelige jenta som ingen orker å sitte ved siden av på fest, fordi alle vet at du hvert øyeblikk skal fortelle at du har blitt tre komma to centimeter bredere over hoftene.

Og ikke bruk de få årene du har som ung på å sulte deg i hjel og trene deg i hjel. Det er ingen som kommer til å like deg bedre av den grunn. Så i stedet for å være redd for kalorier, vær redd for alt du går glipp av der du sitter og noterer ned hvor mange gram karbohydrater du har spist i dag. 

Så svaret på alle spørsmål om vekt, dietter og alt det der må nesten bli; jeg har ikke stått på noen vekt på lenge, men veier over 60 kilo. Jeg hater å trene, men jeg gjør det så ofte jeg orker. Jeg følger ikke noen diett, men jeg prøver å tenke at det jeg putter i meg skal være bensin for kroppen min resten av dagen. Jeg spiser taco og godteri i helgene. Og jeg er litt lei meg noen ganger, fordi jeg ikke har kroppen til en Victoria's Secret-modell - men så kommer jeg over det, fordi det er mye viktigere å ha det bra :-) 

 

LØRDAG I OSLO

Jeg har fått besøk denne helgen også, denne gangen av Malin! Som dere vet pleier jeg å ha egne bloggnavn på venninnene mine, av en eller annen merkelig grunn. Men jeg har slitt litt med å komme på et til Malin. Først vuderte jeg Balin. Siden jeg blogget så mye fra reisen vår til Bali. Men Balin klinger liksom ikke så bra, høres ut som hun ikke gjør annet enn å høre på Bob Marley dagen lang. Men i dag fikk hun bloggnavn, og det er "Malittle Pony". HAHA! Kan du gjette hvorfor? Forresten så foreslo hun "måkeskremmeren" selv. Jeg er jo livredd for måker, så Malin løper alltid rundt og jager dem vekk slik at kysten er klar for meg. Helt normalt.... 
Ellers har vi flydd rundt som to turister i dag. Bare at vi ikke har sett på så mange severdigheter. Vi har trålet butikker, shoppinggater og spist street food. Har vært en helt perfekt dag i Oslo å gjøre det på, verken for varmt eller for kaldt. Bare alt for mange mennesker som vanlig, jeg blir nesten hissig av å gå rundt i kø ;-) 
I skrivende stund ligger vi begge i senga med verkende føtter og gjesper på lur. Å gå på shopping tar på - tror nesten jeg er mer sliten i dag enn etter gårsdagens beinharde treningsøkt fra helvete. 

Heldigvis gjenstår kun den koseligste delen av denne lørdagen! Vi skal først ut og spise, og så skal vi på kino etterpå! Og vi skal ikke se hvilken som helst film... ÆÆÆ, jeg gleder meg!

VINN GOODIEBAG

 

Sponset goodiebag

God kveld i stua, eller hva man sier :-) 

Jeg har fått lov av Tights.no å dele ut en fantastisk goodiebag til en av mine lesere. Skulle gjerne vunnet den selv, for den inneholder ting jeg både trenger og elsker. Men den er altså til en av dere, og vilkårene for å delta er enkle. 

♥ GOODIEBAGEN INNEHOLDER:
- Prisvinnende treningstights ved navn Skins A400
- Fitness Foam Roller fra LEVITY
- Yogamatte fra LEVITY
- Fitness Core Wheel fra LEVITY
- Valgfri hårbørste fra Tangle Teezer
- Self tan fra Vita Liberata 

♥ FOR Å VINNE MÅ DU:
- Fylle inn mailen din i skjemaet under - og thats it! :-) 

NEW DETAILS AT HOME

Forrige uke interiørshoppet jeg litt, så tenkte å vise dere noen av tingene jeg kjøpte 

Siden jeg i en alder av 25 er svært tilfreds med singellivet, hender det at noen slår av en spøk eller tagger meg i bilder som handler om gamle damer som sitter alene med stua full av katter. Bitch please, jeg kommer aldri til å ha en stue full av katter (noe så ekkelt og uhygienisk), jeg kommer til å sitte i en stue stappet full av pledd, vaser og verdens største samling av duftlys! Haha. 

Det nye pleddet og duftlyset er fra Jonathan Adler som er en av mine favoritter på interiør, og den nye vasen på bordet er fra IKEA.
Lyset er det dyreste duftlyset jeg noen gang har kjøpt, men jeg skal bruke det som skål når lyset har brent opp, og det er et lite tips til alle som også er fan av Voluspa-lysene. De kommer jo i så fine skåler, så hvorfor ikke beholde dem og bruke dem til ringer, smykker eller smånips? Da blir det jo nesten som å kjøpe 2 for 1 ;-)

Jeg har verken hatt forelesninger eller eksamensjobbing i dag, så jeg har løpt rundt og gjordt ærender, og endelig fått freshet opp vippene mine igjen. Utrolig hvor mye man setter pris på sånt i perioder hvor man så vidt har rukket å gre håret. Og som om ikke det var nok; i kveld skal jeg på spa og få meg en manikyr. Lenge leve hverdagsluksus! 

ASK ME ANYTHING

Det er mange nye (og gamle) lesere som har ønsket seg en spørsmålsrunde den siste tiden, og det passer meg midt i blinken når hele dagen går med til eksamensjobbing! På den måten er det jo dere som lager blogginnlegget på en måte, hehe :-) 

Så hva enn du måtte lure på av skole-ting, Oslo-ting, hvor ting er fra-ting og personlige ting, fyr løs, så svarer jeg på alt i et innlegg så fort jeg har tid ♥

TURIST FOR EN DAG

Et lite bildedryss fra lørdagen, da jeg hadde besøk av mami, og vi lekte turister her i Oslo. Kunstinteresserte som vi er, måtte vi selvfølgelig gå og se på utstillingen til Damien Hirst på Astrup Fearnley Museet. Jeg skal ikke avsløre for mye av hva som møter en der, men jeg rakk både å brekke meg og bli fascinert et par ganger. Håper dere tåler et penisbilde, den er ikke ekte selv om jeg var i tvil en liten stund. Ellers har mammaen min aldri vært i Vigelandsparken, så det ble en spasertur gjennom den også. Og det var virkelig riktig dag å gjøre det på. Himmelen var knallblå, kun med et par skyklatter, og det var så varmt og deilig. En helt fantastisk dag i Oslo-byen! Det er egentlig bedre å være turist her enn å bo her - så lenge man ikke tråler Karl Johan opp og ned, så klart :-) 

Jeg gleder meg allerede til neste helg, skulle tro denne uken hadde vart i to uker allerede. I dag trillet jeg ut av senga klokken 6, bælmet to kopper kaffe og løp på skolen for å sitte der i noe som føltes som tre uker. Takk og lov for gode forelesere i dag, ellers hadde jeg nok sovnet sittende på stolen. Over og ut! 

A MILLION THINGS

Klærne er sponset
HALLO, mandag! 

Jeg har forberedt meg skikkelig mentalt til denne uken, for å ikke våkne opp i dag og tenke at alt bare er stress og slit. Det blir en lang uke med eksamensjobbing hver eneste dag, møter, hundre småting som skal fikses - og i tillegg har jeg som mål å finne et eller annet treningsopplegg jeg liker. Jeg liker jo ikke å trene på treningsstudio, og spesielt ikke i Oslo hvor du møter minst 19 overfladisk bekjente bare du skal på matbutikken og kjøpe knekkebrød. Det syns jeg er fryktelig slitsomt, for jeg driver ikke med så mye small talk. Har jeg ikke noe å si, og lurer jeg ikke på hva du driver med for tiden, så vil jeg helst bare betale for knekkebrødet mitt og komme meg hjem. Jeg misliker sånne falske koseprater svært mye, haha. 

Men! Så blir jeg jo lykkeligere av å trene, og jeg har innsett at jeg ikke kan pendle til Tønsberg for å delta på treningen min der (det hadde vært litt ironisk, ettersom jeg flyttet til Oslo for å slippe å pendle). Men nå starter dagen først med en eksamensøkt, wohoooo, dette er morro! #positiv 
En annen positiv ting er at jeg har begynt å samarbeide med favorittbutikken hjemme i Tønsberg! De har sendt meg et sykt deilig antrekk som er helt meg. Et mykt skinnskjørt i super kvalitet, og en stor deilig genser fra Gestuz. Lucky me! ♥ Butikken heter SeVen, anbefaler å følge dem på Instagram (@seventonsberg) for de har veeldig mye fint som man ikke finner så mange steder. Og så sender de varer, så det har ikke noe å si hvor du bor! :-) 

Blogges snart! 

EN GOD NYHET TIL SMILET DITT

Annonse
God kveld, kjære lesere ♥

Er jeg den eneste som er et trøtt sovedyr etter helgen, og er i gang med kveldsstellet før klokken er syv? Hehe, jeg tviler ikke. Mamma var oppe og hoppet klokken åtte i dag morges, så da var det på med trynet og ut i sola for resten av dagen. Men mer om det senere! 

Jeg har fått på meg pysjen og er klar for sengen (meaning: seriemaraton og te), og i den anledning vil jeg fortelle dere om et nytt produkt jeg har testet den siste tiden. Er det noe jeg elsker å teste ut, så er det nye husholdningsprodukter. Vaskemidler, tøymykner, såpe, tannkrem... Husmoren i meg som egentlig ikke burde eksistert enda, elsker det! Og nå har jeg altså testet Solidox sin nye tannkrem; Solidox Rene Tenner Rundt & Mellom
Denne nyheten i tannkrem-avdelingen er en avansert tannkrem Clean BetweenTM formulering og mikrogranuler. Jeg er ingen tannlege og vet ikke nøyaktig hva det betyr, men noe jeg skjønner er at den skal komme grundig til rundt tenn og mellom tennene, og effektivt fjerne bakterier og plakk. Alle som bruker tanntråd, vet jo at det er mellom tennene all moroa skjer.

Min personlige mening om tannkremen, er at den har en god konsistens, den er frisk og munnen føles ren etter bruk. Den har også god smak, ikke sterk og kvalmende slik jeg syns mange tannkremer er (ja, jeg er sær på mye rart). Dessuten har jeg sensitive tenner, hvis jeg sover borte og låner en random tannkrem, kan jeg gå med en stikkende/isende følelse i tennene resten av dagen. Det skjer ikke når jeg bruker Solidox Rene Tenner Rundt & Mellom. 
Hvis du vil kan du lese mer om den nye tannkremen HER

Tannbørsten og jeg gir Solidox terningkast 6, og vi kommer til å fortsette å kjøpe den! Nattaklem fra oss :-) 

JEG HAR FÅTT BESØK

Seeeee, hvem som er i Oslo for å tilbringe helgen med meg! Mammaen min! Og det er så koselig. Prøvde å lure pappa inn også, men det var ikke like lett. I ettertid tenker jeg at det er like greit, for jeg kan kun telle to dyner her hjemme. 

Uansett! I dag har vi vært på shopping, spist lunsj, og jeg dro til og med mamsen på en liten tour på skolen min. Syns det er viktig at hun vet hvor jeg sitter og lider i hverdagen. At den er åpen på en lørdag sier jo sitt... 

Jeg går sjeldent i butikker og shopper, handler nesten bare på nett, men i dag fikk jeg kjøpt noen skikkelig fine ting som jeg er veldig fornøyd med. Mest interiør, så klart! Hehe. Å prøve klær er ikke det man har mest lyst til etter en tur i tapashimmelen. Vi ble så mette og slitne av en hel dag på shopping at vi til slutt endte opp i sofaen med hver vår take away pizza fra Olivia, "gullrekka" og sjokolade. 

I morgen skal vi være litt turister, så det blir en fin søndag ♥

HJEMMEKONTOR UNDER PLEDDET

Sponset pleddFerdig med filming! Hadde jeg visst hvor lite stress det var, hadde jeg aldri giddet å bruke kalorier på å grue meg. Men er det ikke alltid sånn? At man gruer og gruer, og så ler man i etterkant fordi det var helt unødvnedig. Eller, ikke alltid. Jeg kan tenke meg at det ikke er sånn å føde. Da tenker man sikkert at man burde ha gruet seg mer. 

Nå sitter jeg i sofakroken, pakket inn i pledd og har litt hjemmekontor. Det vil si, jeg veksler på å svare på mail og lese i boka "Bedriftsøkonomi kort og godt". Sånne dummie-bøker må være sendt fra himmelen. Er det noen av mine lesere som kun har brukt denne boka, og likevel fått en glimrende karakter? Hadde vært fint med et "ja", så jeg kan holde meg til den, haha. 

Ellers har jeg lyst til å vise dere et pledd som kom på døren min med bud for litt siden. Altså sponset, hvis vi skal kalle det det. Jeg syns det var en såpass fin greie at jeg har lyst til å nevne det for dere. Det har seg nemlig slik at for hvert pledd man kjøper hos Viga, så gir de bort et pledd til noen som trenger det. De samarbeider med Plan, så det er slik hjelpen deres kommer fram. Pleddene er varme, supermyke og er laget av bambus. Dessuten kommer de i en kjempefin eske, så det kan være den perfekte julegaven! 
Vet ikke med deg, men om høsten handler livet mitt om pledd. Stort sett. Vel, nå er det slutt på dette lille hjemmekontoret, for nå skal jeg på IKEA med Stian og Kjetil! Håper de har kommet seg over at jeg knuste dem i Ligretto i går. Jeg er best. 

ER DET DETTE FOLK KALLER MORNING BLISS

Har aldri helt skjønt når man kan skrive bliss, men jeg ser at folk skriver "morning bliss" når de hygger seg om morningen, så kanskje dette kan være riktig anledning? Jeg pleier tross alt ikke å ha noen hyggelige morninger, jeg er alltid så trøtt at jeg har lyst å gråte på knekkebrødet mitt når jeg kjemper for å holde øynene åpne mens jeg smører pålegg på. Men i dag har jeg hatt en ganske hyggelig morgen. Jeg drømte, som jeg så ofte gjør, at jeg gikk i Oslo sentrum, at jeg hørte skudd og at folk begynte å løpe i alle retninger. Så da er det liksom litt hyggeligere å være våken, drikke et par kopper kaffe og lese noen sider av en bok på sengekanten. 

I dag blir en travel dag, med både skole, filming og en haug av ærender. Ja, du leste riktig. Jeg sier alltid nei til alt som har med filming å gjøre, fordi jeg som regel angrer når jeg ser resultatet. Men nå har jeg altså sagt ja likevel, og skal være med på et morsomt prosjekt som dere skal få se her på bloggen snart :-) 

Ellers vil jeg bare anbefale dere en bok, som søte Cath sendte meg i posten! Hun har nemlig skrevet den selv, og jeg heier såå mye på bloggere som får til sånt. Selvskryt inneholder visstnok "oppskriften" på hvordan du blir din egen heiagjeng, og hvordan du frigjør deg fra presset om kroppspress og det perfekte liv. Kanskje ikke en dum idé å lese den? Og et supert gavetips til unge jenter også! Jeg har akkurat kommet i gang, og gleder meg til å sluke resten av boken. 
Morning blissen ble forresten ødelagt etter at jeg inviterte et par knekkebrød opp i senga, hvis noen lurte. 

Jeg får fortsette med dagen min, vi snakkes vel senere :-) 

DR HAUSCHKA MAKEUP

Annonse
Jeg er ikke den letteste å få til å teste ny sminke. Jeg har liksom mine favorittprodukter, og ser sjeldent noen grunn til å bytte dem ut. Når det er sagt; dere skulle bare visst hvor mye penger bloggere kan dra inn på å bytte ut sine "sminkefavoritter" hver uke. Men det er liksom ikke verdt så mye for leserne, hvis det ikke er virkelige favoritter. 

Men er det noen som kan få meg til å prøve noe nytt, så er det Dr. Hauschka, min faste samarbeidspartner på hudpleie. Nå har jeg samarbeidet med Dr. Hauschka siden mars, og har utelukkende brukt deres hudpleie. Og som dere vet, har jeg vært så innmari fornøyd, huden min holder seg rolig og balansert, i tillegg til at produktene føles så friske og lukter godt. Jeg føler meg alltid renere i ansiktet når jeg vet at det jeg bruker er økologisk og fritt for parabener, og det er jo tilfelle her. 
I dag har jeg testet makeup for Dr. Hauschka. Denne foundationen har jeg jo testet før, men øyenskyggen og volum-maskaraen har jeg ikke prøvd tidligere. Jeg bruker jo sjeldent maskara fordi jeg alltid har vippeextensions, og vippeextensions skal man i utgagnspunktet ikke bruke maskara på. Et godt tips er likevel å gre litt maskara ytterst på de flaske vippene hvis de synger på siste vers, eller hvis du vil ha ekstra volum på den. Du bør altså ikke ha maskara helt inn, men ytterst på tuppene er ikke noe problem. Det har jeg gjort her, det er snart på tide med påfyll på mine vipper. Ellers testet jeg maskara på vippene nede i dag, jeg har lest at det skal fjerne fokus på poser under øynene - så kanskje det er noe jeg bør gjøre oftere, i disse eksamenstider. Jeg likte uansett maskaraen veldig godt, i skrivende stund har jeg hatt den på meg i 10 timer, og den har ikke drysset enda. Et tips er å ha så lite maskara på kosten som mulig, og påføre den med en sage-bevegelse. 

Over til øyenskyggen! Jeg bruker nesten kun brun øyenskygge - hvorfor vet jeg ikke, men av en eller annen grunn trekkes jeg alltid mot jordfargene. Jeg syns brun øyenskygge er veldig fint til blå øyne, i hvert fall. Om det er "riktig" etter boka vet jeg ikke, men det har jeg ikke tenkt å gjøre noen grundig research på. Når jeg bruker øyenskygge legger jeg alltid en kant nede også, for da syns jeg øynene mine ser større ut enn de er. Men det er lurt å gjøre før man legger maskara, da :-)

Jeg må gi øyenskyggen et lite minus for at den drysser veldig mye under påføring. Jeg vet ikke om dette er typisk for økologisk makeup? Men den drysser i hvert fall mer enn andre øyenskygger jeg har under påføring, til gjengjeld drysser den ikke når man er ferdig sminket, og den holder seg fin hele dagen. 
Og slik endte jeg da opp, etter å ha brukt de tre produktene jeg har linket til! Jeg er forresten ikke så hvit på brystet som det ser ut som, vi har med et lite morgenlys-issue å gjøre her ;-) 
Så til deg som er på utkikk etter økologisk makeup, da vet du at Dr. Hauschka fører det! For å finne ut hvor du kan kjøpe Dr. Hauschka-produkter i nærheten av deg, kan du se HER

Du får også kjøpt produktene på nett, hos Life, Sunkost, Bodyglow, Vita og Arnika

Blogges snart igjen! ♥